Dodaj do ulubionych

piqcze media zablokowały info o angielskiej dzinni

21.07.15, 22:29
karce, która ujawniła rewelacje o niemieckich dyskontach w Polsce budowanych z kredytu BŚ.
Wróciłem z rolek przed chwileczką ...tylko co odpisalem piqowi... jeszcze przed prysznicem i akurat skończyła się audycja w TV Trwam - może coś jest przekłamane bo znam to z relacji żony.
a sam natomiast usłyszałem o 3 TRZECH stawkach podatku w handlu

0.33 % dla powyżej 49 w handlowym przedsiębiorstwie, sklepie, hurtowni
0,66 % dla poniżej 49 osób
i 2,5% dla kilkuosobowego handlu

Kraśnik... MEDIA MILCZĄ OPŁACANE PRZE NIEMIECKIE FIRMY HANDLOWE

Obserwuj wątek
    • piq zestaw łgarstw i jedna prawda:... 22.07.15, 00:08
      ...oto twoje łgarstwa, szmaciarzu:
      > Wróciłem z rolek przed chwileczką
      > jeszcze przed prysznicem

oraz jedna prawda:
      > coś jest przekłamane
      • prudernik Błaźnie anty-Scherlocku 22.07.15, 08:35
        Każde miejsce pracy w hipermarkecie to 5 miejsc MNIEJ (STRATA = BEZROBOCIE!)
        w polskim handlu. Pyszczyłeś latami, za ich budową w centrach miast po 10.000 m2
        w miasteczkach o 20 tys. mieszkańców. Naokoło zamiera rzemiosło i usługi, młodzież emigruje a miasto umiera.
        Zmierz sobie w swoim szambie IQ.
        Bo wg takich nierozgarniętych kmiotów, zakompleksionych samotników, egocentryków, bez krzty poczucia humoru i zapatrzonych non stop w swoje bucowate nadęte EGO faceci mierzą sobie IQ w kiblu sami...

jeżdżę ponad. 1 h a późno wyjechałem bo upał - dopiero gdy w TVP info "Minęła-dwudziesta" zaczęli gadać o Sikorskim po serii matackich, ogólnikowo-hasłowych kłamstw PO o rzekomej "aferze PiSu" "największej w 25leciu"
        (wystawiony do matackiej typowej dla PO fingowanej propagandy wyborczej facecik o typowym wyglądzie dla TW UBeka, bez cienia mimiki o beznamiętnym spojrzeniu) te oszczercze wyborcze kłamstwa o SKOKach jakże podobne do twoich piczqu prostował faktami i datami oraz sumami w zł i wskazaniem kto kiedy za co odpowiadał Stasin.

Tu dowód:
        vod.tvp.pl/audycje/publicystyka/minela-dwudziesta/wideo/21072015/20684200
        https://www.wroclaw.pl/files/komunikacja/mapa_przebudowa_okulickiego-new.jpg
        ..mam do jazdy ciąg uliczek (patrz mapka) spod domu i właśnie wczoraj wieczorem objechałem pierwszy raz pół-pętlę roboty drogowe Zatorską od środka Okulickiego (pętla 128) naokoło obok Polaru i Nissan a przedwczoraj tylko od przeciwnej strony (od Odolanowskiej- ale musiałem zawrócić (ok. 200 m roboty ziemne)
        Okulickiego będzie zamknięta od skrzyżowania z ul. Przedwiośnie i przejazdu kolejowego do skrzyżowania z Odolanowską

www.gazetawroclawska.pl/artykul/3733382,wroclaw-generalny-remont-okulickiego-ulice-zamkna-na-rok-mapa,id,t.html
        Wrocław: Otwarcie łącznika al. Sobieskiego i ul. Krzywoustego opóźnione
        https://d.polskatimes.pl/k/r/1/ef/45/54ca6cf4f0ae0_o.jpg
        • prudernik Re: Błaźnie anty-S[C]herlocku 22.07.15, 08:42
          Te Niemcy włażą pruskimi buciorami nawet w angielską ortografię
          =========================================
          UE ukarała Włochy za nieudzielenie homosiom ślubu a w Polsce już jakaś zdegenerowana parka zaskarżyła swoją Matkę Ojczyznę do sądu żydowskiego.

=========================
          Może Lisowi uda się uwolnić Polskę od Dudy i przywrócić na powrót Komorowskiego z Pro Civili WSi a Sikorskiemu objąć szefostwo Polskiego Banku Centralnego i RPP?

polska.newsweek.pl/pis-i-fikcyjni-asystenci-wyludzenie-pieniedzy-z-europarlamentu-jest-sledztwo,artykuly,365284,1.html

Może na podstawie powyszego Trybunał konstytucyjny z nowymi uprawnieniami, uzna ze Duda nie może sprawować urzędu Prezydenta
          i Komorowski jako drugi w kolejce, i przy rosnącym poparciu mógłby dalej sprawować funkcje Prezydenta.

wiadomosci.onet.pl/kraj/cbos-lepsze-notowania-prezydenta-komorowskiego/1j4yr8
          • andrzejg ale ci się trafił prezydĘt 22.07.15, 09:03
            zwolnił sie juz z uczelni drobny cwaniaczek, czy tak będzie pobierał pensyjki to tu , to tam?
            Fikcyjne zatrudnianie cię nie mierzi?
            Oczywiście, że nie, bo to robia swoi i do tego w słusznej sprawie.
            Zapamiętaj moje słowa. Wytłumaczysz KAŻDE matactwo PiSu i twój dekalog pójdzie się paść
            • prudernik Re: ale ci się trafił prezydĘt 22.07.15, 09:32
              Wytłumaczysz KAŻDE matactwo PiSu i twój dekalog pójdzie
              > się paść

Dlaczego się przychrzaniłeś nie do swoich?...Tak jak ja choćby powyżej?
              Niedawno w czambuł krytykowałem PiS za wiele rzeczy jakie robili w czasie rządów

PRZYPOMNĘ Ci bo mi tu nikt nie pomoże i nie poświadczy:

Tarcza. Nawet Scan Św. P. mnie pochwalił za kartezjańsko usystematyzowany, logiczny wywód.
              Jedwabne - ekshumacja przerwana gdy znaleziono niemieckie pociski w kościach ofiar.
              (ślady uszkodzeń).
              Brak remanentu po poprzednikach.
              Unikanie Wołynia dla pozyskania sympatii Ukrainy.
              Teraz znów Ukraina...

Ale te błędy to sa błędy do naprawienia i bezpośrednio nie wpływają zbyt mocno na sytuacje przeciętnego Polaka.

Co do zarobków to przyjrzyj się otoczeniu swojego prezydenta i MIERZ MOJEGO TĄ SAMĄ miarką. Inaczej jesteś zwyczajnie OBŁUDNYM HIPOKRYTĄ i OSZCZERCĄ WYBORCZYM zaangażowanym w brudną kampanię. Nie mającą nic wspólnego z UCZCIWOŚCIĄ

To Twój Sikorski WATAŻKA DORŻNIĘTY ŚWINIOWATA SZUJA zamieszana w "SMS smoleński" ...odebrał należną pensję poselską europosła
              mojemu prezydentowi wbrew jakimkolwiek prawom i powszechnie poprzednio przyjętym obyczajom z jakiego korzystali Wasi.

najpierw rzuć kamieniem W SIEBIE oszczerco - pomagasz piqowi ile masz sił...bo leży na dnie szamba w jakim mnie chciał utopić.

Tak samo jak Sikorski PiS, który zdradził, razem z Giertychem, Misiem i Marcinkiewiczem ( (Kaczor go zwolnił z premiera Polski po tajnej schadzce politycznej z Tuskiem)

PO agenturalna bardzo chetnie przyjmuje i korzysta z agentów ale też topi je w swoim szambie. Weź się za siebie i otrzeźwiej nareszcie. Poczytaj "Niebezpieczne związki...."
              i będziesz kłął i złorzeczył sam na siebie w trakcie lektury. Spróbuj...boisz się? Prawda?

i "dorżnięcie atahy"
              • prudernik Re: ale ci się trafił prezydĘt 22.07.15, 09:35
                Unikasz rzetenej polemiki o faktach - uraczyłeś mnie za to zamiast rzeczowością i faktami jak piq KOLEJNĄ INSYNUACJĄ "ad personam" - patrz wyzej - nie krytykuje PiSu?

Krytykuję wszelkie zło...ale PO przekroczyło wszelkie miary i wszelkie granice..śmiesznosci też gdyby nie tragiczne skutki.
                • prudernik Re: ale ci się trafił prezydĘt 22.07.15, 09:36
                  mam do Ciebie teraz przyjechać na rolkach abyś nie wierzył piqowi?
                  • piq jesteś kłamliwa ci...,... 22.07.15, 09:56
                    ...więc NIKT ci tu w NIC nie wierzy.
                  • prudernik Aleś wybrał prezydenta koniecznie przeczytaj 22.07.15, 10:06
                    wojciechsumlinski.salon24.pl/660073,to-all-sluzba#logged
                  • andrzejg Re: ale ci się trafił prezydĘt 22.07.15, 10:12
                    prudernik napisał(a):

> mam do Ciebie teraz przyjechać na rolkach abyś nie wierzył piqowi?
                    >

chociażbyś przyjechał rydzykowym maybachem , to i tak ci nie uwierzę.
                    Na to trzeba pracowac latami.

Dałem ci link do mojej wypowiedzi z 2008 w wątku o twoim herbie.
                    Nic sie nie zmieniło Tadek.

A.
                    • prudernik Re: ale ci się trafił prezydĘt 22.07.15, 10:51
                      Wylewasz nieutuloną frustrację po Bulu?

Wolisz nie czytać o swoim idolu słów PRAWDY?
                      wojciechsumlinski.salon24.pl/660073,to-all-sluzba#logged

Gdzie widziałeś w realu "mój" herb mataczu- adwokacie znikczemniałego cmentarnie piq-a?

Oprócz virtualnej, żartobliwej w formie - a nie poważnej polityczno-gospodarczej o ZWIJANIU NARODU - opowiastki na Aquie o genealogu i jego poszukiwaniach korzeni drzewa mojej rodziny które po wielu latach połączył w WYSZYDZONEJ PRZEZ PiQa parafii sączowskiej

(zapyziały "kościółek" który ufundował brat TRZECH POLSKICH ŚWIĘTYCH

www.montes.pl/Montes_9/montes_nr_09_03.htm
                      https://www.montes.pl/Montes_9/_02-Melcer.jpg

czytelnicy bardzo szybko rozwiązali zagadkę historii. Okazało się, że fotografia pokazuje kościół parafialny w Sączowie i to na dodatek w lustrzanym, fałszywym odbiciu.

Sączów leży dzisiaj w granicach gminy Bobrowniki w sąsiednim powiecie będzińskim. Tamtejszy kościół p.w. św. Jakuba ufundował w 1224r. sam biskup krakowski Iwo Odrowąż. Jego krewniakami byli św. Jacek (patron m.in. metropolii katowickiej), św. Czesław (patron Wrocławia) oraz błog. Bronisława. Sam Iwo był biskupem od 1218r. kiedy to zastąpił na urzędzie słynnego polskiego kronikarza Wincentego zwanego Kadłubkiem. Odrowąż sprawował rządy w diecezji krakowskiej aż do śmierci w 1229r. Parafię w Sączowie - jedną z najstarszych w regionie - odnotowano po raz pierwszy w 1225r.

W ciągu następnych stuleci panami Sączowa byli m.in. łowczy krakowski Boksa z Szumska, Jan Niemierza z Ożarowic (1403), Sebastian Dąbski (1651).

Na zdjęciu Jana Melcera widać prezbiterium z ołtarzem. Ufundowany przez ks. Szymona Stankiewicza, proboszcza tarnowskiego i Stanisława z Lesiowa Lesiowskiego, przeniesiony został z Radomska. Na początku XVIII w. z ołtarza usunięto obraz patrona kościoła i zastąpiono go wizerunkiem Maryji z dzieciątkiem. W 1906r. po częściowych zmianach uzyskał boczne bramki (nie istnieją) oraz dwa stojące u góry nastawy barokowe wazony.

Ołtarz jest jednym z nielicznych w naszym regionie zachowanych ołtarzy późnorenesansowych.
                      • andrzejg Re: ale ci się trafił prezydĘt 22.07.15, 10:55
                        Tadziu.

Gdzie ty widzisz jakąs frustrację.
                        Po prostu pisze, ze ci nie wierzę i tyle.
                        Iles lat temu próbowałem z tobą dyskutowac, ale zawsze kończyło sie tym samym
                        Wiłes sie jak piskorz i zmieniałes temat.

Wiedz, że nie czytam twoich wypocin, które często opierasz na plotkach z magla
                        To tyle. Bądź zdrów.

A.
                        • prudernik Re: ale ci się trafił prezydĘt 22.07.15, 11:13
                          Unikasz rzetelnej polemiki o faktach - uraczyłeś mnie za to zamiast rzeczowością i faktami - tak jak piq - KOLEJNĄ KLAMLIWĄ INSYNUACJĄ "ad personam" bez cienia dowodu - jakiegokolwiek cytatu na dowód a takiego Wy zawsze się domagacie - chciaż ja ZAWSZE LINKUJĘ FAKTY Wytłumaczysz KAŻDE matactwo PiSu i twój dekalog pójdzie się paść - ja nie krytykuję PiSu?
                          Ja nie podaję faktów?

Nie mnie musisz wierzyć ale FAKTOM!

Migasz się od FAKTÓW w sposób haniebnie oślizły i obrzydliwy ...jakimś insynuacyjnym herbem, którego w moim życiu nie ma i nigdy nie było a podał je genealog amator i o tym napisałem w sposób żartobliwy. PiQ się chwycił brzytwy a Ty jak widzę PiQa brzytwy.

Tylko kompletny przegraniec i głupiec może łączyć to w dyskusji o NARODZIE POLSKIM i JEGO BYĆ albo NIE BYĆ!

Krytykuję wszelkie zło...ale PO przekroczyło wszelkie miary i wszelkie granice..śmieszności gdyby nie tragiczne skutki.

Fikcyjne zatrudnianie cię nie mierzi? Gdzie jest zatrudniony FIKCYJNIE I GDZIE POBIERA NIENALEŻNĄ PENSJĘ? ...Oszczerco!

setek oszczerstw nie odwołałeś. I NIGDY nie podajesz linków ani dowodów na swe oszczerstwa. Brzydko się zachowujesz. bardzo brzydko. jak głupiec popierasz mafiosa...

MASZ TU FAKTY:

Ktoś, kto przeczytał moją książkę, wie doskonale - a by to wiedzieć, nie trzeba jej czytać, wystarczy przekartkować - że jednym z jej atutów są konkrety, konkretne fakty i konkretne nazwiska. Występują w niej setki autentycznych postaci wymienionych z autentycznego imienia i autentycznego nazwiska. Nigdy nie pisałem książek chowając się za postaciami mitycznymi, bo jako jeden z nielicznych autorów tego typu literatury w Polsce traktującej o osobach wciąż znaczących i mogących bardzo dużo, piszę swoje książki z całkowicie otwartą przyłbicą i pełną odpowiedzialnością za każde słowo, zaś jedynym zmienionym nazwiskiem - i to nieznacznie przez wzgląd na wymogi sądowe - jest nazwisko pułkownika Aleksandra Lichodzkiego. Bohaterowie moich książek, to nazwiska osób absolutnie najważniejszych w kraju, z prezydentem Bronisławem Komorowskim na czele, a każda opisana w książce sytuacja i każde opisane w niej wydarzenie są autentyczne. To zaś, co traktuje w książce o Bronisławie Komorowskim, jest zaledwie wierzchołkiem góry lodowej postępków i występków wciąż urzędującego prezydenta i ów pan doskonale o tym wie! I dlatego nie podał - i gwarantuję Państwu - że nie poda mnie do sądu, bo dopiero wtedy zrobiło by się naprawdę ciekawie... Nie tracę jednak nadziei, że w NAPRAWDĘ WOLNEJ POLSCE i tak się z panem Komorowskim spotkam w sądzie i wierzę, że ten czas jest bliski.
        • piq zacytuj mi zaraz, kłamliwa stara dziwko,... 22.07.15, 09:54
          ...gdzie mianowicie:
          > Pyszczyłeś latami, za ich budową w centrach miast po 10.000 m2
          > w miasteczkach o 20 tys. mieszkańców

Natychmiast, łgarzu i parobie ze sławnym herbikiem blazono_lazar_enorma.jpg.
          Ruski sługusie i bolszewicki pajacu.

Zaraz, bo w ryj, Poputczyku i Sprzedawczyku.
          • prudernik Re: zacytuj mi zaraz, kłamliwa stara dziwko,... 22.07.15, 10:11
            Sklerozo...wszyscy uczciwi pamiętają jak wymieniałeś zalety i korzyści gospodarcze HIPERMARKETÓW gdy tylko je krytykowałem za premierem Olszewskim. Ja mam tu robić za sługę żywego gugla mego OSZCZERCY pyszałka szantażysty mego "kuzyna" amatora genealoga i profanatora najlepszych i najuczciwszych rodziców jakich sobie można wyobrazić.
            • prudernik Dla przypomnienia postronnym z2009CZY COŚ się zmie 22.07.15, 10:22
              Tu szczątek polemiki z Jaceq-iem gdzie mowa o piqu broniącym hipermarketów

"> Tak go zrozumiałem - gdy przy okazji obrony hipermarketów
              > całkiem odrzucił negatywy o których pisałem.

Nie mam pojęcia, czy piq jest właścicielem jakiejś sieci hipermarketów. Ja wiem
              jedno; jak już Lubińska pozamyka wszystkie hipermarkety, to po zakupy będę
              jeździć do Berlina.
              A poważnie: negatywy to każda forma handlowania ma jakieś i jest miejsce dla
              obu, bez specjalnego uznawania żadnej i bez przyznawania żadnej kolejnych
              przywilejów, bo rzekomo "jest słabsza". Owszem, jest, dlatego pewną ochroną się
              cieszy, po cóż więcej? Jeśli chcę otworzyć sklep we własnym lokalu, to oprócz
              zwyczajowych szopek z sanepidami itp., jakąś koncesją na alkohol itp. więcej
              zmartwień nie mam. Natomiast jeśli na własnym placu zechciałbym wybudować sobie
              hipermarket - ooo, to już wymaga zgody mera i ch... jeszcze wie kogo. A jak
              sytuacja taka jest korupcjogenna?

> Etyczny BIZNES! - kolejny fetysz
              "

forum.gazeta.pl/forum/w,13,90593728,,_Znikczemnionemu_Hasz_.html?v=2
            • piq czyli łżesz, zdziro, co mnie nie zaskakuje /nt 22.07.15, 11:41
    • jerycho666 socjalizm tak, wypaczenia nie 22.07.15, 12:36
      prudernik napisał(a):

> rewelacje o niemieckich dyskontach w Polsce budowanych z kredytu BŚ.

Wszelkie dyskonty gdziekolwiek budowane sa z kredytu. Gdzie tu rewelacja? To wynika z istoty ustroju kapitalistycznego.

Hasz o ile go dobrze rozumiem oczekuje kapitalizmu opartego na etyce a nie na interesie (zysku). Jest on reprezentatywnym przedstawicielem elektoratu PiS. Elektoratu oczekujacego w Bolanda socjalizmu, Komitetu Centralnego w Epidiaskopie i przywozenia wskazowek z kuranta w Watykanie zamiast z Moskwy.

Glowna wada talkiego przekretu ideologicznego jest to, ze on w niczym nie wadzi banksterom. Nie ma partii rewolucyjnej, nie ma obozu panstw socjalistycznych bronionych przewaga broni atomowych i innych. Jest gwarancja nienaruszalnoci terytorialnej dla Ukrainy, malo wygodna do podtarcia sie. Przed 1989 rokiem znaczna polac planety pieniadze drukowala poza kontrola banksterow. Hasz pisze o jakichs "faktach" ze smietnika za plotem.
    • volupte Re: piqcze media zablokowały info o angielskiej d 22.07.15, 13:48
      Co to za stawki podatkowe? Takie nie istnieją.
      • hymenos Re: piqcze media zablokowały info o angielskiej d 22.07.15, 14:55
        volupte napisał:

> Co to za stawki podatkowe? Takie nie istnieją.

Wyglądają jak propozycje PiS stawek podatku obrotowego dla handlu wielkopowierzchniowego na zasadzie wiem, że dzwonią tylko nie wiem w którym kościele.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka