Dodaj do ulubionych

Ruch Obywatelski "Polski Śląsk" już w sieci! :-0

27.09.04, 09:34
Strona internetowa
Ruchu Obywatelskiego "Polski Sląsk"
jest już dostępna w sieci pod adresem:

www.rops.pl

To dopiero początki.
Codziennie nowe materały.
Odwiedzajcie nas.
Jak najczęściej.
Warto.
Wszelkie uwagi, pytania kierujcie pod adres:

polskislask@o2.pl
Obserwuj wątek
    • psie.pole Re: Ruch Obywatelski "Polski Śląsk" już w sieci! 27.09.04, 09:55

fajna stronka !
      • pniok Re: Ruch Obywatelski "Polski Śląsk" już w sieci! 27.09.04, 10:28
        Dzięki Psie Pole!
        Zapraszam na nasze forum!
        Chcemy z nim ruszyć pod koniec tygodnia!
        Pozdro!
        • psie.pole Re: Ruch Obywatelski "Polski Śląsk" już w sieci! 27.09.04, 14:34
          ok, na pewno zajrzę.
          • pniok Re: Ruch Obywatelski "Polski Śląsk" już w sieci! 27.09.04, 17:38
            Czekamy zatem! smile
    • Gość: wikul Re: Ruch Obywatelski "Polski Śląsk" już w sieci! IP: *.aster.pl / *.aster.pl 27.09.04, 23:47
      Nareszcie !!!
      • pniok Re: Ruch Obywatelski "Polski Śląsk" już w sieci! 28.09.04, 13:53
        Witaj Wikul smile
        Pozdro!
        • 1gomez Re: Ruch Obywatelski "Polski Śląsk" już w sieci! 28.09.04, 18:54
          dobra i potrzebna strona.trzymam kciuki.pozdrowka
    • Gość: kibic Re: Ruch Obywatelski "Polski Śląsk" już w sieci! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.09.04, 19:29
      ROPS no, no, no Czy tutaj chodzi o "ALTREICH" ?
    • rycho7 Slezsko i Schlesien 28.09.04, 21:53
      pniok napisał:

> Ruchu Obywatelskiego "Polski Sląsk"

A co ze Slezskiem ze stolica w Opavie i Schlesien ze stolica w Goerlitz? Tez
      polskie? Czy nie Slask?
      • Gość: jan. rycho- skad umiesz po polsku? w BND ucza? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.09.04, 09:53
        • rycho7 Niemcy ktorzy z Heimatow znaja jezyki miejscowe 01.10.04, 12:18
          W BND zatrudniaja zazwyczaj Niemcow ktorzy z Heimatow znaja jezyki miejscowe.
          Trudno potem wykryc oficera mowiacego przykladowo gwara odesska.

Ja posluguje sie gwara warsiawska. Wielu ze wschodu ma do mnie pretensje, ze
          klamie, ze nie jestem Rosjaninem. Mozesz mnie podczepic conajmniej do 6 roznych
          wywiadow. Jak Ci to przeszkadza to udowodnij, ze dla jakiegos pracuje. Mnie to
          nie przeszkadza, ze chcesz zasugerowac, ze pracuje dla jakichs sluzb
          specjalnych. Wystawiasz mi przynajmniej swiadectwo, ze nie jestem swirem. To
          doceniam.
    • neceser Boja sie? 28.09.04, 21:56
      pniok napisał:

> Strona internetowa
      > Ruchu Obywatelskiego "Polski Sląsk"
      > jest już dostępna w sieci pod adresem:
      >
      > www.rops.pl
      >
      > To dopiero początki.
      > Codziennie nowe materały.
      > Odwiedzajcie nas.
      > Jak najczęściej.
      > Warto.
      > Wszelkie uwagi, pytania kierujcie pod adres:
      >
      > polskislask@o2.pl
      >
    • rycho7 cytat 29.09.04, 08:22
      forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=94&w=16164737&a=16165173
      cytat z tej strony:

"Skłoniło to organy bezpieczeństwa do podjęcia stałej obserwacji ruchu (RAS).
      W raporcie o bezpieczeństwie wewnętrznym i zewnętrznym państwa, opublikowanym
      w Internecie, Urząd Ochrony Państwa (polski kontrwywiad) określa RAS jako
      potencjalne zagrożenie dla Polski. Polska ludność w regionie utworzyła - nie
      bez pomocy służb specjalnych - własną organizację o nazwie Ruch Obywatelski
      dla Polskiego Śląska (ROPS), mającą za zadanie przeciwstawianie się
      separatystycznym tendencjom. Współpracuje ona - czasem tajnie, czasem jawnie -
      ze służbami bezpieczeństwa.

www.polskislask.republika.pl/pl/sofia.html
      Dyskusja na ten temat trwa na Katowicach smile))
      • Gość: czytaj_do_konca Re: cytat IP: *.internetdsl.tpnet.pl 29.09.04, 18:13
        "Poinformowany jak... Bułgar"
        Za "Przeglądem Mediów Światowych" przytoczyliśmy na naszej stronie artykuł z
        bułgarskiego dziennika "Duma". Kiedy znaleźliśmy go na necie zapanowała wśród
        nas ogólna wesołość. Postanowiliśmy dodać go do strony jako przykład taniej
        sensacji i dziennikarskiej ignorancji. Okazało się, że niektorzy goście
        odwiedzający naszą stronę potraktowali ten tekst dosłownie i poważnie. Ponieważ
        nadal istnieje niebezpieczństwo odwiedzin tej rubryli przez ludzi bez poczucia
        humoru, specjalnie dla nich dodajemy ten komentarz. Jednocześnie deklarujemy:
        INFORMACJA O RZEKOMEJ WSPÓŁPRACY NASZEGO STOWARZYSZENIA Z URZĘDEM OCHRONY
        PAŃSTWA JEST CAŁKOWICE WYSSANA Z PALCA.
        • rycho7 hanba wspolpracy z panstwem polskim 29.09.04, 19:10
          Gość portalu: czytaj_do_konca napisał(a):

> "Poinformowany jak... Bułgar"
          > Za "Przeglądem Mediów Światowych" przytoczyliśmy na naszej stronie artykuł z
          > bułgarskiego dziennika "Duma".

Cytatu nie komentowalem. Czyzbym cytat przeklamal? Jedynie kopiowalem. Wskaz
          wiec co zmienilem przy kopiowaniu. W wasza witryne sie nie wglebialem. Zadalem
          krotkie pytanie na dwoch forach. Odpowiedzi nie uzyskalem. Sprawa jest jasna.

Co do wspolpracy ze sluzbami specjalnymi nie zamierzam sie wypowiadac. W tej
          dziedzinie ujawnienie dowodow wiaze sie z przestepstwem ujawnienia tajemnicy
          panstwowej. Wole abyscie to Wy udowodnili to, ze nie wspolpracujecie z organami
          legalnego demokratycznego panstwa. To hanba? Tak jak "Polski Slask"? Wasz wybor.
          • pniok Re: hanba wspolpracy z panstwem polskim 29.09.04, 20:04
            Upierdliwy Kolego!
            Jak już piszesz o demokratycznym państwie prawa to musisz wiedzieć, że to oskarżony ma udowadniać swoją niewinność ale oskarżyciel winę
            W tym wypadku muasielibyśmy udowodnić, że nie jesteśmy wielbłądem.
            Poniewaz jest to dość pracochłonne i intelektualnie jałowe (podobnie zresztą jak Twoje posty) nie będziemy tego robić.

A Wyście som Ślonzok, ja?
            A docie rada po noszemu coś naszkrybać?
            • carrramba Re: hanba wspolpracy z panstwem polskim 30.09.04, 01:06
              jo tysz nie naszkrybia smile)))
              a stronka fajnasmile)
            • rycho7 pracochlonnosc hanby wspolpracy z panstwem polskim 30.09.04, 08:48
              pniok napisał:

> Upierdliwy Kolego!

Ordnung must sein. Nie dotyczy to polnische Schlesien?

> Jak już piszesz o demokratycznym państwie prawa to musisz wiedzieć, że to
              oskar
              > żony ma udowadniać swoją niewinność ale oskarżyciel winę

Nie wiedzialem, ze wspolpraca z wlasnym panstwem jest przestepstwem. Wydaje mi
              sie nadal, ze przestepstwem nie jest. Natomiast taki zaszczyt mozesz sam
              udawadniac. Ja nie mam obowiazku chwalic Cie gdy nie mam na ten temat zadnej
              wiedzy.

> W tym wypadku muasielibyśmy udowodnić, że nie jesteśmy wielbłądem.

Nie, ze wielbladem lecz dobrym obywatelem. Nie wiedzisz roznicy? Sam wydajesz o
              sobie swiadectwo. Moze to wynika z patrzenia przez Ciebie w lustro.

> Poniewaz jest to dość pracochłonne i intelektualnie jałowe (podobnie zresztą
              ja
              > k Twoje posty) nie będziemy tego robić.

O agenturalnosc byla oskarzana mniejszosc niemiecka, RAS. Dla symetri oskarzona
              Was. Mnie to nie dziwi. A na wstepie napisalem, ze nic nie bede udawadnial bo
              to narusza tajemnice panstwowa.

Natomiast fakt geograficznej jednosci slaska polskiego, czeskiego i
              niemieckiego moze byc jalowe jedynie dla takich tuzow intelektu jak Ty i Twoja
              kompania z ABW.

> A Wyście som Ślonzok, ja?
              > A docie rada po noszemu coś naszkrybać?

Nie, jestem gorol. I lubie jak pan bozia urywa lby idiotom. Szczegolnie takim
              co zachecaja do siebie obrazaniem innych. Ja cytowalem bez komentarza. Dowody
              sa powyzej.
              • pniok Do Rycha7! 30.09.04, 16:41
                1. Kolego Richard!
                To co uprawiasz na tym wątku to połączenie obłudy i perfidii. No bo tak: najpierw nas oskarżasz, że byliśmy współpracownikami UOP, potem żądasz od nas żebyśmy udowodnili, iż tak nie jest.
                Potem nagle piszesz, że współpraca ze służbami demokratycznego państwa nie hańbi. Na koniec dodajesz - z głupia frant - zdanie, z ktorego wynika, że współpracujemy nadal, ale już z ABW. Nie ma w tym żednej logiki. Jedynie bezinteresowna(?) nienawiść do środowiska, które głosi, iż ŚLąsk jest polski. Gdybyś był Ślązakiem to mógłóbym to nawet zrozumieć bo znam powikłania dziejów mijej Małej Ojczyzny, ale Ty - jak deklarujesz - jesteś Gorolem. GOrolem wykorzenionym z polskości, jak sądzę!
                • rycho7 Pochodzacy ze Lwowa Wroclawiacy 01.10.04, 09:01
                  pniok napisał:

> To co uprawiasz na tym wątku to połączenie obłudy i perfidii. No bo tak:
                  najpie
                  > rw nas oskarżasz, że byliśmy współpracownikami UOP

Podanie cytatu nie jest oskarzaniem. Jest rozpowszechnianiem informacji o tym
                  co pisza inni. Pomawiano RAS i mniejszosc niemiecka. Dla rownowagi dostaje sie
                  Wam. To jest informacja a nie oskarzanie. Ponadto oskarzac mozna o
                  przestepstwo. Wspolpraca z wlasnym panstwem nie jest przestepstwem. To Wy
                  pokazujecie swoj sposob myslenia.

> potem żądasz od nas żebyśmy udowodnili, iż tak nie jest.

Odpowiadam, ze ja niczego nie bede udawadnial ze wzgledu na tajemnice
                  panstwowa. O ile chcecie sie bronic przed posadzeniem o legalna wspolprace z
                  organami panstwa polskiego to jest to zajecie dla Was. Mnie nic do tego.

> Potem nagle piszesz, że współpraca ze służbami demokratycznego państwa nie
                  hańb
                  > i.

Tak sie uwaza w demokratycznych panstwach. I z tej pozycji pisze od poczatku.
                  Wy tego nie pojmujecie.

> Na koniec dodajesz - z głupia frant - zdanie, z ktorego wynika, że współprac
                  > ujemy nadal, ale już z ABW.

Napisalem czy wynika? Moze rownie dobrze wynikac, ze to ABW jest zainteresowane
                  wspieraniem Waszej dzialalnosci. Na przyklad zalatwiajac ulgi podatkowe Waszym
                  prywatnym sponsorom. Ja tego udawadniac nie zamierzam.

> Nie ma w tym żednej logiki.

Wrecz odwrotnie jest konsekwentna logika.

> Jedynie bezinteresowna(
                  > ?) nienawiść do środowiska, które głosi, iż ŚLąsk jest polski.

Wybacz ale sie mylisz. Ja uwazam, ze Slask historycznie jest kraina pogranicza -
                  polsko-czesko-niemiecki. Przeczenie faktom jest dziecinada. A tych, ktorzy tak
                  robia uwazam za przedszkolaki bawiace sie zle za pieniadze z moich podatkow.

Ja nie zamierzam przeczyc faktom. Od 1945 to co miesci sie w granicach panstwa
                  polskiego to jest "Polski Slask". Tyle, ze nie o to chodzi. I sam doskonale o
                  tym wiesz. Pochodzacy ze Lwowa Wroclawiacy zazwyczaj nie rozumieja pojecia "die
                  Blume Europas". I to jest ogromna strata.

> Gdybyś był Śląza
                  > kiem to mógłóbym to nawet zrozumieć bo znam powikłania dziejów mijej Małej
                  Ojcz
                  > yzny, ale Ty - jak deklarujesz - jesteś Gorolem. GOrolem wykorzenionym z
                  polsko
                  > ści, jak sądzę!

Jestem kim jestem. Nic Ci do tego. O moich przodkach mozesz czytac w
                  podrecznikach jako o polskich patriotach. A fakty o nich sa bardziej
                  skomplikowane niz powiklania dziejow Slaska. Ani Polska ani zaden inny kraj w
                  Europie nie jest tak prosty jak przeslanie kolesiow z "Polskiego Slaska".
                  Prawdy nie zmienisz, nawet za pieniadze sluzb specjalnych. Lepiej wychodzi sie
                  na niefalszowaniu prawdy.
                  • chgw Re: Pochodzacy ze Lwowa Wroclawiacy 02.10.04, 12:41
                    rycho7 napisał:

> pniok napisał:
                    >
                    > > To co uprawiasz na tym wątku to połączenie obłudy i perfidii. No bo tak:
                    > najpie
                    > > rw nas oskarżasz, że byliśmy współpracownikami UOP
                    >
                    > Podanie cytatu nie jest oskarzaniem. Jest rozpowszechnianiem informacji o tym
                    > co pisza inni. Pomawiano RAS i mniejszosc niemiecka. Dla rownowagi dostaje
                    sie
                    > Wam. To jest informacja a nie oskarzanie. Ponadto oskarzac mozna o
                    > przestepstwo. Wspolpraca z wlasnym panstwem nie jest przestepstwem. To Wy
                    > pokazujecie swoj sposob myslenia.
                    >
                    > > potem żądasz od nas żebyśmy udowodnili, iż tak nie jest.
                    >
                    > Odpowiadam, ze ja niczego nie bede udawadnial ze wzgledu na tajemnice
                    > panstwowa. O ile chcecie sie bronic przed posadzeniem o legalna wspolprace z
                    > organami panstwa polskiego to jest to zajecie dla Was. Mnie nic do tego.
                    >
                    > > Potem nagle piszesz, że współpraca ze służbami demokratycznego państwa ni
                    > e
                    > hańb
                    > > i.
                    >
                    > Tak sie uwaza w demokratycznych panstwach. I z tej pozycji pisze od poczatku.
                    > Wy tego nie pojmujecie.
                    >
                    > > Na koniec dodajesz - z głupia frant - zdanie, z ktorego wynika, że współp
                    > rac
                    > > ujemy nadal, ale już z ABW.
                    >
                    > Napisalem czy wynika? Moze rownie dobrze wynikac, ze to ABW jest
                    zainteresowane
                    >
                    > wspieraniem Waszej dzialalnosci. Na przyklad zalatwiajac ulgi podatkowe
                    Waszym
                    > prywatnym sponsorom. Ja tego udawadniac nie zamierzam.
                    >
                    > > Nie ma w tym żednej logiki.
                    >
                    > Wrecz odwrotnie jest konsekwentna logika.
                    >
                    > > Jedynie bezinteresowna(
                    > > ?) nienawiść do środowiska, które głosi, iż ŚLąsk jest polski.
                    >
                    > Wybacz ale sie mylisz. Ja uwazam, ze Slask historycznie jest kraina
                    pogranicza
                    > -
                    > polsko-czesko-niemiecki. Przeczenie faktom jest dziecinada. A tych, ktorzy
                    tak
                    >
                    > robia uwazam za przedszkolaki bawiace sie zle za pieniadze z moich podatkow.
                    >
                    > Ja nie zamierzam przeczyc faktom. Od 1945 to co miesci sie w granicach
                    panstwa
                    > polskiego to jest "Polski Slask". Tyle, ze nie o to chodzi. I sam doskonale o
                    > tym wiesz. Pochodzacy ze Lwowa Wroclawiacy zazwyczaj nie rozumieja
                    pojecia "die
                    >
                    > Blume Europas". I to jest ogromna strata.
                    >
                    > > Gdybyś był Śląza
                    > > kiem to mógłóbym to nawet zrozumieć bo znam powikłania dziejów mijej Małe
                    > j
                    > Ojcz
                    > > yzny, ale Ty - jak deklarujesz - jesteś Gorolem. GOrolem wykorzenionym z
                    > polsko
                    > > ści, jak sądzę!
                    >
                    > Jestem kim jestem. Nic Ci do tego. O moich przodkach mozesz czytac w
                    > podrecznikach jako o polskich patriotach. A fakty o nich sa bardziej
                    > skomplikowane niz powiklania dziejow Slaska. Ani Polska ani zaden inny kraj w
                    > Europie nie jest tak prosty jak przeslanie kolesiow z "Polskiego Slaska".
                    > Prawdy nie zmienisz, nawet za pieniadze sluzb specjalnych. Lepiej wychodzi
                    sie
                    > na niefalszowaniu prawdy.

Panie Rycho7!!!
                    Więcej o tych ulgach dla sponsorów!!!
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka