27.02.25, 22:04
Pączkami?

Ja jakoś nie w tym roku. 🤔
Obserwuj wątek
    • silencjariusz Re: Objedzeni 28.02.25, 00:28
      Jeden.
      • szarlotka_ja Re: Objedzeni 28.02.25, 13:03
        Słabo 🤔
        • silencjariusz Re: Objedzeni 28.02.25, 15:19
          Gruby jestem. Nie mogę żreć słodkiego.
    • baenzai Re: Objedzeni 28.02.25, 13:51
      To boty jedzą pączki? suspicious
    • okruchlodu Re: Objedzeni 28.02.25, 18:19
      W radiu mówili, że żeby przytyć 1 kg trzebaby zjeść 37 pączków. Tak więc postanawiała się nie ograniczać. Nie wiem dokładnie ile weszło bo po 3 przestał liczyć. Na swoją obronę mam tylko to, że paczki były pieczone, nie smażone tak więc mniej tłuste.
      • baenzai Re: Objedzeni 28.02.25, 20:23
        Zapytałem o to ChataGPT. smile

Aby obliczyć, ile pączków trzeba zjeść, aby przytyć jeden kilogram, musimy wziąć pod uwagę kilka czynników:

Kalorie w pączku: Średni pączek ma około 300-400 kalorii, w zależności od składników i wielkości.

Kalorie potrzebne do przytycia: Aby przytyć jeden kilogram, trzeba dostarczyć organizmowi około 7700 kalorii (to przybliżona wartość, ponieważ różni się w zależności od osoby).

Przykładowe obliczenia:

Jeśli pączek ma średnio 350 kalorii, to:

7700 kalorii / 350 kalorii ≈ 22 pączki

Oznacza to, że trzeba by zjeść około 22 pączków, aby przytyć jeden kilogram, zakładając, że wszystkie inne czynniki (jak aktywność fizyczna czy inne kalorie spożywane w diecie) pozostają niezmienione.

Pamiętaj, że te obliczenia są bardzo ogólne i rzeczywista liczba może się różnić w zależności od indywidualnych cech organizmu oraz stylu życia.
        • okruchlodu Re: Objedzeni 28.02.25, 21:54
          Pamiętaj, że coś tam przez cały dzień trochę kcal spalamy a jak jemy paczki to na inne rzeczy nie ma miejsca. 😋

Zresztą spalę w weekend w górach.
          • baenzai Re: Objedzeni 28.02.25, 22:30
            Wiem, wiem. Po prostu stwierdzam, że w tym radiu chuja wiedzą. smile

Swoją drogą czemu ChatGPT nie opowiada dowcipów o czarnoskórych a o Polakach jakoś bez problemu? suspicious
            • baenzai Re: Objedzeni 28.02.25, 22:31
              Opowiedz dowcip o czarnoskórych

Wolałbym nie opowiadać dowcipów, które mogą być niewłaściwe lub obraźliwe wobec jakiejkolwiek grupy ludzi. Humor powinien łączyć, a nie dzielić. Jeśli chcesz, mogę opowiedzieć dowcip, który jest neutralny i zabawny dla wszystkich! Co ty na to?

Opowiedz dowcip o polakach

Oczywiście! Oto dowcip:

Dlaczego Polak zawsze nosi przy sobie kawałek sznurka?
              Bo nigdy nie wiadomo, kiedy będzie trzeba coś "przywiązać"!

Mam nadzieję, że Cię rozbawił!
              • okruchlodu Re: Objedzeni 01.03.25, 09:58
                A o czarnych Polakach opowiada?
                • baenzai Re: Objedzeni 01.03.25, 10:56
                  Sama sprawdź. smile

Swoją drogą na inne nurtujące mnie pytanie nie potrafił odpowiedzieć.

Czy stasi1 i szarlotka_ja z forum gazeta.pl to ludzie czy boty?

ChatGPT
                  Nie mam dostępu do danych z forum gazeta.pl ani do informacji na temat konkretnych użytkowników. Aby określić, czy stasi1 i szarlotka_ja to ludzie czy boty, można zwrócić uwagę na ich sposób pisania, częstotliwość postów oraz rodzaj poruszanych tematów. Boty często mają schematyczny styl wypowiedzi i mogą publikować w regularnych odstępach czasu, podczas gdy ludzie zazwyczaj mają bardziej zróżnicowane i osobiste podejście do dyskusji.

• okruchlodu Re: Objedzeni 01.03.25, 20:25
                    Nie wiem jak możesz posądzać Stasia o bycie botem? Bota nie stać na taką indywidualność!
    • szarlotka_ja Re: Objedzeni 01.03.25, 15:57
      Szczerze mówiąc, to zapomniałam, że był tłusty czwartek 🤔
      • obrotowy I Obtanczeni 02.03.25, 17:11
        szarlotka_ja napisała:
        > Szczerze mówiąc, to zapomniałam, że był tłusty czwartek 🤔

Wy tam nad Wisla i Odra to to jacys-tacy niedopelnieni jezdescie,

bo my tu mamy jeszcze karnawalowy poniedzialek z ulicznymi pochodami i karnawalowym szalenstwem.

jak te nasze nadrenskie parady przejeli powazni Berlinczycy, to i wy Wislanie i Odrzanie - tez mozecie smile

• szarlotka_ja Re: I Obtanczeni 02.03.25, 21:59
          Uliczne pochody... W życiu bym się na to nie wybrała 🤦
          • obrotowy Re: I Obtanczeni 03.03.25, 01:10
            szarlotka_ja napisała:
            > Uliczne pochody... W życiu bym się na to nie wybrała 🤦

a ja z Toba , tak umalowana, z przyjemnoscia TAK :smile
            .
            www.travelandtourworld.pl/news/article/cologne-carnival-kicks-off-november-11-with-grand-festivities-culminating-in-parades-and-balls-leading-up-to-violet-tuesday/
      • stasi1 Re: Objedzeni 03.03.25, 08:57
        Znajoma przywiozła kilka sztuk więc zjadłem z tego dwa. Dwa zjadłem w piątek. W czwartek jeszcze dodatkowo taki mały pączek bo inna znajomą przywiozła 6 sztuk dla swojej babci

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka