Dodaj do ulubionych

ubogacanie muchowe

22.05.17, 06:34
Niektóre kobiety, a jest ich coraz więcej, przestały w ogóle wychodzić z domu. Inne, wysiadając z metra spuszczają głowy i próbują dotrzeć do domu, nie zwracając na siebie uwagi. Do tego dochodzi handel narkotykami, kradzieże. „Od godziny 16 mężczyźni w wieku 15 do 22 lat okupują klatkę schodową mojego bloku, handlując narkotykami. Moja 17-letnia córka jest ciągle przez nich nagabywana. Życie tu stało się nie do zniesienia” – opowiada Laurence, jedna z mieszkanek dzielnicy w rozmowie z „Le Parisien”.

„Gdy poruszam się po dzielnicy czuję się jak kawałek mięsa. Wołają do mnie, że jestem brudną szmatą, którą chcą wy…ać. Moja 80-letnia sąsiadka nie wychodzi już z domu po tym jak imigranci usiłowali ją zgwałcić” – mówi 20-letnia Julia, studentka. A jej sąsiadka Hayatte dodaje: „Nie noszę już makijażu poza domem, bo boję się, że któryś się przyczepi. Udaję, że rozmawiam przez telefon, gdy idę ulica, by nie zwracać na siebie uwagi. Wszędzie walą się śmieci. Brud i smród są wszechobecne”.
wpolityce.pl/swiat/340738-wielokulturowosc-w-praktyce-xviii-okreg-paryza-strefa-no-go-dla-kobiet-boimy-sie-wyjsc-z-domow-jestesmy-ciagle-nagabywane-wyzywane-obrazane
muchopodobnym to pasuje?
Obserwuj wątek
    • polski_francuz Herkules albo Niemcy 22.05.17, 07:44
      Cytowali pewnie za Le Figaro.

Francji sie nie udaje dobrze zintegrowac imigracji arabskiej. Mozna tu duzo o pracowitosci, innej wierze itp. Ale, zem inzynier, tom pragmatyczny. Warunkiem integracji jest mieszanie populacji. Prawo n/t juz jest ale bogatsze miasteczka wola placic, zeby tylko nie miec u siebie HLM gdzie mieszkaja ubozsi imigranci. Inna sprawa jest zmuszenie do przestrzegania prawa wszystkich. A w tych gettach dla imigrantow policcja ani straz pozarna juz prawie nie wchodzi.

Trza bedzie do roboty. Nowy minister SW Gérard Collomb, byly burmistrz Lyonu, jest doswiadczony i wie to co wyzej napisalem. Oby zaczal sprzatac te stajnie Augiasza. Te wewnetrzna.

Jak sie nie uda, to poczekamy na sasiadow ze wschodu i na ich idee. I tak albo przyklad, albo prawa Stanow Zjednoczonych Europy wejda i do nas.

PF
      • pro100 Re: Herkules albo Niemcy 22.05.17, 08:39
        a konkretnie to jakie rozwiązania problemu na stole? bo, że wrzód ropieje i śmierdzi to i małe dzidzi widzi.
        • pro100 Re: Herkules albo Niemcy 22.05.17, 08:41
          na razie co widać to pomysł taki "rozlać ten syf po całej łułe"
        • polski_francuz Re: Herkules albo Niemcy 22.05.17, 11:34
          Daj im troche czasu i deputowanych dla partii by rzad mial wolne rece. 11 czerwca sa wybory i ja im moj glos dam.

Pozdro

PF
          • pro100 Re: Herkules albo Niemcy 22.05.17, 15:55
            głos, znaczy na makaronu? onci prochu nie wymyśli.
            a tu trzeba IDEI!
            coś na miarę zawracania kijem wołgi.
            ot, na ten przykład porozumienie z argentyną i chile. patagonia piekny kraj. kóz co prawda nie ma ale na kazdego chętnego turbaniarza czekają 72 powabne lamy (i to zażyciowo a nie po kabum!), wody skolko ugodno istny raj, wsiadajcie w pontony i na ciesnię magellana! w promocji kazdemu oprócz smartfona, kompas.
            • polski_francuz Re: Herkules albo Niemcy 22.05.17, 16:19
              Francuz potrafi!

PF
              • qwardian Re: Herkules albo Niemcy 22.05.17, 16:47
                Cyganów nie zdołano zapędzić do pracy przez pół milenium, a to jest w miarę sympatyczna grupka w porównaniu do tego co jest we Francji..
                • polski_francuz Re: Herkules albo Niemcy 22.05.17, 22:02
                  Zyjac we Francji spotykasz tez wielu kompetentnych Arabow. A jeden Cygan byl docentem w moim wroclawskim instytucie na PWr.

Bez przesady zatem.

PF
              • pro100 Re: Herkules albo Niemcy 23.05.17, 05:54
                polski_francuz napisał:

> Francuz potrafi!
                >
                > PF

hm, micron potrafi.
                opera w związuniu (bywszym). młodemu w loży zachciało się sikać, wystawił interes przez balustradę i leje na na dół. na to głos z dołu - mołodoj cziełowiek, kak lejosz tak po wsiech, po wsiech a nie po odnomu.
      • xiazeluka Re: Herkules albo Niemcy 22.05.17, 08:49
        "A w tych gettach dla imigrantow policcja ani straz pozarna juz prawie nie wchodzi."

Politpoprawny ćwierćinteligent nazywa to "nie udaje się dobrze zintegrować..."

"Trza bedzie do roboty."

Czyli typowo francuskie gadanie: trza coś zrobić. Może od gadania samo się zrobi.

Francja jest już stracona, pada pod naporem islamskiego barbarzyństwa. Pięknoduchy albo udają, że nic się nie dzieje, albo próbują łapówek w postaci sprzedawania swoich córek do arabskich burdeli ("mieszanie populacji").

Najzabawniejsze jest to, że walczący o "prawa kobiet" francuski_pajac nie walczy o prawa kobiet napastowanych przez "imigrację arabską".

Oto i najlepszy dowód nieuchronnego upadku Francji.
    • qwardian Re: ubogacanie muchowe 22.05.17, 16:38
      Kiedy ja przyjechałem do Stanów Harlem w NY wyglądał jak W-wa po Powstaniu Warszawskim, South Bronx ze swoimi zburzonymi i wypalonymi pałacami jak Akropol, a kiedy pojechałem na Buschwick brooklyński, mój kumpel określił go "tam gdzie diabeł mówi dobranoc". To wszystko okraszone zjawami ludzkimi na głodzie heroinowym...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka