Dodaj do ulubionych

***** *** na nagrobku

29.08.23, 15:18
Rodzina zmarłej kobiety, której ostatnią wolą było zamieszczenie na nagrobku ośmiu gwiazdek, odniosła się do sprawy, którą rozdmuchały rządowe media. W rozmowie z Gazetą Wyborczą bliscy nieżyjącej nauczycielki zapewnili, że nie zamierzają się ugiąć i usunąć gwiazdek, bo były one ostatnią wolą zmarłej. - To sprawa między mną a moją mamą i nikomu nic do tego - powiedziała jej córka.

Co ja o tym sądzę? Napis powinien pozostać. Konserwator winien uznać go za historyczne dziedzictwo. Zmarła, przy wsparciu rodziny, definiuje się w ten sposób i inne role w Jej życiu (matka, nauczycielka ...) nie miały znaczenia.
Obserwuj wątek
    • ireneo Re: ***** *** na nagrobku 29.08.23, 15:46
      oleg3 napisał:

> Rodzina zmarłej kobiety, której ostatnią wolą było zamieszczenie na nagrob
      > ku ośmiu gwiazdek, odniosła się do sprawy, którą rozdmuchały rządowe media. W r
      > ozmowie z Gazetą Wyborczą bliscy nieżyjącej nauczycielki zapewnili, że nie za
      > mierzają się ugiąć i usunąć gwiazdek, bo były one ostatnią wolą zmarłej. - To s
      > prawa między mną a moją mamą i nikomu nic do tego - powiedziała jej córka.
      >

>
      > Co ja o tym sądzę? Napis powinien pozostać. Konserwator winien uznać go za hist
      > oryczne dziedzictwo. Zmarła, przy wsparciu rodziny, definiuje się w ten sposób
      > i inne role w Jej życiu (matka, nauczycielka ...) nie miały znaczenia.
      ++++++++
      Widocznie to kogo lubi.zachowała w tajemnicy do grobowej deski. Może lubię ser? W ogóle kogo to obchodzi co miała na myśli?
      • oleg3 Re: ***** *** na nagrobku 29.08.23, 15:53
        Spadaj durniu.
        • ireneo Re: ***** *** na nagrobku 29.08.23, 16:01
          oleg3 napisał:

> Spadaj durniu.
          +++++++
          Kumpela? a to cie pożegnała. - olek3 wał. Żadna tajemnica.
    • sz0k Re: ***** *** na nagrobku 29.08.23, 16:53
      Musi być jakaś członkini tej chorej z nienawiści, sekty PiS.
      • ireneo Re: ***** *** na nagrobku 29.08.23, 17:43
        sz0k napisał:

"Kiedy ludzie przestają wierzyć w Boga, to nie jest tak, że w nic nie wierzą, ale wierzą w cokolwiek."
        +++++++
        A on naPISał o jakiego boga mu chodzi ludzi od tego boga? Wyszlo głupio, gdyż ten jego buk, dla tych mają do wierzenia innego, jest im czymkolwiek.
        Z logiką gkśviu jest jakkolwoek i cokolwiek na bakier gdyż nie ma tak że kiedy przestaje się wierzyć w boga to po to aby nadal wierzyć. Alernatywą jest nauka i zdobywana dzięki niej wiedza która eliminuje bogów. Kiedyś baeet między Tatrami a Bałtykiem to tych bogów bylo że ho ho. Weżmy sobie na tapetę takiego gromowładnego Peruna. Teraz kiedy byle czlowiek sam potrafi robić pioruny buk od nich przepadł. Dużo takiej wiary przepadło.
        ------------
        • sz0k oleg jakiegoś Gazecianego analfabetę tu przywiało 29.08.23, 19:51
          za Tobą. Poziom IQ wskazuje na FK jako źródło pochodzenia.
          • oleg3 Re: oleg jakiegoś Gazecianego analfabetę tu przyw 29.08.23, 20:04
            sz0k napisał:

> za Tobą. Poziom IQ wskazuje na FK jako źródło pochodzenia.

FK to był znaczący awans intelektualny. Podobno wcześniej brylował na Onecie.
          • ireneo Re: oleg jakiegoś Gazecianego analfabetę tu przyw 29.08.23, 20:19
            sz0k napisał:

Poziom IQ wskazuje na FK jako źródło pochodzenia.
            ++++++
            czego pochodzenia? mądrosci, inteligencji?
            Paciorku, to róźne terminy i różne ich zadania. Inteligencja wyznacza cele w życiu, koncentruje się na zadaniach życiowych, gdy mądrość skupia się na ocenie rezultatów działań. Mądrość to umiejętność rozróżniania, co jest prawdą, a co nie, i kiedy należy fałsz odrzucić.
            Pewnie i dlatego Piłsudski osądził że religia jest dla ludzi bez rozumu, a nie o niskim ilorazie.
            --------------
            Ci co chcą wierzyć, niech cieszą się swoją wiarą i nie narzucają jej innym. Niech kościoły uczą ,a nie pouczają, niech wskazują, a nie nakazują. A jak nie , to niech idą razem do diabła.
            Religia i wiara to nie para.
            (ireneo, Listy do Paciorków i Koronek, 29;20)

• oleg3 Re: oleg jakiegoś Gazecianego analfabetę tu przyw 30.08.23, 12:53
      Pewnie te gwizdki ***** *** już ma wytatuowane na czole.
    • zdravko_vypic z tymi 8 gwiazdkami jest jak ze swastyką,... 31.08.23, 13:07
      ...która tylko dlatego, że jakiś debil sobie z niej korzystał jako swojego logo nagle stała się znakiem zakazanym i można za jej użycie wylądować nie tylko na marginesie, ale i w pudle. Wybitny polski twórca Stanisław Szukalski tylko dlatego wylądował w niepamięci, że jego sztuka zawierała elementy wizualne słowiańsko-irańskie, w tym swastyki, miał podejrzane koncepty historiozoficzne i stwierdzono przeto, że to nazista. Do świadomości polskiego ogółu przebił się na kilka dni, kiedy Leonardo di Caprio ujawnił, że Szukalski był jego "przyszywanym dziadkiem" i że spędzał z nim mnóstwo czasu.

Teraz nagle o 8 gwiazdek z powodu tego, że jacyś debile nadali im jakiś swój kretyński kontekst, jest afera. A jeśli ktoś chciałby w ten sposób na przykład zaznaczyć sobie na grobie "Jahwe Bóg" albo "Jezus Pan"? Albo nawet "kurwa mać"? Albo kawałek odwróconego ciągu Fibonacciego jako symbol śmierci? Nie, bo wszystkim odjebało i jedni mają oburz, a drudzy wzwód. Pardą, *****, żeby nie razić oczu świętojebliwości forum tego.

Di Caprio z Szukalskim:

https://d-art.ppstatic.pl/kadry/k/r/0e/7d/571a3a7f1aa95_o_large.jpg

• sz0k piq-u robisz idiotę z siebie - OK, ale czemu też 31.08.23, 13:57
        robisz idiotów z nas? Zaraz zaczniesz "udowadniać", że przysłowiowy rysunek ch... na murze to jest nic wulgarnego bo to przecież może być samolocik, albo armatka... Serio chcesz tak sofizmacić?

zdravko_vypic napisał:

> ...która tylko dlatego, że jakiś debil sobie z niej korzystał jako swojego logo
        > nagle stała się znakiem zakazanym i można za jej użycie wylądować nie tylko na
        > marginesie, ale i w pudle. Wybitny polski twórca Stanisław Szukalski tylko dla
        > tego wylądował w niepamięci, że jego sztuka zawierała elementy wizualne słowiań
        > sko-irańskie, w tym swastyki, miał podejrzane koncepty historiozoficzne i stwie
        > rdzono przeto, że to nazista. Do świadomości polskiego ogółu przebił się na kil
        > ka dni, kiedy Leonardo di Caprio ujawnił, że Szukalski był jego "przyszywanym d
        > ziadkiem" i że spędzał z nim mnóstwo czasu.

A czym innym jest symbol jak nie znakiem, któremu znaczenie i kontekst nadaje człowiek? Od tego ma się mózg żeby wiedzieć w jakim celu i kontekście dany symbol jest użyty. Przecież w opisywanym tu przypadku nie ma żadnej tajemnicy i ukrytych kontekstów, wszystko zostało wyklarowane przez samych zainteresowanych. I kto mówi, że jest to zakazane?. Dla mnie to nawet całkiem przydatne jak ludzie tak się oznaczają gwiazdkami, czy piorunkami - od razu wiadomo z kim ma się do czynienia.

> Teraz nagle o 8 gwiazdek z powodu tego, że jacyś debile nadali im jakiś swój kr
        > etyński kontekst, jest afera. A jeśli ktoś chciałby w ten sposób na przykład za
        > znaczyć sobie na grobie "Jahwe Bóg" albo "Jezus Pan"? Albo nawet "kurwa mać"? A
        > lbo kawałek odwróconego ciągu Fibonacciego jako symbol śmierci? Nie, bo wszystk
        > im odjebało i jedni mają oburz, a drudzy wzwód. Pardą, *****, żeby nie razić oc
        > zu świętojebliwości forum tego.

Chętnie poznam te inne konteksty ***** ***... historyczne, kulturowe, religijne...
        • zdravko_vypic nie robię idiotów z "was", jak to nazwałeś,... 31.08.23, 14:14
          ...masz rozszczepienie jaźni, sz0czeńku? Rysunek chuja na ścianie jednak różni się od znaku. Jak rozumiem, kiedy pedalstwo zacznie używać znaku chi-ro, znanego ci zapewne, jeśli uczęszczałeś na religię, na oznaczenie penetracji pupy siurkiem, to przestaniesz go używać w dotychczasowym znaczeniu, gdyż stanie ci się wstrętny. Znak chi-ro to ten, chłopcze: ☧.

• sz0k Re: nie robię idiotów z "was", jak to nazwałeś,.. 31.08.23, 14:29
            zdravko_vypic napisał:

> Rysunek chuja na ścianie jednak różni się od znaku.

O pacz Pan - "jednak różni się" - a czym to się różni jeśli można wiedzieć? Prehistoryczny symbol płodności, godny chyba umieszczenia na nagrobku, co nie?

> Jak rozumiem, kiedy pedalstwo zacznie używać znaku chi-ro, znaneg
            > o ci zapewne, jeśli uczęszczałeś na religię, na oznaczenie penetracji pupy siur
            > kiem, to przestaniesz go używać w dotychczasowym znaczeniu, gdyż stanie ci się
            > wstrętny. Znak chi-ro to ten, chłopcze: ☧.

Znalazłeś już te konteksty ***** ***, czy dalej będziesz rżnąć głupa?
            • zdravko_vypic a skąd wiesz, ćwoczku, że to chuj?... 01.09.23, 09:06
              ...Jest ogromna różnica, ćwoczku, między znakiem a przedstawieniem. Acha, nie mam problemu z chujem na nagrobku, jeśli jest tam pochowany jakiś czciciel Sziwy. Ty masz? Chcesz cenzurować ludziom nagrobki po śmierci?

A tu masz, ćwoczku, "jebać pis" na fladze Alaski. Wystąp do władz stanowych z protestem.

https://t3.ftcdn.net/jpg/01/34/47/48/360_F_134474844_HgRusNXI2jq8nc5N1nevQ7Rxb6clJLvQ.jpg

Pierwsza flaga stanów Konfederacji (stars & bars) też ma "jebać pis":

https://www.starnewsonline.com/gcdn/authoring/2015/06/25/NSTN/ghows-NC-5aeb5649-8ff5-4fc2-9492-e43c5b34acfa-1f5d72d3.jpeg

Ojojoj, i tu, co za skandal, to jakiś wszechświatowy ruch jebaćpisów robi prowokacje:

https://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/thumb/4/49/Dolci_Madonna_p1070185.jpg/800px-Dolci_Madonna_p1070185.jpg

sz0k napisał:

> zdravko_vypic napisał:
              >
              > > Rysunek chuja na ścianie jednak różni się od znaku.
              >
              > O pacz Pan - "jednak różni się" - a czym to się różni jeśli można wiedzieć? Pre
              > historyczny symbol płodności, godny chyba umieszczenia na nagrobku, co nie?
              >
              > > Jak rozumiem, kiedy pedalstwo zacznie używać znaku chi-ro, znaneg
              > > o ci zapewne, jeśli uczęszczałeś na religię, na oznaczenie penetracji pup
              > y siur
              > > kiem, to przestaniesz go używać w dotychczasowym znaczeniu, gdyż stanie c
              > i się
              > > wstrętny. Znak chi-ro to ten, chłopcze: ☧.
              >
              > Znalazłeś już te konteksty ***** ***, czy dalej będziesz rżnąć głupa?
              >
              • zdravko_vypic kiedy ***ałem "święto***liwość forum tego",... 01.09.23, 09:15
                ...nie myślałem, że poczujesz się aż tak wezwany do tablicy, sz0czeńku.
                • sz0k internetowy troll-kibol wysrał się na środku 01.09.23, 10:21
                  w celu sprowokowania reakcji, po czym się chichra i ślini w kąciku jak małe dziecko: "Hihihi, patrzcie jak go sprowokowałem do reakcji". Czyli jak to klasyczny kibolski troll GWniany.
                  Parafrazując słynne powiedzenie - człowiek może wyjść z GWna (jak piq-uś swego czasu), ale GWno z człowieka nigdy. Wracaj się brandzlować na FK z podobnymi Tobie pajacami.
                  • zdravko_vypic zostałeś zaorany, chłopcze,... 01.09.23, 16:10
                    ...doskonale wiesz, że nie masz żadnych argumentów.

sz0k napisał:

> w celu sprowokowania reakcji, po czym się chichra i ślini w kąciku jak małe dzi
                    > ecko: "Hihihi, patrzcie jak go sprowokowałem do reakcji". Czyli jak to klasyczn
                    > y kibolski troll GWniany.
                    > Parafrazując słynne powiedzenie - człowiek może wyjść z GWna (jak piq-uś swego
                    > czasu), ale GWno z człowieka nigdy. Wracaj się brandzlować na FK z podobnymi To
                    > bie pajacami.
                    >
                    • sz0k zaorany, zmiażdżony i zmasakrowany 01.09.23, 20:52
                      zdravko_vypic napisał:

> ...doskonale wiesz, że nie masz żadnych argumentów.

Argumenty to się ma przeciwko czemuś sensownemu. Ty nie przedstawiłeś nic poza "snajperowym" relatywistyczno-sofizmatycznym pustosłowiem na poziomie "polskie obozy koncentracyjne to poprawny zwrot bo przecież są na terenie dzisiejszej Polski", tudzież "my wcale nie hejlowaliśmy tylko kolega zamawiał 5 piw".

Ale wiesz piq-u, po małej kwerendzie w googlach (chciałem zobaczyć jak ten nagrobek wygląda w rzeczywistości), ja chyba już domyślam się o co Ci chodziło. Któryś tam portal napisał, że administrator cmentarza zamierza żądać usunięcia tej grafiki - ja w to osobiście nie wierzę - ale myślę, że to mogło być osią Twojego posta. Z tym, że nie było osią mojego, dlatego że ja o żadnym zakazywaniu nawet nie słyszałem i odniosłem się tylko do słabości (głupoty) argumentacji "te 8 gwiazdek może oznaczać przecież cokolwiek". Nie może (tzn. w teorii na upartego oczywiście może oznaczać cokolwiek, ale nic rozpoznawalnego w celowym kontekście - inaczej po co ktokolwiek miałby to w ogóle używać), czego dowiedli sami twórcy (po prostu przyznając o co im chodziło), jak i czego dowiodłeś sam nie potrafiąc pokazać ani jednego przykładu użycia takiego samego (a nie dowolnych 8 gwiazdek w dowolnym ułożeniu) symbolu, ale o innym znaczeniu.

I dotyczy to jakiegokolwiek z przytoczonych tu przykładów, to nie ma nic wspólnego z PiS-em. Czy to swastyka, czy sierp i młot, pentagram, czy cokolwiek. Dyskutowanie o zakazie używania symboli (tych, czy innych) - jak najbardziej, ale nie przy użyciu argumentacji "zakazywanie jest złe bo to przecież może oznaczać cokolwiek" - to jest moim zdaniem słaba i głupia argumentacja. Czego znowu dowodzi ten wątek, bo koniec końców to się sprowadza do absurdów - to może oznaczać wszystko, czyli de facto nie oznacza nic (tylko w takim razie po co to w ogóle używać, chyba celem jest właśnie aby ktoś wyczytał z tego jakiś konkretny przekaz).

Dlatego tak - kontekst ma znaczenie, intencja ma znaczenie, ba nawet historia danego symbolu ma znaczenie. To wszystko wpływa na nasz odbiór (i dobrze bo to pozwala też używającym symbole stosować je aby coś konkretnego przekazać). Czy to powód żeby zakazywać używania symboli - na pewno nie, ale proszę nie robić ze mnie na siłę wariata starając się udowodnić, że konkretny symbol użyty w konkretnym celu tak na prawdę może oznaczać cokolwiek... Jak zobaczę sierp i młot na nagrobku to będzie to dla mnie w miarę jasny przekaz kto tam leży i na pewno nie będzie to małżeństwo kowala i druidki...
                      • ireneo Re: zaorany, zmiażdżony i zmasakrowany 01.09.23, 21:37
                        sz0k napisał:

"Na to, by w danym kraju zapanował socjalizm, wystarczy wprowadzić w nim demokrację."
                        Karol Marks
                        +++++++++
                        a niby z jakiego to dzieła ten cytat, alogiczność wskazuje głąba Korwina.
                        A tu Marks:
                        "Jedynie i wyłącznie komunizm jest w stanie stworzyć demokrację istotnie zupełną, a im zupełniejsza jest ona, tym prędzej stanie się niepotrzebna, samo przez się nastąpi jej obumarcie."

"Rozwój naprzód, tj. do komunizmu, idzie poprzez dyktaturę proletariatu i inaczej iść nie może, bo nikt oprócz proletariatu nie jest w stanie złamać oporu wyzyskiwaczy-kapitalistów, i innej drogi nie ma."
                        Trzeba być nieźle walniętym aby dyktaturę proletariatu kojarzyć z demokracją.
                        • sz0k Re: zaorany, zmiażdżony i zmasakrowany 04.09.23, 13:49
                          ireneo napisał(a):

> sz0k napisał:
                          >
                          > "Na to, by w danym kraju zapanował socjalizm, wystarczy wprowadzić w nim demokr
                          > ację."
                          > Karol Marks
                          > +++++++++
                          > a niby z jakiego to dzieła ten cytat, alogiczność wskazuje głąba Korwina.

Może nie dokładny cytat, ale zgrabne streszczenie myśli przewodniej wysrywów Marksa. Triumf socjalizmu widział on tylko w warunkach demokracji, mimo że pisał w czasach kiedy monarchie wprawdzie już powoli odchodziły w niebyt, ale jeszcze były (połowa XIX w.). Droga do komunizmu i dyktatury proletariatu wiodła przez demokrację socjalistyczną, nic innego.

> A tu Marks:
                          > "Jedynie i wyłącznie komunizm jest w stanie stworzyć demokrację istotnie zupeł
                          > ną, a im zupełniejsza jest ona, tym prędzej stanie się niepotrzebna, samo przez
                          > się nastąpi jej obumarcie."
                          >
                          > "Rozwój naprzód, tj. do komunizmu, idzie poprzez dyktaturę proletariatu i inacz
                          > ej iść nie może, bo nikt oprócz proletariatu nie jest w stanie złamać oporu wyz
                          > yskiwaczy-kapitalistów, i innej drogi nie ma."
                          > Trzeba być nieźle walniętym aby dyktaturę proletariatu kojarzyć z demokracją.

Ty umiesz czytać ze zrozumieniem to co sam cytujesz? Przecież to jest opis kolejnych już etapów rewolucji od socjalizmu do komunizmu. Co zabawne sam Marks stwierdza, że komunizm/dyktatura proletariatu to "demokracja zupełna" i patrząc dookoła nie da się mu odmówić racji. Eurokołchoz uchodzi za uber demokrację, a to nic innego jak dyktat jakichś niewybieralnych przez nikogo, szemranych gremiów, USA - wzór demokracji jest w szponach despotów neomarksistowskich, a konkretnie elgiebetyzmu-genederyzmu stosowanego, no i generalnie każda współczesna demokracja to nic innego jak dyktatura kilku partyjnych bonzów.
                      • zdravko_vypic okej, z tym się mogę zgodzić,... 02.09.23, 13:30
                        ...jednak nie powinno być zgody na przywłaszczanie sobie symboli przez durniów i zbrodniarzy. Uznawanie, że to, co kojarzy się z durnym lub zbrodniczym, ale zostało przywłaszczone przez durniów i zbrodniarzy, powinno się już na zawsze z tym kojarzyć jest faktycznym uznawaniem przywłaszczania sobie przez durniów i zbrodniarzy znaków/symboli kulturowych przez "zasiedzenie". To tak, jakby uznawać kradzież wspólnej własności. O tym był mój post.

Oczywiście nie oznacza to, że uważam umieszczenie dzisiaj 8 gwiazdek na grobie za przyzwoite czy uzasadnione. Ale za 5 czy 10 lat to już nie będzie miało obecnego bieżącego znaczenia, które im nadano, bo ulegnie zapomnieniu jako efemeryczne zjawisko ograniczone do niewielkiej grupy oszołomów. Założę się, że nawet dzisiaj poza Śliną w Rozum i odpowiadającą im grupą podobnych po drugiej stronie ściany niewiele osób to rozpoznaje czy kojarzy.

Właściwie to może nawet być kiedyś pamiątka bezrozumnego szaleństwa obecnych czasów, żeby tego więcej nie robić (czego oczywiście się nie posłucha i ktoś to zrobi ponownie).
                        • oleg3 Re: okej, z tym się mogę zgodzić,... 04.09.23, 12:20
                          zdravko_vypic napisał:

> Oczywiście nie oznacza to, że uważam umieszczenie dzisiaj 8 gwiazdek na grobie za przyzwoite czy
                          > uzasadnione. Ale za 5 czy 10 lat to już nie będzie miało obecnego bieżącego znaczenia, które im nadano, bo
                          > ulegnie zapomnieniu jako efemeryczne zjawisko ograniczone do niewielkiej grupy oszołomów.

W poście otwierającym wątek napisałem:
                          > Co ja o tym sądzę? Napis powinien pozostać. Konserwator winien uznać go za historyczne dziedzictwo.
                        • sz0k Re: okej, z tym się mogę zgodzić,... 04.09.23, 13:56
                          zdravko_vypic napisał:

> ...jednak nie powinno być zgody na przywłaszczanie sobie symboli przez durniów
                          > i zbrodniarzy. Uznawanie, że to, co kojarzy się z durnym lub zbrodniczym, ale z
                          > ostało przywłaszczone przez durniów i zbrodniarzy, powinno się już na zawsze z
                          > tym kojarzyć jest faktycznym uznawaniem przywłaszczania sobie przez durniów i z
                          > brodniarzy znaków/symboli kulturowych przez "zasiedzenie". To tak, jakby uznawa
                          > ć kradzież wspólnej własności. O tym był mój post.

No ale tak już jest i raczej nie ma się na to wpływu. Szczególnie przy ekstremalnie silnych bodźcach emocjonalnych, dużych (epokowych wręcz) wydarzeniach. Co by nie mówić o II w. światowej to jednak było to gigantyczne wydarzenie rezonujące w wielu kolejnych pokoleniach. Za 1000 lat pewnie nikt już nie będzie o tym pamiętał i wtedy może swastyka znowu będzie mogła być kojarzona z czymś innym, ale niecałe 100 lat to widocznie jeszcze za mało. Może i 200 będzie za mało, kto wie, my się tego i tak już nie dowiemy.
              • zdravko_vypic Stella Maris, chłopcze,... 01.09.23, 09:37
                ...to ósma gwiazda z ośmiu, Gwiazda Polarna, zbawienie zagubionych na morzu, tytuł Najświętszej Marii Panny. Osiem to w ogóle ważna liczba dla nas chrześcijan, nie wiem, jak dla was. Oznacza apokatastasis, czyli zbawienie od złego i przywrócenie światu Bożej doskonałości. Tylko 8 osób uratowało się z potopu, sz0czku, w arce.
                • sz0k czyli jednak dalej postanowiłeś rżnąć głupa 01.09.23, 10:17
                  jako, że żaden z Twoich przykładów nie przedstawia tego: ***** *** (równie dobrze mógłbyś dowodzić, że napisanie oUo to to samo co rysnunek wuja). Wolny wybór.
                  Ja nie znoszę ludzkiej głupoty, zwłaszcza ostentacyjnej. Stąd zabrałem głos. Po raz kolejny jednak dowiodłeś, że dyskutowanie z tutejszymi odklejeńcami, do których niestety zgłosiłeś swego czasu akces, nie ma najmniejszego sensu. Sam się dalej babraj w swoich ekskrementach, to przecież najbardziej lubisz.
                  • zdravko_vypic ojojoj, widzę "gest dobrej woli",... 01.09.23, 16:07
                    sz0k napisał:

> jako, że żaden z Twoich przykładów nie przedstawia tego: ***** *** (równie dobr
                    > ze mógłbyś dowodzić, że napisanie oUo to to samo co rysnunek wuja). Wolny wybór
                    > .
                    > Ja nie znoszę ludzkiej głupoty, zwłaszcza ostentacyjnej. Stąd zabrałem głos. Po
                    > raz kolejny jednak dowiodłeś, że dyskutowanie z tutejszymi odklejeńcami, do kt
                    > órych niestety zgłosiłeś swego czasu akces, nie ma najmniejszego sensu. Sam się
                    > dalej babraj w swoich ekskrementach, to przecież najbardziej lubisz.
                    >
              • ireneo Re: a skąd wiesz, ćwoczku, że to chuj?... 01.09.23, 11:11
                zdravko_vypic napisał:

> ...Jest ogromna różnica, ćwoczku, między znakiem a przedstawieniem. Acha, nie m

> > Znalazłeś już te konteksty ***** ***, czy dalej będziesz rżnąć głupa?
                > >
    • ireneo Re: ***** *** na nagrobku 01.09.23, 11:25
      oleg3 napisał:

> Rodzina zmarłej kobiety, której ostatnią wolą było zamieszczenie na nagrob
      > ku ośmiu gwiazdek, odniosła się do sprawy, którą rozdmuchały rządowe media. W r
      > ozmowie z Gazetą Wyborczą bliscy nieżyjącej nauczycielki zapewnili, że nie za
      > mierzają się ugiąć i usunąć gwiazdek, bo były one ostatnią wolą zmarłej. - To s
      > prawa między mną a moją mamą i nikomu nic do tego - powiedziała jej córka.
      >

>
      > Co ja o tym sądzę? Napis powinien pozostać. Konserwator winien uznać go za hist
      > oryczne dziedzictwo. Zmarła, przy wsparciu rodziny, definiuje się w ten sposób
      > i inne role w Jej życiu (matka, nauczycielka ...) nie miały znaczenia.
      +++++++++
      A, jak ona nauczycielka i matka dzieci uczących się, to wyraziła swoją opinię j**** MON.
      Dosadnie, ale do kul-katolików można tylko w ich potocznym języku.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nie pamiętasz hasła lub ?

Nakarm Pajacyka