Dodaj do ulubionych

Roja płaci wysoką cenę za sukces w Aleppo

27.12.16, 01:46
Zamachy na rosyjskie samoloty jeden po drugim, morderstwo ros. ambasadora... Teraz cały Chór Aleksandrowa ...

Dziwi mnie, że władze/Putin nie przewidziałykolejnych ataków, nie wierzyły, że to możliwe. A przecież za ten wielki sukces w Syrii musi być wystawiomy demokratyczny rachunek... Za darmo nic nie ma .

Jeśli rzeczywiście był zamach na Chór Aleksandrowa, to był tak szczawnie pomyślany jako atak w samo serce Rosji, że Rosja nigdy nie przyzna że taki atak był.
Obserwuj wątek
    • eva15 Re: Roja płaci wysoką cenę za sukces w Aleppo 27.12.16, 01:47
      szczwanie pomyślany
      • eva15 Rosja płaci wysoką cenę za sukces w Aleppo 27.12.16, 01:48
        Sorry, łykam litery po nocy..
    • starywro-bel Re: Roja płaci wysoką cenę za sukces w Aleppo 27.12.16, 02:06
      Samolot wojskowy to byl to uderzenie w rosyjska wojskowosc i ochrone.
      Rosja zwalnia wiadomosci do publiki ze to moglo byc wszystko ale nie zamach.
      Masz racje piszac ze to uderzenie w samo serce, serce ktore sie moze po jakims czasie odbuduje i bedzie dalej grac i spiewac ale przyznanie swiatu ze to byl zamach to odrycie sie na slabe podbrzysze Rosji, to przyznanie sie ze Rosja nie jest w stanie zabezpieczyc sie przed terrorem. Pozostanie wiec ta katastrofa prawdopodobnie nie zidentyfikowana.
      • eva15 Rosja a casus belli 27.12.16, 02:12
        Przede wszystkim - gdyby Rosja przyznała, że był to atak, to musiałaby podać czyj i zająć stanowisko. Nie mogłaby udawać tzw. Greka, bo byłby to casus belli.
        • eva15 Re: Rosja a casus belli 27.12.16, 02:19
          Larry King (CNN) cynicznie:

"co stało się z "Kurskiem" ?

Putin z zimną krwią:

"on utonął."
          • monalisa2016 Re: Rosja a casus belli 27.12.16, 02:40
            Nie tylko za wyzwolenie Aleppo, Eva15.
            Rosja płaci straszliwa cenę za utrzymanie władzy demokratycznie wybranego prezydenta Syrii jak i blamażu, vide sprawa zaaresztowanego później uwolnionego wywiadu (120 wysokiej rangi oficerów) natowskiej kolacji o której nie wspomina sie oficjalnie w mediach mimo ze ONZ nagłośnił te sprawę.

revealthetruth.net/2016/12/26/warum-ist-denn-die-assad-familie-hafez-und-bashar-al-assad-so-lange-an-der-macht-in-syrien/
            • boavista4 Re: Putin lubi show 27.12.16, 03:44
              za pierwszym razem polecial do Pekinu na olimpijska zabawe, to mu urzadzili Osetie.
              potem urzadzil olimpiade w Soczi - co zrobili z Ukrainy.
              Chcial pokazac radosc w Aleppo - caly samolot stracony
              Brazylia chciala pokazac piekne Rio - wsadzili tam Temera.
              Imperium Dobra wykrzystuje radosc innych narodow do knowania wojen.
              Reakcje Putina po Kursku sa stale powtarzane, ale Putin nie zapomni I odpowiedz nadejdzie wczesniej czy pozniej.
          • igor4.uk Re: Rosja a casus belli 27.12.16, 10:44
            eva15 napisała:

> Larry King (CNN) cynicznie:
            >
            > "co stało się z "Kurskiem" ?
            >
            > Putin z zimną krwią:
            >
            > "on utonął."

Putin powiedzial prawde,"Kursk" rzeczywiscie zatonal i mnie bardzo trudno uwierzyc w to,ze Amerykanie go storpedowali,chociaz zawsze znajda sie ludzi,ktore nigdy nie wierza oficjalnym wynikom sledztwa.

• starywro-bel Re: Rosja a casus belli 27.12.16, 03:35
          Zgadza sie . Putin tego nie zrobi chocby na 100% wiedzialze to zamach. Jak piszesz to by zobowiazywalo do podjecia akcji odwetowej a Putin nie rzuca slow na wiatr.
          To nie tak jak to robi ciemny Burak w Bialym Domu jak mu nasypia w szprychy piachu w Syrii ze ma wszystkie opcje na stole a stol duzu i lepej sie bac.
          Ja mysle ze Putin zrobi akcje odwetowa jak to byl zamach w czasie i sposobie nie oczekiwanym przez nikogo. Moze to bedzie najlepsza opcja.
        • igor4.uk Re: Rosja a casus belli 27.12.16, 10:51
          eva15 napisała:

> Przede wszystkim - gdyby Rosja przyznała, że był to atak, to musiałaby podać cz
          > yj i zająć stanowisko.

I Rosja nie omieszkalaby tego zrobic.

> Nie mogłaby udawać tzw. Greka, bo byłby to casus belli.

I Rosja nigdy nie udawala Greka,zawsze nazywajac po imieniu tych,kto dokonywal zamachow na obywatele rosyjskie.
          O ile sledztwo wykarze,ze to byl zamach,to Rosja nie omieszka sie o tym poinformowac opinie publiczna.Rosjanie doskonale wiedza o tym,ze Rosja walczy z terroryzmem,a kazda walka pochlania ofiary.Putin zna Rosjan i nie bedzie od nich ukrywac prawde.
    • xiazeluka Re: Roja płaci wysoką cenę za sukces w Aleppo 27.12.16, 09:06
      A są jakieś dowody na zamach, poza przemożną chęcią wzmożonych, by tak było?
      • igor4.uk Re: Roja płaci wysoką cenę za sukces w Aleppo 27.12.16, 10:41
        xiazeluka napisała:

> A są jakieś dowody na zamach, poza przemożną chęcią wzmożonych, by tak było?

Na razie zadnych i wiele wskazuje na to,ze to jest najmniej prawdopodobna wersja.Ale niedowierzenie oficjalnym wladzom jest we krwi Polakow.Wlasnie dlatego spora grupa Polakow wierzy w zamach na Kaczynskiego,a w tym przypadku zamach na rosyjski samolot wojskowy.
        I nic takich nie przekona - zadne sledztwo i zadne fakty.
        • starywro-bel Re: Roja płaci wysoką cenę za sukces w Aleppo 27.12.16, 14:50
          Co moglo spowodowac wybuch samolotu?
          1.Awaria w samolocie
          2.zapalnik z bomba w srodku lub pociskiem z zewnatrz
          3. Utrata lacznosci za raz po starcie
          4. Podchodzil do wodowania(mowi skrzynka czarna)
          Widac ze narazie sa to kontrowersyne wiadomosci.
          5. Zamach falszywej flagi. Moja wersja.
          • igor4.uk Re: Roja płaci wysoką cenę za sukces w Aleppo 27.12.16, 14:51
            starywro-bel napisał(a):

> Co moglo spowodowac wybuch samolotu?

Jakiego samolotu?
            • starywro-bel Re: Roja płaci wysoką cenę za sukces w Aleppo 27.12.16, 15:03
              z Chorem Alexandrowa nad Morzem Czarnym.
              • igor4.uk Re: Roja płaci wysoką cenę za sukces w Aleppo 27.12.16, 15:11
                starywro-bel napisał(a):

> z Chorem Alexandrowa nad Morzem Czarnym.

Jak masz dowody na to,ze na pokladzie tego samolotu doszlo do wybuchu,to pilnie skontaktuj sie z komisja sledcza w Rosji i podziel sie nimi.Bo komisja nie dysponuje wiedza,ze doszlo do wybuchu.
                • starywro-bel Re: Roja płaci wysoką cenę za sukces w Aleppo 27.12.16, 15:17
                  Sam zamiesciles to na swym forum. Czy teraz zaprzeczasz ze ten film to nie jest zarejestrowany
                  wybuch tego wlasnie samolotu?
                  www.youtube.com/watch?v=VE2BRieTgr8
      • eva15 Re: Roja płaci wysoką cenę za sukces w Aleppo 27.12.16, 13:57
        A KTO twierdzi, że był to zamach?
        Ja piszę jedynie w trybie przypuszczjącym- jeśli.
        • igor4.uk Re: Roja płaci wysoką cenę za sukces w Aleppo 27.12.16, 14:58
          eva15 napisała:

> A KTO twierdzi, że był to zamach?
          > Ja piszę jedynie w trybie przypuszczjącym- jeśli.

Nie wazne,ze napisala "jesli",wazne jest to,co napisla dalej:"Rosja nigdy nie przyzna że taki atak był." Z gory podwazasz wiarygodnosc rosyjskiego sledztwa.

• starywro-bel Re: Roja płaci wysoką cenę za sukces w Aleppo 27.12.16, 15:08
            Nie podwaza sledstwa lecz podanie do publicznej wiadomosci prawdy. Gdyby okazalo sie ze byl to zamach trzeba by powiedziec kto to zrobil i zareagowac odwetem jako ze byl to zamach na armie rosyjska. Czy Rosja by sie odwazyla na taki rewanz, atak?
            Nie mow mi Igor ze wersja o zamachu nie byla/jest na pierwszym miejscu w tym sledstwie.
            • igor4.uk Re: Roja płaci wysoką cenę za sukces w Aleppo 27.12.16, 15:19
              starywro-bel napisał(a):

> Nie podwaza sledstwa lecz podanie do publicznej wiadomosci prawdy.

W ten sposob mozna podwazyc wyniki kazdego sledztwa.

> Nie mow mi Igor ze wersja o zamachu nie byla/jest na pierwszym miejscu w tym sl
              > edstwie.

ja nie musze nic tobie mowic.Ja nie wiem co stalo sie z tym samolotem,ale wiem,ze rosyjskie sledztwo dysponuje juz wystarczajaca wiedza,zeby nie uwazac zamach za glowna przyczyne katastrofy i calkowicie wykluczylo zla jakosc paliwa. My oczywiscie mozemy usmiechac sie i twierdzic,ze wiemy wszystko,a informacje podawane przez Rosje sa goowna warte,ale w takim razie po cholere nam w ogole to sledztwo jest potrzebne.Przeciez my wiemy,ze to byl zamach smile

• starywro-bel Re: Roja płaci wysoką cenę za sukces w Aleppo 27.12.16, 15:25
                Ja tu nie decyduje ze to byl zamach ale mam ku temu wystarczajaco historycznych dowodow na to ze mogla to byc falszywa flaga.
                Dzis samoloty spadaja przez zamachy czesciej niz przez zly stan techniczny czy bledy pilotow.
                Przeciez mozna i pilota zsabotazowac/odurzyc/otumanic podajac mu cos do jedzenia czy picia a wiadomo ze za pieniadze mozna wszystko kupic.
            • eva15 Re: Roja płaci wysoką cenę za sukces w Aleppo 27.12.16, 18:36
              starywro-bel napisał(a):

> Nie podwaza sledstwa lecz podanie do publicznej wiadomosci prawdy.

Otóż to. Sledztwo na pewno będzie dokładne, dogłębne i wiarygodne, wręcz musi takie być. Natomiast jeśli był to zamach, to opinia publiczna się o tym nie może dowiedzieć. No bo faktycznie - jak wytłumaczyć wtedy fakt, że ten zamach na rosyjskich żołnierzy w dodatku na rosyjskiej ziemi oraz wodach przybrzeżnych (!) nie może być stosownie pomszczony....
              • igor4.uk Re: Roja płaci wysoką cenę za sukces w Aleppo 27.12.16, 19:10
                eva15 napisała:

> No bo faktycznie - jak wytłumaczyć wtedy fakt, że ten zamach na ro
                > syjskich żołnierzy w dodatku na rosyjskiej ziemi oraz wodach przybrzeżnych (!)
                > nie może być stosownie pomszczony....

Oczywiscie znow napiszesz,ze ty tego nie powiedziala,ale z tekstu jasne wynika,ze za zamachem moze stac takie panstwo,w domysle USA,na ktorym Rosja nie bedzie mogla zemscic sie.
                Ja naprawde nie naleze do grona amerofilow,ale nie moge uwierzyc w to,ze USA bezposrednio mogli kierowac zamachem na rosyjski samolot.To jest tak absurdalnie,ze zaczyna graniczyc z glupota.
                Amerykanie beda na przegranej pozycji,poniewaz ich samoloty poruszaja sie po calym swiecie w ogromnych ilosciach i nie w interesach Amerykanow otwierac kolejny front.
                Oprocz tego:
                O ile to bylby rzeczywiscie zamach,to Rosji oplaca sie o tym mowic glosno,bo pomimo niewielkich strat prestizowych,Rosja dostaje ogromny atut w postaci wolnej reki. Ja dziwie sie,ze jeszcze wsrod rusofobow nie powstala wersja,ze zamach na znany na calym swiecie chor Aleksandrowa zorganizowal osobiscie Putin,zeby zaatakowac kolejny kraj smile
                • monalisa2016 Re: Roja płaci wysoką cenę za sukces w Aleppo 27.12.16, 21:03
                  Oooo Igor, jaka twoja wiedza jest płytka, czy musza Stany albo NATO przeprowadzać to własnymi rękoma? Nie, oni maja masę tajnych organizacji które wykorzystują do tych celów. Przyjrzyj sie samemu przykładowi w Syrii i obcinaczy głów, kto stoi za nimi i jest ich ojcami chrzestnymi? Gladio, olimpiada w Monachium i wiele, wiele innych przykładów.

Polecam:
                  NATO Salajane Armee / autor: Daniele Ganser (działacz na rzecz pokoju, historyk, szwajcarski profesor, ...)

www.danieleganser.ch/monografien.html
                  • monalisa2016 Re: Roja płaci wysoką cenę za sukces w Aleppo 27.12.16, 21:09
                    Wiecej artykulow Daniele Ganser w roznych jezykach tu:
                    www.danieleganser.ch/zeitungsinterviews.html
                  • igor4.uk Re: Roja płaci wysoką cenę za sukces w Aleppo 27.12.16, 21:10
                    monalisa2016 napisał(a):

> Oooo Igor, jaka twoja wiedza jest płytka,

Lisa,przeciez ja wiem o tym,ze moja wiedza jest plytka i jestem naiwny.Dawaj umowimy,sie,ze takim bede do samej smierci smile
                    • monalisa2016 Re: Roja płaci wysoką cenę za sukces w Aleppo 27.12.16, 21:22
                      igor4.uk napisał(a):

> monalisa2016 napisał(a):
                      >
                      > > Oooo Igor, jaka twoja wiedza jest płytka,
                      >
                      > Lisa,przeciez ja wiem o tym,ze moja wiedza jest plytka i jestem naiwny.Dawaj um
                      > owimy,sie,ze takim bede do samej smierci smile

smile, smile
                      Wszyscy jesteśmy w pewnym stopniu tacy.
                      Dałam ci pare wiarygodnych przykładów osoby która na ten temat ma więcej pojęcia na te tematy jak my wszyscy tu na forum.

www.youtube.com/results?search_query=NATO%27s+Secret+Armies
                      • igor4.uk Re: Roja płaci wysoką cenę za sukces w Aleppo 27.12.16, 21:36
                        monalisa2016 napisał(a):

> Dałam ci pare wiarygodnych przykładów osoby która na ten temat ma więcej pojęci
                        > a na te tematy jak my wszyscy tu na forum.

Lisa,dawno temu libanskie terrorysci porwali dwoch pracownikow radzieckiej ambasady.
                        Chlopaki z GRU dowiedzieli sie jaka organizacja stala za porwaniem i zlozyla propozycje nie do odrzucenia.Propozycja tym nie mniej byla odrzucona.W nastepny dzien szef tej organizacji dostal paczke,w ktorej lezali dwie glowy czlonkow jego rodziny i list,w ktorym bylo napisano,ze nastepna glowa bedzie jego.
                        Zakladnicy byli zwolnieni natychmiast.
                        Do czego zmierzam? Rosja nadal nie toleruje terrorystow i USA o tym doskonale wiedza i w zwiazku z tym na pewno nie rozpoczna wojne terrorystyczna z Rosja,poiniewaz doskonale wie o tym,ze w tej wojnie przegra.
                        jest oczywistym,ze wsrod tych organizacje terrorystycznych,wspieranych przez USA,moga okazac sie ludzi,ktore dokonaja zamach terrorystyczny na obywatele Rosji,ale jestem pewien tego,ze to bedzie zrobiono poza plecami USA.
                        Ale to jest moje przekonanie,Ty masz prawo miec swoje i dlatego nie staraj sie przekonac mnie do swojej racji,a ja nie bede tracic czas na przekonanie Ciebie.
                • starywro-bel Re: Roja płaci wysoką cenę za sukces w Aleppo 27.12.16, 21:18
                  "Rosja dostaje ogromny atut w postaci wolnej reki"

Oczywiscie ten atut mogla by wykorzystac do wywolania IIWS i caly swiat by stanal po stronie Rosji. hehehehehehehehe,
                  Igor, przestan zadymiac po swojemu te katastrofe, bo to nie pierwszy raz z Rosja nie mowi wszystkiego albo nie mowi prawdy dla celow polityczno-strategicznych. Klamstwa lub wrecz zacieranie faktow to czesc strategii i logistyki na calym swiecie.

Wiesz co by to znaczylo? To by znaczylo dokladnie to ze Rosja nie jest w stanie obronic sie przed terrorem i zamachami.
                  • igor4.uk Re: Roja płaci wysoką cenę za sukces w Aleppo 27.12.16, 21:22
                    starywro-bel napisał(a):

> Oczywiscie ten atut mogla by wykorzystac do wywolania IIWS i caly swiat by stan
                    > al po stronie Rosji. hehehehehehehehe,

vigil,ty w ogole o czym oiszesz?

> Igor, przestan zadymiac po swojemu te katastrofe, bo to nie pierwszy raz z Rosj
                    > a nie mowi wszystkiego albo nie mowi prawdy dla celow polityczno-strategicznych

Mnie srednio interesuje twoje zdanie odnosnie tego,jak zachowuje sie Rosja.

> . Klamstwa lub wrecz zacieranie faktow to czesc strategii i logistyki na calym
                    > swiecie.

Klamstow i logistyka? vigil,ty chwilami bywasz zabawny.

> Wiesz co by to znaczylo? To by znaczylo dokladnie to ze Rosja nie jest w stanie
                    > obronic sie przed terrorem i zamachami.

Zaden kraj na swiecie nie jest wstanie obronic sie przed terrorem.Powtorze - Z A D E N.
                    • starywro-bel Re: Roja płaci wysoką cenę za sukces w Aleppo 27.12.16, 22:00
                      No ale ze Rosja nie jest w stanie sie obronic to jest wyjatkowa niemoc. Bo w czyms Rosja powinna byc najlepsza.
                      Aby poslac tyle utaletowanych ludzi na tamtemn swiat i to z winy pilota/lidzki blad to nawet jest gorzej niz zamach.
                  • eva15 Re: Roja płaci wysoką cenę za sukces w Aleppo 27.12.16, 23:14
                    > "Rosja dostaje ogromny atut w postaci wolnej reki"

Tja, to się Igorowi udało... Wolną rękę do czego ? Do ataku na Pribałtykę czy na Polskęsmile ?. A może na oba te obszary na raz? I jedni i drudzy czekają na ten atak i głośno wrzeszczą, że wkrótce nastąpi. Wariaci w PL i w Pribałtyce zbroją się, jak mogą, a przemysł zbrojeniowy USA zaciera ręce.
                    • igor4.uk Re: Roja płaci wysoką cenę za sukces w Aleppo 27.12.16, 23:18
                      eva15 napisała:

> Tja, to się Igorowi udało... Wolną rękę do czego ? Do ataku na Pribałtykę czy n
                      > a Polskęsmile ?. A może na oba te obszary na raz? I jedni i drudzy czekają na te
                      > n atak i głośno wrzeszczą, że wkrótce nastąpi. Wariaci w PL i w Pribałtyce zbro
                      > ją się, jak mogą, a przemysł zbrojeniowy USA zaciera ręce.

A ten post jest po prostu glupi. Co do walki z terroryzmem ma Pribaltyka czy Polska? jak czegos nie rozumiesz,to albo przemilcz,a najlepiej zapytaj o co chodzi.
                      • eva15 Igor, take it easy 28.12.16, 00:10
                        Igor, nie przejmuj się moją głupotą. Zeszłam ci z drogi, czego jeszcze chcesz, że i tu przestanę pisać tak, jak na twoim forum?
    • starywro-bel Re: Roja płaci wysoką cenę za sukces w Aleppo 27.12.16, 14:57
      Rosja uziemila wszystkie 154. Czy sie dowiemy jaki byl stan techniczny tych wszystkich samolotow?
      Gdyby choc jeden ktory byl w servisie byl w stanie technicznie nie odpowiednim a mimo to latal(jakos)
      to wtedy uwierze ze to byl wypadek/awaria.
      Dzis jest wiecej zamachow w powietrzu niz awarii czy bledow instrumentow/pilotow. Sabotaz?

www.presstv.com/Detail/2016/12/27/503640/Russia-Tu154-airliner-Sochi-crash-Black-Sea-Putin
      • igor4.uk Re: Roja płaci wysoką cenę za sukces w Aleppo 27.12.16, 15:08
        starywro-bel napisał(a):

> Rosja uziemila wszystkie 154.

To jest standartowa procedura.tak w Rosji robi sie zawsze,gdy spadnie samolot okreslonego modelu.

>Czy sie dowiemy jaki byl stan techniczny tych wsz
        > ystkich samolotow?

Samoloty dziela sie na dwa rodzaje:
        1.Dopuszczone do lotow.
        2.Nie dopuszczone do lotow.
        Te pierwsze spelniaja wszystkie warunki techniczne i sa uwazane za sprawne techniczne.

> Gdyby choc jeden ktory byl w servisie byl w stanie technicznie nie odpowiednim
        > a mimo to latal(jakos)
        > to wtedy uwierze ze to byl wypadek/awaria.

Samolot mogl byc sprawny w 100% technicznie,ale do silnikow wpadli ptaki,co regularnie zdarza sie.

> Dzis jest wiecej zamachow w powietrzu niz awarii czy bledow instrumentow/piloto
        > w. Sabotaz?

Wiekszosc katastrof samolotwo jest skutkiem zwyklych bledow ludzkich,jak zalog pilotujacych samoloty,tak i obslugi naziemnej.
        W przypadku tego Ty-154 mamy coraz wiecej wiadomosci.Juz jest wiadomo,ze samolot w calosci podchodzil do wodowania,ale mial bardzo zadarty nos i przez to mocno uderzyl sie o wode ogonem,co doprowadzilo do defragmentacji platowca i smierc wszystkich osob,znajdujacych sie na pokladzie.
        Juz sa odnalezione czarne skrzynki i wkrotce dowiemy sie o wstepnych wynikach sledztwa.

• starywro-bel Re: Roja płaci wysoką cenę za sukces w Aleppo 27.12.16, 15:15
          Co spowodowalo ten wybuch samolotu jak mowisz ze byl sprawny technicznie?

www.youtube.com/watch?v=VE2BRieTgr8
          • igor4.uk Re: Roja płaci wysoką cenę za sukces w Aleppo 27.12.16, 15:26
            starywro-bel napisał(a):

> Co spowodowalo ten wybuch samolotu jak mowisz ze byl sprawny technicznie?

To ja linkowalem to wideo,ale juz zostalo ustalono,ze nagranie bylo zrobiono w innym czasie.
            • starywro-bel Re: Roja płaci wysoką cenę za sukces w Aleppo 27.12.16, 15:31
              podaj link/dowod/date do tego ze ten blysk to byl w innym czasie. Co to byl za blysk jezeli nie wybuch tego samolotu?
              • igor4.uk Re: Roja płaci wysoką cenę za sukces w Aleppo 27.12.16, 15:38
                starywro-bel napisał(a):

> podaj link/dowod/date do tego ze ten blysk to byl w innym czasie. Co to byl za
                > blysk jezeli nie wybuch tego samolotu?

Samolot,po wybuchu na pokladzie zaczyna palic sie,co byloby widoczne na nagraniu.W tym przypadku jest w ogole trudno stwierdzic,ze to byl wybuch,widzimy tylko przeblysk swiatla.

p.s. ja nie mam zamiaru do niczego ciebie przekonywac,wiec nie zadaj ode mnie,zeby ja odnajdywalem i wklejalem linki.Nie jestm na przesluchaniu i nie musze udowadniac kazde swoje slowo.
                • starywro-bel Re: Roja płaci wysoką cenę za sukces w Aleppo 27.12.16, 15:46

Ty odpowiadzasz jak expert i nie masz zamiaru odszukiwac dowodow na to co to byl za blysk o ile nie blysk tego wlasnie samolotu. Skad dowod na to ze samolot po takim blysku/wybuchu zaczyna sie palic, to stwierdzenie jest co najmniej na wyrost.
                  • igor4.uk Re: Roja płaci wysoką cenę za sukces w Aleppo 27.12.16, 15:52
                    Vigil,ja nie mam na ta chwile zadnych dowodow na to,ze to byl zamach.Ty rowniez na to dowodow nie masz,ale ty juz z gory ustaliles co to bylo.Czy mamy pole do dyskusje?
                    • starywro-bel Re: Roja płaci wysoką cenę za sukces w Aleppo 27.12.16, 16:02
                      Ja przypuszczam wpierw ze to byl zamach a ty i Rosja zamach od razy wykluczyly.
                      Za tym ze to mogl byc zamach ilustruje tytul watku i wpis ewy. Nie mowiac juz o tym jakie komentarze dal byly CIA z programu Charlie Rose. www.youtube.com/watch?v=-Ivt2NmbyGg
    • monalisa2016 Re: Roja płaci wysoką cenę za sukces w Aleppo 27.12.16, 15:12
      Rosja płaci wysoką cenę nie tylko za wyzwolenie Aleppo, ona płaci wysoką cenę za to ze nie pozwoliła sobie przywrócić jelcynowskiej polityki rozgrabiania Rosji. Syria, Bliski Wschód była dla Zachodu, NATO furtką do rozgromienia, położenia na łopatki Rosji co za bardzo Zachodowi i NATO sie nie udało.
      • starywro-bel Re: Roja płaci wysoką cenę za sukces w Aleppo 27.12.16, 15:20
        Wojna o Rosje dalej trwa i nabiera rozmachu. Tak sie konczy zawsze wspolpraca zze zbrodniarzami.
        Rosja placi cene za to co pozwolila zrobic z Libia zachodnim zbrodniarzom. Od tego momentu zaczelo sie na dobre.
        • marynazmlyna Re: Roja płaci wysoką cenę za sukces w Aleppo 27.12.16, 15:25
          Jaki znowu sukces glupia babo.
          Terrorysci z Rosji zamordowali 0,5 mln Syryjczykow by terrorysta Assad po 16 latach dyktatury mogl dalej terroryzowac Syryjczykow.
          • starywro-bel Re: Roja płaci wysoką cenę za sukces w Aleppo 27.12.16, 15:27
            Spadaj stad payatzu.
          • monalisa2016 Re: Roja płaci wysoką cenę za sukces w Aleppo 27.12.16, 15:31
            Najciemniejszy człowieku z forum Aquanet jak nie masz o czymkolwiek pojęcia nie wtrącaj sie do rozmowy pajacu, forum PiS albo Swiat czeka na ciebie ponieważ tu nie za bardzo jest dla ciebie miejsce.
          • eva15 Rosja płaci wysoką cenę za sukces w Aleppo 27.12.16, 18:44
            Nie spadła ci czasem w tym młynie jakaś deska na głowę?
        • eva15 Re: Rosja płaci wysoką cenę za sukces w Aleppo 27.12.16, 18:40
          Zaczęło się wcześniej - w Jugosławii, wówczas Rosja Jelcyna była zbyt słaba, by móc się postawić... W sprawie Libii od głosu w RB ONZ wstrzymał się Miedwiediew - to on był wtedy prezydentem, nie Putin.
          • starywro-bel Re: Rosja płaci wysoką cenę za sukces w Aleppo 27.12.16, 20:28
            Za czasow Jelcyna moze i zgoda ale,,,,.Do tego aby zawetowac jakis projekt/rezolucje ONZ nie trzeba bylo byc strasznie mocny aby podniesc reke. Wtedy Rosja grala z zachodem w tej samej orkiestrze.
            • igor4.uk Re: Rosja płaci wysoką cenę za sukces w Aleppo 27.12.16, 20:55
              starywro-bel napisał(a):

> Za czasow Jelcyna moze i zgoda ale,,,,.Do tego aby zawetowac jakis projekt/rezo
              > lucje ONZ nie trzeba bylo byc strasznie mocny aby podniesc reke. Wtedy Rosja gr
              > ala z zachodem w tej samej orkiestrze.

Vigil,ty chyba zartujesz,Ty co,zapomniales o 08.08.2008?
              Rosja wstrzymala sie od glosu wtedy,poniewaz dostala zapewnienie od Zachodu,ze chodzi wylacznie o wprowadzenie no fly zone nad Libia.Zachod zwyczajnie oszukal,i od tamtego dnia Rosja przestala zachodowi wierzyc.
              • starywro-bel Re: Rosja płaci wysoką cenę za sukces w Aleppo 27.12.16, 21:24
                Nie musisz mi mowic co bylo wtedy podane pod glosowanie. Az za dobrze to sledzilem.
                To Rosja sie dala oszukac? To ja zaraz w ten sam dzien po glosowaniu napisalem ze Rosja bedzie zalowac tego czynu. Nie rob z siebie durnia igor bo nie wszyscy sa naiwni. Trudno ci przyznac ze Rosja grala wtedy w tej samej orkiestrze-co? Na co liczyla, na jakie koncesje?
                To wlasnie na takie i podobne bledy sie Rosja wystawila. I wystawia.
                Ja juz tu pisze prawie na kazdym kroku ze ze zbrodniarzami sie nie rozmawia o polkoju dopuki nie zostana odpowiednio osadzeni przed tem za zbrodnie.
                • igor4.uk Re: Rosja płaci wysoką cenę za sukces w Aleppo 27.12.16, 21:38
                  starywro-bel napisał(a):

> Nie musisz mi mowic co bylo wtedy podane pod glosowanie.

A czy wiesz co bylo w dniu 08.08.2008?
                • eva15 Rosja a Libia 27.12.16, 22:52
                  Nie sądzę, by Miedwiediew działał całkiem samodzielnie, bez porozumienia z Putinem. Możliwe, że chodziło o to, by Zachód odczepił się od wcześniejszej interwencji Rosji w Gruzji i nie wyciągał z tego konsekwencji.
                  Możliwe więc, że Putinowi chodziło o to, by wykazać dobrą wolę współpracy, a Miedwiediew był traktowany przez Zachód jako "spolegliwy", posłuszniejszy niż Putin, czyl większy demokrata wg zachodnich wzrorców.
                  Z jakiś powodów Putin nie chciał psuć tego obrazu, a w końcu Libia nie była najważniejszym problemem Rosji. To o wiele bardziej problem EU, jak zresztą dziś wyraźnie widać. Zdziczała, ogarnięta walkami Libia to obecnie główny dostawca uciekinierów z całej Afryki do Niemiec. Nie do Rosji...
                  • igor4.uk Re: Rosja a Libia 27.12.16, 23:00
                    eva15 napisała:

> Nie sądzę, by Miedwiediew działał całkiem samodzielnie, bez porozumienia z Puti
                    > nem. .......

I takie posty sa perla kazdego forum.Nic dodac,nic ujac.
                  • starywro-bel Re: Rosja a Libia 27.12.16, 23:10
                    Libia, wazny gracz na rynku ropnym. Moze Rosjii chodzilo o to aby doszlo do zniczenia konkurenta z ropa i to nejlepszej jakosci. Rosja zdobyla chwilowe koncesje, zyskala czas na odbudowe imerium ale stracila tez duzo o wiele wiecjej niz miala z tego korzysci.
                    Rosja ze swoim potencjalem militarnym i atomowym moze prowadzic swoja wlasna polityke i budowac wlasna koalicje i nie potrzebuje USA ro niczego.
                    Ostatnie spotkanie trzech graczy w Moskwie w sprawie Syrii bez udzialu USA to dopiero pierwszy znak ze Rosja cos zrozumiala z geopolityki.
                    Izrael USA sa w potrzasku widzac jak sie w Aleppo odudowywuje rzad Assadsa a mialo go nie byc. A moglo to nastapic o wiele wczesniej gdyby Rosja sie temu niszczeniu Syrii nie przygladala robiac nasiadowy z zachodnimi partnerami, nasiadowy ktore do niczego nigdy nie doprowadzily tylko do wiekszej tragedii.
                    • eva15 Re: Rosja a Libia 27.12.16, 23:21
                      Nie, Putin jako rzeczywisty patriota chciał zminimalizować koszty Rosji i dlatego prowadził ostrożną politykę. To, że dalej tak się nie da, to nie jego wina. On jest zmuszony zmienić zdanie.

Ja uważnie obserwowałam jego stosunek do Niemiec - robił, co mógł, by nie doszło do niszczenia tych stosunków. Narazie Merkel jest górą, mimo wysiłków Putina.
                    • eva15 Rosja a międzynarodówka finansów 27.12.16, 23:30
                      >Rosja ze swoim potencjalem militarnym i atomowym moze prowadzic swoja wlasna polityke i >budowac wlasna koalicje i nie potrzebuje USA ro niczego.

To nieprawda. Rosja przyjmując system zachodni, kapitalistyczny stała się jego częścią.

Międzynarodówka finansów odcina Rosję od kredytów, od zachodnich inwestorów oraz ZWŁASZCZA od transferu technologii (głównie niemieckiej). Rosja innego systemu niż ten zachodni, finansowy nie posiada. Nawet cen na swoją ropę i gaz nie może samodzielnie dyktować. Tak ten świat jest urządzony...

Całe jej szczęście, że nie jest zadłużona, bo jeszcze bardziej boleśnie odczułaby kary Zachodu. Turcja, która jest mocniej zależna od tej międzynarodówki wpada właśnie w problemy, które mogą autentycznie zagrozić władzy Erdogana. Wszystko się wali - waluta leci w dół, rankingi też, zachodni inwestorzy wycofują kasę. Turcja nie jest tak autarkiczna jak Rosja, nie ma własnych wielkich złóż i ogromnych połaci ziemi.
                      • starywro-bel Re: Rosja a międzynarodówka finansów 28.12.16, 00:04
                        Rosja przyjmując system zachodni, kapitalistyczny stała się jego częścią.

Międzynarodówka finansów odcina Rosję od kredytów, od zachodnich inwestorów oraz ZWŁASZCZA od transferu technologii (głównie niemieckiej). Rosja innego systemu niż ten zachodni, finansowy nie posiada. Nawet cen na swoją ropę i gaz nie może samodzielnie dyktować. Tak ten świat jest urządzony...
                        _-----------------------------------------------------------------------------------------------
                        No to niech nie podskakuje i siedzi cicho i zbiera okruchy z panskiego stou.
                        Majac taki potencjal militarny Rosja mogla zrobic wiele lepiej zamiast przystepowac do WTO chociazby do mafi gdzie jak nie grasz po ichniemu to cie zabanuja.
                        Pisalem tez o ty,.
                        Jest takie powiedzenie na podhalu;
                        Jak koniusia chytaja to go piykniy pytaja a jak go juz chyca to go dobrze wybyca.
                        Putin by chcial po swojemu rzadzic ale mu zachod tez jest potrzebny. Tak sie nie da. Albo jedno albo drugie i chyba sie juz o tym przekonal.
                        • eva15 Re: Rosja a międzynarodówka finansów 28.12.16, 00:17
                          Putin chciał i chce rządzić tak, by możliwie uniknąć szkód dla własnego narodu lub je zminimalizować. To zupełne przeciwieństwo Merklowej.

On ocenia/wyważa jakie szkody mogą zaistnieć i stosownie do tego się zachowuje. To oczywiście nie wyklucza błędów, ale wielokroć pisałam, że przy całym moim podziwie dla Putina nie uważam, że jest nieomylnym bogiem.
                          • starywro-bel Re: Rosja a międzynarodówka finansów 28.12.16, 00:27
                            I to jest fakt nie zaprzeczalny.
                            Dlatego ze nie jest posluszny jak Aniela zachodowi Putin bedzie mial ciagle niespodzianki w stylu nastepnej bazy blizej granic Rosji. O to chodzilo zachodowi w Syrii i zainstalowanie banku Rottenchilda.

Wydaje mi sie ze Iran prowadzi madrzejsza polityke od Rosji.

• eva15 Re: Rosja a międzynarodówka finansów 28.12.16, 00:34
                              Iran nie jest częścią kultury europejskiej - Rosja jest. To na prawdę inna sytuacja, Rosja nie chce dać się wypchnąć z Europy i zepchnąć tylko do Azji.
                              • starywro-bel Re: Rosja a międzynarodówka finansów 28.12.16, 00:36
                                I to ja bedzie dalej jeszcze kosztowac to nie dawanie sie spychac. Rosja sie broni, Rosja nie tworzy geopolityki.
                                • eva15 Re: Rosja a międzynarodówka finansów 28.12.16, 00:46
                                  Rosja tworzy, znów po latach przerwy, tworzy geopolitykę i to właśnie na naszych oczach. Tyle, że tworzy ją po cichu, małymi krokami, z uporem, bez łomotu i wrzasków jak USA.
                                  Rosja wie, że ma mniejszy potencjał niż USA i stosownie do tego działa. To się nazywa Realpolityk. Z tego, co pamiętam, Putin jest niezłym znawcą Bismarcka.
                                  • monalisa2016 Re: Rosja a międzynarodówka finansów 28.12.16, 01:32
                                    Eva15 z upływem tego roku Rosja wyzwoliła sie spod rothschildowskiej kontroli rosyjskich banków, po prostu Rosja nie przedłużyła 99 letniej umowy zawartej miedzy Leninem a Rothschildem.
                                    smile Aua, to boli międzynarodówkę finansową smile

Ta sama umowa dotyczy też Ukraine ( z racji przynależności do byłego ZSRR), ciekawe czy Ukraina ja przedłużyła? smile
                                    • marynazmlyna Re: Rosja a międzynarodówka finansów 28.12.16, 04:39
                                      monalisa2016 napisał(a):

> Eva15 z upływem tego roku Rosja wyzwoliła sie spod rothschildowskiej kontroli r
                                      > osyjskich banków, po prostu Rosja nie przedłużyła 99 letniej umowy zawartej mie
                                      > dzy Leninem a Rothschildem.
                                      > smile Aua, to boli międzynarodówkę finansową smile
                                      ---------------
                                      To ewa jest tu naczelnikiem rozwiedki?
                                      Jesli nie bedzie nadzoru zachodniego nad bankami Rosji-to nikt im pieniedzy nie pozyczy-to chyba dla gimnazjalistki jest oczywiste.
                          • marynazmlyna Re: Rosja a międzynarodówka finansów 28.12.16, 03:47
                            eva15 napisała:

> Putin chciał i chce rządzić tak, by możliwie uniknąć szkód dla własnego narodu
                            > lub je zminimalizować. To zupełne przeciwieństwo Merklowej.

To skad ten potezny kryzys w Rosji i brak kryzysu w Niemczech?

> On ocenia/wyważa jakie szkody mogą zaistnieć i stosownie do tego się zachowuje.
                            > To oczywiście nie wyklucza błędów, ale wielokroć pisałam, że przy całym moim p
                            > odziwie dla Putina nie uważam, że jest nieomylnym bogiem.

Jestes niezle stuknieta,co nie wyklucza choroby psychicznej tak jak u Putina.
    • monalisa2016 "Cholera, klapy lądowania! Kapitanie, upadamy! " 27.12.16, 23:04
      Nie wygląda to na zamach tylko na awarię samolotu.

Ostatnie słowa co-pilota do kapitana samolotu zapisane na rekorderze:
      „Verdammt, Landeklappen! Kapitän, wir stürzen ab!“ / "Cholera, klapy lądowania! Kapitanie, upadamy! "

Jednak Freeman miał od początku (artykuł napisany: 25.12.16) rację że cos nie tak z samolotem gdyż nie mogli uzyskać odpowiedniej wysokości, z tego powodu próbowali nawrócić do lotniska Adler (Soczi) niestety nie dolecieli.

alles-schallundrauch.blogspot.de/2016/12/tu-154-absturz-maschine-bekam-keine-hohe.html
      • igor4.uk Re: "Cholera, klapy lądowania! Kapitanie, upadamy 27.12.16, 23:12
        monalisa2016 napisał(a):

> Nie wygląda to na zamach tylko na awarię samolotu.

Mnie to wyglada na ludzki blad. Jak by klapy ulegli awarii i nie wysuneli sie,to samolot nie wystartowalby.Jak by klapy po jednej strobnie wsuneli sie,a na drugiej pozostaliby sie wysunietymi,to samolot obrocilby sie wokol wlasnej osi (tak stalo sie z polskim TU-154M,ale tam doszlo do straty kawalka skrzydla po jednej stronie)/Z tego co mowia swiadkowie,samolot lecial z zadartym dziobem,a z tego wynika,ze pilot probowal poderwac samolot,ale zabraklo predkosci,co doprowadzilo do upadku.
        • monalisa2016 Re: "Cholera, klapy lądowania! Kapitanie, upadamy 27.12.16, 23:24
          igor4.uk napisał(a):
          Z tego co mowia swiadkowie,samolot lecial z zadartym dziobem,a z
          > tego wynika,ze pilot probowal poderwac samolot,ale zabraklo predkosci,co dopro
          > wadzilo do upadku.

Cholera, klapy lądowania! Kapitanie, upadamy

nie klapa tylko klapy lądowania hamowały by samolot nabierał na wysokości.
          • igor4.uk Re: "Cholera, klapy lądowania! Kapitanie, upadamy 27.12.16, 23:32
            monalisa2016 napisał(a):

> nie klapa tylko klapy lądowania hamowały by samolot nabierał na wysokości.

Lisa,klapy sluza dla zwiekszenia sily nosnej skrydla.Jest oczywistym,ze klapy stawiaja dodatkowy opor,i dlatego przy starcie nie sa wypuszczane na calos,jak przy ladowaniu.
            Na samolotach znam sie na pewno lepiej od ciebie,poniewaz to moja pasja,poczatki ktorej zaczeli sie w latach sluzby zasadniczej na wojkowym lotnisku.
          • eva15 Re: "Cholera, klapy lądowania! Kapitanie, upadamy 27.12.16, 23:51
            Tak, pytanie jest tylko, czemu klapy nie działały...

Mimo, że nie wykluczam zwykłego wypadku, to sądzę, że sytuacja międzynarodowa, geopolityczna jest tak napięta i niebezpieczna, że będziemy jako "zwykły lud" ostatnimi, którzy dowiedzą się całej prawdy. Zresztą dotyczy to nie tylko tego samolotu, lecz i innych zamachów i całości tego, co dziś dzieje się wokół Syrii.
            • monalisa2016 Re: "Cholera, klapy lądowania! Kapitanie, upadamy 28.12.16, 00:05
              Jesteśmy już tak tym wszystkich przewrażliwieni co dzieje sie na świecie że mamy tego wszystkiego już po dziurki w nosie. Freeman żyje w Abchazji (niedaleko Soczi) miał krótszy drut do info jak wszyscy inni, przez to ten szybki artykuł na jego blogu.
            • igor4.uk Re: "Cholera, klapy lądowania! Kapitanie, upadamy 28.12.16, 00:09
              eva15 napisała:

> Tak, pytanie jest tylko, czemu klapy nie działały...

Klapy nie mogli nie dzialac,poniewaz oni sa wysuwany na plycie lotniska i bez tego samolot nie zdolalby wystartowac.Klapy mogli byc wsuniete przez pomylke zamiast podwozia,co zdarzalo sie wiele razy.Jak sie nie myle,doszlo do jednej lub dwoch katastrow z tego powodu,a w innych przypadkach zalogi nadazali na czas korygowac swoj blad.
          • eva15 Off topic- czytałaś to? 28.12.16, 00:06
            Ha, ha, wygląda na to, że w Syrii Turcja weźmie się za łby z USA.... Eredogan otwarcie oskarża USA o wspieranie terrorystów.

www.faz.net/aktuell/politik/ausland/erdogan-wirft-usa-vor-terror-gruppen-zu-unterstuetzen-14594035.html
            • starywro-bel Re: Off topic- czytałaś to? 28.12.16, 00:11
              No a Turcja jeszcze nie dawno byla wrogiem Putina-dzis przyjaciele.
              Mowie zawsze ze, z przestepcami i zbrodniarzami wojennymi sie nie zadaje.
              Rosja by sie mogla sama obronic i Turcji do niczego takiego nie potrzebuje.
              To o czym piszesz to turecka zmyla kto da wiecej. Tak Erdogan gra, szczwany manipulator.
              • eva15 Re: Off topic- czytałaś to? 28.12.16, 00:24
                Podejrzewam, że możesz się mylić. Edogan po próbie puczu i po tym, jak USA wspierają Kurdów w tej wojnie, pojął chyba wreszcie, co jest grane. Zresztą - cały czas grozi mu kolejny pucz albo przynajmniej destabilizacja państwa i on chyba tyle przynajmniej kuma, że nie Ruskie mu to robiąsmile.

Faktem natomiast jest, że on wie, jak ważna jest dla USA przynależność Turcji do NATO. On wie, że ma środek nacisku na USA i tym środkiem gra.
            • monalisa2016 Re: Off topic- czytałaś to? 28.12.16, 00:14
              FAZ nie czytałam, czytałam inne artykuły na ten temat.

Jak bedziesz miala czas posluchaj o daczi tego dobrego, chwalonego przez zachod Gorbiego wielkosci duzej wsi w Abchazji (20:30 min). smile
              www.youtube.com/watch?v=MizTM3GW2aA
              • eva15 Re: Off topic- czytałaś to? 28.12.16, 00:19
                Szkoda mi czasu na Gorbiego, mam o nim jak najgorsze zdanie. Jelcyna tłumaczył alkoholizm, Gorbiego nic nie tłumaczy.
          • igor4.uk Lisa,cytat z twojego linku 28.12.16, 00:17
            "Was auch sein kann und schon zu Abstürzen geführt hat, die Vorflügel waren nicht ausgefahren oder wurden zu früh eingefahren. Dadurch kann die Maschine ebenfalls zu wenig Auftrieb gehabt haben und kam ins Trudeln"

To co pogrubilem i podkreslilem,jest wlasnie tym,o czym ja pisze,ze moglo dojsc do bledu pilota - klapy wjakis sposob zostali wciagniete za wczesnie.To nie moze byc skutkiem awarii,a tylko skutkiem dzialan pilota.
            • monalisa2016 Re: Lisa,cytat z twojego linku 28.12.16, 00:25
              Tego nie wiemy jeszcze Igor, błąd pilota czy awaria maszyny.
              • igor4.uk Re: Lisa,cytat z twojego linku 28.12.16, 00:41
                monalisa2016 napisał(a):

> Tego nie wiemy jeszcze Igor, błąd pilota czy awaria maszyny.

Oczywiscie,ze tego nie wiemy,ale rosyjska komisja sledcza wlasnie blad czlowieka uznala za priorytetowy :
                www.vesti.ru/doc.html?id=2837845

И эта версия – ошибка пилотирования, сообщает ТАСС. Эта версия стала приоритетной после предварительного анализа записи параметрического самописца.
                • starywro-bel Re: Lisa,cytat z twojego linku 28.12.16, 00:48
                  z tym bledem pilota to na dwoje babcia wrozyla. Za szybko doszli do konkluzji. A tyle jeszcze trzeba przebadac.
                  Lepiej aby ta komisja zamilkla i za miesiac podala juz wiarygodna wiadomosc na ten temat.
                  • eva15 Re: Lisa,cytat z twojego linku 28.12.16, 00:54
                    No właśnie... Normalnie trwa to nieco dłużej, zanim ogłosi się konkluzje. A tu takie tempo...
                • czuk1 to tu takie tematy ? 28.12.16, 09:33
                  Dla Igora
                  encrypted-tbn1.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9GcSvLfC7iaouJLTRFqvBjON3Pwutkhg8k1-Zavt3Amy1LZaeVoWUDQ

Igor4.uk a Ty piszesz .Oczywiscie,ze tego nie wiemy,ale rosyjska komisja sledcza wlasnie blad czlowieka uznala za priorytetowy www.vesti.ru/doc.html?id=2837845
                  И эта версия – ошибка пилотирования, сообщает ТАСС. Эта версия стала приоритетной после предварительного анализа записи параметрического самописца.

IGOR. O tych wpisów aż " bije " duma i chwała. Słyszę okrzyk - " my webbrygada" już zdobyliśmy polski internet. Huuurra.!!!!!!!!!!!!!"
                  Od takich wpisów prywatnych jest : poczta priv, forum zamknięte, fora rosyjskojęzyczne, przekazane wam forum z waszym godłem - Rosja i świat.
                  Pisząc tu i tak, w sprawach waszych służbowo-prywatnych ...wkurzasz mnie bardzo.
                  • igor4.uk Re: to tu takie tematy ? 28.12.16, 09:48
                    czuk1 napisał:

> Pisząc tu i tak, w sprawach waszych służbowo-prywatnych ...wkurzasz mnie bardzo.

Czyli moge sobie pogratulowac.

p.s. ty jestes ostatni,czyim zdaniem ja moge przyjmowac sie.
                    • czuk1 to tu takie tematy ? 28.12.16, 10:47
                      igor4.uk napisał(a):
                      Czyli moge sobie pogratulowac.-]
                      • igor4.uk Jestes smieciem,cieszacym sie ze smierci ludzi 28.12.16, 11:07
                        Alez swolocz miala ubaw:
                        czuk1 27.12.16, 14:00
                        marynazmlyna napisał(a): Ruskie trolle maja jeszcze jedna dodatkowa teorie,ze pilot jednak chcial sie wysr. wink!!!!. i wlasnie po to zawracal ......

--------------------------wink ------------------------------wink ---------------------
                        • czuk1 Re: Jestes smieciem,cieszacym sie ze smierci ludz 28.12.16, 11:39
                          igor4.uk napisał(a): Alez swolocz miala ubaw:
                          > czuk1 27.12.16, 14:00 marynazmlyna napisał(a): Ruskie trolle maja jeszcze jedna dodatkowa teorie,ze pilot jednak chcial sie wysr. wink!!!!. i wlasnie po to zawracal ......
                          > --------------------------wink ------------------------------wink -------------

Ruski chamie.... łżesz , jak bura suka.
                          Maryn , z którym jestem na etapie zakończenia dziesiątek polemik,
                          dostał ode mnie - również na tym wątku (jak na wielu innych)
                          - taki 1 sygnał /kreskę : " ---------
                          • czuk1 Jesteś szpionem ....wynocha z polskiego forum 28.12.16, 11:48
                            Ruski trolll - dowódca webbrygady , nadał taki tytuł wpisowi, adresowanemu do mnie:
                            ....jesteś śmieciem , cieszącym się ze śmierci ludzi.....

Coooooo ???????????? to do mnie wink.
                            Odpowiadam ....wynocha wink !!!!
                            Jakim prawem i na jakiej podstawie -
                            • igor4.uk Jesteś burakiem - wynocha z przestrzeni wirtualnej 28.12.16, 11:58
                              czuk,schowaj sie do wlasnej budy i czekaj,jak maryna przyniesie tobie miske z zarciem,a tu nie miejsce dla walesajacych kundelkow smile
                              • czuk1 Nie pij tyle...bo zdurniałeś 28.12.16, 13:32
                                igor4.uk napisał(a): czuk,schowaj sie do wlasnej budy i czekaj,jak maryna przyniesie tobie miske z zarciem,a tu nie miejsce dla walesajacych kundelkow smile

Tylko ruski ćwok może tak napisać.
                                Chciałem sprostować , że nie pisałem nt. Chóru Aleksandrowa.... że motylki po plecach mi fruwają jak słucham niektóre ich pieśni. Rano , kiedy przeczytałem wpis czyjś - a gó... mnie to obchodzi wkleiłem dwa adresy do polskich pieśni ,wykonaniu Chóru Aleksandrowa.... by powiedzieć ,że wpis poprzednika jest wredny. Przestań więc chamie gonić mnie do budy.... jestem człowiekiem a ty tylko chamem. Nawet w Rosji - starikam wieźdije paczot.
                                ----------------------------------------
                                cepekolodziej 28.12.16, 08:11
                                encrypted-tbn1.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9GcSvLfC7iaouJLTRFqvBjON3Pwutkhg8k1-Zavt3Amy1LZaeVoWUDQ
                                Вcе этo рoк-н-рoлл!

czuk1 28.12.16, 08:12
                                www.youtube.com/watch?v=llDmyWN97Pw

czuk1 28.12.16, 08:15
                                www.youtube.com/watch?v=eWuMx5m3-OI
                                • igor4.uk Czuk,ty znow majczysz :-) 28.12.16, 13:37
                                  czuk1 napisał:

> Tylko ruski ćwok może tak napisać.

Czytajac twoje glupoty mozna wywnoskowac ze polski cwok moze napisac jeszcze glupsze rzeczy.
                          • igor4.uk Re: Jestes smieciem,cieszacym sie ze smierci ludz 28.12.16, 11:55
                            czuk1 napisał:

> Ruski chamie.... łżesz , jak bura suka.

POkrzycz sobie,buraku,moze tobie ulzy.

> - i 2 sygnał dezaprobaty wink , że jestem zniesmaczony tym jego wpisem.

czuk,chamie.... łżesz , jak bura suka. Ty nie wyslales zadnego sygnalu dezoprobaty,a tylko znaczek wink,czyli zrobiles mu oczko,co jednoznacznie sugeruje,ze aprobujesz jego wesola tworczosc.

> A więc nie bawiłem się , nie przylazłem bo tu jestem od 13 lat, jestem żywym
                            > , porządnym
                            > człowiekiem.....przyjedź to pogadamy....wódkę czystą postawię.
                            smile

Jak nie bawiles sie,to znaczy jestes idiotom,ktory nie odpowiada za wlasne czyny.

> I nie kłam tak więcej, nie łżyj i nie lżyj wink

To ty klamiesz,zlapany za reke.

> Podkreślam - jestem u siebie. Ty zaś szpionie spadaj do S.Petersburga na ul.
                            > Sawuszkina 55.... tam twoje dowództwo , bo miejsce twoje na polskich forach je
                            > st spalone.

A ja tobie po raz setny powtarzam,ze jestem u siebie.I nie tylko dlatego,ze mam obywatelstwo polskie,a i dlatego,ze tu jest przestrzen wirtualna,ktora nie zna granic i nie zaleznie od tego,na jakim portale udzialamy sie,my wszysci sa u siebie.Na szczescie takim burakom-ksenofobom nikt nie dal mozliwosc wytyczac granice w przestrzeni wirtualnej.

p.s. O ile rzeczywiscie byles zniesmaczony zachowaniem maryny,powinienes do niej napisac wprost - chamie.... łżesz , jak bura suka. A nie robic z siebie po raz kolejny idioty.
                            • igor4.uk Krotka lekcja dla buraka czuka 28.12.16, 12:10
                              Co oznaczja emotiokony:

smile uśmiech
                              wink uśmiech z przymrużeniem oka - to burak-czuk uzyles
                              sad smutek, zmartwienie
                              :C duży smutek
                              crying lub crying płacz
                              tongue_out pokazanie języka
                              big_grin szeroki uśmiech
                              kiss pocałunek
                              surprised zdziwienie
                              uncertain grymas niezdecydowania/zniesmaczenia, sceptycyzm - a tego powinienes byl uzyc,jak byles zniesmaczony wpisem maryny.
                              indifferent niezdecydowanie, brak emocji
                              • czuk1 Re: Krotka lekcja dla buraka czuka 28.12.16, 12:20
                                Używam - prymitywnie ale symbolicznie - tylko dwa emotikony ,
                                nie są pobierane ale pisane:
                                : smile - uśmiech
                                i wink - dezaprobata. Nie znajdziesz w archiwum czuka1 z 13 lat innych.
                                Nie wiem jak napisać (by zaistniał ten grymas) . Mój też jest grymas ...tylko w inną stronę skrzywione są usta.
                                • igor4.uk Re: Krotka lekcja dla buraka czuka 28.12.16, 13:11
                                  czuk1 napisał:

> Używam - prymitywnie ale symbolicznie - tylko dwa emotikony ,

I bardzo glupio robisz,zreszta jak wszystko.

> nie są pobierane ale pisane

Wszystkie emotikony sa pisane.

> i wink - dezaprobata.

Dla kazdego,kto sie zna na tym,to zadna dezoprobata,a tylko puszczanie oczka z usmiechem.
                                  Ty,czuk,powinienes nianczyc prawnuki,a nie siedziec na forach,bo tylko osmieszasz sie,cyba ze dorabiasz u michnika do nedznej emerytury pare grosza od wpisu.

> Nie wiem jak napisać (by zaistniał ten grymas)

Bardzo prosto: dwukropek i pochyla w prawo kreska : / .

A swoja droga,czy ty nie zwrociles uwage na to,ze maryna uzywa tego samego znaczku? Czy co,ona wyraza dezaprobate wlasnym slowom?

> Mój też jest grymas ...tylko w
                                  > inną stronę skrzywione są usta.

Lepiej zrob zdjecie swojej mordy i wklejaj,gdy chesz okazac swoja dezaprobate innym smile
                                  >
                                  • czuk1 praszczaj Gorka. 28.12.16, 14:01
                                    Igor. Zeszedłeś do poziomu bruku. Pokazałeś się w pełnej krasie chamstwa, swojej kacapskiej osobowości i braku kultury. Poddaję się, nie jestem w stanie przebić Twoich obelg.
                                    Wpisuję cię na poz. 2 forumowiczów "niewidocznych". Daj sobie na luz ... w pisaniu do mnie i o mnie..
                                    W ogóle.... banda wasza jest tu spalona, rozszyfrowana, imiennie określona .... i o to mi chodziło. Polscy patrioci nie dadzą wam tu swobody do podburzania Polaków, mieszania w polityce, pisania kłamstw i oszczerstw nt. UE, NATO, USA...świata, też promowania nieprawdy pozytywnej o Rosji.
                                    • igor4.uk Re: praszczaj Gorka. 28.12.16, 14:05
                                      czuk1 napisał:

> Igor. Zeszedłeś do poziomu bruku.

Sprobowalem znizyc sie do twojego poziomu,ale mnie kregloslup od razu zaczal bolec.
                                      Ty musisz zyc na kolanach,lub masz gumowy kregoslup,ze czujesz sie w swojej pozycji dobrze smile
                          • eva15 Przestańcie obaj zaśmiecać to forum 28.12.16, 13:25
                            Przestańcie obaj zaśmiecać to forum bezsensownymi pyskówkami. To na prawdę okropnie wygląda. Na koniec wpuszczą tu cenzora i zrobi się jak na forum Swiat - dobre posty będą usuwane a gnojówka będzie rozlewana coraz szerszym strumieniem..
                            • monalisa2016 Re: Przestańcie obaj zaśmiecać to forum 28.12.16, 13:32
                              Bez konfliktów jak i sprowadzania cenzury na forum czuk1 żyć nie potrafi.

forum.gazeta.pl/forum/w,13,162561393,162561393,Watek_w_ktorym_Czuk1_moze_otrzasnac_pyl_z_butow.html
                              forum.gazeta.pl/forum/w,13,162433547,162433547,Najazd_pisowskich_trolli_na_Aquanet_.html#p162449243
                              • eva15 Re: Przestańcie obaj zaśmiecać to forum 28.12.16, 13:35
                                No to nie należy dać się wciągnąć w jego prowokacje. Trzeba chyba lubić pyskówki, by wdawać się z nim w "dyskusję".
                                • igor4.uk Re: Przestańcie obaj zaśmiecać to forum 28.12.16, 13:38
                                  eva15 napisała:

> No to nie należy dać się wciągnąć w jego prowokacje. Trzeba chyba lubić pyskówk
                                  > i, by wdawać się z nim w "dyskusję".

Ta swolocz reprezentuje sporo grupe Polakow,wiec nie mozna go po prostu ignorowac.Takiego trzeba wychowywac smile
                              • czuk1 Re: Przestańcie obaj zaśmiecać to forum 28.12.16, 13:48
                                monalisa2016 napisał(a): Bez konfliktów jak i sprowadzania cenzury na forum czuk1 żyć nie potrafi.
                                Nigdy nie sprowadzałem na nikogo cenzury, bo musiał bym sprowadzić jednoczesne na siebie.
                                Jest inaczej. Nikt "normalny" , poza trollami i tymi z wybujałym ego (kreującymi się na właścicieli forum) nie ma do mnie uwag. Nadal aktualna jest moja odpowiedź do wszystkich (wtedy, do piq kierowana) -... . "Wasz pył usuwam przy wejściu. Nie mogę spełnić prośby-rozkazu.... bo nie ma powodu abym nie zachodził do Hydeparku by coś tam (komuś) powiedzieć. Będę omijał - jak dotąd - niezrównoważonych i wściekłych bywalców parku . O co i was proszę .."
                                ..... potem zaistniała "gruba kreska",która funkcjonuje do dziś. Jedyni wrogo do mnie nastawieni są "członkowie forum, pod przykrywką." Vide dzisiejsza kolejna draka .....
                                obserwowana.
                            • igor4.uk Ewa,wiecej luzu 28.12.16, 13:35
                              eva15 napisała:

> Przestańcie obaj zaśmiecać to forum bezsensownymi pyskówkami.

W tej pyskowce sporo wiecej sensu,niz w twoich slowach o tym,ze samolot z chorem Aleksandrowa spadl,bo Rosja odniosla zwyciestwo w Aleppo.
                              Z tego co pisze do czuka nie jeden forumowicz moze dowiedziec sie czym sa emotikony,a z twoich madrosci moga cieszyc sie tylko ci,kto wszedzie weszy zamachy.
                              .
                              • eva15 Re: Ewa,wiecej luzu 28.12.16, 13:38
                                Najwyraźniej znalazłeś sobie godnego partnera. Ale - nie moglibyście się obaj przenieść na Forum RiS ? Wasze wyzwiska i wzajemne obelgi zagrażają wolności tego forum.
                                • igor4.uk Chyba zartujesz,ewa 28.12.16, 13:41
                                  eva15 napisała:

> Najwyraźniej znalazłeś sobie godnego partnera.

Ten "partner" jest glupi i chamski,ale wiem ze zadnej podlosci od niego nie moge spodziewac sie.

>Ale - nie moglibyście się obaj p
                                  > rzenieść na Forum RiS ? Wasze wyzwiska i wzajemne obelgi zagrażają wolności te
                                  > go forum.

Byc moze i mglibysmy,ale tego nie zrobimy,poniewaz piszemy tam,gdzie mamy ochote.
                                  • monalisa2016 Re: Chyba zartujesz,ewa 28.12.16, 13:45
                                    miękkiej masie z brutalnym odorem daje sie raz porządna nauczkę i obchodzi sie ja z daleka, jak sie w nią wdepnie but cuchnie bez końca ponieważ odór nie odczepi sie od buta.
                                    • igor4.uk Re: Chyba zartujesz,ewa 28.12.16, 13:57
                                      monalisa2016 napisał(a):

> miękkiej masie z brutalnym odorem daje sie raz porządna nauczkę i obchodzi sie
                                      > ja z daleka, jak sie w nią wdepnie but cuchnie bez końca ponieważ odór nie odcz
                                      > epi sie od buta.

Probuje czegos czuka nauczyc.Wiem,ze to graniczy z cudem,ale jestem optymista.
                                      • starywro-bel Re: Chyba zartujesz,ewa 28.12.16, 16:19
                                        Igor, przestan sie tym optymizmem swoim zachwycac. Zrob osobny watek o nim i jego tam cywilizuj. On tu jest do zasmiecania i wykolejania dyskusji. To tyle.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka