qwardian 12.12.25, 18:35 ..był moim zdaniem jednym z najlepszych utworów wszechczasów. Magda Umer - Koncert jesienny na dwa świerszcze i wiatr w kominie [;Official Audio]; Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
qwardian Re: Koncert jesienny na 2 świerszcze i wiatr w ko 12.12.25, 19:49 Ona ten utwór wyświergotała jak świerszczyk.. Odpowiedz Link Zgłoś
boomerang Re: Koncert jesienny na 2 świerszcze i wiatr w ko 13.12.25, 04:03 Zupełnie mi ona nie pasuje do tego kim była jej rodzina, na którą z różnym skutkiem polowało polskie podziemie niepodległościowe. Może dlatego zmagała się z depresją. Odpowiedz Link Zgłoś
qwardian Re: Koncert jesienny na 2 świerszcze i wiatr w ko 13.12.25, 10:26 Nie jest jedyną, która wstydziła się za swoich przodków, większy problem jest z tymi, którzy nie odczuwają zakłopotania z tego powodu. Warto o tym przypomnieć 13 Grudnia towarzyszowi feldmarszałkowi Wołodymirowi Czarzastoj.. Odpowiedz Link Zgłoś
pijatyka Trzeba mieć mocno nie teges z deklem, żeby z tym.. 14.12.25, 15:30 ...a zwłaszcza teraz, wyjeżdżać. Odeszła wybitna artystka, niepowtarzalne zjawisko - w dupie mam kim była czy nie była jej rodzina Odpowiedz Link Zgłoś
boomerang Re: Trzeba mieć mocno nie teges z deklem, żeby z 15.12.25, 00:44 >w dupie mam ja też Odpowiedz Link Zgłoś
boomerang Re: Koncert jesienny na 2 świerszcze i wiatr w ko 15.12.25, 01:13 dziwnie przywołuje na myśl moją jeden z najlepszych utworów wszech czasów: www.youtube.com/watch?v=ajxXqYimorw&t Odpowiedz Link Zgłoś
qwardian Re: Koncert jesienny na 2 świerszcze i wiatr w ko 15.12.25, 13:06 Monsieur Boomerangoff, zaskakujesz jak Adolf, albo Trump z konopi, bo tego utworu w ogóle nie znałem. Wtedy rżnąłem zachodnie utwory na taśmie Orwo i ZK140 T, polskie doceniłem dekady później. Zawodzenie Niemena trochę przeszkadza, ale utwór ogólnie jest bardzo OK, dzięki mojej krajance z Posen, Wandzie Warskiej, o której właśnie pierwszy raz usłyszałem.... Odpowiedz Link Zgłoś
qwardian Re: Koncert jesienny na 2 świerszcze i wiatr w ko 15.12.25, 13:13 Sugerujesz, że Madzia Umer dokonała plagiatu akompaniamentu, przy wyborze innej liryki, bo to bardziej niż prawdopodobne. Wsłuchuję się bardzo dokładnie. Odpowiedz Link Zgłoś
boomerang Re: Koncert jesienny na 2 świerszcze i wiatr w ko 16.12.25, 23:18 > Zawodzenie Niemena trochę przeszkadza zawodzenie w stylu muzułmańskim, ale też islam wtedy nie stanowił jeszcze zagrożenia; za to free-jazzowa trąbka Andrzeja Przybielskiego jest więcej niż dyskretna, nasuwająca skojarzenie ze świerszczem właśnie Odpowiedz Link Zgłoś
boomerang Re: Koncert jesienny na 2 świerszcze i wiatr w ko 16.12.25, 23:25 albo dwoma Odpowiedz Link Zgłoś
pijatyka Ciekawe 15.12.25, 15:29 Kurylewicz / Warska / Niemen - Romanca Cherubina Odpowiedz Link Zgłoś