Gość: S.M IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.11.04, 10:56 Spisek _anty_terrorystyczny? Spiski antyterrorystyczne to Bush knuje, a nie Arabowie. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: bagarmosen Re: moment - inne kraje się obudzą!!!!!!!!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.11.04, 12:08 wyznaję zasadę - tam gdzie jestem szanuje obyczje i prawo danego kraju!!!!!!!!!!!A CZY MUZULMANIE , ISLAMIŚCI JAK ICH TAM ZWAC CZYNIĄ TO????????????NIE!!!!!!!!!! I DOMAGAJĄ SIĘ WSZELICH PRAW!!!!!!!!!!!DOŚĆ TEGO!!!!!!!!!!!!!!!we wlasnym kraju chcę być bezpieczna i wyznawac taką wiarę jaką przekazali przodkowie!!!!!!!! i wara komu do tego a najbardziej wyperfumowanym zamiast umytym arabom I NIE CO UKRYWAC!! FETOR NA 500 METROW PERFUMA +ZASTARZAŁY BRUD!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Hans Klos Czy ktos mi moze napisac ... IP: *.dip0.t-ipconnect.de 13.11.04, 13:53 ... pare przykladow, co Islamisci przez te 1600 lat zrobili dla swiata? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kokosz Re: Czy ktos mi moze napisac ... IP: *.icpnet.pl 13.11.04, 14:31 wynaleźli soczewkę. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: diana Pobudka! Już za chwilę UE otworzy się przed Turcją IP: *.per.pl 13.11.04, 15:18 W Turcji łamane są prawa kobiet na ogromną skalę. W Turcji nie ma demokracji a reżim wojskowy, który co kilka lat dokonuje puczu by pozbyć się islamistów wybranych demokratycznie przez Turków. W Turcji nie ma wolności wyznania i wolności słowa. Turcja leży w Azji i jest krajem muzułmańskim. Od reform Ataturka minęło już 80 lat i nadal Turcja jest krajem mocno zacofanym. Nie dla Turcji w UE! Podpiszcie protest: www.list.org.pl Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ryba Nic się nie otworzy IP: 194.205.123.* 13.11.04, 16:43 Bez paniki, Turcja nie wlezie do Europy... bo jej tam nie ma. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ZZ Re: Nic się nie otworzy IP: *.top.net.pl 13.11.04, 19:31 Ale przecież Turcy włazili do Europy militarnie, byli w jej wnętrzu od XV do początków XX wieku. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: prawdziwy Hans J23 "w spisku antyterrorystycznym" IP: *.dip0.t-ipconnect.de 14.11.04, 00:15 Gazeta piszac "w spisku antyterrorystycznym" troche sie pomylila. Turcy i inni muzumanie panosza sie i trzeba ich trzymac krotko. Bo inaczej bedzie to, co jest w niemczech i francji (gdzie w reprezentacji jest jeden francuz). Jebac ich. Na szczescie w Polsce nie ma jeszcze tej zarazy. I oby nie Bylo. O to trzeba dbac. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mountain vole Re: Czy ktos mi moze napisac ... IP: *.dn184.umontana.edu 13.11.04, 19:43 i nasz alfabet. Oraz w matematyce zero chyba, nie? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Vuya Alfabet??? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.11.04, 02:10 chyba cie pojebało, nie wiem jakim ty alfatem sie posługujesz, ale w europie nie pisze się szlaczków od prawej do lewej... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lish Re: Czy ktos mi moze napisac ... IP: *.cable.ubr05.shef.blueyonder.co.uk 13.11.04, 22:38 akuat soczewke wynalezli Chinczycy -->> www.wynalazki.mt.com.pl/wyn/soczewka.html Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: donKichot Re: Czy ktos mi moze napisac ... IP: *.54.43.184.tisdip.tiscali.de 13.11.04, 15:11 Stosujemy na codzien .. Arabskie pismo tzn tylko cyfry... Islam jak powstal byl bardzo postepowy.. tylko stanal w miejscu.. efekt..przecietna Islamska kobieta wyglada jak polska zakonncica .... stroje z zakonnic pochadza tez ze sredniowiecza... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Maciek Re: Czy ktos mi moze napisac ... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.11.04, 15:18 arabowie te cyfry ukradli. A rybę po grecku wynaleźli Grecy? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: :) Hindusi kolego są ojcami cyfr jakie stosujemy IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.11.04, 15:22 arabowie je tylko przejeli i przekazali dalej na zachod czyli do europy (wtedy nie dało sie bezposrednio z Indii do Europy z pominieciem Arabow. Pozatym tez troche skrzywieniem by było wszystkie osiagniecia arabow podciagac pod islam bo jednak islam cała kulture arabska drastycznie zatrzymał w miejscu a nawet w wielu aspektach cofnął, tam istniały normalne cywilizacje ktore albo upadły na wzor Rzymu i starozytnej Grecji albo zostały niestety przez zwolennikow pseudoproroka podbite , ograbione a wiele dobrodziejstw zostało całkowicie zniszczonych bo sie islamisci ich bali ze sa zbyt postepowe. Zreszta pseudo prorok przy pomocy miecza i barbarzysntwa przymuszał do swojej wiary i rozsławił sie tym ze wszystko grabił i niszczył, wiec ja osobiscie dziwie sie tym ludziom ze do tej pory sie nie rzebudzili i nie spostrzegli ze to przez islam a nie "zachod" ich cywilizacja oraz kraje wygladaja tak katastrofalnie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: piotr Re: Czy ktos mi moze napisac ... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.11.04, 20:54 wynaleźli zero w matematyce...., co więcej to właśnie Ich systemem matematycznym dziś się posługujemy.... przechowali dzieła starożytnej filozofii, bo po spaleniu biblioteki aleksandryjskiej chrześcijaństwo inne rzeczy uważało za ważne.... to dzięki im i ... Żydom Karol Wielki mógł się odważyć na zwalczanie chorób innymi metodami niż modlitwa.... także głąboko bym się zastanowił zanim odmówiłbym Arabom uczestnictwa w szeroko rozumianym intelektualnym dorobku ludzkości... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: PiotrPSP Re: Czy ktos mi moze napisac ... IP: *.cariboo.bc.ca 13.11.04, 22:11 Nie wiele o tym wiem, wiec podam tylko tyke: w tym czasie gdy Andaluzja byla arabska Europejczycy przejeli od Arabow hinduski system zapisu liczb. Dlatego tez do dzis mamy cyfry arabskie - inne i lepsze niz rzymskie (tak naprawde to sa one hinduskie). Slowo algebra pochodzi z arabskiego - z tytulu ksiazki napisanej przez Baghdadzkiego matematyka Abu Ja'far Muhammad ibn Musa al-Khwarizmi (from Ar. al jebr "reunion of broken parts"). Podobnie algorytm pochodzi z arabskiego. To jest znieksztalcone nazwisko al-Khwarizmi "native of Khwarazm", tego matematyka ktorego prace wprowdzily za-awansowana matematyka do Europy. Arabowie byli dobrymi zeglarzami i chociaz Ameryki nie odkryli to slowo azymut przejelismy od nich - bo oni wczesniej takie slowo potrzebowali (from Ar. as-sumut "the ways," pl. of as- samt "the way, direction"). Zenit jest rowniez pochodzenia arabskiego (Ar. samt "road, path," in samt ar-ras, lit. "the way over the head."). Rowniez slowo rakieta (do gry w tenisa, from Ar. rahat, a form of raha "palm of the hand.") jest pochodzenia Arabskiego, moze nawet i gra w tenisa jest pochodzenia Arabskiego. Arabowie nauczyli sie uzywac artylerie od Chinczykow a Europa odnich. Rowniez w czasach odrodzenia niektore dziela greckie byly tlumaczone na jezyki europejskie z arabskiego - bo europejczycy woleli o nich zapomniec. Poza tym wystarczy pojechac do Istambulu zeby podziwiac architekture wielkich meczetow. Sa one osiagnieciami sztuki inzynierskiej. Fundamentalizm Islamski nie zawsze byl tak glosny i szkodliwy jak dzisiaj. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Józio Re: Czy ktos mi moze napisac ... IP: *.chello.pl 13.11.04, 23:58 Tak. Islamiści przechowali dzieła klasyczne przez okres średniowiecza, stworzyli wspaniałą architekturę (patrz Hiszpania), rozwijali matematykę i inżynierię i wiele innych. W średniowieczu byli bardziej tolerancyjni od europejczyków. Niestety od tego czasu cofneli się w rozwoju. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Sybrand Re: Czy ktos mi moze napisac ... IP: *.speed.planet.nl 14.11.04, 00:34 a cos Ty dla swiata zrobil, Hansie? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: David Re: Chcieliśta MOSADu w Holandii, to mata teraz ! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.11.04, 15:41 Odpowiedz Link Zgłoś
karolina_1308 Re: moment - inne kraje się obudzą!!!!!!!!! 13.11.04, 13:56 Wlasnie, WE WLASNYM KRAJU! A oni chca z kazdego kraju zrobic swoj wlasny. Gość portalu: bagarmosen napisał(a): > wyznaję zasadę - tam gdzie jestem szanuje obyczje i prawo danego > kraju!!!!!!!!!!!A CZY MUZULMANIE , ISLAMIŚCI JAK ICH TAM ZWAC CZYNIĄ > TO????????????NIE!!!!!!!!!! I DOMAGAJĄ SIĘ WSZELICH PRAW!!!!!!!!!!!DOŚĆ > TEGO!!!!!!!!!!!!!!!we wlasnym kraju chcę być bezpieczna i wyznawac taką wiarę > jaką przekazali przodkowie!!!!!!!! i wara komu do tego a najbardziej > wyperfumowanym zamiast umytym arabom I NIE CO UKRYWAC!! FETOR NA 500 METROW > PERFUMA +ZASTARZAŁY BRUD!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: miki Re: moment - inne kraje się obudzą!!!!!!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.11.04, 14:25 I pogonią żydostwo, siekące zawsze zamęt Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: cezar Re: moment - inne kraje się obudzą!!!!!!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.11.04, 15:06 Uważaj baranie bo ciebie pierwszego pogonią! Z przyjemnością!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: exK Niestety, większość religii prowadzi do wypaczeń. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.11.04, 16:56 Widzimu to na własnym podwórku. Ale ta ich religia to rzeczywiście wyjątkowy syf. Wszak u nas nikt z katolików nie słyszy z ambony że trzeba zabijać innych. Chyba nie? Natomiast nienawiść, o tak, tą się z niektórych ambon kultywuje. I trzeba to zatrzymać, panowie biskupi, by ktoś nadmiernie nawiedzony nie poszedł śladem islamistów. Odpowiedz Link Zgłoś
chilum Re: moment - inne kraje się obudzą!!!!!!!!! 14.11.04, 13:37 >najbardziej wyperfumowanym zamiast umytym arabom I NIE CO UKRYWAC!! FETOR NA >500 METROW > PERFUMA +ZASTARZAŁY BRUD!!!!!!! To tak samo jak Polacy. Jako notoryczny pasażer autobusów MPK znajduję Polaków tak jak Ty Arabów. -- " Talk is cheap " Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: K.T. Re: Holandia: pożar meczetu w mieście Helden IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.11.04, 12:11 Należy pozbawić obywatelstwa tych wszystkich marokańców, turków, pakistańców. Zdelegalizować islam, zafundować im z budżetu bilety w jedną stronę tam skąd przyleźli.(z resztą połowa i tak jest nielegalnie, wyłapać-wywalić). Ta Europa się przez nich rozleci.3/4 z nich nie pracuje, ciągną na zasiłkach lub z gangsterki i knują jakby tu coś wysadzić (bin laden to ich idol). Pewnie zaraz mnie tu zbluzgacie od nazistów. Ale ja ich nie chce gazować i nic takiego. tylko ich więcej nie wpuszczać. Oni nijak nie pasują do tego kręgu kulturowego. Kto pobył chwile na zachodzie i otarł się o tamto środowisko i zobaczył jak oni żyją i co myślą to już przestaje być taki dobrotliwy i pseudopoprawny politycznie. To nie przypadek że nawet holendrzy mają ich dość. 1mln w Holandii, 1mln w Belgii, 5 mln we Francji, 4 mln w Niemczech, 3mln w Wlk bryt., won, won, won. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: darek Re: Holandia: pożar meczetu w mieście Helden IP: *.classcom.pl / *.77.classcom.pl 13.11.04, 12:18 W każdym serwisie literówki. Dzisiaj Kluczyk i spisek antyterrorystyczny. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mu fan [...] IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 13.11.04, 12:31 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: do mu fan Re: Holandia sama sobie niestety na to zapracował IP: *.crowley.pl 13.11.04, 12:42 Islam słusznie porównałeś do faszyzmu ale zapomniałeś o komunizmie-tej zarazie XX wieku która dalej drzemie - czekając na sprzyjający moment. Odpowiedz Link Zgłoś
dmouse Re: Holandia sama sobie niestety na to zapracował 13.11.04, 12:58 Jak to mowili chinscy komonisci: religia to trucizna. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mu fan aktywnośc adminów jest zaskakująca -szkoda że IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 13.11.04, 13:15 na forum sport tak szybko nie wycinają kretynskich postów goscia "jebacwisle". Wyborcza sucks Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kokosz Re: aktywnośc adminów jest zaskakująca -szkoda że IP: *.icpnet.pl 13.11.04, 14:36 aktywnośc jest baaardzo wybiórcza. np. -forum poznańskie -odmieńcy mogą mnie i moje przekonania obrażać , a gościa który nazywa rzeczy po imieniu wycinają od ręki. Może gazeta jest już gazetą dla odmieńców????? Przecież to takie modne Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ro duck reżyser - terrorystą!? IP: *.betanet.pl 13.11.04, 12:27 skoro padł ofiarą "antyterrorystycznego spisku" buhahaha Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gaga Re:pora na działanie IP: *.crowley.pl 13.11.04, 12:38 Może wreszcie te "zachodnie demokracje" tak tolerancyjne wobec napływu do Europy róznej maści islamskich bandziorów - obudza sie z letargu i podejma zdecydowane kroki,mimo lamentu "pacyfistów", "gejow" , "lesbijek" oraz "walczacych" feministek.Unikneliście co prawda ( a szkoda!!) u siebie komuny zagłaskujac CCCP i chowajac głowy w piasek - ale teraz naprawde stoicie przed przed decyzja stulecia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Marek Re: Holandia: pożar meczetu w mieście Helden IP: 195.225.213.* 13.11.04, 12:38 Podpalanie meczetów czy też innych budowli sakralnych nie jest dobrym rozwiazaniem problemu. Jednak swiat mułzumański musi sobie zdawać sprawę z tego że akcja rodzi reakcje. Społeczeństwa zachodu są neutralne dopuki cos się nie dzieje na ich podwórku. Mocniejsze ataki świata mułzumańskiego na kraje zachodu może doprowadzić do bardziej zdecydowanych reakcji krajów Europy przeciwko ekstremistom mułzumańskim. Szczególnie że wielu normalnym obywatelom na zachodzie nie podoba się to że mułzumanie osiadają w krajach zachodu - często wykorzystując ich opiekę socjalną itp. Rządy krajów Europy nie będą się wypowiadać żle na temat tej imigracji (ze względu na poprawość polityczną itp) jednak obywatele - a w szczególności ugrupowania ekstremistyczne na pewno nie będą milczeć. Myslę że jest to jednak pewnien sygnał dla mułzumanów. Jeśli się jest "gościem" w jakimś kraju (pod względem obyczaju i kultury) to należy do pewnego stopnia przestrzegać jego obyczaju. Społeczeństwo można do pewnego stopnia zastraszyć aktami gwałtu - jeśli się jednak przeleje miarę to poleje się krew i na pewno nie będzie to pozytywne dla mułzumanów, których niemała ilość mieszka w krajach Europy. Bo Europa i USA choć o niebo bardziej tolerancyjna niż kraje mułzumańskie może zmienić swój stosunek do społeczeństwa mułzumańskiego co pewnie nie wyszło by na zdrowien obu stronom. Jednak to społeczeństwo mułzumańskie na całym świecie straciło by najwięcej. Nie można działać według średniowiecznych obyczajów we współczesnym świecie. Zrozumiał to już dawno Kościół, którego działania kiedyś były równie okrutne (palenie na stosie itp) jak obecne obcinanie głów przez ekstremistów mułzumanskich. A w Holandii reakcja na ten mord była tak mocna ze względu na to iż część społeczeństwa (wcale nie tylko ekstremiści) mają dosyć tego że Turcy i Marokńczycy ze względu może na brak wykształcenia cześciej korzystają z opieki socjalnej - czyli z pieniędzy tych, którzy pracują. Boją się też że konflikt ten może się przenieść na ich podwórko. Ponadto Holandia jako kraj wyjątkowych swobód obawia się że mułzumanie mogą zabrać im te swobody. O tym powinni myśleć też ekstremiści mułzumańscy jeśli znowu będą chcieli uderzyć. Czy chcą aby ucierpieli ich bracia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Roonie Re: Holandia: pożar meczetu w mieście Helden IP: *.dip.t-dialin.net 13.11.04, 12:42 tchorze ulegaja terrorystom, Holandia opuszcza Irak w marcu 2005 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: do Marka Re: Holandia: pożar meczetu w mieście Helden IP: *.crowley.pl 13.11.04, 12:50 Wszystkei pana tezy i uwagi sa słuszne pod warunkiem że konkretna nacja jest przewidywalna.Kiedyś rozmawiałem z politykiem z Izraela który mi powiedział że trudność dogadania sie z palestyńczykami wynika właśnie z niemożności przewidzenia ich zachowania nawet w najblizszych godzinach.Przeciwnik moze byc:odwazny,zdeterminowany,okrutny,podstepny,wyrafinowany itd - ale najgorszym jest przeciwnik po prostu GŁUPI ! Niestety zdjecia z pogrzebu Arafata i zapowiedz zemsty ( na Allahu ???) są tego potwierdzeniem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kajtek [...] IP: *.uni / *.rz.uni-mannheim.de 13.11.04, 12:52 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mu fan [...] IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 13.11.04, 12:57 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
dmouse Re: u nas aż tak źle nie bedzie 13.11.04, 13:01 Ale zostawic ich samym sobie u sasiadow tez niedobrze, bo jak sie namnorza to gotowi w demoratyczny sposob przeksztalcic niemcy na Islamska Republike Federacyjna, a dale WW II tylko zamiast heil hitler - allach akbar! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: do anonima Re: może busz powinien zaatakować holandię IP: *.crowley.pl 13.11.04, 12:56 Jak w każdej dyskusji na forum budzą sie rózni dewianci ,którym jak sierżantowi - wszystko kojarzy sie z d..ą.Temu kojarzy sie z Buszem ! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bagarmosen Re: Holandia: pożar meczetu w mieście Helden IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.11.04, 13:03 nie myślcie , że islamiści są głupkami - to nieprawda!Sami ich wykształciliśmy, śa inteligentni ,spostrzegawczy , wykorzystują nisze prawne do osiągnięcia celu.Należy zacząć posługiwać się takimi samymi metodami jak oni i USZCZELNIĆ PRAWO!!!Holandii należy oddac cześć i szacunek - obudzila się , ale czy nie za póżno!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mnm Re: Holandia: pożar meczetu w mieście Helden IP: *.chello.pl 13.11.04, 13:08 W Holandii? Tej ostoi nowoczesności, liberalizmu i politycznej poprawności? Trawka legalna, eutanazja legalna, małżeństwa homo jak najbardziej i nagle rasizm? Chyba nie zasnę z wrażenia... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mu fan KTO CZYTAŁ MOJE WCZESNIEJSZE POSTY-prosze o opinię IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 13.11.04, 13:14 Co takiego napisałem że posłuszny admin je usunął??Jakie prawo złamałem? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Marek Re: KTO CZYTAŁ MOJE WCZESNIEJSZE POSTY-prosze o o IP: 195.225.213.* 13.11.04, 13:19 Może użyłeś słów powszechnie uznawanych za obraźliwe ? Odpowiedz Link Zgłoś
dmouse Re: KTO CZYTAŁ MOJE WCZESNIEJSZE POSTY-prosze o o 13.11.04, 13:27 Pewnie byly sprzeczne z obowiazujacym swiatopogladem! To ze ktos sie nie myje nie oznacza jeszcze ze jest brudasem... no i nawolujesz do nienawisci do tyc co nawoluja do nienawisci, to jakby nawolywac do nienawisci do kwadratu! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Marek Re: Holandia: pożar meczetu w mieście Helden IP: 195.225.213.* 13.11.04, 13:17 Właśnie dlatego że społeczeństwo jest liberalne to boi się że mułzumańscy ekstremiści zlikwidują ową liberalność. Stąd tak sile uderzenie ekstremistów z drugiej strony. A myślę, że spotyka się to pewnie ze zrozumieniem choć nie aprobatą społeczeństwa Odpowiedz Link Zgłoś
chilum Re: Holandia: pożar meczetu w mieście Helden 14.11.04, 13:41 > Trawka legalna(...) Najpierw zapoznaj się dokładnie z załozeniami polityki NL co do narkotyków. Potem dokładnie o tym jaki status mają przetwory konopii w NL. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: alex WYNOCHA Z EUROPY ISLAMSKIE PLEWY IP: *.dsl.snfc21.pacbell.net 13.11.04, 13:49 Czas dac im na bilet w jedna strone Odpowiedz Link Zgłoś
karolina_1308 Re: WYNOCHA Z EUROPY ISLAMSKIE PLEWY 13.11.04, 13:55 Racja. Zwlaszcza stad, w sensie z Holandii. Zreszta zewszad. Gość portalu: alex napisał(a): > Czas dac im na bilet w jedna strone Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: donKichot Nastepni Polacy... IP: *.54.43.184.tisdip.tiscali.de 13.11.04, 14:03 Jak sie skonczy z Arabami i Turkami ... to przyjdzie kolej na przesladowania Polakow, ktorzy sa wszedzie w Europie???? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: cezar Re: Nastepni Polacy... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.11.04, 14:58 Ciebie to już chyba Pan Bóg prześladuje, bo ci rozum odebrał (albo nie dał)! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: donKichot Re: Nastepni Polacy... IP: *.54.43.184.tisdip.tiscali.de 13.11.04, 15:03 Tak bylo z 3 rzesza ... np. Polacy dolaczyli sie do Hitlera..i "razem" zajely czesc Czechoslowacji... a potem?? Malo kto w Europie i USA przepada za Polakami np w USA jesli przypisuje sie Narodom zwierzeta to Polacy jako ...?? swinie.. i nie dziwie sie jak czytam wypowiedzi na tym forum!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: niezapowiedziany Re: Nastepni Polacy... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.11.04, 15:34 co do tej Czechoslowacji... fakt, blad ze zrobilismy to w 1938. ale to nie jest tak, ze my zaatakaowalismy Bogu ducha winnych Czechow i bezpodstawnie zajelismy Zaolzie. Oni zrobili to zaraz po I wojnie mimo porozumienia o prowadzeniu granic wg roznic etnicznych. 150 tys. Polakow znalazlo sie w granicahc Czechosłowacji. Po prostu 20 lat pozniej wyegzekwowalismy porozumienie. Tylko moment troche nieszczesliwy, ale niech oni nie graja takich pokrzywdzonych. Odebralismy szabla, co nam przemoca wzieli. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sambo Mossad niewinny? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.11.04, 14:24 Te pozary to zapewnie taka spontaniczna akcja, w której żadnego udziału nie ma Mossad - najbardziej pokojowa organizacja na świecie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: cezar Re: Mossad niewinny? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.11.04, 15:00 Literki ci się w nicku pojebały! Powinieneś się nazwać nie sambo a szambo! Bardziej by do ciebie pasowało!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: niezapowiedziany Re: Mossad niewinny? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.11.04, 15:29 zapewne Mossad tez zabil tego rezysera! pewnie Bin Laden to tez Aagent Mossadu, a Saddam to wujek kuzyna szefa tego wywiadu. tak naprawde to caly swiat jest w rekach Mossadu. Mossad tworzy Matrix. zauwazyliscie, ze nawet pierwsze litery i dlugosc wyrazow sie zgadzaja ??? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: David Re: Mossad tylko podpuścił na van Gogha,zabił Arab IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.11.04, 15:44 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Aaron Oto efekt politycznej poprawności IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.11.04, 14:25 Polityczna poprawność to styl postępowania, który opiera się na udawaniu tolerancji. Faktycznie wzmaga podskórnie niechęć do inności. We Francji zakazy manifestacji swoich przekonań religijnych, zamiast budować czyste pole porozumienia tłumią i wzmacniają niechęć, która jak wulkan szuka wyładowania. Bo tolerancja to umiejętność rzeczywistego rozumienia inności i życia z nią, a nie sterylizacja poglądów na mocy państwowych zakazów. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bozia [...] IP: *.mad.east.verizon.net 13.11.04, 14:27 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: no halal Re: PODPALACZE NA NOWOZELANDZKICH PASZPOSTACH IP: 219.88.134.* 14.11.04, 07:45 jesli mieszkasz w NZ to raczej zwroc uwage czytelnikow na mala notke po prawej stronie.Polityczna poprawnosc socjalistycznego rzadu Helen Clark nakazuje uleglosc wobec islamu(zostala za to pochwalona przez mordercow z Hamas-u) i wrogosc wobec Israela.Totez rozdmuchiwano przez tygodnie afere z 2 agentami Mossadu a starano sie nie wspominac nawet raz o fabryce lewych paszportow prowadzonej w dzielnicy Mt.Albert przez muzulmanow z Kuweitu etc.Chyba nie sugerujesz ze w NL meczety podpalaja izraelscy agenci?Mysle ze Holendrzy sie budza i po prostu chca przezyc we wlasnym kraju.A w Nowej Zelandii wybory w przyszlym roku i wierze ze NZ pojdzie w slady Australii i USA i wybierze dobrze. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bolo nieuki z Wyborczej - a Indonezja do pies? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.11.04, 14:37 nauczcie sie moze skad pochodza imigranci w NL bo wioche robicie... Odpowiedz Link Zgłoś
chilum Re: nieuki z Wyborczej - a Indonezja do pies? 14.11.04, 13:45 "W większości pochodzą.." Czy większość emigrantów w NL pochodzi z Indonezji? Czy np. Surinam to Indonezja? Odpowiedz Link Zgłoś
donjuan Re: Holandia: pożar meczetu w mieście Helden komen 13.11.04, 14:43 Za duzo tej poprawnosci politycznej w Europie zachodniej . Ale i spoleczenstwa te same sa sobie winne. Zamiast przyjmowac bez oporow latwo sie asymilujacych imigrantow z Europy wschodniej wolaly przybyszow ze swoich bylych kolonii . Juz w latach 70-tych Henri Bergasse w ksiazce "Podzwonne dla Rzymu" przestrzegal swoich rodakow Francuzow przed taka polityka . Ale nikt go nie sluchal i oto skutki ! A bedzie jeszcze gorzej ! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: cezar Re: Holandia: pożar meczetu w mieście Helden kome IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.11.04, 15:04 Racja! Tylko, że problem ten będzie teraz i nas dotyczył! Tylko patrzeć jak się u nas zaroi od brudnych arabusów! Już sobie meczet w Gdańsku zbudowali, a na razie jest ich niewielu! Co będzie później!? Czas tałatajstwo zacząć gonić, a im szybciej i dalej, tym lepiej!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Zakaew narazie jest oficjalnie 25000 Muzulmanow w Pol IP: *.elartnet.pl / *.elart.com.pl 13.11.04, 20:07 ale dzieki Bogu bedzie coraz wiecej nasze dzieci juz maja takze dzieci... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: donKichot Re: Holandia: pożar meczetu w mieście Helden kome IP: *.54.43.184.tisdip.tiscali.de 13.11.04, 15:07 Turcja i Maroko to nie byly nigdy koloniami Holenderskimi... po prostu Turcy i Marokanczycy... tak samo jak Polacy ... masowo wyjezdzali ze swoich krajow... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ??? antyterrorysci?! IP: *.adsl.wanadoo.nl 13.11.04, 15:12 naprawde taki blad jest nie do przyjecia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: KOLEJNY MIT PADŁ Holandia to taki tolerancyjny kraj - niby wzór IP: 62.233.169.* 13.11.04, 15:38 az tu nagle okazuje sie ze to nie prawda. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: cezar Re: Holandia: pożar meczetu w mieście Helden IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.11.04, 15:42 Znowu widzę wybździny jakiejś idiotki o pseudo diana więc muszę ponownie przypomnieć ( nie jej-to przypadek nieuleczalnego debilizmu i niewiedzy), że Turcji - pomimo tego iż rzeczywiście jest krajem o większości muzułmanów - nie można w żadnym razie porównywać do innych państw z ludnościa wyznającą islam!!! A w szczególności nie można jej mieszkańców przyrównywać do arabów, bo to zupełnie co innego!!!!! I zresztą jest to obraza dla Turka. W Turcji jest bieda i dlatego Turcy szukają pracy w innych częściach Europy. Tak samo zresztą jak Polacy, Ukraińcy, Litwini, Rumuni i wiele innych nacji. Za pracą przyjeżdżaja też Arabowie. Jednak ci są właściwie w 100% niewykształceni i niewykwalifikowani przez co tej pracy nie znajdują. Z Turkami rzecz się ma inaczej. Też są biedni, ale - jako że w Turcji jest powszechny obowiązek szkolny- są w miarę wyuczeni i przez to sami sobie szukają zajęcia. Otwierają małe interesy: sklepy, pracownie, restauracje. Poza tym w Turcji jest tolerancja religijna i są kościoły różnych wyznań chrześcijańskich. Nie gdzie indziej a w Istambule rezyduje Patriarcha Kościoła Prawosławnego. Proszę sobie wyobrazić taką sytuację w jakimkolwiek ktaju arabskim!!! Z prześladowaniem kobiet też trafiła pod zły adres. Być może gdzieś na odległej prowincji (ale już nie w Kurdystanie!) coś się zdarzy, ale w końcu i u nas na wsi (a i w mieście też) bywa, że chłop kobicie manto spuści. Za to u Arabusów to tak! Baba nie ma do powiedzenia nic! I jeszcze jedno: kawałek Turcji leżący w Europie, z jej byłą stolicą-Istambułem- jest większy i ma więcej ludności niż niejeden nowy i stary kraj Unii Europejskiej. wystarczy?! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Won islam z EU ! Holandia sie oczyszcza,czekamy na kolejne kraje ! IP: *.dip0.t-ipconnect.de 13.11.04, 15:46 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Krok Re: Holandia sie oczyszcza,czekam na...Nas IP: *.sympatico.ca 13.11.04, 16:18 -------------------------------------------------------------------------------- a ja mysle ,ze pora tez na Polske..aby wyczyscila swoja stajnie Augiasza... wypowiedzi na tym forum to odbicie polskiej rzeczywistosci politycznej....szykuje sie katastrofa....wine ponosi kazdy z Polakow..KAZDY....przekonalem sie o tym podczas ostatniego pobytu w kraju.... moim pierwszym odczuciem bylo przerazenie, lek na mysl, ze naleze do tego samego narodu, którego czyny widoczne sa na kazdym kroku.. Czy ktokolwiek inny mialby te okrutna odwage, by tak przedstawic siebie? Nikt na swiecie chyba nie jest do tego zdolny, do tej straszliwej ekshibicji, do tej prezentacji: patrzcie, jacy jestesmy - okrutni, glupi, lecz wierni. Jacy odwazni! Jak pieknie umiemy ginac - a jednak jacy jestesmy niesmiertelni, w mysl piesni: "Jeszcze Polska nie zginela, póki my zyjemy...". Naród bez mózgów, bez polityków, bezmyslnie idacy na zgube, na smierc - naród zaopatrzony tylko w serca i ciezkie lapy do bicia.............. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kazik Re: Holandia sie oczyszcza,czekam na...Nas IP: *.proxy.aol.com 13.11.04, 16:28 masz kompletna racje, ja wynioslem to samo odcucie panie krok Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: cezar Re: Holandia sie oczyszcza,czekam na...Nas IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.11.04, 16:40 To ty już tu więcej do nas nie przyjeżdżaj, skoro tak ci tu źle! Siedź tam u pedałów spokojnie i nie zawracaj dupy! Jednego przygłupa mniej! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dobra_rada ! Re: Holandia musi sie oczyścić z agentów MOSADu! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.11.04, 15:46 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ryba Czy wszyscy muzułmanie muszą mieć czerwone uszy? IP: 194.205.123.* 13.11.04, 21:17 Akualnie w Turcji jest 0% populacji chrześcijańskiej. Przed Ataturkiem było ich 3%. Nazwanie Turka "Turek" przed reformą Ataturka było pejoratywne. Odpowiedz Link Zgłoś
rs_gazeta_forum Holandia, Europa: co dalej 13.11.04, 16:11 Dużo ostatnio na forach jest przewidywań o tym, że muzułmanie nas zaleją, a mało kto (nikt?) nie zwrócił uwagi, że proces (nowożytny, bo o walkach z Turcją tu nie piszę) przejmowania ziemi przez muzułmanów w Europie już się zaczął, a niedawno odniósł pierwszy poważny sukces - w Kosowie. Tam sytuacja zmieniała się bardzo podobnie do najbardziej pesymistycznych przewidywań - jeszcze niedawno (nie pamiętam dokładnie, ale zdaje się nie dalej niż 80 lat temu) Serbowie stanowili w Kosowie, swojej wręcz kolebce, większość. Następnie, zwykły wzrost demograficzny wśród ludności albańskiej doprowadził do proporcji 90:10, tak że gdy Serbowie zaczęli stawiać opór, stanęli na przegranej pozycji. W dodatku był to jeden z wielu frontów walki na Bałkanach, prowadził go reżim Miloszewicia, miepopularny na Zachodzie z innych względów, więc skończyło się na bombardowaniach amerykańskich, przy zerowym sprzeciwie państw europejskich. Obecnie resztki Serbów tylko dlatego są jeszcze obecne w Kosowie, że wojska europejskie, mające bronić biednych Albańczyków przed strasznymi Serbami, zajęły się trochę obroną tych właśnie resztek. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ramon Re: Holandia: pożar meczetu w mieście Helden IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.11.04, 17:25 nie mam nic p-ko arabusom, ale niech spieprzaja na swoja pustynie, brudasy. Odpowiedz Link Zgłoś