16.02.23, 09:32
zasadniczo trudno mnie wkurzyć, niemniej najbardziej wkurza mnie gdy kupię sobie pączka z nadzieniem a potem okaże się, że w środku nie ma nadzienia.
Dziś tłusty czwaretek i Polacy będą konsumować masowo pączki. Mam nadzieję, że z nadzieniem.
No i nasz kolega forumowy AndrzejG będzie miał dziś niezły zysk, czego należy mu życzyć.
Niestety, jest i zła wiadomość dla Andrzeja.
Otóż jego wybraniec, niejaki Trzaskowski, chce jemu, Andrzejowi, zlikwidować biznes.
Jeżeli ktoś nie wierzy to wystarczy w google wpisać "raport c40 cities" pod którym podpisał się Trzaskowski właśnie.
Obserwuj wątek
    • qwardian Re: pączki 16.02.23, 10:27
      Jestem przerażony do tego stopnia, że prędzej zagłosowałbym na Tuska, albo Putina, niż Trzaskowskiego..
      • qwardian Re: polskie pączki w Australii 16.02.23, 11:33
        Reklamujesz faszystowskie produkty, a przecież mamy nazie rodzime Porsche und Bismarcken, a na Śląsku Kreple. Polskie, prawdziwe nadziewano słoniną i na pewno były lepsze niż arabskie kebaby..
        • boomerang Re: polskie pączki w Australii 17.02.23, 06:00
          Nigdy nie jadłem śląskich karminadli, ale założę się że są smaczniejsze od hamburgerów z Makdonaldsa.
          • qwardian Re: polskie pączki w Australii 17.02.23, 15:18
            W Mc. Donaldzie Roman Polański poznał 13-letnią Samanthę Geimer, która bawiła się piłeczkami z dziećmi, więc może Boomerangu nieco przesadzasz, tu nie chodzi o mielonkę z ziemniakiem i słodzoną wodą, tylko głębsze przeżycia..
            • boomerang Re: polskie pączki w Australii 18.02.23, 01:33
              Romek pożałował głębszych przeżyć z płytką i wąską małolatą. Podejrzewam że malucha miał małego, z którego dojrzałe kobiety się naśmiewały. Dlatego też wolał to robić od tyłu.
    • oleg3 To tylko rekomendacie 16.02.23, 14:06
      > Jeżeli ktoś nie wierzy to wystarczy w google wpisać "raport c40 cities" pod którym podpisał się Trzaskowski właśnie.

Gazeta.pl uspokaja

W ostatnich dniach politycy Solidarnej Polski komentowali raport, w którym zawarte zostały rozwiązania dot. m.in. jedzenia produktów odzwierzęcych. Zarzucali prezydentowi Warszawy chęć powrotu do czasów komunizmu i kartek na żywność. Tymczasem są to jedynie rekomendacje, a ludzie sami ocenią, czy chcą je wprowadzić w życie. - To pompowanie balonika przez wykorzystanie ludzkich lęków dotyczących ograniczeń czy limitów - stwierdził Jakub Wiech z portalu energetyka24.pl.

Ludzie też sami wybiorą sposób podróży: rower czy per pedes.

Parlament Europejski zgodził się na wprowadzenie przepisu, według którego na terenie całej UE od 2035 roku obowiązywał będzie zakaz sprzedaży samochodów z napędem spalinowym. Za rozwiązaniem głosowało 340 europosłów, przeciwko było 279.
      • felusiak1 Re: To tylko rekomendacie 16.02.23, 19:16
        Przecież wszyscy wiedzą, że Trzaskowski to leniwy dureń.

Uchwały Parlamentu Europejskiego nie maja mocy prawnej.
        Można powiedzieć, ze to sa rekomendacje.
        Z mojej strony rekomendowałbym PE i Trzaskowskiemu pracę przez rok za minimalne krajowe wynagdorzenie i tramwajem do pracy, z ludem.
        • t_ete MIENSA chca zakazac... 17.02.23, 00:32
          felusiak1 napisał:

......................................................................................................................................

A co z burmistrzami Austin, Bostonu, Chicago, Houston, Los Angeles, Miami,
          New Orleans, New York, Philadelphia, Phoenix, Portland, San Francisco, Seattle, Washington
          - miasta w Stanach Zjednoczonych ...
          W Kanadzie : Toronto, Vancouver, Montreal ...
          W Europie : Amsterdam, Ateny, Barcelona, Berlin, Heidelberg, Kopenhaga, Lisbona, Londyn, Madryt,
          Mediolan, Oslo, Paryz, Rzym, Rotterdam, Sztokholm .... i Warszawa.

itd. Azja, Afryka i Ameryka Poludniowa : www.c40.org/cities/

MIENSA Trzaskowskichce zakazac.

Prawy twitter wstrzasniety, wzmozony, oflagowany.
          Szum husarskich skrzydel dotarl na Aquanet.

Smakosze wedlin i kielbas barwionych E120 deklaruja, ze za nic w swiecie nie
          pozwola sobie odebrac przyjemnosci jedzenia miesa i w zadnym
          razie nie chca jesc robakow smile))

tete

• boomerang Re: MIENSA chca zakazac... 17.02.23, 05:59
            Jest Warszawa, nie ma Krakowa i niech tak już zostanie.
          • qwardian Re: MIENSA chca zakazac... 17.02.23, 06:10
            Kiedy Bozia spuściła AIDS na populację homoseksualną w San Francisco, miasto się oczyściło, wypiękniało i takie je pamiętam. Ale teraz widzę, że lewicowi burmistrze (mayors) wpędzili znowu to miasto w nędzę..

www.gettyimages.com/photos/san-francisco-homeless
          • oleg3 Re: MIENSA chca zakazac... 17.02.23, 08:37
            t_ete napisała:

> Szum husarskich skrzydel dotarl na Aquanet.

Te inicjatywy to tylko zabawa? Prez. stolicy bierze udział w niepoważnych projektach? ONI tak sobie tylko piszą i gadają za kasę od państwa i globalnych korporacji? Żartują? Przecież nie mogą zakazać samochodów spalinowych, bo czym lud będzie jeździł? Wszystkich przeniosą do Warszawy?
            • perla_z_roztocza Re: MIENSA chca zakazac... 17.02.23, 09:39
              ciekawe czy tete potraktuje też jako żart gdy pękną jej majtki i nie będzie mogła sobie kupić nowych bo wyczerpała roczny limit na kartki.
              Rewolucje zaczynają się niewinnie, czy to w szwajcarskich dysputach czy w bawarskich piwiarniach.
              Nikt nie bierze tego serio ale potem jest serio.
              I jest o wiele gorzej niż zakładała wstępna ideologia właśnie.
              • oleg3 Re: MIENSA chca zakazac... 17.02.23, 10:00
                Tete b. poważnie traktuje wszelkie wystąpienia antyrewolucyjne. Wystarczy, że jakaś gmina ogłosi deklarację, że wspiera rodzinę czy ktoś zorganizuje panel dyskusyjny o płciowości człowieka.
    • andrzejg Re: pączki 17.02.23, 09:07
      To jest najgorszy dzień w roku. Jak go nie będzie to będę miał lżej
      • oleg3 Re: pączki 17.02.23, 09:25
        Ale mniejszy obrót. smile
        • boomerang Re: pączki 17.02.23, 12:10
          Nieprawda, pączki obracają się wokół Ziemi dużo szybciej niż Księżyc.
      • perla_z_roztocza Re: pączki 17.02.23, 09:46
        andrzejg napisał:

> To jest najgorszy dzień w roku. Jak go nie będzie to będę miał lżej

znam to uczucie z autopsji.
        Przychodzą takie dni, że trzeba odebrać ponad 100 telefonów dziennie i człowiek pada na pysk zasypiając z ordynarnym przekleństwem.
        Ale potem gdy spojrzy się na tłuste konto, to człowiek zaczyna myśleć (i tęsknić) kiedy znów nastąpi taki dym właśnie.
        • qwardian Re: pączki 17.02.23, 10:13
          Polnische Wirtschaft und mentalność, leżeć do góry brzuchem i patrzeć jak rośnie konto w banku. Jeżeli nie będziecie służyć Prusakom to moim skośnooczkim chińskim bruders..
          • boomerang Re: pączki 17.02.23, 12:13
            Chińczyki, acz trzymają się mocno, nie znają pączków i tu bym upatrywał ich porażkę.
            • qwardian Re: pączki 17.02.23, 14:16
              Tu się rozchodzi o kontrolę brzucha, Jude obawiają się co z niego zapączkuje, Jezusek albo Adolf.
        • andrzejg Re: pączki 17.02.23, 13:11
          Podałeś porównanie nie oddające istoty problemu. Telefonu możesz nie odebrać i tyle.
          Pracę przy pączkach , gdzie w Tłusty Czwartek liczy się je w tysiącach i każdy chce świeże, można porównac do pracy sapera , który rozbraja zegarowe bomby. Tak jak on, również cukiernik musi wysmażyć na czas , bo przerosną i ciasto do wyrzucenia. No, saper ryzykuje życiem, a cukiernik jedynie traci kasę. Ale istota problemu jest podobna. Rozbraja ( smaży ) jedną bombę, a równolegle tyka następna z późniejszym zapłonem ( garuje następne ciasto ) . Trochę dalej następna z jeszcze późniejszym zapłonem itd. Te bomby muszą mieć czas odpalenia możliwe nieodległy od siebie, bo jak juz napisałem , każdy chce mieć świeżutkie. Nie da się naprodukować tydzień wcześniej. Te wielkie firmy tak robią i mrożą. Pączki dostępne w supermarketach.

Wystarczy , że jedna bomba wybuchnie ( jedno ciasto się spieprzy ) i po życiu/interesie.

Wolę spokojnie, każdego dnia po trochu.

A.
          • oleg3 Re: pączki 17.02.23, 13:24
            Andrzeju, perła ma podobnie. Wręcz gorzej! Jedna literka nie tak w kodzie programu, grozi nie tylko utratą bieżącej kasy, ale odszkodowaniami za straty klienta.
          • perla_z_roztocza Re: pączki 17.02.23, 13:29
            andrzejg napisał:

> Telefonu możesz nie odebrać i tyle.

dobra rada jest.
            Ja też identyczną dla ciebie mam.
            Po prostu zamknij firmę w tłusty czwartek. Żadnych pączków i tyle.
            U mnie nieodebranie telefonu to strata nie tylko finansowa ale i być może strata klienta.

> Wolę spokojnie, każdego dnia po trochu.

ja też, ale taki kocioł na rynku bardzo buduje konto w banku.
            Ty masz regularny tłusty czwartek, ja nie.
            Ale w tym roku chyba będę miał bo rząd już robi ustawę w sejmie i czekam tylko na publikację w dzienniku ustaw.
            I z jednej strony mi się nie chce ale z drugiej strony to wypatruję pilnie właśnie.
            • andrzejg Re: pączki 17.02.23, 14:00
              I z jednej strony mi się nie chce ale z drugiej strony to wypatruję pilnie właśnie.

co nie zmienia faktu ,że to jest najgorszy dzień w roku.

• oleg3 Re: pączki 17.02.23, 14:13
                Odpocznij.
                Ja też miałem taki dzień (może dwa, trzy) Ostatni dzień składania zeznań podatkowych. Zwykle 30 kwiecień. Każdy coś ode mnie chce, a mam dość. Głodny, wyczerpany. Nikt nie miał dla mnie litości.

Wszystkiego Dobrego!
      • astra18 Re: pączki 17.02.23, 13:33
        andrzejg napisał:

> To jest najgorszy dzień w roku. Jak go nie będzie to będę miał lżej

Nie mogłeś zamknąć piekarni i pić drinka cały dzień?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka