Dodaj do ulubionych

Zacząłem podsumowywać efekty rządów PO

19.11.16, 17:01
www.tokfm.pl/Tokfm/7,102433,20998497,prof-kik-zafascynowany-dobra-zmiana-edukacja-super-500.html#Czolka3Img
"Zacząłem podsumowywać efekty rządów PO i wyszło mi, że albo jestem głupi, albo ślepy
popierałem władzę, która doprowadziła do wyemigrowania prawie 3 mln Polaków, do opanowania polskiej gospodarki przez obcy kapitał, do pojawienia się umów śmieciowych, do zablokowania młodzieży perspektywy rozwoju - mówi prof. Kazimierz Kik."

Wiekszosc ludzi zauwazyla to wczesniej i stad wczesniejsze emerytury dla aparatu partyjnego PZPR by mlodzi nie zarazeni tym gownem mogli normalnie zyc.
Obserwuj wątek
    • kalllka Re: Zacząłem podsumowywać efekty rządów PO 19.11.16, 17:17
      hmm, nie chce maryna zbijać z pantalyku ale mam wrażenie, ze wszyscy 'młodzi' chcąc nie chcąc, nie tylko ci o których pisze,to potomkowie PRL.
      W spadku po Rosji mamy również i niestety tzw pijacki gen umożliwiający nam szybsze niż u innych nacji uzależnianie się... od wszystkiego.
      Nie wiem jak Maryn sobie radzi ze swoim genotypem uzależnienia/ rygoryzm-sztywniactwo- problemy z kręgosłupem i prostata/ ale ja własny rozpoznałam i trzymam go w słoiku, w formalinie.
      • marynazmlyna Re: Zacząłem podsumowywać efekty rządów PO 19.11.16, 17:27
        kalllka napisała:

> hmm, nie chce maryna zbijać z pantalyku ale mam wrażenie, ze wszyscy 'młodzi'
        > chcąc nie chcąc, nie tylko ci o których pisze,to potomkowie PRL.

Absolutnie nie wszyscy.
        Wiekszosc rodzin byla normalna i nigdy nie nalezala do PZPR.
        Problem jest z cwaniaczkami i oszustami jak Rzeplinski czy sluga komuchow Bolek.
        Bylo 3 mln partyjnych i jakies 1-2 mln donosicieli. Reszta to byli ludzie wrodzy temu komunistycznemu syfowi.

> W spadku po Rosji mamy również i niestety tzw pijacki gen umożliwiający nam s
        > zybsze niż u innych nacji uzależnianie się... od wszystkiego.

Alkoholizm pomagal komuchom awansowac vide Kwasniewski.

> Nie wiem jak Maryn sobie radzi ze swoim genotypem uzależnienia/ rygoryzm-sztywn
        > iactwo- problemy z kręgosłupem i prostata/ ale ja własny rozpoznałam i trzymam
        > go w słoiku, w formalinie.

Trafilas kula w plot bo ja jestem z rodziny w ktorej sie nie palilo ani nie pilo a na dodatek uprawia sie sport.Moje dzieci tez takie sa. Zero uzaleznien,no chyba ze od tenisa i koszykowki.
        • marynazmlyna Forum "Nauka" 19.11.16, 18:05
          To takie specyficzne miejsce w GW,gdzie nawet slowa rzyt nie mozesz napisac,bo cie zabanuja.
          One sa naukofce od myslenia a my z naszych podatkow mamy placic tym naukofcom coby nas otumaniali przez nastepne pokolenia i od czasu do czasu sypali dowcipami o zakonnicach w ciazy przechodzacych po pasach co ja goj bronek mial przetracic.
          Jak jej nie trafi,to jest bardzo dobry fachowiec,a jak ja trafi,to cza bedzie sprawe zatuszowac i tesz jest bardzo dobry fachowiec.
        • kalllka Re: Zacząłem podsumowywać efekty rządów PO 19.11.16, 18:09
          Nie zamierzam się z tobą spierać o twoje lepsze niż reszta pokolenia, 'pochodzenie'-
          Zażartowałam sobie z naszego rodzimego noszenia się i panoszenia; egzaltacji w tym co się komu wydaje dobre i złe.

Poza tym zawsze spieram się z malkontentami, krorzy- jak ty marynuja trupy bolkow na każda okazje, byle poprawic sobie pozycjonowanie.

I masz racje, oportunizm, to rzeczywiście twoja indywidualna cecha
          Ale we współczesnym pijarze nie do za ak cep to wa nia.
          • marynazmlyna Re: Zacząłem podsumowywać efekty rządów PO 19.11.16, 18:20
            kalllka napisała:

> Nie zamierzam się z tobą spierać o twoje lepsze niż reszta pokolenia, 'pochodzenie'-

Bylo takie jak wielu innych w Polsce,tzw upper middle class.
            A to ze zylismy bez nalogow,to nas juz wyroznialo.

> Poza tym zawsze spieram się z malkontentami, krorzy- jak ty marynuja trupy bol
            > kow na każda okazje, byle poprawic sobie pozycjonowanie.

Bolek jeszcze zyje i chce zeby bylo jak bylo.
            pali kot jeszcze zyje i tez chce by bylo jak bylo.
            Cale PO ,Nowoczesna PO,Razem,SLD sklada sie z takich ludzi.
            Jak nie ukrecisz przekretow to beda to dalej robic,jakby nic sie nie stalo.
            Dlatego Hillary trzeba wsadzic do wiezienia,bo partia demokratyczna takich kreatur wiecej nie wystawiala w kolejnych wyborach.

> I masz racje, oportunizm, to rzeczywiście twoja indywidualna cecha
            > Ale we współczesnym pijarze nie do za ak cep to wa nia.

Ty pewno z tych co akceptuja gruba kreske.
    • czuk1 Re: Zacząłem podsumowywać efekty rządów PO 19.11.16, 18:15
      Ile jeszcze lat do tyłu będziemy podsumowywać efekty rządów PO.... i po co?
      Może skoncentrujmy się na tym co jest i co jest zamierzane.
    • marynazmlyna Re: Zacząłem podsumowywać efekty rządów PO 20.11.16, 14:52
      pl.wikipedia.org/wiki/Kazimierz_Kik

"W latach 1970–1990 należał do Polskiej Zjednoczonej Partii Robotniczej, wcześniej był działaczem Zrzeszenia Studentów Polskich i Związku Młodzieży Socjalistycznej. W 1981 był lektorem KC PZPR[1]."

Mowiac krotko-stary komuch sie nawrocil,ale do tego potrzebne jest logiczne myslenie.
      Tu na forum tez jest kupa starych komuchow,ale ich nawrocic sie nie da,bo nowa wladza im nic nie daje,a stara dalaby costam.

"W 2001 wstąpił do Sojuszu Lewicy Demokratycznej. W 2004 wybrany został w skład konwentu programowego SLD. Wkrótce potem opuścił partię. W 2007 był w regionalnym komitecie honorowym Platformy Obywatelskiej[3]. W 2009 kandydował bez powodzenia do Parlamentu Europejskiego z listy Porozumienia dla Przyszłości[4], a w 2011 również bezskutecznie z ramienia SLD do Senatu[5]. W 2014 kandydował w wyborach do Sejmiku Województwa Mazowieckiego z listy Mazowieckiej Wspólnoty Samorządowej[6], która nie uzyskała mandatów."

Odbyl dluga i normalna droge polskiego PZPRowca.
      Najpierw PZPR >SLD>PO a ktos mi tu wmawial,ze PO jest "prawicowa"

Najnowszym trendem jest przechodzenie lewicy z PO > Nowoczesnej PO.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka