04.12.15, 08:48
Marine i Marion sa blondynkami. Marine mowi troche jak przekupa, ktora za wszelka cene chce swoj towar sprzedac i ma ciut ponizej 50 lat. Marion ma dwadziescia kilka i mowi dosc dobrze. Jest ladna, taka Ogorek+10 kg. Nie lubia emigrantow ogolnie, a szczegolnie tych muzulmanskich. Chca nacjonalizacji przemyslu, zamkniecia granic i porzucenia Euro. Marion chce jeszcze by przerwac ulatwienia w przerywaniu niepozadanej ciazy.

Maja szanse stac sie szefowymi dwoch (na 10) regionow Francji: na polnocy i na poludniu. I juz w trojkolorowych szarfach siac ich przekonania.

Te narodowe socjalistki nie maja za soba narodu, ktory sie czuje ponizony reparacjami a raczej narod, ktory chce by mu ktos zalatwil problem, ktory sam stworzyl. Narod, ktory poprzez dodawanie don takich czy innych nie czuje sie jak narod ale jako grupa ludzi, miedzy ktorymi brakuje wiezi spolecznych.

Co sie stanie jak blondynki sie dadza w niedziele wybrac? Ano, pewne idee zaczna byc znow salonowe. Ale tez blondynki niewiele zrobia, bo narod trza pogonic i zmotywowac do roboty. A trudno motywowac jak sie narod rozpada.

Co dalej? Ano czasy z ciekawych stana sie bardzo ciekawe.

PF
Obserwuj wątek
    • pro100 Re: Blondynki 04.12.15, 09:25
      polski_francuz napisał:

> Co dalej? Ano czasy z ciekawych stana sie bardzo ciekawe.
      >
      > PF
      też tak sądzę. i dlatemu zarząd firmy "belle france" to nie powinni być rozmemłani posrancen.
    • oleg3 Feministki są zachwycone? 04.12.15, 10:19
      W końcu kobiety przestały być paprotkami i to bez żadnych parytetów (parytet to to samo co numerus clausus).
      • polski_francuz Re: Feministki są zachwycone? 04.12.15, 10:45
        Pewnie tak. Gorzej z tradycjonalistkami w czadorach.

PF
    • jerycho666 kurhany 27-latek w zlotych zbrojach 04.12.15, 10:49
      polski_francuz napisał:

> Ale tez blondynki niewiele zrobia

Moja babka przewraca sie w grobie. Na kon. Step plonie.

Mezczyzni bawia sie w wojenki. Kobiety bronia swoich dzieci. Wtedy nie ma zmiluj sie.

Blondynki porusza instynkty innych blondynek (pozar stepu). Cywilizacja lacinska pada. Jedyna nadzieja watykanskiej Francy jest przymusic grozba ekskomuniki aby Najlepsza Cora Kosciola wydala dekret o zakazie kobiecosci.
      • polski_francuz Re: kurhany 27-latek w zlotych zbrojach 04.12.15, 10:57
        Interesujace uwagi: i Twoja i Olega. Rzeczywiscie, kobiecosc czy tez feminizm obu tych pan mi jakos umknal. Ale, w rzeczy samej, to jest pewien postep spoleczny. Bo pierwsza premierka sprzed kilku lat Edith Cresson jak i pierwsza kandydatka na prezydentke V republiki, Sègolène Royle nie byly ani popularne ani zbyt sprytne.

Te blondynki sa politycznie sprytne. Moze rzeczywiscie czuja "pozar stepu" i "bronia potomstwa"?

PF
    • a12a2a No i widzisz P_F, obecna Polska, zaraz po kraju 05.12.15, 03:58
      Madziarów, jest w awangardzie renacjonalizacji wspólnoty europejskiej/unijnej, hehe. Po nas będzie kraj Gallów i Franków pod rządami Maryny. A i na Teutonów przyjdzie kolej po upadku Anieli Makreli; ponieważ tam cenzura i propaganda prolewacka jest już bezczelna. To prędzej czy póżniej wywoła reakcję.

PS. Na forum Świat już kilka lat temu prorokowaliśmy/wieszczyliśmy wygraną FN i Maryny. Pytanie nie czy, lecz kiedy...
      • jerycho666 Re: No i widzisz P_F, obecna Polska, zaraz po kra 05.12.15, 06:17
        a12a2a napisał(a):

> renacjonalizacji wspólnoty

Nie ma takiego zwierza. Jest atomizacja. Jak pokazywal Dzingis Han pojedyncze strzaly lamie sie latwo, caly kolczan naraz niemozliwe.

Masz juz gotowa swoja czesc 56 miliardow USD? A moze wrecz przeciwnie przebierasz nozkami w kolejce do podzialu?
        • polski_francuz Kielich glupoty do dna 05.12.15, 07:24
          To nas czeka w nablizszym czasie w Polsce. Nie wierze by poszlo tak daleko jak na Wegrzech. Czy sie uda bez innych Europejczykow stworzyc polskie mocarstwo olewajac ich problemy jest malo prawdopodobne.

Ekonomiczny program, jesli juz jest, to za Keynesem napedzanie popytu. Polityke zagraniczna trzeba jakos ustawic. Co z Ukraina, co z Rosja, co z Niemcami i jak z Europa.

Poki co capo di tutti capi sie zajmuje umacnianiem swojej wladzy.

Mam nadzieje, ze przynajmniej hymnu nie bedzie publicznie spiewal.

PF
          • jerycho666 Re: Kielich glupoty do dna 05.12.15, 07:46
            polski_francuz napisał:

> Poki co capo di tutti capi sie zajmuje umacnianiem swojej wladzy.

Wybitne jednostki takie jak Bog tez sa smiertelne.

Ja zaczalbym od ustawy o mej niesmiertelnosci.
    • sz0k kolejny wyznawca św. dupokracji 05.12.15, 11:41
      polski_francuz napisał:

> a raczej narod, ktory chce by mu ktos zalatwil problem, ktory sam stworzyl.

Stawiający znak równości między narodem a jakąś masońską wierchuszką lewackich biurwokratów.
      • jerycho666 Re: kolejny wyznawca św. dupokracji 05.12.15, 15:24
        sz0k napisał:

> polski_francuz napisał:
        >
        > > a raczej narod, ktory chce by mu ktos zalatwil problem, ktory sam stworzy
        > l.
        >
        > Stawiający znak równości między narodem a jakąś masońską wierchuszką lewackich
        > biurwokratów.

Bardzo zwiezle i precyzyjnie wyrazony poglad, z ktorym sie zgadzam. Szczegolnie celne jest przypomnienie lewusowstwa Spolecznej Nauki Kosciola haselkowanej przez d..kracje Konklawe.

Bardzo chetnie podyskutuje o powyzszym pogladzie, jego kolejnych slowach-pojeciach i wszelkich konfiguracjach fraz z nich zlozonych. Interesuje mnie to glownie w aspekcie insyniersko projektowym. Taka inzynieria spoleczna waadzy.

Dla ustalenia uwagi jestem zdecydowanym przeciwnikem tego aby mnie okradali. Co niezwykle utrudnia dyskusje i proces projektowy.

Dodatkowym utrudnieniem jest to, ze sz0k ma mnie wygaszonego. Zapewne nie on jeden. Jest jednak swiatelko w tunelu nadjezdzajacego ekspresu.
    • a12a2a Orban ostrzega Polaków i resztę Europejczyków: 05.12.15, 17:42
      Niemcy zawarły deal z Turcją o przejęciu i rozlokowaniu w UE ok. pół miliona imigrantów:
      www.fronda.pl/a/orban-ostrzega-bruksela-i-turcja-chca-przesiedlic-do-ue-500-tysiecy-imigrantow,61495.html
      • jerycho666 obowiazek kopiowania HitlerJugendAmt 05.12.15, 18:19
        a12a2a napisał(a):

> Niemcy zawarły deal z Turcją o przejęciu i rozlokowaniu w UE ok. pół miliona im
        > igrantów

PiSdokraci powinni juz tej nocy przeprowadzic ustawe hitlerowskim zabieraniu dzieci rodzinom wpajajacym naruszanie ladu panstwa pobytu. U Niemcow funkcjonuje to juz od conajmniej 75 lat.

Pierwszenstwo wyboru podopiecznych powinni miec ksieza o sklonnosciach widocznych juz od seminarium..
    • a12a2a Duńczycy w referendum wypięli się na UE, Niemcy z 05.12.15, 20:38
      Anielą Makrelą na czele, a i nawet na Europol.
      Wcześniej, wraz ze Szwedami, przywrócili antyimigrancką kontrolę graniczną. Zawieszając strefę Schengen.
      Nie wspominając o lewackiej szwedzkiej pani minister, która płacząc, na przekór sobie i wyznawanej przez siebie lewackiej ideologii, na wizji przyznała, iż Szwecja poniosła porażkę polityki multikulti i imigranckiej. I, że ograniczają przyjmowanie imigrantów.

niezalezna.pl/73609-dunczycy-wbrew-niemcom-wybrali-niezaleznosc-dania-opusci-europol
      • polski_francuz Re: Duńczycy w referendum wypięli się na UE, Niem 05.12.15, 20:39
        No to dobra czy zla wiadomosc?

PF
        • jerycho666 Re: Duńczycy w referendum wypięli się na UE, Niem 05.12.15, 22:03
          polski_francuz napisał:

> No to dobra czy zla wiadomosc?

I dobra i zla.

Zla bo na ta chwile oslabia Junie.
          Dobra bo wysyla do kata Makrele wraz z przemyslem, ktorego jest na posylki. Przemysl moze pomysli. Oby nie o powrocie do eksterminacji Slowian.
    • krates-8 wprawdzie francuzi nie są naszymi wrogami 06.12.15, 00:02
      ale
      głupie decyzje powinny,
      no dobrze, mogłyby... choćby raz na jakiś czas,
      spotkać się z swoimi konsekwencjami
      (nawet tymi najgorszymi, a cóż może być gorszego niż wzrost poparcia dla ksenofobów?)
      sami tego przecież chcieli francuzi
      i sami demokratycznie sobie pościelili
      pomimo głosów wołających na puszczy
      teraz pozostaje obserwować plon
      możemy solennie obiecać, że będziemy
      bardzo solidarni
      w tym uważnym i zatroskanym obserwowaniu
      moglibyśmy też podyskutować o wnioskach
      z tego przykrego doświadczenia
      gdyby tylko ktoś zechciał wnioski wyciągnąć
      i jeszcze odważył się głośno je wyartykułować
      • polski_francuz Zapatrzeni w swoj pepek 06.12.15, 08:33
        "choćby raz na jakiś czas, spotkać się z swoimi konsekwencjami".

Olewaja innych.

PF
        • jerycho666 embargo na francuskie wina 06.12.15, 08:57
          polski_francuz napisał:

> Olewaja innych.

Ja francuskich win nie kupuje "od zawsze". Jak bywam we Francji to kupuje. Na dodatek, zgodnie z rekomendacja miejscowych od lokalnego winiarza. To co jest w hipermarketach nadaje sie do picia od 20EUR. A i to nie jest w moim guscie.
          • polski_francuz Re: embargo na francuskie wina 06.12.15, 09:01
            Tos znawca. Prawdziwy. Ja podwyzszylem niedawno stawke od 4.50 € do 6 €/butelke. Widze zes prawdziwy burzujsmile

A jedynie parweniusz.

PF
            • polski_francuz Re: embargo na francuskie wina 06.12.15, 09:06
              ...A ja...

PF
            • jerycho666 Re: embargo na francuskie wina 06.12.15, 21:10
              polski_francuz napisał:

> Tos znawca.

Nauczyli mnie Francuzi. Wino jest dla mnie a nie ja dla wina. I to jest prawda. Moj smak jest moj. Wtedy chodzilo o wino do ryby. Ja stwierdzilem, ze chce czerwone, jakies tam z karty. Oni wyjasnili, ze poniewaz ryba byla smazona w jakiejs tam panierce, to czerwone ma odpowiednio mocniejszy smak. Mnie pasowalo.

W ogole to mialem za mlodu przyjemnosc z doskonalym wlascicielem sklepu z winami. Moje podniebienie samo rozumie. Wulkaniczne gleby to chyba wyczuwam przez butelke. Trzeba sie zdac na instynkt.
              • polski_francuz Re: embargo na francuskie wina 06.12.15, 22:39
                Kiedys, jak pracowalem w Berlinie, kolega z klubu koszykowki Hanne (pewnie nas nie czyta wiec podaje jego imie) zaprosil mnie i kilku innych na zgadywanie/degustowanie roznych win. I potrafilem zgadnac jakie wina sa bardzo kiepska mieszanka. Ale tych najlepszych/najdrozszych nie potrafilem rozpoznac.

Masz racja ze wina to nielatwa sprawa. I trzeba sie na nich znac.

Lozko mnie wzywa a wiec:

Dobranoc

PF
                • jerycho666 Re: embargo na francuskie wina 06.12.15, 22:45
                  polski_francuz napisał:

> Ale tych najlepszych/najdrozszych nie potrafilem rozpoznac.

Cwiczenie czyni mistrza. Ktos ci zaplacil za cwiczenie? Jaki problem?
                • jerycho666 tentent tabunu koni 06.12.15, 22:59
                  polski_francuz napisał:

> I trzeba sie na nich znac.

Moze czuc?
    • dicksmith Re: Blondynki 06.12.15, 05:28
      Francuzki kojarzą mi się z brunetkami, ale blondynek wykluczyć nie można. Najpierw weszli do Galii Alanie, a potem Frankowie graniczyli ze Słowianami. Jeśli te dwie nie są tlenione, to znaczy że nasze.
      • polski_francuz Re: Blondynki 06.12.15, 08:34
        Celtki z Bretanii.

PF
    • jerycho666 a slowo cialem sie stalo 06.12.15, 20:47
      polski_francuz napisał:

> Maja szanse stac sie szefowymi

wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/1,114871,19303543,exit-poll-front-narodowy-zwycieza-w-i-turze-wyborow-regionalnych.html?lokale=local#BoxNewsLink
      Teraz pozar stepu bedzie politagitkowany jako pozar w b.rdelu.

Ja jeszcze nie widze aby plonely dzielnice arabskie. Do ktorych mieszkancy nie dopuszczaja strazy pozarnych i innych sluzb. Szariackie stosy jeszcze podsychaja. Brak podrzegaczy.
    • andrzejg i jak? 06.12.15, 21:54
      Co oznacza zwycięstwo w wyborach regionalnych? Kto będzie kandydatem na prezydenta w 2017?
      • jerycho666 Re: i jak? 06.12.15, 22:01
        andrzejg napisał:

> Kto będzie kandydatem na prezydenta w 2017?

Kto spacyfikuje Marsylie?
      • polski_francuz Re: i jak? 06.12.15, 22:09
        Ani Hollande i Sarkozy nie sa/nie byli zdolni cokolwiek zmienic w ekonomii. A nia chodzi. I wyborcy chca dac szanse komus innemu. W tym wypadku partii narodowo-socjalistycznej.

Ta partia nie potrafi proponowac wyjscia pozytywnego a jedynie diagnozuje stan istniejacy.

Szansa ze starsza blondynka bedzie w drugiej turze wyborow prezydenckich w 2017 jest wieksza od 50%. Ze wygra te wybory to szansa jest mniejsza niz 50 %.

Ogolnie rzecz biorac, oklamywanie samego siebie i wyborcow doprwadzilo francuskie elity do tego gdzie teraz sa: na smietniku.

PF
        • jerycho666 Re: i jak? 06.12.15, 22:17
          polski_francuz napisał:

> zdolni cokolwiek zmienic w ekonomii.

Politpoprawnie? Niemozebne.
          • polski_francuz Re: i jak? 06.12.15, 22:26
            Jak pogonic ludzi do roboty, dac im szanse zarobienia grosza, jak zmniejszyc podatki duszace kazda rozsadna inicjatywe gospodarcza?

Nie da sie politpoprawnie. Tu trzeba rewolucji.

Ale nie narodowo-socjalistycznej.

PF
            • jerycho666 madrej glowie dosc dwie slowie 06.12.15, 22:31
              polski_francuz napisał:

> Tu trzeba rewolucji.
              > Ale nie narodowo-socjalistycznej.

Pieprzysz niemozebnie.
              • polski_francuz Re: madrej glowie dosc dwie slowie 06.12.15, 22:34
                Znam Francji i Francuzow. Wybor FN to jeszcze jedna proba zwalenia winy za wlasne bledy na kogos innego.

Tak mysle a patentu na posiadanie absolutnej prawdy niestety nie mam.

PF
                • jerycho666 co cie nie zbije to cie wzmocnni 06.12.15, 22:40
                  polski_francuz napisał:

> Tak mysle a patentu na posiadanie absolutnej prawdy niestety nie mam.

Odwagi.
        • jerycho666 potega chrystusowego przeslania 06.12.15, 22:21
          polski_francuz napisał:

> do tego gdzie teraz sa: na smietniku.

CBDO

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka