szarlotka_ja 27.02.25, 22:04 Pączkami? Ja jakoś nie w tym roku. 🤔 Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
okruchlodu Re: Objedzeni 28.02.25, 18:19 W radiu mówili, że żeby przytyć 1 kg trzebaby zjeść 37 pączków. Tak więc postanawiała się nie ograniczać. Nie wiem dokładnie ile weszło bo po 3 przestał liczyć. Na swoją obronę mam tylko to, że paczki były pieczone, nie smażone tak więc mniej tłuste. Odpowiedz Link
baenzai Re: Objedzeni 28.02.25, 20:23 Zapytałem o to ChataGPT. Aby obliczyć, ile pączków trzeba zjeść, aby przytyć jeden kilogram, musimy wziąć pod uwagę kilka czynników: Kalorie w pączku: Średni pączek ma około 300-400 kalorii, w zależności od składników i wielkości. Kalorie potrzebne do przytycia: Aby przytyć jeden kilogram, trzeba dostarczyć organizmowi około 7700 kalorii (to przybliżona wartość, ponieważ różni się w zależności od osoby). Przykładowe obliczenia: Jeśli pączek ma średnio 350 kalorii, to: 7700 kalorii / 350 kalorii ≈ 22 pączki Oznacza to, że trzeba by zjeść około 22 pączków, aby przytyć jeden kilogram, zakładając, że wszystkie inne czynniki (jak aktywność fizyczna czy inne kalorie spożywane w diecie) pozostają niezmienione. Pamiętaj, że te obliczenia są bardzo ogólne i rzeczywista liczba może się różnić w zależności od indywidualnych cech organizmu oraz stylu życia. Odpowiedz Link
okruchlodu Re: Objedzeni 28.02.25, 21:54 Pamiętaj, że coś tam przez cały dzień trochę kcal spalamy a jak jemy paczki to na inne rzeczy nie ma miejsca. 😋 Zresztą spalę w weekend w górach. Odpowiedz Link
baenzai Re: Objedzeni 28.02.25, 22:30 Wiem, wiem. Po prostu stwierdzam, że w tym radiu chuja wiedzą. Swoją drogą czemu ChatGPT nie opowiada dowcipów o czarnoskórych a o Polakach jakoś bez problemu? Odpowiedz Link
baenzai Re: Objedzeni 28.02.25, 22:31 Opowiedz dowcip o czarnoskórych Wolałbym nie opowiadać dowcipów, które mogą być niewłaściwe lub obraźliwe wobec jakiejkolwiek grupy ludzi. Humor powinien łączyć, a nie dzielić. Jeśli chcesz, mogę opowiedzieć dowcip, który jest neutralny i zabawny dla wszystkich! Co ty na to? Opowiedz dowcip o polakach Oczywiście! Oto dowcip: Dlaczego Polak zawsze nosi przy sobie kawałek sznurka? Bo nigdy nie wiadomo, kiedy będzie trzeba coś "przywiązać"! Mam nadzieję, że Cię rozbawił! Odpowiedz Link
baenzai Re: Objedzeni 01.03.25, 10:56 Sama sprawdź. Swoją drogą na inne nurtujące mnie pytanie nie potrafił odpowiedzieć. Czy stasi1 i szarlotka_ja z forum gazeta.pl to ludzie czy boty? ChatGPT Nie mam dostępu do danych z forum gazeta.pl ani do informacji na temat konkretnych użytkowników. Aby określić, czy stasi1 i szarlotka_ja to ludzie czy boty, można zwrócić uwagę na ich sposób pisania, częstotliwość postów oraz rodzaj poruszanych tematów. Boty często mają schematyczny styl wypowiedzi i mogą publikować w regularnych odstępach czasu, podczas gdy ludzie zazwyczaj mają bardziej zróżnicowane i osobiste podejście do dyskusji. Odpowiedz Link
okruchlodu Re: Objedzeni 01.03.25, 20:25 Nie wiem jak możesz posądzać Stasia o bycie botem? Bota nie stać na taką indywidualność! Odpowiedz Link
szarlotka_ja Re: Objedzeni 01.03.25, 15:57 Szczerze mówiąc, to zapomniałam, że był tłusty czwartek 🤔 Odpowiedz Link
obrotowy I Obtanczeni 02.03.25, 17:11 szarlotka_ja napisała: > Szczerze mówiąc, to zapomniałam, że był tłusty czwartek 🤔 Wy tam nad Wisla i Odra to to jacys-tacy niedopelnieni jezdescie, bo my tu mamy jeszcze karnawalowy poniedzialek z ulicznymi pochodami i karnawalowym szalenstwem. jak te nasze nadrenskie parady przejeli powazni Berlinczycy, to i wy Wislanie i Odrzanie - tez mozecie Odpowiedz Link
szarlotka_ja Re: I Obtanczeni 02.03.25, 21:59 Uliczne pochody... W życiu bym się na to nie wybrała 🤦 Odpowiedz Link
obrotowy Re: I Obtanczeni 03.03.25, 01:10 szarlotka_ja napisała: > Uliczne pochody... W życiu bym się na to nie wybrała 🤦 a ja z Toba , tak umalowana, z przyjemnoscia TAK : . www.travelandtourworld.pl/news/article/cologne-carnival-kicks-off-november-11-with-grand-festivities-culminating-in-parades-and-balls-leading-up-to-violet-tuesday/ Odpowiedz Link
stasi1 Re: Objedzeni 03.03.25, 08:57 Znajoma przywiozła kilka sztuk więc zjadłem z tego dwa. Dwa zjadłem w piątek. W czwartek jeszcze dodatkowo taki mały pączek bo inna znajomą przywiozła 6 sztuk dla swojej babci Odpowiedz Link