Dodaj do ulubionych

WYŻSZE PODATKI W 2003 ROKU !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

IP: *.bielsko.cvx.ppp.tpnet.pl 12.04.02, 16:47
Oto jak w praktyce wygląda popieranie prez rząd przedsiębiorczości !
Ci wszyscy naiwni, którzy na tym forum ostatnio chwalili LSD, powinni ze wstydu
zapaść się pod ziemię !
PRL wróciła !

Oto informacja z onetu :
info.onet.pl/479100,10,item.html
Obserwuj wątek
    • Gość: Biały WYŻSZE PODATKI TERAZ JUŻ ZAWSZE IP: *.dip.t-dialin.net 12.04.02, 16:55
      Po wejściu do Mumii oczywiście jeszcze wyższe
      • draconessa Re: WYŻSZE PODATKI TERAZ JUŻ ZAWSZE 12.04.02, 16:59
        Jak widać LSD fajna jest, Mumia jeszcze fajniejsza. To się nam poziom życia
        podniesie, ha!!! A jak gospodarka ruszy, z kopyta!!! Nic, tylko się cieszyć.
    • Gość: karl Re: WYŻSZE PODATKI W 2003 ROKU !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 12.04.02, 17:18
      moze "Gazeta" podejmie ten watek? W zadnym kraju podniesienie podatkow nie
      przyspieszylo wzrostu, jedynie zwiekszylo liczbe afer i "skokow na kase"!!!
    • Gość: obi. Re: WYŻSZE PODATKI W 2003 ROKU !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! IP: *.acn.pl / 10.134.129.* 12.04.02, 17:41
      ZŁODZIEJE!!!!

Mam nadzieję, że ludzie wyjdą na ulice!
      • Gość: Michał Re: WYŻSZE PODATKI W 2003 ROKU !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! IP: *.bielsko.cvx.ppp.tpnet.pl 12.04.02, 18:07
        Specjalnie wprowadzili dla ostatnich biedakó zerową stawkę, żeby nie wyszli.
        W tym kraju opłaca się pracować na czarno ! Karana jest pracowitość i płacenie
        podatków !
    • indris Dla kogo wyższe, dla kogo niższe 12.04.02, 18:18
      Z podanej informacji wynika, że podatki będą zarówno wyższe jak i niższe.Nie ma
      natomiast informacji, czy choćby oszacowania ilu zapłaci więcej a ilu mniej.
      Ale biorąc pod uwagę niezwykle silne rozwarstwienie dochodów w Polsce wydaje
      się, że więcej ludzi na tym zyska niż straci.
      • Gość: Michał Do indrisa ! Co ty miałeś z matematyki ? IP: *.bielsko.cvx.ppp.tpnet.pl 12.04.02, 18:31
        Twoja wiara w dobre intencje rządu i nieznajomość matmy mnie rozczula !
        Ktoś, kto zarabia brutto 760 zł. rocznie, praktycznie i teraz nie płaci
        podatków. Ten osobnik i tak bedzie nadal płacił ZUS i ubezpieczenie zdrowotne !
        Osoby ze stawką 12% zarobią te 7%, ale stracą 462 zł. wolne od podatku i wyjdą
        na zero !!!
        Wszyscy pozostali stracą !

Czy ty naprawdę nie rozumiesz, że LSD to ostatnie sk...syny, a nie lewica ???
        • indris o matematyce 12.04.02, 18:50
          Z matematyki miałem oceny bardzo dobre (i jeszcze dyplom Olimpiady
          Matematycznej). AA co do pomysłów Belki, to nie znam szczegółów. Wiem
          natomiast, że rządy lewicowe wszędzie wprowadzają podatki progresywne z większą
          ilością progów niż obecnie w Polsce. Chyba nawet w USA jest więcej klas
          podatkowych niż w Polsce, mówię chyba, bo nie wiem dokładnie, ale mówił to ktoś
          w debacie sejmowej poprzzedniej kadencji a nikt tego nie zdementował.
          Co do lewicowości SLD mam bardzo poważne wątpliwości. Ale jeżeli chcą
          prowadzić lewicową politykę społeczną to nie mam nic przeciwko temu. Chociaż
          oczywiście diabeł siedzi w szczegółach.
          Nie bardzo też rozumiem dlaczego teraz rząd maa takie pomysły, jeżeli jeszcze w
          2001 odrzucił projekt PSL wprowadzenia dodatkowego przedziału podatkowego dla
          najwyższych dochodów. Albo coś się u nich kotłuje (bo to wcale nie taki
          monolit) albo te doniesienia to szum medialny.
          • Gość: Michał Do indrisa c.d. IP: *.bielsko.cvx.ppp.tpnet.pl 12.04.02, 19:39
            Jestem przeciwko podwyższaniu podatków, bo przynosi to odwrotny skutek, czyli
            ucieczkę w szarą strefę.
            Lewicowy rząd obniżyłby stawki dla biednych, podwyższyłby dla najbogatszych i
            nie zlikwidowałby kwoty wolnej od podatku.
            Jasne ?
            W tym wypadku jest to cyniczne oszustwo LSD ! Skoro prawie nikt z podatników
            nie zyska, to tylko zarobi rząd.
            Być moze na zarobi na karty kredytowe z limitem 30 tys.
            Sienkiewicz przyrównał kiedyś Polskę do kawałka sukna, rwanego przez cwaniaków.
            I tak zostało do dzisiaj !
            • Gość: łysy Re: Do indrisa c.d. IP: *.kielce.cvx.ppp.tpnet.pl 13.04.02, 22:27
              Gość portalu: Michał napisał(a):

> Jestem przeciwko podwyższaniu podatków, bo przynosi to odwrotny skutek, czyli
              > ucieczkę w szarą strefę.
              > Lewicowy rząd obniżyłby stawki dla biednych, podwyższyłby dla najbogatszych i
              > nie zlikwidowałby kwoty wolnej od podatku.
              > Jasne ?
              > W tym wypadku jest to cyniczne oszustwo LSD ! Skoro prawie nikt z podatników
              > nie zyska, to tylko zarobi rząd.
              > Być moze na zarobi na karty kredytowe z limitem 30 tys.
              > Sienkiewicz przyrównał kiedyś Polskę do kawałka sukna, rwanego przez cwaniaków.
              > I tak zostało do dzisiaj !

Według radia Zet 8 mln podatników zyska , 13mln nic nie zyska i nie straci , a
              jedynie 1,7 mln najwyżej zarabiajacych straci na nowych podatkach.Słusszna
              decyzja SLD.
              • Gość: Michał Białe jest czarne, łysy ma włosy ! IP: *.bielsko.cvx.ppp.tpnet.pl 13.04.02, 22:33
                Albo nie umiesz liczyć, albo jesteś agitatorem LSD !
                Przeczytaj dokładnie, uwzględnij likwidację kwoty wolnej od podatku, policz
                używając kalkulatora, a potem pisz posty !
                • Gość: snajper Re: Białe jest czarne, łysy ma włosy ! IP: *.acn.waw.pl 14.04.02, 04:53
                  Gość portalu: Michał napisał(a):

> Albo nie umiesz liczyć, albo jesteś agitatorem LSD !
                  > Przeczytaj dokładnie, uwzględnij likwidację kwoty wolnej od podatku, policz
                  > używając kalkulatora, a potem pisz posty !

Toż dochody do 760 zł/mies maiłyby byc nieopodatkowane. Więc skąd ta informacja o
                  likwidacji kwoty wolnej od podatku ? Najpierw poczytaj na temat, o którym chcesz
                  pisać, a dopiero potem pisz posty !!!
                  • Gość: Michał Re: Białe jest czarne, łysy ma włosy ! IP: *.bielsko.cvx.ppp.tpnet.pl 14.04.02, 07:05
                    Ale wszyscy powyżej 760 zł. brutto płaciliby podatki bez kwoty wolnej od
                    podatku !
                    Dodatkowo wszyscy płaciliby ZUS i ubezpieczenie zdrowotne !
                    Zamiast się wymądrzać, to policz !

• Gość: Michał Re: Białe jest czarne, łysy ma włosy ! IP: *.bielsko.cvx.ppp.tpnet.pl 14.04.02, 07:33
                      Oto informacja z "Rzeczpospolitej" :
                      www.rzeczpospolita.pl/gazeta/wydanie_020413/ekonomia/ekonomia_a_1.html
                    • Gość: SUMIENIE Re: lysy jest mondrala IP: *.chello.pl 14.04.02, 07:33
                      ten kielecki lysy to tak zmadrzal po gospodarskiej wizycie
                      millera i spolki w kieleckim.
                      Jeszcze skora na twej lysej lepetynie ci sie zmarszczy,pajaku czerwony.
                      Jeszcze bedziesz plakal z tego szczescia co ci sld szykuje.
                      • Gość: hawkmoon Re: lysy jest mondrala IP: *.swietochlowice.dialup.inetia.pl 14.04.02, 11:25
                        Co się państwo dziwicie, w końcu musimy się zrzucić na nowe samolociki dla
                        elyty.
                    • chejski Kwiat polskiej prawicy :-( 14.04.02, 17:25
                      Typowy okaz.
                      Mocny w gębie, słaby w rzeczowych argumentach.
                      Jak ktoś zarobi np. 7750 zł, to zapłaci 19 % od nadwyżki nad 7735, a nie od
                      całości...
                      • Gość: Michał chejski - kwiat polskiej komuny IP: *.bielsko.cvx.ppp.tpnet.pl 14.04.02, 20:01
                        A skąd wiesz, że zapłacą nadwyżkę ?
                        Jak to jest możliwe, że skoro prawie wszyscy zyskają na tej obniżce, to budżet
                        ma zarobić 2 miliardy ?
                        • Gość: Blong 2 jest mniej niz 8 IP: *.zabkowska.sdi.tpnet.pl 14.04.02, 20:16
                          to chyba potrafisz zrozumiec
                          • Gość: Michał Pogadajmy poważnie ! IP: *.bielsko.cvx.ppp.tpnet.pl 14.04.02, 21:14
                            Celem tych zmian podatkowych jest podwyższenie podatków dla PRAWIE wszystkich z
                            wyjątkiem najniżej zarabiających. Ci zarobią może dwie stówki, może dwadzieścia
                            złotych.
                            Ci biedni stracą zaraz te pieniądze, bo rząd zlikwiduje szmateksy i zakaże
                            sklepom obniżania cen ( projekt ustawy o minimalnej marży handlowej, żeby
                            doprowadzić do podwyżek cen, zwłaszcza w hipermarketach ).
                            Rząd swoimi propozycjami podatkowymi wzywa do walki biednych z bogatymi.
                            Jest kolejne cyniczne stosowanie metody dziel i rządź !
                            Obrona tych pomysłów jest naprawdę żałosna .
                            Tak samo "obniżanie" cen leków służy tylko większemu zdzieraniu pieniędzy z
                            chorych.
                            Wszystkie pomysły rządu służą tylko PRYMITYWNEMU FISKALIZMOWI.
                            Bezgraniczna wiara w to, ze podwyższając ceny i podatki zwiększy się wpływy,
                            budzi przerażenie.
                            Dokładnie takie samo myślenie rządzących doprowadzało do wielu rewolucji na
                            świecie !
                            Na uwagę zasługuje jedynie typowa czerwona propaganda - typowe odwracanie kota
                            ogonem.
                            Przypomina to Orwella , gdzie kłamstwami zajmowało sie ministerstwo prawdy !
                            • Gość: Blong 2 jest mniej niz 8 IP: *.zabkowska.sdi.tpnet.pl 14.04.02, 21:22
                              2 straci 8 zarobi
                              a nastepne wywody to tylko puste spekulacje
                              • Gość: Blong Re: 2 jest mniej niz 8 /dodatek/ IP: *.zabkowska.sdi.tpnet.pl 14.04.02, 21:25
                                i jestem przekonany ze przytlaczajaca wiekszosc solidniejszych
                                przedsiebiorcow /tych co daja miesca pracy a nie jednoosobowych firm/ i tak sie
                                trzyma w najwyzszej stawce /jesli sa jako osoby fizyczne/ czyli ci zadnych
                                zmian nieodczuja
                                • Gość: Michał Opowiadasz dowcipy na dobranoc ! IP: *.bielsko.cvx.ppp.tpnet.pl 14.04.02, 23:10
                                  Jutro rano to wszystko przemyśl jeszcze raz, bo teraz myślenie ci nie służy !
                                  Jeśli jesteś agitatorem LSD, to niczemu się nie dziwię !
              • malgosikk Re: Do indrisa c.d. - do lysego... 15.04.02, 01:39
                Gość portalu: łysy napisał(a):

> Według radia Zet 8 mln podatników zyska , 13mln nic nie zyska i nie straci , a
                > jedynie 1,7 mln najwyżej zarabiajacych straci na nowych podatkach.Słusszna
                > decyzja SLD.

Rzeczywiscie 8 mln podatnikow zyska przyslowiowy grosz (i tak im sie "nie
                polepszy - bo oszczednosc roczna np. rzedu 46 zl - tyle zyskalaby na
                owym "dobrobycie ludzkowsci" moja mama emerytka - to zadna poprawa) a "najwyzej
                zarabiajacy" (czyli juz prawie od sredniej krajowej bo juz zarabiajac 2,7 tys
                miesiecznie brutto wpadnie sie w 30% prog i juz sie traci) straca jakakolwiek
                motywacje do "wiekszej" pracy, podejmowania inicjatyw gospodarczych, wydawania
                masy kasy i czasu na ciagle doksztalcanie sie itd. (za to zwiekszy sie motywacja
                do szukania wszelkich luk w prawie podatkowym i wzrostu szarej strefy). Przy
                okazji mozna domyslec sie, ze bezrobocie zacznie rosnac w "postepie
                geometrycznym" (i w zwiazku z tym wplyw na budzet w latach nastepnych bedzie
                tragiczny).

Na marginesie: spadek realnych zarobkow "owych bogaczy" oznacza mniejsze wplywy z
                VAT, akcyzy, spadek konsumpcji, mniejszy popyt gospodarstw domowych i caly
                lancuszek innych zjawisk w gospodarce.

PS. Poza tym jestesmy jedynym znanym mi normalnych krajem w ktorym za "bogacza"
                uwaza sie osobe zarabiajaca 2 srednie krajowe z hakiem (w dodatku srednie krajowe
                na mizernawatym poziomie).

• agniechaa Re: Do indrisa c.d. - do lysego 15.04.02, 01:52
                Gość portalu: łysy napisał(a):

> Według radia Zet 8 mln podatników zyska , 13mln nic nie zyska i nie straci , a
                > jedynie 1,7 mln najwyżej zarabiajacych straci na nowych podatkach.Słusszna
                > decyzja SLD.

A wedlug moich obliczen w owej grupie tracacych jestem tez na pewno ja... -
                bynajmniej nie zarabiajaca najwyzej. Baa - zarabiam mizernawato i do sredniej
                krajowej mi baaaaardzo daleko.

Jako "mlodego pracownika nauki" martwi mnie propozycja zniesienia kwoty
                nieopodatkowanej. I w ogole martwi mnie caly ten projekt bo juz o wiekszym braku
                zrozumienia podstawowych zasad funcjonowania ekonomii (i przewidywalnosci dla
                gospodarczych skutkow takowych poczynan) nie slyszalam.

(A ! i przypominaja mi sie slowa piosenki "A my nie chcemy uciekac stad").
                • chejski Zniesienie kwoty wolnej to manipualcja. 16.04.02, 21:59
                  Kwota wolna wzrośnie...
                  Natomiast zgadzam się z negatywnym wpływem podwyższenia podatku dla bogatych i
                  mam nadzieję, że nie wejdzie ta propozycja w życie, choć krakanie w stylu
                  malgosikk jest demagogią...
          • malgosikk Re: o matematyce - do indris 15.04.02, 01:21
            indris napisał(a):

Chyba nawet w USA jest więcej klas
            > podatkowych niż w Polsce, mówię chyba, bo nie wiem dokładnie, ale mówił to ktoś
            >> w debacie sejmowej poprzzedniej kadencji a nikt tego nie zdementował.

Rzeczywiscie w USA jest wiecej progow podatkowych (6) ale tak sie sklada, ze tam
            akurat najwyzszy podatek (39,1%) placi sie od kwoty 297.350 $ czyli ca 8 srednich
            krajowych a nie tak jak w absurdalnym i szkodliwym dla gospodarki projekcie Min.
            Fin-u od dwoch srednich krajowych z hakiem.
            Nie znam zadnego normalnego kraju w ktorym za wybitnego bogacza uwaza sie osobe
            zarabiajaca 2 srednie krajowe (w dodatku na mizernie niskim poziomie) z hakiem.

Stawki w USA (dla osob niezameznych/niezonatych - "single taxpayers"):
            do 6 tys $: 10%
            6 tys $ - 27.050 $: 15% (od nadwyzki powyzej 6 tys$)
            27.050 $ - 65.550$: 27,5%
            65.550$ - 136.750$: 30,05%
            136.750$ - 297.500$: 35,5%
            297.500$ i powyzej: 39,1%

Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka