Dodaj do ulubionych

Jest mi bardzo wstyd za Panią Magdalenę Panek,

06.09.15, 11:44
która kręciła się, wierciła, aż wzięła i wysmażyła do redakcji Gazwybu

LIST,

w którym "z przerażeniem i ogromnym zawodem przyjęła komentarze".

Bardzo przepraszam Polaków i świat za Panią (Pannę?) Panek, która - podejrzewam - jest moją rodaczką, czego się szczerze wstydzę.

Chciałem swoje przeprosiny opublikować pod Pankowym listem, ale nielzja. Cenzura wróciła. Ogóra SA najpierw puściła na żywioł temat uchodźców, z komentarzy wynikło, że 95% czytelników widzi agresywnych, roszczeniowych, bezczelnych kozojebców i jest przeciwna obecności tzw. "uchodźców" (V kolumny tzw. IS) w Polsce i Europie. Potem Ogóra zaczęła manipulować komentarzami; naprędce sklecone boty minusowały niewygodne komentarze i powielały politpoprawne bzdety wylęgnięte w główkach red. red. Kurskich czy Orlińskich. Ale i to się okazało za mało, więc wprowadzono cenzurę prewencyjną. Co będzie następne? Przecież ludzie widzą, jak jest i czytają nie tylko Michniszczyznę.
Obserwuj wątek
    • ciocia_piqa Re: Jest mi bardzo wstyd za Panią Magdalenę Panek 06.09.15, 12:19
      Ta sama "michniszczyzna" zamieszcza również takie TEKSTY

No to jest ta cenzura czy nie ma?
      • jerycho666 samizdat 06.09.15, 12:33
        ciocia_piqa napisała:

> No to jest ta cenzura czy nie ma?

Adres redakcji znany redakcji. Do czasu, po ktorym juz nie bedzie takowego adresu.

Ciocia tego nie przerabiala? Nie nicowala ciocia barchanow?
      • jaceq Re: Jest mi bardzo wstyd za Panią Magdalenę Panek 06.09.15, 17:44
        Przed chwilą sprawdziłem. Cenzura na Ogórze ma się dobrze.

A książkę przeczytam. Jak tylko skończę "Kapelusz..." Oriany Fallaci.
    • jerycho666 Re: Jest mi bardzo wstyd za Panią Magdalenę Panek 06.09.15, 12:29
      jaceq napisał:

> Przecież ludzie widzą, jak jest i czytają nie tylko Michniszczyznę.

Jest to opis mojego stanu sprzed jakichs 20 lat. Szmatlawiec wybiorczy tak rozgryzlem. Obecnie mendiow zasadniczo nie uzywam. Znam wszystkie odpowiedzi, znam nawet plany na przyszlosc. Operacyjne, taktyczne, strategiczne. Nie wiem jedynie kiedy dokladnie bedzie te 20 minut lotu Iskanderow z Kaliningradu do Warszawy lub jak Bog da do Bydgoszczy.

Jezeli chodzi o Panią Magdalenę Panek to chyba juz w jakims poscie w szambonecie komentowalem. Jest mi bardzo wstyd, ze ona i jej kompania uwaza mnie az za takiego idiote. Bez watpienia idiota jestem, jak sie wejdzie miedzy wrony ...
      • kalllka Re: Jest mi bardzo wstyd za Panią Magdalenę Panek 06.09.15, 13:24
        Heh, od lat trąbisz- rychu, ze wiesz, zes inny a oni o tym nie wiedza.
        I tak przekrzykujcie się nawzajemnie, sprytnie -głusi,
        a nam] bębenki w uszach.,uncertain
    • qudaq Re: Jest mi bardzo wstyd za Panią Magdalenę Panek 07.09.15, 08:37
      I mnie też. Być może zapomniała napisać, że juz zgłosiła gotowość przyjęcia pod swój wlasby dach rodziny z dwojgiem dzieci, za niewielkie wsparcie 10 tysięcy euro na osobę. To skromna sumka, przy gigantycznych zarobkach polskich rodzin. Wystarczy sprawdzić, że stypendium socjalne w szkole podstawowej moze dostać dziecko, ktorego dochod w rodzinie na głowe nie przekracza 457 złotych, co daje ponad 100 euro miesięcznie, a dla czteroosobowej rodziny prawie 5 tysiecy rocznie. Zatem jeden imigrant dostaje osiem razy tyle, co uznana za potrzebującą wsparcie jedna rodzina. Od tego zacznijmy. Dajmy im warunki luksusowe naszych bezdomnych, ktorym nie mamy nic do zaoferowania, a nie piszmy bzdur, popisujac sie dobrymi manierami. Pani Małgorzato, czy zna ny jest tekst Netanjahu, ktory miał odwagę powiedzieć, co o tym wszystkim sądzi? Też Pani wstyd? Bo ja z nim sie solidartyzuję.
    • qudaq Re: Jest mi bardzo wstyd za Panią Magdalenę Panek 07.09.15, 08:39
      I mnie też. Być może zapomniała napisać, że juz zgłosiła gotowość przyjęcia pod swój wlasny dach rodziny z dwojgiem dzieci, za niewielkie wsparcie 10 tysięcy euro na osobę. To skromna sumka, przy gigantycznych zarobkach polskich rodzin. Wystarczy sprawdzić, że stypendium socjalne w szkole podstawowej moze dostać dziecko, ktorego dochod w rodzinie na głowe nie przekracza 457 złotych, co daje ponad 100 euro miesięcznie, a dla czteroosobowej rodziny prawie 5 tysiecy rocznie. Zatem jeden imigrant dostaje osiem razy tyle, co uznana za potrzebującą wsparcie jedna rodzina. Od tego zacznijmy. Dajmy im warunki luksusowe naszych bezdomnych, ktorym nie mamy nic do zaoferowania, a nie piszmy bzdur, popisujac sie dobrymi manierami. Pani Małgorzato, czy zna ny jest tekst Netanjahu, ktory miał odwagę powiedzieć, co o tym wszystkim sądzi? Też Pani wstyd? Bo ja z nim sie solidartyzuję.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka