lont12 Re: Szydło zmasakrowała męża swojej babci 27.08.17, 12:15 brawo, tak należy, bez kompleksów Odpowiedz Link Zgłoś
qwardian Re: Szydło zmasakrowała męża swojej babci 27.08.17, 14:56 Każdy lewicowy głupek zasługuje, żeby stać nad nim okrakiem i walić głową w chodnik, może coś zrozumie. Ale szacunek do Madamme Trogneux, która wychowała troje dzieci. Inżyniera, prawnika i kardiologa i ma już sześciu wnuków. Odpowiedz Link Zgłoś
dachs Pocałujta w dupę wójta 27.08.17, 15:22 Z perspektywy wójta gminy Brzeszcze, Macron rzeczywiście może nie mieć doświadczenia politycznego, a już małopolskiego szyku i obycia za grosz. Jedyne co Szydło może zmasakrować (i stara się) to własny kraj. Odpowiedz Link Zgłoś
qwardian Re: Pocałujta w dupę wójta 27.08.17, 16:02 Szydło Masakra Groźna, kontra Makaron Wielki Wspaniały, hehe.. Odpowiedz Link Zgłoś
xiazeluka Re: Pocałujta w dupę wójta 27.08.17, 16:14 "Brak doświadczenia politycznego" to elegancki eufemizm "pieprzonego głupka". Którym mąż swojej babci rzeczywiście jest. Mła może zrozumieć, że Ci się nie podoba mający ogromne poparcie społeczne reżim LiN. Mła nie może zrozumieć, dlaczego kibicujesz lewackiemu gnojowi tylko dlatego, że ów lewacki gnój krytykuje reżim, który Ci się nie podoba. Odpowiedz Link Zgłoś
xiazeluka Re: Wynos sie ty antydemokratyczne gowno :O) 27.08.17, 17:53 Wynoś się Ty demotfukratyczne gowno ) Odpowiedz Link Zgłoś
dachs Re: Pocałujta w dupę wójta 27.08.17, 17:03 xiazeluka napisała: > Mła może zrozumieć, że Ci się nie podoba mający ogromne poparcie społeczne reżi > m LiN. Mła nie może zrozumieć, dlaczego kibicujesz lewackiemu gnojowi tylko dla > tego, że ów lewacki gnój krytykuje reżim, który Ci się nie podoba. Bo takich lewackich gnojów życzyłbym każdemu. wolnosc24.pl/2017/05/28/francuskie-panstwo-opiekuncze-bankrutuje-ale-zwiazki-zawodowe-nie-chca-slyszec-o-zadnych-reformach-marcon-ma-noz-na-gardle/ Odpowiedz Link Zgłoś
xiazeluka Re: Pocałujta w dupę wójta 27.08.17, 17:51 Zgadza się. Kalifat francuski od lat pracował na swoje kłopoty, więc ktokolwiek by prezydentem nie został, musiałby próbować reform. Zauważ jednak, że mąż swojej babci potrzebuje wroga, aby w oczach zdegenerowanych żabojadów samemu nim nie zostać. Wybrał Polskę i Węgry, bo dla eurosalonu te kraje są naturalnymi Żydami, tak więc propagandowe wsparcie mediów ma zapewnione. Tyle, że do pracy zabrał się z wdziękiem hipopotama, a i my (Polska, a nie reżim LiN) nie mamy powod, by mu roboty nie ułatwiać, choćby z powodu interesów naszych przewoźników. Niech zatem tow. gnojek pilnuje swojego śmietnika. Odpowiedz Link Zgłoś
dachs Re: Pocałujta w dupę wójta 27.08.17, 18:04 xiazeluka napisała: > Zgadza się. Kalifat francuski od lat pracował na swoje kłopoty, więc ktokolwiek > by prezydentem nie został, musiałby próbować reform. Ale to nie są lewackie reformy, chyba... jakby... A z tym "ktokolwiekiem" bym nie przesadzał. Hollande swoja szanse miał. >... my (Polska, a nie reżim LiN) nie mamy powod, by mu roboty nie ułatwiać, choćby z > powodu interesów naszych przewoźników Brońmy naszych przewoźników. Nie ułatwiajmy Macronowi roboty. Podobnie jak Chińczycy i Meksykanie nie mają powodu ułatwiać roboty Trumpowi, który ich pędzi z podobnych (że oferują taniej) powodów. Ale nigdy nie słyszałem, by ktoś nazwał Trumpa lewakiem. > Niech zatem tow. gnojek pilnuje swojego śmietnika. Właśnie pilnuje. Jego "śmietnik" to francuscy przewoźnicy. Odpowiedz Link Zgłoś
xiazeluka Re: Pocałujta w dupę wójta 27.08.17, 21:09 "Ale to nie są lewackie reformy, chyba" Najbardziej prorynkowe zmiany miały miejsce za Rakowskiego i późniejszych rządów SLD. To nie ideologia, lecz konieczność. Niemniej słuchając tyrad męża swojej babci o "dumpingu socjalnym" krajów Europy wschodniej nie sposób nie dojść do wniosku, że to faszysta. A skoro faszysta, to lewak. CBDU. Jego śmietnik to zadłużenie, burdel, stan wyjątkowy, 14% poparcia itd. Niech będzie tak mądry u siebie, jak próbuje być u nas. Odpowiedz Link Zgłoś
dachs Re: Pocałujta w dupę wójta 27.08.17, 21:43 xiazeluka napisała: > "Ale to nie są lewackie reformy, chyba" > > Najbardziej prorynkowe zmiany miały miejsce za Rakowskiego i późniejszych rządó > w SLD. To nie ideologia, lecz konieczność. No, ale ta konieczność istnieje od lat. Przynajmniej od zapuszczenia kraju przez Pompidou. I na te konieczność nie zareagował nikt. Ani Sarkozy, ani Hollande. Dopiero Macron. Więc może ideologia też. Troszkę. > Niemniej słuchając tyrad męża swojej babci o "dumpingu socjalnym" krajów Europy > wschodniej nie sposób nie dojść do wniosku, że to faszysta. A skoro faszysta, to lewak. > CBDU. "Dumping socjalny" brzmi rzeczywiście paskudnie socjalistycznie. Polega na tym, że cudzoziemcy wykonują pracę za cenę na jaką tubylcy by się nigdy nie zgodzili. Chińczycy i Meksykanie eksportują do USA rzeczy po cenie, jakiej amerykańscy przedsiębiorcy nigdy nie osiągną bo na niskie płace nie zgodzą się związki zawodowe. Przemysł samochodowy pada, Detroit wymarło już prawie. Ale nie widzę żadnych prób poskromienia żądań związków zawodowych. Wręcz przeciwnie, widzę protekcjonizm i zamykanie rynku. Dla mnie to metody socjalistyczne. Ale to przecież Trump. No dobrze, faszysta więc socjalista. Odpowiedz Link Zgłoś
xiazeluka Re: Pocałujta w dupę wójta 28.08.17, 13:48 - Kolego - pada pierwsze pytanie na egzaminie - proszę opisać politykę Makarona wobec Europy wschodniej. - Oczywiście - odpowiada Borsuk - Makaron stoi wobec takich samych problemów jak Trump. Trump to (i przez następne dwie godziny Borsuk opowiada jaki Trump to łobuz). Odpowiedz Link Zgłoś
dachs Re: Pocałujta w dupę wójta 29.08.17, 09:27 xiazeluka napisała: > - Kolego - pada pierwsze pytanie na egzaminie - proszę opisać politykę Makarona > wobec Europy wschodniej. Drogi Xiążę - by kogoś egzaminować, dobrze jest znać odpowiedź na zadane pytanie. A tej odpowiedzi nie zna jeszcze sam Macron. Podobnie niejasna jest polityka wschodnia Trumpa. Na razie nie obraża Kaczyńskiego, ale to się może zmienić U obu panów może się zmienić. > ( przez następne dwie godziny Borsuk opowiada jaki Trump to łobuz). Borsuk opowiada jedynie jaki z Trumpa makron. Reszta to już tylko wielkoksiążęca interpretacja. Odpowiedz Link Zgłoś
xiazeluka Re: Pocałujta w dupę wójta 29.08.17, 10:37 Zdumiewające oświadczenie. Twoim zdaniem Makaron pojechał na wschód sam nie wiedząc po co? Tak samo jak Ty nie wiesz, jak opisać męża swojej babci bez użycia słowa "Trump". To najwyraźniej skutki zbyt bezkrytycznego czytania JZ - każdy (słownie: każdy) artykuł o dowolnym występku w Polsce ozdobiony jest uczonymi komentarzami "to zrobili katolicy, wyborcy pis, pijący od pińset plus". Nawet jeśli chodzi o przejście na czerwonym świetle. Odpowiedz Link Zgłoś
dachs Re: Pocałujta w dupę wójta 29.08.17, 11:47 xiazeluka napisała: > Zdumiewające oświadczenie. Twoim zdaniem Makaron pojechał na wschód sam nie wie > dząc po co? Oświadczenie to oświadcza, że polityka wschodnia Macrona znajduje się w stadium określania i może się jeszcze wiele razy zmienić. > > Tak samo jak Ty nie wiesz, jak opisać męża swojej babci To nie jest mąż mojej babci. > ". To najwyraźniej skutki zbyt bezkrytycznego czytania JZ Co jest JZ? Nie wiem. > - każdy (słownie: każdy) artykuł o dowolnym występku w Polsce ozdobiony jest uczonymi > komentarzami " to zrobili katolicy, wyborcy pis, pijący od pińset plus". Nawet jeśli chodzi o > przejście na czerwonym świetle. Pokaż jeden taki mój, albo kłoć z tamtymi. O Trumpie wspomniałem bo odniosłem wrażenie, że jest Ci bliski. Zdumiewające jak na liberała, za jakiego Cię zawsze miałem. Facet zaczyna od protekcjonistycznych haseł, cła protekcjonistyczne zapowiada, mury chce budować, a nasz naczelny liberał zachwycony. Jak Wasza Wysokość to godzi? Jednym z kluczowych haseł Trumpa jest "Buy American and Hire American". Przetłumacz to na francuski i będziesz miał dokładnie to, co mówi Macron. Powinieneś go wielbić przynajmniej tak jak Trumpa. Odpowiedz Link Zgłoś
xiazeluka Re: Pocałujta w dupę wójta 29.08.17, 18:56 Makaron to arogancki firmy, ale Mła nie wierzy, by prezydent wielkiego kraju wojażował po Europie tylko po to, by się rozglądać. No chyba że mąż swojej babci jest tak głupi jak go opisujesz. JZ to Judische Zeitung. Sam tę nazwę zaproponowałeś w miejsce błędnego Jude Z. Trump i LiN Mła popiera w kwestiach, w których niestety tylko oni mogą zwalczać politpoprawność. Za dużo myślisz o Trumpie i dlatego za mało rozumiesz co pisze Mła. Odpowiedz Link Zgłoś
dachs Re: Pocałujta w dupę wójta 29.08.17, 22:33 xiazeluka napisała: > JZ to Judische Zeitung. Sam tę nazwę zaproponowałeś w miejsce błędnego Jude Z. Może być. Ale nie zaproponowałem tej nazwy, po prostu poprawiłem, byś nie tkwił w błędzie. Z błędu bowiem łatwiej wyprowadzić niż z obłędu. > Trump i LiN Mła popiera w kwestiach, w których niestety tylko oni mogą zwalczać > politpoprawność. Za dużo myślisz o Trumpie i dlatego za mało rozumiesz co pisze > Mła. Muszę Cię zmartwić. Mimo, że myślę o Trumpie mniej niż Ci się wydaje, zapowiada się, że będę jeszcze mniej rozumiał co pisze Tła. Bo, słusznie zwalczając poprawność polityczną, nie proponujesz w jej miejsce nic swojego. Idziesz na łatwiznę, nie zauważasz, że to co proponuje Kaczor i Trump to też poprawność polityczna, tyle że ich własna. Oczywiście możesz ją uważać za słuszniejszą, może nawet za całkiem słuszną, ale i tak będzie to tylko wtórna akceptacja cudzej poprawności politycznej. Jestem przekonany, że stać Cię na własne poglądy. Powiem więcej nawet nie musisz się zaperzać, by ich bronić. Jeżeli, taki dajmy na to, borsuk nie jest do końca przekonany, że nasza wspaniała pani premier zmasakrowała Macrona, to nie znaczy automatycznie, że on tego Macrona broni. To znaczy - i naprawdę to znaczy tylko tyle - że ta idiotka go nie zmasakrowała. Przykład może jeszcze wyraźniejszy. Jeżeli Andrzejg pisze o grobie Bieruta, że "Takie mieszanie w grobach upoważnia następną władze do eksmisji pary prezydenckiej z Wawelu. Nikt ich nie będzie uznawał za zdrajców, ale wystarczy przeświadczenie, że jest to miejsce im nienależne, niezasłużone." to nie upoważnia nikogo do podejrzewania go o obronę Bieruta. Andrzejg po prostu wyraził samodzielną myśl (ani TVN-ową, ani TVP-ową), że gdy raz odejdzie się od wartości na jakich opiera się nasza kultura (a są to wartości chrześcijańskie), to nie wiadomo gdzie się zatrzymamy. Otworzymy przestrzeń dla każdej dowolności i dla każdego draństwa. Masz skłonność do atakowania i bardzo ostrej polemiki. I dobrze, ale nie przypisuj rozmówcy tego, czego nie napisał. Sorry, ktoś musi Ci to powiedzieć Luka. Myślę, ze lepiej jak zrobię to ja, bo lepiej żeby to zrobił przyjaciel niż wróg. Jeżeli powiem teraz, że "komuniści to swołocz" nie znaczy automatycznie iż uważam faszystów za "good guys". Oznacza to tylko, że właśnie rozmawiamy o komunistach, a ja o nich sądzę... no to właśnie. Gdy zechcesz wiedzieć co sądzę o faszystach, musisz zdobyć się na cierpliwość i poczekać, aż zaczniemy o nich rozmawiać. To ostatnie to było akurat bardziej do Krzysia niż do Ciebie. I to była złośliwość. Odpowiedz Link Zgłoś
xiazeluka Re: Pocałujta w dupę wójta 30.08.17, 03:39 "nie proponujesz w jej miejsce nic swojego" Masz dziury w mózgu. Inaczej powyższego nie da się skomentować. "ale nie przypisuj rozmówcy tego, czego nie napisał. " Borsukowi ręka się na klawiaturze opsnęła i zamiast "mam hemoroidy" napisał "Trump to bydlę". "Gdy zechcesz wiedzieć co sądzę o faszystach" Chyba to samo, co o innych lewakach? Co za różnica faszysta czy socjalista? Odpowiedz Link Zgłoś
dachs O jak mi przykro, Xiążę 30.08.17, 11:48 Sądząc z pory w jakiej mi Wasza Wysokość odpowiedzieć raczył, moja delikatna krytyka przyprawiła Xięcia o bezsenność. Żartuję, wcale mi nie przykro, nawet bym się cieszył, gdyby tak było. Ale mam trzy pytania. Pierwsze, czy Ty się szykujesz na jakieś znaczące stanowisko w partii? Bo zaczynasz coraz bardziej pisać jak polityk, a Twoje ostatnie bzdury osiągnęły nawet poziom senatorski. Drugie pytanie to takie, czy Ci już wyszli komuniści, że musisz tu na forum sobie nowych kreować? Trzecie pytanie najmniej ważne - czy uważasz się jeszcze za liberała i dlaczego? Odpowiedz Link Zgłoś
xiazeluka Re: O jak mi przykro, Xiążę 01.09.17, 16:34 1. Trudno otrzymać znaczące stanowisko w partii nie będąc w partii. Skoro tego nie rozumiesz, to nie rozumiesz w ogóle tego, co Mła w swej łaskawości pisze. 2. Komuniści to tacy, którzy są na lewo od Mła. 3. Tak. Z powodu niezmiennych poglądów. Widzisz, mój drogi, Mła ceni odmienne opinie. Z wyjątkiem tych motywowanych nienawiścią, ponieważ takie są bezwartościowe poznawczo. Odpowiedz Link Zgłoś
dachs Re: O jak mi przykro, Xiążę 01.09.17, 19:16 xiazeluka napisała: > 1. Trudno otrzymać znaczące stanowisko w partii nie będąc w partii. Skoro tego > nie rozumiesz, to nie rozumiesz w ogóle tego, co Mła w swej łaskawości pisze. Ależ rozumiem, Wasza Łaskawość. To tylko nasilenie typowej dla przedstawicieli suwerena wściekłości, z jaką Waszmość ostatnio odmienne opinie -patrz niżej*) - cenić raczy, wzbudziło moje podejrzenie o partyjną karierę Waszej Łaskawości. > 2. Komuniści to tacy, którzy są na lewo od Mła. "O tym, kto w Luftwaffe jest Żydem, decyduję ja". > 3. Tak. Z powodu niezmiennych poglądów. Przepraszam, Waszą Wysokość, ale pytanie brzmiało: "czy uważasz się jeszcze za liberała i dlaczego?" Niezmienne poglądy nie są jakąś wyróżniającą cechą liberalizmu. Na żądanie jestem gotów dostarczyć listę paru facetów o niezmiennych poglądach. *) > Widzisz, mój drogi, Mła ceni odmienne opinie. Z wyjątkiem tych motywowanych nie > nawiścią, ponieważ takie są bezwartościowe poznawczo. Odpowiedz Link Zgłoś
xiazeluka Re: O jak mi przykro, Xiążę 04.09.17, 08:44 1. Mła nie rozumie tego, co Ty rozumiesz. Mła jest prostym arystokratą, razi Go bezmyślne ujadanie niezależnie od barw partyjnych. 2. W oryginale było bez Luftwaffe. 3. Mła jest liberałem, ponieważ nie zmienił poglądów. Teraz jaśniej? Odpowiedz Link Zgłoś
dachs Re: O jak mi przykro, Xiążę 05.09.17, 16:08 xiazeluka napisała: > 1. Mła nie rozumie tego, co Ty rozumiesz. Rozumiem. Takich jest wielu. > Mła jest prostym arystokratą, razi Go bezmyślne ujadanie niezależnie od barw partyjnych. To jest bardzo zobowiązująca deklaracja. Mam wobec tego prośbę, aby Tła własnymi słowami uzasadnił: 1. dlaczego dla Polaków ma być lepiej gnieździć się między Niemcami, a Rosją niż mieć kraj sięgający od Nordkapu do Tarify? 2. Jakie to cenne wartości, chce Unia odebrać Polakom? > 2. W oryginale było bez Luftwaffe. Może być. Może tego nawet nie powiedział Goering tylko jakiś inny znany liberał. > 3. Mła jest liberałem, ponieważ nie zmienił poglądów. Teraz jaśniej? Teraz jaśniej. No i sam Tła widzi jak ważna jest precyzja wypowiedzi. Odpowiedz Link Zgłoś
wikul Erhard Milch 05.09.17, 18:33 ...Współpracował z Göringiem przy tworzeniu Luftwaffe. W 1933 roku został zastępcą Göringa w randze sekretarza stanu w Ministerstwie Lotnictwa Rzeszy (RLM), odpowiedzialnym za produkcje zbrojeniową. W tym czasie rodzina Milcha była poddana śledztwu Gestapo w związku z pogłoskami, iż jego ojciec jest Żydem. Göring rozwiązał problem, zmuszając matkę Milcha do podpisania oświadczenia, iż jej mąż nie jest biologicznym ojcem Erharda. Przy okazji miał się wyrazić:"O tym, kto w Luftwaffe jest Żydem, decyduję ja". W dniu 30 stycznia 1937 został odznaczony przez Adolfa Hitlera złotą odznaką partyjną NSDAP. ... pl.wikipedia.org/wiki/Erhard_Milch Odpowiedz Link Zgłoś
xiazeluka Re: Erhard Milch 05.09.17, 20:28 Zabieraj się z Idiotopedią do Idiotpunktu xero. Odpowiedz Link Zgłoś
wikul Re: Erhard Milch 05.09.17, 21:10 xiazeluka napisała: > Zabieraj się z Idiotopedią do Idiotpunktu xero. Trochę grzeczniej Wielki Znafco. Przyłapany na ignorancji nie możesz chamie przeboleć że cię koledzy wdeptali w glebę. Odpowiedz Link Zgłoś
xiazeluka Re: Erhard Milch 07.09.17, 09:55 Xerując Idiotopedię automatycznie przyznajesz się do niewiedzy. Którzy koledzy wdeptali Mła w glebę i w jaki sposób? Skseruj coś na potwierdzenie. Odpowiedz Link Zgłoś
wikul Re: Erhard Milch 07.09.17, 22:23 xiazeluka napisała: > Xerując Idiotopedię automatycznie przyznajesz się do niewiedzy. > > Którzy koledzy wdeptali Mła w glebę i w jaki sposób? Skseruj coś na potwierdzenie. Czytaj matole kto opracowuje hasła to będziesz coś więcej wiedział oprócz nazwy portalu. Nie dość że faszysta - idiota to jeszcze ślepy. Naści! Odpowiedz Link Zgłoś
xiazeluka Re: Erhard Milch 08.09.17, 10:02 Pełowsko-kodowska kultura w pełnej krasie. No, kto opracował to hasło, kserokopiarko? I skąd pochodzi zamieszczony tam błędny cytat, skoro nie ma przy nim odnośnika źródłowego? Odpowiedz Link Zgłoś
wikul Re: Erhard Milch 08.09.17, 14:42 xiazeluka napisała: > Pełowsko-kodowska kultura w pełnej krasie. > > No, kto opracował to hasło, kserokopiarko? I skąd pochodzi zamieszczony tam błę > dny cytat, skoro nie ma przy nim odnośnika źródłowego? Ty o kulturze chcesz faszysto rozmawiać, nazywając kolegę Szkopem i miotając dookoła obelgi i inwektywy? Jeszcze wplatasz w to watki polityczne? Szkoda że nie powołałeś się na Krystynę Pawłowicz jako wzór kulturalnego zachowania, cichy wielbicielu PiS. P.S.Jak masz pretensje do hasła to możesz je zmienić, uzupełnić lub w ogóle zakwestionować A więc: Odpowiedz Link Zgłoś
xiazeluka Re: Erhard Milch 08.09.17, 16:38 Xerokopiarka marki wikul weszła w tryb "chamstwo". I zarzuca Mła miota nie obelgi... Ty masz coś w głowie prócz gruzu? Odpowiedz Link Zgłoś
dachs Re: Erhard Milch 08.09.17, 19:51 wikul napisał: > Ty o kulturze chcesz faszysto rozmawiać, nazywając kolegę Szkopem Wikul, ja Cię bardzo proszę, Ty mnie nie broń. Jak dotąd Ci jakoś "Szkop" nie przeszkadzał. Ale to pisał Krzyś, "wzór" kultury i opanowania pióra. Jakoś wybiórcze to Twoje oburzenie. I takie postawy piętnuje właśnie Luka. Odpowiedz Link Zgłoś
wikul Re: Erhard Milch 09.09.17, 23:45 dachs napisał: > Wikul, ja Cię bardzo proszę, Ty mnie nie broń. > Jak dotąd Ci jakoś "Szkop" nie przeszkadzał. Ale to pisał Krzyś, "wzór" kultury > i opanowania pióra. > Jakoś wybiórcze to Twoje oburzenie. I takie postawy piętnuje właśnie Luka. A gdzie ja cie bronię? Chyba żartujesz. Nie odróżniasz sytuacji gdy Szkopem nazywa cie zagorzały przeciwnik od sytuacji gdy Szkopem nazywa cię przyjaciel? Twoja sprawa. Odpowiedz Link Zgłoś
dachs Re: Erhard Milch 13.09.17, 23:33 wikul napisał: > A gdzie ja cie bronię? Chyba żartujesz. Nie odróżniasz sytuacji gdy Szkopem naz > ywa cie zagorzały przeciwnik od sytuacji gdy Szkopem nazywa cię przyjaciel? Tw > oja sprawa. Odróżniam. To od Luki zabolało. Ale nie aż tak, żebym nie uznał Twojej interwencji za całkowicie jawnie i otwarcie koniunkturalnej, a przez to fałszywej. I temu dałem wyraz. Odpowiedz Link Zgłoś
wikul Re: Erhard Milch 14.09.17, 01:38 dachs napisał: > Odróżniam. To od Luki zabolało. > Ale nie aż tak, żebym nie uznał Twojej interwencji za całkowicie jawnie i otwar > cie koniunkturalnej, a przez to fałszywej. > I temu dałem wyraz. Jeżeli tak to odebrałeś to trudno. Nie miałem takiego zamiaru. Odpowiedz Link Zgłoś
xiazeluka Re: O jak mi przykro, Xiążę 05.09.17, 20:34 "Rozumiem" Teraz Ty nie rozumiesz. Mła delikatnie dał do zrozumienia, że nora Borsuka nie znajduje się w imaginacji Mła. "1" Dlaczego Mła ma uzasadniać cudze pomysły??? "2" Tradycję, normalność obyczajową, wolność słowa i przekonań, kulturę, chrześcijaństwo, suwerenność. "Może być." W znanych Mła książkach w tej wypowiedzi słowo "Luftwaffe" nie występuje, aczkolwiek niektórym wystarcza Idiotopedia. A Gering, co by o nim nie powiedzieć, był inteligentny, odważny i dowcipny. "No i sam Tła widzi jak ważna jest precyzja wypowiedzi." Inteligentni ludzie potrafią obyć się bez białej laski dzięki kontekstowi. Odpowiedz Link Zgłoś
dachs Re: O jak mi przykro, Xiążę 05.09.17, 21:15 xiazeluka napisała: > Teraz Ty nie rozumiesz. Mła delikatnie dał do zrozumienia, że nora Borsuka nie > znajduje się w imaginacji Mła. Pochwalam. Dobrze jest znać własne ograniczenia. > "1" > > Dlaczego Mła ma uzasadniać cudze pomysły??? W punkcie 1 w nie było mowy o pomysłach, lecz o geopolityce. > "2" > > Tradycję, normalność obyczajową, wolność słowa i przekonań, kulturę, chrześcija > ństwo, suwerenność. > > "Może być." Może być, gdy się bezmyślnie powtarza cudza propagandę. A ja Tła prosiłem o własne przemyślenia. Np. Które z polskich tradycji są zagrożone? Kto Tła nakazuje spać z kolegą? Kto nie dopuszczał Marie le Pen do głosu? Czy chrześcijanin potrzebuje prawnych nakazów do praktykowania swej religii? W jakiej formie ograniczona jest suwerenność Polski w ramach Unii? > W znanych Mła książkach w tej wypowiedzi słowo "Luftwaffe" nie występuje, aczko > lwiek niektórym wystarcza Idiotopedia. A Gering, co by o nim nie powiedzieć, by > ł inteligentny, odważny i dowcipny. Bez słowo Luftwaffe zdanie zachowuje ten sam sens,o czym Tla, jako człowiek inteligentny wie. Nie ujmuje Goeringowi tych cech. Tylko liberalizm sobie inaczej do dziś wyobrażałem > >> "No i sam Tła widzi jak ważna jest precyzja wypowiedzi." > Inteligentni ludzie potrafią obyć się bez białej laski dzięki kontekstowi. Precyzja to szpada, a nie biała laska. Odpowiedz Link Zgłoś
xiazeluka Re: O jak mi przykro, Xiążę 07.09.17, 10:14 "W punkcie 1 w nie było mowy o pomysłach, lecz o geopolityce. " W punkcie 1 zażyczyłeś sobie, aby Mła uzasadnił jakąś cudzą koncepcję. Mła się grzecznie pyta, dlaczego miałby to robić. "2" Tradycja - podważanie utartych zwyczajów poprzez agresję genderu, politpoprawności, afirmacji zboczeń, kwestionowania patriotyzmu i poczucia przywiązania do własnego narodu. W wielu krajach zdegenerowanej zachodniej Europy rezygnuje się z wystawiania na Boże Narodzenie choinek, bo niby moe to obrazić przyjezdnych dzikusów. Normalność obyczajowa - promocja zboczeń przy jednoczesnym terroryzowaniu wszystkich innych rzekomym prześladowaniem "mniejszości seksualnych". Seksualność to sprawa osobista, intymna, nie będąca żadnym pretekstem do przyznawania jakichkolwiek praw tylko dlatego, że dwóch dewiantów wsadza sobie nawzajem fallusy do odbytów. Deprawowanie i gorszenie zdrowych, normalnych ludzi paradenmarschami dziwadeł jest agresją na ich prawa obywatelskie. Brukselsko-mumijni komisarze ludowi w kółko pie... o niedostatecznym poziomie miłości Polaków do wszelkiej maści zboczeńców i usiłują siłowo nam narzucić stosowne propedalskie lewa. Wolność słowa - we Francji nie wolno potępiać aborcji, w IV Rzeszy hitlerowski sąd skazał dziennikarza za zamieszczenie na blogu fotografii przedstawiającej przybijanie piątki tow. Hitlera z jakimś muftim, a jak dzikusy popełnią przestępstwo, to zataja się ich narodowość. Politpoprawność cenzuruje nie tylko gazety, lecz i umysły (vide nasz polski_pajac z mózgiem zrolowanym przez mowę-trawę). Chrześcijaństwo - francuski szmatławiec latami nabijał się z chrześcijaństwa i nikomu to nie przeszkadzało. Raz zażartowali z islamu, to islam ich wystrzelał i pół Francji wyszło na ulice lamentować. W Polsce nikt z islamu w teatrze nie kpi, natomiast z katolicyzmu jak najbardziej - za publiczne pieniądze. Suwerenność - wtrącanie się w nasze wewnętrzne sprawy, zmuszanie do przyjmowania wbrew naszej woli dzikich gości Frau Makreli, terroryzowanie bełkotem o "wartościach europejskich", których rzekomo u nas się nie przestrzega. I nie egzaminuj Mła z propagandy, bo propagandę sam tu od pewnego czasu uprawiasz. "Bez słowo Luftwaffe zdanie zachowuje ten sam sens" Powiedzmy, lecz z tym słowem jest mniej dobitne. I co ma do tego liberalizm? "Precyzja to szpada, a nie biała laska." Szukasz sztychów białą laską. Odrzuć ją i przestaw się na słuch. Odpowiedz Link Zgłoś
dachs Re: O jak mi przykro, Xiążę 08.09.17, 22:53 xiazeluka napisała: > W punkcie 1 zażyczyłeś sobie, aby Mła uzasadnił jakąś cudzą koncepcję. Mła się > grzecznie pyta, dlaczego miałby to robić. Sformułuję inaczej: czy Ty (Tła we własnej osobie) wolisz mieszkać (tak jak ja) w kraju sięgającym od Nordkapu do Tarify, czy gnieździć się między Niemcami, a Rosją? > Tradycja - podważanie utartych zwyczajów poprzez agresję genderu, politpoprawno > ści, afirmacji zboczeń, kwestionowania patriotyzmu i poczucia przywiązania do w > łasnego narodu. W wielu krajach zdegenerowanej zachodniej Europy rezygnuje się > z wystawiania na Boże Narodzenie choinek, bo niby moe to obrazić przyjezdnych d > zikusów. No ślicznie, a konkretnie która to z polskich tradycji została zniweczona, czy choćby podważona przez kraje zdegenerowanej zachodniej Europy? > Normalność obyczajowa - promocja zboczeń przy jednoczesnym terroryzowaniu wszys > tkich innych rzekomym prześladowaniem "mniejszości seksualnych". Seksualność to > sprawa osobista, intymna, nie będąca żadnym pretekstem do przyznawania jakichk > olwiek praw tylko dlatego, że dwóch dewiantów wsadza sobie nawzajem fallusy do > odbytów. Deprawowanie i gorszenie zdrowych, normalnych ludzi paradenmarschami d > ziwadeł jest agresją na ich prawa obywatelskie. Brukselsko-mumijni komisarze lu > dowi w kółko pie... o niedostatecznym poziomie miłości Polaków do wszelkiej maś > ci zboczeńców i usiłują siłowo nam narzucić stosowne propedalskie lewa. To też mi się nie podoba, ale na szczęście nikt mi nie zabrania o tym pisać. I piszę. > Wolność słowa - we Francji nie wolno potępiać aborcji, Potępiać też? Bo ja słyszałem, że tylko kłamać na temat aborcji nie wolno. Ale to i tak granda, bo na wszystkie inne tematy wolno kłamać. PF chyba potwierdzi. > w IV Rzeszy hitlerowski sąd skazał dziennikarza za zamieszczenie na blogu fotografii > przedstawiającej przybijanie piątki tow. Hitlera z jakimś muftim, a jak dzikusy popełnią > przestępstwo, to zataja się ich narodowość. Najpierw ustalmy, że sąd nie był hitlerowski. Ale też uważam, że skazano go niesłusznie, nawet jeśli w zawieszeniu. Przypisali mu krzewienie nazizmu, a facet tylko przypominał, że ów mufti popierał Htlera. Inna rzecz, że to troche paranoiczne, by facet, który piętnuje Islam za popieranie Hitlera, równocześnie jest blisko z NPD (a ci Hitlera raczej lubią) Inna sprawa, że jako Polak mógłbyś łaskawiej patrzyć na wysiłki tych okropnych niemieckich sadów utrzymania w jakichś tam granicach nazistowskiej, wrogiej także Polsce, propagandy. *) > Chrześcijaństwo - francuski szmatławiec latami nabijał się z chrześcijaństwa i > nikomu to nie przeszkadzało. Raz zażartowali z islamu, to islam ich wystrzelał Mnie sie też nie podoba, że wyśmiewali sie z chrześcijaństwa. Myślę, ze francuskim chrześcijanom to przeszkadzało. I co? Mieli ich wystrzelać, jak islamiści? No to jaka by była różnica? > i pół Francji wyszło na ulice lamentować. A nie chodziło przypadkiem o wolność słowa? > Suwerenność - wtrącanie się w nasze wewnętrzne sprawy, zmuszanie do przyjmowani > a wbrew naszej woli dzikich gości Frau Makreli, terroryzowanie bełkotem o "wart > ościach europejskich", których rzekomo u nas się nie przestrzega. Bo się nie przestrzega. Polska przystąpiła do wspólnoty, której zasady (wartości) z góry znała. Jak się gdzieś przystepuje, to się pewnych reguł przestrzega, a jak się nie chce to albo sie ze wspólnoty występuje, albo wylatuje. Polska nie wystąpi, bo kasa, a kasa zawsze łasa. Ale co do wylecenia nie byłbym taki pewny. Ja bym, jako Szkop, żałował. > "Bez słowo Luftwaffe zdanie zachowuje ten sam sens" > > Powiedzmy, lecz z tym słowem jest mniej dobitne. > I co ma do tego liberalizm? Ma, o tyle że jest to taka sama konstrukcja, jakiej pewien liberał użył by zdefiniować komunistów. „Komuniści to tacy, którzy są na lewo od Mła.“ *) tak się składa, że najaktywniejsi wrogowie Islamu są wrogami także innych cudzoziemców, w tym Polaków. Odpowiedz Link Zgłoś
the-great-inuk Pareto principle 28.08.17, 19:03 dachs napisał: > Bo takich lewackich gnojów życzyłbym każdemu. > wolnosc24.pl/2017/05/28/francuskie-panstwo-opiekuncze-bankrutuje-ale-zwiazki-zawodowe-nie-chca-slyszec-o-zadnych-reformach-marcon-ma-noz-na-gardle/ ====================================== Za mojej młodości (Dawno Temu) była w modzie reguła 20/80 O ile dobrze pamiętam o co tam chodziło, to było mniej więcej tak: 20 % społeczeństwa posiada 80% zasobów społeczeństwa. A 80 % społeczeństwa dysponuje jedynie 20 % zasobów. Każde dziecko na świecie widzi, że to nieco niesprawiedliwie. Obecnie się dowiaduję, że tę proporcję już dawno diabli wzięli. 10 % społeczeństwa (Wielki Kapitał) posiada/dysponuje 90% zasobów społeczeństwa. A 90 % społeczeństwa (Prekariat) dysponuje jedynie 10 % zasobami. I co z tego wynika? Niech każdy sam wywnioskuje. Jednym zdaniem: =========================================== Pareto showed that approximately 80% of the land in Italy was owned by 20% of the population; =========================================== Odpowiedz Link Zgłoś
dachs Re: Pareto principle 29.08.17, 12:27 the-great-inuk napisała: > O ile dobrze pamiętam o co tam chodziło, to było mniej więcej tak: > > 20 % społeczeństwa posiada 80% zasobów społeczeństwa. > > A 80 % społeczeństwa dysponuje jedynie 20 % zasobów. Też oto. Ale Pareto nie był bojownikiem o sprawiedliwość społeczna, tylko starał się opisać świat. Jedna z reguł była taka, że 20% pracowników generuje 80% produkcji, co skutkowało daleko posunięta racjonalizacją tej ostatniej, że szkodą dla pracowników, rzecz jasna. Na użytek forum, jest np. taka reguła: 20% użytkowników rozumie 80% czytanych tekstów, a 80% kolegów rozumie tylko 20% tego, co sami piszą. Odpowiedz Link Zgłoś
piq nie widzę tu masakry, a wręcz... 28.08.17, 18:40 ...masakrę PBS i polskiej polityki zagranicznej przez męża babci Beaty Szydło (nie wiedziałem, że pani Makaronova jest babcią PBS). Makaron spowodował prostą rzecz: Polska zostanie przegłosowana w każdej sprawie w UE stosunkiem mniej więcej takim, jak przy wyborze Donka na drugą kadencję na tronie króla Europy (bo Orban, jak to on, w ostatniej chwili zmieni front, bo on rzeczywiście umie rozgrywać dyplomatyczne kwestie). A tzw. "trujmorze" w sensie politycznym właśnie przestało istnieć. Stała się rzecz oczywista: Macron wystąpił z obroną interesów członków francuskich związków zawodowych i - z grubsza rzecz biorąc - francuskich. Zabrał się za to nader sprawnie i zostawił polski rząd w jego własnej dupie, bo polski rząd nie prowadzi polityki zagranicznej ani działań dyplomatycznych, tylko opowiada brednie w swojej własnej telewizji na użytek własnego elektoratu. Jak to ładnie określił Bartkiewicz z Rzepy, Francja "wstała z kolan" i Polska, która też by chciała, ale nie umie, bardzo się z tego powodu rozpłakała. Obiecała zatem, że nie będzie więcej żreć miednic fułagra i popijać szklankami koniaku XO, ani kąpać się w bordoskim grąkru i myć włosów szampanem "stara kliko", żeby Francja też płakała. Co jest o tyle pocieszne, że właśnie Francuzi kupili zakłady Opla w Polsce. Odpowiedz Link Zgłoś
the-great-inuk Re: nie widzę tu masakry, a wręcz... 28.08.17, 19:31 piq napisał: Co jest o tyle pocieszne, że właśnie Francuzi kupili zakłady Opla w Polsce. ===================== Żądam zrepolonizowania! Razem z mediami! Odpowiedz Link Zgłoś
sz0k czyżby więc Francja pokazała swoje nacjonalistyczn 28.08.17, 20:20 e, szowinistyczno-ksenofobiczne oblicze? Co na to nasz drogi peef? I jak tu teraz rugać tych przebrzydłych nazioli z PiS? A to ci cymes! Odpowiedz Link Zgłoś
xiazeluka Re: nie widzę tu masakry, a wręcz... 28.08.17, 20:43 Mąż swojej babci robi to, co LiN. Z grubsza. Makarona więc Kolega piq chwali, a po PBS jedzie. I to jest ponoć zdrowy rozsądek z Krakowa. Powiedzmy. Natomiast kompletną bzdurą jest spowodowanie izolacji Polski "w każdej sprawie ". Każdy kraj ma swoje sprawy i nie będzie basował Makaronowi za jego piękne oczy. Odpowiedz Link Zgłoś
piq Pan piq nie pochwalił Makarona ani jednym slowem, 28.08.17, 22:45 ...gdyż Pan piq nie pochwala nikogo, kto układa się ze związkami zawodowymi. Pan piq, mości xiaze, zauważył tylko ze smutkiem, że Makaron jest nieskończenie wiele razy sprawniejszy w kwestiach przeprowadzania swoich interesów na drodze dyplomatycznej, niż rząd PBS. Pan piq nie jest zwolennikiem regulacji rynku pracy, Pan piq zauważył jeno, że dostaniemy w dupę w sprawie tych pracowników delegowanych, bo polska dyplomacja jest do chrzanu z powodu idiotycznych (czyli nieracjonalnych) założeń w polityce zagranicznej oraz niekompetencji ministra spraw zagranicznych w rządzie PBS. Mości xiaze raczył za to pochwalić kompletnie bezpodstawnie PBS, bo to rząd PBS odpowiada za zbliżającą się porażkę oraz kilka innych - a za strzępienie gęby po próżnicy jakoś nie widzę powodów kogokolwiek chwalić. WXMość raczy na przyszłość uważniej czytać posty plebsu, boć i zdarzają się wśród owego jacyś czasami Janicjusze, i uwaga poświęcona takiemu postowi ogranicza możliwość popełnienia błędu niezrozumienia treści ze strony jakiegoś xiążęcia czy to papieskiego, czy to francuskiego, czy też Świętego Cesarstwa Rzymskiego Narodu Niemieckiego, alboli nawet mniemanego. Odpowiedz Link Zgłoś
xiazeluka Re: Pan piq nie pochwalił Makarona ani jednym slo 29.08.17, 10:43 Mła Wielkoxiążęca Mość z coraz większym zdumieniem czyta posty Kolegi. Kiedyś stawiał sprawę jasno i zdecydowanie jak latarnia morska dla zdezorientowanych wśród fal, mądrze niczym Sokole Oko wśród niewidomych, obecnie przypominają kalki z biuletynów KOD. Gdyby tak samo Makaronów odpowiedział Tusk, Mła tak samo by Tuska pochwalił. Nie trzeba tłumaczyć Koledze dlaczego? Odpowiedz Link Zgłoś
dachs Re: Pan piq nie pochwalił Makarona ani jednym slo 29.08.17, 12:31 xiazeluka napisała: > Gdyby tak samo Makaronów odpowiedział Tusk, Mła tak samo by Tuska pochwalił. Ni > e trzeba tłumaczyć Koledze dlaczego? Tła nie miał by okazji. Problem, drogi Xiążę leży w tym, że Tusk by Macronowi tak nie odpowiedział, bo Macron by do Tuska w tej formie nie podskoczył. Odpowiedz Link Zgłoś
sz0k nie wypada się nie zgodzić 29.08.17, 12:39 > Tła nie miał by okazji. > Problem, drogi Xiążę leży w tym, że Tusk by Macronowi tak nie odpowiedział, bo > Macron by do Tuska w tej formie nie podskoczył. Bo i to widział kto kiedy żeby człowiek podskakiwał do podnożka? Odpowiedz Link Zgłoś
dachs Re: nie wypada się nie zgodzić 29.08.17, 13:03 sz0k napisał: > Bo i to widział kto kiedy żeby człowiek podskakiwał do podnożka? Odpowiedz Link Zgłoś
wikul Polska znalazła potężnego sojusznika w sporze z UE 29.08.17, 13:53 ...dobra zmiana pozyskała prawdziwie potężnego sojusznika. Mianowicie Beatę Szydło w sporze z Francją popiera Komunistyczna Partia Czech i Moraw. Posłowie Komunistycznej Partii Czech i Moraw lamentują, że ich kraj nie ma tak świetnego premiera jak Polska. Widocznie też chcieliby zakosztować wstawania z kolan i odzyskania godności na arenie międzynarodowej. To, że takie działania kończą się całkowitą izolacją, nie specjalnie zdaje się ich interesować. crowdmedia.pl/polska-znalazla-poteznego-sojusznika-w-sporze-z-unia-nie-uwierzycie-kto-popiera-beate-szydlo/ Odpowiedz Link Zgłoś
piq rozumiem zatem, że Tła zafascynował się tym,... 29.08.17, 23:32 ...co kto mówi, w miejsce tego, co kto robi. Dla mnie to również ciekawa ewolucja, dawniej Kolega załatwiał [... itd.] stał jak latarnia morska dla zdezorientowanych pośród fal [... itd.], obecnie wątek WXM przypomina kalkę z zaleceń dla prowadzących dzienniki TVP Info. Czytałem w Rzepie relację ze spotkania wiceministra Magierowskiego (który jest czlowiekiem w miarę rozsądnym) z wezwanym "w trybie pilnym" szarżdafer Francji w MSZ polskim. Po gromkich pokrzykiwankach PBS minister Magierowski grzecznie wymienił poglądy z szarżdaferem, co komentatorzy odczytują jako próbę załagodzenia sprawy i prośbę o nawiązanie jakichkolwiek rozmów, bo ich nie ma. Zwykle gdy wzywa się szarżdafera w trybie pilnym, to po to, by go opierdąlić. A tu proszę: waszczykowszczycy "w trybie pilnym wzywają szarżdafera" na kawusię i miłą pogawędkę. Taka jest obecnie sytuacja i to ilustruje xujowość i nieefektywność obecnej dyplomacji. Czego Tła nie widzi, bo zaknął oczy z wypowiedzianej rozkoszy (powyżej), zafascynowany poetycką szarżą premier Szydło. Sądziłem ja dotychczas w swojej tępocie, że dla WXM liczą się konkrety, a nie pierydolenie wzniosłych głupot typu "zwycięstwo albo śmierdź". Ale widać jakieś idiotyczne "nie oddamy ani guzika" bardziej się WXM podoba. Ale widać Tła się zepsuł albo ma kaca. Każdemu się zdarza. Odpowiedz Link Zgłoś
xiazeluka Re: rozumiem zatem, że Tła zafascynował się tym,. 30.08.17, 03:41 Z powyższego pie...mento Mła rozumie jedynie, że Koledze piqowi własne zdanie dyktują "komentatorzy". Szkoda, bo dotąd Mła myślał, że Kolega jest samodzielny we wnioskowaniu. Odpowiedz Link Zgłoś
piq gość, który mówi Koledze, czy ma Kolega... 30.08.17, 11:47 ...czerniaka, czy zwykły pieprzyk - nazywany zwykle lekarzem - jest komentatorem tego, co widzi, według nabytej wiedzy. Oczywiście można mieć w tej sprawie własne zdanie. Oznacza to jednak zwykle, że jest się skończonym przygłupem. Pan piq zbiera informacje, żeby mieć własne zdanie, a nie po prostu ma własne zdanie, żeby mieć własne zdanie. Dlatego Pan piq jest człowiekiem rozumnym, a nie skończonym durniem. Jeśli dotąd Kolega myślał, że Pan piq jest samodzielny we wnioskowaniu, a teraz już tak nie myśli, to Kolegi sprawa, a nie Pana piqa, bo Pan piq dopełnił należytej rzetelności we wszystkim, co napisał. Pan piq nie zamierza się zmieniać pod dyktando czyjekolwiek, a już zwłaszcza gościa, którzy nie przedstawił Panu piqowi ani jednego kontrargumentu we wszystkich wpisach skierowanych do Pana piqa w niniejszym wątku. A co do sprawy: czy Makaron osiągnął założone cele polityczne w czasie swojej podróży, czy nie? Odpowiedź brzmi: tak, jakieś 90% - lub więcej. Czy PBS zrobiła cokolwiek w sytuacji, gdy Makaron po tej podróży z łatwością uzyskał wymagane traktatem lizbońskim poparcie w tej sprawie? Nie, PBS postanowiła raczej przegrać wszystko, niż ugrać cokolwiek, a biedny Magierowski próbuje coś z tego uratować. Tyle wynika z postępowania PBS, którym się Kolega tak ekstatycznie zachwyca, że aż wyłączył Kolega rozum. Odpowiedz Link Zgłoś
xiazeluka Re: gość, który mówi Koledze, czy ma Kolega... 01.09.17, 16:43 Rozumni ludzie powstrzymują się od lansu banałami. A "zdaniem niektórych komentatorów" nie jest argumentem, co wypadałoby wiedzieć nawet w Krakowie. Bo zdanie w stylu: " Odpowiedź brzmi: tak, jakieś 90% - lub więcej." ...bez wskazania tychże celów jest plotkowaniem na bazarze, a nie wymagającą zastanowienia analizą. Aczkolwiek Mła przyznaje, że na polu autoreklamy nikt Koledze tutaj nie dorównuje. Faktem jest, że pisowski hipopotam demoluje mumijny salon, niemniej na poziomie ordynarnej pyskówki (czyli jezdni nad właściwym tunelem załatwiania msz-towskich spraw) dla gawiedzi tak właśnie należy postępować jak PBS. Odpowiedz Link Zgłoś
piq pozwolisz, Luka, że nie będę myślał samodzielnie 03.09.17, 00:39 ...pozostając przy swoim zdaniu, zamiast myśleć samodzielnie i zmienić moje zdanie na twoje. Odpowiedz Link Zgłoś
xiazeluka Re: pozwolisz, Luka, że nie będę myślał samodziel 04.09.17, 08:46 Nie ma się o co obrażać. Wystarczy staranniej pisać. Odpowiedz Link Zgłoś
piq Pan piq się nigdy nie obraża,... 04.09.17, 12:16 ...a gdybyś śledził sprawę pracowników delegowanych, to byś zobaczył, że celem Makarona było wyizolowanie Polski na wschodzie Europy w tej sprawie (na początek) spośród państw tańszej siły roboczej, bo Polska daje najwięcej takich pracowników na Zachód, a jednocześnie mogłaby się stać liderem państw, które tą sprawą są zainteresowane. Mniejsze państwa jest łatwo przekupić, a dodatkowo do przewodnictwa Europie środkowej już dawno aspirują Czesi i Węgrzy. Czesi dostali taką właśnie marchewkę, Węgrzy na razie stroją miny, że poprą rząd PBS, ale jak zwykle coś uzyskają i się wypną, bo Orban umie negocjować i wie, gdzie są konfitury (przypomnę wybór Tuska), a myśmy zostali w dupie, czyli solo, z deklaracją poparcia od Hiszpanii uzyskaną postfaktum, czyli już po załatwieniu spraw przez Makarona - i tyle. Nie mamy nawet szans na dogadanie się i jakikolwiek kompromis, bo nasze stanowisko negocjacyjne jest żadne. To było oczywistym celem Makarona, bo Polska miała najwięcej do stracenia, a przy okazji licząc siłę głosu wg systemu lizbońskiego, to prawie 40 mln ludzi, więc eliminacja Polski to cel nie do pogardzenia. Makaron nigdy przenigdy nie podskoczyłby, gdybyśmy mieli dobre stosunki z Niemcami, ale był świeżo po rozmowach z Merkel, która jest coraz bardziej naciskana przez swoją opinię publiczną przed wyborami ze względu na trwającą już wiele miesięcy antyniemiecką kampanię propagandową PBS i PiSu - i musi utwardzić stanowisko wobec Polski, jeśli nie chce tracić procentów poparcia, bo Schulz robi z Polski dużą kwestię w kampanii wyborczej. To przecież widać. Dlatego twierdzę, że po pierwsze Makaron uzyskał wszystko, co chciał, w tej sprawie, a przy okazji przygotował grunt pod następne posunięcia, bo praktyczne usunięcie Polski na boczek w kwestiach wewnątrz UE właśnie nastąpiło. Przestał w istocie istnieć Wyszehrad (Czesi będą teraz mieć teraz własne większe aspiracje, bo dotychczas chcąc nie chcąc godzili się na faktyczne przywództwo Polski), a "trujmorze" zostało z łatwością zrównane z ziemią (zresztą i tak go praktycznie nie było, bo najpierw się robi wspólnotę interesów, a potem wspólnotę polityczną, a nie odwrotnie). Wyizolowanie dyplomatyczne Polski to 40 mln ludzi mnie, to jest 8% z potrzebnych 65% ludności w możliwych koalicjach, system lizboński na tym polega. Jednocześnie liczba małych państw w obozie francuskim jest ważna, bo potrzeba 55% liczby członków UE. Do niedawna Francja była bezsilna wobec wspólnych akcji Niemiec i Polski, bo to było 120 mln z 500 mln plus proniemiecki Wyszehrad. Teraz Makaron buduje pozycję Francji wobec Niemiec, a siła ognia Merkel w związku z antyniemieckimi działaniami rządu PBS i prowokacyjnym psuciem stosunków w przedeniu wyborów dramatycznie spadła. I jest prosta kwestia: czy to jest w polskim interesie. Rezerwa Merkel wobez Rosji jest znana, a Francuzi chętnie nawiążą ponownie miłe stosunki z ZSSR. Idzie ku temu, że będziemy znowu pośrodku między nową UE (która będzie) a Rosją, czego zawsze należało unikać. Ta sprawa to część nowego układania Europy. I wbrew temu, co napisałeś, żadna sprawa nie jest pojedyncza, zawsze ustępując w jednym miejscu uzyskuje się coś w innym. Jeśli się bierze udział. Na przykład będzie wkrótce nowy podział funduszy. Oraz w zależności od wyniku wyborów w Niemczech mniej lub bardziej nowe rozdanie w sprawie polityki wschodniej UE. Poza Polską, Niemcami (ale tylko z Merkel na czele) i moze Rumunią wszyscy przebierają nogami, żeby znowu był biznes jak zwykle z Rosją. Tyle że stanowiska rządu "polskiego" w tej sprawie już wcale nie jestem taki pewien, bo wszystko, co robi rząd PBS, jest w istocie w interesie Rosji. Zresztą był taki wyjazd ekipy MSZ do Moskwy (zdaje się początek 2016) w randze wiceministerialnej, gdzie polską delegację ostantacyjnie przetrzymano w dawnych carskich czworakach, w oczekiwaniu na przyjęcie przez wiceministra rosyjskiego. Taki wyjazd w tej formie i na takich warunkach to jak pokorna prośba o audiencję. Odpowiedz Link Zgłoś
xiazeluka Re: Pan piq się nigdy nie obraża,... 05.09.17, 20:41 To, co w takim trudzie opisałeś, to po prostu taktyka salami plus założenie, że Czesi i Węgrzy są na tyle naiwni, by tego nie widzieć. Niestety jednak słuszność masz wskazując niedorzeczną politykę prowokowania Szkopów w najmniej odpowiednim momencie. Zresztą nie tylko Szwabów, lecz i Rusków ustami ich agenta Macierewicza. Gdyby nie to, Makaronem nie musielibyśmy się przejmować (i zruganie przez PBS mężowi swojej babci się należało). Ku zdumieniu Mła reżim LiN jednak dorzuca drew do kotła, którego ciśnienie przekroczyło stany ostrzegawcze. I nie za bardzo Mła wie, jak to wyjaśnić, bo agentura pełnym wyjaśnieniem z pewnością nie jest. Odpowiedz Link Zgłoś
qwardian Dodam kolejny z listy argumentów.. 30.08.17, 13:07 Rzeczpospolitą diabli biorą, bo już tak bezsilna, na takie psy zeszła, że się nikomu nie może opędzić. Wszyscy lezą w jej granice jak przez rozgrodzony płot. To, co tu się ze Szwedami stało, nie przytrafiło się dotąd nigdy na świecie. My, panie kawalerze, możem wprawdzie śpiewać: Te Deum laudamus!, a swoją drogą to niesłychana i niebywała rzecz... Jak to, najezdnik uderza na kraj, najezdnik znany z drapieżności, i nie tylko nie znajduje oporu, ale kto żyw opuszcza dawnego pana i spieszy do nowego: magnates, szlachta, wojsko, zamki, miasta, wszyscy!... bez czci sławy, honoru, wstydu!... Historia drugiego takiego przykładu nie podaje! Tfu! tfu! panie kawalerze! kanalia w tym kraju żywie bez sumienia i ambicji... I taki kraj nie ma zginąć? Na łaskawość się szwedzką oglądali! Będziecie mieć łaskawość! Już tam w Wielkopolsce Szwedzi szlachcie pałce w kurki od muszkietów wkręcają!... I tak wszędy będzie - nie może być inaczej, bo taki naród musi zginąć, musi pójść w pogardę i w służbę do sąsiadów!... - Jest, panie kawalerze, zwyczaj w tym kraju, iż gdy kto kona, to mu krewni w ostatniej chwili poduszkę spod głowy wyszarpują, ażeby się zaś dłużej nie męczył. Ja i książę wojewoda wileński postanowiliśmy tę właśnie przysługę oddać Rzyczypospolitej. Ale że siła drapieżników czyha na spadek i wszystkiego zagarnąć nie zdołamy, przeto chcemy, aby choć część, i to nie lada jaka, dla nas przypadła. Jako krewni, mamy do tego prawo. Jeśli zaś nie przemówiłem ci tym porównaniem do głowy i nie zdołałem w sedno utrafić, tedy powiem inaczej. Rzeczpospolita to postaw czerwonego sukna, za które ciągną Szwedzi, Chmielnicki, Hiperborejczykowie, Tatarzy, elektor i kto żyw naokoło. A my z księciem wojewodą wileńskim powiedzieliśmy sobie, że z tego sukna musi się i nam tyle zostać w ręku, aby na płaszcz wystarczyło; dlatego nie tylko nie przeszkadzamy ciągnąć, ale i sami ciągniemy. Niechaj Chmielnicki przy Ukrainie się ostaje, niech Szwedzi z Brandenburczykiem o Prusy i wielkopolskie kraje się rozprawiają, niech Małopolskę bierze Rakoczy czy kto bliższy. Litwa musi być dla księcia Janusza, a z jego córką - dla mnie! Odpowiedz Link Zgłoś
piq nic dodać, nic ująć 30.08.17, 13:27 qwardian napisał: > > Rzeczpospolitą diabli biorą, bo już tak bezsilna, na takie psy zeszła, że się nikomu nie może opędzić. Odpowiedz Link Zgłoś
qwardian Re: nic dodać, nic ująć 30.08.17, 13:41 Bezsilna z Radziejowskimi, ale nie macie swojego Karola Gustawa.. Odpowiedz Link Zgłoś
piq wy Karola Gustawa już dawno macie,... 30.08.17, 14:07 ...jeśli mamy się przerzucać głupim słówkiem "wy". Macie nawet prawdziwego Radziwiłła, o prawdziwym Sakowiczu (oboczna forma nazwiska: Sakiewicz) już nie wspominając. Odpowiedz Link Zgłoś
arceszk Re: Szydło zmasakrowała męża swojej babci 30.08.17, 13:20 Mławski znów wydala po-pierdy -- Odpowiedz Link Zgłoś
wikul "Szydło łże jak bura suka" ... 30.08.17, 13:53 ... zacytował ks.Lemański. Ksiądz Wojciech Lemański skomentował na swoim Facebooku wywiad Beaty Szydło udzielony "Gazecie Polskiej". "Powiem o tej nieporadnej, zakompleksionej i mijającej się z prawdą na każdym kroku kobiecie słowami byłego marszałka Dorna – łże jak bura suka" – napisał duchowny. ... wiadomosci.onet.pl/kraj/ksiadz-lemanski-o-beacie-szydlo-lze-jak-bura-suka/vxfv4yv Odpowiedz Link Zgłoś
xiazeluka Re: "Szydło łże jak bura suka" ... 04.09.17, 08:47 Duchowny, ksiądz, zawodowy rozgrzeszyciel - i "łże jak bura suka". Wszystko się zgadza, co nie? Odpowiedz Link Zgłoś
wikul Re: "Szydło łże jak bura suka" ... 04.09.17, 13:14 xiazeluka napisała: > Duchowny, ksiądz, zawodowy rozgrzeszyciel - i "łże jak bura suka". Wszystko się > zgadza, co nie? Cytat, za który zresztą przeprosił. Ten jest lepszy. www.newsweek.pl/polska/ludzie/arcybiskup-glodz-do-fotografa-spie...j-,artykuly,404430,1.html dorzeczy.pl/kraj/40105/Ponioslo-mnie-Ks-Lemanski-przeprasza-Beate-Szydlo.html Odpowiedz Link Zgłoś
xiazeluka Re: "Szydło łże jak bura suka" ... 05.09.17, 20:42 Przeprosił. OK. Ciekawe jest to, że w ogóle coś takiego mu się wymsknęło. Odpowiedz Link Zgłoś
xiazeluka Re: Szydło zmasakrowała męża swojej babci 08.09.17, 10:02 Daj fotkę ze swoim zdjęciem i napisami: "Kserowałem, kseruję i będę kserować". Odpowiedz Link Zgłoś
wikul Re: Szydło zmasakrowała męża swojej babci 08.09.17, 14:56 obrońca Szydłowej i reszty bandy banialuka napisała: > Daj fotkę ze swoim zdjęciem i napisami: "Kserowałem, kseruję i będę kserować". Oczywiście, nic w tym złego nie ma a ty faszysto daj swoją fotkę z napisem "Obsrywałem, obsrywam i będę obsrywał" wszystko i wszystkich. P.S. Nieźle cię tam leją w domu po głowie skoro z taką furią wkraczasz tutaj by odreagować. A może lepiej przyznaj się kto cię krzywdzi. "Niebieska Linia" i lekarz psychiatra mogli by ci pomóc. Skseruję co trzeba ale na kontakt osobisty nie licz bo za siebie nie ręczę, oberwał byś po ryju aż by ci te szkiełka popękały. Odpowiedz Link Zgłoś
xiazeluka Re: Szydło zmasakrowała męża swojej babci 08.09.17, 16:40 Z furiią.... skseruj swoje posty i daj na aukcję jako etalon opanowania xerokopiarki lampowej. Odpowiedz Link Zgłoś