Dodaj do ulubionych

Cios w splot słoneczny Merklowej

14.01.17, 23:10
Erika Steinbach jako reprezentantka organizacji tzw. Wypędzonych nie ma w Polsce dobrej prasy i to nie bez powodu, ale ja tu muszę o czym innym niż polsko-steinbachowskie swary z rozkrzyczanym (zmarłym w międzyczasie) Bartoszewskim w roli głównej.

Tu chodzi mi o pozycję Steinbach w Niemczech, w CDU i o jej aktualny występ publiczny równy wysadzeniem politycznego dynamitu pod tyłek Wielkiej Kanclerz.

Steinbach jest ponad 40-letnią członkinią CDU (była do dzisiaj), b. ważną, bo skupiającą wokół siebie najbardziej konserwatywny człon tej partii no i rzecz jasna wspomnianych Wypędzonych, czyli Niemców wysiedlonych z byłych terenów wschodnich.
Razem do kupy to całkiem spory elektorat CDU, choć już dość starszawy. No ale ogólnie - wszystkie główne partie polityczne: CDU, CSU, SPD i w międzyczasie Zieloni składają się z członków średnio ujmując 60+smile.

Otóż ta Steinbach - Urgestein, czyli skała magmowa (opoka?) konserwatywnego fundamentu CDU, urażonego dziś głęboko lewicowym internacjonalizmem Merklowej, opuszcza CDU.

Opuszcza z wielkim hukiem, bo oskarża Merkel o:

- łamanie prawa
- nielegalne wpuszczanie imigrantów i nielegalne otwarcie granic
- świadome i celowe działanie na niekorzyść Niemiec poprzez nakaz dla stosownych urzędów do ignorowania lewych papierów i kłamstw tzw. "uciekinierów", zamiast karania oszustów

Steinbach zarzuca Merkel nie mniej niż zdradę stanu, choć aż tak drastycznych słów nie używa. Na koniec Steinbach życzy AfD wszystkiego najlepszego w nadchodzących wyborach, bo Niemcy potrzebują wreszcie w Bundestagu opozycji..

Jej rzucenie legitymacji CDU jest czym innym niż rzucenie przez innych mniej prominentnych członków, z których część przeszła już zresztą do AfD. Steinbach jest w stanie pociągnąć za sobą pokaźną grupę wyborców.

www.welt.de/politik/deutschland/article161173232/Erika-Steinbach-verlaesst-die-CDU-und-wirft-Merkel-Rechtsbruch-vor.html
Obserwuj wątek
    • eva15 Re: Cios w splot słoneczny Merklowej 14.01.17, 23:21
      Poniżej uzasadnienie tego kroku w skrócie dla prasy. Steinbach mówi:

„Würde ich aktuell CDU wählen? Nein. Würde ich heutzutage gar in die CDU eintreten? Nein. Daraus kann ich nur die ehrliche Schlussfolgerung ziehen, die CDU zu verlassen.“

"Czy wybierałabym dzisiaj CDU? Nie. Czy wstąpiłabym dzisiaj do CDU? Nie.
      Stąd mogę wyciągnąć tylko uczciwy wniosek opuszczenia CDU. "
      • monalisa2016 Re: Cios w splot słoneczny Merklowej 14.01.17, 23:28
        Zrobiła to w dniu kiedy obraduje klakerowska "śmietanka" CDU wraz z Merkel nad bezpieczeństwem wewnętrznym Niemiec w Perl. smile
        • eva15 Re: Cios w splot słoneczny Merklowej 14.01.17, 23:33
          Taak. Merkel postawiła na bezpieczeństwo, to będzie jej główne hasło w wyborach, po tym jak wpuściła ponad milion nielegalnych imigrantów, z tego ca 800 tys. młodych, samotnych mężczyzn z zupełnie innego kręgu kulturowego...

To trochę tak, jakby piroman (Brandstifter) gnał jako pierwszy do gaszenia pożaru...
          • monalisa2016 Re: Cios w splot słoneczny Merklowej 14.01.17, 23:43
            www.youtube.com/watch?v=W_spKeroF-w&feature=push-u&attr_tag=a9tYYQ9uV0M-6
    • qwardian Re: Cios w splot słoneczny Merklowej 14.01.17, 23:40
      Żal mi jej, państwo niemieckie ją zdradziło. Powinniśmy wysłać jej zaproszenie na zamieszkanie w Polsce i otwarcie muzeum wypędzonego białego człowieka z europejskiego kontynentu...
      • eva15 Re: Cios w splot słoneczny Merklowej 14.01.17, 23:52
        Nawet jeśli piszesz to złośliwie, to inteligentnie, coś w tym jestsmile.
        Ale ja radziłabym jej w ramach tej obrony zamieszkanie w Rosji Putina. Na Polsce trudno się oprzeć, bo ona wierzy w Zachód. A w jakim stanie ten mityczny Zachód jest, każdy, kto mieszka w Niemczech, sam widzi. Jeśli patrzeć potrafi.
        • jureek Re: Cios w splot słoneczny Merklowej 18.01.17, 03:30
          eva15 napisała:

> Nawet jeśli piszesz to złośliwie, to inteligentnie, coś w tym jestsmile.
          > Ale ja radziłabym jej w ramach tej obrony zamieszkanie w Rosji Putina. Na Polsc
          > e trudno się oprzeć, bo ona wierzy w Zachód. A w jakim stanie ten mityczny Zach
          > ód jest, każdy, kto mieszka w Niemczech, sam widzi. Jeśli patrzeć potrafi.

Krótkie pytanie - gdzie Ty mieszkasz?
          Co do zamieszkania w Rosji, to przypomnę tylko pewnego francuskiego aktora, który z wielkim szumem przeprowadzał się do Putina, a potem po cichutku z podkulonym ogonem wracał.
          • kalllka Re: Cios w splot słoneczny Merklowej 18.01.17, 12:56
            Obawiam się ze lisia i eva,igor.. ten sam team... jeśli nie ta sama osoba w trzystu 'wcieleniach'
            Coraz wyraźniej widać,ze jakiś cwaniak ma dostęp do ' haseł dostępu 'gazety.
    • igor4.uk Re: Cios w splot słoneczny Merklowej 14.01.17, 23:47
      Czy z tego wszystkiego mozna wyciagnac wniosek,ze Merkel nastepnych wyborow nie wygra i odejdzie do historii?
      • monalisa2016 Re: Cios w splot słoneczny Merklowej 14.01.17, 23:51
        igor4.uk napisał(a):

> Czy z tego wszystkiego mozna wyciagnac wniosek,ze Merkel nastepnych wyborow nie
        > wygra i odejdzie do historii?

Jej kolega odchodzi, nie będzie miała takiego wsparcia jakie dostał Jelcyn od Bila Clintona dla wygrania drugiej kadencji w Rosji.
        smile
        • eva15 Merkel chora na wielkość Katarzyny Wielkiej 15.01.17, 00:02
          Ci koledzy, którzy zostają w cieniu mają nadal dużą władzę i Merkel na nich liczy, bo ona jest z ich rozdania, to dzięki nim jest tu, gdzie jest i tak wiele osiągnęła.

Jeśli chodzi o Trumpa, to już od tygodni daje do zrozumienia, że to dla niej żaden partner. Teraz ona przejmie po Obamie władzę nad światem. Tak jej wytłumaczono.
          No i wybij to tej babie z głowy! Ona już przed laty uwierzyła, że może być Katarzyną Wielką i trzymała popiersie tejże w swoim urzędziesmile. Ktoś to bardzo sprytnie zauważył i wykorzystał....
          • monalisa2016 Re: Merkel chora na wielkość Katarzyny Wielkiej 15.01.17, 00:13
            Ona może wierzyć w każdą iluzję jaka sobie do głowy wbiła ale nie będzie mieć tej mocy tym razem, by wygrać wybory z zadowalającym wynikiem.
          • lont12 Re: Merkel chora na wielkość Katarzyny Wielkiej 15.01.17, 00:24
            Ona już przed laty uwierzyła, że może być Katarzyną Wielką i trzymała popiersie tejże w swoim urzędzie

Czy ten Tusk nie kręcił się koło niej jako ten Poniatowski?
            • eva15 Re: Merkel chora na wielkość Katarzyny Wielkiej 15.01.17, 00:28
              Ha, ha, dobre!
        • monalisa2016 Re: Cios w splot słoneczny Merklowej 15.01.17, 00:02
          Cos takiego, jak własnie podziękowanie pani Steinbach merkelowskiej CDU nie miało jeszcze miejsca w całej historii CDU. smile
          www.youtube.com/watch?v=1V1sUEqiTI0
          • eva15 Re: Cios w splot słoneczny Merklowej 15.01.17, 00:11
            No właśnie - nie miało miejsca i na tym polega ten dynamit pod tyłek Merklowej, o którym piszę.
            Jeszcze nigdy żaden członek CDU nie namawiał otwarcie do głosowania na AfD i to jak ważny członek!
        • igor4.uk Re: Cios w splot słoneczny Merklowej 15.01.17, 11:10
          monalisa2016 napisał(a):

> Jej kolega odchodzi, nie będzie miała takiego wsparcia jakie dostał Jelcyn od B
          > ila Clintona dla wygrania drugiej kadencji w Rosji. smile

Ja o tym wiem,ale to nie jest odpowiedz na moje pytanie.
          Co mowia ludzi w Niemczech?Czy Merkel ma szanse w przyszlych wyborach?
          • monalisa2016 Re: Cios w splot słoneczny Merklowej 15.01.17, 13:26
            igor4.uk napisał(a):

> monalisa2016 napisał(a):
            >
            > > Jej kolega odchodzi, nie będzie miała takiego wsparcia jakie dostał Jelcyn od Bila Clintona > > dla wygrania drugiej kadencji w Rosji. smile
            >
            >
            > Ja o tym wiem,ale to nie jest odpowiedz na moje pytanie.
            > Co mowia ludzi w Niemczech?Czy Merkel ma szanse w przyszlych wyborach?

Igor sadze ze wyraziłam w moim poście dość dużo z którego można wyciągnąć dalekoidące wnioski. smile
            Ogólna atmosfera jest bardzo niezadowalająca jeśli chodzi o politykę dużych społecznych partii w szczególności Merkel nie pomijając tu w żadnym wypadku unijnego pomocnika.

• igor4.uk Re: Cios w splot słoneczny Merklowej 15.01.17, 13:34
              monalisa2016 napisał(a):

> Igor sadze ze wyraziłam w moim poście dość dużo z którego można wyciągnąć dalek
              > oidące wnioski. smile

Nie,Lisa,z Twoich slow nic nie mozna wyciagnac.Mam takie wrazenie,ze boisz sie dac jakis prognoz,zeby pozniej nie byc posadzona o bledna analize.

> Ogólna atmosfera jest bardzo niezadowalająca jeśli chodzi o politykę dużych spo
              > łecznych partii w szczególności Merkel nie pomijając tu w żadnym wypadku unijne
              > go pomocnika.

I nadal zadnego konkretu.Ja pytalem o to,co Niemcy mowia o szansach Merkel w nastepnych wyborach.
            • eva15 Ogólna atmosfera a arytmetyka wyborcza 15.01.17, 14:20
              > Ogólna atmosfera jest bardzo niezadowalająca jeśli chodzi o politykę dużych spo
              > łecznych partii w szczególności Merkel nie pomijając tu w żadnym wypadku unijne
              > go pomocnika.

No i co z tego, że wielu ludzi jest niezadowolonych? Nawet jeśli 30% wyborców odda głos na AfD, nawet jeśli CDU/CSU dostanie tylko 25% , SPD- 15%, Zieloni 8% a die Linke 9%, to i tak dotychczasowy beton polityczny zostanie u władzy, bo CDU/CSU i SPD dokooptują do siebie wszystkie pozostałe partie, oprócz AfD i do kupy zdobędą większość...

Cały problem jest w tym, że AfD tak silnie dorobiono gębę "nazistów", że nikt z nimi koalicji nie odważy się stworzyć, no chyba, że nastąpią jeszcze jakieś bardzo niespodziewane okoliczności... Tego nie da się w pełni wykluczyć, ale bez tego AfD musiałaby zdobyć ponad 50% głosów, by móc rządzić.

Steinbach ma rację - AfD będzie potrzebna jako opozycja parlamentarna, bo jej w tej chwili nie ma. Im więcej głosów AfD zdobędzie, tym silniej będzie mogła wpływać na rozwój wydarzeń.
              • eva15 Re: Ogólna atmosfera a arytmetyka wyborcza 15.01.17, 14:25
                Gdyby die Linke kierowała się rozumem S. Wagenknecht,
                albo
                gdyby CSU odłączyła się od od CDU

byłyby szanse na koalicję dla AfD... Obie sytuacje są nierealne.
              • monalisa2016 Re: Ogólna atmosfera a arytmetyka wyborcza 15.01.17, 14:57
                Eva15 napisala:
                No i co z tego, że wielu ludzi jest niezadowolonych? Nawet jeśli 30% wyborców odda głos na AfD, nawet jeśli CDU/CSU dostanie tylko 25% , SPD- 15%, Zieloni 8% a die Linke 9%, to i tak dotychczasowy beton polityczny zostanie u władzy, bo CDU/CSU i SPD dokooptują do siebie wszystkie pozostałe partie, oprócz AfD i do kupy zdobędą większość...
                ................................
                Na co liczysz Eva ze AfD dostanie zaraz 100% głosów?
                Nawet otrzymanie 30% głosów w nadchodzących wyborach będzie dla AfD wielkim zwycięstwem by wreszcie zaistniała w parlamencie widoczna opozycja z którą nawet i Merkel będzie musiała sie liczyć.
                Skąd tyle pesymizmu u ciebie?
                Przysłowiowego Krakowa czy Warszawy nie zbudowano przez noc tylko kształtowano i budowano je przez lata.
                • eva15 Re: Ogólna atmosfera a arytmetyka wyborcza 15.01.17, 15:11
                  Napisałam, że AfD będzie najprawdopodobniej partią opozycyjną. Ty na to pytasz, skąd tyle pesymizmu i piszesz, to samo co ja, czyli, że AfD będzie partią opozycyjną...
      • eva15 Re: Cios w splot słoneczny Merklowej 15.01.17, 00:16
        Nie, do wyborów jest jeszcze ca 9 miesięcy. Niejedno "dziecko" może się przez ten czas urodzić z woli Wielkiej Kanclerz.
        Ale jej szanse słabną, tylko tyle można teraz powiedzieć.
        • lont12 Re: Cios w splot słoneczny Merklowej 15.01.17, 00:31
          Niemcy przywiązują się do swoich kanclerzy, posłuszni jak barany gotowi iść dla kanclerza w ogień, nawet przez myśl im nie przejdzie żeby zażądać zmiany kanclerza. Warto by im tak podrzucić kogoś takiego jak Petru albo Kijowski.
          • eva15 Re: Cios w splot słoneczny Merklowej 15.01.17, 00:38
            Hę? Sugerujesz, że niemiecka opozycja też powinna się składać z rozczarowanych głupków? Toć to byłaby woda na młyn Merklowej, tak jak w PL na młyn Kaczyńskiego....
            • monalisa2016 Re: Cios w splot słoneczny Merklowej 15.01.17, 00:53
              Niemieckiej opozycji nie ma w parlamencie, ona jest w alternatywnych mediach.
              www.youtube.com/watch?v=70V0XMhSX9Y
          • monalisa2016 Re: Cios w splot słoneczny Merklowej 15.01.17, 00:44
            lont12 napisał:

> Niemcy przywiązują się do swoich kanclerzy, posłuszni jak barany gotowi iść dla
            > kanclerza w ogień, nawet przez myśl im nie przejdzie żeby zażądać zmiany kanc
            > lerza. Warto by im tak podrzucić kogoś takiego jak Petru albo Kijowski.

Nie zapomnij ze sorosowskie NOGs jest oficjalnie przy Komisji Europejskiej.smile
    • cepekolodziej Re: Cios w splot słoneczny Merklowej 15.01.17, 00:44

Czy ta Merkel nie nazywa się - tak naprawdę - Меркулoва?
    • eva15 Steinbach nie odda mandatu do Bundestagu 15.01.17, 00:57
      Steinbach nie odda mandatu do Bundestagu, mimo odejścia z CDU. I o tyle słusznie, że nie była wybrana z listy partyjnej, tylko bezpośrednio jako Steinbach przez wyborców, więc partia ją może pocałować w ...

Tak więc do września 2017 r. Steinbach będzie mogła bez ograniczeń atakować Merklową w Bundestagu.

CDU z szoku odebrało mowę, jak dotąd nie ma żadnych oficjalnych komentarzy...
      • lont12 Re: Steinbach nie odda mandatu do Bundestagu 15.01.17, 01:49
        Tak się zastanawiam z którego to plemienia zamieszkującego na wschód od Niemiec rzekomy niemiecki Vaterland ta Steinbach pochodzi, Ostrogotów, Wandali, a może Gepidów? A może jest zaledwie zgermanizowaną w ramach państwa pruskiego Słowianką?
        • cepekolodziej Re: Steinbach nie odda mandatu do Bundestagu 15.01.17, 16:02
          Ona z Potockich. Tych z Kamieńca.

Dlatego: Stein + Bach
    • pro100 Re: Cios w splot słoneczny Merklowej 15.01.17, 06:23
      komisje wyborcze na szkolenie do moskwy i wynik będzie jaki ma być. a że gdzieniegdzie będzie frekwencja 120% się wytłumaczy.
    • pro100 można też ostrą cenzurę na internet 15.01.17, 08:22
      wiadomosci.wp.pl/kat,1356,title,Niemcy-chca-ostrzejszych-kar-za-mowe-nienawisci,wid,18675031,wiadomosc.html?ticaid=118728
      w polsce byłoby to przeciwskuteczne ale biorąc pod uwagą stopień zidiocenia
      • qwardian Re: można też ostrą cenzurę na internet 16.01.17, 10:33
        Czyli podrzynanie gardeł niemieckich tubylców bez wydawania dźwięku.
    • dachs Seid Ihr noch zu retten? 15.01.17, 13:03
      Ja się ruskim trollom i niemieckim Stammtischpolitikern nie dziwię.
      Wielka przyjaciółka Polski Erika Steinbach, wypędzona z domku po zamordowanych Polakach zasługuje niewątpliwie na ich podziw i poparcie
      Ale co robią w tym wątku Pro100 i Gwardian?
      • monalisa2016 Re: Seid Ihr noch zu retten? 15.01.17, 13:18
        Kto jest u ciebie Borsuku ruskim trollem?
        Jakim trollem jesteś ty pisząc takie posty które mówią same za siebie o niezrozumieniu polityki pani Steinbach?
        Czy powszechne niezadowolenie panujące w wszystkich zachodnich państwach można nazwać pro rosyjską polityką albo Stammtisch-polityką?
        Quardian, no ja ale troll pro100 z swoimi wypaczeniami, tego tez nie rozumię.
        • kalllka Re: Seid Ihr noch zu retten? 15.01.17, 15:11
          Są wpuszczani-zachęcani do wzięcia udziału aby rozwodnić 100% obecność allienow /tak nazywają grupę igora/
          to inny rodzaj trollowania- pióra swoje mac adresy / pierwszy sygnał/ przez stałych 'bezpiecznych' użytkowników.
          • kalllka Re: Seid Ihr noch zu retten? 15.01.17, 15:14
            A siedzą tu bo wiedza, ze nawet zle zarządzana moderacja, tu ich nie sięgnie.
            igor to cwana gapa od lat w 'zawodzie' uncertain
            • monalisa2016 Re: Seid Ihr noch zu retten? 15.01.17, 15:20
              No to co sprowadzisz kalllka cenzurę?
              • kalllka Re: Seid Ihr noch zu retten? 15.01.17, 15:42
                Lisiu, nie. W zarządzaniu data nie funkcjonuje słowo cenzura.
                Niepotrzebnie więc używasz jakich staroci /remotuncertain do wywołania złych emocji..
                Pan/agore jeszcze stać na profesjonalistów.
                Proste, tym którzy chcą tu pisać nikt tego zabraniać nie będzie..dla tych, którzy chcą wykorzystywać użytkowników-ergo właściciela, przez pisanie-> pod zamówienie/ czyjekolwiek/ miejsca nie będzie.
                • monalisa2016 Re: Seid Ihr noch zu retten? 15.01.17, 15:47
                  Jak nie masz nic do meldowania wstrzymaj sie od pisania bzdurnych postów.
                • qwardian Re: Seid Ihr noch zu retten? 15.01.17, 16:03
                  Kaleczko to forum świrów, wszyscy nimi jesteśmy. Nawet mamy na Aqua okupującego mównicę od przeszło miesiąca...
                  • kalllka Re: Seid Ihr noch zu retten? 15.01.17, 16:13
                    Przecież wiem.. ale nie jest dobrze, ze do Schetyny to za późno dochodzi.
                    A Kaczyńskiemu.. się nie mieści w głowie.
          • igor4.uk Tu jestes moja najdrozsza :-) 15.01.17, 16:40
            kalllka,a jednak kochasz mnie!!!
            • kalllka Re: Tu jestes moja najdrozsza :-) 15.01.17, 16:43
              Fuuu,. Weź.. nie dotykaj mnie!
              /Zgiń,przepadnij/
              • igor4.uk Re: Tu jestes moja najdrozsza :-) 15.01.17, 17:00
                kalllka napisała:

> Fuuu,. Weź.. nie dotykaj mnie!

Alez to ty sama, osobiscie, wzywalas mnie.

> /Zgiń,przepadnij/

Tylko z toba,moja najdrozsza smile
                • kalllka Re: Tu jestes moja najdrozsza :-) 15.01.17, 17:07
                  Coś ci się pomyliło,
                  Chyba wołacz z mianownikiem.
                  /Weź oddeklinuj się ode mnie.. bo może być ze ruda emocje poniosą i znów będzie polski klop-s/
                  • igor4.uk Re: Tu jestes moja najdrozsza :-) 15.01.17, 17:19
                    kalllka napisała:

> Coś ci się pomyliło,

Mnie nic nie pomylilo sie,ale ty cieprpisz na zaniki pamieci,ale dla mnie to zaleta ,a nie wada smile

> Chyba wołacz z mianownikiem.

Bardzo lubie,gdy ty tak madrze gadasz bez sensu...

> /Weź oddeklinuj się ode mnie.. bo może być ze ruda emocje poniosą i znów będzi
                    > e polski klop-s/

Widze,ze lubisz gre wstepna.
                    • kalllka Re: Tu jestes moja najdrozsza :-) 15.01.17, 17:39
                      Oczywiście ze lubię.
                      Zwłaszcza gdy dowcipnie.

Nareszcie zrozumiałeś.. lubie ,ze lubisz /ale to dalej trafia w skabe punkty, powoduje ze się człowiek ukwiałem staje.. wiec zmień/
                      Nie. Pamiętać o wszystkim jest niemożliwe- naturalnym stan selekcji i osobniczych ważności.
                      Ergo: o igrze /i tego co namotał/ kalka nie nie chce pamiętać, po prostu czując, ze jest niekompatybilny z jej sposobem weryfikowania siebie .. czyli z indywidualnymi cechami.
                      ludzkie?
                      Mam nadzieje, ze tak.
                      • igor4.uk Re: Tu jestes moja najdrozsza :-) 15.01.17, 17:53
                        kalllka napisała:

> Oczywiście ze lubię.
                        > Zwłaszcza gdy dowcipnie.

To nas zbliza.

> Nareszcie zrozumiałeś.. lubie ,ze lubisz /ale to dalej trafia w skabe punkt
                        > y, powoduje ze się człowiek ukwiałem staje.. wiec zmień/
                        > Nie. Pamiętać o wszystkim jest niemożliwe- naturalnym stan selekcji i osobnicz
                        > ych ważności.

Widze u ciebie duze podniecenie - oddech przerywany,slowa,ktore wydostaja sie z twoich ust zaczynaja przypominac majaczenie,a oddech goracy. Tak,niewatpliwie,jestes mocno podniecona.

> Ergo: o igrze /i tego co namotał/ kalka nie nie chce pamiętać, po prostu czu
                        > jąc, ze jest niekompatybilny z jej sposobem weryfikowania siebie .. czyli z ind
                        > ywidualnymi cechami.
                        > ludzkie?
                        > Mam nadzieje, ze tak.

Ciag dalszy gry wstepnej.

p.s. czy spisz naga?
                        • kalllka Re: 15.01.17, 18:54
                          Przepisywanie i dzielenie cytatami postu, istotnie zmienia jego treść.
                          zauważono tez, ze przekracza tzw ustawienia systemowe.. umożliwiając np dostęp do edytora /uniwersalne hasło/ przez tzw uprawnionych /dyżurny/ do prywatnych zasobów i np. pisania postów pod nickiem/nickami zalogowanym... w tzw czasie rzeczywistym,a wklejaniem ich w automaty datowniki drzewka/
                          przykład podobnej ingerencji /manipulacji danymi/ zauważono na forum religia.
                          Do dzisiaj brak odpowiedzi ze strony moderacji- wskazuje na niewydolność / brak kompetencji?/ zarządzania <meta data>
                          Tak 'prowadzony' system umożliwia naruszanie prywatności= włamywanie i przeprogramowanie systemu /floody, fa/c/ke news-vide post igora, a zwłaszcza., wycieki, nielegalny handel danymi i obrót na darknecie.

Powyższe sprowadza się do możliwości sprawowania pełnej kontroli przez' nieuprawnionych' bezpośredniego wpływania /internet rzeczy/ na życie użytkowników-> perturbacje polityczno- prawne oraz paraliż systemów informatycznych.

/Co eksperyment z # igorem_ potwierdzil/
                          historię i zarchiwizowane spreparowane i/a gorowe wątki do dyspozycji.
                          Czołem. K
                          • igor4.uk Re: 15.01.17, 19:11
                            kalllka napisała:

> Przepisywanie i dzielenie cytatami postu, istotnie zmienia jego treść.

kallka,to w twoich postach jest jakas tresc? ja myslalem,ze to tylko sposob poderwac atrakcyjnego faceta na madrze slowka

> /Co eksperyment z # igorem_ potwierdzil/
                            > historię i zarchiwizowane spreparowane i/a gorowe wątki do dyspozycji.

Kalllka,nie zlosc sie,przeciez kazdym swoim slowem podkreslam ta ogromna milosc,ktora darze Ciebie.

> Czołem. K

Czolem. I
      • pro100 Re: Seid Ihr noch zu retten? 15.01.17, 13:48
        borsuku, pytanie o wybory. nieważne kto jak głosuje ważne kto liczy głosy. w ostateczności cdu na szkolenie do psl jak TO się robi.
        u nas dopiero zaczynają się grzebać jak zrobić uczciwe wybory z mniejszym udziałem rkw. przezroczyste urny zaklepane, problem z ciągłym monitoringiem komisji i urny.
        czynnik społeczny przy liczeniu głosów, wyniki wywieszone przez komisje muszą zgadzać się podsumowaniem całości itd. inaczej austriackie wybory.
      • qwardian Re: Seid Ihr noch zu retten? 15.01.17, 15:24
        Uważam całą sytuację za niejednoznacznie kabaretową, więc nie potrafiłem sobie odmówić udziału w tym wątku...
        • monalisa2016 Re: Seid Ihr noch zu retten? 15.01.17, 15:50
          Gdzie widzisz sytuacje kabaretowa może będziesz tak łaskawy wyjaśnić twoje mniemania?

Tego roczne wybory w EU (Holandii, Francji, Niemczech) dotyczą nas wszystkich w Europie, także Polskę.
          • qwardian Re: Seid Ihr noch zu retten? 15.01.17, 16:00
            Dobry kabaret to śmiech przez łzy...
            • monalisa2016 Re: Seid Ihr noch zu retten? 15.01.17, 16:05
              qwardian napisał:

> Dobry kabaret to śmiech przez łzy...
              >
              Rozumie lepiej rozmawiać o tłustym siedzeniu cioci maryni niż o konkretnych sprawach które mogą decydować o naszym losie.
              • monalisa2016 Re: Seid Ihr noch zu retten? 15.01.17, 16:37
                Wygra wybory w Niemczech Merkel bez opozycji, w reszcie unii sie nic nie zmieni stajemy sie (dotyczy Polskę tez) automatycznie unia transferu pieniędzy z północy na południe do krajów (Grecja, Włochy, Francja, Portugalia, Hiszpania) gdzie najbardziej korzystają z nich Goldmany Sachsy, to jest jeden wariantów.

Inne warianty, albo rozpad unii albo zmiany w unii.

Ale kto ma poinformować was o tym, gazeta albo Newsweek?
                • monalisa2016 Re: Seid Ihr noch zu retten? 15.01.17, 18:41
                  jak to jest qwardian z dobry kabaret to śmiech przez łzy...?

Co to znaczy transfer unia?
                  Ano nic innego jak przeniesienie zadłużenia południowych krajów unii na cała unię jak i utrzymywanie południa z pieniędzy północnych krajów (sen Paula Krugmana/USA może sie spełnić), to sie nam szykuje jak nie zmieni sie nic w unii, na zmiany sie nie zanosi.
                  Nie po darmo zwołał Alexis Tsipras w wrześniu ubiegłego roku wszystkie kraje śródziemnomorskie na szczyt do Atenach by omówić strategie tych państw po Brexicie.
                  Po Brexicie zmienia sie ciężkość veta (Sperrminorität) w unii, południe będzie miało 36%, północ około 25%.
                  Dotychczas wraz z Wielka Brytania północ miała według traktatu z Lizbony 35%, południe 36% przez to Merkel walczyła zawsze o głos Francji dla korzyści północy.
                  Jednym słowem słabe gospodarczo południowe kraje będą dyktować warunki silnym gospodarczo północnym krajom unii ponieważ są takie umowy w EU / traktat z Lizbony.

Co wy na to, jesteście gotowi utrzymywać kraje południa unii także waszymi podatkami?

Takie zjawisko przerabiała już Ameryka, kiedy długi Stanów stały sie długami całej Ameryki, jaki był finał tego?
                  Wojna secesyjna!!!
                  Wspominałam to wiele razy na forum ale żaden nie zainteresował sie tym tematem.
                  • qwardian Re: Seid Ihr noch zu retten? 15.01.17, 19:17
                    O, ja wiele razy pisałem, że południe pożegluje i pożegna się z Euro. Europa nadal bedzie, ale zupełnie inna. Kto wie, czy to nie powód wizyty Merkel...
                    • kalllka Re: Seid Ihr noch zu retten? 15.01.17, 19:25
                      Niebezpiecznie niemiecko-rosyjska EU, była ostatecznym powodem wyjścia Brytyjczyków.
                      Potrzeba zmian- głębokiego przemyślenia i zrestrukturyzowania biurokratycznego molocha - eu, na powrót, do związku ekonomicznego opartego na niezależnym biznesie-bitcoinie.
                      • qwardian Re: Seid Ihr noch zu retten? 15.01.17, 19:33
                        Jestem za powrotem do stricte gospodarczej wspólnoty...
                        • kalllka Re: Seid Ihr noch zu retten? 15.01.17, 19:47
                          Dokładnie.
                          Wracając do Merkel,
                          myśle, ze jej wizyta jest związana z przegrupowaniem sił NATO, / ich zmiana, stosunku liczebnego-strategicznego z niemieckich na amerykańskie../
                          Anielka bedzie rejestrować, skrzętnie rejestrować i wizytować polsko niemieckie lobby. Bankowo będzie na Śląsku..;
                          cóż jej pozycja polityczna tylko się zmieni tak jak zmieniła się p.Tuska.

• monalisa2016 Re: Seid Ihr noch zu retten? 15.01.17, 19:56
                          qwardian napisał:

> Jestem za powrotem do stricte gospodarczej wspólnoty...
                          >
                          ................
                          tak samo ale granicami jak i kontrolami na nich z ruchem bezwizowym tak by państwa miały przegląd kogo wpuszczają do kraju.

Zobacz antyimigracyjny cotygodniowy (PEGIDA) protest w Francji.
                          www.youtube.com/watch?v=k8SSX4KppCQ
                    • monalisa2016 Re: Seid Ihr noch zu retten? 15.01.17, 19:36
                      qwardian napisał:

> O, ja wiele razy pisałem, że południe pożegluje i pożegna się z Euro. Europa na
                      > dal bedzie, ale zupełnie inna. Kto wie, czy to nie powód wizyty Merkel...
                      >

Od kiedy ciele ucieka samo od dojnej matki?
                      Kto ich zmusi?
                      Zaden, a sami tego nie zrobią.

Tez sie tak domyślam ze jest to powód do wizyty Merkelowej w Polsce po słowach Kaczyńskiego: "rośnie przeciwwaga do unii".

PiS ani Kaczyński nie sa z mojej bajki, na ich temat mam moje własne zdanie niezbyt dobre ale sądzę że on dobrze wie co szykuje sie w unii przez to cos organizuje by przeciwdziałać temu a inni siedzą cicho bo gdzież w super-roku wyborczym poruszać ten temat.

Najbardziej mnie śmieszą KODowcy na forum, oni rozpatrują sprawę Polski z krajowej płaszczyzny nie mając pojęcia co dzieje i szykuje sie w unii, przecież ich źródła "wiedzy i światopoglądu" Newsweek i Gazeta nie poinformowali ich o tym. smile, smile

• monalisa2016 Re: Seid Ihr noch zu retten? 15.01.17, 19:51
                        Przez to jest potrzebna w niemieckim parlamencie konieczna opozycja ponieważ żaden sie nie kwapi by zmienić ten stan rzeczy z uwagi na wielkie straty gospodarczo-finansowe z powagi na twardy Brexit (same Niemcy 87 miliardów euro rocznie + cła, a ile inni?) jak i przyszłego prawa ciężkości veta.
                        • qwardian Re: Seid Ihr noch zu retten? 15.01.17, 20:08
                          A dzisiaj się mówi o twardym exicie Brytoli. Lepiej, żeby Bruksela się obudziła...
                          • monalisa2016 Re: Seid Ihr noch zu retten? 15.01.17, 20:15
                            Bruksela?
                            Na co ty liczysz?
                            Przecież im jest to obojętne, wysokopłatne pozycje zachowają i to dla nich jest najważniejsze.
                            Zeby cos zmienić trzeba najpierw zmienić Traktat z Lizbony a tym umowy na to trzeba mieć zgodę wszystkich unijnych państw. Jak sądzisz jest taka zgoda możliwą? smile, smile
      • perla Borsuk, pretensje Steinbach do Polaków 16.01.17, 12:39
        urodzonej przecież w Polsce pod okupacją 3 rzeszy, to tak, jakby dziecko Kretyna52 i jego Murzyna miałoby pretensje, że zostało wyrzucone z Polski i musi teraz mieszkać w tym całym Oregonie właśnie.
    • eva15 Merkel obrała taktykę olewania 15.01.17, 22:16
      Psy Merklowej zaatakowały Steinbach, sama Merkel obrała taktykę olewania i milczenia. Steinbach to dla niej żaden przeciwnik, należy zlekceważyć jej odejście.
      • monalisa2016 Re: Merkel obrała taktykę olewania 15.01.17, 22:21
        Ona zawsze wysiadywała wszystko, podchwytywała cudze myśli które później ogłosiła za własne.
        • lont12 Re: Merkel obrała taktykę olewania 15.01.17, 22:41
          Polska powinna dać tej pani jakiś mająteczek, to by się i uciszyła.
          • monalisa2016 Re: Merkel obrała taktykę olewania 15.01.17, 22:47
            Ciekawa jestem czy przyjedzie sama czy zabierze z sobą kumpli z Selfies? smile
          • kalllka Re: Merkel obrała taktykę olewania 15.01.17, 22:48
            Blont, nie sponsoruj Lisi, szamponu do włosów.. prosz..
          • eva15 Re: Merkel obrała taktykę olewania 15.01.17, 22:49
            lont12 napisał:

> Polska powinna dać tej pani jakiś mająteczek, to by się i uciszyła

Może poniemiecki dworek w Chobielinie?
    • dziadek_alex Re: Cios w splot słoneczny Merklowej 16.01.17, 23:30
      Masz pelna racje, ze to jest wydarzenie nie do przecenienia. Jeszcze pare dni temu nie przeszloby mi przez glowe, ze tak znaczacy krok nastapi. Steinbach to jest bardzo dobrze wyksztalcona i politycznie madra osoba z mocnym zapleczem i poparciem w srodowiskach konserwatywnych. One nie podjela takiej decyzji z powodu popadniecia w depresje na tle polityki Merkel. Ona wykonuje ten ruch bo przyszedl na to czas. Mialem i mam uznanie nie tylko dla jej uczciwosci i pryncypialnosci ale rowniez dla jej inteligencji w rozgrywaniu politycznym. Ja trzeba widziec jako blok a nie jako pojedyncza starsza osobe. Przypominam niezorientowanym, ze CDU klasycznie stalo na trzech nogach: liberalowie, tradycyjne srodowiska chrzescijanskie i srodowiska konserwatywne. Srodowiska Konserwatywne ktorym mniej czy wiecej przewodzila sa dobrze zakotwiczone wsrod rodow szlacheckich, ziemianskich i klasycznego kapitalizmu. Pamietasz zapewne, ze w Shakespeare'owskim "Macbeth-cie " jest przepowiednia, ze powodzenie wladzy sie skonczy, gdy ruszy las. Jestem pod wrazeniem i zachodze w glowe, czy w Niemczech ruszyl ten Macbethowski las?
      Ona daje wszystkiemu twarz i osobe ale za nia moga stac duze sily. Ja tego w tej chwili ocenic nie potrafie.
      • monalisa2016 Re: Cios w splot słoneczny Merklowej 17.01.17, 00:14
        Z wystąpieniem z CDU pani Steinbach trzeba było sie liczyć, to była kwestia czasu.
        W zasadzie z CDU została tylko nazwa i nic więcej, CDU dla Merkel nie istnieje, ona nie liczy sie z glosami poszczególnych frakcji.
        Całym CDU jest dyktatura Merkel, przypomnijmy sobie słowa generalnego sekretarza Peter Taube: KTO NIE JEST Z MERKEL TEN JEST ARSCHLOCH za które później przeprosił. Słowa były dość wymowne, obrazujące stan całej partii, reszta to klakery nie służące narodowi, trzęsące spodniami by nie utracić wysokopłatnej pozycji. Z tym pani Steinbach zgodzić sie nie mogła wiec porzuciła partię dając cenną wskazówkę wyborcom kogo maja wybierać.
        • monalisa2016 Re: Cios w splot słoneczny Merklowej 17.01.17, 13:29
          monalisa2016 napisał(a):

> W zasadzie z CDU została tylko nazwa i nic więcej, CDU dla Merkel nie istnieje,
          > ona nie liczy sie z glosami poszczególnych frakcji.
          > Całym CDU jest dyktatura Merkel, przypomnijmy sobie słowa generalnego sekretarz
          > a Peter Taube: KTO NIE JEST Z MERKEL TEN JEST ARSCHLOCH za które później przepr
          > osił....

Jednym słowem pani Steinbach potwierdza moje powyższe stwierdzenie, cytat:

"Das Fass zum Überlaufen gebracht hat vor allem die Feststellung, dass das, was die CDU will, bei der Parteivorsitzenden keine Resonanz findet....
          Die Partei war gutwillig und hat Angela Merkel nach ihrer Rede lange applaudiert. Anschließend gab es Debatten um die doppelte Staatsangehörigkeit. Mit Mehrheit wurde der Beschluss gefasst, dass wir den Doppelpass nicht wollen. Am Ende des Parteitags hat die Kanzlerin jedoch erklärt, dass sie das für verkehrt hält und nicht umsetzen will. Damit hat die Parteivorsitzende mehr als deutlich gemacht, dass ihr die Beschlüsse ihrer eigenen Parteimitglieder egal sind.

www.n-tv.de/politik/Merkel-ist-egal-was-ihre-Partei-will-article19562756.html
          Na partyjnym zjeździe CDU w Essen w grudniu większością głosów przegłosowano zniesienie podwójnego obywatelstwa, Merkel postawiła sie przeciw decyzji jej partii oznajmiając ze decyzji członków CDU nie wprowadzi w życie.

www.erika-steinbach.de/index.php/aktuelles-details/items/dann-ist-das-nicht-meine-partei-warum-ich-die-cdu-verlasse.html
          twitter.com/SteinbachErika
      • eva15 Re: Cios w splot słoneczny Merklowej 17.01.17, 00:17
        Merklowska CDU postawiła na kradzież głosów Zielonych i SPD - stąd Energiewende, stąd miłość do tzw. "uchodźców", nawet jeśli są oni w najlepszym wypadku roszczeniowymi analfabetami, a w najgorszym bandytami i mordercami. To zaspakaja zachodnioniemiecki, niemały Gutmenschen elektorat marzący o Deutschland über alles, tym razem na odwyrtkę, jako moralnych przywódców. Zachodnioniemieccy Gutmeschen podświadomie liczą na to, że uda im się zmyć znak Kaina, który im na czole zapisali zachodni alianci.

Sprawa ma więc oczywiście drugie dno, które wykracza poza politykę wewnętrzną Niemiec i zahacza o politykę niemieckich "opiekunów" i "wychowawców" tego narodu (jego zachodniej części). Ale to już inny temat, choć Merkel prawdopodobnie czerpie stąd swoją siłę.

Wracając do kradzieży głosów, czyli do zrobienia z CDU Zielonych-bis i SPD-bis. Wygląda na to, że Steinbach i jej poplecznicy widzą, iż przewaga zaczadzonych Gutmenschen nie musi być wcale tak wielka, jak sugerują to oficjalne sondaże opinii publicznej. To co zrobiła Steinbach to trochę jak w kartach - powiedziała sprawdzam.
        • monalisa2016 Re: Cios w splot słoneczny Merklowej 17.01.17, 00:26
          eva15 napisała:
          > Steinbach to trochę jak w kartach - powiedziała sprawdzam.
          >>>>>>>>
          Nie bardzo, wiemy ze w CDU gotuje sie ale z strachu o utracie dobrze płaconych stołków wstają i klaszczą 10 minut Merkel.
          SED pozdrawia z sposobem niszczenia innego zdania czy przeciwników. smile
          Nie zapomnijmy czym nasza pani była w FDJ, czym była za Kohla, te technikę propagandy ma opanowana do perfekcji i posiada w jednym palcu.
          • monalisa2016 Re: Cios w splot słoneczny Merklowej 17.01.17, 00:36
            Musze sie poprawić. smile
            Nie zapomnijmy czym była nasza pani w FDJ, czym była za Kohla, te technikę propagandy ma opanowana do perfekcji i posiada w jednym palcu.
          • eva15 Re: Cios w splot słoneczny Merklowej 17.01.17, 00:38
            No właśnie nie wiadomo, czy opanowała do perfekcji. Na tą jej gębę coraz więcej ludzi nie może już patrzeć. Steinbach mówi - sprawdzam.
            • monalisa2016 Re: Cios w splot słoneczny Merklowej 17.01.17, 00:42
              Według mnie pani Steinbach wybrała nieodpowiedni czas by porwać za sobą buntowników z CDU, moim zdaniem powinna zrobić to troche później, np. krotko przed wyborami miało by to większe działanie jak teraz.
              • eva15 Re: Cios w splot słoneczny Merklowej 17.01.17, 19:47
                Też mi się wydaj, że to może trochę za wcześnie... Ale możliwe, że Steinbach chce mieć czas, by spotykać się ze swoimi wyborcami i przekonywać ich do swoich racji.
                • dziadek_alex Re: Cios w splot słoneczny Merklowej 17.01.17, 23:06
                  Moze glowne przyczyny wyboru momentu podjecia decyzji i wystapienia z CDU maja swoje zrodlo w wydarzeniach zewnetrznych. Mam tu na mysli na przyklad to co sie wydarza aktualnie w Dawos: www.weforum.org/events/world-economic-forum-annual-meeting-2017#.
                  Ale tez propozycje nie do odrzucenia dla niemieckich koncernow samochodowych do przeniesienia produkcji z Meksyku do USA. Chyba w Meksyku jest okolo 10 niemieckich montowni samochodow przeznaczanych na rynek amerykanski. Z Merkel trudno bedzie kompromisy zawierac z Trumpem. A tu chodzi o naprawde duze pieniadze. Sa jeszcze inne zewnetrzne wydarzenia. Nawet ponoc Soros stracil na wyborze Trumpa ponad miliard dolarow. Wyglada na duze przegrupowanie polityczne zarowno w USA jak i w Europie.
                  Mozna przypuszczac, ze p. Steinbach ma lepsze zrodla informacji niz ja.
                  Otwarte jest pytanie, czy u podlpoza decyzji Steinbach mogly lezec przyczyny zewnetrzne, co zadecydowaly, ze wlasnie teraz oplaca sie podjac taki krok.
                  • eva15 Re: Cios w splot słoneczny Merklowej 17.01.17, 23:30
                    Davos to jest klub dyskusyjny starych, białych mężczyzn plus paru zaproszonych, kolorowych goścismile. To forum ZAWSZE się w swych prognozach myli, czym samo się w międzyczasie martwi, więc chyba szkoda na niego czasu.

Niewątpliwie idą zmiany i jak zwykle z Hameryki, bo Niemcy (zachodni) mają ucięte cojones a od bezpłodnych dzieci nie można oczekiwać smile.
                    Możliwe, że Steinbach i spółka dobrze wyczuwają zmiany w USA i chcą się pod nie podczepić, jak swego czasu podczepiła się Merklowa pod neokonsów, czyli neotrockistów, którzy wykreowali ją na najpotężniejszą polityk świata.
                  • eva15 Re: Cios w splot słoneczny Merklowej 17.01.17, 23:59
                    Co do niemieckich koncernów:

Trump wypowiada wojnę wszystkim tym krajom, kóre mają b. wysokie nadwyżki w handlu z USA. A takich krajów są raptem dwie sztuki:
                    - Chiny
                    i
                    - Niemcy

Najpierw pod nóż mają iść Chiny, potem z całą pewnością Niemcy.VW i Deutsche Bank to tylko zwiastuni (Vorbote) przyszłych klęsk...

Zaczęła się ostra wojna ekonomiczna. W tej wojnie różnica między Chinami a Niemcami jest taka, że Chiny to samodzielna, suwerenna potęga.
                    Dla Niemiec jako jasnowidz czarno w tej sytuacji widzę... Zwłaszcza, że GB jako 2. najważniejszy po USA dostawca nadwyżki handlowej Niemiec z hukiem wychodzi z EU.
                    • eva15 Cios Merkel w splot słoneczny Niemiec 18.01.17, 00:17
                      W tej wojnie ekonomicznej sprytnie zamknięto Niemcom ucieczkę do przodu, czyli na rynki rosyjskie, postradzieckie/azjatyckie. Merkel jak mało kto w EU walczy o przedłużanie antyrosyjskich sankcji...
                      Jeśli teraz dojdzie do ograniczeń na rynkach USA i GB, to Niermcy znajdą się w niezłej pułapce, na własne życzenie swej własnej kanclerz. Ciekawe jak zareagują na to tzw. rynki finansowe, czyli ratingi i koszty kredytu dla obciążonych, dołujących Niemiec.

A miliony uciekinierów i ich dzieci, wnuków trzeba wyżywić i zadowolić, by nie robiły z frustracji ataków na zapraszających ich ustami Merkel gospodarzy...
                      • monalisa2016 Re: Cios Merkel w splot słoneczny Niemiec 18.01.17, 00:23
                        Nie tylko Niemcy Eva, cała unia.
                        Skoro Niemcy nic nie wygospodarują, a w unii nic sie nie zmieni (przypuśćmy) z umowami jak i Traktatem z Lizbony mogą sie straszenia Tuska o wojnie w Europie ziścić.
                        • eva15 Re: Cios Merkel w splot słoneczny Niemiec 18.01.17, 01:14
                          Wojna ? Chyba widłami i młotkami, bo kraje EU nie mają praktycznie żadnych poważnych armii, Bogu dziękismile
                  • monalisa2016 Re: Cios w splot słoneczny Merklowej 18.01.17, 00:11
                    dziadek_alex
                    groźby Trumpa wprowadzenia ceł na niemieckie samochody czy komponenty do ich produkcji są na razie pohukiwaniem czyli straszeniem, albo przeniesiecie produkcje do Stanów albo (?), jak zareaguje gdy niemieccy producenci powiedzą mu wynosimy sie z rynku Stanów?
                    Reakcja Trumpa, na taka riposte warto odczekać.
                    Nie wiem co ma akurat na Meksyk pomijając migracje ale skoro krzyczy o Meksyku dlaczego nie o Brazylii, przecież jest to trzecie centrum produkcji aut jak i komponentów na amerykańskim kontynencie jeśli chodzi tylko i wyłącznie o przemysł samochodowy, pomijając inne gałęzie przemysłu.

Soros, ciekawy będzie stosunek Trampa po zaprzysiężeniu do niego i jego synalka oraz "filantropijnych" agencji, sądzę ze rozbuduje istniejąca od paru lat jego agencje przy unii w Brukseli.
                • monalisa2016 Re: Cios w splot słoneczny Merklowej 18.01.17, 00:16
                  eva15 napisała:

> Też mi się wydaj, że to może trochę za wcześnie... Ale możliwe, że Steinbach ch
                  > ce mieć czas, by spotykać się ze swoimi wyborcami i przekonywać ich do swoich r
                  > acji.
                  .......................
                  Pani Steinbach ma tylko mandat do następnych wyborów, później nie ma szans jako niezrzeszona cokolwiek ugrać.
                  Wiec spotkania z jej wyborcami w jej okręgu wyborczym nie maja wielkiego znaczenia poza grzecznościowym, jako powiedzenie im DZIĘKUJE.
                  • eva15 Re: Cios w splot słoneczny Merklowej 18.01.17, 00:21
                    Nie, no właśnie teraz PRZED wyborami Steinbach może przekonywać wyborców do swej decyzji. Ma na to trochę czasu.

Teraz jest niezrzeszona, do następnych wyborów wcale nie startuje.
                    • monalisa2016 Re: Cios w splot słoneczny Merklowej 18.01.17, 12:37
                      Aaaa, żaden z nas nie rzucił okiem na daty wyborów w Niemczech i dlaczego odbył sie zjazd partii w Zagłębiu Saary w Perl.
                      26.03.2017 odbędą sie wybory do Landtag'u, nie bez przyczyny wybrano miejsce jak i czas rozpoczęcia w Niemczech wyborczej kampanii inaugurując ją zjazdem CDU.
                      CDU była sprytna z wyborem daty i miejsca ale pani Steinbach była jeszcze sprytniejsza przyćmiewając swoją decyzją glorię i chwałę Merkel i jej partii.

Terminy wyborów w roku 2017
                      www.wahlrecht.de/termine.htm
                      • dziadek_alex Re: Cios w splot słoneczny Merklowej 18.01.17, 21:14
                        Monia, mozesz miec racje.

a z zewnatrz docieraja nieco zaskakujace informacje. Jak chocby ostrzezenie Putina dla Trumpa o mozliwosci puczu.
                        Jestem sklonny brac to powaznie.
                        deutsche-wirtschafts-nachrichten.de/2017/01/17/putin-warnt-donald-trump-vor-putsch-in-washington/
                        • eva15 Majdan jako bumerang 18.01.17, 21:33
                          Putin ostrzega ojczyznę produkcji majdanów w świecie, że teraz majdan może zdarzyć się u niej:

Odchodzące elity „szkoliły się” w Kijowie i są gotowe urządzić „majdan” w Ameryce, aby tylko nie dać Republikaninowi objąć stanowiska.

Czytaj więcej: pl.sputniknews.com/polityka/201701174632947-waszyngton-majdan-trump/

Swoją drogą to swoista ironia losu - podobnie jest z PiSem. Kaczor i spółka występowali na kijowskim Majdanie i piali tam z radości, że udało się nielegalnie obalić legalny rząd Janukowicza. Próba powtórki takiego scenariusza w W-wie wobec PiSu już się zdecydowanie mniej Kaczyńskiemu podobasmile.
                          Może pora wziąć sobie do serca powiedzenie: nie czyń drugiemu, co tobie niemiło?
                          • eva15 Majdany- miecz na przeciwników ładu światowego 18.01.17, 21:45
                            Majdany, jak widzimy, mogą wydarzyć się wszędzie, nawet w ojczyźnie (czy raczej - miejscu zamieszkania) ich reżyserów. To ostra, nieznająca granic ni kordonów broń neoliberalizmu przeciw wrogom jedynie słusznej idei.
                            • dziadek_alex Re: Majdany- miecz na przeciwników ładu światowe 19.01.17, 21:44
                              To wszystko zaczyna wygladac jakby z bajki Stalina wyjete o walce klas co to sie zaostrza w miare przegrywania jednej ze stron.

Polecam poza tym jesli nie czytalas jeszcze swietny tekst Henia Brodera:
                              www.welt.de/debatte/henryk-m-broder/article161309295/Give-Trump-A-Chance.html
                              Ja natomiast pozostaje pod wrazeniem wspanialej przenosni wprowadzonej przez Sonie Mikich w komentarzu dziennika telewizyjnego: „Verbale Erektionen“.
                              Ze wzgledu na napad smiechu nie moglem wysluchac nastepnych 5 minut dziennika.
                              To mi pasuje do tych dyskusji politycznych w Niemczech wokol Trumpa.
                              • eva15 Re: Majdany- miecz na przeciwników ładu światowe 19.01.17, 22:47
                                1) Nie, walka klas Stalina odnosiła się do zwycięstwa komunizmu w jednym kraju (ZSRR). To, czego jesteśmy świadkami to jest trockizm, nie stalinizm. Tu chodzi o tzw. pernamentną rewolucję i jej zwycięstwo we WSZYSTKICH krajach. Stąd właśnie "kolorowe rewolucje". Temat jest głęboki i poważny, nie wiem, czy znasz PNAC - program US-trockistów z końca lat 90. ub.w.

2) Brodera regularnie czytuję, bo on ma w Niemczech niezbywalne, przyrodzone prawo do politycznej niepoprawnoścismile. Mówi, jak rzeczywiście jest, a nie jak ma być wg rządu i mediów. Tu przypomina mi się zawsze cytat z "Misia" Barei:
                                "jest prawda czasu i prawda ekranu."
                                Pierwszą głosi Broder (bo jemu wolno), drugą rząd i media.

3) Mikkesch wymyśliła fajny bonmot, ale źle go zaadresowała. Erekcja werbalna opanowała polityków i media, wystarczy poczytać ich wypowiedzi odnośnie Trumpa. To reakcja na szok wywołany słowami Trumpa.
                                • dziadek_alex Re: Majdany- miecz na przeciwników ładu światowe 20.01.17, 22:58
                                  Ad1. Zgadza sie Ewo, to jest pewnie uwspolczesniony Trockizm powiedzmy wersja 4.0 . Wiem, ze Stalinizm to nie Trockizm. Mnie chodzilo o powierzchowne odwolanie sie do zaostrzania sie walki (w przypadku bajki Stalina to klasowej). UJadanie jest coraz wieksze. Jestesmy coraz bardziej katowani autorytetem moralnym Sorosa. Coraz wiecej jego analiz politycznych przepowiedni w stylu Nostradamusa.
                                  Mnie juz 3 razy wycieto jak napisalem slowo magiczne "Soros".
                                  PNAC - nie znam szczegolow. Podaj prosze przy okazji jakis dobry link.

Nie wnikajac w jego szczegolne prawa, czytam Henia dla rownowagi psychicznej.
                                  Niezaleznie od pozycji politycznej ma pewien talent widzenia rzeczywistosci poprzez sprzecznosci i durnoty. Troche jak Jaroslaw Haszek. Wpisalem powyzszy bonmot na jednym z forow die Welt przy dyskusji o kontrowersyjnym berlinskim pomniku Holokaustu. Wylecialem po kilku minutach. Ale bonmot jest rzeczywiscie dobry i z radoscia bede go dalej uzywal na forach niemieckich z powolaniem sie na autorke z redakcji WDR.

• eva15 Re: Majdany- miecz na przeciwników ładu światowe 20.01.17, 23:26
                                    PNAC jest w zasadzie kluczem do tego, co od ca 25 lat się dzieje. Daję Ci na szybko link do WIKI, ale jeśli wrzucisz to hasło w sieci, dostaniesz więcej ciekawych linków.
                                    • eva15 Re: Majdany- miecz na przeciwników ładu światowe 20.01.17, 23:45
                                      Sorry:

de.wikipedia.org/wiki/Project_for_the_New_American_Century
                              • monalisa2016 Re: Majdany- miecz na przeciwników ładu światowe 20.01.17, 00:52
                                Tę permanentną propagandą establishmentu jest trudno już czytać, a co mówić tu o podporządkowaniu. Posłuszną systemowi Sonię Seymour Mikich z jej erekcją anty-Trump wysłuchałam na pejsbooku (wiadomości w TV-propagandzie nie oglądam) przynajmniej postarała sie o lepszą fryzurę i nic poza tym co mogło być godne uwagi poza wybuchem nienawiści jak i brakiem uznania dla demokratycznej woli amerykańskiego narodu.

Urodzonego w Polsce Henia Brodera czytam i słucham chętnie nawet mam jego dość krytyczną Unii książkę "Die letzten Tage Europas". Henio jest rzeczywiście Meisterstück który potrafi prawidłowo postawić kropkę nad przysłowiowym "i" nie licząc sie z nikim, szkoda że takich jest mało.
                              • monalisa2016 Re: Majdany- miecz na przeciwników ładu światowe 20.01.17, 01:10
                                dziadek_alex tak nawiasem, nie wiem czy znasz blogi, polecam.
                                Michael Klonovski perła dziennikarstwa pisał kiedyś dla Focusa teraz jest doradcą Frauke Petry (AfD) i od czasu do czasu udziela sie artykułami w Junge Freiheit.

www.michael-klonovsky.de/acta-diurna

Bardzo ciekawe polemika pod artykułami rożnych autorów.

russlandkontrovers.de/
                                • dziadek_alex Re: Majdany- miecz na przeciwników ładu światowe 20.01.17, 22:37
                                  Dzieki za link. Chetnie sie zorientuje co sie tam pisze.
                          • monalisa2016 Re: Majdan jako bumerang 18.01.17, 22:06
                            eva15 napisała:

> Może pora wziąć sobie do serca powiedzenie: nie czyń drugiemu, co tobie niemiło?

Ciekawe co będzie u nas w przypadku gdy (hipotetyczna myśl, jest tez życzeniem) gdy Merkel przegra wybory? smile
                            • eva15 Putin rządzi Zachodem, Zachód sankcjami 18.01.17, 22:25
                              Gdyby Merkel miała przegrać, to oczywista oczywistość - z winy Putina. Putin, jak wiadomo, ustawia wybory we wszystkich demokracjach zachodnichsmile.

Jako najpotężniejszy polityk świata kontrolujący Zachód, Putin (Rosja) jest obłożony sankcjami przez tych, którymi rządzi, buha, ha. Co za paradoksalny cyrk!
                        • monalisa2016 Re: Cios w splot słoneczny Merklowej 18.01.17, 22:00
                          Pani Steinbach ukradła Merkelowej Show, dając do zrozumienia wyborcom ze konserwatywne skrzydło partii które przez wiele lat gwarantowało nam bezpieczeństwo jak i normalny stan w państwie nie istnieje w obliczu zaplanowanej dyskusji na zjeździe koncepcji bezpieczeństwa narodowego w odniesieniu do: Würzburg'a, Ansbach'u, Reutlingen, Freiburg'a i okolic, (?) München i (?) Berlin'a (celowo znaki zapytania).
                          A co najgorsze pani Steinbach dała zlecenie wyborcom wyboru AfD w super-roku-wyborczym, to było przede wszystkim nokautem Merkel i jej klakierskiej bandy, trudno jest tu mówić już o partii w odniesieniu sie do niedemokratycznego zwalczania opozycji.

Co do USA to rzeczywiście sytuacja nie do po zatroszczenia, system widzi ze przegrywa chwyta sie niechlubnych, haniebnych czynów.

theintercept.com/2017/01/11/the-deep-state-goes-to-war-with-president-elect-using-unverified-claims-as-dems-cheer/
                          • monalisa2016 Re: Cios w splot słoneczny Merklowej 18.01.17, 22:02
                            Sorry powinno być:
                            Co do USA to rzeczywiście sytuacja nie do pozazdroszczenia, system widzi ze przegrywa chwyta sie niechlubnych, haniebnych czynów.
      • qwardian Re: Cios w splot słoneczny Merklowej 17.01.17, 01:08
        Steinbach reprezentuje stare Niemcy, wcale nie III Rzeszy, tylko pruskie, czyli te które traktowało państwo jako większą świętość niż religia. To Prusy kształtowały Niemcy na ten wzór, miłości do państwa, respektu do prawa i własności i mocnej władzy. Kto wie, czy my Polacy nie powinniśmy przejąć i podtrzymać ten dobry i sprawdzony pruski porządek, zdobyć serca niemieckie i wspólnie urządzić Europę na wzór pracowitego białego człowieka...
        • monalisa2016 Re: Cios w splot słoneczny Merklowej 17.01.17, 01:16
          @qwardian

BINGO, trafiłeś w sama dziesiątkę.
          Wymierająca już generacja opowiada ze oni nie znali kłódek ani zamków jakie teraz stosujemy by bronic przed włamaniem nasze domicile.

A teraz Dobranoc.
          • qwardian Re: Cios w splot słoneczny Merklowej 17.01.17, 01:53
            Dobranoc...
          • aby Re: Cios w splot słoneczny Merklowej 17.01.17, 03:56
            Ciekawa wymiana zdań. Szkoda, że już wpisałem się w dyskusję na Forum Swiat.
            • eva15 Re: Cios w splot słoneczny Merklowej 17.01.17, 23:11
              No szkoda, że tam piszesz, bo masz ciekawe uwagi, a ja na FS odpowiadać na nie mogę, bo w ramach demokracji i wolności słowa natychmiast jestem usuwana.
              • jureek Re: Cios w splot słoneczny Merklowej 18.01.17, 03:35
                eva15 napisała:

> No szkoda, że tam piszesz, bo masz ciekawe uwagi, a ja na FS odpowiadać na nie
                > mogę, bo w ramach demokracji i wolności słowa natychmiast jestem usuwana.

Jak się nie podoba, to pisz na forach Putina, tam panuje wolność i swoboda. No i przecież cyrylica będzie Ci łatwiej pisać.
    • monalisa2016 Re: Cios w splot słoneczny Merklowej 21.01.17, 23:24
      Konserwatywna frakcja CDU pustoszeje, kolejne wstapienie po 25-letniej przynaleznosci.
      www.mdr.de/sachsen/dresden/maximilian-krah-austritt-cdu-100.html
      • monalisa2016 Re: Cios w splot słoneczny Merklowej 22.01.17, 00:49
        Cytat który w prawdzie mówi z mojego przekonania jak i duszy, po prostu mojej nieufności od początku wobec polityki jak i osoby Merkel.

rrredaktion.eu/cdu-austritt-zeit-zu-gehen-maximilian-krah-tritt-aus-der-cdu-aus-es-ist-vorbei-der-kampf-ist-aussichtslos/

Cytat:
        "Das war schon der Beginn der Ära Merkel. Sie gefiel mir von Anfang an nicht besonders, da sie nicht erkennen ließ, wofür sie stand, welche unverhandelbaren Überzeugungen sie hatte. Hatte sie überhaupt welche? Ich hatte Zweifel. Dann wurde Merkel Kanzlerkandidatin gegen Gerhard Schröder. Schröders miese Diffamierungskampagne gegen Kirchhof machte mich unendlich zornig."

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka