Dodaj do ulubionych

Z KIM NA FORUM NIE CHCĘ ROZMAWIAĆ - krótkie uzasadnienie !!!

IP: 212.191.128.* 02.06.01, 09:58
Drodzy Forumiarze.
Pragnę tutaj założyć stronę która wskaże ludzi którzy zaśmiecają forum
głupotą ,chamstwem i wulgaryzmami . Myślę , że kara dla nich będzie to
wyróżnienie i nasze postępowanie - pomijajmy ich w dyskusji ...to sami spadną z
forum.
Mam jedno zastrzeżenie by nie umieszczac tutaj osób na podstawie jednej
wypowiedzi / słabostki / , oraz tych którzy wywołuja temat nawet w sposób
brutalny ...Uważam , że temat musi być czasami postawiony w sposób przewrotny -
niezależnie od tego co autor myśli/ sam to stosuję / , by wywołac dyskusję .
Proszę swojej niechęci nie odnosić do ludzi inaczej niż my myślących /
polityka , wiara .../ , ludzi którzy PRZEDSTAWIAJĄ SWOJE racje w sposób nam
niewygodny , ale szczery .
Myślę , że jestem zrozumiany . Zdaję sobię sprawę z tego , że najbardziej
aktywni będą ci co zaśmiecają forum chamstwem - ale wytrzymam waszą
krytykę...może dzięki temu coś wspólnie osiągniemy !!!
Na początek podaje swije typy :
1. bykk- zwykły cham i wulgarysta
2. adolf - cham , homofob ,faszysta
3. RYCHO - słowny żydożerca , bez cienia odruchów ludzkich . cham .
Pozdrawiam i zapraszam do dyskusji.
TY
Obserwuj wątek
    • luzer Re: Z KIM NA FORUM NIE CHCĘ ROZMAWIAĆ - krótkie uzasadnienie !!! 02.06.01, 13:02
      Wydaje mi się, że sprawa nie jest aż taka prosta, choć zapewne sprawia takie
      wrażenie. Myślę, iż nie jest najlepszym pomysłem eliminowanie (bojkotowanie) z
      forum konkretnych osób. No, bo przecież któremuś z wymienionych przez Ciebie,
      może zdarzyć się przebłysk geniuszu (wiem, że to mało prawdopodobne, ale,
      bynajmniej nie niemożliwe) i co wtedy? Ten dziejowy moment zostanie
      przegapiony. Chyba lepiej będzie po prostu nie odpowiadać na konkretne debilne
      posty (wiem, że to trudne, sam niejednokrotnie nie wytrzymuję), a
      pochwalić "kontrowersyjnego" (eufemistycznie rzecz ujmując) autora za
      przyzwoity tekst. Może to sprawi (sam w to nie bardzo wierzę, ale zawszeć to
      jakaś nadzieja) iż dojdzie taki do przekonania, że może lepiej wysilić szare
      komórki na jakiś rozsądny tekst, zamiast non stop bluzgać pomyjami.
      Serdecznie pozdrawiam.

PS. Był kiedyś bardzo dobry pomysł (autorstwa Perły), by przy temacie wątku
      webmaster umieszczał nick i IP autora - to mogłoby bardzo uprościć te wszystkie
      sprawy, nad którymi się teraz zastanawiamy. Nie wiem czemu nie doczekał się
      realizacji.
      • Gość: scan Re: Z KIM NA FORUM ... luzer i TY IP: 212.85.112.* 02.06.01, 18:19
        Choć Wasze (słuszne skądinąd) myslenie nie daje aktualnie rezultatu - vide
        komentarze bykka i anty-żyda - to trzeba tak trzymać, a to dlatego,że jakaś
        część normalnego myslenia i zachowania zapadnie w podświadomośc - bo i tacy ją
        chyba mają. Po latach zaczną (choć w części) inaczej myśleć(?) a przynajmniej
        się zachowywać. To jak tresura zwierząt - pochwalić, skarcić - coś dobrego
        zostanie,jeśli nawet tylko słownictwo - to już sukces.
      • Gość: tyu Re: Z KIM NA FORUM NIE CHCĘ ROZMAWIAĆ - krótkie uzasadnienie !!! IP: *.BMJ.net.pl 02.06.01, 20:21
        Bliższe mi jest rozumowanie Luzera: bojkotować konkretne wypowiedzi - w tym,
        oczywiście, wypowiedzi dyskwalifikujące osoby, które JESZCZE na "czarną listę"
        nie zdążyły trafić. Co prawda, bywają i tacy, jak Hans z Orlando, do których ja
        na pewno się nie odezwę. Nawet kolejna zmiana nicka nic nie da - ich mentalność
        przebije wszelkie zasłony.
      • Gość: Czesiek Re: Z KIM NA FORUM NIE CHCĘ ROZMAWIAĆ - krótkie uzasadnienie !!! IP: *.15.tuwien.teleweb.at 11.06.01, 19:46
        luzer napisał(a):

> Wydaje mi się, że sprawa nie jest aż taka prosta, choć zapewne sprawia takie
        > wrażenie. Myślę, iż nie jest najlepszym pomysłem eliminowanie (bojkotowanie) z
        > forum konkretnych osób. No, bo przecież któremuś z wymienionych przez Ciebie,
        > może zdarzyć się przebłysk geniuszu (wiem, że to mało prawdopodobne, ale,
        > bynajmniej nie niemożliwe) i co wtedy? Ten dziejowy moment zostanie
        > przegapiony. Chyba lepiej będzie po prostu nie odpowiadać na konkretne debilne
        > posty (wiem, że to trudne, sam niejednokrotnie nie wytrzymuję), a
        > pochwalić "kontrowersyjnego" (eufemistycznie rzecz ujmując) autora za
        > przyzwoity tekst. Może to sprawi (sam w to nie bardzo wierzę, ale zawszeć to
        > jakaś nadzieja) iż dojdzie taki do przekonania, że może lepiej wysilić szare
        > komórki na jakiś rozsądny tekst, zamiast non stop bluzgać pomyjami.
        > Serdecznie pozdrawiam.
        >
        > PS. Był kiedyś bardzo dobry pomysł (autorstwa Perły), by przy temacie wątku
        > webmaster umieszczał nick i IP autora - to mogłoby bardzo uprościć te wszystkie
        >
        > sprawy, nad którymi się teraz zastanawiamy. Nie wiem czemu nie doczekał się
        > realizacji.
        Prawie w calosci sie z Toba zgadzam,dodal bym tylko ze moze wybitni z nas byli by
        w stanie dotarcie odpowiednimi argumentami do takiego osobnika i doprowadzenia go
        do poziomu zblizonego innych uczestnikow forum.

• Gość: bykk Re: Z KIM NA FORUM NIE CHCĘ ROZMAWIAĆ - krótkie uzasadnienie !!! IP: *.chello.pl 02.06.01, 13:31
      TY powiedz to koniowi,z nim ci się dobrze rozmawia!
      • Gość: ANTY-JEW Re: Z KIM NA FORUM NIE CHCĘ ROZMAWIAĆ - krótkie uzasadnienie !!! IP: *.dialup.iol.cz 02.06.01, 16:19
        JA NIE CHCEM ROZMAWIAC Z DEBILAMI ARONEM I RONALDEM.ANTYPOLSKIMI SZUMOWINAMI
        • Gość: Pl Re: Z KIM NA FORUM NIE CHCĘ ROZMAWIAĆ - krótkie uzasadnienie !!! IP: *.swipnet.se 02.06.01, 22:35
          Gość portalu: ANTY-JEW napisał(a):

> JA NIE CHCEM ROZMAWIAC Z DEBILAMI ARONEM I
          RONALDEM.ANTYPOLSKIMI SZUMOWINAMI

Zanim powiesz slowo "antypolskimi" to sie naucz pisac ty
          analfabeto. "Chcem" to moze u ciebie na wsi sie mowi.
        • Gość: Aaron Re: do Anty-Jew IP: *.wlfdle1.on.wave.home.com 02.06.01, 23:46
          Nie dotykaj mnie Ty polski smieciu.Ja nie pisze bys ze mna dyskutowal ale po to
          bys jedynie przeczytal i wiedzial co mam do powiedzenia.Uzywasz slow ktorych
          znaczenia nie rozumiesz tak jak nie rozumiesz o czym piszesz,Twoj idiotyczny
          pseudonim wskazuje ze sam nie bardzo wiesz kim jestes wiec smiec to dobre
          okreslenie dla ciebie pacholku.Nie spoufalaj sie wiec,Ja nikogo nie obrazam ale
          obrazany odpowiem tym samym.
          • luzer Re: do Aarona 04.06.01, 11:39
            Wszystko jest OK w Twoim poście - czujesz się obrażony, więc odpowiadasz ostro.
            Razi mnie tylko jeden przymiotnik "polski". To, ze ktoś jest taki czy owaki nie
            wynika z jego nacji czy etnicznego pochodzenia. Gdybyś Ty, zupełnie
            teoretycznie, mnie obraził, to pisząc jakąś inwektywę pod Twoim adresem, na
            pewno nie opatrzyłbym jej przydawką: "żydowski", gdyż ani Twoja żydowskość, ani
            moja polskość nie są wyznacznikami naszego charakteru, szlachetności,
            inteligencji. Pozdrawiam.
            • Gość: Aaron Re: do Luzer IP: *.wlfdle1.on.wave.home.com 04.06.01, 21:47
              Musze przyznac ze nalezysz do nielicznych ktorzy staraja sie utrzymac "wlasciwa"
              atmosfere tego forum.Twoja argumentacja jest na ogol rzeczowa i pozbawiona
              nadmiaru niezdrowej emocji co moze sie podobac.Jestes bystry wiec sadze ze
              zauwazyles ze nigdy nie uzywam sformulowania "my zydzi" tak samo jak nie
              posluguje sie sformulowaniem "my polacy".Nie obrazam innych tak dlugo jak dlugo
              oni mnie nie obrazaja.Nie jestem ani przeciwko Polsce ani przeciwko Polakom a
              moje wypowiedzi sa jedynie odzwierciedleniem opinii nie polskojezycznych
              srodowisk ktore byc moze brutalne ale szczerze oddaja Wasza bardzo niewesola
              sytuacje.To forum niczemu nie sluzy,ot lepiej lub gorzej prowadzona luzna
              wymiana mysli.Z drugiej jednak strony prowokowane dyskusje odslaniaja
              odrazajacy antysemityzm,rasizm i kompletny brak tolerancji jaki opanowal
              ogromna rzesze mieszkancow tego pieknego kraju nad Wisla a uzewnetrznianie tego
              nie sluzy i nie posluzy ani Polsce ani polakom.Warto wyjsc nieco ze
              swej "polskosci" jej niezdrowych ambicji,zacietrzewienie , nieskromnosci i
              spojrzec na nia nieco z boku.Jestem pewny ze i Ciebie przerazi to co zobaczysz
              szczegolnie jesli pomyslisz o przyszlosci.
              Pozdrawiam
              • Gość: scan Re: do Aaron od Scan IP: *.home.net.pl 05.06.01, 06:11
                Bravo Aaron, tylko, czy Ci (liczni), którzy czytają wyciągną z tego jakieś
                wnoski. Nigdy. Ot, kolejny Żyd napisał. A tu alternatywa:
                - Obrazic sie na naród (bo głupi tak naprawdę)
                - Wyemigrować ( do Izrael - jak powie większość)
                Jest jeszcze możliwość - rozłożona na lata - edu, edu, edu - ale ja w to nie
                wierzę. Bo matura może, ale chęci nie ma dla oficera. (Rodzina, Kościół nic z
                tego - generalnie - Zaścian Europy). Wstyd.
                Pozdrawiam
              • Gość: JK Re: do Luzer IP: 213.77.27.* 05.06.01, 21:40
                Ooo ! Tu się czuje wręcz groźbę ! Popatrz z boku !
                Nooo ? Jak nie widzisz tego co trzeba to uważaj w
                przyszłosci ! Niezłe. I bardzo takie tolerancyjne to
                wszystko w tej wypowiedzi. Każdy ma przeznaczone
                miejsce. I Polacy (nie polacy bo to błąd
                ortograficzny) i Żydzi. Kiedyś była już taka teoria:
                naród panów i narody niewolników. 12 tylko lat
                przetrwała. Strasznych lat.
              • Gość: Emilia Re: do Luzer IP: *.mt.polsl.gliwice.pl 12.06.01, 09:11
                To nie jest całkiem tak, Aaronie, jak piszesz. Zgadzam sie z Toba, że jest w
                Polsce duzo obrzydliwego antysemityzmu i rasizmu, Ten ton jest niestety
                widoczny bardziej od innych, bo głośny, krzykliwy. Ale siła nie polega na
                krzyku. Na pewno krzyk bardziej boli i ja tez tak to odczuwam. Myśle, że nie
                mozna pozwolić, by ten krzyk trwał i rósł. Czasem on wynika z głupoty, czasem z
                niewiedzy lub nienawiści. Nie mozna go nie zauważać, ale trzeba wiedzieć, że
                nie wszyscy krzyczą w taki obrzydliwy sposób, jest dużo myślących inaczej, bez
                nienawiści, bez uprzedzeń. Trzymaj się!
          • vist >>> Aaron --- OSOBNIK PONIŻAJACY POLAKÓW !!! <<<<< 04.06.01, 11:55
            Gość portalu: Aaron napisał(a):

> Nie dotykaj mnie Ty polski smieciu.

> Ja nie pisze bys ze mna dyskutowal ale po to
            >
            > bys jedynie przeczytal i wiedzial co mam do powiedzenia.

________________________pkt. 4 i 5 Regulaminu Forum _________________________
            4.
            Niedopuszczalne jest umieszczanie przez uczestników na łamach Forum Gazeta.pl
            treści sprzecznych z prawem, wzywających do nienawiści rasowej, wyznaniowej,
            etnicznej, czy też propagujących przemoc.

5.
            Niedopuszczalne jest umieszczanie przez uczestników na łamach Forum Gazeta.pl
            treści uznanych powszechnie za naganne moralnie, społecznie niewłaściwe i
            naruszających zasady Netykiety.
            ________________________________________________________________________________
            • Gość: Aaron Re:do vist IP: *.wlfdle1.on.wave.home.com 04.06.01, 21:06
              Mylisz sie,nikogo nie obrazam a jesli moje slowa brzmia nieco za mocno to
              zawsze skierowane sa do okreslonej osoby ktora mnie obraza.Moja argumentacja
              jest zasadna to jedynie Wasz brak obiektywizmu nie pozwala Wam dostrzec
              katastrofalnej sytuacji w jakiej znajduje sie Wasz kraj.Zydzi toruja droge do
              odzyskania tego co nie Wasze po nich przyjda inni.Trzeba byc durniem by nie
              dostrzec katastrofy jaka wisi nad Waszymi glowami a to tylko kwestia czasu i
              nie tak odleglej przyszlosci.
              • Gość: Vist Re:do aaron IP: *.wroclaw.sdi.tpnet.pl 04.06.01, 21:58

O.K. aaron ty żydowski smieciu. Jak rozumiem to cię nie obraża.

Myślę, że Żydzi (a chyba i Ty) już przeholowali.

Wystarczy już kombinacji, kłamstw, terroru, szukania jelenii ......

Już nie tylko my mamy Was dość.

Idźcie poszukać sobie innych ofiar.

> Mylisz sie,nikogo nie obrazam a jesli moje slowa brzmia nieco za mocno to
                > zawsze skierowane sa do okreslonej osoby ktora mnie obraza.Moja argumentacja
                > jest zasadna to jedynie Wasz brak obiektywizmu nie pozwala Wam dostrzec
                > katastrofalnej sytuacji w jakiej znajduje sie Wasz kraj.Zydzi toruja droge do
                > odzyskania tego co nie Wasze po nich przyjda inni.Trzeba byc durniem by nie
                > dostrzec katastrofy jaka wisi nad Waszymi glowami a to tylko kwestia czasu i
                > nie tak odleglej przyszlosci.

• Gość: Aaron Re:do vist IP: *.wlfdle1.on.wave.home.com 05.06.01, 03:32
                  Co Ty wiesz na temat Zydow ich mentalnosci,myslenia, motywow postepowania
                  itd,itd,Oceniasz ich przez pryzmat zawisci,nieposkromionej nienawisci i jedynie
                  za to ze ich sukcesy uswiadamiaja Ci Twoja beznadzieje wiejaca z kazdego
                  zakatka tego pieknego ale biednego kraju w ktorym przyszlo Ci zyc.To nie wina
                  Zydow ze jestescie wlasnie w takim polozeniu,totalna zapasc
                  gospodarcza,polityczna i spoleczna,terroryzm spoleczny,lawinowo narastajaca
                  przestepczosc,bezrobocie niosace wzrost zjawisk aspolecznych w postepie
                  geometrycznym,nieprawdopodobne zadluzenie,zanikajacy export,malejace znaczenie
                  nna arenie miedzynarodowej,konflikty z sasiadami tymi najblizszymi i tymi z
                  daleka.Miast myslec o przyszlosci jedynym Waszym zmartwieniem dzisiaj jest
                  kto ,kogo i za co ma przepraszac,to paranoja ogolnonarodowa .To tez nic innego
                  jak przyznawanie sie do winy a wiec jesli Wy sami uznajecie sie za winnych to z
                  pretensjami prosze ale do siebie,a tam gdzie jest wina jest i kara i sa
                  zadoscuczynienia krzywd.Tych kilka luznych uwag powinno Ci uzmyslowic ze
                  tracisz czas na ataki personalne bo dla mnie jest bez znaczenia co sie z Toba
                  stanie ja i tak wczesniej czy pozniej odzyskam co moje i tylko to ma
                  znaczenie.Nie,absolutnie nic personalnego ba, powiem nawet ze Cie lubie ale nie
                  przeszkodzi mi to "obedrzec Cie ze skory" mlody przyjacielu.No coz,takie sa
                  reguly gry i albo je stosujesz albo z niej wypadasz i pamietaj ze ta gra jest
                  pozbawiona uczuc,dlatego nie ucz Zydow co i jak maja robic,oni doskonale znaja
                  swoje rzemioslo wszak paraja sie nim od ponad pieciu tysiecy lat z wielkim jak
                  zauwazyles powodzeniem czego i Tobie zycze pod warunkiem ze spojrzysz na nich
                  nieco inaczej i bez uprzedzen a to forum poza rozrywka nie bedzie jedynym
                  miejscem tej pozytecznej nauki.
                  • Gość: Luzer Re:do vist IP: *.opole.dialup.inetia.pl 05.06.01, 22:01
                    Gość portalu: Aaron napisał:

> ...dla mnie jest bez znaczenia co sie z Toba stanie ja i tak wczesniej czy
                    > pozniej odzyskam co moje i tylko to ma znaczenie.Nie,absolutnie nic
                    > personalnego ba, powiem nawet ze Cie lubie ale nie przeszkodzi mi to "obedrzec
                    > Cie ze skory" mlody przyjacielu.No coz,takie sa reguly gry i albo je stosujesz
                    > albo z niej wypadasz i pamietaj ze ta gra jest pozbawiona uczuc

Chyba jednak jesteś złym człowiekiem, Aaronie. ;-(
                  • Gość: Emilia Re:do vist IP: *.mt.polsl.gliwice.pl 12.06.01, 09:22
                    Nie podoba mi sie ten list. Jest pełen pychy i agresji. Przed chwila napisałam
                    w innym miejscu list o nienawiści, która na szczęscie nie jest udziałem
                    wszystkich i miałam tu na mysli tez Aarona. Teraz zmieniam zdanie. Nie lubie
                    krzyku.
                • Gość: Sadyba Re:do vist IP: *.wlfdle1.on.wave.home.com 05.06.01, 03:41
                  Przykro mi mlody przyjacielu ale moje imie to Aaron a nia aaron wiec "zydowski
                  smiec" mnie nie dotyczy.Pozatym jesli nazwales mnie debilem nie znajac mnie
                  zupelnie to stawiasz sie poza normalnie wyszkolonym spoleczenstwem,traktujac
                  samego siebie jako cos zbednego w tymze spoleczenstwie,a to co zbedne zwie sie
                  odpadem albo niekiedy smieciem.Jesli zas dodatkowo mowisz po polsku,moze nie
                  najlepiej lecz niemniej po polsku i to na polskim forum wiec wniosek z tego ze
                  jestes polakiem .Tak wiec jesli z jednej strony sam siebie przedstawiasz
                  jako ...to jak widzisz przez prosta analogie jestes...Znowu Cie obrazilem ?
                  Pozwolilem sobie na dwa komentarze i mam nadzieje ze tym razem nie czujesz sie
                  urazony.
                  • Gość: Vist Re:do Sadyba IP: *.wroclaw.sdi.tpnet.pl 05.06.01, 13:21
                    Gość portalu: Sadyba napisał(a):

> Przykro mi mlody przyjacielu ale moje imie to Aaron a nia aaron wiec "zydowski
                    > smiec" mnie nie dotyczy.

*** Ha, ha, ha ....

Przykro mi mój (przyjacielu ??) ale mój nick to Vist,

a nie vist ... smile))))

> Pozatym jesli nazwales mnie debilem nie znajac mnie zupelnie to stawiasz sie
                    > poza normalnie wyszkolonym spoleczenstwem,

*** Nie. Nie nazwałem Cię tak. Czy mylą Ci się osoby ? ( to sprawa wieku ?)

> samego siebie jako cos zbednego w tymze spoleczenstwie,a to co zbedne zwie sie
                    > odpadem albo niekiedy smieciem.Jesli zas dodatkowo mowisz po polsku,moze nie
                    > najlepiej lecz niemniej po polsku i to na polskim forum wiec wniosek z tego ze
                    > jestes polakiem .Tak wiec jesli z jednej strony sam siebie przedstawiasz
                    > jako ...to jak widzisz przez prosta analogie jestes...Znowu Cie obrazilem ?
                    > Pozwolilem sobie na dwa komentarze i mam nadzieje ze tym razem nie czujesz sie
                    > urazony.

*** To chyba jakaś wyższa logika !??? Wszystko Ci się pokręciło ??

Kabaret Starszych Panów pamietasz ?

" Wesołe jest życie staruszka, choć wczoraj zrosiła je łza...

dziś wesolutki wstał z łożka, bo pamięć nie ta już nie ta..."

Łączę wyrazy poważania wink

Vist
                    • Gość: Sadyba Re:do vist IP: *.wlfdle1.on.wave.home.com 05.06.01, 19:56
                      A jednak nie jestes rozgarniety jak na uczestnika tego forum przystalo.Nie
                      kojarzysz ani nazwisk ani faktow ani tego ze piszac niektore tylko nazwy wlasne
                      mala litera mam w tym cel.Koncentrujesz sie na wyszukiwaniu tych elementow
                      wypowiedzi ktore pozwola ci "zaszczekac".A teraz zagadka czy Sadyba to Sadyba.
                      Pozdrawiam.
                    • Gość: pryszcz Re:do Sadyba IP: *.hispeed.ch 11.06.01, 17:53
                      <suchutki> Vist <suchutki> nie <wesolutki>, nie uzywaj tekstow geniuszy jezyka polskiego do obrony swoich
                      niskich podszytych fobia pogladow
              • Gość: JK Re:do vist IP: 213.77.27.* 05.06.01, 21:43
                To dlaczego nie wyjeżdżasz do Izraela. Boisz się hamas-u ?
                • Gość: Vist Re:do JK IP: *.wroclaw.sdi.tpnet.pl 05.06.01, 23:35
                  Gość portalu: JK napisał(a):

> To dlaczego nie wyjeżdżasz do Izraela. Boisz się hamas-u ?

Do Izraela ?

Chyba z tych samych powodów, dla których nie jadę do Lesoto. smile)

Vist__________________________________________
                  P.S.
                  Hamas to grupa wypędzonych z domów Arabów ?
                  • Gość: JK Re:do JK IP: 213.77.27.* 06.06.01, 17:50
                    Gazet nie czytasz ?
          • Gość: Czytelni Re: do Anty-Jew IP: 212.191.36.* 04.06.01, 12:35
            do Aarona. Mnie również nie interesuje zdanie strony przeciwnej. Wiem swoje i
            nikt nie jest wstanie przekonać mnie, że może być innaczej. Podobnie jak
            p. Smolar uważam, że prawdą jest tylko to co ja myślę. Tylko, że takie jednostki
            jak Ty, które nie potrafią swoich myśli wyrazić w sposób przyzwoity, które nie
            mają szacunku doprzeciwnika (jakm by nie był),nie powinny brać udziału w
            dyskusji. Twoje złe emocje mnie nie interesują. Otwarty jestem tylko na
            argumenty, nawet połowiczne. Pozdrawiam
            • Gość: Canada Re: do Anty-Jew IP: *.wlfdle1.on.wave.home.com 04.06.01, 21:14
              Ty ktory nazywasz mnie debilem otwarty jestes na rzeczowa dyskusje? Kpisz
              sobie,to co napisalem nie bylo zacheta do dyskusji a jedynie odpowiedzia na
              Twoje polskie zachowanie.Ja nikogo nie zachecam do dyskusji,ja jedynie wyrazam
              swoja opinie na temat ktory mnie w jakis sposob interesuje i nie po to by Was
              pouczac ale po to by swiadomosc ze sa inni ktorzy maja odmienne od Waszego
              zdanie.Pozatym to zabawne forum dostarczajace tyle swietnego humoru jest
              doskonalym lekarstwem na stresy.Tak wiec bawmy sie dalej...
              • Gość: adolf Re: do Anty-Jew IP: *.tnt6.tpa2.da.uu.net 04.06.01, 22:12
                Gość portalu: Canada napisał(a):

> Ty ktory nazywasz mnie debilem otwarty jestes na rzeczowa dyskusje? Kpisz
                > sobie,to co napisalem nie bylo zacheta do dyskusji a jedynie odpowiedzia na
                > Twoje polskie zachowanie.Ja nikogo nie zachecam do dyskusji,ja jedynie wyrazam
                > swoja opinie na temat ktory mnie w jakis sposob interesuje i nie po to by Was
                > pouczac ale po to by swiadomosc ze sa inni ktorzy maja odmienne od Waszego
                > zdanie.Pozatym to zabawne forum dostarczajace tyle swietnego humoru jest
                > doskonalym lekarstwem na stresy.Tak wiec bawmy sie dalej...

my - wy - a moze oni - paluchem wskazac! a moze opluc? ci co ostatnio
                rozwolnienia dostali - to do tej pory cierpia na bole roznego rodzaju. wstyd
                canada, ja myslalem o tobie - dobry czlowiek. przeciez wiesz ze tak nie wolno .
                american african - by wygral sprawe w sadzie z toba o te wy i paluchy. wstyc sie.

adolf, dymsza adolf
                ps
                kanada piekny kraj i ludzie dobrzy - tak trzymaj.
                • Gość: scan Re: Adolf Jew IP: *.home.net.pl 05.06.01, 06:26
                  Gość portalu: adolf napisał(a):

> Gość portalu: Canada napisał(a):
                  >
                  > > Ty ktory nazywasz mnie debilem otwarty jestes na rzeczowa dyskusje? Kpisz
                  > > sobie,to co napisalem nie bylo zacheta do dyskusji a jedynie odpowiedzia n
                  > a
                  > > Twoje polskie zachowanie.Ja nikogo nie zachecam do dyskusji,ja jedynie wyr
                  > azam
                  > > swoja opinie na temat ktory mnie w jakis sposob interesuje i nie po to by
                  > Was
                  > > pouczac ale po to by swiadomosc ze sa inni ktorzy maja odmienne od Waszego
                  >
                  > > zdanie.Pozatym to zabawne forum dostarczajace tyle swietnego humoru jest
                  > > doskonalym lekarstwem na stresy.Tak wiec bawmy sie dalej...
                  >
                  > my - wy - a moze oni - paluchem wskazac! a moze opluc? ci co ostatnio
                  > rozwolnienia dostali - to do tej pory cierpia na bole roznego rodzaju. wstyd
                  > canada, ja myslalem o tobie - dobry czlowiek. przeciez wiesz ze tak nie wolno .
                  >
                  > american african - by wygral sprawe w sadzie z toba o te wy i paluchy. wstyc si
                  > e.
                  >
                  > adolf, dymsza adolf
                  > ps
                  > kanada piekny kraj i ludzie dobrzy - tak trzymaj.

Sieg Heil!!! AH

Dolfi!!!

Mit parteigruessen

Scan

• Gość: scan Re: Canada do Adolf-Jew IP: *.home.net.pl 05.06.01, 06:34
                  Gość portalu: adolf napisał(a):

> Gość portalu: Canada napisał(a):
                  >
                  > > Ty ktory nazywasz mnie debilem otwarty jestes na rzeczowa dyskusje? Kpisz
                  > > sobie,to co napisalem nie bylo zacheta do dyskusji a jedynie odpowiedzia n
                  > a
                  > > Twoje polskie zachowanie.Ja nikogo nie zachecam do dyskusji,ja jedynie wyr
                  > azam
                  > > swoja opinie na temat ktory mnie w jakis sposob interesuje i nie po to by
                  > Was
                  > > pouczac ale po to by swiadomosc ze sa inni ktorzy maja odmienne od Waszego
                  >
                  > > zdanie.Pozatym to zabawne forum dostarczajace tyle swietnego humoru jest
                  > > doskonalym lekarstwem na stresy.Tak wiec bawmy sie dalej...
                  >
                  > my - wy - a moze oni - paluchem wskazac! a moze opluc? ci co ostatnio
                  > rozwolnienia dostali - to do tej pory cierpia na bole roznego rodzaju. wstyd
                  > canada, ja myslalem o tobie - dobry czlowiek. przeciez wiesz ze tak nie wolno .
                  >
                  > american african - by wygral sprawe w sadzie z toba o te wy i paluchy. wstyc si
                  > e.
                  >
                  > adolf, dymsza adolf
                  > ps
                  > kanada piekny kraj i ludzie dobrzy - tak trzymaj.

Sehr Geheerte Herr Adolf

To nie Canada ino Kanada pewnie z Sokołowa Podlaskiego
                  Masz chyba kompleksy.

Czy potrzebujesz na bilet do Kanady ( mogę Ci załatwić tylko LOT-em, ale Ty
                  pewnie wolisz El-Al.

Sieg Heil!

Kleine Fuehrer
                  Scan

P.S.
                  Chyba to wszystko Cibie jednak w jakiś sposób dowartościowuje, A ja sądzę, że ty
                  jesteś taki mały "Rurabomber", taki, co chciał zaistnieć. Więc myśle, że
                  przestanę się zajmować Twymi problemami. Są trzy wyjścia:
                  - Poznaj dziewczynę
                  - Poznaj dziewczynę
                  - Jak się jej spodobasz, to niech sie z tobą prześpi,

jak ręką odjął wszystkie problemy odejmie.
                  Dobranoc, niespełnione dziecko
                  Scan

• Gość: Czesiek Re: do Anty-Jew IP: *.15.tuwien.teleweb.at 11.06.01, 20:02
                Gość portalu: Canada napisał(a):

> Ty ktory nazywasz mnie debilem otwarty jestes na rzeczowa dyskusje? Kpisz
                > sobie,to co napisalem nie bylo zacheta do dyskusji a jedynie odpowiedzia na
                > Twoje polskie zachowanie.Ja nikogo nie zachecam do dyskusji,ja jedynie wyrazam
                > swoja opinie na temat ktory mnie w jakis sposob interesuje i nie po to by Was
                > pouczac ale po to by swiadomosc ze sa inni ktorzy maja odmienne od Waszego
                > zdanie.Pozatym to zabawne forum dostarczajace tyle swietnego humoru jest
                > doskonalym lekarstwem na stresy.Tak wiec bawmy sie dalej...

Bez wzgledu czy ty chcesz ,czy nie ,skoro jestes uczestnikiem forum,pouczasz
                innych a przy okazji i sam sie uczysz, no i rowniez bawisz.To wlasnie jest
                najwazniejszym celem.
    • Gość: TY Re: Tyu , Scan , Luzer - uważam , że akcja przynosi skutki .... IP: 212.191.128.* 04.06.01, 07:46
      Mimo tego , że byliście sceptycznie do niej nastawieni , uważam że jednak coś
      to daje ...
      Pierwszy zgłosił się bykk , potem inni - znaczy to ,że czytają i boli ich to że
      są wytykani palcami na forum / niektórych nawet nie wywołaliśmy do tablicy /.
      Wiedziałem , że początek polegał będzie na wylewaniu steku pomyi na moją i
      Waszą głowę .
      To ,że czytają znaczy o tym że rozumieją zło jakie popełniają . Kiedyś Perła
      rzeczywiście dał dobry pomysł , szkoda że nie zrealizowany.Ja np. osobiście sz
      Perłą się nie zgadzam , ale to dobry dyskutant i facet o umiejętności
      przewrotnego ustawiania tematu - jak to Perła przxeczytasz to Ci gratuluję
      sprytu .
      Jednak mimo wszystko ,proszę o naznaczanie tych których nie lubimy z racji j.w.
      Z dotychczasowymi typami się zgadzam , chociaż z powodu nierozwlekania tematu
      ich nie zaznaczyłem ....
      Pozdrawiam .
      TY
    • Gość: ada Re: Z KIM NA FORUM NIE CHCĘ ROZMAWIAĆ - krótkie uzasadnienie !!! IP: 212.244.189.* 04.06.01, 08:25
      Jestem od niedawna na tym Forum, ale uwazam , ze w porownaniu z tymi, na ktorych bywalam (bywam) , jest tu wyjatkowa duzo agresji i
      wulgarnosci.

Nie chce wymieniac konkretnych nickow, bo byc moze wypowiedzi,
      ich wlascicieli , ktore mnie zadziwily w/w cechami byly incydentalne.

Zauwazam tez pewna ceche tego Forum , jaka jest niewielka liczba
      ludzi robiacych uzytek ze swego poczucia humoru (nie watpie, ze wszyscy
      je maja). Byc moze jest to jedna z przyczyn panujacej tu atmosfery
      zlosci , agresji, nienawisci.
      Byc moze pewnym osobom latwiej jest obrzucic adwersarza fekaliami
      i wyzwiskami niz wysilic odrobine swoj dowcip.
      Pozdrawiam smile
      ada
      • Gość: TY Re: ...do Ady IP: 212.191.128.* 04.06.01, 08:48
        Widzisz Ado - w dyskusji można się spierać , przedstawiać swoje racje nawet z
        lekką zapalczywością ...argumenty drugiej strony mogą nie przekonywać ale
        poziom odnoszenia się do partnera musi mieć jakąś granicę- a tu tej granicy
        często brak .Nie wiem czy ta rubryka coś da ale... Spróbuję .
        Odskocznią dla mnie na tym forum jest Koń Kocyby ...jeżeli mam dość agresji
        to,, idę do Konia " , bo tam jest miło i... Koń staje się normalniejszy od Nas
        LUDZI .
        Pozdrawiam .
        F.Kocyba
        • Gość: ada Re: ...do Ady IP: 212.244.189.* 04.06.01, 09:29

Gość portalu: TY napisał(a):

> Widzisz Ado - w dyskusji można się spierać , przedstawiać swoje racje nawet z
          > lekką zapalczywością ...argumenty drugiej strony mogą nie przekonywać ale
          > poziom odnoszenia się do partnera musi mieć jakąś granicę- a tu tej granicy
          > często brak .Nie wiem czy ta rubryka coś da ale... Spróbuję .

Mnie nie razi w dyskusji zapalczywosc, a nawet pewna gwaltownosc, bo to sa takie przyprawy, ktore dodaja jej czesto smaku.

Razi mnie natomiast i czesto wyprowadza z rownowagi , gdy czytam (slysze), jak uczestnik dyskusji zamiast polemizowac z argumentami koncentruje sie na dowodzeniu , ze jego adwersarz to intelektualne i moralne zero i w ogole pod kazdym wzgledem smiec.
          Jest to zreszta dowod nie tylko na brak szacunku dla rozmowcy, ale i dla siebie....

Pozdr smile
          ada
    • Gość: nick Intelekt niektórych wystarcza tylko na wyzwiska ! IP: *.unregistered.formus.pl 04.06.01, 13:05
    • Gość: kraken Re: NIE CHCESZ ROZMAWIAC??JEBAL CIE PIES IP: *.98.252.64.snet.net 04.06.01, 13:57

A SWOJE FRUSTRACJE WYPLACZ NIEDOLEGO PSYCHOANALITYKOWI
      • Gość: scan Re: ARCHETYP POLAKA -NIE CHCESZ ROZMAWIAC??JEBAL CIE PIES IP: *.home.net.pl 05.06.01, 03:40
        Czy spodziewaliście się czegoś więcej oprócz wyzwisk?
        U takiego czlenia już nie chodzi o IQ, tylko o przeszczep mózgu, klon nie
        wchodzi w rachubę. Na przeszczep poczekajmy kilkanaście lat, do tego czasu
        zapomni co myślał w dniu 05.06.01, więc może przyszła Kasa Chorych zaoszczędzi.
    • sceptyk Re: Z KIM NA FORUM NIE CHCĘ ROZMAWIAĆ - krótkie uzasadnienie !!! 04.06.01, 19:44
      TY, Kto TY wlasciwie jestes, ze rozmowa z Toba ma byc zaszczytem, czy
      wyróznieniem... Podaj swe pochodzenie (do dziesiatego pokolenia wstecz),
      wyksztalcenie, stopnie naukowe, jakies zaswiadczenie o moralnosci etc. Wtedy
      sie zastanowie, czy dyskutowac z Toba. A póki co, spadaj. I zabieraj swoj
      donosicielski pomysl ze soba.

sceptyk
      • Gość: TY Re: Z KIM NA FORUM NIE CHCĘ ROZMAWIAĆ - krótkie uzasadnienie !!! IP: 212.191.128.* 05.06.01, 10:08
        sceptyk napisał(a):

> TY, Kto TY wlasciwie jestes, ze rozmowa z Toba ma byc zaszczytem, czy
        > wyróznieniem... Podaj swe pochodzenie (do dziesiatego pokolenia wstecz),
        > wyksztalcenie, stopnie naukowe, jakies zaswiadczenie o moralnosci etc. Wtedy
        > sie zastanowie, czy dyskutowac z Toba. A póki co, spadaj. I zabieraj swoj
        > donosicielski pomysl ze soba.
        >
        > sceptyk

odp
        Scan.
        Kraj pochodzenia moich protoplastów Francja , z wyboru od czasów napoleońskich
        Polacy , ja też jestem tylko Polakiem ...wykształcenie wyższe
        techniczne...zaświadczenie o moralności znajdziesz na forum...
        Nie sugerowałem nikomu / także i Tobie / aby rozmowa ze mną należała
        do ,,elitarnych" ale ....uważam , że minimum kultury wypowiedzi obowiązuje -
        czytam czasami Twoje i zastanawiam się co sie teraz z Tobą stało ...ta wypowiedź
        nijak sie ma do tego co dotychczas prezentowałeś ...dziwne to !
        Spojrzyj tylko na Aarona - to człowiek o dwóch twarzach :
        1. mądry , dobry i uważny obserwator
        2....tragicznie prowokujący agresor
        Po co mu te dwie twarze - myślę , że w tej pierwszej Mu lepiej...bo i mądrość za
        tym stoi .
        Ta rubryka nic nie ma z donosicielstwa , bo każdy z nas istniejących na forum ma
        już wyrobine zdanie o dyskutujących - zobacz wymieniłem bykka , ale nie Aarona
        gdyż wyczułem , że pod maską agresji kryje się dobro - tylko zastanawiam
        dlaczego On to robi ?
        O Tobie też dobrego zdania / narazie /
        nie zmienię , bo zdaję sobie sprawę , że to próba Twojej prowokacji .
        Ja dałem swoją wizytówkę - a Ty ?
        Pzdr
        TY
        • Gość: Jureek Re: Z KIM NA FORUM NIE CHCĘ ROZMAWIAĆ - krótkie uzasadnienie !!! IP: 62.8.156.* 05.06.01, 11:01
          Obawiam sie, ze niewiele zrozumiales z wypowiedzi
          sceptyka.
          Jurek
          • Gość: TY Re: Z KIM NA FORUM NIE CHCĘ ROZMAWIAĆ - krótkie uzasadnienie !!! IP: 212.191.128.* 06.06.01, 06:57
            Gość portalu: Jureek napisał(a):

> Obawiam sie, ze niewiele zrozumiales z wypowiedzi
            > sceptyka.
            > Jurek

odp.
            Obawiam się , że zrozumiałem - tylko Ty Jurku popatrz czy mnie rozumiesz .
            Pamiętasz Drzymałe i jego wóz - przcież tam nie tylko chodziło o lokum dla tego
            człowieka...ta sprawa miała inny podtekst .
            Pozdrawiam
            TY
            • Gość: Martin Re: Z KIM NA FORUM NIE CHCĘ ROZMAWIAĆ - krótkie uzasadnienie !!! IP: *.poleczki.dialup.inetia.pl 06.06.01, 18:17
              Dobry człowieku, jak nie chcesz rozmawiać, to nie rozmawiaj. To wszystko, co
              możesz zrobić. Nie próbuj więc robić tego, czego nie możesz - efekt widzisz:
              zainicjowałeś wątek pełen inwektyw. Be sure your brain is on gear before you
              put your tongue (or fingers) in motion.

Oberwało Ci się? Słusznie. Sam tego chciałeś. Jak nagrzana dziewica, która
              piszczy "nie chcę, nie chcę", a tak naprawdę marzy, żeby ją ktoś przepiłował.
              Cierp ciało skoroś chciało.

Skończmy ten wątek.

Z wyrazami niesmaku
              Martin
        • Gość: the-edge Re: Z KIM NA FORUM NIE CHCĘ ROZMAWIAĆ - krótkie uzasadnienie !!! IP: *.warszawa.adsl.tpnet.pl 08.06.01, 10:42
          naprawde jestes francuzem , kurde strasznie fajnie
          Stary napisze ci po krotce ze twoj watek napawa mnie obrzydzeniem , to
          polaczenie lizusostwa , donosicielstwa i braku dobrego smaku.
          Ale nie pekaj nie wyleje na ciebie "steku pomyi" (cokolwiek to znaczy)

peace
          • Gość: TY Re: Z KIM NA FORUM NIE CHCĘ ROZMAWIAĆ - krótkie uzasadnienie !!! IP: 212.191.128.* 09.06.01, 06:46
            Gość portalu: the-edge napisał(a):

> naprawde jestes francuzem , kurde strasznie fajnie
            > Stary napisze ci po krotce ze twoj watek napawa mnie obrzydzeniem , to
            > polaczenie lizusostwa , donosicielstwa i braku dobrego smaku.
            > Ale nie pekaj nie wyleje na ciebie "steku pomyi" (cokolwiek to znaczy)
            >
            > peace

odp.
            Doceniam za dociekliwość - ale to mnie nie dotyczy - jest nas wielu na jednym
            łączu .
            Tyle pochwały - ale nie do końca ...
            A teraz konkrety .
            Stary ! Twoja odpowiedź mnie nie napawa obrzydzeniem - TO TY MNIE NAPAWASZ
            WSTRĘTEM .Koniec.
            A już myślałem , że się zonanizujesz w własnej potrzebie wylania z siebie czary
            goryczy .Myślę , ze najwartościowsze w tobie jest to co wydalasz na końcu po
            zjedzeniu dużej porcji obiadu .
            Pokój ? - A może to wychodek .

Jednak ze spokojem pozdrawiam .
            TY

• Gość: the-edge Re: Z KIM NA FORUM NIE CHCĘ ROZMAWIAĆ - krótkie uzasadnienie !!! IP: *.warszawa.adsl.tpnet.pl 09.06.01, 10:56
              bez komentarza ....
              • Gość: TY Re: Z KIM NA FORUM NIE CHCĘ ROZMAWIAĆ - krótkie uzasadnienie !!! IP: 212.191.128.* 09.06.01, 11:00
                TEŻ !
                • Gość: t ty , pajacu IP: *.warszawa.adsl.tpnet.pl 11.06.01, 10:08
                  ty zalosna kupo gowna , powiem ci to samo co twojej matce : CHUJ CI W DUPE ,
                  tyle ze ona sie usmiechnela
                  • Gość: TY Re: widzę , że na więcej cie nie stać... IP: 212.191.128.* 15.06.01, 14:51
                    Czasami Bozia daje tylko tyle rozumu
                    • Gość: t Re: widzę , że na więcej cie nie stać... IP: *.warszawa.adsl.tpnet.pl 16.06.01, 10:13
                      tak tez uwazam- twoja stara jest qrewsko glupia , ale niezle sie wali
                      • Gość: TY Re: widzę , że na więcej cie nie stać... IP: 212.191.128.* 18.06.01, 07:14
                        twoją nikt nie wali , zrobił to tylko raz pies - i właśnie jesteś owocem tego
                        mezaliansu / to był mezalians dla psa /- od tegio czasu pies nabrał obrzydzenia
                        dla niej .
                        • Gość: t Re: widzę , że na więcej cie nie stać... IP: *.warszawa.adsl.tpnet.pl 19.06.01, 10:08
                          ja nie mam matki
                          poskladali mnie z cial zabitych zolnierzy ...
                          mowiac " stara" wczesniej mialem na mysli twoja panne (nie wiem czy to zona ,
                          czy dziewczyna ) jest z niejnaprawde ostra suka, powiedziala ze straszny z
                          ciebie pajac i ze szuka prawdziwego faceta ktory by porzadnie zloil jej cipke
                          podejzewam ze jej zachowanie powoduje taka frustracje u ciebie ... wspolczuje
                          • Gość: TY Re: widzę , że na więcej cie nie stać... IP: 212.191.128.* 19.06.01, 11:09
                            Gość portalu: t napisał(a):

> ja nie mam matki
                            > poskladali mnie z cial zabitych zolnierzy ...
                            > mowiac " stara" wczesniej mialem na mysli twoja panne (nie wiem czy to zona ,
                            > czy dziewczyna ) jest z niejnaprawde ostra suka, powiedziala ze straszny z
                            > ciebie pajac i ze szuka prawdziwego faceta ktory by porzadnie zloil jej cipke
                            > podejzewam ze jej zachowanie powoduje taka frustracje u ciebie ... wspolczuje

odp.
                            Przepraszam za dotychczasowe słowa . Wcale tak o Tobie nie myślałem . Chciałem
                            Ci tylko pokazać , że też tak sprawnie jak Ty posługuję się plugawym językiem ,
                            językiem który nie ma nic wspólnego z mową człowieka ...było minęło...
                            Jeżeli to zrozumiesz to się cieszę .
                            Jeszcze raz przepraszam i kajam się za chwileczkę zapomnienia.
                            Pozdrawiam i życzę miłego ,, brylowania " po forum .
                            TY

• Gość: the-edge Re: widzę , że na więcej cie nie stać... IP: *.warszawa.adsl.tpnet.pl 22.06.01, 09:59
                              Drogi Ty chcialem Ci jedynie udowodnic iz nie ma tak naprawde mozliwosci
                              ignorowania kogokolwiek na forum , mysle ze im osoba bardziej wulgarna ,
                              bardziej obrazajaca twych bliskich - tym wiekrza chec konfrontacji i utarcia
                              nosa oponentowi .Nakreca to swego rodzaju spirale nienawisci , czego mysle obaj
                              moglismy doswiadczyc .
                              Mam nadzieje ze nie brales doslownie tych bredni ktore wypisywalem ; w kazdym
                              badz razie odwoluje to !

DOBREJ , POZBAWIONEJ STRESU ZABAWY NA FORUM ZYCZY the-edge
                              • Gość: TY Re: widzę , że na więcej cie nie stać... IP: 212.191.128.* 22.06.01, 12:38
                                Szanowny / a jednak / Przyjacielu .

Troche dobrych chęci z dwóch stron i nienawiść ? znika - teraz widzimy / może i
                                inni to czytają /jak mało trzeba.
                                Nie będę tego co napisałem odwoływał , bo ja ani przez chwilę nie myślałem tak
                                jak to napisałem...teraz mogę sie mocno wstydzić , że tak dałem sie ponieść ,,
                                fantazji pokazania się z tej strony ".
                                Forum to dla mnie nie zabawa , raczej sposób na zmianę zachowań / takze
                                własnych / ,spokojna dyskusja potrafi zdziałać cuda ...dialog , a nie pyskówka .
                                Miło mi z powodu słów jakie mi przekazałeś...
                                Do miłego spotkania na forum , we wspólnej dyskusji...nie zawsze zgodnej ...ja
                                też biorę pod rozwagę głos innych .
                                Pozdrawiam
                                TY
    • Gość: Alfred Z KIM NA FORUM -scan to emerytowany funkcjonariusz UB IP: *.POOL.ESR.SJO.wwc.com 06.06.01, 19:03
      UWAGA!!!!!!!!!!!!!!!

Scasn to emerytowany pracownik UB,zydowski pedal i prowokator.
      Ma doswiadczenie, w prowokowaniu , pouczaniu, ublizaniu, pluciu,wyszydzaniu i
      sianiu nienawisci.
      Wystepowal tu pod kilkoma imionami,jest to czerstwiak szkolony w szkolach zydo-
      komuny,teraz niema co robic wiec miesza tu na tym forum.

Nie chce z tym BYDLECIEM rozmawiac.
      • Gość: TY Re: do Martina IP: 212.191.128.* 07.06.01, 07:26
        Widzisz kochany jednak moje przesłanie zdaje egzamin ponieważ pozwala na chilę
        refleksji / Tobie też pozwoliło - a może Cie trochę przestraszyło ?/ , skoro i
        ty na tą stronę wszedłeś .
        Nie martw się o mnie - byłem na Wasze inwektywy przygotowany - mimo tego kipię
        humorem .
        Ale gdybyś chciał / inni też / sie wyżyć to używaj / cie / sobie do woli bi i
        strona jest trochę poświęcona temu - , żeby się wyżyć do woli , a przy tematach
        problemowych kulturalnie dyskutowac .
        Za cenne uwagi dziękuję i pozdrawiam .
        TY
        • Gość: Kasia Re: Z kim na forum nie chcę rozmawiać... IP: *.is.pan.pl 07.06.01, 11:58
          Po przeczytaniu wszystkich spotów odnoszę smutne wrażenie, że absolutnie nie
          umiemy ze sobą rozmawiać. Każdy temat - jaki by nie był - po pewnym czasie
          sprowadza się do agresji, wyzwisk, ośmieszania itd. Pomijam już fakt, że
          jesteśmy monotematyczni : Żydzi, Jedwabne, antysemityzm, lewica, prawica...
          Tak jakby w naszym codziennym życiu nie było innych wydarzeń, o których warto
          podyskutować. Oczywiście w miarę kulturalnie.
          Nie jestem zwolenniczką przesadnego bon-tonu, ale słownictwo jakie pojawia się
          na forum można bardzo często zakwalifikowac do tzw. marginesu. Nie będę
          wskazywała osoby, które szczególnie się lubują w prymitywnych zwrotach - myślę,
          że każdy ma świadomość jak i co pisze.
          Nasze rozmowy są często naszą wizytówką i łatwo określić daną osobę. Oczywiście
          są różni tzw. prowokatorzy, którzy przybierają "maskę" i ruszają na łowy. Niech
          im będzie, ale czy ich prowokacja coś daje? Odzywają się inni, którzy reagują
          bardzo emocjonalnie i kółko się zamyka ; schodzimy na dno kultury rozmowy.
          Mam jednak nadzieję, że są jeszcze osoby które chciałyby porozmawiać ciekawie,
          spokojnie i w miarę normalnie.
          • Gość: wir Re: Z kim na forum nie chcę rozmawiać... IP: *.iry.warszawa.supermedia.pl 07.06.01, 14:49
            walka u zwierząt to coś normalnego - twórczego no to spierajcie się
            bo rozmowa o malinach to z natury coś mdłego
            i tak wygra ten który ma argumenty ( nieważne czy to zydopolak ),
            przynajmiej w oczach odbiorcy
            to forum jest ciekawe
            kto chce je spłaszczyć , co !!
            • Gość: TY Re: do Kasi , Wir i innych... IP: 212.191.128.* 08.06.01, 08:40
              Temat ten powstał nie dlatego by spłaszczac dyskusję , ale po to by na forum
              przywrócić dobre obyczaje ... masz inne zdanie na jakiś temat to argumentuj/
              wcale nie musisz mnie kochać /...po co to casłe abecadło na h..., k... !
              A wypowiedzi krótkie ,, Debil jesteś " to co - dyskusja ?!
              Czy brakuje nam słów żeby się wypowiedzieć...należy być lekko agresywnym w
              dyskusji przedstawiać SWOJE racje...ale czy w j. polskim brakuje słów mocnych
              ale nie wulgarnych...czy każdy musi korzystać na PUBLICZNYM FORUM
              ze ,,Słownika polskich przekleństw i wulgaryzmów " M. Grochowskiego / polecam/.
              Są takie miejsca w których użycie przekleństwa może być odebrane ,,
              przyjemnie " , ale kultura ....
              Uważam , że lepiej się potrawię posługiwać ,, tym językiem " jak niejeden
              z ...potrafię też świetnie ubliżać ...Pytam się - czy jednak nie stać nas na
              coś lepszego - polecam ,, Słownik polskich wyzwisk , inwektyw i okresleń
              pejoratywnych " L Stommy -niby to samo znaczy ale ile subtelności.
              Ten temat może spokojnie uaktywnić tzw. ,, bluzgaczy "...róbmy tu co
              chcemy...nawet w stylu rynsztokowym , ale tylko tu...w innych wątkach
              dyskutujmy , lub nie !
              Oddałem tu do dyspozycji swoją osobę ... npiszcie , ze jestem ,, garbatym
              h..." , ,, zasranym SLD-owskim s....." ....wyżyjcie się ...a potem....
              Widzisz Wir , tu nie chodzi o spłaszczenie tematu , ale o tą malutką linię ,
              którą jeżeli przekroczysz człowiek staje się zwykłym prostym chamem .
              Pozdrawiam .
              TY
              • Gość: ada Re: do Kasi , Wir i innych... IP: 212.244.189.* 08.06.01, 10:58

> Oddałem tu do dyspozycji swoją osobę ... npiszcie , ze jestem ,, garbatym
                > h..." , ,, zasranym SLD-owskim s....."

TY !!! jestem poruszona bezmiarem Twojego poswiecenia dla Sprawy ! smile)))))))))))))))))))))))))))))))))

Pozdr smile
                ada

• Gość: TY Re: do Kasi , Wir i innych... IP: 212.191.128.* 08.06.01, 11:12
                  Gość portalu: ada napisał(a):

>
                  > Gość portalu: TY napisał(a):
                  >
                  > > Oddałem tu do dyspozycji swoją osobę ... npiszcie , ze jestem ,, garbatym
                  > > h..." , ,, zasranym SLD-owskim s....."
                  >
                  > TY !!! jestem poruszona bezmiarem Twojego poswiecenia dla Sprawy ! smile))))))))
                  > )))))))))))))))))))))))))
                  >
                  > Pozdr smile
                  > ada
                  >

ODP.
                  Ada.
                  Miałem tylko jeden problem , czy napisać ,,garbatym h..." , czy też ,, garbatym
                  ch..." -ale nikt mi nie zwrócił uwagi , tzn . że dobrze .
                  Poświęcam się - jak Koń Kocyby .
                  Gratuluję hucznego wejścia - pisałaś , że dopiero zaczynasz ,,być" na forum , a
                  tu wszędzie Cię widać . Vide -,, Fraszka na forum "
                  Pzdr.
                  Koniokocyboty
      • Gość: gibki Re: Z KIM NA FORUM -scan to emerytowany funkcjonariusz UB IP: *.plock.sdi.tpnet.pl 08.06.01, 09:21
        ignoruję cię
      • Gość: scan Re: Do Adolfa Wodza - emerytowany funkcjonariusz UB - SCAN IP: *.home.net.pl 08.06.01, 22:07
        Gość portalu: Alfred napisał(a):

> UWAGA!!!!!!!!!!!!!!!
        >
        > Scasn to emerytowany pracownik UB,zydowski pedal i prowokator.
        > Ma doswiadczenie, w prowokowaniu , pouczaniu, ublizaniu, pluciu,wyszydzaniu i
        > sianiu nienawisci.
        > Wystepowal tu pod kilkoma imionami,jest to czerstwiak szkolony w szkolach zydo-
        > komuny,teraz niema co robic wiec miesza tu na tym forum.
        >
        > Nie chce z tym BYDLECIEM rozmawiac.

Witam Dolfi,

Ja, scan,(Scan - od skanowania i podróbek dokumentów dla żydowskich pracowników
        UB), emerytowany pracownik UB, składam przed Tobą, Wodzu samokrytykie. Istotnie,
        jestem żydowskim pedałem, prowokatorem, wyszkolono mnie w ubliżaniu prawdziwym
        Polakom, wyszydzaniu ich ( ale jakież to złe cechy może mieć prawdziwy Polak,
        żeby z nich szydzić?),sianiu nienawiści takoż. Ze slangu Twego sądząc
        ("czerstwiak") jesteś młodym chłopaczkiem, chyba w okresie dojrzewania i hormony
        Twe poszły w złym kierunku. Bo w życiu jest tak:

1. Facecik młody, kiedy w żyłach gra (hormon) to szuka sobie panienki i w niej
        się spełnia. No, nie dosłownie, Dolfi, bo dziewczyna nie jest zbiornikiem
        nasiennym, żeby do tego jeszcze do Polki wpuszczać germańskie nasienie. Ja, stary
        Ubek myślę sobie tak: muzyka (posłuchaj 9tej Beethovena i nomen/omen Ody do
        młodości), dobry film, (polecam choćby "Lot nad kukułczym gniazdem" - czasem
        bywa w wypożyczalniach, dobrą książkę,polecam Paula Johnsona "Historię Żydów" -
        Adolku, ów nie Żyd - więc obiektywny, a piszą o nim " ta książka jest próbą
        odpowiedzi na pytanie o rolę Żydów w wyznaczaniu kształtu naszego współczesnego
        świata oraz o naturę geniusza tego narodu, który pozbawiony włąsnej państwowości
        nie tylko przetrwał, ale również zachował częstokroć we WROGIM (sic! - jeśli
        wiesz co to znaczy)własną religię i kulturę, by w końcu niemal po dwu tysiącach
        lat odbudować własne państwo" - to tym mógłbyś zaimponować ładnej, blond
        nordyckiej Gretchen. I mieć z nią tuzin dzieci, a po drodze, jeśli by coś się
        zdarzyło to oddać do Lebenborn. Jednakowoż sądzzę,że z racji wieku, jesteś
        jeszcze na etapie że " najlepsza baba to własna graba". Czas wyrosnąć i zacząć
        używać głowy. Jeśli sądzisz, że PC jest tylko do wypisywania nieprzemyślanych
        bredni to chętnie Cię nauczę skanowania, pracy w programach graficznych, łamania
        tekstu, a przy okazji podam Ci parę dobrych stron gdzie sobie ściągniesz na swój
        PC gołe panienki. ( o ile masz dzierżawkę lub co najmniej ISDN)
        Pozdrawiam i zapewniam, że będę Ciebie i Twych Parteigenossen tępić w Sieci.
        Z życia wiem, że nie ma nic gorszego niż głupota, czamstwo, zadęcie i
        nietolerancja.
        Sieg heil,
        Scan - ubek emerytowany.

P.S.
        Scan to mój nick również a i mój login w sieci ( jest taki patent, który
        wynajduje ubeków po loginie - ale Ci nie podam, boś głupi) Nie używam innych
        nicków i loginów, bo kryć sie z mymi poglądami nie muszę i nie chcę, a ci z innej
        orientacji (czyt. - (czytaj) pedały żydowskie ), na ogół bardziej jenteligentni
        od Adolfów i S-ki (tu Adolku Spółki, nie S-kurwysynki) zawsze i mnie znajdom.

P.S.2

Zawsze jest tak, że przy wyświetlanym poście, w prawym górnym rogu jest adres
        nicka. Różny ci, Wodzu drogi, zwróć uwagie. Zadam sobie trud aby sprawdzić czy te
        wszystkie Byyki, Adolfy, Ropcie i ostatnio niejaki Vince (Wincenty, bardziej
        swojsko) ze z Canady to nie ta sama i jedna swołocz.

P.S. 3

W UB to my tak pili - na pohybel sk...synom.
        Czuwaj, Mein Fuehrer.

P.S. 4

Forum to nazwa własna tak jak "Żyd" na przykład. Pisat' nada iz balszoj bukwy.
        Pazdrawliaju. Scan -Jewriej iz Naczielnewo Komitieta Wnutriennych Dieł ( co to
        kurwa, za skrót, mein Fuehrer)

Heil

• luzer Re: Do Scana - Z archiwum X 09.06.01, 14:18
          Cześć Scan. Mam inną hipotezę, co do tożsamości Alfreda. To biedny, zagubiony w
          naszym świecie kosmita z Marsa, który, szukając tzw. "nosiciela", miał pecha
          trafić na ciało skończonego dupka i teraz płaci za to słoną cenę - wszyscy
          sobie z niego robią jaja.
          Jako dowód Alfredowego pochodzenia podaję, co następuje:
          ALF- (Alien Life Form - obca forma życia) -RED (czerwony: wiadomo -"Red Planet"
          = Mars). Quod erat demonstrandum.
          Ty na niego napadasz, a to po prostu biedny "E.T wants phone home!!!"

Serdecznie pozdrawiam i dzięki za korespondencję. Odpiszę na pewno.
        • Gość: Perła Re: Alfredzie mylisz się bardzo, scan to jest.. IP: *.lublin.cvx.ppp.tpnet.pl 09.06.01, 15:00
          Gość portalu: Alfred napisał(a):

> UWAGA!!!!!!!!!!!!!!!
          >
          > Scasn to emerytowany pracownik UB,zydowski pedal i prowokator.
          > Ma doswiadczenie, w prowokowaniu , pouczaniu, ublizaniu, pluciu,wyszydzaniu i
          > sianiu nienawisci.
          > Wystepowal tu pod kilkoma imionami,jest to czerstwiak szkolony w szkolach
          zydo-
          > komuny,teraz niema co robic wiec miesza tu na tym forum.
          >
          > Nie chce z tym BYDLECIEM rozmawiac

To nie Żyd ale antysemita właśnie. I na dodatek to BYDLECIE nie jest pedałem,
          woli dziewczyny niestety. Poza tym mam DOWODY i świadków, że rzuca urok na
          ŚWINIE i odbiera KROWOM mleko.
          Dlatego CHCĘ z Nim rozmawiać.
        • Gość: Szlomcio Re: Do Adolfa Wodza -do skacowanego scana IP: *.proxy.aol.com 09.06.01, 22:05
          Gość portalu: scan napisał(a):

> Gość portalu: Alfred napisał(a):
          >
          > > UWAGA!!!!!!!!!!!!!!!
          > >
          > > Scasn to emerytowany pracownik UB,zydowski pedal i prowokator.
          > > Ma doswiadczenie, w prowokowaniu , pouczaniu, ublizaniu, pluciu,wyszydzani
          > u i
          > > sianiu nienawisci.
          > > Wystepowal tu pod kilkoma imionami,jest to czerstwiak szkolony w szkolach
          > zydo-
          > > komuny,teraz niema co robic wiec miesza tu na tym forum.
          > >
          > > Nie chce z tym BYDLECIEM rozmawiac.
          >
          > Witam Dolfi,
          >
          > Ja, scan,(Scan - od skanowania i podróbek dokumentów dla żydowskich pracowników
          >
          > UB), emerytowany pracownik UB, składam przed Tobą, Wodzu samokrytykie. Istotnie
          > ,
          > jestem żydowskim pedałem, prowokatorem, wyszkolono mnie w ubliżaniu prawdziwym
          > Polakom, wyszydzaniu ich ( ale jakież to złe cechy może mieć prawdziwy Polak,
          > żeby z nich szydzić?),sianiu nienawiści takoż. Ze slangu Twego sądząc
          > ("czerstwiak") jesteś młodym chłopaczkiem, chyba w okresie dojrzewania i hormon
          > y
          > Twe poszły w złym kierunku. Bo w życiu jest tak:
          >
          > 1. Facecik młody, kiedy w żyłach gra (hormon) to szuka sobie panienki i w niej
          > się spełnia. No, nie dosłownie, Dolfi, bo dziewczyna nie jest zbiornikiem
          > nasiennym, żeby do tego jeszcze do Polki wpuszczać germańskie nasienie. Ja, sta
          > ry
          > Ubek myślę sobie tak: muzyka (posłuchaj 9tej Beethovena i nomen/omen Ody do
          > młodości), dobry film, (polecam choćby "Lot nad kukułczym gniazdem" - czasem
          > bywa w wypożyczalniach, dobrą książkę,polecam Paula Johnsona "Historię Żydów"
          > -
          > Adolku, ów nie Żyd - więc obiektywny, a piszą o nim " ta książka jest próbą
          > odpowiedzi na pytanie o rolę Żydów w wyznaczaniu kształtu naszego współczesnego
          >
          > świata oraz o naturę geniusza tego narodu, który pozbawiony włąsnej państwowośc
          > i
          > nie tylko przetrwał, ale również zachował częstokroć we WROGIM (sic! - jeśli
          > wiesz co to znaczy)własną religię i kulturę, by w końcu niemal po dwu tysiącach
          >
          > lat odbudować własne państwo" - to tym mógłbyś zaimponować ładnej, blond
          > nordyckiej Gretchen. I mieć z nią tuzin dzieci, a po drodze, jeśli by coś się
          > zdarzyło to oddać do Lebenborn. Jednakowoż sądzzę,że z racji wieku, jesteś
          > jeszcze na etapie że " najlepsza baba to własna graba". Czas wyrosnąć i zacząć
          >
          > używać głowy. Jeśli sądzisz, że PC jest tylko do wypisywania nieprzemyślanych
          > bredni to chętnie Cię nauczę skanowania, pracy w programach graficznych, łamani
          > a
          > tekstu, a przy okazji podam Ci parę dobrych stron gdzie sobie ściągniesz na swó
          > j
          > PC gołe panienki. ( o ile masz dzierżawkę lub co najmniej ISDN)
          > Pozdrawiam i zapewniam, że będę Ciebie i Twych Parteigenossen tępić w Sieci.
          > Z życia wiem, że nie ma nic gorszego niż głupota, czamstwo, zadęcie i
          > nietolerancja.
          > Sieg heil,
          > Scan - ubek emerytowany.
          >
          > P.S.
          > Scan to mój nick również a i mój login w sieci ( jest taki patent, który
          > wynajduje ubeków po loginie - ale Ci nie podam, boś głupi) Nie używam innych
          > nicków i loginów, bo kryć sie z mymi poglądami nie muszę i nie chcę, a ci z inn
          > ej
          > orientacji (czyt. - (czytaj) pedały żydowskie ), na ogół bardziej jenteligentni
          >
          > od Adolfów i S-ki (tu Adolku Spółki, nie S-kurwysynki) zawsze i mnie znajdom.
          >
          > P.S.2
          >
          > Zawsze jest tak, że przy wyświetlanym poście, w prawym górnym rogu jest adres
          > nicka. Różny ci, Wodzu drogi, zwróć uwagie. Zadam sobie trud aby sprawdzić czy
          > te
          > wszystkie Byyki, Adolfy, Ropcie i ostatnio niejaki Vince (Wincenty, bardziej
          > swojsko) ze z Canady to nie ta sama i jedna swołocz.
          >
          > P.S. 3
          >
          > W UB to my tak pili - na pohybel sk...synom.
          > Czuwaj, Mein Fuehrer.
          >
          > P.S. 4
          >
          > Forum to nazwa własna tak jak "Żyd" na przykład. Pisat' nada iz balszoj bukwy.
          > Pazdrawliaju. Scan -Jewriej iz Naczielnewo Komitieta Wnutriennych Dieł ( co to
          > kurwa, za skrót, mein Fuehrer)
          >
          > Heil
          >
          Do dzis majaczysz po razach zadanych ci przez zwierzchnika twojego z UB? Za malo
          lal pretem po tym kanciatym,przepitym lbie za czeste,niepotrzebne otwieranie ryla
          twojego,tam gdzie nie miales glosu.Durny i milosierny byl on w stosunku do
          ciebie.Powinien raz,a dobrze grzmotnac lomem pomiedzy oczodoly twoje,a dzisiaj
          spokoj na forum bylby.Och czemu on nie grzmotnal jak nalezalo?
    • jurek1 Skażmy Jaska na zapomnienie 10.06.01, 17:08
      Spotkałem różne wyczyny na tym forum, ale ten ostatni Jaśka pod
      tytułem "Jezus ..." przechodzi wszystko, proponuję ignorować klienta całkowicie.
      Uzasadnienie? Poczytajcie sami. Gdybym napisał to mógłbym zostać oskarżony o
      obrazę czyichś uczuć religijnych.
      • Gość: ada Re: Skażmy Jaska na zapomnienie IP: 212.244.189.* 11.06.01, 11:22
        jurek1 napisał(a):

> Spotkałem różne wyczyny na tym forum, ale ten ostatni
        Jaśka pod
        > tytułem "Jezus ..." przechodzi wszystko, proponuję
        ignorować klienta całkowicie
        > .
        > Uzasadnienie? Poczytajcie sami. Gdybym napisał to
        mógłbym zostać oskarżony o
        > obrazę czyichś uczuć religijnych.

A jednak na zalozony przez niego watek weszlo kilka osob.
        PO CO ???

Kazda z piszacych osob wchodzac tam musiala sie znizyc
        do poziomu autora watku.
        PO CO ???

Czy nie byloby bardziej wlasciwym i skutecznym calkowite
        ignorowanie takich watkow i ich autorow ?

Pozdr smile
        ada
        • jurek1 Re: Skażmy Jaska na zapomnienie 11.06.01, 15:45
          Ada przyznaję się do błedu, ale jak to zobaczyłem to
          mnie poniosło, chociaż od religii jestem dalej niż ten
          pacan co to napisał, bo on pewnie przykładnie co
          niedziela zasuwa do kościoła, a potem pewnie równie
          przykładnie tłucze żonę o ile jest w takim wieku, żeby
          ją mieć. A jeżeli jest młodszy to w przyszłości będzie
          ją tłukł.
          • Gość: pryszcz Re: Skażmy Jaska na zapomnienie IP: *.hispeed.ch 11.06.01, 19:00
            tak tak jak sie nie chce z kims rozmawiac to sie nie rozmwia i tyle. Nalezy miec pretensje rowniez do siebie ze
            istnieja ludzie jak Jasek. Im wystarczy glupie haslo aby prowokowac i ciesza sie ze inni tak zywiolowo reaguja.
            Ja tez chodze sobie po forum i czytam wiecej niz pisze. Najczesciej ludzie z ktorymi sie zgadzam powiedzieli juz
            co mysle a inni... coz nie zawsze chce sie dyskutowac z innymi. Ogolnie razi jednak ostatnio monotematycznosc
            wypowiedzi ile mozna czytac i wypowiadac sie o stosunkach Polak-Zyd, o komunie itd. Jakos nie widac by ktos
            przekonal tych przepelnionych nienawiscia do zmiany stosunku do swiata. Najleprzy sposob to ten tu
            postulowany - wykluczyc ze spoleczenstwa.
    • Gość: prowokat co to ma być IP: *.chello.pl 11.06.01, 19:23
      co mnie to interesują z kim kto nie chce gadać nie chce to niech nie gada i już
      nie wiem po co mieszasz? ty jesteś psychopata i trza cię zamknąć
    • Gość: Nick Z kim na forum nie chcę rozmawiać. IP: *.unregistered.formus.pl 11.06.01, 19:43
      Lista osób z którymi nie bedę rozmawiał ze względu na :
      - brak kultury ( albo inaczej specyficzną kulturę ! -jak kto woli )
      - brak możliwości dialogu ( po to jest to forum ).
      - chamstwo

- Ryszard *.abo.wanadoo.fr
      - jaccck@poczta.gazeta.pl 212.160.252.*
      - scan *.home.net.pl
      - Bob pool22.tokyo.att.ne.jp
    • jacek#jw A ja wolę powiedzieć z kim rozmawiać chcę - krótkie uzasadnienie !!! 16.06.01, 10:29
      Chcę rozmawiać z wszystkimi, którzy mają coś sensownego do powiedzania. Może to
      być głupie, mogę się z tym nie zgadzać, może mi nie odpowiadać forma wypowiedzi
      byle by ten co mówi wiedział co robi.

PS
      Szanowny TY,
      Dlaczego w "Opiniach dla gazety" w imieniu nas wszystkich nawołujesz do
      cenzurowania wypowiedzi na forum?
      Pozdrawiam Jacek
      • Gość: TY Re: A ja wolę powiedzieć z kim rozmawiać chcę - krótkie uzasadnienie ! IP: 212.191.128.* 18.06.01, 07:24
        jacek#jw napisał(a):

> Chcę rozmawiać z wszystkimi, którzy mają coś sensownego do powiedzania. Może to
        >
        > być głupie, mogę się z tym nie zgadzać, może mi nie odpowiadać forma wypowiedzi
        >
        > byle by ten co mówi wiedział co robi.
        >
        > PS
        > Szanowny TY,
        > Dlaczego w "Opiniach dla gazety" w imieniu nas wszystkich nawołujesz do
        > cenzurowania wypowiedzi na forum?
        > Pozdrawiam Jacek

odp.
        Szanowny Jacek#jw .
        Tam nie ma słowa o cenzurowaniu drogi adwersarzu - czytaj jeszcze raz od nowa !
        A jest wezwanie , aby wyciąć obrzydliwy wątek .
        Pomyśl trochę - zrzuć klapki z oczu !!
        W Łodzi kiedyś zamalowywano ,, nie fer " napisy o Żydach - czy to była cenzura ?!
        Wróć na ziemię kochany !!!
        Mam prawo domagać się ,, nie bydlecych " zachowań na forum P U B L I C Z N Y M-
        jeżeli jesteś przeciw rób to , ale prywatnie , tro nie będę miał nic przeciwko
        temu .
        Pzdr .
        TY

• jacek#jw Re: A ja wolę powiedzieć z kim rozmawiać chcę - krótkie uzasadnienie ! 18.06.01, 09:39

> Tam nie ma słowa o cenzurowaniu drogi adwersarzu - czytaj jeszcze raz od nowa
          > !
          > A jest wezwanie , aby wyciąć obrzydliwy wątek .
          > Pomyśl trochę - zrzuć klapki z oczu !!
          > W Łodzi kiedyś zamalowywano ,, nie fer " napisy o Żydach - czy to była cenzura
          > ?!
          > Wróć na ziemię kochany !!!
          > Mam prawo domagać się ,, nie bydlecych " zachowań na forum P U B L I C Z N Y M
          > -
          > jeżeli jesteś przeciw rób to , ale prywatnie , tro nie będę miał nic przeciwko
          > temu .
          > Pzdr .
          > TY

Cześć TY,
          Pomyślałem trochę, wracam na ziemię. Wolę znaleźć z Tobą wspólny język niż
          pogłębiać antagonizm.
          Właśnie zamalowywanie haseł, nie tylko w Łodzi jest dokładnie tym samym co
          usuwanie z forum wypowiedzi. One ciągle się pojawiają. I ja i Ty nie chcemy aby
          bydlęce zachowania wogóle miały miejsce. Niestety, tak nie jest. I przybierają
          one bardzo różnorodne formy, nie tylko jako tytuły wątków. Dlatego uważam, że to
          lepiej, jak forum będzie pełnym odzwierciedleniem rzeczywistości, również z jej
          negatywnymi objawami. Oprócz tego, bardzo istotna jest reakcja na zbydlęcenie. To
          pozwala wypracować metody przeciwstawienia się temu. Wycinanie wątków nie pozbawi
          nas zbydlęcenia na forum, a ja nigdy nie ośmieliłbym się na odbierania Ci prawa
          domagania się ,, nie bydlecych " zachowań na forum P U B L I C Z N Y M.

Z poważaniem
          Jacek
          • Gość: TY Re: A ja wolę powiedzieć z kim rozmawiać chcę - krótkie uzasadnienie ! IP: 212.191.128.* 18.06.01, 09:58
            Jacku.
            Jeżeli zgoda panuje w zakresie tego wątku i nie tylko , i wspólnie jesteśmy w
            stanie je wyeliminować nie odnosząc się do nich , to zgoda .
            Ale , zobacz - jeden człowiek ? / chyba chory psychicznie / - rzucił hasło
            ubrane w słowo K.... , i zobacz ilu chętnych do dyskusji ...to wcale nie musi
            dotyczyć Chrystusa...czyż brakuje w j. polskim słów ostrych ,mocnych , czy
            brakuje argumentów aby wyrazić swoją opinię. Słowa ,słowa ...to nie tylko
            słowa ...to było całe zdanie .
            Takie słowa często ukazują się na forum...po co ..brak argumentów
            zastępujemy ,, bluzgami " ?
            Zobacz jak to jest w WP - użyjesz tych słów to ,, maszyna " niezależnie od
            moderatora sama wyrzuca opinię , i delikwenta na jakiś okres czasu - a to nie
            jest cenzura - nikt ich nie odczytuje , kontroluje...a ,, wylatują "
            samoczynnie / chociaż też są sposoby ominięcia tego /.
            Jeżeli jesteśmy w tym temacie zgodni , to się bardzo cieszę i pozdrawuiam .
            TY
            • jacek#jw Re: A ja wolę powiedzieć z kim rozmawiać chcę - krótkie uzasadnienie ! 18.06.01, 10:28

> Ale , zobacz - jeden człowiek ? / chyba chory psychicznie / - rzucił hasło
              > ubrane w słowo K.... , i zobacz ilu chętnych do dyskusji ...to wcale nie musi
              > dotyczyć Chrystusa...czyż brakuje w j. polskim słów ostrych ,mocnych , czy
              > brakuje argumentów aby wyrazić swoją opinię. Słowa ,słowa ...to nie tylko
              > słowa ...to było całe zdanie .

W wątku tym wypowiadali się przede wszystkim ludzie, którzy chcieli wyrazić
              oburzenie. Ja sam próbowałem założyć wątek o podobnym brzmieniu, aby tam można
              było wyrazić swoje odczucia. Myślę, że ludzie popełniają błędy i należy o nich
              mówić. Popełniamy błędy również w sposobie wyrażania swych myśli. Mam nadzieję,
              że osoba podpisująca się JASIEK zrobiła to raz, ale nie mam złudzeń, że nie
              znajdą się naśladowcy. Rozsądni ludzie potrafią dostrzec swoje błędy i następnym
              razem będą reagować inaczej, taką mam nadzieję. Sto razy wolę, żeby forumiarze
              potrafili stworzyć wspólny front przeciw degeneracji, niż usuwać wypowiedzi. Z
              usuwaniem mógłbym się zgodzić i to z oporami tylko w jednym przypadku, gdyby
              Jasiek pisał sam do siebie, trudno wtedy sobie wyobrazić inną metodę.

Jacek
              • Gość: TY Re: Cieszy mnie zgoda w tym temacie- w innym niech bedą spory... IP: 212.191.128.* 19.06.01, 09:37
                jacek#jw napisał(a):

>
                > > Ale , zobacz - jeden człowiek ? / chyba chory psychicznie / - rzucił hasło
                >
                > > ubrane w słowo K.... , i zobacz ilu chętnych do dyskusji ...to wcale nie m
                > usi
                > > dotyczyć Chrystusa...czyż brakuje w j. polskim słów ostrych ,mocnych , czy
                >
                > > brakuje argumentów aby wyrazić swoją opinię. Słowa ,słowa ...to nie tylko
                > > słowa ...to było całe zdanie .
                >
                > W wątku tym wypowiadali się przede wszystkim ludzie, którzy chcieli wyrazić
                > oburzenie. Ja sam próbowałem założyć wątek o podobnym brzmieniu, aby tam można
                > było wyrazić swoje odczucia. Myślę, że ludzie popełniają błędy i należy o nich
                > mówić. Popełniamy błędy również w sposobie wyrażania swych myśli. Mam nadzieję,
                >
                > że osoba podpisująca się JASIEK zrobiła to raz, ale nie mam złudzeń, że nie
                > znajdą się naśladowcy. Rozsądni ludzie potrafią dostrzec swoje błędy i następny
                > m
                > razem będą reagować inaczej, taką mam nadzieję. Sto razy wolę, żeby forumiarze
                > potrafili stworzyć wspólny front przeciw degeneracji, niż usuwać wypowiedzi. Z
                > usuwaniem mógłbym się zgodzić i to z oporami tylko w jednym przypadku, gdyby
                > Jasiek pisał sam do siebie, trudno wtedy sobie wyobrazić inną metodę.
                >
                > Jacek
                odp.
                Cieszę sie ze zgody w tym temacie , w innych możemy sie spierać - ,, toż to
                dyskusja " . Teraz Ci sie przyznam , że dzisiaj zajrzałem do tego wątku / 58
                osób / - Vist był skuteczny !
                Cieszy mnie , że wspólnie będziemy reagowac na chamstwo, na wątki typu ,, ...X
                jest h.." / ot tak bez komentarza/ , cieszy mnie / a jednak .../ Twoja obrona
                wolności słowa.... cieszy mnie , ale w dalszym ciągu twierdze , że demokracja to
                nie tylko bracv opełnymi garściami , ale demokracja to znaczy też dawać ...
                Nie ja to wymyśliłem , ale ktos kiedyś powiedział , że demokracja jest dle ludzi
                mądrych... i prosze nie pisz mi , że to DEMAGOGIA !
                Serdecznie pozrawiam .
                Zgryźliwy TY

• Gość: anty Re: A ja wolę powiedzieć z kim rozmawiać chcę - krótkie uzasadnienie ! IP: *.slupsk.tpnet.pl 22.06.01, 11:15
          zawsze można dyskutować z argumentem "ad rem", za argument "ad gównóm"
          należyałoby walić w mordę. Z braku kontaktu fizycznego moze dać do zrozumienia
          dyskutantowi, że zaczyna publicznie wydalać (np odpowieź "qppa") czy coś?
    • Gość: witek Re: Z KIM NA FORUM NIE CHCĘ ROZMAWIAĆ - krótkie uzasadnienie !!! IP: *.chello.pl 24.06.01, 00:00
      Z nadzieją zajrzałem do tego tematu.Jestem wstrząśnięty. Od niedawna czytam
      Forum. Było mi smutno i wstyd czytając wiele ziejących nienawiścią
      wypowiedzi "prawdziwych" rodaków. Wydaje się jednak, że szczególnie
      antysemickie okazały się wypowiedzi Aarona z 4-5 06. To coś takiego jak
      wyborcza kampania SLD, perfekcyjnie prowadzona przez prawicę...
      Dalej jeszcze gorzej. Opadają ręce. Chyba jednak trzeba coś robić abyśmy mogli
      z sobą rozmawiać i poznawać siebie. Jesteśmy tak barwnym, bogatym kulturowo
      narodem. Mieszkają obok siebie Slązcy, Kaszubi, potomkowie Polaków z Chin,
      Niemców, Szkotów, Ormian, "Witoldowych" Tatarów i Karaimów, maleńka grupa
      Gruzinów, którzy w Polsce znależli schronienie przed bolszewikami w latach 20-
      tych. Żyją wśród nas
      Ukraińcy,Białorusini i Litwini, którzy jak wiem, w centralnej Polsce nie
      spotykają wrogości i jest szansa żeby czuli się w Polsce dobrze. Dotyczy to
      oczywiscie i Żydów, którzy mają prawo być dumni, że pierwsze wiersze, które
      poznaje "Polak mały" napisali Panowie Brzechwa i Tuwim. O tym rozmawiajmy. Mamy
      tak wspaniała okazję wymiany myśli.Przecież wszystkim tego brakuje. Może
      szczególnie tym, którzy są tak agresywni...
      Pozdrawiam wszystkich. Witek
      • Gość: Aaron Re:do Witek IP: *.wlfdle1.on.wave.home.com 26.06.01, 00:00
        Zanim zaczniesz wyrazac opinie na temat kto jest a kto nie antysemita ,warto
        wpierw wiedziec co ten termin oznacza,tak wiec na dobry poczatek zapoznaj sie z
        tym krotkim cytatem:

"Badania nad polskim antysemityzmem, przeprowadzone w 1992 r. pod kierunkiem
        Ireneusza Krzemińskiego opublikowano w 1996 r. w książce "Czy Polacy są
        antysemitami?".

Może najbardziej rewelacyjnym wynikiem badań było ustalenie, iż antysemityzm,
        niechętny stosunek do Żydów ma związek ze strukturą tożsamości narodowej, w
        której Polacy własny wizerunek postrzegają w dużym stopniu przez opozycję wobec
        obrazu Żyda. Podobne postrzeganie polskości, narodowej tożsamości narodziło
        się, jak można się domyślać w wieku XIX. Opozycja wobec Żydów jako narodowych
        wrogów nie jest jedyną, ale najważniejszą. Opozycja wobec Niemców, Rosjan i
        Ukraińców ma mniejsze znaczenia dla narodowej identyfikacji.
        Ustalenie, iż polskość, narodową świadomość traktujemy na zasadzie opozycji,
        sprzeciwu, walki z czymś nie jest może rewelacją, jest nią dowód, że naczelnym
        wrogiem są dla Polaków Żydzi, wróg urojony.
        Sam antysemityzm definiowany jest przez Polaków nie jako światopogląd
        antyżydowski, ale ... agresywne zachowania skierowane przeciw Żydom. Takie
        rozumienie antysemityzmu po części wyjaśnia, dlaczego Polacy stanowczo
        zaprzeczają jego istnieniu we współczesnej Polsce. Taka skrajnie uproszczona
        definicja może świadczyć o niejakim stępieniu wrażliwości społecznej Polaków,
        ale może też o tolerancji w stosunku do nieagresywnego antysemityzmu (napisy,
        wypowiedzi, rozmowy).

Antysemityzm współczesnych Polaków podzielić można na dwa, względnie różne
        rodzaje antysemityzmu.
        Antysemityzm tradycyjny, jego główną składową jest niechęć religijna
        ("bogobójstwo") i antysemityzm nowoczesny, jego główną składową jest
        przekonanie o zbyt wielkim wpływie Żydów na różne sfery życia......

• Gość: ??? Do Aarona: Anty-Polaka________________________________ IP: *.proxy.aol.com 22.07.01, 10:20

> Zanim zaczniesz wyrazac opinie na temat kto jest a kto nie antysemita ,warto
          > wpierw wiedziec co ten termin oznacza,tak wiec na dobry poczatek zapoznaj sie z
          >
          > tym krotkim cytatem:
          >
          >
          > "Badania nad polskim antysemityzmem, przeprowadzone w 1992 r. pod kierunkiem
          > Ireneusza Krzemińskiego opublikowano w 1996 r. w książce "Czy Polacy są
          > antysemitami?".
          >
          > Może najbardziej rewelacyjnym wynikiem badań było ustalenie, iż antysemityzm,
          > niechętny stosunek do Żydów ma związek ze strukturą tożsamości narodowej, w
          > której Polacy własny wizerunek postrzegają w dużym stopniu przez opozycję wobec
          >
          > obrazu Żyda. Podobne postrzeganie polskości, narodowej tożsamości narodziło
          > się, jak można się domyślać w wieku XIX. Opozycja wobec Żydów jako narodowych
          > wrogów nie jest jedyną, ale najważniejszą. Opozycja wobec Niemców, Rosjan i
          > Ukraińców ma mniejsze znaczenia dla narodowej identyfikacji.
          > Ustalenie, iż polskość, narodową świadomość traktujemy na zasadzie opozycji,
          > sprzeciwu, walki z czymś nie jest może rewelacją, jest nią dowód, że naczelnym
          > wrogiem są dla Polaków Żydzi, wróg urojony.
          > Sam antysemityzm definiowany jest przez Polaków nie jako światopogląd
          > antyżydowski, ale ... agresywne zachowania skierowane przeciw Żydom. Takie
          > rozumienie antysemityzmu po części wyjaśnia, dlaczego Polacy stanowczo
          > zaprzeczają jego istnieniu we współczesnej Polsce. Taka skrajnie uproszczona
          > definicja może świadczyć o niejakim stępieniu wrażliwości społecznej Polaków,
          > ale może też o tolerancji w stosunku do nieagresywnego antysemityzmu (napisy,
          > wypowiedzi, rozmowy).
          >
          > Antysemityzm współczesnych Polaków podzielić można na dwa, względnie różne
          > rodzaje antysemityzmu.
          > Antysemityzm tradycyjny, jego główną składową jest niechęć religijna
          > ("bogobójstwo") i antysemityzm nowoczesny, jego główną składową jest
          > przekonanie o zbyt wielkim wpływie Żydów na różne sfery życia......
          >

Aaronie!!! Gratuluje!!!

Twoje posty maja wszelkie znamiona anty-polskie.
          Niniejszym, biorac pod uwage rowniez, a moze przede wszystkim, Twoje wczesniejsze
          posty, oglaszam Cie oficjalnym wrogiem Polski i Polakow.
          Nienawidzisz Polakow i tego co polskie. I ja to rozumiem. Dostrzegam zatem
          potrzebe wyroznienia Cie na tym Forum, aby przyszli czytelnicy nie byli
          zaskoczeni lub wrecz przerazeni ostroscia Twojego jezyka i swoistym stylem,
          niezbyt popularnym na tym Forum.
          Nalezal Ci sie ten tytul od dawna, ale co ma wisiec nie utonie.
          I teraz masz: Aaron - AntyPolak.
          Choc tyle jest roznic miedzy Toba a Hansem, wasze osobowosci maja wiele wspolnych
          cech!!!

• Gość: Aaron Re: Do ??? IP: *.wlfdle1.on.wave.home.com 30.07.01, 05:04
            Juz Twoje imie jakiego uzywasz kierujac slowa uznania pod moim adresem
            swiadcza o pustce w glowie,trudnosciach w koncentracji i wyrazania jasnych
            pogladow.Sam nie wiesz kim jestes pytajniczku.
            Byc krytycznym to nie znaczy byc anty-.Oceniac realnie stan rzeczy to wcale
            nie znaczy byc przeciwnikiem.Twoj problem i nie tylko twoj,polega na bladzeniu
            w swiecie fantazji,gdzie Ty sam ,twoi wspolplemiency kreujecie sie na postacie
            nierealne jak z bajki.Nie mozecie pogodzic sie z faktem ze wiekszosc z was to
            rasisci,antysemici ludzie wypelnieni jadem nienawisci do wszystich i
            wszystkiego,gryzacy na lewo i prawo jak psy lancuchowe.Nie macie nic,stracona
            wolnosc,pozbawieni zludzen,dlugi na karku,nedza wdzierajaca sie z kazdej
            strony,komunisci u wrot wladzy.Mozna wymieniac bez konca przyczyny waszej
            frustracji,nienaturalnych zachowan.To co pisze to fakty wiec dlaczego uwazasz
            mnie za przeciwnika?.
            Ja nie zapraszam ani ciebie ani nikogo do rozmowy,wyrazam tylko swoja opinie a
            ze jestem wolnym czlowiekiem w wolnym swiecie to mam do tego prawo.Ty
            natomiast masz dwa wyjscia:nie odpowiadac na moje wypowiedzi albo odpowiadac
            nie podejmujac rzeczowej dyskusji miast ktorej probowac ugryzc,tyle tylko ze
            jestem poza dlugoscia twojego lancucha.
            • Gość: ??? Aaronie o kilku twarzach. IP: *.ipt.aol.com 30.07.01, 05:53
              Udowodniles po raz kolejny, ze jestes osoba o ograniczonych mozliwosciach
              rozumowania i pojmowania zagadnien.
              Jestes plytki a argumenty ktorych uzywasz podkreslaja twoja bezlitosna dennosc.
              Nie oczekuje twojej odpowiedzi tutaj, pisze jedynie po to, abys pamietal ze
              lancuch o ktorym wspomniales (jak kazdy z reszta) ma dwa konce.
              Lancuch jest b. mocny, wiec sie nie zerwiesz.

Trwaj w pokoju.
              • Gość: Aaron Re: do ??? IP: *.wlfdle1.on.wave.home.com 31.07.01, 05:06
                Mowisz nie na temat,skoncentruj sie poczytaj raz jeszcze ,pomysl i...przestan
                bredzic.
            • Gość: $$$ ??? is not my name, asshole Aaron. IP: *.ipt.aol.com 30.07.01, 05:59
              • Gość: Aaron Re:do ??? IP: *.wlfdle1.on.wave.home.com 31.07.01, 05:18
                Podpisujac sie w taki sposob pozwalasz mi sadzic ze albo jest to twoje imie
                albo nie masz go wogole,ot taki bezpanski pies ujadajacy od czasu do
                czasu,zawsze z daleka by moc w pore uciec.To zreszta pasuje do ciebie sadzac
                po slabo rozwinietej pisowni,prymitywnym sposobie myslenia i wyrazania
                mysli,no i ta proba z angielskim.Chlopczyno tego jezyka uzywam na codzien
                wiec , do not pull my leg,please.So long ...
    • Gość: TY Re: Wykreślam Bykka z negatywnej listy... IP: 172.16.51.* / 212.191.128.* 19.07.01, 08:08
      Ludzie sie zmieniają ...
      • Gość: SUMIENIE Re: Wykreślam Bykka z negatywnej listy... IP: *.chello.pl 22.07.01, 01:34

> Ludzie sie zmieniają ...

LUDZIE - TAK ALE TY NIE
        TWOJE SUMIENIE
        • Gość: TY Re: Wykreślam Bykka z negatywnej listy... IP: 172.16.51.* / 212.191.128.* 24.07.01, 11:21
          Gość portalu: SUMIENIE napisał(a):

>
          > > Ludzie sie zmieniają ...
          >
          > LUDZIE - TAK ALE TY NIE
          > TWOJE SUMIENIE
          I znowu mi uciekłeś ze szpitala łobuzie .Całe szczęście , że już nie udajesz
          Napoleona - jest to wyraźny postęp medycyny psychiatrycznej . Kochany , wracaj
          szybko do szpitala , dam trochę tabletek i staniesz się normalnym człowiekiem...
          jeżeli nie wrócisz to po onresie bycia Napoleonem , Sumieniem , staniesz się
          Mesjaszem...i wtedy żadne lekarstwa nie pomogą .Wracaj Sumienie do szpitala -
          masz szanse na wyleczenie.
          Twój lekarz psychiatra .

Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka