Dodaj do ulubionych

Wtopa premiera

21.01.19, 21:00
Fatalna pomyłka mała miejsce w trakcie uroczystych obchodów 145. urodzin słynnego działacza ruchu ludowego, Wincentego Witosa, które odbyły się wczoraj w Wierzchosławicach.

– Dzisiaj Wincenty Witos chce nam powiedzieć coś więcej. Bo jesteśmy w pewnym szczególnym czasie, to jego słowa, takie bardzo mocne i mądre, że jesteśmy z różnych stron. Mamy różne zainteresowania, ale jako Polacy mamy jeden cel: żyć i pracować dla Polski. Wincenty Witos był właśnie dla nas ojcem pojednania, pojednania narodowego – powiedział Mateusz Morawiecki.

Problem w tym, że słowa, które przypisał Witosowi, wypowiedział inny wielki Polak tamtego okresu, Roman Dmowski.

nczas.com/2019/01/21/ale-wstyd-morawiecki-pomylil-witosa-z-dmowskim-petru-bedzie-mial-godnego-rywala/
Obserwuj wątek
    • cepekolodziej Re: Wtopa premiera 21.01.19, 23:17
      Ktoś wyleci z roboty.

Ale - na pewno nie premier.
      • kalllka Re: Wtopa premiera 09.03.19, 12:23
        👍
    • institoris2 Re: Wtopa premiera 22.01.19, 01:23
      oleg3 napisał:

> Fatalna pomyłka mała miejsce w trakcie uroczystych obchodów 145. urodzin słynne
      > go działacza ruchu ludowego, Wincentego Witosa, które odbyły się wczoraj w Wier
      > zchosławicach.

bo ja wiem czy taka fatalna.
      PiS to przeciez partia na wskros uniwersalna, w formule PiSu zmiesci sie i Dmowski i Witos o Pilsudzkim juz nie wspominajac.
      PiS jest jednoczesnie antyunijny i prounijny, PiS wspiera rozwoj przedsiebierczosci, zmniejsza podatki, rozwija programy socjalne i dokreca srube podatkowa. PiS jest partia rzadzaca, co nie przeszkadza od czasu do czasu udawac opozycje i kokietowac tym wyborcow.
      W tej partii jest doslownie wszystko, a tak naprawde, to za chwile zostanie tylko wielkie nadecie propagandowe, a jedynym realnym argumentem przemawiajacym za PiSem to obawa przed mozliwoscia dorwania sie wladzy tzw. totalnej opozycji.
      Mam wrazenie, ze PiS stracil kompletnie inicjatywe i powoli zaczyna sie konczyc.
      • oleg3 Re: Wtopa premiera 22.01.19, 08:19
        Do cepka i institorisa.

Rzecz błaha. Można napisać - humoreska. Obrazuje jednak poziom profesjonalizmu i zaangażowania w "służbie państwu". Z takim samym profesjonalizmem pisze się ustawy, chroni polityków i tak dalej.
    • pijatyka Matołusz w ogóle mógłby mieć taka ksywkę 08.03.19, 10:19

Mateusz Wtopa Morawiecki

• andrzejg Wtopa zakazu handlu 09.03.19, 12:56
      co sam przyznał premier w TVN24, potwierdzając zapaść drobnego handlu.
      A miało być inaczej.

Jakie decyzje?
      Wycofać się z zakazu handlu w niedziele. Niech każdy decyduje sam.
      ( Ja mam zamknięte w niedziele i święta, z wyjątkiem maja )

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka