Dodaj do ulubionych

Nauki nie ida w las

29.04.17, 12:34
Pasazer wroclawskiego tramwaju zaatakowal innego bo mial ciemna karnacje skory, ktora mu sie nie podobala. Inni pasazerowie i motorniczy pomogli w uspokojeniu rasisty.

W Berlinskim tramwaju trzech Polakow zaatakowalo gejow, ktorzy pokazywali sobie czulosc. Polonia polska pomgla w znalezieniu chuliganow.

Kilka uwag ode mnie. Jestem wroclawianinem z urodzenie i zylem w Berlinie kilka lat. Takie wydarzenia dotykaja mnie osobiscie i jako wroclawianina i jako emigranta.

Zapytajmy sie raczej skad sie one biora? Ano nie da sie ukryc, ze polskie, obecne wladze zapalily zielone swiatlo dla takich rasistowskich atakow. I ten i ow/ (czy ta i owa) poczuli sie wolni do pokazania swego rasizmu.

Za kazdym razem widac obecnosc porzadnych ludzi. Brakuje mi bardzo i slowa potepienia wladz i slowa potepienia kosciola katolickego.

Uwazam, ze od tego jest i wladza i religia by rasizm tepic.

PF
Obserwuj wątek
    • perla Re: Nauki nie ida w las 29.04.17, 12:52
      polski_francuz napisał:

> Zapytajmy sie raczej skad sie one biora? Ano nie da sie ukryc, ze polskie, obec
      > ne wladze zapalily zielone swiatlo dla takich rasistowskich atakow. I ten i ow/
      > (czy ta i owa) poczuli sie wolni do pokazania swego rasizmu.

masz się PF za uczciwego człowieka. Wskaż więc kiedy to obecne władze polskie zapaliły to zielone światło właśnie.
      • polski_francuz Re: Nauki nie ida w las 29.04.17, 13:31
        Tu, na ten przklad.

PF
        • perla Re: Nauki nie ida w las 29.04.17, 13:49
          przeczytałem.
          Nic tam nie ma o tym, że należy bić kolorowych czy pedziów właśnie.
          • polski_francuz Cholere 29.04.17, 14:50
            trzeba zwalczac. I pierwotniaki. Jak zwalczac? Ano ciosem w morde w tramwaju, na ten przyklad.

Nu, Perla poszukaj se jakiegos Araba by ci dalsze poszukiwania internetowe zrobilsmile

PF
            • perla Re: Cholere 29.04.17, 15:23
              polski_francuz napisał:

> Nu, Perla poszukaj se jakiegos Araba by ci dalsze poszukiwania internetowe zrob
              > ilsmile

nie znam żadnego Araba i nie chcę znać.
              Póki co to w moim życiu to oni do mnie strzelali a nie ja do nich.
              Jestem rasistą i homofobem. Ale nie jestem za fizyczną agresją wobec nich.
              Natomiast z obcych jedynego sąsiada jakiego bym tolerował to Żyd właśnie.
              • polski_francuz Przysluga za przysluge 29.04.17, 15:34
                Poszukaj mi gdzie polskie wladze panstwowe czy/i religijne potepiaja rasistowskie czy antyhomofobiczne wybryki obywateli.

Zalezy mi na tym bo chce sie czuc uspokojony, ze moja Ojczyzna jest kierowana przez ludzi majacych zasady.

PF
                • polski_francuz Re: Przysluga za przysluge 29.04.17, 16:00
                  ...homofobiczne...

Izwinitie pozalsta.

PF
                • perla Re: Przysluga za przysluge 29.04.17, 16:06
                  www.parlamentarny.pl/ludzie/prezydent-w-wolnej-polsce-nie-ma-miejsca-na-rasizm-ksenofobie-antysemityzm,11270.html
                  • polski_francuz Re: Przysluga za przysluge 29.04.17, 18:08
                    No tu trzeba pochwalic potezny glos silnego prezydenta.

PF
                  • dachs Jasna jest rzeczą, że 29.04.17, 18:26
                    kibole i łysole wsłuchują się z nabożeństwem w słowa pPD i z radością poniosą w Polskę pisowski sztandar tolerancji dla arabskich nosicieli zarazków, polskojęzycznych mediów i niemieckich banków.
                    No i znakomitych kastetów z solingeńskiej stali będzie się żal pozbyć.
                    • perla Re: Jasna jest rzeczą, że 30.04.17, 09:55
                      dachs napisał:

> kibole i łysole wsłuchują się z nabożeństwem w słowa pPD i z radością poniosą w
                      > Polskę pisowski sztandar tolerancji dla arabskich nosicieli zarazków, polskoję
                      > zycznych mediów i niemieckich banków.

fakty są takie:
                      - kilkanaście młodych Polek zmarło na aids bo były tolerancyjne dla Murzyna islamisty, na dodatek antyfaszysty roku. Przed zgonem oskarżały polskie władze, że takich się wpuszcza do kraju. A ich koleżanki rasistki żyją sobie.
                      - coś około 90% mediów w Polsce jest w rękach niemieckich. Natomiast Niemcy mają ustawę zabraniającą aby obcy kapitał miał w Niemczech media. Powalcz więc o tolerancje w Niemczech.
                      - w Niemczech żyje kilka milionów Polaków i nie są uznawani za mniejszość narodową. W Polsce żyje kilkadziesiąt tysięcy Niemców i są uznawani przez polskie władzę za mniejszość narodową z przywilejami z tego wynikającymi właśnie.
                      • dachs Re: Jasna jest rzeczą, że 30.04.17, 11:20
                        perla napisał:

> fakty są takie:
                        > - kilkanaście młodych Polek zmarło na aids bo były tolerancyjne dla Murzyna isl
                        > amisty, na dodatek antyfaszysty roku. Przed zgonem oskarżały polskie władze, że
                        > takich się wpuszcza do kraju. A ich koleżanki rasistki żyją sobie.

Pamiętam, oburzaliśmy się wtedy razem i nadal uważam tamta historię za skandaliczną.
                        A stąd się to wzięło, że durne kozy dawały się nabrać na egzotykę i piękne słówka.
                        Tylko...
                        nie jest powiedziane, że następne durne kozy nie zarażą się aidsem od zupełnie białego, chrześcijańskiego faszysty roku.
                        Chyba takiej możliwości nie można z góry wykluczyć,

> - coś około 90% mediów w Polsce jest w rękach niemieckich. Natomiast Niemcy maj
                        > ą ustawę zabraniającą aby obcy kapitał miał w Niemczech media. Powalcz więc o t
                        > olerancje w Niemczech.

Nie będę walczył, nie ma o co. Zajrzałem na stronę wielkiego koncernu TV Pro7 i SAT1 i czytam, że większość kapitału jest rękach amerykańskich i angielskich

> - w Niemczech żyje kilka milionów Polaków i nie są uznawani za mniejszość narod
                        > ową. W Polsce żyje kilkadziesiąt tysięcy Niemców i są uznawani przez polskie wł
                        > adzę za mniejszość narodową z przywilejami z tego wynikającymi właśnie.

W Niemczech nie ma mniejszości narodowej polskiej. Są mniejszości serbo-łużycka, duńska, fryzyjska i romska, czyli cygańska.
                        Polacy są mniejszością narodową na Litwie, Białorusi i na Ukrainie, czyli tam, gdzie do wieków mieszkali.
        • monalisa2016 Re: Nauki nie ida w las 29.04.17, 14:35
          Niskolotny, zawodowy pisarczyk (p_f) forum cytuje nam Newsweek'a ani nie na temat ale po to by przywalić PiS'owi.
          Co racja to racja nawet PiS'owi trzeba przyznać rację że upomina swojego rodaka by zszedł z księżyca na ziemie i nie tumanił ludzi tematami które nie dotyczą Europy.

www.youtube.com/watch?vshockXITOiODK_E

Szef Rady Europy: smile
          europa.eu/european-union/about-eu/presidents_pl#przewodniczący_rady_europejskiej_−_donald_tusk

Ciekawi mnie niesamowicie kto narzuca a szczególnie w jakim celu tematy do dyskusji szefowi Rady Europy?

Czego nie robi sie dla sponsorowanej kariery!!!

Linkowane Newsweek'i przez niskolotnego propagandzisty nie mogą sie równać z faktami na niekorzyść Newsweek'a jak i cytującego go propagandzisty.
    • qwardian Re: Nauki nie ida w las 29.04.17, 19:18

Ja odbieram przekaz Jarosława Kaczyńskiego w ten sposób, żeby trzymać się od przybyszy z kontynentu afrykańskiego jak najdalej i to się potwierdza każdego dnia jak na zawołanie...

wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/7,114883,21746366,11-osob-umarlo-przez-nieznana-chorobe-w-liberii-wg-who-to-nie.html
      11 osób umarło przez nieznaną chorobę w Liberii. To nie ebola, która zabiła tam setki ludzi

past, PAP

29.04.2017 12:29
      • dachs Re: Nauki nie ida w las 29.04.17, 20:10
        qwardian napisał:

> Ja odbieram przekaz Jarosława Kaczyńskiego w ten sposób, żeby trzymać się od pr
        > zybyszy z kontynentu afrykańskiego jak najdalej i to się potwierdza każdego dni
        > a jak na zawołanie...

Jestem za. Będzie wtedy trudniej ich bić. smile
        • qwardian Re: Nauki nie ida w las 29.04.17, 20:38

Znajmy Borsuku proporcje. Autor wątku pisze z kraju objętego wojną domową, my temu chcemy zapobiec za wszelką cenę, nawet jeżeli ktoś w procesie dostanie w trąbę...
          • polski_francuz Proporcje 30.04.17, 09:26
            Ciapatym w trabe a homosiom w pysk. Maja byc hetero i czesc.

Dzieki za te powtorke z proporcji.

Polska Franca

• kalllka Re: Proporcje 30.04.17, 09:32
              Co to jest" ciapate" pff?
        • perla Re: Nauki nie ida w las 30.04.17, 09:45
          dachs napisał:

> Jestem za. Będzie wtedy trudniej ich bić. smile

póki co Borsuku to oni was biją. I to nieźle właśnie.
          • dachs Re: Nauki nie ida w las 30.04.17, 10:03
            perla napisał:

> póki co Borsuku to oni was biją. I to nieźle właśnie.

Jakoś się pobity nie czuję, a mój Turek bierze za naprawy samochodu 2/3 tego, co Polak dwie ulice dalej.
            I robi solidnie!
            Może to jest właśnie ta głębsza przyczyna strachu.
            • kalllka Re: Nauki nie ida w las 30.04.17, 10:14
              Może to nie Turek, a dobry mechanik?
            • perla Re: Nauki nie ida w las 30.04.17, 10:16
              dachs napisał:

> Jakoś się pobity nie czuję, a mój Turek bierze za naprawy samochodu 2/3 tego, c
              > o Polak dwie ulice dalej.

Turek, Polak, Arab, Murzyn itd.
              Czy tam są jeszcze jacyś Niemcy właśnie?
              • dachs Re: Nauki nie ida w las 30.04.17, 10:42
                perla napisał:

> Turek, Polak, Arab, Murzyn itd.
                > Czy tam są jeszcze jacyś Niemcy właśnie?

No, ja jestem Niemiec.
                • kalllka Re: Nauki nie ida w las 30.04.17, 10:45
                  O następny, Polski Niemiec indifferent
    • lubat Re: Nauki nie ida w las 29.04.17, 20:29
      polski_francuz napisał:

> Zapytajmy sie raczej skad sie one biora? Ano nie da sie ukryc, ze polskie, obec
      > ne wladze zapalily zielone swiatlo dla takich rasistowskich atakow
      . I ten i ow/
      > (czy ta i owa) poczuli sie wolni do pokazania swego rasizmu.

Obecnym władzom można zarzucić bardzo wiele, także tolerancję wobec rasizmu, ale to nie one go zaszczepiły narodowi. Pobicia cudzoziemców były na porządku dziennym jak tylko sięgam pamięcią. Jeśli już kogoś "obwiniać" to raczej Kościół Katolicki, bo chociaż on formalnie mówi o miłości bliźniego, ale obwarowuje to tyloma warunkami, że to już z miłością żadną nie ma nic wspólnego.
      • qwardian Re: Nauki nie ida w las 29.04.17, 20:54
        Kolejny użytkownik na Aqua z Ligii Muzułmańskiej..

Salam Aleykum Wa Rahmatullahi Wa Barakatuh

Przyjedź do Poznania to z moimi kibicami przetrącimy Ci żebra..
      • monalisa2016 Cos dla Lubat i Eva15 29.04.17, 21:21
        Zanim padnie liryk Xaviera łupem cenzury.
        Xavier Naidoo – Weck mich auf

www.dailymotion.com/video/x52of0w
        • monalisa2016 Re: Cos dla Lubat i Eva15 29.04.17, 23:08
          Xavier ma znowu problemy za ta lirykę:
          www.youtube.com/watch?v=MsR-6KjzXUg
          tekst:
          www.golyr.de/soehne-mannheims/songtext-marionetten-2174754.html
          • eva15 Re: Cos dla Lubat i Eva15 30.04.17, 10:44
            Dzięki za linki. Tja, z takimi poglądami Xavier N. ma przerąbane...
      • malkontent6 Re: Nauki nie ida w las 29.04.17, 22:47
        lubat napisał:

> obwarowuje to tyloma warunkami

Jakimi warunkami? Przypomnij mi, bo niewiele już pamiętam z lekcji religii.
      • pijatyka Re: nie one go zaszczepiły narodowi 13.05.17, 02:41

Nie one zaszczepiły - ale one cynicznie to wykorzystują i podkręcają (nie tylko przez życzliwość dla naziolstwa wszelkiej maści).
        To co było wcześniej wstydliwym marginesem (rasizm, antysemityzm itd) dziś staje się normą, zyskującą błogosławieństwo władzy.

• benek231 Takie nauki jacy "naukowcy". :O) 29.04.17, 20:53
      polski_francuz napisał:

"Brakuje mi bardzo i slowa potepienia wladz i slowa potepienia kosciola katolickego."
      Prosze bardzo. Oto przyklad wpisu pod artykulem o antynacjonalistycznum wystapieniu Zboczencow:

>>Panie Wilgocki, czy pan kpi czy o droge pyta? Kler od lat wychowywal te swolocz i przysposabial pod katem uzytecznosci dla PiSu. Holubil ONRowcow, Mlodziez Wszechpolska, kiboli, i kazde scierwo ktore kwalifikowalo sie pod sztandar koscielnej "czarnej sotni". A teraz publicznie zwrocil sie do tych zakapiorow by sprobowali sie troche poperfumowac, oraz kapke zmienili maniery. Czy doprawdy wierzy pan, ze jest to na serio propozycja? Czy doprawdy wierzy pan, ze kler istotnie liczy na zreformowanie sie klero-faszystow? Czy nie rozumie pan, ze oni potrzebni sa PiSowi i klerowi dokladnie tacy jakimi wlasnie sa - czyli jako material na ponurych palkarzy?
      To nawet nie jest hipokryzja, panie Wilgocki. To jest na zimno skalkulowane s k u r w y s y n s t w o majace na celu podpicowanie wlasnego wizerunku - by i parafianie mogli powiedziec, ze ich kler takze byl przeciw nacjonalizmowi. A to jest tylko jeszcze jedno wielkie klamstwo.>>

wyborcza.pl/7,75968,21744379,polski-kosciol-przeciw-nacjonalizmowi-nareszcie.html

----------
      benek231 napisał: Szkop to najbardziej wredne i tchorzliwe koscielne bydle.
      • qwardian Re: Takie nauki jacy "naukowcy". :O) 29.04.17, 21:26
        Powyższe potwierdza, że muzułmanin po soczystej bańce odzyskuje respekt do ręki, ktora go żywi. To akurat uczy nas Polaków literatura Sienkiewicza, którą zawsze należy odświeżać w pamięci...
        • benek231 Re: Takie nauki jacy "naukowcy". :O) 30.04.17, 08:12
          qwardian napisał:
          **
          Kupe glupot - jak to pijak.
      • benek231 Re: Takie nauki jacy "naukowcy". :O) 30.04.17, 16:23
        Naten sam temat pisze J.Makowski. Tyle, ze ja wylozylem to jasniej i prosciej. Ponadto kler nie udawal,ze nie widzi rosnacego nacjonalizmu. Kler zachecal nacjonalizm do rozwoju, kler opiekowa sie nacjolanistami i holubil ich, tak jakby mozna bylo oddzielic nacjonalizm od nacjonalistow. Zupelnie jakby robil to wylacznie po to by teraz miec kogo napominac. Banda obludnych zloczyncow i sukinsynow.

www.newsweek.pl/opinie/list-biskupow-przeciwko-nacjonalizmowi-i-o-patriotyzmie-dlaczego-tak-pozno-,artykuly,409536,1.html?src=HP_Section_1

----------
        benek231 napisał: Szkop/Dachs to najbardziej wredne i tchorzliwe koscielne bydle.
    • felusiak1 Kryptologia 29.04.17, 21:26
      polski francuz napisał: Jestem wroclawianinem z urodzenie i zylem w Berlinie kilka lat. Takie wydarzenia dotykaja mnie osobiscie i jako wroclawianina i jako emigranta.

Przeczytałem 10 razy i ciagle zachodzę w głowę co to znaczy. Trudno jest odcyfrować pustosłowie.

polski francuz napisał też: Zapytajmy sie raczej skad sie one biora? Ano nie da sie ukryc, ze polskie, obecne wladze zapalily zielone swiatlo dla takich rasistowskich atakow. I ten i ow/
      (czy ta i owa) poczuli sie wolni do pokazania swego rasizmu.

innymi słowy polski francuz nie lubi obecnej władzy w warszawie i dla ukojenia duszy przypisuje jej winę.

Przyznam, że jest to niezwykle uproszczona i wygodna logika.
      • polski_francuz Wlaczam Enigme 30.04.17, 09:38
        "Przeczytałem 10 razy i ciagle zachodzę w głowę co to znaczy. Trudno jest odcyfrować pustosłowie."

To znaczy, ze w tym tramwaju kolo Swidnickiej i w tym berlinskim tramwaju moglbym i ja byc (i zreszta jeszcze niekiedy bywam). I mimo, ze wstyd za atakujacych by mnie dlawil, stanalbym z tym, ktorzy bronia napdnietych. Razem z motoniczym osemki i razem z Polonia z Berlina.

"innymi słowy polski francuz nie lubi obecnej władzy w warszawie i dla ukojenia duszy przypisuje jej winę."

Nie lubie wladzy. Wina, jednak,obarczam atakujacych. Wladze powinny grac swoja role a nie graja. Dodam Ci jeszcze dlaczego nie. Kaczynski doszedl do wladzy z programem, ktory gral na niskich instynktach ludzi: obarczeniem wladze za ich porazki, znalezienie winnego wszystkich bolaczek (Tusk rzecz jasna), rozdanie troche budzetu na podarki wyborcom et j'en passe. Nazywa sie to populizm. I ten populizm jest po czesci winnym, moim zdaniem, tego co sie w tramwajach zdarzylo.

"uproszczona i wygodna logika"

Jestem inzynierem i upraszczam by mnie zrozumiano. Wygody nie szukam.

PF
        • kalllka Re: Wlaczam Enigme 30.04.17, 09:42
          Problem w tym, ze bezmyślnie mieszasz..
          Co to jest" ciapate" i skąd ci nagle wyskoczyło / jak filip z konopii / ?
          • polski_francuz Re: Wlaczam Enigme 30.04.17, 09:57
            Co to jest" ciapate" i skąd ci nagle wyskoczyło

Tak zwa ciemnoskorych przybyszow ci, ktorzy ich nie lubia.

Problem w tym, ze bezmyślnie mieszasz.

To nie ja psze pani. To on!

PF
            • kalllka Re: 30.04.17, 10:42
              "Co ma piernik do wiatraka"
              czyli enigma do " ciapate" /?/

nie od dzisiaj wiem, ze wykorzystujesz swoja tutejsza pozycje do
              krzewienia litylko swoich fantazji

• polski_francuz Re: 30.04.17, 11:01
                Eh, kallka, kallka. Enigma to maszyna do odkodowywania. Wiec Ci odkodowalem slowo "ciapate".

Francuzi, jak i Angielki, lubia gre slow. Polub i Ty.

PF
                • kalllka Re: 30.04.17, 11:15
                  nie fantazjuj pff, enigma kodowała
                  • dachs Re: 30.04.17, 11:22
                    kalllka napisała:

> nie fantazjuj pff, enigma kodowała

A kto odkodowywał?
                    • kalllka Re: 30.04.17, 11:23
                      Ludzieindifferent
                      • dachs Re: 30.04.17, 11:32
                        kalllka napisała:

> Ludzieindifferent

Mądrzy ludzie rozszyfrowali system działania enigmy, ale meldunki w codziennej praktyce były rozkodowywane, przez bliźniaczo ustawioną maszynę.
                        • kalllka Re: 30.04.17, 11:59
                          Otóż nie były rozszyfrowywanie przez maszynę
                          Były dekodowane /w podstawach/ przez maszynę.. cała resztę(!) robili ludzie, a właściwie- kobiety.
                          • dachs Re: 30.04.17, 12:07
                            kalllka napisała:

> Otóż nie były rozszyfrowywanie przez maszynę
                            > Były dekodowane /w podstawach/ przez maszynę.. cała resztę(!) robili ludzie, a
                            > właściwie- kobiety.

Kobiety? w niemieckich sztabach na froncie? Może, może.
                            • kalllka Re: 30.04.17, 13:02
                              Ohh naturlich..
                              [Kobiety ]do odszyfrowywania tego co kodowaly prawdziwe niemieckie Maschinen ..
                              toz to prawdziwy przykład dywergencji myślowej!
                              • kalllka Re: 30.04.17, 13:05
                                Niemieckie kobiety, naturlich...
                  • polski_francuz Odkodowywanie Rejewskiego 30.04.17, 11:25
                    Metoda Rejewskiego polegała na analizie przekształceń tych samych liter w indywidualnych kodach depesz (6-znakowe ciągi i przekształcenia 1→4;2→5;3→6). Zakładając proste indywidualne kody ustalane przez szyfrantów (np. AAA, ABC, XYZ – prostota polega na powtarzaniu się liter i na stosowaniu liter sąsiednich), można było wykryć podstawowe ustawienia wirników dla danego okresu. Metoda ta nie pozwalała jednak na odczytywanie treści depesz oraz opierała się na błędach szyfrantów.

PFF
                    • kalllka Re: Odkodowywanie Rejewskiego 30.04.17, 11:43

bbc code /czyli skrót tiny/ służy jak enigma jak widać nie tylko ludziom ale francuzom:

Wyglada na to, ze jesteś złe zaprogramowany.. co mnie nie dziwi wobec tego co dzieje na forach zwłaszcza ,weekendowe wprawki ogorow, świadczą o tym żeście w większości, bled na błędzie wielbłądem poganiani.
                      A tu, dla kolegów radiowców:
                      www.dailymail.co.uk/news/article-2215003/Secrets-Enigma-code-cracked-Polish-Brits-MPs-claim.html
                      • cepekolodziej Re: Odkodowywanie Rejewskiego 01.05.17, 08:30
                        Link enigmatyczny.

Tzw. byle-co.
    • xiazeluka Re: Nauki nie ida w las 29.04.17, 22:10
      "pokazania swego rasizmu."

Szturchanie pedała to rasizm?

"Brakuje mi bardzo i slowa potepienia wladz i slowa potepienia kosciola katolickego."

Jednostkowe przypadki kontra kilkaset pobić Polaków przez Polaków. W tym drugim przypadku nie brakuje Ci słów potępienia? Hipokryta.
      • t_ete Re: Nauki nie ida w las 30.04.17, 00:13
        xiazeluka napisała:

> Szturchanie pedała to rasizm?

Czlek we wroclawskim tramwaju, ktory przystepuje do bicia drugiego (o odmiennym kolorze skory) z haslem o 'obronie godnosci ojczyzny' to niewatpliwie wzmozony patriotycznie osobnik, ktory nie radzi sobie z wlasna agresja.

Trojka berlinska - z butelkami piwa w rekach - wyzywajaca i atakujaca geja (panna przylozyla mu na koniec butelka) - to jakas chamska patologia nie radzaca sobie z wlasna agresja.

> Jednostkowe przypadki kontra kilkaset pobić Polaków przez Polaków. W tym drugim
        > przypadku nie brakuje Ci słów potępienia? Hipokryta.

Niech sie patriotycznie wzmozeni i ich panny - tluka miedzy soba. Ja ich nie potepie - skoro to ich sposob na zycie. Skoro inaczej nie potrafia.
        Ale niech sie trzymaja z daleka od tych, ktorzy - ani ich nie zaczepiaja, ani na nich nie napadaja.

A na koniec : Twoje 'szturchanie pedala' pieknie sie w ten bandycki rynsztok wpisuje. Internet az dlawi sie slowna agresja.

tete
        • qwardian Re: Nauki nie ida w las 30.04.17, 00:31
          t_ete napisała:

> Niech sie patriotycznie wzmozeni i ich panny - tluka miedzy soba
          .

A czarne niech mieszka między sobą i nie robi desantu na nasz kontynent.
          • monalisa2016 Re: Nauki nie ida w las 30.04.17, 00:40
            www.rosenheim24.de/rosenheim/chiemgau/prien-am-chiemsee-ort46683/grosser-polizeieinsatz-beim-lidl-katharinenstrasse-prien-8229909.html

www.rosenheim24.de/rosenheim/chiemgau/prien-am-chiemsee-ort46683/bilder-tatort-lidl-supermarkt-franziska-hager-strasse-prien-8229966.html

Jak czyta sie takie wiadomości będzie trudno bez jakiejkolwiek obawy robić zakupy.
            W biały dzień, tam gdzie najwięcej ludzi bez obawy wepchał niewinnej kobiecie bez powodu nóż w ciało w szpitalu zmarła. Narodowość jak zwykle przemilczana ale wiadome jest kto operuje ta bronią.
            Trudno jest już znaleźć dzień tygodnia bez ofiar.
          • t_ete Re: Nauki nie ida w las 30.04.17, 00:43
            qwardian napisał:

> A czarne niech mieszka między sobą i nie robi desantu na nasz kontynent.

A 'polskie' niech wraca do siebie i niech 'nie robi desantu' na nasza .........(tu wpisac nazwe kraju).
            Tak wykrzykuja 'odpowiedniki' Qwardiana z roznych krajow europejskich. Powinienes ich wspierac w dziele 'oczyszczania'.

tete

• monalisa2016 Re: Nauki nie ida w las 30.04.17, 01:07
              T_ete nie umiesz sobie przedstawić co sie dzieje, niestety niedługo będziemy chyba krzyczeć wszyscy Europa dla Europejczyków. Wierz mi jest gorzej jak tragicznie.
              • t_ete Re: Nauki nie ida w las 30.04.17, 16:11
                monalisa2016 napisał(a):

> T_ete nie umiesz sobie przedstawić co sie dzieje, niestety niedługo będziemy ch
                > yba krzyczeć wszyscy Europa dla Europejczyków. Wierz mi jest gorzej jak tragicz
                > nie.

Mieszkam w Polsce, bywam w Niemczech.
                Tragiczne jest dla mnie to, ze agresywni Polacy atakuja slownie lub czynnie ludzi tylko dlatego, ze ich nie akceptuja. A to przez kolor skory, a to przez odmienna orientacje, a to przez inne wyznanie. Czy takie sa przyczyny agresji ?

Polska dla Polakow to hasla ONR i innych podobnych organizacji. Kto to jest 'Polak' ? Kto to zdefiniuje ? Obywatel RP ? Nie, to za malo. Bialy ? Nie, to za malo. Musi byc jeszcze katolikiem i orientacji heteroseksualnej. W kazdym innym przypadku moze byc 'niepewnym' indywiduum.
                Taki mniej wiecej przekaz plynie od mlodziencow z ONR (i podobnych organizacji) maszerujacych rownym krokiem ze sztandarami w dloniach.

Ale to co 'przekornie' wyliczylam - to i tak za malo. Mozna byc obywatelem RP, bialym heteroseksualnym katolikiem - a i tak cie zwyzywaja lub pobija. Bo nie 'powod' sie liczy. Powod zawsze sie znajdzie. Bo powod oznacza przyzwolenie (sobie) na agresje (wobec kogos) i usprawiedliwienie (we wlasnych oczach) swoich czynow. Podobnie jak usprawiedliwienie z picia alkoholu w przypadku osoby uzaleznionej (zona lub jej brak, gowniana praca lub jej brak).

Problem oczywiscie polega na braku kontroli atakujacego osobnika nad wlasna zloscia. Stad mnozace sie przypadki ciezkiego pobicia w rodzinie, w tym - naprawde malutkich dzieci (bywa, ze ze skutkiem smiertelnym). Stad agresja slowna w necie i nie tylko. Stad napasci na ludzi, niszczenie samochodow, podpalanie, niszczenie nagrobkow.

Pierwsza jest zlosc. Zdarza sie, ze obiekt, na ktorym moze zostac wyladowana - to sprawa przypadkowa.

Czlek, ktory ma problem z kontrolowaniem wlasnej agresji i dopuszcza sie przestepstwa - zamiast do wiezienia (czy tylko 'zawiasow') powinien byc kierowany sadownie na terapie, za ktora ZAPLACI. Podobnie powinno byc z osobami przylapanymi na jezdzie samochodem z promilami we krwi. Takze powinni ZAPLACIC za obowiazkowa terapie. Bo niby dlaczego koszt mieliby ponosic podatnicy ?
                Takie rozwiazanie - zdaje sie - praktykuje sie w USA. Terapia odbywa sie w soboty (zeby obywatel nadal mogl pracowac) przez wiele miesiecy.

tete

• polski_francuz Re: Nauki nie ida w las 30.04.17, 09:46
              Dzieki t_ete. Nie zadam Ci juz zwyczajowego pytania, ale wyrazam wdziecznosc za wsparciesmile

PF
        • xiazeluka Re: Nauki nie ida w las 30.04.17, 15:02
          " jakas chamska patologia nie radzaca sobie z wlasna agresja"

Brawo. Więc po co bełkot o rasizmie? Ano po to, by wzmocnić pretensję i dokonać rytualnego uboju napastników. Samo pobicie to przecież za mało, nie może się obejść bez politpoprawnych zaklęć.

" Twoje 'szturchanie pedala' pieknie sie w ten bandycki rynsztok wpisuje."

Do takich poszturchiwań dochodzi codziennie kilkaset razy. Polacy szturchają Polaków i to tete nie przeszkadza. Wystarczy szturchnąć pedała, to tete rozdzierająco wyje ze zgrozy. Jesteś taką samą hipokrytką jak ten francuski_pajac.
          • t_ete Re: Nauki nie ida w las 30.04.17, 16:41
            xiazeluka napisała:

> Brawo. Więc po co bełkot o rasizmie? Ano po to, by wzmocnić pretensję i dokonać
            > rytualnego uboju napastników. Samo pobicie to przecież za mało, nie może się o
            > bejść bez politpoprawnych zaklęć.
            > Do takich poszturchiwań dochodzi codziennie kilkaset razy. Polacy szturchają Po
            > laków i to tete nie przeszkadza. Wystarczy szturchnąć pedała, to tete rozdziera
            > jąco wyje ze zgrozy. Jesteś taką samą hipokrytką jak ten francuski_pajac.

Napisalam o tym w poscie do Monalisy.

Tragiczne jest dla mnie to, ze agresywni Polacy atakuja slownie lub czynnie ludzi tylko dlatego, ze ich nie akceptuja. A to przez kolor skory, a to przez odmienna orientacje, a to przez inne wyznanie. Czy takie sa przyczyny agresji ?

Polska dla Polakow to hasla ONR i innych podobnych organizacji. Kto to jest 'Polak' ? Kto to zdefiniuje ? Obywatel RP ? Nie, to za malo. Bialy ? Nie, to za malo. Musi byc jeszcze katolikiem i orientacji heteroseksualnej. W kazdym innym przypadku moze byc 'niepewnym' indywiduum.
            Taki mniej wiecej przekaz plynie od mlodziencow z ONR (i podobnych organizacji) maszerujacych rownym krokiem ze sztandarami w dloniach.

Ale to co 'przekornie' wyliczylam - to i tak za malo. Mozna byc obywatelem RP, bialym heteroseksualnym katolikiem - a i tak cie zwyzywaja lub pobija. Bo nie 'powod' sie liczy. Powod zawsze sie znajdzie. Bo powod oznacza przyzwolenie (sobie) na agresje (wobec kogos) i usprawiedliwienie (we wlasnych oczach) swoich czynow. Podobnie jak usprawiedliwienie z picia alkoholu w przypadku osoby uzaleznionej (zona lub jej brak, gowniana praca lub jej brak).

Problem oczywiscie polega na braku kontroli atakujacego osobnika nad wlasna zloscia. Stad mnozace sie przypadki ciezkiego pobicia w rodzinie, w tym - naprawde malutkich dzieci (bywa, ze ze skutkiem smiertelnym). Stad agresja slowna w necie i nie tylko. Stad napasci na ludzi, niszczenie samochodow, podpalanie, niszczenie nagrobkow.

Pierwsza jest zlosc. Zdarza sie, ze obiekt, na ktorym moze zostac wyladowana - to sprawa przypadkowa.

Czlek, ktory ma problem z kontrolowaniem wlasnej agresji i dopuszcza sie przestepstwa - zamiast do wiezienia (czy tylko 'zawiasow') powinien byc kierowany sadownie na terapie, za ktora ZAPLACI. Podobnie powinno byc z osobami przylapanymi na jezdzie samochodem z promilami we krwi. Takze powinni ZAPLACIC za obowiazkowa terapie. Bo niby dlaczego koszt mieliby ponosic podatnicy ?
            Takie rozwiazanie - zdaje sie - praktykuje sie w USA. Terapia odbywa sie w soboty (zeby obywatel nadal mogl pracowac) przez wiele miesiecy.

A co do 'poszturchiwania pedala'. Mam wrazenie, ze mnie nie zrozumiales.

Bo o jezyk tu chodzi rowniez.
            Mowisz o ofiarach czyjejs agresji - uzywajac okreslenia ponizajacego i obrazajacego ofiary.
            Mowisz dokladnie takim jezykiem jakiego uzywaja sprawcy.

Dlatego zwrocilam na to uwage.

tete
            • xiazeluka Re: Nauki nie ida w las 30.04.17, 17:57
              "agresywni Polacy atakuja slownie lub czynnie ludzi tylko dlatego, ze ich nie akceptuja."

I tu jest właśnie zaszyty gruby fałsz: "Polacy atakują". Polaków w kraju i na świecie jest coś z 50 milionów, zdaniem tete oni wszyscy to agresywne łobuzy katujące niewinnych przechodniów. Oczywiście tylko Polacy popełniają tego typu przestępstwa, nigdzie na świcie do niczego podobnego nie dochodzi. No tak, bo w Polsce tete wykrywa niezwykle wpływowe ONR, o polskich obozach koncentracyjnych nie wspominając, to przecież oczywistość.

"Mowisz dokladnie takim jezykiem jakiego uzywaja sprawcy."

Mła wyjaśnił, na czym polega Twoja hipokryzja: ojejejejej, pedała pobili. Gdyby łobuzy z Łomży pobiły turystkę z Warszawy, to aż taką empatią byś nie zionęła. W ogóle byś nie zionęła, jako że nic by Cię to nie obeszło. Podobnie jak funkcjonariuszy Judische Zeitung, którzy widzą tylko krzywdę swoich totumfackich, czyli wszelkiej maści zboczeńców.

Nadmiar agresji nie jest powiązany z narodowością czy ONR, mataczko.
              • dachs Re: Nauki nie ida w las 30.04.17, 19:09
                xiazeluka napisała:

> Nadmiar agresji nie jest powiązany z narodowością czy ONR, mataczko.

Nadmiar agresji jest powiązany z wybujałym wzbudzeniem ideologicznym, w kombinacji z niskim poczuciem własnej wartości.
                To dotyka oczywiście nie tylko ONR-owców, ale czasy mamy takie, że teraz oni właśnie biją.
                • xiazeluka Re: Nauki nie ida w las 30.04.17, 22:04
                  Czyli to ONR potarmosił pedała w Berlinie?
                  • dachs Re: Nauki nie ida w las 30.04.17, 22:44
                    xiazeluka napisała:

> Czyli to ONR potarmosił pedała w Berlinie?

Nie wiem, czy ONR, czy tylko zwykli - jak pisała tete -agresywni Polacy.
                    Jedno nie wyklucza drugiego.
              • t_ete nadal nie rozumiesz ? no to jeszcze raz 01.05.17, 00:13
                xiazeluka napisała:

> I tu jest właśnie zaszyty gruby fałsz: "Polacy atakują". Polaków w kraju i na ś
                > wiecie jest coś z 50 milionów, zdaniem tete oni wszyscy to agresywne łobuzy kat
                > ujące niewinnych przechodniów. Oczywiście tylko Polacy popełniają tego typu prz
                > estępstwa, nigdzie na świcie do niczego podobnego nie dochodzi. No tak, bo w Po
                > lsce tete wykrywa niezwykle wpływowe ONR, o polskich obozach koncentracyjnych n
                > ie wspominając, to przecież oczywistość.

No to jeszcze raz :

"Ale to co 'przekornie' wyliczylam - to i tak za malo. Mozna byc obywatelem RP, bialym heteroseksualnym katolikiem - a i tak cie zwyzywaja lub pobija. Bo nie 'powod' sie liczy. Powod zawsze sie znajdzie. Bo powod oznacza przyzwolenie (sobie) na agresje (wobec kogos) i usprawiedliwienie (we wlasnych oczach) swoich czynow. Podobnie jak usprawiedliwienie z picia alkoholu w przypadku osoby uzaleznionej (zona lub jej brak, gowniana praca lub jej brak).

Pierwsza jest zlosc. Zdarza sie, ze obiekt, na ktorym moze zostac wyladowana - to sprawa przypadkowa."

> Mła wyjaśnił, na czym polega Twoja hipokryzja: ojejejejej, pedała pobili. Gdyby
                > łobuzy z Łomży pobiły turystkę z Warszawy, to aż taką empatią byś nie zionęła.
                > W ogóle byś nie zionęła, jako że nic by Cię to nie obeszło. Podobnie jak funkc
                > jonariuszy Judische Zeitung, którzy widzą tylko krzywdę swoich totumfackich, cz
                > yli wszelkiej maści zboczeńców.

Przypadkowe ofiary niekontrolowanej zlosci to 'totumfaccy' 'funkcjonariuszy Judische Zeitung' ???
                Xiaze sie rozwija w sposob zastraszajacy. Taki jezyk pomaga ? Przynosi ulge ? No nie wiem ... moze satysfakcje ?

> Nadmiar agresji nie jest powiązany z narodowością czy ONR, mataczko.

O agresji napisalam obszernie. Nie mam pojecia jak mozna bylo z tego tekstu wysnuc wniosek, ze agresja wiaze sie z narodowoscia ...

Co do ONR - i ich hasla 'Polska dla Polakow'.
                'Polacy' z tego hasla to ci, ktorzy tu mieszkaja, pracuja, po prostu zyja - czy tylko ci pasujacy do wizji ONR-owskiej ('Polska cala tylko biala') obywatele o okreslonym kolorze skory, wyznaniu, pogladach i orientacji seksualnej ?

No przeciez nie wklada sie czarnego uniformu, nie stuka podkutymi butami by wyrazic szacunek wobec roznorodnosci RP (religijnej, politycznej, seksualnej oraz co do pochodzenia).

tete

• polski_francuz Hipokrates 30.04.17, 09:44
        na podstawie obserwacji i doświadczeń wyciągał wnioski prowadzące do ustalenia diagnozy i dobierał odpowiadające jej sposoby leczenia. Jego szkoła nacechowana była troską o zdrowie chorego (łac. salus aegroti suprema lex – zdrowie chorego najwyższym prawem).

Widzac, ze nasze spoleczenstwo dotyka bakcyl rasizmu jakos reaguje. Nawet jesli sa to jeszcze przypadki jednostkowe. Po to, by sie epidemia nie rozprzestrzenila.

PF
        • xiazeluka Re: Hipokrates 30.04.17, 15:03
          "nasze spoleczenstwo "

Piszesz o populacji Kalifatu Francuskiego?
    • superspec Biskupi o patriotyzmie 01.05.17, 05:13
      www.rp.pl/Kosciol/304279833-Biskupi-o-patriotyzmie.html#ap-1
      • polski_francuz Re: Biskupi o patriotyzmie 01.05.17, 08:56
        Rzucilem okiem na link i wyglada na to, ze biskupia mowia to co powiedziec powinni. Nie wiem czy te slowa sa w Polsce slyszalne i sluchane.

Liczmy to, ze sa.

PF
        • polski_francuz Re: Biskupi o patriotyzmie 01.05.17, 09:16
          Passent tez ten apel zauwazyl: passent.blog.polityka.pl/2017/04/29/episkopat-lepiej-pozno-niz-wcale/?nocheck=1

No to Chwala Najwyzszemu.

PF
    • starywro-bel Ty, inteligentny inaczej 01.05.17, 06:40
      jak Islamista w Londynia dzga nozem bialego to nie rasizm-tak czy nie?
      Jak zio.naziol w palestynie zabija palestynczyka z zimna krwia to nie rasizm-tak czy nie?
      Rasizm jak widzisz inteligentny to sprawa wzgledna.
      Ja jako osoba prywatna i obywatel mam konstytucyjne i niezbyte prawo demokratycznie gwarantowane przez panstwo i rzad byc rasista, ksenofobem, antysemita, antyislamista i wszelakiego rodzaju anty.Tak czy nie? Rzad nigdzie nie ma prawa mi mowic kogo ma kochac, kogo nie. Jak ci sie nie podoba w Berlinie czy we Wroclawiu to mozesz do Izraela emigrowac. Tam jest pelna demokracja z rasizmem ukonstytuowanym a pedalow i lesboc chronia specjalne przywileje. Tam mozesz byc ACDC i ogladac jak sie katuje Palestynczyka.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka