Dodaj do ulubionych

Czuję sie oszukany

26.08.16, 09:29
deklaruje AndrzejG pod adresem Olega (głównie?) i innych wolnorynkowców. Idzie oczywiście o (moje) propisowskie sympatie, niechęć do antypisowskiehj propagandy i absencję na mszach AntyPisa.

Traktujesz mnie Andrzeju jak zawiedziona żona i argumentujesz: a bo ty bronisz PiSu; jesteś be bo jesteś Landknechtem. Ba! Andrzeju. Landknechtem byłem 6 lat temu przez parę tygodni, a żółć dopadła Cię dopiero teraz. A może - jak żona - uważasz, że jestem odpowiedzialny za wszystko na tym świecie, a szczególnie za jarkacza?

Napisz konkretnie o co Ci chodzi, ale żale i pretensje jakoś udokumentuj moimi postami, a nie stereotypami jak Wikul. Nie należę do sekty smoleńskiej, nie głoszę teorii zamachu, J. Kaczyński nie jest moim idolem. Nie jestem wyznawcą PiS, udzielałem im poparcia wyborczego (dawno temu, w ostatnich wyborach samorządowych, prezydenckich i parlamentarnych zostałem w domu). Atmosfera jest taka, że wystarczy przypomnieć, że Jarosław Kaczyński jest formalnie lepiej wykształcony niż Kopaczowa, Tusk, Miller, Komorowski czy Kwaśniewski by w odpowiedzi dostać obelgi.
Obserwuj wątek
    • perla Re: Czuję sie oszukany 26.08.16, 11:44
      oleg3 napisał:

> Napisz konkretnie o co Ci chodzi, ale żale i pretensje jakoś udokumentuj moimi
      > postami, a nie stereotypami jak Wikul.

e tam, jeszcze trochę a Wikul udowodni, że Jarek to twój wujek jest właśnie.
      • wikul Re: Czuję sie oszukany 26.08.16, 23:52
        perla napisał:

> e tam, jeszcze trochę a Wikul udowodni, że Jarek to twój wujek jest właśnie.

Do tego nie ma od ciebie lepszego. Już dawno pisałem że jesteś Munchausenem tego forum, i nikt cię nie prześcignie.
    • manny-jestem Oleg Ty nie placz 26.08.16, 14:22
      Bo pomysl czy traktujesz mnie inaczej niz Andrzej Ciebie.

Na Akwa ideologia przekrywa ludziom sposob a jeszcze bardziej potrzeba uziemienia przeciwnkia kwecista retoryka.

Czasami brak na czasu na chwilke pomyslunku.

Andrzej nie jest temu wiecej winni niz Ty czy inni antypisowscy , propisowcy, korwninowcy czy tez inni ludzie dla ktorych obrona obozu czy ideologii jest wazniejsza niz po prostu rozsadne myslenie.

Przypomnij sobie ze Ty tez jestes winny zeby ulatwiac sobie zycie przypisujac ludziom etykitki.

A prawda jest taka ze w zyciu calkiem jest mzoliwe ze czlowiek w pewnej kwestii moze miec poglad ktory pachnie cocjalizmem a w innej zupelnie skrajnie korwnistycznie czy radnystowskie podejscie do sprawy. Takie jest zycie. Etykietki to ulatwianie sobie zycia , ktore w ostatecznym rorzarachunku doprowadza do sytuacji nad ktora teraz wyplakujesz sie do Andrzeja.
      • oleg3 Re: Oleg Ty nie placz 26.08.16, 14:32
        O widzę Manny, że zamierzasz zorganizować na mnie nagonkę! To nic nowego. Od dawna wiem, że z każdym się skumasz by mi przyłożyć.

P.S.
        Dziesiątki razy prosiłem o szczerą wymianę poglądów. Zawsze się wymigiwałeś. Ale jakoś tak się składało, że znajdowałeś czas i energię by wspierać tych co mi chcą przywalić. Teraz będziesz grał razem z Ubeńkiem. Wcale mnie to nie dziwi.
        • manny-jestem Pierdolisz Oleg 27.08.16, 23:54
          i co do nagonki i co do takowej wymiany pogladow. Nigdy czegos takiego z Twojej strony nie bylo.

Ja prowadzilem przez lata dyskusje , ale nie przytakiwanie wszechwiedzacamu misesismowi konczylo sie zawsze ucieczka w kwiecista retoryke , ktora nie nigdy nie miala zadnej wymiany pogladowow na celo.

A jak ja zaczalem odplacac w podobny sposob nazywajac erystyczne chwyty misesistowskick ideologiow, niczym innym tylko retoryka a la komunistyczna retoryka pismakow Trybuny Ludu z podobnym otwarciem na poglady nie tolerujace wlasnie wszechwiedzacej ideologii, Oleg nagle zdecydowal sie obrazic.

Tak sie zachowuja pzedszkolni bully w piaskownicy. Jak nie wiesz co to bully to sprawdz w slowniku. Napisze tylko ze z wymiana pogladow nic wspolnego to nie mialo.

A teraz dalej pitolisz jak przedszkolak o nagonce.

Zdegustowales mnie OLeg, i nikt jak Ty, ochoty do pisania tu mi tak nie odebral. Nie zachowujesz sie jak czlowiek ode mnie o dekade starszy, tylko jak ktos kto z przedszkola jeszcze nie wyrosl.
          • oleg3 Nie udzielę ci Manny pomocy 28.08.16, 08:43
            psychologicznej. Nie potrafię! Za laurkę dziękuję. Do merytorycznej dyskusji zapraszam jak zrozumiesz czym różni się "baza" u Marksa od "gospodarki". Jestem w tej kwestii (zrozumienia przez ciebie różnic) pesymistą.
      • wikul Re: Oleg Ty nie placz 26.08.16, 23:45
        manny-jestem napisał:

> Przypomnij sobie ze Ty tez jestes winny zeby ulatwiac sobie zycie przypisujac l
        > udziom etykitki.

Nie przypuszczałem że manny tak celnie cię trafi.
        • oleg3 Re: Oleg Ty nie placz 27.08.16, 09:15
          Wyślij Manniemu gratulacje. Z pewnością się ucieszy.
    • andrzejg Re: Czuję sie oszukany 26.08.16, 17:34
      O odczuciach subiektywnych można dyskutować jak o sztuce...
      Zostawmy zatem tekst Benka jako wyjaśnienie odczuć.

A.

• oleg3 Re: Czuję sie oszukany 26.08.16, 18:13
        Jak chcesz.
      • benek231 Zesrala sei bida i placze :O) 26.08.16, 18:25
        Klero-faszysta Oleg czuje sie oszukany... Wczesniej latami lawirowal i udawal kogo tylko sie dalo, byle ryc pod PO, notorycznie oszukujac swych rozmowcow, a teraz to wlasnie ta klero-faszystowska menda czuje sie oszukana. No chyba zaraz sie rozrycze ze wspolczucia - tak mna poruszyl.

Andrzeju, za nickami Olega, Manny, Perly, Hymena, Qwardiana, Kretyna, tak na poczatek, stoja ludzie ktorzy sa antydemokratami. To glownie dlatego zachwycili sie kaczym zamachem stanu - to glownie dlatego popieraja posuniecia klero-faszystow, to dlatego tlumacza ich i usprawiedliwiaja, dlatego staneli murem za ta koscielno faszystowska banda. Bo to sa ich ludzie. No moze jednemu bardziej nie podobac sie nadmiar socjalizmu, a innemu, ze Kaczor nie mianowal sie Monarcha, ale jakie to ma znaczenie dla demokraty i zwolennika demokracji w Polsce. Ja na moj gust to ja nie mam ochoty dlubac szpilka w oku i doszukiwac sie roznic pomiedzy wymienionymi a pisiackimi klero-faszystami. Ja ich widze jako to samo antydemokratyczne i zamordystyczne gowno - bez wzgledu na to jak kombinuja by postrzegano ich inaczej. A z gownem nie dyskutuje sie.
        • oleg3 Pisz do mnie jeszcze :O) 26.08.16, 19:09
          Przyda ci się portfolio jak po raz 77. będziesz się ubiegał o robotę w Faktach i Mitach.
        • andrzejg Re: Zesrala sei bida i placze :O) 26.08.16, 21:57
          Oj Benek
          To ja czuję się oszukany, a Oleg pyta dlaczego

Jakbym przestał rozmawiać z Olegiem i innymi wymienionymi przez Ciebie, to po co bym tu zaglądał? Wklejać czyjeś teksty wiedząc ,że nikt ich nie czyta?

Będę rozmawiał, choćby Oleg i inni okazali się pisiorami najgorszego sortu.

A.
          • benek231 Re: Zesrala sie bida i placze :O) 26.08.16, 22:13
            andrzejg napisał:

Będę rozmawiał, choćby Oleg i inni okazali się pisiorami najgorszego sortu.
            Alez rozmawiaj sobie. Ja nie moge oczekiwac, ze nie bedziesz rozmawial. Kazdy robi jak uwaza. Niemniej, teraz wiem, ze bedziesz rozmawial ze swiadomoscia tego z jakim to zamordystycznym gownem rozmawiasz.
            Z moim paskudnym charakterem bardzo trudno jest przemoc sie i rozmawiac z takim gnojkiem i niedoukiem. Po prostu nie moge - to jest silniejsze ode mnie.
            • monalisa2016 Re: Zesrala sie bida i placze :O) 28.08.16, 00:54
              Nie musi się być wyznawca albo miłośnikiem PiS by móc powiedzieć że PiS ma dobre i bardzo złe strony.
              Do dobrych zaliczam politykę socjalna PiS, niewpuszczanie uchodźców do Polski, dbanie o polskich obywateli szczególnie tych których neoConi tacy jak Lis & Co wyśmieli i wyszydzili.
              Natomiast zagraniczna polityka jak i orientacja PiS to totalne fiasko, totalna pomyłka, niby chcieli by być czym w świecie ale do tego jeszcze nie dorośli ani się niczego nie nauczyli.

PO szczególnie Tusk na początku robił dobre, rozsądne wrażenie (ocena na podstawie zagranicznych wywiadów do mediów) a potem???????????
              Totalna klęska, zawód, pytałam się na forach co mają inni na niego że nastąpiła niekorzystna dla jego i Polski zmiana o 180°.
              Pani Kopacz wraz Schetyną to chyba niefortunny "wypadek" jak i wpadka Tuska. smile
    • andrzejg Nienawidzę komunizmu i komunizm powinien 28.08.16, 14:07
      być szybko odsunięty od władzy.

Któż to powiedział?
      W życiu nie przypuszczałem,że moimi idolami do cytatów będą JKM, Niesiołowski czy Giertych.
      Się porobiło.

Link dla kochanych wolnościowców, którzy swego czasu bombardowali mnie tezami głoszonymi przez JKM. Kochani. On został, tam gdzie był. Zacofaniec pewnie.

www.polityczek.pl/index.php/uncategorised/881-korwin-petru-z-cala-pewnoscia-bylby-lepszym-premierem-niz-szydlo
      • oleg3 Re: Nienawidzę komunizmu i komunizm powinien 28.08.16, 15:49
        Z ciekawości Andrzeju: jaka to teza JKM z tego klipa przypadła ci do gustu? Widocznie jestem ślepy i głuchy, bo nie znalazłem tam żadnej tezy, tylko 2 opinie:
        - Petru jest miałki
        - Szydło jest komunistycznym premierem.

Na jakiej zasadzie opinie głoszone o sobie przez rywalizujących polityków miałyby mieć moc powszechnie obowiązującą? Rozpaczliwie szukasz każdego głosu - nieważne kto, nieważne dlaczego - walącego w PiS i jesteś przekonany, że każdy winien podzielać twój koniunkturalny zachwyt.

Ja też uważam, że PiS powinien zostać odsunięty od władzy na rzecz prawicy. Tyle, że ta prawica ma 0+0+1+1+2+3 czyli ZERO poparcia wyborczego.
        • andrzejg Re: Nienawidzę komunizmu i komunizm powinien 28.08.16, 19:52
          Kowin jako taki nie zachwyca mnie w ogóle, ale przez tyle lat byłem pasiony jego ideami ( tu na forum) pokazywanymi jako słuszne, że mam teraz prawo do rewanżu wobec zbłądzonych wolnościowców.

Będę Wam podsyłał smaczne kąski , szczególnie przypatrując się starym źródłom.

NIe obraź się za Wam, bo akurat niekoniecznie o Ciebie mi chodziło, ale skoro wyszedłes przed szereg jako Korwinowiec...
          • oleg3 Re: Nienawidzę komunizmu i komunizm powinien 28.08.16, 20:29
            > akurat niekoniecznie o Ciebie mi chodziło

Tak przypuszczałem.
            • andrzejg Re: Nienawidzę komunizmu i komunizm powinien 28.08.16, 20:50
              Nie zakładałem nowego wątku, bo temat w zasadzie ten sam.
      • oleg3 Cytaty 28.08.16, 17:43
        oleg3
        > Oleg za socjalizmem

Wyłącznie taktycznie. I to nie jest oportunizm czy hipokryzja. Sorry taki mamy klimat (polityczny). Każdy rząd w upadającej cywilizacji Zachodu wydaje tyle ile maksymalnie może. Jak by te miliardy nie poszły na 500+ (a to oznacza, że są najlepiej wydawane - patrz mój post o Friedmanie w wątku hymenosa) to by poszły na budowę piramid, dróg do lasu, bunkrów atomowych, na szkolenie umiejętności miękkich, na bezsensowną reklamę rządu ... . Tak czy siak zostałyby zmarnowane z wyjątkiem tej części, którą tradycyjnie kradnie elita. Nie ma takiej siły na świecie, która by skłoniła rząd do zrównoważenia budżetu, bo banksterzy nigdy do tego nie dopuszczą. Dlatego, że są banksterami.

Janusz Korwin-Mikkea

- Zachęca Pan, żeby nie brać tych 500 zł?

- Ja biorę i daję na fundację. Muszę brać, bo nie mogę ich temu państwu zostawić. Inaczej zafundują jakiś nowy fotoradar albo coś takiego. Trzeba zrozumieć jedną rzecz – najważniejsze, żeby rząd miał mało pieniędzy. Ten kraj się najlepiej rozwija, który daje rządowi mało pieniędzy. Ludzie swoje pieniądze wydają rozsądnie, a jak je dam urzędnikowi to on je wyda według własnego widzimisię, na ogół rozrzutnie. W budżecie muszą być pieniądze na wojsko, policję – chcemy je zwiększyć o połowę oraz na jakąś szczątkową administrację, bo jacyś urzędnicy muszą być, żeby państwo funkcjonowało. I to wszystko. Cała reszta powinna być finansowana przez ludzi. Jak szkoła będzie prywatna to nie da pan pieniędzy na szkołę, w której uczą homoseksualizmu, teorii gender czy czegoś takiego. A tu zabierają te pieniądze i opłacają tego typu lekcje w szkołach.
        • oleg3 Korwin Cię oszukał Andrzeju! 28.08.16, 17:57
          Jest za socjalizmem tak jak Oleg. Sprawdź zamieszczone cytaty (post Cytaty).

P.S.
          Tylko nie odnieść wrażenia, że poważnie traktuję retoryczne popisy Korwina. Co innego, ty. Oczywiście muszą być antypisowskie. Te antypeowskie (antykodowskie czy antynowoczesne) dla ciebie nie istnieją.
          • andrzejg Re: Korwin Cię oszukał Andrzeju! 28.08.16, 19:48
            Te antypeowskie (antykodowskie czy antynowoczesne) ...ależ istnieją, tylko widzę żeś zachwycony socjalizmem/komunizmem w wykonaniu PiS jak małe dziecko i nie dostrzegasz niczego.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka