Dodaj do ulubionych

Sister Cristina

26.06.15, 23:12
Tu
www.youtube.com/watch?v=TpaQYSd75Ak
i tu
www.youtube.com/watch?v=r0e8Uve7cJU
i jeszcze w paru innych miejscach. Zakonnicą być... nie oznacza być stłamszonym, nijakim i nawiedzonym.
To tak, w oderwaniu od tematów - smutasów forum.
Obserwuj wątek
    • qwardian Re: Sister Cristina 27.06.15, 13:16

Hymenosie błagam o odrobinę szacunku dla forumowiczów. Niech to będzie diaboliczny, ale wybitny artysta z najlepszymi na świecie elektrycznymi organami granymi przez Ray Manzarka, którego rodzina pochodziła z Białegostoku...

Polecam:

www.youtube.com/watch?v=CbiPDSxFgd8
      • hymenos Re: Sister Cristina 27.06.15, 14:47
        Nie do końca Cię rozumiem. Siostra Krystyna jest autentyczną siostrą, która wzięła udział w modnym ostatnio programie łowiącym talenty i, która ten program wygrała. Jej udział, jak sama przyznała uzyskał pozwolenie od papieża Franciszka. Wyłonionym w drodze eliminacji zwycięzcą tego typu programów zdarza się czasami trafiać na szczyty popularności i profesjonalizmu tak jak to było udziałem The Doors. Czy siostra Krystyna osiągnie podobny poziom? Nie wiem, jednak mam wrażenie, że jej sukces stanowi dla Ciebie problem i bolączkę. Trudno też porównywać klasykę muzyki rockowej z kimś, kto stoi na początku drogi i prezentuje zupełnie inne klimaty. I na koniec. The Doors to kiepski zespół z doskonałym i ponadczasowym wokalistą, po którego śmierci nie wykazał się niczym wielkim czy znaczącym. Ray tego nie zmienił.
        • qwardian Re: Sister Cristina 28.06.15, 10:43

hymenos napisał:

> Nie do końca Cię rozumiem.

"Zakonnicą być... nie oznacza być stłamszonym, nijakim i nawiedzonym."

Odrobinę szacunku dla instytucji, która dzięki swojemu „nawiedzeniu” położyła fundamenty pod zapis muzyki w notacji chorałowej, albo chorału gregoriańskiego na którym jest oparta współczesna notacja muzyczna.

> The Doors to kiepski zespół z doskonałym i ponadczasowym wokalistą, po którego śmierci nie wykazał się niczym wielkim czy znaczącym. Ray tego nie zmienił.

No tak
          • hymenos Re: Sister Cristina 28.06.15, 13:56
            qwardian napisał:

> "Zakonnicą być... nie oznacza być stłamszonym, nijakim i nawiedzonym."
            >
            > Odrobinę szacunku dla instytucji, która dzięki swojemu „nawiedzeniu”
            > ; położyła fundamenty pod zapis muzyki w notacji chorałowej, albo chorału grego
            > riańskiego na którym jest oparta współczesna notacja muzyczna.

Czy ty przypadkiem nie żądasz rozmowy na kolanach jako odrobiny szacunku w rozmowie o muzyce i udziału zakonnicy w świeckim, muzycznym przedsięwzięciu? I może wykaż się odrobiną szacunku dla faktów takich jak zasada chorału gregoriańskiego według, której mężczyźni śpiewają a kobiety milczą w kościele. Jesteś w stanie napisać coś więcej o współudziale zakonnic w tworzeniu notacji, na którą się powołujesz oprócz tego, że była zerowa?
      • ciocia_piqa Re: Sister Cristina 27.06.15, 17:26
        qwardian napisał:

>
        > Hymenosie błagam o odrobinę szacunku dla forumowiczów. Niech to będzie diabolic
        > zny, ale wybitny artysta z najlepszymi na świecie elektrycznymi organami granym
        > i przez Ray Manzarka, którego rodzina pochodziła z Białegostoku...
        >
        > Polecam:
        >
        > www.youtube.com/watch?v=CbiPDSxFgd8

Zwykłe elektryczne organy (nawet nie hammond) a solówki prymitywne i bez jaja. Nigdy mnie ten zespół nie zachwycił choć kilka przebojów znalazło stałe miejsce w mojej muzycznej pamięci.
        Nie wiem co ci przyszło do głowy by porównywać grupę rockową z wokalistką w niestosownym stroju.

• ciocia_piqa Re: Sister Cristina 27.06.15, 17:22
      Groteska, mogłaby chociaż ubrać się stosownie. Dla mnie lipa aczkolwiek wokal ma.

• dachs Miny jurorów po odwróceniu fotela... 28.06.15, 12:31
      bezcenne.
      • ciocia_piqa Re: Miny jurorów po odwróceniu fotela... 28.06.15, 14:12
        Wyglądali jakby zobaczyli babę z brodą smile

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka