Dodaj do ulubionych

Stefan Niesiołowski

07.09.16, 11:01
Na czym polegały złe rządy PO?

- Przykład: W Mielnie są wydawane zezwolenia budowlane - moim zdaniem z naruszeniem prawa. I drugi rok z rzędu budują tam gargamele. Dewastowana jest wydma, plaża, przyroda. Firma, która buduje te gargamele, uzyskuje wszystkie możliwe zezwolenia, procesy i protesty wloką się latami. To jest koszmar dla okolicznych mieszkańców. Byłem u kilku ministrów, w NIK-u, wykazywałem przykłady, porównywałem, jak w różnych krajach nowe budynki nie mogą być wyższe od innych w okolicy (w Polsce też jest takie prawo). A w Mielnie na oczach masy letników warczą maszyny, auta rozjeżdżają teren, drugi rok betoniarki łomoczą ludziom nad głową. I ja, poseł, podobno wpływowy, mogłem sobie chodzić od ministra do ministra, przedkładać papiery - i nie zrobiono nic. To było za PO i trwa za PiS. ...

Ciekawy wywiad z Niesiołowskim.

weekend.gazeta.pl/weekend/1,152121,20605898,r-jak-radykal-alfabet-niesiolowskiego.html#MT
Obserwuj wątek
    • benek231 Re: Stefan Niesiołowski 07.09.16, 21:56
      Jest pan konserwatystą. Bliżej panu teoretycznie do tej partii rządzącej.

- Ale partia rządząca niszczy demokrację. A ja za demokrację siedziałem w więzieniu. Więc nie ma o czym mówić.
      Wyglada na to, ze ten ZCh-N byl tylko chwilowym odbiciem.
    • benek231 Andrzeju, takze Niesiołowski bluzni na kk :O) 07.09.16, 21:59
      >> A nie boli pana, katolika, że partia rządząca cieszy się nieformalnym poparciem niektórych duchownych?

- Na szczęście hierarchowie to nie jest cały Kościół. I tak, boli. Bardzo. Bo to jest zaprzeczenie misji Kościoła. Nie przypuszczałem, że dożyję tego, żeby zobaczyć na własne oczy Kościół, który popiera władzę niczym w czasach stalinowskich tzw. ruch "księży patriotów". No więc niektórzy nasi biskupi to są dokładnie tacy księża patrioci. Jak oficjalny zblatowany z władzą Kościół w Chinach czy sowiecka Cerkiew na usługach KGB.

Polscy politycy od lat uważają, żeby nie podpaść Kościołowi.

- To jest obłuda. Walka o głosy. To jest wykorzystywanie Kościoła do celów politycznych. A Kościół w zamian za to dostaje przywileje materialne. Obrzydliwe. W efekcie w Polsce mamy Kościół, który popiera dyktaturę, kłamstwo, obłudę.>>
      • benek231 Re: Andrzeju, takze Niesiołowski bluzni na kk :O) 08.09.16, 21:58
        - To jest obłuda. Walka o głosy. To jest wykorzystywanie Kościoła do celów politycznych. A Kościół w zamian za to dostaje przywileje materialne. Obrzydliwe. W efekcie w Polsce mamy Kościół, który popiera dyktaturę, kłamstwo, obłudę.
        Tu Niesiolowski jest nieco opozniony (jakies pol wieku), tak jak i religianci z tego poboznego forum. A to dlatego, ze nie rozumieja iz kupowanie sobie poparcia kleru ze spolecznych (podatnika) pieniedzy jest kupowaniem sobie kleru za pieniadze, ktore nie sa wlasnoscia kupujacych. Kupowaniem sobie kleru dla wlasnych korzysci materialnych. Co oznacza zarazem, ze ich postepowanie niewiele ma wspolnego z uczciwoscia, gdyz takze dopuszczaja sie kradziezy, tyle ze w niekonwencjonalny sposob.
        Z drugiej strony mamy do czynienia z bioracym (klerem) ktory wrecz domaga sie od rzadzacych by dawali mu wiecej i wiecej. I bierze nie majac z tym najmniejszych problemow. To dlatego mowie o kk per 'zlodziejski kosciolek' gdyz bierze udzial w zlodziejskim procederze.
        No ale widze, ze na dojrzale reakcje przyjdzie mi jednak czekac z 50 lat, bo jak na razie to ja oczywiscie bluznie na kk.

• wikul Podobno Niesiołowski występuje z PO 20.09.16, 21:10
          Pytany o to nie potwierdza i nie zaprzecza. Sądzę że to jest wiarygodna informacja w świetle tego co w PO wyprawia Schetyna. A pożyjemy, zobaczymy.
          • andrzejg Re: Podobno Niesiołowski występuje z PO 20.09.16, 21:23
            Jak to ma się rozpirzyć, to teraz.
            Później będzie mało czasu.
            • czuk1 Re: Podobno Niesiołowski występuje z PO 20.09.16, 21:55
              Wg mnie. PO się rozleci, podobnie jak SLD. Nie ma tam silnych, pracowitych i przedsiębiorczych przywódców. Program PO ciągle jest opracowywany. Trudno będzie teraz cokolwiek w programie atrakcyjnego wymyślić; niektóre ważne, atrakcyjne przedsięwzięcia zostały przejęte przez PiS i Nowoczesną.
              Polacy pamiętają Platformie 8 lat mało efektywnego i nie najlepszego rządzenia. PiS rozbija samorządy rządzone przez ludzi PO, co pogarsza jej sytuację partii w terenie.
              • wikul Re: Podobno Niesiołowski występuje z PO 20.09.16, 22:44
                czuk1 napisał:

> Wg mnie. PO się rozleci, podobnie jak SLD. Nie ma tam silnych, pracowitych i p
                > rzedsiębiorczych przywódców. Program PO ciągle jest opracowywany. Trudno będzie
                > teraz cokolwiek w programie atrakcyjnego wymyślić; niektóre ważne, atrakcyjne
                > przedsięwzięcia zostały przejęte przez PiS i Nowoczesną.
                > Polacy pamiętają Platformie 8 lat mało efektywnego i nie najlepszego rządzenia
                > . PiS rozbija samorządy rządzone przez ludzi PO, co pogarsza jej sytuację part
                > ii w terenie.

Z PO wyłoni się prawdopodobnie nowy byt polityczny z usuniętych członków i ew. tych którzy sami wystąpią nie widzący możliwości współpracy ze Schetyna. Nowy byt może w przyszłości zasilić Nowoczesną ale to nie jest takie pewne.
                Polacy mają krótka pamięć a Pslamiści zrobili wszystko żeby przyprawić Platformie gębę. Do dobrych zmian bardzo łatwo się przyzwyczaić i ich nie dostrzegać.
                • czuk1 Re: Podobno Niesiołowski występuje z PO 20.09.16, 23:03
                  wikul napisał m.in: Do dobrych zmian bardzo łatwo się przyzwyczaić i ich nie dostrzegać.

A z tym to się w pełni zgadzam.

• maksimillian1 Re: Podobno Niesiołowski występuje z PO 21.09.16, 19:26
                czuk1 napisał:

> Wg mnie. PO się rozleci, podobnie jak SLD. Nie ma tam silnych, pracowitych i p
                > rzedsiębiorczych przywódców.

Zgadzam sie z tym.
          • maksimillian1 Re: Podobno Niesiołowski występuje z PO 21.09.16, 19:25
            wikul napisał:

> Pytany o to nie potwierdza i nie zaprzecza. Sądzę że to jest wiarygodna informa
            > cja w świetle tego co w PO wyprawia Schetyna. A pożyjemy, zobaczymy.

Z tego co slyszalem,to Schetyna chce przesunac PO bardziej na prawo,bo grunt im sie zapada pod nogami.
        • andrzejg Re: Andrzeju, takze Niesiołowski bluzni na kk :O) 20.09.16, 21:22
          Gdzieś tam odpowiedziałem Borsukowi o KK i polityce, wyrażając pogląd,że mamona przeważy. Dzisiaj mają szansę odkuć sie na wiele lat. Co tam taki Misiewicz
          • benek231 Re: Andrzeju, takze Niesiołowski bluzni na kk :O) 21.09.16, 18:50
            Chodzilo mi o to ze poparles Olega, iz ja "bluznie" na kk, wiec podsunalem Niesiolowskiego, ktory - zdaniem tegoz Olega - takze "bluzni" na kk, bo jak na katolikowi nie przystoi, z grubej rury i publicznie! krytykuje to w kk co mu sie nie podoba. Choc powinno podobac sie wszystko.
            • monalisa2016 Re: Andrzeju, takze Niesiołowski bluzni na kk :O) 21.09.16, 19:17
              Kościół katolicki podlega tez krytyce skoro na nią zasługuje, ostatnio nawet Watykan zjechał porządnie z drogi, najprawdopodobniej pieniążki Sorosa pachniały bardziej niż wiara.
              O polskim kościele katolickim nie ma co już dyskutować, on od dawna, od zalążków przewrotu w Polsce nie jest na właściwej drodze.
    • monalisa2016 Re: Stefan Niesiołowski 20.09.16, 22:03
      Tępy ten Nasiłowski do dziś nie zrozumiał o jaką "demokracje" walczył. Nie przyjrzał się najlepszemu przykładowi sąsiedzkiej Ukrainie o jaką demokrację tu chodziło wtedy i teraz chodzi.
      • wikul Poseł PO żegna się z "ukochaną" partią, ... 20.09.16, 22:48
        ... bo "utracił wiarę". Ale wciąż życzy sukcesów.

wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/7,114884,20717563,posel-po-zegna-sie-z-ukochana-partia.html#BoxNewsLink
        Takich ludzi Schetyna wyrzuca i nie odpowiada na listy. Nie wróżę mu sukcesów.

• monalisa2016 Re: Poseł PO żegna się z "ukochaną" partią, ... 20.09.16, 23:05
          wikul napisał:

> ... bo "utracił wiarę". Ale wciąż życzy sukcesów.
          >
          > wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/7,114884,20717563,posel-po-zegna-sie-z-ukochana-partia.html#BoxNewsLink
          > Takich ludzi Schetyna wyrzuca i nie odpowiada na listy. Nie wróżę mu sukcesów.
          >
          Dla przypomnienia, przecież Nasilek miał już konflikty z Tuskiem wiec nasuwa się pytanie albo on nie pasuje do tej partii albo coś stało się z PO co w zasadzie nie powinno się stać, jak myślisz? Kto tu zasprzedał dusze diabłu albo ktoś ma złe kwity na kogoś? Od pewnego czasu pytałam się na forach co stało się z Tuskiem ze nastąpiła u niego zmiana o 180°, tak samo jest z Schetyna. Komu i za co on służy, na pewno nie Polsce i Polakom, a Nasilek nie nauczył się ani nie wyciągnął wniosków z tego.
          • monalisa2016 Re: Poseł PO żegna się z "ukochaną" partią, ... 20.09.16, 23:10
            @wikul ale nie martw się ze jesteście z tym osamotnieni, takich jest więcej w unii, nasza pani mimo ze traci wiarygodność nie tylko w niemieckiej społeczności ale jak szeroka i długa jest Europa i tez nie chce przyjść do świadomości ze z nią jest coś nie tak i ze nie służy jej polityka ani Europie ani Niemcom. Co jest powodem ze tak się dzieje? smile
            • monalisa2016 Re: Poseł PO żegna się z "ukochaną" parti 20.09.16, 23:46
              @wikul tu masz klasyczny przykład o którym pisze się po latach. Jak myślisz w Polsce albo z innymi politykami obojetnie z jakiego kraju jest obecnie inaczej?
              www.theeuropean.de/sebastian-sigler/11303-die-spd-und-die-westbindung-des-bundesrepublik
            • maksimillian1 Re: Poseł PO żegna się z "ukochaną" parti 21.09.16, 19:31
              monalisa2016 napisał(a):

> Co jest powodem ze tak się dzieje? smile

Ludzie madrzeja i glosuja na prawice,a lewica tego nie kuma z odretwienia.
              • monalisa2016 Re: Poseł PO żegna się z "ukochaną" parti 21.09.16, 19:43
                maksimillian1 napisał(a):

> monalisa2016 napisał(a):
                >
                > > Co jest powodem ze tak się dzieje? smile
                >
                > Ludzie madrzeja i glosuja na prawice,a lewica tego nie kuma z odretwienia.
                >
                Człowieku nie odnoś się do moich wpisów, udowadniasz nam ze masz zerowe pojecie o czymkolwiek nie rozumiejąc o czym drugi człowiek pisze, tak jak w wątku o Walesie.

Tak wybierają prawice, Europa skręca na prawo by agresywnemu hegemonowi za oceanu pokazać środkowy palec by raz na zawsze odczepił się od Europy. Agresor zza oceanu ma swoje problemy i to nie wąskie którymi powinien się jak najszybciej zając!
    • perla Wikul, Stefek cię opuścił 21.09.16, 18:31
      jeszcze trochę i z całej PO zostanie Grzesiu i ty.
      No i marzenia o powrocie Tuska na czerwonym koniu właśnie.
      • wikul Perła, rozum cię opuścił 21.09.16, 19:45
        perla napisał:

> jeszcze trochę i z całej PO zostanie Grzesiu i ty.
        > No i marzenia o powrocie Tuska na czerwonym koniu właśnie.

Skąd wiesz? A może to ciebie opuścił rozum i stąd to stwierdzenie?
        • monalisa2016 Re: Perła, rozum cię opuścił 21.09.16, 20:08
          wikul dajesz do zrozumienia ze nie zauważasz zmian w Europie, wszystkie dotychczasowe wielkie społeczne partie tracą wyborców grozi im nawet upadek natomiast nowo-powstałe konserwatywne partie zyskują na poparciu. Skorumpowanym partiom latającym na pasku zaoceanicznego pana mówi Europa NIE. Ale Polska nie jest jeszcze tak daleko, w Polsce zegary lecą w zwolnionym tempie ale przyjdzie czas i na nią ze się obudzi.
          • maksimillian1 Re: Perła, rozum cię opuścił 21.09.16, 22:33
            monalisa2016 napisał(a):

> wikul dajesz do zrozumienia ze nie zauważasz zmian w Europie, wszystkie dotychc
            > zasowe wielkie społeczne partie tracą wyborców grozi im nawet upadek natomiast
            > nowo-powstałe konserwatywne partie zyskują na poparciu. Skorumpowanym partiom l
            > atającym na pasku

Moskwy,Europa mowi NIE.

> Ale Polska nie jest jesz
            > cze tak daleko, w Polsce zegary lecą w zwolnionym tempie ale przyjdzie czas i n
            > a nią ze się obudzi.

Polska sie juz wczesniej obudzila i POkazala palec PO i Rosji co cie tak bardzo boli.
            Polska tez poprosila o obecnosc NATO i Amerykanie beda stacjonowac nad Wisla,co ciebie bardzo wq....
            • monalisa2016 Re: Perła, rozum cię opuścił 21.09.16, 23:13
              Juz ci raz napisałam nie podłączaj się pod moje wpisy boś ograniczony prymityw z zerowa wiedza o świecie, o nauce, o polityce, a co mówić o Europie. Idz brzozy ścinać!!!
    • cepekolodziej Re: Stefan Niesiołowski 21.09.16, 19:26

Lubię Niesioła.

A już szczególnie dlatego, że zna się na insektach.

To dobrze rokuje.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka