Dodaj do ulubionych

Ten co lituje sie nad okrutnymi...

IP: 5.6R1D8DEBUG* / 212.25.109.* 22.10.04, 08:40
... w koncu bedzie okrutny dla litosciwych.

Dwa tyg. temu zostala zastrzelona dziewczynka przez izraelskich zolnierzy...
Co okazalo sie ze szkola jej jest wcale w innym miejscu, wiec dlaczego
wlasnie poszla na posterunek wojskowy daleko od jej domu z rana kiedy panowala
silna mgla...???

To byla zasadzka palestynska...kiedy wyszedl zolnierz odgonic ja zostal
trafiony przez strzelca wyborowego...cudem kula trafila w jego karabin i tak
uratowany zostal...

Tak wlasciwie robia palestynczycy, jednym strzalem chca miec dwa ptaszki...
nieraz to udaje sie im...
Obserwuj wątek
    • danek4 Re: Ten co lituje sie nad okrutnymi... 22.10.04, 08:42
      Gość portalu: Mosze napisał(a):

> ... w koncu bedzie okrutny dla litosciwych.
      >

to prawda, ale tu, na polskim forum, nikt ci nie uwierzy
      noo
      prawie nikt
      • Gość: Mosze Re: Ten co lituje sie nad okrutnymi... IP: 5.5R* / 212.25.109.* 22.10.04, 08:50
        Wazne jest tylko ze jest pisane, uwierzyc to juz inna sprawa.
        Zawsze posadzali Zydow ze na Pasche morduja dzieci zeby zbierac krew ich na
        macy...
        Jesli ktos by znal religie zydowska to by zrozumial ze jest niemozliwe. Zydom
        wzbronione jest jedzenie z krwia. Dlatego robimy koszerne mieso (3 godz. w soli)
        Krew to dusza stworzenia. Dla nas to jest "pol pociechy", ze wiemy ze my
        jestesmy nie winni, ale innych nie mozemy przekonac...i to jest smutna tragedia.
    • gini Re: Ten co lituje sie nad okrutnymi... 22.10.04, 08:57
      A jakis link na potwierdzenie tegop co piszesz?
      Niedawno z posterunku izraelskiego ostrzelano delegacje brytyjczykow, ciekawe
      czy oni tez uczestniczyli w jakiejs zasadzce?
      Przestan pisac bzdury.
      • danek4 Re: Ten co lituje sie nad okrutnymi... 22.10.04, 09:05
        gini napisała:

> A jakis link na potwierdzenie tegop co piszesz?

no widzisz?
        ona potrzebuje potwierdzenia AKSJOMATU !!!
      • Gość: Mosze Re: Ten co lituje sie nad okrutnymi... IP: 5.6R1D8DEBUG* / 212.25.109.* 22.10.04, 09:19
        Jak moge potwierdzic wlasnie, ze byla mgla? ze dziewczynka zginela? ze byl
        strzelec wyborowy? powiedz sama...
        Dookola jest wolna przestrzen na kilkadziesiat metrow, kazdy wie ze nie wolno
        zblizac sie do posterunku wojskowego, wiec jak moge wiecej pisac zebys kiedy
        zrozumiala...ale jestes slepa (sorki ze tak pisze) czy pisalem kiedys cos
        nieprawdziwego...? to podaj prosze.
        • danek4 Re: Ten co lituje sie nad okrutnymi... 22.10.04, 09:25

> Jak moge potwierdzic wlasnie, ze byla mgla? ze dziewczynka zginela? ze byl
          > strzelec wyborowy? powiedz sama...
          > Dookola jest wolna przestrzen na kilkadziesiat metrow, kazdy wie ze nie wolno
          > zblizac sie do posterunku wojskowego, wiec jak moge wiecej pisac zebys kiedy
          > zrozumiala...ale jestes slepa (sorki ze tak pisze) czy pisalem kiedys cos
          > nieprawdziwego...? to podaj prosze.

Mosze

przekonanej nie przekonuj smile))))))))
          z nieprzekonaną-dyskutuj
          z głuchą to już nie ma o czym dyskutować
          brak narzędzi smile))))))
          • Gość: Mosze Re: Ten co lituje sie nad okrutnymi... IP: 5.6R1D8DEBUG* / *.red.bezeqint.net 22.10.04, 09:37
            Ale jestem uparty jak Zyd....
            • gini Re: Izraelski dziennik i izraelski zolnierz 22.10.04, 09:43
              Mord na 13-letniej Palestynce
              08.10.2004 19:48

Każdy, kto zbliża się do posterunku, jest podejrzany / AFP
              Zeznania izraelskiego żołnierza w sprawie makabrycznego zabójstwa 13-letniej
              Palestynki, dokonanego z zimną krwią przez izraelskiego oficera, spowodowały
              wszczęcie śledztwa w tej sprawie przez wojsko izraelskie.

Według tych zeznań, opublikowanych dzisiaj w elektronicznym wydaniu
              izraelskiego dziennika "Jedijot Achronot", dziewczynka, Imam al-Hams, została
              zamordowana w środę przed izraelskim posterunkiem granicznym Girit w Strefie
              Gazy przez oficera. Najpierw oddał on do dziecka dwa strzały, a następnie
              podszedł do leżącej na ziemi i wygarnął do swej ofiary cały magazynek pistoletu
              maszynowego.

Z ciała zabitej lekarze medycyny sądowej wyjęli 20 pocisków.

Żołnierz zeznał, że on i jego koledzy nie zastrzelili dziewczynki zbliżającej
              się do posterunku, lecz uczynił to dowódca posterunku.

- Początkowo poinformowano nas, że zbliża się podejrzane indywiduum -
              relacjonował żołnierz. - Ponieważ jest to strefa codziennych ataków
              palestyńskich przeciwko celom izraelskim, mamy rozkaz neutralizować ogniem
              zagrożenie - wyjaśniał świadek.

Oto dalsza relacja żołnierza przytoczona przez "Jedijot Achronot": "Wkrótce
              potem czujki zaraportowały nam, że jest to młoda dziewczyna z torbą. Ponieważ
              nadal się zbliżała, zaczęto strzelać do niej z różnych stron".

"Przerażona dziewczynka - opowiada żołnierz - zaczęła biegać to w jedną, to w
              drugą stronę, aby uniknąć kul, ale w końcu upadła. Nie było jasne, czy
              dziewczynka żyje. Wówczas dowódca plutonu wybiegł z posterunku i oddał do
              leżącej dwa strzały z bliskiej odległości, a następnie wygarnął do martwego
              dziecka cały magazynek".

Według świadka, "oficer powrócił na posterunek jakby nic się nie wydarzyło, ale
              my, żołnierze byliśmy wstrząśnięci tym, co widzieliśmy".

"Wiemy, że każdy, kto zbliża się do naszego posterunku jest podejrzany, ale
              zobowiązani jesteśmy kierować się pewnymi normami. Musieliśmy zatrzymać
              dziewczynę, ale nie zabijać jej, a tym bardziej nie dokonywać na niej egzekucji
              i nie dobijać" - zakończył swe zeznania żołnierz.

Al-Hams zginęła idąc do szkoły, a znalazła się w pobliżu posterunku
              izraelskiego, ponieważ zabłądziła w gęstej mgle - wyjaśnia izraelski dziennik.

(PAP)

--------------------------------------------------------------------------------
              Nic nie wspominaja o snajperze, za to wspominaja o gestej mgle .
              Czy Mosze jest uparty czy Mosze klamie po prostu?
              • danek4 Re: Izraelski dziennik i izraelski zolnierz 22.10.04, 10:17
                gini napisała:

muuuuuuuuuuuu

i to jest przykład czym się różni konsekwencja od uporu smile))))))
              • teoria.pola Re: Izraelski dziennik i izraelski zolnierz 22.10.04, 13:15
                > "Wiemy, że każdy, kto zbliża się do naszego posterunku jest podejrzany, ale
                > zobowiązani jesteśmy kierować się pewnymi normami. Musieliśmy zatrzymać
                > dziewczynę, ale nie zabijać jej, a tym bardziej nie dokonywać na niej
                egzekucji
                >
                > i nie dobijać" - zakończył swe zeznania żołnierz.

Ludzie, czy wy nie umiecie czytac?
              • Gość: Mosze Jaz zawsze tylko pol prawdy... IP: 5.5R* / 212.25.109.* 24.10.04, 09:18
                Taka to juz palestynska propaganda...
                Na poczatku to wszyscy tak pisali, nawet tutajsze gazety (jak Gini cytowala...)
                Wszyscy bylismy wstrzasnieci. Pozniej bylo sledztwo i okazalo sie inaczej -
                zobacz co ja pisalem. O tym propaganda nic nie podaje ...oczywiscie.
                Co bylo opisane o oficerze to okazalo sie ze kilku zolnierzy nie podobalo sie
                im jak on prowadzi, to posadzili go o mord...

P.S.
                Czy kiedys propaganda palestynska moze byc inna i podac cala informacje???
            • danek4 Re: Ten co lituje sie nad okrutnymi... 22.10.04, 10:16

> Ale jestem uparty jak Zyd....

ja tam wolę być konsekwentna smile))
              kiedyś mi wyjaśniono jaka jest różnica pomiędzy uporem a konsekwencją
              Święta Prawda to była!!!
    • po84 Zaiste okrutna była ta dziewczynka... 22.10.04, 15:48
      i sprawiedliwa kara ją spotkała.
      Nie ma litości dla terrorystów.
      • teoria.pola Re: Zaiste okrutna była ta dziewczynka... 22.10.04, 16:30
        I chwala dla zolnierzy izraelskich, za to, ze ja humanitarnie dobili.
        • po84 ulitujmy się nad litościwymi żołnierzami. 22.10.04, 16:59
        • danek4 Re: Zaiste okrutna była ta dziewczynka... 22.10.04, 19:46
          teoria.pola napisał:

> I chwala dla zolnierzy izraelskich, za to, ze ja humanitarnie dobili.

masz u mnie "przechlapane"
          za tytuł tego postu
          i za jego treść

"wypchaj się" tą swoją teorią pola sad
          neptek jesteś z niej
          • teoria.pola Re: Zaiste okrutna była ta dziewczynka... 22.10.04, 21:10
            Prawie poczulem się "dotknięty".
            Ty natomiast zasługujesz co najwyzej na moje "politowanie" bo takim darze ludzi
            majacy powazne klopoty ze zrozumieniem tekstu.
            • danek4 Re: Zaiste okrutna była ta dziewczynka... 24.10.04, 09:58
              teoria.pola napisał:

> Prawie poczulem się "dotknięty".
              > Ty natomiast zasługujesz co najwyzej na moje "politowanie" bo takim darze
              ludzi
              >
              > majacy powazne klopoty ze zrozumieniem tekstu.

PRZEPRASZAM!!!
              lakoniczności mojej wypowiedzi i pewnej dozy nieuwagi nie dość wyraźnie
              napisałam, że teoria.pola powinna zniżyć się czasami do PRAKTYKI

to miałam w INTENCJI swojej wypowiedzi

jeszcze raz MOCNO PRZEPRASZAM!!!
    • kosmopepitka Re: Ten co lituje sie nad okrutnymi... 22.10.04, 19:18
      Oh Moshe, my little jewish friend, now I realize how STUPID you are sad((
    • watto Dlatego nie litujmy sie nad Izraelem. 22.10.04, 21:02

Zwłaszcza nie litujmy sie nad okrutnym i kłamliwym.
      Taki potrafi zabić i po fakcie jeszcze w żywe oczy kłamać.
    • Gość: wysokipołysk Re: Ten co lituje sie nad okrutnymi... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.10.04, 10:32
      Ludzie, czy nie wystarczy, że Palestyńczycy i Żydzi nienawidzą się nawzajem,
      czy my, w Polsce, musimy im w tym jeszcze pomagać? Ileż można znaleźć
      bezsensownych stereotypów w wypowiedziach na ten temat. Dlaczego nikt nie
      próbuje się zastanowić jak można pomóc w rozwiązaniu tego konfliktu, zamiast
      oceniać na podstawie wyrywkowych informacji o naturze Palestyńczyków lub Żydów?
      Ani jedni, ani drudzy nie są lepsi czy gorsi, ponieważ wszyscy ludzie są
      generalnie tacy sami. Moim prywatnym zdaniem należy raczej poszukać, co skłania
      ich do takiego a nie innego działania, albo kto może odnosić korzyści z
      utrzymywania takiego status quo.
      Pozdr.
      • danek4 Re: Ten co lituje sie nad okrutnymi... 24.10.04, 10:38
        Gość portalu: wysokipołysk napisał(a):

> Moim prywatnym zdaniem należy raczej poszukać, co skłania
        >
        > ich do takiego a nie innego działania, albo kto może odnosić korzyści z
        > utrzymywania takiego status quo.
        > Pozdr.

zwłaszcza to drugie jest SZCZEGÓLNIE istotne oraz...łatwiejsze do odpowiedzi
        • Gość: wysokipołysk Jakieś sugestie? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.10.04, 11:02
          • danek4 Re: Jakieś sugestie? 24.10.04, 11:18
            oczekujesz ich ode mnie?
            to byłoby z mojej strony bardzo NIEPOLITYCZNE cokolwiek sugerować
    • po84 1 wątpliwość i 1 zastrzeżenie 24.10.04, 21:33
      Wątpliwość
      Tego dnia panowała silna mgła. Co robi strzelec wyborowy w takich warunkach?
      Gdzieś daleko w ukryciu, na dachu lub w krzakach. Schowany tak by go nikt nie
      zobaczył i by mógł szybko uciec. Patrzy w lunetę przymocowaną do swojej broni.
      Co widzi???
      Zastrzeżenie
      Przyjmijmy, że to prawda, że przez gęsty tuman strzelec wyborowy dostrzega
      żołnierza izraelskiego (może oni promieniują w jakiś szczególny sposób)
      strzela, trafia w karabin. Karabin cudem ocala żołnierza. Wartownikowi
      puszczają nerwy zabija i dobija dziecko. Dziecko zginęło - jedna strona
      posłużyła się nim instrumentalnie, druga strona je dobiła. Straszna rzecz.
      Gdzie Mosze w twojej opowieści żal, gdzie smutek. Gdzie próba zrozumienia (bo o
      zrozumieniu mowy być nie może), że tak się stało, że tak się dzieje?
      • Gość: Mosze Podwojna Tragedia... IP: 5.6R1D8DEBUG* / 212.25.109.* 25.10.04, 06:52
        Pisalem juz duzo razu o tragedi obu stron. Niestety nigdy strona palestynska
        nie dolaczyla sie do moich postow, tylko zawsze pisali automatycznie co ich
        biuro propagandy podali. Czy oni nie maja swojego rozumu? Jasne ze maja, ale
        boja sie mowic glosno, boja sie cienia swojego. Oni wiedza ze intyfada nic nie
        dala im , tylko wiecej tragedii i wiecej krwi. Oni wiedza i rozumia ze Arafat
        juz potrzebuje odejsc, ale boja sie mowic glosno i jeszcze nazywaja ze jest
        to "demokratyczna Palestyna". Ja tutaj mieszkam spotykam sie z sasiadami i
        gadam z nimi ich jezykiem, ale tylko na 4 oczy, bez mikrofonow, bez kamery
        powiedza co maja na mysli, oni sa madrzy ludzie wiedzac ze inaczej nie moze byc
        i potrzeba skonczyc z ta tragedia, ale jak to zrobic, kiedy nie mozna mowic
        glosno!!!!
        • Gość: n0str0m0 mosze... IP: 202.172.58.* 25.10.04, 08:16
          a to palestynskie propagandowe biuro
          o ktorym piszesz
          to gdzie?

i z jakiego ty korzystasz
          w tekstach o tym
          jak grzeczni zolnierze izraelscy podwiezli do domu dziecko palestynskie...
          i jak ich smiertelnie przestraszyla mgla?

nostromo
          • gini Re: mosze... 25.10.04, 08:21
            Chcialam niesmialo zapytac czy ta palestynska dziewczynka po smierci dostala
            jakies slodycze?
            I jeszcze jedno, czy angielscy parlamentarzysci, ktorych ostrzelali izraelscy
            zolnierze ze dwa miesiace temu to siali tylko palestynska propagande?
        • gini Re: Podwojna Tragedia... 25.10.04, 08:19

> Pisalem juz duzo razu o tragedi obu stron. Niestety nigdy strona palestynska
          > nie dolaczyla sie do moich postow, tylko zawsze pisali automatycznie co ich
          > biuro propagandy podali. Czy oni nie maja swojego rozumu? Jasne ze maja, ale
          > boja sie mowic glosno, boja sie cienia swojego. Oni wiedza ze intyfada nic
          nie
          > dala im , tylko wiecej tragedii i wiecej krwi. Oni wiedza i rozumia ze Arafat
          > juz potrzebuje odejsc, ale boja sie mowic glosno i jeszcze nazywaja ze jest
          > to "demokratyczna Palestyna". Ja tutaj mieszkam spotykam sie z sasiadami i
          > gadam z nimi ich jezykiem, ale tylko na 4 oczy, bez mikrofonow, bez kamery
          > powiedza co maja na mysli, oni sa madrzy ludzie wiedzac ze inaczej nie moze
          byc
          > i potrzeba skonczyc z ta tragedia, ale jak to zrobic, kiedy nie mozna mowic
          > glosno!!!!

O jakiej stronie palestynskiej mowisz, o jakim biurze propagandy?
          Jezeli o mnie chodzi to wyobraz sobie, ze jestem Polka, i cytuje Ci izraelskie
          gazety, wiec wychodzi na to, ze izraelskie gazey to palestynska propaganda.
          Mozna mowic glosno, byly porozumienia genewskie.Mowi wielu Zydow, pani Aloni,
          pani Zeltar, pan Burg i wielu innych ale wg Ciebie to palestynska propaganda.
          • Gość: Mosze Re: Podwojna Tragedia... IP: 5.5R* / 212.25.109.* 25.10.04, 08:39
            Jesli tak dobrze cytujesz, to dlaczego nie cytowalas sledztwo ktore podane bylo
            2 tyg. pozniej....???
            Tylko podalas wiadomosc, ktora wstrzasnela caly Izrael...na poczatku. Tutaj
            caly kraj gadal o tym...ale w twojej propagandzie tylko pierwsze...dlaczego???
            Ha??? dlaczego nie podalas wyniki badania i wyjasnienia!

Wszystko to co piszesz o tragedi palestynsko-izraelskiej, jest to tlumaczone
            slowo po slowie od arabskiego jak ja slysze tutaj na palestynskich mediach.
            Prawda jest ze jest dobrze tlumaczone i nieraz tez nauczylem sie od ciebie
            kilku nieznanych slow...za to dziekuje... smile)
            • Gość: Mosze Pokoj Teraz... IP: 5.6R1D8DEBUG* / 212.25.109.* 25.10.04, 09:05
              Powiedz Gini lub twoi kamradzi, dlaczego w Palestynie nie ma takiej organizacji
              jak w Izraelu: "Szalom Achszav-Peace Now-Salam Alan"???
              Bo boicie sie POKOJU, dla was pokoj i demokracja to grozba, wy zawsze szukacie
              wojny!!
              • gini Re: Pokoj Teraz... 25.10.04, 09:18

> Powiedz Gini lub twoi kamradzi, dlaczego w Palestynie nie ma takiej
                organizacji
                >
                > jak w Izraelu: "Szalom Achszav-Peace Now-Salam Alan"???
                > Bo boicie sie POKOJU, dla was pokoj i demokracja to grozba, wy zawsze
                szukacie
                > wojny!!

Ja juz ci tlumaczylam, ze jestem Polka i zadnego Palestynczyka na oczy nie
                widzialam, wiec nie bardzo wiem o co ci chodzi.
                Juz ci kiedys pisalam, ze w Genewie rozmawiali i Zydzi i Palestynczycy, ktorzy
                chca pokoju, ale te porozumienia odrzucil wasz premier Sharon.
                Olal nawet plan pokojowy swojego sojusznika Busha, zwany mapa drogowa, bo ma
                wlasny,niepokojowy.
            • gini Re: Podwojna Tragedia... 25.10.04, 09:15

> Jesli tak dobrze cytujesz, to dlaczego nie cytowalas sledztwo ktore podane
              bylo
              >
              > 2 tyg. pozniej....???

AA to dwa tygodnie pozniej dopiero , przypomnieli sobie zolnierze o snajperze,
              wczesniej zapomnieli po prostu .Taak bardzo wiarygodne.

> Tylko podalas wiadomosc, ktora wstrzasnela caly Izrael...na poczatku. Tutaj
              > caly kraj gadal o tym...ale w twojej propagandzie tylko
              pierwsze...dlaczego???

W mojej propagandzie czyli izraelskiej bo przytoczonej z izraelskiej gazety,
              prawda?

> Ha??? dlaczego nie podalas wyniki badania i wyjasnienia!

A ty podales?Wiec wyjasnij mi, dlaczego od razu po zdarzeniu, zolnierze nic na
              temat snajpera nie mowili, i jak ten snajper celowal w gestej mgle.

>
              > Wszystko to co piszesz o tragedi palestynsko-izraelskiej, jest to tlumaczone
              > slowo po slowie od arabskiego jak ja slysze tutaj na palestynskich mediach.
              > Prawda jest ze jest dobrze tlumaczone i nieraz tez nauczylem sie od ciebie
              > kilku nieznanych slow...za to dziekuje... smile)

Taa GW to tez organ palestynski, gazety zydowskie to tak naprawde organy
              palestynskie, no wlasciwie to ci palestynczycy opanowali cala swiatowe media.
              Spisek, spisek panie Mosze, swiatowy spisek przeciw Zydom co chca tylko pokoju,
              i dlatego urzadzaja sobie rajdy i naloty na Gaze.To wszystko w pokojowych
              celach.
              Wiemy, wiemy.
              Hitler tez w celach pokojowych napadl na Europe i okupowal ja przez szesc lat.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka