prudernik
25.07.15, 00:18
napisałem pistolet a nie rewolwer bo raz:
- nigdy nie widziałem nagana ani
dwa:
- się nie interesowałem bronią osobistą jako urodzony pacyfista i zwolennik pokojowego rozwiązywania konfliktów.
Każdy konflikt zamieniony w agresję, wojnę lub jakikolwiek atak fizyczny, słowny , oczerniający, ubliżający, oszczerczy, poniżający itp. jest oczywistą porażką dla atakującego.
Tego uczy empiria.
Kto tego nie rozumie ten kiep i dureń.
Proszę pokazać mi agresora, który nie skończył źle w hańbie i niesławie.
Gdybym się czepiał jak wy...a zepchnęliście wraży temat o utracie tożsamości
Polaków o waszej zgodzie na zapominanie skąd jesteśmy... duperelką że rewolwer - ma bębenek a pistolet magazynek. Że rewolwerem można gdy się zatnie można wystrzelić z następnego naboju a z pistoletu już nie...że pistolet może mieć nabój w w komorze albo nie mieć przy pełnym magazynku a rewolwer z pełnym zapasem jakby zawsze ma komorę
wypełnioną nabojem z samej konstrukcji chciałem już napisać ....pistoletu. ....
Sposób podania naboju do lufy czy to z dołu po prostej czy z boku po okręgu jest mniej istotny niż pozostałe różnice rozwiązań technicznych sposób przeładowania ręcznie czy automatycznie, seriami czy pojeydynczo, lufa gladka czy nie na jakie rodzaje nabojów
Tak ...zaraz kurczę blade sprawdzę jacy z was są szpeniole...
Dla mnie rewolwer może być pistoletem z bębenkiem a pistolet rewolwerem bez bębenka tylko ze z komorą i magazynkiem.
nazwa rewolwer pochodzi od angielskiego revolving pistol.
i co łyso wam szpeniole? Bo w Ameryce używa się najczęściej słowa pistol. I tylko z kontekstu możesz się domyślić, że chodzi o rewolwer.
P.S.
Każdy konflikt zamieniony w agresję, wojnę lub jakikolwiek atak fizyczny, słowny , oczerniający, ubliżający, oszczerczy, poniżający itp. jest oczywistą porażką dla atakującego.
Tego uczy empiria.
Kto tego nie rozumie ten kiep i dureń.
Proszę pokazać mi agresora, który nie skończył źle w hańbie i niesławie.
A co z Dachsem i PiQiem teraz? Dalej będą szpanować? Plwociną?