Dodaj do ulubionych

Gra pozorów a tymczasem...

26.10.23, 15:10
"Oskarżam PiS"
Brawo Panie profesorze. To są konkrety. Po pięknej jesieni te słowa muszą wybrzmieć na sali sądowej.

Prof. Wojciech Sadurski:
Oskarżam: Jarosława Aleksandra Kaczyńskiego,
urodzonego 18 czerwca 1949 r. w Warszawie, że kierując wykonaniem czynów zabronionych przez inne osoby, dopuścił się sprawstwa kierowniczego nakierunkowanego na zmianę ustroju konstytucyjnego RP.

Oskarżam: Andrzeja Sebastiana Dudę,
urodzonego 16 maja 1972 r. w Krakowie, o to, że pełniąc funkcję prezydenta RP, dopuścił się bezprawnej zmiany konstytucyjnego ustroju Rzeczypospolitej Polskiej, podważając zasadę podziału i równoważenia władz (Konstytucja RP, art. 10 ust. 1), a w szczególności podpisując liczne ustawy zmieniające ustrój państwa w drodze niekonstytucyjnej, m.in. ustawę o ustroju sądów powszechnych, o Sądzie Najwyższym i o Krajowej Radzie Sądownictwa, czym popełnił delikt konstytucyjny, a także naruszył art. 127 kodeksu karnego (zamach stanu). Ponadto dopuścił się licznych przestępstw przekroczenia uprawnień funkcjonariusza publicznego, m.in. usiłując ułaskawić osoby przed wydaniem wobec nich prawomocnego wyroku, a także przestępstw niedopełnienia obowiązków przez funkcjonariusza publicznego, m.in. przez uporczywą odmowę odebrania przyrzeczenia od prawidłowo wybranych sędziów Trybunału Konstytucyjnego, czym popełnił delikt konstytucyjny i przestępstwo z art. 231 kodeksu karnego (przekroczenie uprawnień przez funkcjonariusza).

Oskarżam: Beatę Marię Szydło,
urodzoną 15 kwietnia 1963 r. w Oświęcimiu, o to, że pełniąc funkcję Prezesa Rady Ministrów, wstrzymała publikację powszechnie obowiązujących orzeczeń Trybunału Konstytucyjnego o sygnaturach K 47/15, K 39/16 i K 44/16, a następnie uporczywie wstrzymywała się od decyzji o opublikowaniu tych orzeczeń, czym popełniła delikt konstytucyjny z art. 190 ust. 2 Konstytucji RP, a także nie wypełniła ciążących na sobie obowiązków, popełniając przestępstwo z art. 231 kk (przekroczenie uprawnień przez funkcjonariusza).

Oskarżam: Mateusza Jakuba Morawieckiego,
urodzonego 20 czerwca 1968 r. we Wrocławiu, o to, że pełniąc funkcję Prezesa Rady Ministrów, nie doprowadził do natychmiastowej publikacji orzeczeń Trybunału Konstytucyjnego o sygnaturach K 47/15, K 39/16 i K 44/16, czym popełnił przestępstwo z art. 231 kk niedopełnienia obowiązków przez funkcjonariusza publicznego; ponadto o to, że w trakcie kampanii wyborczej poprzedzającej wybory samorządowe 21.10.2018 r. wielokrotnie obiecywał preferencje rządowe w rozdziale środków publicznych dla tych samorządów, w których większość zdobędzie partia pod nazwą „Prawo i Sprawiedliwość”, czym dopuścił się przestępstwa czynnego łapownictwa wyborczego, zatem czynu zabronionego przez art. 250a par. 2 kk.

Oskarżam: Zbigniewa Tadeusza Ziobrę,
urodzonego 18 sierpnia 1970 r. w Krakowie, o to, że pełniąc funkcję ministra sprawiedliwości, działając w porozumieniu z podległymi sobie funkcjonariuszami publicznymi, wpływał bezprawnie na sposób funkcjonowania i obsadę Krajowej Rady Sądownictwa, Trybunału Konstytucyjnego, Sądu Najwyższego i sądów powszechnych, co stanowi przestępstwo przekroczenia uprawnień i niedopełnienia obowiązków, o którym mowa w art. 231 kodeksu karnego; także o to, że dopuścił się fałszywych publicznych oskarżeń innych osób o popełnienie przestępstwa, w tym w trakcie wykonywania przez te osoby czynności medycznych, czym popełnił przestępstwo z art. 238 kk (fałszywe zawiadomienie o przestępstwie); także o utrudnianie lub udaremnianie postępowania karnego, a zatem o przestępstwa z art. 239 kk (poplecznictwo) przez to, że pełniąc funkcję prokuratora generalnego, wywarł presję na podporządkowanych sobie prokuratorów, by zakończyli dochodzenie w sprawie przemocy bezprawnej dokonanej w dniu 10 listopada 2017 r. przez grupę uczestników Marszu Niepodległości w stosunku do pokojowo protestujących kobiet.

Oskarżam: Julię Annę Przyłębską,
urodzoną 16 listopada 1959 r. w Bydgoszczy, o to, że mimo zawinionych przez siebie nieprawidłowości w tzw. wyborze na stanowisko prezesa Trybunału Konstytucyjnego, polegających m.in. na celowo spowodowanej przez siebie nieobecności niektórych sędziów TK w posiedzeniu Zgromadzenia Sędziów TK, a także braku formalnej rezolucji w sprawie przedstawienia kandydatów na to stanowisko prezydentowi RP, w sposób uporczywy i w trybie ciągłym podawała się za prezesa Trybunału Konstytucyjnego, czyli podawała się za funkcjonariusza publicznego o uprawnieniach, których nie ma, czym naruszyła art. 227 kk (oszukańcze podanie się za funkcjonariusza publicznego); ponadto o to, że wielokrotnie zmieniała bezprawnie już wcześniej ustalone składy sędziowskie orzekające w TK, czym popełniła przestępstwo z art. 231 kk (niedopełnienie obowiązków lub przekroczenie uprawnień przez funkcjonariusza publicznego); ponadto w trybie pomocnictwa przestępczego opisanego w art. 18 par. 3 kk umożliwiała udział w orzekaniu w TK osobom do tego nieuprawnionym, czym pomogła w popełnieniu przestępstwa ciągłego z art. 227 kk (podanie się za funkcjonariusza publicznego).

urodzonego 18 czerwca 1949 r. w Warszawie, o to, że kierując wykonaniem czynów zabronionych przez inne osoby, w szczególności pełniące funkcje prezydenta RP, premiera, ministrów, prezesa Trybunału Konstytucyjnego oraz posłów i senatorów wybranych z list partii pod nazwą „Prawo i Sprawiedliwość”, dopuścił się sprawstwa kierowniczego nakierunkowanego na zmianę ustroju konstytucyjnego RP przez obalenie zasad demokratycznego państwa prawnego (art. 2 Konstytucji RP) oraz podziału i równoważenia się władz (art. 10 ust. 1 Konstytucji RP), skupiając całą władzę publiczną w swoich rękach, a zatem sprawstwa kierowniczego dotyczącego zbrodni zamachu stanu, o której mowa w art. 127 kodeksu karnego; ponadto o publiczne znieważenie grupy ludzi przez ogłoszenie, że potencjalni imigranci są nosicielami groźnych zarazków, czym popełnił przestępstwo z art. 257 kk (publiczne znieważenie grupy ludzi).Wobec wszystkich tych osób domagam się sprawiedliwej kary zgodnej z obowiązującym prawem, choć w przypadku Julii Marii Przyłębskiej będę wnioskował o nadzwyczajne złagodzenie kary ze względu na uprawdopodobnione niskie rozpoznanie znaczenia i szkodliwości popełnionych przez siebie czynów.

To tylko wstęp. Liczba paragrafów i ławy oskarżonych bedą o wiele, wiele dłuższe. Obiecuję.
Obserwuj wątek
    • boomerang tu potrzeba posunięć szekspirowskich 26.10.23, 22:26
      Na początek zabić wszystkich prawników, choć to może zająć trochę czasu.

"The first thing we do, let's kill all the lawyers"
      William Shakespeare's Henry VI, Part 2, Act IV, Scene 2
      • felusiak1 Re: tu potrzeba posunięć szekspirowskich 27.10.23, 01:06
        Ten się kwalifikuje. To co robi jest próbą kryminalizacji polityki co samo w sobie jest antydemokratyczne wręcz stalinowskie. Być może Sadurski jest stalinistą albo nie zdaje sobie sprawy z tego co mówi. Jeśli nie zdaje sobie sprawy to kwalifikuje się do czubków i nie może być zabity.
        • pikrat Re: tu potrzeba posunięć szekspirowskich 27.10.23, 15:48
          felusiak1 napisał:

> Ten się kwalifikuje. To co robi jest próbą kryminalizacji polityki co samo w so
          > bie jest antydemokratyczne wręcz stalinowskie. Być może Sadurski jest stalinist
          > ą albo nie zdaje sobie sprawy z tego co mówi. Jeśli nie zdaje sobie sprawy to k
          > walifikuje się do czubków i nie może być zabity.
          >
          =======================
          Wyrazy współczucia, felusiak. Przy okazji odwiedź, zamiast dawać Profesorowi "dobre rady", swojego psychiatrę. Pomyśl przez chwilę co pomyślałbyś o facecie, który o wykształconym prawniku, który wyłuszczył kto co i z jakiego paragrafu robi stalinowca. Czyli napisanie prawdy kwalifikuje do czubków? Czy byłbyś w stanie z tą prawdą polemizować? Może Pani Premier wydrukowała co należy? Pytanie było retoryczne.

Cieszę się tylko z jednego, że mam szansę umrzeć w normalnej Polsce a nie tej rządzonej przez PiS. A ty na odwrót. To wielka dla mnie sytuacja.

Do skrytoczytaczy: Wasz brak uczestnictwa w wątku to też uczestnictwo. Nie jesteście w stanie znaleźć żadnej merytorycznej odpowiedzi, podważyć choćby jeden zarzut Sadurskiego.

• oleg3 Re: tu potrzeba posunięć szekspirowskich 27.10.23, 18:44
            Nie wariat? No to Wyszyński.

pikrat napisał:

> Wyrazy współczucia, felusiak. Przy okazji odwiedź, zamiast dawać Profesorowi "d
            > obre rady", swojego psychiatrę. Pomyśl przez chwilę co pomyślałbyś o facecie, k
            > tóry o wykształconym prawniku, który wyłuszczył kto co i z jakiego paragrafu ro
            > bi stalinowca.
            • pikrat Re: tu potrzeba posunięć szekspirowskich 27.10.23, 20:05
              Nie łapię porównania do Wyszyńskiego. Pewnie Ziobro by się załapał. Obaj parafianie, znaczy, z Wyszyńskim.

Czy zarzuty Sadurskiego są wyssane z palca czy też mają potwierdzenie w faktach. Jeśli mnie moja pamięć nie zawodzi to wszystkie te zarzuty są prawdziwe.

Przy okazji... zdaje się, że nie powinieneś mieć problemów z wyrażeniem szczerej opinii. PiS już, jak deklarowałeś, może niezbyt gorliwie, nie jest już z Twojej bajki.
              • oleg3 Re: tu potrzeba posunięć szekspirowskich 27.10.23, 21:45
                pikrat napisał:

> Nie łapię porównania do Wyszyńskiego.

Jakoś mnie to dziwi.
                • pikrat Re: tu potrzeba posunięć szekspirowskich 28.10.23, 10:05
                  oleg3 napisał:

> pikrat napisał:
                  >
                  > > Nie łapię porównania do Wyszyńskiego.
                  >
                  > Jakoś mnie to dziwi.
                  >
                  >
                  >
                  >

Dziwić się - ludzka rzecz.
                  • oleg3 Re: tu potrzeba posunięć szekspirowskich 28.10.23, 10:35
                    pikrat napisał:

> Dziwić się - ludzka rzecz.

Tak. Musimy udać się na grząski grunt psychologii. Dlaczego facet z mojego pokolenia nie kojarzy hasła: Dajcie mi człowieka, a paragraf się znajdzie? Wyparcie! Taki psychologiczny mechanizm broniący organizm przed rozpadem osobowości.
                    • pikrat Re: tu potrzeba posunięć szekspirowskich 28.10.23, 15:46
                      To hasło pamiętam z lektury podziemnych gazetek Solidarności Mam jednak wątpliwości czy kojarzysz to hasło z Ziobrą, który naruszając konstytucję podporządkował sobie, za zgodą Prezydenta, sądy i prokuraturę czy też z poprzednią władzą, w uproszczeniu władzą Tuska.. Nie mam wątpliwości, że za Tuska Polska była krajem praworządnym.

Oczywiście masz prawo mieć inne zdanie ale wtedy należałoby polemicznie podejść do zarzutów Profesora Sadurskiego. Np. napisać, że wspomniana wcześniej pani Szydło opublikowało orzeczenie TK a Pan Prezydent nie podpisywał ustaw o ustroju sądów powszechnych, chociaż obaj wiemy, że było inaczej.
                      • oleg3 Re: tu potrzeba posunięć szekspirowskich 28.10.23, 16:42
                        pikrat napisał:

> Oczywiście masz prawo mieć inne zdanie ale

Patrz pan. Prawo mam, ale
                        • felusiak1 Re: tu potrzeba posunięć szekspirowskich 28.10.23, 22:09
                          No popaczty się. Nie kojarzy Wyszynskiego ale jakoby wie niemal wszystko.
                          Profesor wypisuje dyrdymaly i wkleja paragrafy, zatem zna się. W końcu profesor.
                          Na przyklad Morawieckiego wsadzić z Art 231 KK. A co ten artykul mówi? "Funkcjonariusz publiczny, który, przekraczając swoje uprawnienia lub nie dopełniając obowiązków, działa na szkodę interesu publicznego lub prywatnego,"
                          To wymaga konkretnego przedstawienia czynu. Co zrobił, kiedy zrobil, jak zrobil i wykazać szkody. Nie wystarczy wskazać paragraf i uznać winnym zanim proces sie rozpocznie.
                          • pikrat Re: tu potrzeba posunięć szekspirowskich 30.10.23, 13:55
                            felusiak1 napisał:

> No popaczty się. Nie kojarzy Wyszynskiego ale jakoby wie niemal wszystko.
                            > Profesor wypisuje dyrdymaly i wkleja paragrafy, zatem zna się. W końcu profesor
                            > .
                            > Na przyklad Morawieckiego wsadzić z Art 231 KK. A co ten artykul mówi? "Funkcjo
                            > nariusz publiczny, który, przekraczając swoje uprawnienia lub nie dopełniając o
                            > bowiązków, działa na szkodę interesu publicznego lub prywatnego,"
                            > To wymaga konkretnego przedstawienia czynu. Co zrobił, kiedy zrobil, jak zrobil
                            > i wykazać szkody. Nie wystarczy wskazać paragraf i uznać winnym zanim proces s
                            > ie rozpocznie.
                            ============================
                            Fantazjujesz. O Wyszyńskim słyszałem i napisałem co o tym porównaniu myślę.

Teraz o premierze Morawieckim. Nie mieszkasz w Polsce i masz prawo wielu spraw nie rozumieć. Wtedy pytaj a ty wolisz grać rolę arbitra z wiedzą wygłaszaną z ambon tzw. polskich kościołów.
                            Dam ci przykład z mojego życia w 100% autentyczny: projektowałem kiedyś pewnemu Niemcowi ożenionemu z Polką instalację dla jego jachtu. Facet zdziwił się, że wszystko co posiadam z żoną jest nasze wspólne. Przepisz wszystko na żonę bo w razie czego nić wam nie odbiorą. Kojarzysz. Ja uznałem, że to byłoby nieuczciwe a pan premier nie. Znaczy kombinował i bał się utraty majątku jakby co... Ponoć wszyscy przestępcy tak postępują. Jeżdżą autami za 100 tys dolarów ale w razie czego twierdzą, że pożyczyli od żony.
                            • felusiak1 Re: tu potrzeba posunięć szekspirowskich 30.10.23, 16:52
                              I to ma być to przestepstwo. Kryminalista bo na żonę przepisał?
                              • pikrat Re: tu potrzeba posunięć szekspirowskich 30.10.23, 18:40
                                felusiak1 napisał:

> I to ma być to przestepstwo. Kryminalista bo na żonę przepisał?
                                >
                                =====================
                                Myślisz, że to było bezsensowne? O naiwny...
                                • felusiak1 Re: tu potrzeba posunięć szekspirowskich 30.10.23, 22:14
                                  Myślę, że twoja konfabulacja jest bezsensowna tak jak konfabulacja profesora.
                                  Ja chcę wiedzieć jakie przestepstwo popelnil Morawiecki, konkretnie. Co zrobil, kiedy zrobil, jak zrobił. To samo dotyczy Giertycha. Nie interesuje mnie przytaczanie paragrafów.Ja chcę konkretów.
                                  Ty z kolei jedziesz na fali politycznie motywowanych bzdur. Masz coś konkretnego, masz dowody zawiadom prokuraturę.
                                  • pikrat Re: tu potrzeba posunięć szekspirowskich 31.10.23, 10:11
                                    felusiak1 napisał:

> Myślę, że twoja konfabulacja jest bezsensowna tak jak konfabulacja profesora.
                                    > Ja chcę wiedzieć jakie przestepstwo popelnil Morawiecki, konkretnie. Co zrobil,
                                    > kiedy zrobil, jak zrobił.
                                    ========================
                                    "Dajcie mi człowieka a paragraf się znajdzie" Takie porównanie tobie odpowiada. Mnie nie. Poczekam cierpliwie na wyrok NIEZALEŻNEGO sądu. Oczywiście jeśli powstaną warunki do przeprowadzenia rzetelnego śledztwa by złodziej był sprawiedliwie i zgodnie z prawem osądzony. Zgodnie z prawem i sprawiedliwie. Mówi ci to coś?

To samo dotyczy Giertycha. Nie interesuje mnie przyt
                                    > aczanie paragrafów.Ja chcę konkretów.

======================
                                    A co z Giertychem? Masz wiedzę o jego przestępstwach? Ja nie mam. Znaczy, wiem, że kopał po worku mosznowym prezesa pis i jego akolitów ale oni czynili to samo... może mniej finezyjnie.

> Ty z kolei jedziesz na fali politycznie motywowanych bzdur. Masz coś konkretneg
                                    > o, masz dowody zawiadom prokuraturę.
                                    >
                                    =========================
                                    Prokuraturę Ziobry? O o naiwny, naiwny, naiwny, jak dziecko we mgle..... la la la la....

Przy okazji, patrz cytat z Wyszyńskiego na wstępie, podoba ci się władza prokuratorska i sądownicza w jednej politycznej ręce? Odpisz, będę wiedział czy warto z tobą polemizować.
                                    Przy okazji dowiesz się co to jest zmiana ustroju, o której, dowiodłeś, że nie masz pojęcia.
                                    • felusiak1 Re: tu potrzeba posunięć szekspirowskich 31.10.23, 16:46
                                      Profesor jest jak Wyszyński. Ma człowieka i ma paragraf. Tobie to odpowiada. Jesteś tym podniecony. Egzaltujesz się niepomiernie.
                        • pikrat Re: tu potrzeba posunięć szekspirowskich 30.10.23, 13:44
                          oleg3 napisał:

> pikrat napisał:
                          >
                          >
                          > > Oczywiście masz prawo mieć inne zdanie ale
                          >
                          > Patrz pan. Prawo mam, ale
                          >
                          >
                          >
                          ======================
                          Przecież wiesz o co chodzi. Chodzi o to, że nie ustosunkowałeś się, że żadnego z zarzutów profesora. Nawet nie napisałeś, czy są niesłuszne i dlaczego.

Masz prawo mieć inne zdanie ale go nie wyrażasz. Boisz się? A może się wstydzisz?
                          • oleg3 Re: tu potrzeba posunięć szekspirowskich 30.10.23, 16:08
                            pikrat napisał:

> Masz prawo mieć inne zdanie ale go nie wyrażasz. Boisz się? A może się wstydzisz ?

Napisanie: Dajcie mi człowieka, a paragraf się znajdzie, nie jest opinią?
                            Niegrzecznie napiszę:

Spadaj na drzewo.
                            • pikrat Re: tu potrzeba posunięć szekspirowskich 30.10.23, 18:35
                              oleg3 napisał:

> pikrat napisał:
                              >
                              > > Masz prawo mieć inne zdanie ale go nie wyrażasz. Boisz się? A może się ws
                              > tydzisz ?
                              >
                              > Napisanie: Dajcie mi człowieka, a paragraf się znajdzie, nie jest opinią
                              > ?
                              > Niegrzecznie napiszę:
                              >
                              > Spadaj na drzewo.
                              >
                              >
                              ===================
                              Dziękuję za "rozmowę". Jako katolik nie zawiodłeś.
    • felusiak1 Re: Gra pozorów a tymczasem... 27.10.23, 00:57
      Nie ulega najmniejszej watpliwości, że prof. Wojciech Sadurski jest bardzo chory psychicznie.
      Powinien poczytać o Rewolucji Francuskiej i Jakobinach.
      • boomerang Re: Gra pozorów a tymczasem... 27.10.23, 01:18
        Występki profesora mogą być spowodowane nadużywaniem alkoholu, co widać po jego gębie.
      • pikrat Re: Gra pozorów a tymczasem... 27.10.23, 20:22
        felusiak1 napisał:

> Nie ulega najmniejszej watpliwości, że prof. Wojciech Sadurski jest bardzo chor
        > y psychicznie.
        > Powinien poczytać o Rewolucji Francusk

=================================
        Myślisz, że nie czytał? A jeśli czytał to z pewnością rewolucjonistami nazwałby PiSowców. To oni przecież, nie szanując najwyższego prawa, jakim jest konstytucja usiłowali zmienić w Polsce ustrój. Rewolucjoniści zwykle nie przestrzegają prawa więc nie odwracaj kota ogonem.

O Profesorze, z szacunkiem dla jego naukowego dorobku, przeczytasz tu:

pl.wikipedia.org/wiki/Wojciech_Sadurski
        Czy chciałbyś może przeciwstawić dorobkowi Profesora dorobek takich tuzów intelektu jak Ziobro czy Przyłębska?
        • felusiak1 Re: Gra pozorów a tymczasem... 28.10.23, 21:48
          Pisowcy nikogo z opozycji nie wsadzali do wiezienia. Nawet nie wyrazali takich chęci.
          Widzę, ze twoja glowa została zdobyta przez bananowcow. Oni chcieliby zamienić Polskę w bananową republikę.
          Profesor wypisuje dyrdymaly. Też uważam, ze Szydlo powinna była oglosić orzeczenie TK tego samego dnia ale nie zaslaniaj sie konstytucją. Ta mówi, ze powinno być ogłoszone niezwlocznie. I tu jest problem.
          Co to znaczy "bezzwlocznie"? Dlaczego konstytucja nie precyzuje? Dlaczego zamiast bezzwłocznie nie uzytu w ciagi 48 godzin. I dlaczego werdykty TK nie sa oglaszane przez TK? Konstytucja felerna.

Oskarzenie wobec prezydenta jest warte smiechu. Konstytucja wyraźnie mowi, ze o ustroju sadow, o Sądzie Najwyższym i o Krajowej Radzie Sądownictwa decyduje ustawa. Ustawy zostały uchwalone konieczną wiekszościa glosow i są obowiazującym prawem. I na koniec, żeby postawić akt oskarżenia przeciwko prezydentwi potrzeba 2/3 głosów Zgromadzenia Narodowego. To jest w konstytucji, ktorej pan profesor niedoczytał.
          • pikrat Re: Gra pozorów a tymczasem... 30.10.23, 19:35
            felusiak napisał:

nawet nie wyrażali takich chęci.

======================
            Rzeczywiście smile

oko.press/wina-tuska-kara-dla-tuska-fala-hejtu-obozie-wladzy
            • felusiak1 Re: Gra pozorów a tymczasem... 30.10.23, 22:21
              Jaja sobie robisz? Przeczytaj to co wklejasz.
              • pikrat Re: Gra pozorów a tymczasem... 31.10.23, 10:34
                felusiak1 napisał:

> Jaja sobie robisz? Przeczytaj to co wklejasz.
                >
                ========================
                Ja czytałem ale ty nie, bo byś widział to co ja. Np. widziałbyś, że Tusk jeździł do służalczej prokuratury na przesłuchania w towarzystwie "winnego" Giertycha. Były liczne wypowiedzi parafianek, przepełnionych "miłością bliźniego" gotowych dawać fałszywe świadectwo.... i ostatecznie powstała "Lex Tusk". Trzeba mieć nerwy ze stali, że Tusk to wytrzymał. Wspaniały facet, idealnie nadaje się na najwyższe urzędy w państwie.
                • felusiak1 Re: Gra pozorów a tymczasem... 31.10.23, 16:48
                  Jeszcze wieksze jaja.
      • gandalph Re: Gra pozorów a tymczasem... 29.10.23, 01:15
        A pan szanowny ma już skierowanie do psychiatry?
    • felusiak1 I jeszcze jedno 28.10.23, 23:22
      urodzonego 18 czerwca 1949 r. w Warszawie, że kierując wykonaniem czynów zabronionych przez inne osoby, dopuścił się sprawstwa kierowniczego nakierunkowanego na zmianę ustroju konstytucyjnego RP.

Ciekawe. Co to znaczy?
      Jakie to zabronione czyny? W jaki sposób ta zmiana ustroju miala sie odbyć?

Takie oskarzenia to o kant dvpy można spokojnie rozbić. Nadają się na bazar Różyckiego. Ale zdaje się już go nie ma. No to na Berdyczów.
      • boomerang Re: I jeszcze jedno 28.10.23, 23:39
        Profesor nie jest w stanie żadnego ze swoich oskarżeń doprowadzić do ławy sądowej, gdyż niegdysiejszy profesor jest dziś fijołem. Umysłu ścisłego to on nigdy nie posiadał, stąd jest prawnikiem, co nie wymaga wysokiego IQ, a dziś ma już tylko umysł ściśnięty.
        • gandalph Re: I jeszcze jedno 01.11.23, 12:43
          No, jeżeli fijoł wymyśla innym od fijołów, to coś musi być na rzeczy.
          • boomerang Re: I jeszcze jedno 04.11.23, 04:49
            z tym jego fijołem jest coraz gorzej
      • gandalph Re: I jeszcze jedno 31.10.23, 03:22
        Chyba niedokładnie rozumiesz pojęcie sprawstwa kierowniczego. Taki Hitler osobiście nikogo nie zamordował, a jednak... Sprawstwo kierownicze.
        • felusiak1 Re: I jeszcze jedno 31.10.23, 06:47
          Spawstwo kierownicze jest eufemistyczne. Ja chcę dokładnie wiedzieć jaki czyn kwalifikuje sie jako sprawstwo kierownicze. Kiedy czyn miał miejsce, czego konkretnie dotyczył, jakich zabronionych czynów się dopuścił. Eufemizmy oszalałego z nienawiści profesora rozbijam o kant mojej szorstkiej dvpy.
          Czy Morawiecki zlecil zamordowanie kogoś?
          • benek231 Re: I jeszcze jedno 31.10.23, 09:17
            felusiak1 napisał:

Ja chcę dokładnie wiedzieć jaki...
            **
            Juz ja wiem co ty dokladnie chcesz wiedziec, ty pisowska swinio. Zatem udaj sie do biblioteki, badz Googla, i sobie poszukaj, ty antydemokratyczne gowno Trumpa.

--
            KretynLuka jest zoologicznym wrogiem demokracji, przynaleznosci Polski do UE, rasista, mizoginem, antysemita, homofobem, antyociepleniowcem, ksenofobem, antyszczepionkowcem, anty-TVNowcem czyli wrogiem wolnosci slowa i mediow, antymaseczkowcem, wrogiem praw kobiet i wolnosci obywatelskich, symetrysta, oraz katolickim fundamentalista-integrysta, entuzjasta Ordo Iuris, zacieklym wrogiem WOSPu oraz Niemcow i Ukraincow, chodzącą kwintesencją zamordyzmu. .
            Xiazeluka znany tez jako Kretyn to czolowy nienawistnik, czolowa szczujnia tego Forum - plynne gowno w ludzkiej skorze, z blogiem na Salonie24
            • felusiak1 Re: I jeszcze jedno 31.10.23, 16:50
              Ty poszukaj i przedstaw mi tu albo zamknij swój brudny ryj, ty demokratyczne łajno.
              • benek231 Dlaczego Pikrat z toba rozmawia? Nie wiem, :O) 31.10.23, 22:13
                ty brudna antydemokratyczna swinio.

Jesli chcesz wiedziec, pisowska swinio, co chcesz wiedziec, skoros taki szczegolarz, to moze wczesniej powinienes byl sprobowac czytac wiecej opozycyjnej prasy, ogladac opozycyjna TV, zamiast wymagac od kogos by za ciebie nadrabial twoje zaleglosci, ty nikczemne antydemokratyczne gowno Trumpa.

Ale nic nie stoi na przeszkodzie bys pograzyl sie w lekturach i teraz. Zatem zniknij, ty gowno, z forum na troche i pouzupelniaj braki w wyksztalceniu. My tu bedziemy - nie martw sie. A teraz - won!

felusiak1 napisał:

--
                KretynLuka jest zoologicznym wrogiem demokracji, przynaleznosci Polski do UE, rasista, mizoginem, antysemita, homofobem, antyociepleniowcem, ksenofobem, antyszczepionkowcem, anty-TVNowcem czyli wrogiem wolnosci slowa i mediow, antymaseczkowcem, wrogiem praw kobiet i wolnosci obywatelskich, symetrysta, oraz katolickim fundamentalista-integrysta, entuzjasta Ordo Iuris, zacieklym wrogiem WOSPu oraz Niemcow i Ukraincow, chodzącą kwintesencją zamordyzmu. .
                Xiazeluka znany tez jako Kretyn to czolowy nienawistnik, czolowa szczujnia tego Forum - plynne gowno w ludzkiej skorze, z blogiem na Salonie24
                • felusiak1 Re: Dlaczego Pikrat z toba rozmawia? Nie wiem, :O 31.10.23, 22:47
                  ścierwojad
                  • benek231 Dlaczego Pikrat z toba rozmawia? Nie wiem, :O) 01.11.23, 06:56
                    Moze dlatego rozmawia z toba, ty gowno, gdyz nie wie, ze rozmowa z toba pozbawiona jest sensu. Albowiem do rozmowy, polemiki, niezbedna jest dobra wola rozmowcow. A ty nie masz siej odkad cie znam. Gdyz jestes antydemokratycznym gownem Trumpa nastawionym na niszczenie demokratow. W zwiazku z czym stales sie przy okazji pisowska smierdzaca swina - takze nastawiona na niszczenie demokratow. Co czynisz poprzez ciagle szukanie dziur w calym, czepianiem sie tego co nieistotne, wprowadzaniem w blad, przemilczaniem tego co niewygodne, zadaniem tego co niemozliwe. Po to by umilic zycie przeciwnikowi, by go zbic z tropu, zamataczyc, oszukac, wykpic, zmeczyc - zniszczyc.
                    W przeciwienstwie do Pikrata ja doskonale ciebie znam, ty parszywcu, i od lat nawet nie probuje rozmawiac z toba gdyz wiem, ze rozmowa z gownem nie powinna miec miejsca. Co najwyzej moge cie obnazac i opluwac. Tak jak teraz, na przyklad. Ty brudna antydemokratyczna swinio.

felusiak1 napisał:

--
          • gandalph Re: I jeszcze jedno 01.11.23, 12:40
            Na to pytanie odpowiedział już Proces Norymberski.
            • felusiak1 Re: I jeszcze jedno 01.11.23, 21:18
              Morawieckiego nie było na swiecie kiedy odbywal się proces norymberski. Zatem postaraj się oswiecić mnie i powiedz co takiego zrobił Morawiecki. Jak sprawczo pokierował. Kim pokierował i co ten ktoś zrobil.
              • gandalph Re: I jeszcze jedno 03.11.23, 13:33
                felusiak1 napisał:

> Morawieckiego nie było na swiecie kiedy odbywal się proces norymberski. Zatem p
                > ostaraj się oswiecić mnie i powiedz co takiego zrobił Morawiecki. Jak sprawczo
                > pokierował. Kim pokierował i co ten ktoś zrobil.
                >
                Misiaczku, kiedy w Anglii została przyjęta "Magna Charta Libertatum", o nikim z obecnie żyjących nikt jeszcze nie słyszał, a obowiązuje do dzisiaj.
                Jeśli wspomniałem o Procesie Norymberskim, to dlatego, że wytyczył on pewien sposób postępowania, obejmujący m.in. sprawstwo kierownicze, czyli tzw. morderców zza biurka. Zamiast morderców możesz sobie wpisać dowolne inne przestępstwo.
                • felusiak1 Re: I jeszcze jedno 03.11.23, 17:09
                  A tak ladnie prosiłem o wyszczególnienie co takiego zrobił Morawiecki. Jak sprawczo pokierował. Kim pokierował i co ten ktoś zrobil.
                  • benek231 I jeszcze jedno i drugie 03.11.23, 17:37
                    felusiak1 napisał:

> A tak ladnie prosiłem o wyszczególnienie co takiego zrobił Morawiecki. Jak spra
                    > wczo pokierował. Kim pokierował i co ten ktoś zrobil.

**
                    Czyli znowu zadasz, a nie prosisz nawet, by ktos inny odrobil za ciebie zalegle lekcje, ty antydemokratyczne gowno Trumpa.
                    Udaj sie na Google i pogrzeb w gazetach a bedziesz wiedzial, idioto, co takiego zrobil Morawiecki. A przy okazji moze dowiesz sie tez co zrobil Du*a oraz Szydlo, ty zalgana pisowska swinio.

--
                    • felusiak1 Re: I jeszcze jedno i drugie 03.11.23, 19:13
                      Пошел на хуй
    • gandalph Re: Gra pozorów a tymczasem... 29.10.23, 01:12
      Nic dodać, nic ująć. Co najwyżej poszerzyć ławę oskarżonych, np. o Sasina, Macierewicza, Raua, Kamińskiego, Kurskiego, Obajtka, oraz wszystkich służalczych prokuratorów, sędziów i innych, pomniejszych osobników.
      • pikrat Re: Gra pozorów a tymczasem... 30.10.23, 13:39
        gandalph napisał:

> Nic dodać, nic ująć. Co najwyżej poszerzyć ławę oskarżonych, np. o Sasina, Maci
        > erewicza, Raua, Kamińskiego, Kurskiego, Obajtka, oraz wszystkich służalczych pr
        > okuratorów, sędziów i innych, pomniejszych osobników.

===============
        Nie sposób z tym polemizować.
        • felusiak1 Re: Gra pozorów a tymczasem... 30.10.23, 18:38
          Faktycznie nie sposób. Ratowanie demokracji musi być naczelnym celem.
          I ratunek odbędzie się poprzez wsadzenie wszystkich winnych (są winni i sąd nie jest potrzebny) do więzień a potem wszystkich którzy na tych bandytów głosowali. I tym sposobem demokracja zostanie uratowana.
          Teraz, qrwa, my znowu rzadzimy.
          • pikrat Re: Gra pozorów a tymczasem... 31.10.23, 10:18
            felusiak1 napisał:

> Faktycznie nie sposób. Ratowanie demokracji musi być naczelnym celem.
            > I ratunek odbędzie się poprzez wsadzenie wszystkich winnych (są winni i sąd nie
            > jest potrzebny) do więzień a potem wszystkich którzy na tych bandytów głosowal
            > i. I tym sposobem demokracja zostanie uratowana.
            > Teraz, qrwa, my znowu rzadzimy.
            >
            ===================
            Są winni a sąd jest potrzebny. Berezy Kartuskiej nie zbudujemy. Straszny żal przez ciebie przemawia. Może aż tak się nie denerwuj. Prezes nie powiedział jeszcze ostatniego słowa. Nie wierzę, że odda władzę "bez wystrzału" jak komuch Jaruzelski. No chyba, że strzeli sobie w łeb. W końcu chwalił się kiedyś, że ma "pistolecik".
            • felusiak1 Re: Gra pozorów a tymczasem... 31.10.23, 16:55
              > Są winni a sąd jest potrzebny.

A do czego ten sąd skoro już są winni. Do wiezienia ich wsadzić i wyrzucić klucze do rzeki.
              • gandalph Re: Gra pozorów a tymczasem... 01.11.23, 12:42
                To wasza bolszewicko-pisowska metoda. Sprawcy zostaną osądzeni i w razie uznania winy, skazani. Niezależnie od ew. Trybunału Stanu dla winnych łamania Konstytucji. A przykładów na to mamy pod dostatkiem.
                • felusiak1 Re: Gra pozorów a tymczasem... 01.11.23, 16:46
                  Daj te przykłady
                  • gandalph Re: Gra pozorów a tymczasem... 01.11.23, 20:11
                    O wyborach kopertowych słyszał? A o niezaprzysiężeniu prawidłowo wybranych sędziów TK? A o rozwaleniu sądownictwa, prokuratury, w szczególności "przemodelowaniu" KRS? A o zaciąganiu długów poza budżetem? A o Pegasusie? A o ułaskawieniu nieprawomocnie skazanych Kamińskiego i kogo tam jeszcze? O handlu wizami? A o rozwaleniu armii i Służb przez Maciorę? A o ekspresowym uchwalaniu ustaw: dziś wniosek, dziś ustawa, rano podpis prezydenta. A o ubezwłasnowolnieniu KRRiT. Mam dalej wymieniać?
                    • felusiak1 Re: Gra pozorów a tymczasem... 01.11.23, 21:14
                      Już nie musisz wymieniać. To co wymienileś jest czysta propagandą. Ty wierzysz i nie ma argumentu aby ci otworzyć oczy.
                      Ja chcę konkretów. Jeśli Maciorowicz rozwalil armię to napisz proszę jak to zrobił. Jakie decyzje wydalaby armię rozwalić i czy jest to przestepstwo.
                      Na przyklad afera Pegasusa jest konfabulacją medialną, wymyslem z sufitu co udowodniłem na forum świat.
                      Sedziowie TK to afera polityczna. PO wsadziło ich na tydzień przed wyborami wiedząc, ze przegra wybory. Nie powinni być zaprzysięzeni. Podobnie jeśli teraz PiS wsadzilby swoich to też nie powinni być zaprzysięzeni. Nowy Sejm wyznaczy swoich.
                      Nie było rozwalenia sadownictwa i przemodelowania KRS. Konstytucja wyraźnie mówi, ze ustroj sadow okresla ustawa podobnie wybór czlonków KRS okresla ustawa.
                      Teraz PO może przemodelować na swoj sposob.
                      Ułaskawienie nie wymaga prawomocnego skazania. To jest w konstytucji, przeczytaj.
                      Napisz proszę jak odbywało sie zaciaganie dlugow poza budżetem.
                      • benek231 Gra pozorów a tymczasem... Falusik :O) 01.11.23, 22:49
                        felusiak1 napisał:

> Na przyklad afera Pegasusa jest konfabulacją medialną, wymyslem z sufitu co udowodniłem na forum świat.
                        **
                        Ty Falusik, glupku, jestes smieszniejszy niz sie wydaje, ty antydemokratyczna pisowska swinio. No kutasina jestes, po prostu. smile

-
                        • felusiak1 Re: Gra pozorów a tymczasem... Falusik :O) 02.11.23, 19:38
                          Biedaku, nie masz żadnego argumentu to uciekasz się do inwektyw.
                          Ty nie jesteś tu aby dyskutować. Ty wylewasz tu pomyje. Zasypujesz to forum setkami watków i nikt nie chce z tobą rozmawiać. Jest tak jak ty mówisz a jesli ktoś nie zgadza się z twoim pogladem to oczywiście jest pisowską świnią i antydemokratycznym gównem.
                          Pamietasz naszą rozmowę o trojpodziale wladzy? Do dzisiaj nie rozumiesz, ze trójpodzial dotyczy kompetencji a nie niezaleznosci.
                      • gandalph Głupszy niż ustawa przewiduje, nawet pisowska 03.11.23, 13:29
                        felusiak1 napisał:

>
                        • felusiak1 Re: Głupszy niż ustawa przewiduje, nawet pisowska 03.11.23, 17:17
                          Widzę, ze poszedleś w slady benka. Nie potrafisz przedstawić argumentu to nazywasz mnie bardzo glupim. Wnioskuję, ze kazdy kto kwestionuje twoją argumentacje jest głupi a może nawet głupszy od głupiego.
                          Uważaj na lekarstwo. Moze okazać się groźniejsze od choroby.
                          • gandalph Re: Głupszy niż ustawa przewiduje, nawet pisowska 04.11.23, 02:27
                            Koleś, to ty nie masz żadnego argumentu - na nic. Nie zawracaj mi du*y!
                            • felusiak1 Re: Głupszy niż ustawa przewiduje, nawet pisowska 04.11.23, 06:11
                              Chłopczyku, ja ci nie zawracam dvpy. Nie ma obowiazku odpowiadania na moje pisanie.
    • felusiak1 Re: Gra pozorów a tymczasem... 31.10.23, 19:46
      Oskarżam: Andrzeja Sebastiana Dudę, o to, że pełniąc funkcję prezydenta RP, dopuścił się bezprawnej zmiany konstytucyjnego ustroju Rzeczypospolitej Polskiej, podważając zasadę podziału i równoważenia władz (Konstytucja RP, art. 10 ust. 1), a w szczególności podpisując liczne ustawy zmieniające ustrój państwa w drodze niekonstytucyjnej, m.in. ustawę o ustroju sądów powszechnych, o Sądzie Najwyższym i o Krajowej Radzie Sądownictwa,

Art. 10 ust. 1. ma charakter deklaratywny.
      Art. 176 ust. 2. Ustrój i właściwość sądów oraz postępowanie przed sądami określają ustawy.
      Art. 187 ust 4. Ustrój, zakres działania i tryb pracy Krajowej Rady Sądownictwa oraz sposób wyboru jej członków określa ustawa.

Ustawy są uchwalane wiekszością glosow. Teraz taką wiekszość będzie miala uprzednia opozycja i uchwali ustawy zmieniajace ustrój sadów, Krajowej Rady Sadownictwa, Sądu Najwyższego i Trybunalu Konstytucyjnego i bedzie to w pelnej zgodzie z konstytucją. Taka konstytucja.
      • felusiak1 Re: Gra pozorów a tymczasem... 31.10.23, 21:36
        Bawmy się dalej. Krajowa Rada Sadownictwa jest organem konstytucyjnym i musi składać się z Pierwszego Prezesa Sądu Najwyższego, Ministra Sprawiedliwości, Prezesa Naczelnego Sądu Administracyjnego i osoby powołanej przez Prezydenta Rzeczypospolitej. Musi też z czterech członków wybranych przez Sejm spośród posłów oraz dwóch członków wybranych przez Senat spośród senatorów.
        3 członków zasiada z racji piastowanych funkcji, jeden z woli prezydenta. Mamy też 4 poslow na Sejm wybrenych przez Sejm i 2 senatorów wybranych przez Senat.
        Pozostali czlonkowie sa wybierani sposród sedziów Sądu Najwyższego, sądów powszechnych, sądów administracyjnych i sądów wojskowych. Konstytucja nie określa kto wybiera tych sedziów. Odsyła do ustawy.

To powinien przeczytać profesor Sadurski. I jesli zostało mu trochę komórek nie zjedzonych przez nienawiść, pokajać się i prosić o łaskę.
        • boomerang Re: Gra pozorów a tymczasem... 04.11.23, 04:54
          fizjonomia profesora Sadurskiego zmienia się na gorsze w zastraszającym tempie, co powinno wreszcie zainteresować lekarzy

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka