Dodaj do ulubionych

Seniorzy w wiezieniach

18.04.15, 07:54
Niemieckie spoleczenstwo starzeje sie i starzeja sie tez wiezniowie. Wielu z nich idzie do wiezienia po raz pierwszy w zyciu. Na starosc wlasnie.

Socjolozka analizuje przyczyny tego zjawiska spolecznego: (i) moze dlatego ze na starosc sie juz nie ma zludzen i wiedzac, ze nie warto sie juz starac o uznanie spoleczenstwa? ; (ii) a moze i dlatego ze emocje, ktore cale zycie trzymane byly pod kontrola nagla wybuchaja?..

Nie wiem jak to jest w Polsce. Sadze, ze w Polsce nacisk spoleczenstwa by sie poprawnie zachowywac jest mniejszy niz w Niemczech. Jest sie zatem czesciej tym kim sie rzeczywiscie jest a nie tym kim spoleczenstwa nam kaze byc. Moze tez rodziny sa czesciej (wielo)dzietne a dzieci umiejetnie wybijaja glupie idee z glowy.

Druga uwaga, ze niemieckie spoleczenstwo sie starzeje i im wiecej jest starszych tym wiecej jest starszych o karalnym zachowaniu.

W koncu, emerytury sa zawsze mniejsze niz pensje i niekiedy moze, po prostu, braknac srodkow do zycia.

PF
Obserwuj wątek
    • prudernik Nie rozpoznajesz potencjalnego WROGA nad wrogami 18.04.15, 10:57
      Grupa rządząca globem już ma na ukończeniu metody na NIEŚMIERTELNOŚĆ
      z ukradzionej nam kasy - kasy którą po raz pierwszy w historii skutecznie okradła cały glob.

I rozpoczęli równolegl plan DEpopulacji z 7 mlrd do 0,5 mlrd niewolników (poprawnie

wszystkie "patologie" wdrażane przez nadnarodowe organizacje temu służą
      • dachs To dobrze, chyba. 18.04.15, 11:52
        prudernik napisał(a):

> I rozpoczęli równolegl plan DEpopulacji z 7 mlrd do 0,5 mlrd niewolników

Ilość niewolników się zmniejszy, a niewolnictwo to przecież brzydka rzecz.
        • prudernik ........, chyba. - uratowałeś zdanie tym słowem. 18.04.15, 15:39
          Nie zrozumiałeś jakościowego i ilościowego aspektu zmian trendu w swoim otoczeniu, podobnie jak PF na Zachodzie utraciliście obaj ostrość stępionych już nihilizmem kryteriów oceny oraz stabilny przez 2 tysiąclecia chrześcijański p. obserwacji .

Masz tu na podorędziu przykład ilustrujący ten paradoksalny ewenement:
          Dlaczego starzy Niemcy trafiają do więzień częściej?

PF naukowo osaczył problem rozwiązaniami ze wszelkich możliwych stron dostępnych obserwatorowi z ograniczonym p. widz. wszechobecną szykaną poprawności i postępactwa wymuszanego opresją karną.

1* poprawność = pruski ordung i dryl rzekomo ulatnia się na emeryturze
          - a wiadomo w Polsce, że czym skorupka nasiąknie tym na starość trąci.
          Pudło.
          2* zdjęcie maski szefa, fachowca, prawnika, urzędnika i realizacja swoich tłumionych zachcianek
          - Niemcy znani są z solidności i braku fantazji - wystarczy mu na emeryturze October Fest
          albo leżak z kuflem na Kanarach czy Malediwach - miałby się uganiać z nożem albo łomem po ciemnych uliczkach?
          Pudło.
          3*, brak srodkow do zycia. ....???????
          W Niemczech? Opieka nad starymi socjalna i medyczna najwyższym poziomie w Europie.
          mega PUDŁO

4* dzieci pilnują ojca a dziadkowi zostawiają wolność.
          Ależ dzieci mieszkają od 16 roku osobno ze swoimi kochankami. A wtedy jeszcze rodzice pracują i nie pakują się do pudła. Pudło jak byk.
          5* Wina demografii i statystyki: - im więcej starszych - tym więcej starych w więzieniach.
          Bo statystykę zakłóca imigracja np. turecka. Na pewno im dłużej ktoś nie kradnie i nie zabija tym mniej prawdopodbne aby to zrobił na starość.
          Znowu pudło.

5* emerytury sa zawsze mniejsze niż pensje
          a potrzeby starego większe niż młodego? Oj P-Fie !!!! P U D Ł O !

Oczywiście ja wiem, że wyznawcy liberalizmu (kolejnej mutacji komunizmu)
          nigdy nie znajdą prawdziwej przyczyny zjawisk społecznych, będących skutkiem idei którą są bezkrytycznie zafascynowani, bo to wynika z samego jądra tego raka ludzkości - tej patologicznej utopii społecznej - wina leży po prostu po stronie realizacji prawa na opak.
          • polski_francuz Problem a zjawisko 18.04.15, 18:48
            Statystyki nie pokazuje, ze starych jest wiecej w wiezieniach. Mlodych jest wiecej. Ale, Niemcy to taki narod, ze szukaja rozwiazania zanim sie zjawisko stanie problemem.

Na razie to jest zjawisko, i tyle.

PF
            • prudernik Re: Problem a zjawisko 18.04.15, 22:44
              Hegel?
              Nie czytałem linku, więc nie mogę rozdzielić na ile polemizowałem z Tobą a na ile z autorami.

Dlatego niebezpieczni dla świata ale najpierw dla Polski są; Niemcy, Żydzi i Rosjanie - kolejność losowa.

Polacy nie rozumieją od kilku już wieków dlaczego od każdego nich dostają ciągle w dupę a właściwiej nazywając rzecz po imieniu to dokładnie w potylicę.
              Ciosem zza pleców od tyłu.

I dopóki tego nie zrozumieją dopóty będą ginąć, karleć, ubożeć, słabnąć, głupieć i na koniec znikać.

Pokrótce opiszę rodzaje zagrożeń.
              Niemcy:
              Hegel i junkierstwo. Nationalsozialismus i prawo bez etyki. Prymat porządku nad improwizacją.
              Dla empatycznych i gościnnych, romantycznych i entuzjastycznych ale naiwnych Polaków w tym zestawie pruskich zasad nie ma absolutnie miejsca - ta ułańska polska wolność w oczach Niemców tylko przez pracę a bramą wolności komin.
              Żydzi:
              Wdzięczność pojmują odwrotnie niż katolicy. Przykłady znajdziesz w "Czas na_Test Hasza"

Ruscy to cywilizacja azjatycka...rozpoznać można po tym, ze śmierć wroga nie kończy ani zemsty ani c.d. rytuałów agresji na pokonanych zwłokach.

Symbol polskiej Solidarności nie może mieć grobu a jej ciało w b. dobrym stanie rozpoznane przez syna i wnuka musiało zostać po azjatycku zbezczeszczone przed "zniknięciem". Podobnie jak ofiary UB odkrywane z niebytu z takim mozołem m.in. "Na łączce" przez dr Szwagrzyka

gdzie władza uniemożliwia dalsze ekshumacje, bo to obciąża ludzi "honoru" jakich chroni koalicja PO-PSL-WSI

Ukaińcy - banderowcy odziedziczyli geny okrucieństwa po przodkach z Dzikich Pól które stały się azylem dla uciekinierów - rzezimieszków z I Rzeczypospolitej pod opiekę kozaczyzny Dońskiej.

P.S.
              „Gegen Demokraten helfen nur Soldaten” (gen. von
              Greisheim)
              ** armia wobec Polski (agresywny nacjonalizm):
              * memoriał gen. K.W.G. von Grolmana 1832 stanowiący najjadowitszy opis wad
              polskiej szlachty i polskiego chłopstwa => w celu uzasadnienia słuszności i
              celowości rządów pruskich
              * feldmarszałek Helmut von Moltke – niemożliwość pogodzenia pruskiej racji z
              interesami polskimi // ~„Polska zdobyta mieczem nie może przypisywać praw swemu
              zwycięzcy"
              * gen. K.P.G. von Clausewitz – nienawidził Polaków, m.in. dlatego że jako
              zwolennik reakcyjnej polityki wewnętrznej postrzegał Polaków i Francuzów jako
              uosobienie nienawistnych mu tradycji rewolucyjnych // o powstaniu
              listopadowym: „Biada nam, jeśli Rosja straciłaby kontrolę nad Polską Kongresową
              i odstąpiła Polakom swe polskie [!] prowincje Litwy, Wołynia i Podola. Polacy i
              Francuzi uścisnęliby wówczas swe dłonie nad Łabą.”
              • prudernik c.d. P.S. 18.04.15, 22:55
                P.S.
                Kolejne przykłady:
                2.*
                to pokazuje, że broń palna w ręku praworządnego...
                piq 15.04.15, 23:21
                ...obywatela, w tym wypadku JKMa, jest bardzo pożądana, gdyż może z niej stosownie ubić jak wesz zwykłego kretyna i pospolitego bandytę Piotra Dudę.

3.*
                "Mordercy i ich wspólnicy z Niemiec, Polski, Węgier i wielu, wielu innych miejsc nie zrobili czegoś złego. Przekonali siebie do tego, że uczynili to, co było słuszne, to, co musieli zrobić. To robią ludzie i to powinno nas naprawdę przerażać" - stwierdził James Comey - dyrektor FBI w oficjalnym przemówieniu dyrektora FBI w Muzeum Holocaustu.
                4.*
                Sznepft jako "reprezentant" Polaków zamiast wnieść sprawę do sądu w USA za "kłamstwo oświęcimskie" na sumę nie mniejszą od 100 mln$ - zrobił tak jak sąd polski uniewinniając niemieckiego Zeitunga (tego od "kartofla") za "polskie obozy".
                • prudernik Re: c.d. P.S. 18.04.15, 22:59
                  P.S.
                  sąd "polski" a nie polski owf kozzs bo żydokomuna w sądach zniknęła ale...
                  podobnie jak komuna w 1989 zniknęła ale komuniści tylko się przemalowali bo żadnych polskich obozów przecież nie reaktywowano po 1989. Ani powtórki 68 też Mazowiecki nie zrobił z Michnikiem i Kuroniem.
                  • prudernik Re: c.d. P.S. 18.04.15, 23:17
                    A teraz w temacie tytułu notki.
                    Niemcy od 1945 roku byli b. wyczuleni aby młodzi WTEDY nie stanowili jakiejś znaczącej części uwięzionych.
                    W latach 60. gdy osądzali nieudolnie obersturmfurera SS Hermanna Schapera (tego od "świadkowania" i fotografowania "zezwięrzęconych polaczków") b. uważali aby nie było nadreprezentacji w średnim wieku. Obecnie z powodu waśni na tematy zbliżone do ludobójtwa
                    BARDZO UWAŻAJA na starych Niemców.
                    =========
                    Który naród jeszcze, oprócz Polaków, pozwala sobie na bycie bezkarnie opluwanym przez dziesiątki lat? Co jeszcze musi się zdarzyć aby nastąpiło przebudzenie? A może już cel został osiągnięty i nie ma narodu polskiego tylko bezmyślna masa urobiona przez ohydną propagandę polskojęzycznych mediów?
      • jerycho666 prosze dowody na stol 21.04.15, 08:19
        prudernik napisał(a):

> Grupa rządząca globem już ma na ukończeniu metody na NIEŚMIERTELNOŚĆ

"już ma na ukończeniu" zdecydowanie sie rozni od faktycznego posiadania technologii. Mimo to dopraszam sie Hasza o uchylenia rabka tajemnicy NIEŚMIERTELNOŚCI.

> z ukradzionej nam kasy - kasy którą po raz pierwszy w historii skutecznie okrad
        > ła cały glob.

Jest to teza prawie prawdziwa poza zagadnieniem ile beda warte ksiegowe zapisy gieldowe po redukcji klientow do 0.5 procenta.

Ja w mojej kreatywnej ksiegowosci na uzytek tego watku zapisalem sobie 99,9% majatku ludzkosci.

> I rozpoczęli równolegl plan DEpopulacji z 7 mlrd do 0,5 mlrd niewolników

Ja sie z Toba Haszu zgadzam co do mozliwosci i celowosci depopulacji. Natomiast bede Ci niezmiernie wdzieczny za wskazanie mi objawow, dowodow na depopulacje. Liczba ludnosci wzrasta. Czy to dowod na to, ze maleje?

> wszystkie "patologie" wdrażane przez nadnarodowe organizacje temu służą

Kosciol Katolicki udlawil sie swa pelnia wladzy w sredniowiecznej Europie. Utworzyl nisze zakazem lichwy. Dopuscil na uniwersytetach poza teologia takze nauki wyzwolone. Wszystkich srok za ogon nie zlapal. Ty Haszu poslusznie wykonujesz role kundelka ujadajacego za idaca dalej karawana. Stan obok siebie i ocen swoje aktorstwo z boku, obiektywnym okiem.
    • dicksmith Re: Seniorzy w wiezieniach 21.04.15, 02:27
      "W koncu, emerytury sa zawsze mniejsze niz pensje i niekiedy moze, po prostu, braknac srodkow do zycia."

planujesz cos?
      • polski_francuz Re: Seniorzy w wiezieniach 21.04.15, 06:25
        Na emeryturze splace juz dom i na zywnosc mi srodkow wystarczy. Moze troche daleko mam do sklepu, ale mozna pewnie bedzie przez internet kupowac juz niezadlugo. Mam tez duzy trawnik wokol domu i moge zaczac sie z ogrodu zywic, co mi moja inteligentna zona radzi (ale ja ja znam, ona chce zebym sie na forum mniej udzielal...).

Tak wiec moje zaciekawienie ma charakter platoniczny. Skad one? Zapamietalem do dzis z watkowego linku, meza Siegfrieda i inzyniera chyba, ktory zabil zone bo sie chciala rozwiesc po tym jak on wzial kochanke. I poczulem, jak bardzo ci DDRoni zyli pod presja spoleczenstwa.

I jeszcze ciagle szanuje Niemcow, ze zajmuja sie takimi zjawiskami, ktore problemami jeszcze nie sa ale moga sie nimi stac.

PF
        • jerycho666 Re: Seniorzy w wiezieniach 21.04.15, 08:40
          polski_francuz napisał:

> moge zaczac sie z ogrodu zywic

Moge Ci zarekomendowac na poczatek posianie pietruszki naciowej (dwuletnia), szczypiorku, cebuli siedmiolatki (wieloletnie). Obecnie na przednowku bezcenne. Na jednym metrze kwadratowym obrodza tak, ze nie przejesz. Jest jeszcze wiele wieloletnich ziol. Ale to jak sie wciagniesz w hreczkosiejstwo.

Jak senior uwazam wspolczesna rzeczywistosc za wiezienie. Wszystko zawlaszczyli ONI. Niektorzy to nawet cisze kradna dzwonami.
          • prudernik Kościół zindoktrynowany R7 wyciągał IQ z tłuszczy 21.04.15, 09:58
            tzn. chronił przez ost. 2 tysiąclecia mądrość, dobroć, piękno, szlachetność, sprawiedliwość, RÓWNOŚĆ WOBEC BOGA, prawość, przyzwoitość, uzcziwość, bronił odwiecznych sprawdzonych zasad itd.

a tłuszcza zawsze słuchała populistów królów, magnatów, książąt, lobbystów, utopistów, reformatorów, rewolucjonistów itp szarlatanów chcących żyć w luksusie dzięki głupocie mas...tłuszcza odciągała od wiedzy i pogrążała ludzkość w otchłanie ideologii takiej albo śmakej.

Przeczytaj moją odp. dla Tete.
            • jerycho666 Re: Kościół zindoktrynowany R7 wyciągał IQ z tłus 21.04.15, 18:28
              prudernik napisał(a):

> tzn. chronił

Na pewno tak twierdzil i twierdzi. Ale mnie nie przekonuje. Jak list zelazny dla Husa.

> RÓWNOŚĆ WOBEC BOGA

Haszu, nie szarzuj.

> dzięki głupocie mas...tłuszcza odciągała od wiedzy i pogrążała ludzkość w otch
              > łanie ideologii takiej albo śmakej.

Przyjdzie walec Armageddonu i wyrowna.

> Przeczytaj moją odp. dla Tete.

Po co mam czytac? Ja Ci odpowiadam, a Ty ignorujesz moje odpowiedzi. Jest monolog, nie ma dialogu. Z definicji masz racje. Nie wystarcza Ci to? Aby mnie przekonac musisz przynajmniej probowac. Ciekawe, czy przynajmniej Tobie wydaje sie, ze probujesz.

Kosciol Katolicki jest w stadium agonalnym. Ja swe milosierdzie wykaze mizerykordia.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka