Dodaj do ulubionych

Raport ostanie państwa-raportem o złodziejach zAWS

IP: *.zoi.elb.pl / 172.16.60.* 08.05.02, 07:07
Obserwuj wątek
    • Gość: realista Re: Raport ostanie państwa-raportem o złodziejach zAWS IP: 153.19.176.* 08.05.02, 07:23
      Złodzieje są wszędzie! Złodziej to jest fach i powołanie. A jeżeli poparte
      pazernością, brakiem skrupułów, bezwzględnością i występuje powszechnie wówczas
      jest jak jest. Kolor polityczny nie ma tu nic do rzeczy. Kieszonkowiec,
      gangster, defraudant rudy czy blondyn, szatyn czy łysy jest przede wszystkim
      kieszonkowcem, gangsterem, defraudantem. Bo nie kolor włosów czy poglądów
      decyduje o uczciwości. I zawsze, bez wytchnienia trzeba im patrzeć na ręce!!!
      Przestańmy wreszcie patrzeć na ten problem przez pryzmat legitymacji partyjnej.
      • Gość: natt Re: Raport ostanie państwa-raportem o złodziejach zAWS IP: *.pgi.waw.pl 08.05.02, 07:24
        Gość portalu: realista napisał(a):

> Złodzieje są wszędzie! Złodziej to jest fach i powołanie. A jeżeli poparte
        > pazernością, brakiem skrupułów, bezwzględnością i występuje powszechnie wówczas
        >
        > jest jak jest. Kolor polityczny nie ma tu nic do rzeczy. Kieszonkowiec,
        > gangster, defraudant rudy czy blondyn, szatyn czy łysy jest przede wszystkim
        > kieszonkowcem, gangsterem, defraudantem. Bo nie kolor włosów czy poglądów
        > decyduje o uczciwości. I zawsze, bez wytchnienia trzeba im patrzeć na ręce!!!
        > Przestańmy wreszcie patrzeć na ten problem przez pryzmat legitymacji partyjnej.

tak, kradli tamci i i ci tez kradna. Orientacja polityczna nie ma tu nic do rzeczy
        • janusz2_ Re: Raport ostanie państwa-raportem o złodziejach 08.05.02, 11:15
          Gość portalu: natt napisał(a):

> Gość portalu: realista napisał(a):
          >
          > > Złodzieje są wszędzie! Złodziej to jest fach i powołanie. A jeżeli poparte
          >
          > > pazernością, brakiem skrupułów, bezwzględnością i występuje powszechnie wó
          > wczas
          > >
          > > jest jak jest. Kolor polityczny nie ma tu nic do rzeczy. Kieszonkowiec,
          > > gangster, defraudant rudy czy blondyn, szatyn czy łysy jest przede wszystk
          > im
          > > kieszonkowcem, gangsterem, defraudantem. Bo nie kolor włosów czy poglądów
          > > decyduje o uczciwości. I zawsze, bez wytchnienia trzeba im patrzeć na ręce
          > !!!
          > > Przestańmy wreszcie patrzeć na ten problem przez pryzmat legitymacji party
          > jnej.
          >
          > tak, kradli tamci i i ci tez kradna. Orientacja polityczna nie ma tu nic do rze
          > czy

PAP przytacza interesującą wypowiedź Donalda Tuska:
          dziennik.pap.com.pl/polska/20020507192446.html
          "Każdy, kto ma pamięć trochę dłuższą niż ostatnie cztery lata wie, że ta choroba
          korupcji na styku spółki skarbu państwa, prywatny biznes, a także marnotrawienie
          publicznych pieniędzy przez spółki skarbu państwa trwa od dobrych dziesięciu
          lat" - powiedział Tusk.
          Jego zdaniem, "ta choroba nie ma nic wspólnego z ideologicznym charakterem
          władzy". "Czy rządziła lewica z PSL, czy prawica z UW, to gdzieś poniżej, w tych
          spółkach, mieliśmy do czynienia z mniejszymi lub większymi skandalami"

Największym problemem jest to, że fani SLD dostrzegają tylko grzechy AWS, fani
          AWS dostrzegają tylko grzechy SLD, natomiast ani jedni ani drudzy nie widzą, że
          problemem jest zły system.
          • Gość: bucefał Re: Raport ostanie państwa-raportem o złodziejach IP: *.torun.sdi.tpnet.pl 08.05.02, 14:13
            Niegdyś, jeszcze w czasach realsocjalizmu czy może raczej relasocjalizmu
            mieliśmy demokrację socjalistyczną. Jaką jest dziś demokracja w naszym wolnym
            kraju? To tu , w odpowiedzi na to pytanie ukryta jest prawda o ... gospodarce.
            Winien jest system sprawowania władzy pozwalający zwycięskim partiom w wyborach
            sięgać po majątek państwowy jak po premię - system ten jest utrwalany i
            legitymizowany przez społeczeństwo zachowujące sobie jedynie możliwość
            wyborczej zemsty w następnych wyborach. Skutek jest taki, jakby co cztery lata
            najeżdżały kraj zastępy wygłodniałych najeźdźców zaproszonych przez tubylców w
            akcie wyborczym. Wszyscy już byli, o niemal wszystkich wiemy już niemal
            wszystko a jednak te same twarze kręcą się koło kuchni od lat, o tych samych
            twarzach mówimy obraźliwe słowa. Musimy mieć na kogo cedować swoje
            niezadowolenie. Kochamy naszych winowajców. Wiem, to jest demokracja
            masochistyczna!
      • Gość: LIMAK do realisty IP: *.zoi.elb.pl / 172.16.60.* 08.05.02, 07:53

> Złodzieje są wszędzie! Złodziej to jest fach i powołanie. A jeżeli poparte
        > pazernością, brakiem skrupułów, bezwzględnością i występuje powszechnie wówczas
        >
        > jest jak jest. Kolor polityczny nie ma tu nic do rzeczy. Kieszonkowiec,
        > gangster, defraudant rudy czy blondyn, szatyn czy łysy jest przede wszystkim
        > kieszonkowcem, gangsterem, defraudantem. Bo nie kolor włosów czy poglądów
        > decyduje o uczciwości. I zawsze, bez wytchnienia trzeba im patrzeć na ręce!!!
        > Przestańmy wreszcie patrzeć na ten problem przez pryzmat legitymacji partyjnej.

Zgadzam sie z Tobą! Ale dlaczego ich tak dużo było właśnie w Solidarności ?????

• Gość: realista Re: do realisty IP: 153.19.176.* 08.05.02, 09:32
          Na to pytanie można sformułować różne odpowiedzi - bardziej i mniej obszerne.
          Ja osobiście myślę, że jedną z przyczyn była euforia po zwycięstwie wyborczym,
          która kazała tym wszystkim, którzy okazali się delikatnie mówiąc „krętaczami“
          nabrać przeświadczenia o tym, iż to co zdobyli jest ich na wieki, a więc
          pozostaną bezkarni. Ponadto osobiste obserwacje przekonują mnie, że w tej opcji
          powszechne jest poczucie ich misji dziejowej, a z tego wynika przeświadczenie,
          że to co robią jest niepodważalne a to co biorą słusznie im się należy.
          Lakonicznie podsumowując mają ogromne trudności z mentalnością Kalego, czyli
          obiektywnym odróżnieniem dobra od zła. A do cholery po co zadajesz takie
          pytania? Oni są święci nie dlatego, że są tylko dlatego że leżą pod krzyżem. I
          to nam powinno wystarczyć. A że im bardziej ostentatacyjnie leżą tym mocniej
          naruszają kanony ewangelii to do nich już nie dociera. A tam do diaska, można
          by tak bez ................końca.......................
          • Gość: LIMAK Re: do realisty...jeszcze raz IP: *.zoi.elb.pl / 172.16.60.* 08.05.02, 11:00

> Na to pytanie można sformułować różne odpowiedzi - bardziej i mniej obszerne.
            > Ja osobiście myślę, że jedną z przyczyn była euforia po zwycięstwie wyborczym,
            > która kazała tym wszystkim, którzy okazali się delikatnie mówiąc „krętacz
            > ami“
            > nabrać przeświadczenia o tym, iż to co zdobyli jest ich na wieki, a więc
            > pozostaną bezkarni. Ponadto osobiste obserwacje przekonują mnie, że w tej opcji
            >
            > powszechne jest poczucie ich misji dziejowej, a z tego wynika przeświadczenie,
            > że to co robią jest niepodważalne a to co biorą słusznie im się należy.
            > Lakonicznie podsumowując mają ogromne trudności z mentalnością Kalego, czyli
            > obiektywnym odróżnieniem dobra od zła. A do cholery po co zadajesz takie
            > pytania? Oni są święci nie dlatego, że są tylko dlatego że leżą pod krzyżem. I
            > to nam powinno wystarczyć. A że im bardziej ostentatacyjnie leżą tym mocniej
            > naruszają kanony ewangelii to do nich już nie dociera. A tam do diaska, można
            > by tak bez ................końca.......................

Mnie misja dziejowa nikogo nie obchodzi, i opcja też nie ...
            Mnie prostego chłopa i w szkole i w kościele uczono- Kraść nie wolno...a złodziei
            batożyć
            I oto mi tylko chodzi ...tak po robotniczemu...bez polityki
            PZDR

• Gość: realista Re: do realisty...jeszcze raz IP: 153.19.176.* 10.05.02, 10:27
              Fajnie cię uczono! Ale na tym cały wic polega, żeby słowa były zgodne z
              czynami. A czy ci którzy ciebie uczyli zawsze i wszyscy postępowali tak jak
              uczyli? ( kradzież to nie tylko bezpośrednie wyciąganie z cudzej kieszeni bez
              jego wiedzy i zgody - to także łapówki, życie ponad stan na cudzy koszt,
              etc.etc.) Bo jeżeli co innego słyszysz a co innego widzisz to co robisz? Robisz
              to ........... resztę sobie dopowiedz. Stąd rozchwianie moralno-etyczne
              społeczeństwa, dwulicowość, fałsz i zakłamanie. A wyjątki potwierdzają zasadę.
    • Gość: kbk Re: Raport ostanie państwa-raportem o złodziejach zAWS IP: *.centrala.kbsa / 173.1.0.* 08.05.02, 07:49
      powiesić skurwysynów
      • Gość: # Re: Raport ostanie państwa-raportem o złodziejach zAWS IP: *.wroclaw.tpnet.pl 08.05.02, 08:35
        Ukradli tez i sznur...
        • Gość: LIMAK Re: Raport ostanie państwa-raportem o złodziejach zAWS IP: *.zoi.elb.pl / 172.16.60.* 08.05.02, 08:40
          Gość portalu: # napisał(a):

> Ukradli tez i sznur...

Nic Ci # nie odpowiem ...zaszokowałeś mnie swoim powrotem...jestem kontent Twojej
          decyzji
          LIMAK

• Gość: # Re: Raport ostanie państwa-raportem o złodziejach zAWS IP: *.wroclaw.tpnet.pl 08.05.02, 08:48
            Mam nadzieje, ze polubisz 7.
            • Gość: Aytor Re: Raport ostanie państwa-raportem o złodziejach zAWS IP: *.zoi.elb.pl / 172.16.60.* 08.05.02, 09:12

> Mam nadzieje, ze polubisz 7.

Myślę , ze nie ...Ciebie nie zawsze lubiałem( a może się z tobą nie zgadzałem) ,
              ale czytać - czytałem...
              A jak Ci sie podoba Teatrzyk im." Kretyna bykka"...
              Wiem , że i ty czułeś sentyment do tego kretyna 7,00

• Gość: # Re: Raport ostanie państwa-raportem o złodziejach zAWS IP: *.wroclaw.tpnet.pl 08.05.02, 09:23
                Sprobowalem zrozumiec
                na stare lata kazdego.

Na przekor swiatowym trendom
                i regule o malejacej ilosci przyjaciol z wiekiem.

Politykow zas, jak wiesz, nie oszczedzam nigdy.
                • Gość: Aytor widzisz - jesteś tu potrzebny IP: *.zoi.elb.pl / 172.16.60.* 08.05.02, 10:09

> Sprobowalem zrozumiec
                  > na stare lata kazdego.
                  >
                  > Na przekor swiatowym trendom
                  > i regule o malejacej ilosci przyjaciol z wiekiem.
                  >
                  > Politykow zas, jak wiesz, nie oszczedzam nigdy.

Czasem niby wróg staje się przyjacielem!
                  A więc ich nie oszczędzaj...nie ważne z pod jakiego sa znaku.
                  Ziobacz , jaką wyważoną wypowiedź dał "robertga"
                  pzdr
                  Aytor
                  ps. a jak tam teatrzyk?!

• mian Re: Raport ostanie państwa-raportem o złodziejach zAWS 08.05.02, 09:20
      Zdaje mi sie ze ten raport posluzy wylacznie po to by wymienic " nieefektywne "
      kadry AWS na " efektywne " SLD . Wczoraj jeden z polityków SLD mowil w TV by
      podniesc wymagania w stosunku do kadry zarzadzajacej majatkiem panstwowym . Z
      pewnoscią pierwszym warunkime bedzie przynaleznosc do ekipy rzadzacej .
      Zadziwiajace ze juz nikt z politykow nie wpsomina o tym ze prywatne jest lepsze
      od panstwowego .Nawet prorynkowa PO rzadko porusza ten temat . Jesli sa
      jakiekolwiek komentarze wychodza od roznorodnych instytutow gospodarczych .

pzdr
      mian
      • Gość: LIMAK Re: Raport ostanie państwa-raportem o złodziejach zAWS IP: *.zoi.elb.pl / 172.16.60.* 08.05.02, 10:03
        mian napisał(a):

> Zdaje mi sie ze ten raport posluzy wylacznie po to by wymienic " nieefektywne "
        >
        > kadry AWS na " efektywne " SLD . Wczoraj jeden z polityków SLD mowil w TV by
        > podniesc wymagania w stosunku do kadry zarzadzajacej majatkiem panstwowym . Z
        > pewnoscią pierwszym warunkime bedzie przynaleznosc do ekipy rzadzacej .
        > Zadziwiajace ze juz nikt z politykow nie wpsomina o tym ze prywatne jest lepsze
        >
        > od panstwowego .Nawet prorynkowa PO rzadko porusza ten temat . Jesli sa
        > jakiekolwiek komentarze wychodza od roznorodnych instytutow gospodarczych .
        >
        > pzdr
        > mian

To co piszesz to własnie polityka !
        Po co ta Twoja obrona złodziei?
        Złodziej nie ma opcji politycznej...i trzeba go karac zawsze ! Chyba że Ty masz
        inne zdanie - udowodnij więc dlaczego NIE ?
        Mnie nie obchodząś roszady na stanowiskach ...wiem , ze złych trzeba zastąpic
        dobrymi , a złodziei di kicia...
        Tak mi mówi proste chłopskie serce
        LIMAK

• Gość: siedem Re: Raport ostanie państwa-raportem o złodziejach zAWS IP: *.tgory.pik-net.pl 08.05.02, 10:18
          Gość portalu: LIMAK napisał(a):

> Tak mi mówi proste chłopskie serce
          > ŚLIMAK
          >

Szanowny Panie Kamilu co się stało z Pańskim Wielkopańskim etosem? Czytelnicy
          forum mieli okazję niejednokrotnie przeczytać o Pańskim dziadowskim pochodzeniu
          [tzn dziad ślimaka [ten z placówki] bił ekonoma a ekonom bił chłopa] Teraz
          jednak, myslę, trzeba będzie zrewidować Pańskie rewelacje na ten temat. Może
          dziad sypiał z ekonomem w kapuście dając nasienie zabłakanemu Winniczkowi? Czekam
          również niecierpliwie na wyjaśnienie kwestii 13 miesiąca roku oraz internetu 1969
          roku. Rad byłbym też gdyby zdementował Pan pogłoski o Pańskiej przynalezności do
          grypy "Czarny Wrzesień" i "Hamas" [chamas bełchatowski]
          z wyrazami szacunku:
          7,50
          • Gość: Aytor # - możesz wybatożyć tego parcha! IP: *.zoi.elb.pl / 172.16.60.* 08.05.02, 10:24
            zrobiłbym to sam , tylko batożąc bykka rękę zwichnąłem .
            Dzięki za pomoc
            AYTOR
        • mian Re: Raport ostanie państwa-raportem o złodziejach zAWS 08.05.02, 10:20

>
          > To co piszesz to własnie polityka !
          > Po co ta Twoja obrona złodziei?
          > Złodziej nie ma opcji politycznej...i trzeba go karac zawsze ! Chyba że Ty masz
          >
          > inne zdanie - udowodnij więc dlaczego NIE ?
          > Mnie nie obchodząś roszady na stanowiskach ...wiem , ze złych trzeba zastąpic
          > dobrymi , a złodziei di kicia...
          > LIMAK
          >

Przeczytaj prosze najpierw uwaznie moj post i dopiero pozniej odpowiadaj . Nie
          bronilem w jakikolwiek sposob zlodziejstwa. , tylko pisalem o tym iz jednych
          zlodzieji zastapia inni . Jest tak ze dobry fachowiec w firmie ktora mu umozliwia
          "złodziejstwo " szyko sie takim staje ( brak jakiejkolwiek kontroli , czy wrecz
          przywolenie na grabiez bo za jakies czas przyjda inni i na zabiora ) . Po prostu
          trzeba zlikwidowac przyczyne a nie objawy . Tymczasem kazdy mowi wylacznie o tym
          tych wymienimy na tamtych i bedzie dobrze . I zadne zasady TQM czy podniesienie
          kwaifikacji kadry nic ne zmieni . Zasada ze " okazja czyni złodzieja " sprawdza
          sie tutaj jak ulał .

pzdr
          mian

• Gość: LIMAK do mian IP: *.zoi.elb.pl / 172.16.60.* 08.05.02, 11:16
            mian napisał(a):

> Gość portalu: LIMAK napisał(a):
            >
            > >
            > > To co piszesz to własnie polityka !
            > > Po co ta Twoja obrona złodziei?
            > > Złodziej nie ma opcji politycznej...i trzeba go karac zawsze ! Chyba że Ty
            > masz
            > >
            > > inne zdanie - udowodnij więc dlaczego NIE ?
            > > Mnie nie obchodząś roszady na stanowiskach ...wiem , ze złych trzeba zastą
            > pic
            > > dobrymi , a złodziei di kicia...
            > > Tak mi mówi proste chłopskie serce
            > > LIMAK
            > >
            >
            >
            > Przeczytaj prosze najpierw uwaznie moj post i dopiero pozniej odpowiadaj . Nie
            > bronilem w jakikolwiek sposob zlodziejstwa. , tylko pisalem o tym iz jednych
            > zlodzieji zastapia inni . Jest tak ze dobry fachowiec w firmie ktora mu umozliw
            > ia
            > "złodziejstwo " szyko sie takim staje ( brak jakiejkolwiek kontroli , czy wrecz
            >
            > przywolenie na grabiez bo za jakies czas przyjda inni i na zabiora ) . Po prost
            > u
            > trzeba zlikwidowac przyczyne a nie objawy . Tymczasem kazdy mowi wylacznie o ty
            > m
            > tych wymienimy na tamtych i bedzie dobrze . I zadne zasady TQM czy podniesienie
            >
            > kwaifikacji kadry nic ne zmieni . Zasada ze " okazja czyni złodzieja " sprawdza
            >
            > sie tutaj jak ulał .
            >
            > pzdr
            > mian
            >

jak ukaramy tych...innni sie opamiętają...a jak nie ty tych innych też do
            tiurmy...
            to elyty AWS uczyły kraść !to oni w zamian za złodziejstwo czynili złodziei
            posłami!
            Przypomnieć ?
            Kolasiński - poseł złodziej
            Krzemiński z KGHM- uczestnik złodziejstwa
            Ciach- skradł 13 mln z PZU
            Czekalski - łapówkarz
            Poznanski- nagradzał za złoodziejstwo-poseł
            wieczerzak Pzu- złodziej
            Frumus odv SWzeremietiewa - łapówkarz
            Szeremietiew - współuczestnik złodziejstwa- minister
            Myćkała ( akt. PO) - łodziej
            Zdrojewski- kombinastor
            Bachleda - Curuś -kombinator-poseł
            Widzyk - cudotwórca - rozmnarzał pieniadze - minister
            szyszka--aferzysta - minister
            Janiszewski
            • mian Re: do mian 08.05.02, 11:45
              Bardzo ciekawa teoria . To odpowiedz mi dlaczego za komuny ludzie kradli wszem
              i wobec ? Tez solidarnosc byla winna ? A za rzadow poprzedniej kooalicji SLD
              PSL tez Solidarnosc byla winna . Winny jest system a nie poszczegolni ludzie ,
              co nie znaczy ze nalezy ich bezwglednie ukarac .

pzdr
              mian
              • Gość: LIMAK Re: do mian IP: *.zoi.elb.pl / 172.16.60.* 08.05.02, 12:09
                mian napisał(a):

> Bardzo ciekawa teoria . To odpowiedz mi dlaczego za komuny ludzie kradli wszem
                > i wobec ? Tez solidarnosc byla winna ? A za rzadow poprzedniej kooalicji SLD
                > PSL tez Solidarnosc byla winna . Winny jest system a nie poszczegolni ludzie ,
                > co nie znaczy ze nalezy ich bezwglednie ukarac .
                >
                > pzdr

Ja mam w du..e komunę i solidarozłodziei ...mnie chodzi o czyny..
                Al;e ty mi powiedz jaki masz cel żeby bronic złodziei? Czyzbyś chronił siebie?
                Jeżel;i siebie , to Cię rozumię , masz prawo się bronić !!!
                Odpowiedz albo wyluzuj.
                Teraz w dzienniku podają , że juz w 14 sprawach toczy się postepowanie
                prokuratorskie...
                A może odpowiesz kto zgłosił projekt w sejmie o votum nieufności do P. Piwnik...i
                zgadnij dlaczego ?!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
                A ja naprawde mam w d... komune i złodziei z AWS...
                PZDR

• mian Re: do Limaka 08.05.02, 12:21

>
                  > Ja mam w du..e komunę i solidarozłodziei ...mnie chodzi o czyny..
                  > Al;e ty mi powiedz jaki masz cel żeby bronic złodziei? Czyzbyś chronił siebie?
                  > Jeżel;i siebie , to Cię rozumię , masz prawo się bronić !!!
                  > Odpowiedz albo wyluzuj.
                  > Teraz w dzienniku podają , że juz w 14 sprawach toczy się postepowanie
                  > prokuratorskie...
                  > A może odpowiesz kto zgłosił projekt w sejmie o votum nieufności do P. Piwnik..
                  > .i
                  > zgadnij dlaczego ?!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
                  > A ja naprawde mam w d... komune i złodziei z AWS...
                  > PZDR
                  >
                  >
                  >

Wiec napisz moze na poczatku o co ci dokladnie chodzi . Jestes na Forum , jesli
                  rzucasz temat to po to by ktos na to odpowiedzial i sie wypowiedzial . I czytaj
                  prosze uwaznie moje posty jesli zamierzasz na nie odpowiadac .

Wytlumacz wiec o co ci chodzi w tym temacie ?

pzdr
                  mian

• Gość: LIMAK Re: do Limaka- do mian IP: *.zoi.elb.pl / 172.16.60.* 08.05.02, 12:45
                    mian napisał(a):

>
                    > >
                    > > Ja mam w du..e komunę i solidarozłodziei ...mnie chodzi o czyny..
                    > > Al;e ty mi powiedz jaki masz cel żeby bronic złodziei? Czyzbyś chronił sie
                    > bie?
                    > > Jeżel;i siebie , to Cię rozumię , masz prawo się bronić !!!
                    > > Odpowiedz albo wyluzuj.
                    > > Teraz w dzienniku podają , że juz w 14 sprawach toczy się postepowanie
                    > > prokuratorskie...
                    > > A może odpowiesz kto zgłosił projekt w sejmie o votum nieufności do P. Piw
                    > nik..
                    > > .i
                    > > zgadnij dlaczego ?!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
                    > > A ja naprawde mam w d... komune i złodziei z AWS...
                    > > PZDR
                    > >
                    > >
                    > >
                    >
                    > Wiec napisz moze na poczatku o co ci dokladnie chodzi . Jestes na Forum , jesli
                    >
                    > rzucasz temat to po to by ktos na to odpowiedzial i sie wypowiedzial . I czytaj
                    >
                    > prosze uwaznie moje posty jesli zamierzasz na nie odpowiadac .
                    >
                    > Wytlumacz wiec o co ci chodzi w tym temacie ?
                    >
                    > pzdr
                    > mian
                    >

Chodziło mi o to , ze złodziei trzeba karać niezależnie od przynależności...
                    A juz całkowicie niezrozumiałym jest ich obrona ...i powoływanie się na zaszłości.
                    Ja byłem w PZPR...w Solidarności ...teraz jestem SOLO...i ni
                    kradnę ...zapomniałem Ci dodać , ze do komunii i bierzmowania też mnie
                    posyłano .,..i wcale nie siedzę w kiciu jak ks.Ryszard z LUBLINA za oszustwo z
                    fałszerstwem w wys 133 mln !!!!!! Rozumiesz ta cyfre ?!
                    Widzisz złodziejstwo , też nie omija urzędników Koś. Kat
                    Nie denerw uj sie ...dobrego samopoczucia...
                    O to mi chodzi.
                    LIMAK

• mian Re: do Limaka- do mian 08.05.02, 13:09

> Chodziło mi o to , ze złodziei trzeba karać niezależnie od przynależności...
                      > A juz całkowicie niezrozumiałym jest ich obrona ...i powoływanie się na zaszłoś
                      > ci.

Przepraszam a gdziez u mnie masz obrone zlodziejstwa ? Przeciez napisalem ze
                      nalezy ich bezwglednie karac .

> Ja byłem w PZPR...w Solidarności ...teraz jestem SOLO...i ni
                      > kradnę ...zapomniałem Ci dodać , ze do komunii i bierzmowania też mnie
                      > posyłano .,..i wcale nie siedzę w kiciu jak ks.Ryszard z LUBLINA za oszustwo z
                      > fałszerstwem w wys 133 mln !!!!!! Rozumiesz ta cyfre ?!
                      > Widzisz złodziejstwo , też nie omija urzędników Koś. Kat
                      > Nie denerw uj sie ...dobrego samopoczucia...
                      > O to mi chodzi.
                      > LIMAK
                      >

Widzisz ty uwazasz ze jak sie bedzie kontrolowac to zlodziejstwo zniknie .
                      Tymczasem ludzie z natury sa tacy ze jak widza okazje to ja lapią i tyle .Zadna
                      kontrol;a tego nie zmieni . Nalezy zmniejszyc ingerencje panstwa ( czytaj
                      urzednikow ) w gospodarke a okazji po protu nie bedzie . A oskarżanie mnie o
                      zlodziejstwo . Hmmm zdaje sie zse mnie nie znasz wiec nie bardzo masz prawo sie
                      wypowiadac w ten sposob.

pzdr ( mimo wszystko )
                      mian
        • rootboy Re: Raport ostanie państwa-raportem o złodziejach zAWS 08.05.02, 11:47
          > (...)
          > Mnie nie obchodząś roszady na stanowiskach ...wiem , ze złych trzeba zastąpic
          > dobrymi , a złodziei di kicia...
          > LIMAK
          >

Taaaaak, dobrymi.... "(..)Stasiek chcial sie sprawdzic w biznesie(...)" cytat z
          Kaczmarka.

Nie wierzylem AWS'owskim "specjalistom", nie wierze SLD'owskim "specialistom",
          wierze tylko we wlasnosc prywatna... jakos tam nie ma takich problemow.
          • Gość: LIMAK Re: Raport ostanie państwa-raportem o złodziejach zAWS IP: *.zoi.elb.pl / 172.16.60.* 08.05.02, 12:15
            rootboy napisał(a):

> > (...)
            > > Mnie nie obchodząś roszady na stanowiskach ...wiem , ze złych trzeba zastą
            > pic
            > > dobrymi , a złodziei di kicia...
            > > Tak mi mówi proste chłopskie serce
            > > LIMAK
            > >
            >
            > Taaaaak, dobrymi.... "(..)Stasiek chcial sie sprawdzic w biznesie(...)" cytat z
            >
            > Kaczmarka.
            >
            > Nie wierzylem AWS'owskim "specjalistom", nie wierze SLD'owskim "specialistom",
            > wierze tylko we wlasnosc prywatna... jakos tam nie ma takich problemow.

Masz racje z tym Kaczmarkiem ...ale to wcale nie znaczy , ze złodziei nie trzeba
            karać...
            Tylko żeby ta prywatyzacja nie skończyła sie grabieżą ...
            Moj zakład ( 300 ludzi) rozpieprzyła solidarność na czele z jej
            oprzewodniczaącym...a teraz zgadnij kto został jego prywatnym właścicielem ? I
            czy zapłacił choc jednego centa ...no, no....ciepło , ciepło ...gorąco...- PAN
            Przewodniczący !...
            Mówi Ci to coś ?
            LIMAK

• rootboy Re: Raport ostanie państwa-raportem o złodziejach zAWS 08.05.02, 13:18
              > (...)
              > Tylko żeby ta prywatyzacja nie skończyła sie grabieżą ...
              > Moj zakład ( 300 ludzi) rozpieprzyła solidarność na czele z jej
              > oprzewodniczaącym...a teraz zgadnij kto został jego prywatnym właścicielem ? I
              > czy zapłacił choc jednego centa ...no, no....ciepło , ciepło ...gorąco...- PAN
              > Przewodniczący !...
              > Mówi Ci to coś ?
              > LIMAK
              >

Racja. Przy prywatyzacji politycy rowniez moga sie "wykazac".... ale przewaga
              prywatyzacji nad utrzymywaniem wlasnosci panstwowej jest taka, ze przy
              prywatyzacji mozesz okrasc podatnikow tylko raz, a panstwowe firmy okradaja nas
              co roku nie zaleznie od tego kto u koryta siedzi.

Nawet jezeli pan przewodniczacy "dostal" zaklad na wlasnosc za darmo, to i tak
              mamy z jedna firma swiety spokoj wink to juz jest jego i jego sprawa co z nia
              zrobi. Jezeli zbankrutuje to na jego miejsce pojawi sie nowa, zdrowsza firma....
              nic w przyrodzie nie ginie.
    • robertga Re: o złodziejach zAWS 08.05.02, 09:55
      Polityka ma jednak bardzo wiele do powiedzenia. Gdyby KGHM obdarowal Trybunę, a
      nie Diecezję czy NSZZ Solidarność, to WSZYSTKIE gazety z Wyborczą bez wyjątku
      zjadłyby Zarząd już parę dni później. Ale jak widać dociekliwi dziennikarze
      potrafili kilka tygodni czepiać się Iwińskiego że złapał za d... kobitkę, a
      złodziejstwa na niewyorażlną skalę jakoś nie wytropili (czytaj nie chcieli)
      wczesniej. My wszyscy zostaliśmy okradzeni na sumy za które można kupić
      średniej wielkości miasteczko (liczyłem, za jeden przekręt np. posła AWS
      Kolasińskiego można kupić ok. TYSIĄCA domów takich w którym mieszkam).
      I gdzie tu wolny (?) zawód dziennikarza?
      Byliście ślepi państwo koledzy z GW?
      Czy może układ polityczny w którym była zaprzyjaźniona Unia Wolności nie
      pozwalał tknąć kolegów?
      • Gość: # Re: o złodziejach zAWS IP: *.wroclaw.tpnet.pl 08.05.02, 10:34
        "Od sciany do sciany."

Obserwuje to prosta strategie nieudacznikow
        od kilkudziesieciu lat. Skutek ten sam.

Wczoraj w Forum Polit. 1. najwieksi liberalowie (!!!!) uznali, ze panstwowe
        tez dobre. I ze moze byc korupcjogenna prywatyzacja.

Toz to REWELACJA na miare odkrycia Archimnedesa. EUREKA !

• janusz2_ Re: o pomieszaniu pojęć 08.05.02, 10:47

> Wczoraj w Forum Polit. 1. najwieksi liberalowie (!!!!) uznali, ze panstwowe
          > tez dobre. I ze moze byc korupcjogenna prywatyzacja.
          >
          > Toz to REWELACJA na miare odkrycia Archimnedesa. EUREKA !
          >

Nasuwa się pytanie - czy liberałem staje się polityk z powodu werbalnej
          deklaracji "Jestem liberałem" czy z powodu wyznawanych poglądów?

Pomieszanie pojęć w dzisiejszej polityce jest potworne.
          Zaś demokracja to system gdzie ludzie, bardzo często niczego nie rozumiejący,
          głosują na partie czy polityków, kierując się różnymi, bardzo dziwnymi kryteriami.
          • Gość: siedem Re: o pomieszaniu pojęć IP: *.tgory.pik-net.pl 08.05.02, 10:49
            janusz2_ napisał(a):

> Pomieszanie pojęć w dzisiejszej polityce jest potworne.
            > Zaś demokracja to system gdzie ludzie, bardzo często niczego nie rozumiejący,
            > głosują na partie czy polityków, kierując się różnymi, bardzo dziwnymi kryteria
            > mi.

konsekwencja postępowego, bezbożnego nihilizmu. dzieło faszystów pokroju doka czy
            tyu zaczytanych w Nicze, Sartrze i Ruso

7,00
            • Gość: # Re: o pomieszaniu pojęć IP: *.wroclaw.tpnet.pl 08.05.02, 11:13
              Gość portalu: siedem napisał(a):

> konsekwencja postępowego, bezbożnego nihilizmu. dzieło faszystów pokroju doka
              >czy tyu zaczytanych w Nicze, Sartrze i Ruso
              >
              > 7,00

+ dezinformacja i pranie mozgow majace na celu zabicie instyktu samozachowawczego
              czlonkow rodzin i panstw, by moc sprostytuowac elity, politykow i rzady.

Kulture zastepuje sie w massmediach prymitywnymi rozrywkami, na ktore nie sczedzi
              sie czasu antenowego, skracajac do minimum wypowiedzi lub wrecz przerywajac
              niewygodnym rozmowcowm. Widz i czytelnik odciagniety od klasyki
              godzi sie na upadek godnosci, rzetelnosci i uczciwosci.

I juz nie jest zdolny do pojecia sensu i tresci filtrowanej informacji
              w dobie ataku na moralnosc i etyke, gdy wojna staje sie pomoca, falsz prawda,
              bomy z neutronem zrzuca sie na przemian z lekami i zywnoscia,
              kat godny wspolczucia a ofiare kreuje sie na kata, klamstwo lustracyjne
              przestaje nim byc po uchwale sejmowej... a klamca majatkowy
              i dyplomowy zniewazajac bohaterow rzuca klatwy na wlasnych wyborcow.

Rzady Szatana w rozkwicie. Cywilizacje lacinska, bizantynska czy turanska
              zastapila cywilizacja glodu wladzy i pieniadzy "wscieklych swietych krow"
              nad bezwolnymi baranami !!!!

Kakofonia i hevy metal. Opera tragicznego dramatu nieboskiej komedii.
    • Gość: bob Re: Raport ostanie państwa-raportem o złodziejach zAWS IP: *.suwalki.sdi.tpnet.pl 08.05.02, 12:23
      Gość portalu: lala napisał(a):

Czy już jakiegoś złodzieja zamkneli?
      Proszę o nazwiska.
    • andys33 Re: Profesjonalizm "Raportu" 08.05.02, 12:33
      Interesuje mnie, kto przygotowywał ten Raport (firmuje go wprawdzie
      Ministerstwo Skarbu Państwa, ale nie ma tam żadnego podpisu)
      Ciekaw jestem jaki był dobór tych "wybranych" spółek skarbu państwa do opisania
      w Raporcie. Porównałem sobie zamieszczoną tam listą z opublikowaną dzisiaj
      Listą 500 z rzeczpospolitej i:
      - z 38 spółek Skarbu Państwa (lub państwowych osób prawnych), które są w
      pierwszwej setce Rzepy w Raporcie opisano 10, a nie znalazło się tam 28 spółek.
      - ciekaw jestem dlaczego w Raporcie nie przedstawiono sytuacji np. w telewizji
      Polskiej S.A. (72 numer na liście Rzepy)- czyżby dlatego, że zarząd tej firmy
      jest "swój"? Bo było wiele sygnałów o przewałach w tej firmie.
      Czemu także nie opisano w raporcie sytuacji w największej polskiej firmie PKN
      ORLEN. Ze sposobu w jaki zmieniono tam prezesa możnaby się spodziewać, że tam
      to dopiero będą przewały. A raport jakoś o tym milczy.

Pzdr

as33
      • Gość: # Re: Profesjonalizm IP: *.wroclaw.tpnet.pl 08.05.02, 12:42
        Jesli glosowalo SLD wraz z UW przeciw
        Prkuratorii Generalnej majacej uprawnienia prokuratorskie
        (w przeciwienstwie do NIKu) -
        to moze moj dzisiejszy spor D-nutka ma cos na rzeczy?
      • Gość: LIMAK Re: Profesjonalizm IP: *.zoi.elb.pl / 172.16.60.* 08.05.02, 12:50
        andys33 napisał(a):

> Interesuje mnie, kto przygotowywał ten Raport (firmuje go wprawdzie
        > Ministerstwo Skarbu Państwa, ale nie ma tam żadnego podpisu)
        > Ciekaw jestem jaki był dobór tych "wybranych" spółek skarbu państwa do opisania
        >
        > w Raporcie. Porównałem sobie zamieszczoną tam listą z opublikowaną dzisiaj
        > Listą 500 z rzeczpospolitej i:
        > - z 38 spółek Skarbu Państwa (lub państwowych osób prawnych), które są w
        > pierwszwej setce Rzepy w Raporcie opisano 10, a nie znalazło się tam 28 spółek.
        > - ciekaw jestem dlaczego w Raporcie nie przedstawiono sytuacji np. w telewizji
        > Polskiej S.A. (72 numer na liście Rzepy)- czyżby dlatego, że zarząd tej firmy
        > jest "swój"? Bo było wiele sygnałów o przewałach w tej firmie.
        > Czemu także nie opisano w raporcie sytuacji w największej polskiej firmie PKN
        > ORLEN. Ze sposobu w jaki zmieniono tam prezesa możnaby się spodziewać, że tam
        > to dopiero będą przewały. A raport jakoś o tym milczy.
        >
        > Pzdr
        >
        > as33

z tego co wiem , to w ORLENIE były przewały ...i to te o których buzkowa komisja
        kontrolna zaklinała sie na smierć i życie , że nie finansował ORLEN kampanii
        krzajklewskiego - PAMIĘTASZ ? Oczywiście KOMISJĘ i tego drania buzka...tacy to
        prawdomówni!!!
        PZDR

• andys33 Re: Profesjonalizm 09.05.02, 10:24
          >
          > z tego co wiem , to w ORLENIE były przewały ...i to te o których buzkowa
          komis
          > ja
          > kontrolna zaklinała sie na smierć i życie , że nie finansował ORLEN kampanii
          > krzajklewskiego - PAMIĘTASZ ? Oczywiście KOMISJĘ i tego drania buzka...tacy
          to
          > prawdomówni!!!
          > PZDR
          >
          To czemu nic nie ma o tym w raporcie???!!!
          Sledzilem ten watek dosc uwaznie w prasie i z tego co wiem:
          1. sprawe prowadzila prokuratura w Tarnowie,
          2. sprawa byla polaczona z innym watkiem kampanii krzaka - sfalszowane podpisy
          w Slupsku czy gdzies tam na listach wplat,
          3. Prokurator prowadzacy sprawe przeciw orlenowi umorzyl ja ze wzgledu na nie
          stwierdzenie przestepstwa (juz po wyborach - gdzies w grudniu albo styczniu),
          4. jego przelozeni kazali mu kontynuowac, bo sprawa ma byc prowadzona razem z
          drugim watkiem (falszywe podpisy), ktory mozna bylo wylaczyc do odrebnego
          postepowania,
          Czemu tak? Bo jak by umorzyli, to orlen mialby dowody w sadzie cywilnym
          przeciwko TVP o odszkodowanie za pomowienia - 20 mln. A TVP jest "swoja".
          Trzeba bylo poczekac az nastanie nowy prezes orlenu, ktory pewnie juz wycofal
          pozew przeciwko "slusznej" telewizji.
          NB: firma powinna chyba zmienic nazwe na WROBLEN wink)

Zebym nie zostal posadzony o reprezentowanie poprzedniej opcji:
          Tam gdzie sie udowodni gnojom, ze nakradli to do pierdla!!! Ale najpierw trzeba
          im to udowodnic i skazac.
          Generalnie chodzi mi o calkowita nieobiektywnosc raportu. W duzej czesci pisany
          jest jezykiem Super Skandali a nie profesjonalnego opracowania. A metodologia
          calkowicie do d.... (zajmowalem sie zawodowo kontrola i mam o niej pewne
          pojecie)

pzdr

as33
    • Gość: druid Re: Raport - Wiec Prywatyzujmy !!! IP: 212.244.191.* 08.05.02, 12:53
      === Kradli we wszystkich poprzednich ekipach, kradna w obecnej i beda krasc w
      przyszlych, tak dlugo jak wszystkie te firmy nie zostana calkowicie
      sprywatyzowane - wtedy w koncu przestaniemy doplacac w nieskonczonosc do nich z
      naszych podatkow.

• mian Re: Raport - Wiec Prywatyzujmy !!! 08.05.02, 13:28
        Dokładnie !!!!!

Tylko zauwaz , ze wszelkiej masci lewicowcy raczej nie widza zwiazku miedzy
        iloscia panstwa w gospodarce a aferami w panstwowych spolkach . Za kazdym razem
        mowia o porawie jakosci kadr , lepszym dobieraniu itp bzdurach . Nie p[otrafia
        sie uczyc na wlasnych bledach .

pzdr

P.S. Mowie tu raczej o ideowcach a nie partyjniakow bo ci raczej z przyczyn
        materialnych chca utrzymania istniejacego systemu .
      • bykk Re: pomalu,pomalu...śLIMAK 08.05.02, 13:55
        śLIMAK,zgadzam się w 100 procentach z Tobą(chyba pierwszy raz,chociaż...)!
        Powinni powsadzać wszystkich złodziei,nie jest ważne czy to biskup,premier,
        prezydent,minister,poseł itp.!Jestem za! Jest tylko pewna nieścisłość
        w Twoim "wywodzie".Tylko złodzieje z AWS?
        A Sykucki z totalizatora,a Monkiewicz z PZU,a Miller syn Millera zatrudniony
        w KGHM o czym słyszałem już kilka lat temu?itp. przypadki.
        Tober-ek idiotycznie tłumaczy:"co tam pensja 5 tys. juniora Millera,sekretarka
        30 tys." czy to nie powalony człowiek?Młody Miller miszkał w Wa-wie i pensję
        dostawał na konto jako specjalista,od czego?
        Andys dobrze pisze,ciekawe co z innymi spółkami np. z TVP?Kwiatkowski Andrzej
        do tej pory nie zwrócił 88 tys. odprawy i dalej pracuje w TVP,nie kpina to?
        Wiele się nareszcie(być może) dowiemy na temat spółek SP.
        Dlaczego nie chcą sprywatyzować? Forsę się przepompowuje ze Sp.SP do "swoich"
        i to obojętnie kto rządzi!Pierze się brudną forsę na wielką skalę!
        A może powiesz mi "lala"smile)) kto ma w łapie np. BIG Bank?
        Twój buhaj-rogacz!
        Wytrzymasz te trzy dni?smile))
        • Gość: AYTOR nareszcie przeglądasz na oczy...-do bykka IP: *.zoi.elb.pl / 172.16.60.* 13.05.02, 07:42
          bykk napisał(a):

> śLIMAK,zgadzam się w 100 procentach z Tobą(chyba pierwszy raz,chociaż...)!
          > Powinni powsadzać wszystkich złodziei,nie jest ważne czy to biskup,premier,
          > prezydent,minister,poseł itp.!Jestem za! Jest tylko pewna nieścisłość
          > w Twoim "wywodzie".Tylko złodzieje z AWS?
          > A Sykucki z totalizatora,a Monkiewicz z PZU,a Miller syn Millera zatrudniony
          > w KGHM o czym słyszałem już kilka lat temu?itp. przypadki.
          > Tober-ek idiotycznie tłumaczy:"co tam pensja 5 tys. juniora Millera,sekretarka
          > 30 tys." czy to nie powalony człowiek?Młody Miller miszkał w Wa-wie i pensję
          > dostawał na konto jako specjalista,od czego?
          > Andys dobrze pisze,ciekawe co z innymi spółkami np. z TVP?Kwiatkowski Andrzej
          > do tej pory nie zwrócił 88 tys. odprawy i dalej pracuje w TVP,nie kpina to?
          > Wiele się nareszcie(być może) dowiemy na temat spółek SP.
          > Dlaczego nie chcą sprywatyzować? Forsę się przepompowuje ze Sp.SP do "swoich"
          > i to obojętnie kto rządzi!Pierze się brudną forsę na wielką skalę!
          > A może powiesz mi "lala"smile)) kto ma w łapie np. BIG Bank?
          > Twój buhaj-rogacz!
          > Wytrzymasz te trzy dni?smile))

NARESZCIE !!!
          Długo trzeba było nad tobą pracować ...jak tak dalej pójdzie to w te3atrzyku
          twojego imienia , staniesz się pozytywną postacią...( a tekst teatrzyku kopiuj ,
          będziesz mógł się pochwalić dzieciom , ze zostałes przez Aytora dostrzeżony).
          Nigdy nie powiedziałem , ze w AWS tylko są sami złodzieje !!!
          Zawsze mówiłem , że tam ich najwięcej!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!11
          A to różsnica...
          AYTOR

• indris To nie jest rozwiązanie 08.05.02, 14:16
        Prywatyzacja nie jest rozwiązaniem problemu tylko pozbyciem się kłopotu przez
        rząd. Ale kłopot pozostanie. Ostatnie historie ze Stocznią Szczecińską czy
        Ożarowem dobitnie to potwierdzają.
        Nota bene w II Rzeczypospolitej też istniały przedsiębiorstwa państwowe a
        przekrętów takich jak obecne nie było.
        • rootboy Re: To nie jest rozwiązanie 08.05.02, 14:27
          indris napisał(a):

> Prywatyzacja nie jest rozwiązaniem problemu tylko pozbyciem się kłopotu przez
          > rząd. Ale kłopot pozostanie. Ostatnie historie ze Stocznią Szczecińską czy
          > Ożarowem dobitnie to potwierdzają.
          > Nota bene w II Rzeczypospolitej też istniały przedsiębiorstwa państwowe a
          > przekrętów takich jak obecne nie było.

Lubisz sie powtarzac? wink To ja tez sie powtorze:

Prywatyzacja wlasnie jest rozwiazaniem problemu. Zprywatyzowana firma moze miec,
          problemy, moze zbankrutowac, gdy jest wystarczajaco duza, moze na chwilke
          zachwiac gospodarka, gielda czy jakimis innymi instytucjami, ale nie jest juz na
          garnuszku podatnikow i nie jest zrodlem dochodow dla politykow.
          (...)
          Jadro ciemnosci. Czlowiek bez ograniczen, bez kontroli staje sie potworem. A taka
          sytuacja ma miejsce wlasnie w przypadku wlasnosci panstwowej i ludzi, ktorzy z
          niej zyja....

Moj drogi Indiris, pamietaj, ze bycie socjalista nie wyklucza bycia zwolennikiem
          wlasnosci prywatnej w gospodarce. Moze ta podpowiedz pozwoli ci racjionalniej
          pomyslec nad tym zagadnieniem....

• Gość: alek Re: TO TYLKO RESZTKI IP: *.torun.cvx.ppp.tpnet.pl 08.05.02, 13:59
      Fakt kradli!!!!!1
      Ale to tylko resztki tego co pozostało po PZPR i SLD.
      • signal Re: TO TYLKO RESZTKI 09.05.02, 12:18
        Gość portalu: alek napisał(a):

> Fakt kradli!!!!!1
        > Ale to tylko resztki tego co pozostało po PZPR i SLD.

i po 40 latach komunizmu, kiedy działacze PZPR budowali sobie domy, jeździli za
        granicę, zakupy robili we własnych kantynach, dzielili się talonami itp. a reszta
        stała w kolejce po kawałek mięsa z kością.
        pzd.
        • Gość: # Re: TO TYLKO RESZTKI IP: *.wroclaw.tpnet.pl 09.05.02, 12:28

- ja twojej nienawiści do "innych" czyli do
          masonożydokomuny
          po prostu nie rozumiem.
          Wybacz mi więc moje swoiste ograniczenie ograniczenia.

-------to nie # !!! To tylko cytat. Chcialbys
          zeby za wyzwolenie Blonga (tez cytat) jedli z Toba kosci?

Masz jakies ograniczenie ograniczenia !!! smile
    • sceptyk Kradnij kto moze 09.05.02, 14:20
      Ja to mam swoja wlasna teorie czemu az tak kradna (az tak, bo w ogole to kradna
      wszedzie na swiecie), w tym nawet eks-przyzwoici. Po pierwsze, dziedzictwo
      komunizmu. Rozmyl w nas zasady moralnosci. Ale bardziej bezposrednim powodem
      byla, o ile dobrze rozumuje(?), grubokreskowa zmowa Magdalenkowa. Nam wladza
      polityczna, a wam gospodarcza.

I czerwoni, czyli post-czerwoni wykorzystujac eks-komunistyczne uklady, zaczeli
      sobie robic na calego przekrety: 'sprzedawac' na wzajem przedsiebiorstwa,
      przyznawac kredyty zeroprocentowe, licencje itp itd. W gazetach o tym za wiele
      nie bylo (a powinno byc, bo od tego sa gazety), ale ludzie na dole widzieli. I
      wyciagneli jedynie sluszny wniosek: tylko przekretami mozna dojsc do
      czegokolwiek w dzisiejszej Polsce. I tak ten rak zaczal sie szerzyc. A jak
      wiadomo, na raka lekarstwa nie ma.
      • miedz_brzeczaca Re: Kradnij kto moze 09.05.02, 18:20
        Sceptyku, pełna zgoda. Tak właśnie było. Komuniści świadomie stworzyli w tym
        kraju system zorganizowanej kradzieży, i to oni skorzystali na nim najbardziej.
        Wszyscy inni po prostu włączyli się w ten system (inna rzecz, że albo bez
        wahań, albo po krótkich wahaniach). A jeśli do tego dodać
        intensywną "cywilizacyjną" propagandę pod hasłem "liczy się tylko sukces
        materialny", "kto przed trzydziestką nie jeździ BMW, to głupek", no to mamy to,
        co mamy...
        Ktos zadał w tym wątku pytanie "dlaczego ci z Solidarności kradną najwięcej".
        Nie kradną najwięcej, tylko ich złodziejstwa są najbardziej spektakularne -
        stąd to wrazenie, że najwięcej. A są najbardziej spaktakularne, bo: 1) w
        odróżnieniu od komunistów kradną głupio i po chamsku, są łatwi do złapania za
        rękę. Częściowo zresztą dlatego, że często poruszają się po obcym i wrogim
        terenie - taki prezes czy dyrektor z PZPR jest otoczony urzędnikami uznającymi
        jego władzę i prawo do robienia przekrętów, jego odpowiednik z AWS był otoczony
        urzędnikami wrogimi mu, gotowymi sabotować jego działania i na nie donosić (czy
        to słuszne, czy złodziejskie - wszystko jedno, nie o to im chodzi, tylko o to
        że nie jest "swój"). 2) Media aż do niedawna (teraz już nie, ale to fenomen
        spowodowany wojną Millera z Agorą) były znacznie bardziej skłonne do tropienia
        przewałów prawicowych, niż SLD-owskich 3)Może najważniejsze - złodziejstwo
        ludzi z "S" jest bardziej spektakularne, bo wydawało się że właśnie oni kraść
        nie będą wcale. Zawsze bardziej spektakularna będzie wizyta w burdelu biskupa
        niż jawnego gangstera. Przykre, ale prawdziwe.
        I z innej beczki - pare razy wracał tu argument, że złodziejstwo i korupcję
        ukróci prywatyzacja. Nie wiem, mam wątpliwości. Bo pisze się często np. że
        korupcji sprzyja etatyzm. Jak liberalni zwolennicy tej tezy wytłumaczą fakt, że
        według statystyk i Transparency International, Banku Światowego i innych
        najmniej skorumpowane w skali światowej są kraje skandynawskie - które są
        skądinąd właśnie najbardziej z zachodnich zetatyzowane? Pozdrawiam.
    • pardwa Re: Raport ostanie państwa-raportem o złodziejach zAWS 12.05.02, 10:32
      klik
      • bykk Re: do śLIMAKA-AY(U)TORA 13.05.02, 10:39
        Witam Cię mój ulubiony śLIMAKU!
        Ja nie muszę "przeglądać na oczy",ja zawsze widzę tak jak zawsze(chociaż wzrok
        prawdę mówiąc, nie ten)!
        Zawsze byłem tego zdania,że złodziej powinien odpowiadać,tyle!
        LIMAK,prosiłem abyś podał mi adres,bo byłem i w Piotrkowie,i w Częstochowie,
        więc te druczki(z niebieskim...,wiesz o co chodzi!)mogłem Ci sam wręczyć,a tak
        zostaje "Servisco",reflektujesz nadal(za friko!),to daj znać!
        Szczerze mówiąc martwiłem się o Ciebie,bo nagle zaniemówiłeś w tamtym tygodniu.
        Może Ci ADMIN krzywdę zrobił,a może "zaniemogłeś"?Tak sobie myślałem,no i przez
        te parę dni byłem baaaardzo przygnębiony,aż tu dzisiaj widzę,że wróciłeś
        do swojej "normy"!!!Cieszę się.
        Powiedz mi tylko,dlaczego zmieniłeś nicka z LIMAKA na AYTOR?
        Taka głupia ciekawość.
        Rozumiem gdybyś "tworzył" teatrzyki i podpisał się jako "AUTOR",ale "AYTOR"?
        Jeśli nie wiesz jak to się pisze czy:"AŁUTOR",czy "AŁTOR",czy "AŁÓTOR",czy
        też "AÓTOR",
        to sprawdziłemsmile w słowniku,piszę się "AUTOR"!!!
        Być może brak ci w Twojej klawiaturze literki "U"?
        Też Ci mogę załatwić za friko.
        Twój buhaj-rogacz!
        • Gość: AYTOR Re: do byka IP: *.zoi.elb.pl / 172.16.60.* 13.05.02, 10:53
          Kaprys i wybór nicka jest moją prywatną sdprawą - ja cie nie pytak dlaczego
          bykk jest przez 2x k...więc i AYTOR nie twoją brocha...
          Adres tobie ?!!!1- ha,ha ,ha - kon ( kocyby ) by się uśmiał...kiedys już
          jednemupadalcowi podałóem palec i źle na tym wyszedłem...- domyśl się o kogo
          chodzi padalcu !
          ...urlopik był ok....zapraszam cię na zebranie związkowe...tam się wypowiesz na
          mój temat!
          • bykk Re: do śLIMAKA 13.05.02, 11:12
            Gość portalu: AYTOR vel śLIMAK(może też być "lala") napisał(a):

> Kaprys i wybór nicka jest moją prywatną sdprawą - ja cie nie pytak dlaczego
            > bykk jest przez 2x k...więc i AYTOR nie twoją brocha...

O mój ulubiony!Masz rację,że Twój nick,Twoja sprawa,ja tylko z dobrego serca
            chciałem pomóc,wiesz przecie,że martwię się Ciebie(czasami)!
            Co do mojego nicka,to jesteś dość długo na tym F.,więc wiesz,że to żadna tajemnica
            kiedyś już stukaliśmy na ten temat,to takie proste.

> Adres tobie ?!!!1- ha,ha ,ha - kon ( kocyby ) by się uśmiał...kiedys już
            > jednemupadalcowi podałóem palec i źle na tym wyszedłem...- domyśl się o kogo
            > chodzi padalcu !

No nieeee! Chyba nie o mnie padalca?smile))Ja przecie Twojego adresu zamieszkania
            nigdy nie miałem,a jak stukasz, dałeś jednemu padalcowi,no chyba,że jest
            więcej "padalców"?smile

> ...urlopik był ok....zapraszam cię na zebranie związkowe...tam się wypowiesz
            na
            > mój temat!

Możesz stuknąć,jakie to "związki"? Kto z kim się tam "związał"?
            Może warto się pofatygować?
            Tak czy tak,to musiałbyś podać jakiś punkt "zboru".
            Urlopik piszesz? Co tak nagle?
            Pozdrowienia dla pana P.W-ego,Ty wiesz o kogo chodzi.
            Twój buhaj-rogacz.
            • Gość: AYTOR Re: do śLIMAKA IP: *.zoi.elb.pl / 172.16.60.* 13.05.02, 11:59
              bykk napisał(a):

> Gość portalu: AYTOR vel śLIMAK(może też być "lala") napisał(a):
              >
              > > Kaprys i wybór nicka jest moją prywatną sdprawą - ja cie nie pytak dlaczeg
              > o
              > > bykk jest przez 2x k...więc i AYTOR nie twoją brocha...
              >
              > O mój ulubiony!Masz rację,że Twój nick,Twoja sprawa,ja tylko z dobrego serca
              > chciałem pomóc,wiesz przecie,że martwię się Ciebie(czasami)!
              > Co do mojego nicka,to jesteś dość długo na tym F.,więc wiesz,że to żadna tajemn
              > ica
              > kiedyś już stukaliśmy na ten temat,to takie proste.
              >
              > > Adres tobie ?!!!1- ha,ha ,ha - kon ( kocyby ) by się uśmiał...kiedys już
              > > jednemupadalcowi podałóem palec i źle na tym wyszedłem...- domyśl się o k
              > ogo
              > > chodzi padalcu !
              >
              > No nieeee! Chyba nie o mnie padalca?smile))Ja przecie Twojego adresu zamieszkania
              > nigdy nie miałem,a jak stukasz, dałeś jednemu padalcowi,no chyba,że jest
              > więcej "padalców"?smile
              >
              > > ...urlopik był ok....zapraszam cię na zebranie związkowe...tam się wypowie
              > sz
              > na
              > > mój temat!
              >
              > Możesz stuknąć,jakie to "związki"? Kto z kim się tam "związał"?
              > Może warto się pofatygować?
              > Tak czy tak,to musiałbyś podać jakiś punkt "zboru".
              > Urlopik piszesz? Co tak nagle?
              > Pozdrowienia dla pana P.W-ego,Ty wiesz o kogo chodzi.
              > Twój buhaj-rogacz.

Pozdrowień P. P.W nie przekaże, poniewaz nasze kontakty nie są tak bliskie jakbyś
              myślał.Jest on jednym z wielu pracowników w naszym zakładzie... ale bardzo miła
              osoba.
              ...ale gdybys ty mógł pozdrowic Jolę Karon , to będę ci szczerze zobowiązany.
              Urlopik , to nie sensacja , a obowiązek pracowniczy...
              Jest u nas 7 związków , napewno trafisz na własciwy - tylko trzeba chcieć.
              • bykk Re: do śLIMAKA 13.05.02, 12:21
                LIMAK,ulubiony Ty mój!
                Myślę jednak,że pan P.W. nie jest takim jednym z wielu.Moim zdaniem u Was
                to jeden z niewielu,co?
                Joli Karon niestety nie znam,jedyną Jolę znam owszem,ale tylko z TVPsld,
                ale ona nazywa się Kwaśniewska,jej pozdrawiać nie myślę,bo to kłamczucha!
                Kamilku,żadnej strony z Twoim teatrzykiem nie zauważyłem,może podaj jakiego
                linka?
                Owszem,widziałem post o teatrzyku,ale to post jakiegoś nawet nie autora,jeno
                "AYTORA",znasz gosmile))???
                Twój buhaj-rogacz.
                • Gość: AYTOR Re: do byka IP: *.zoi.elb.pl / 172.16.60.* 13.05.02, 12:37
                  bykk napisał(a):

> LIMAK,ulubiony Ty mój!
                  > Myślę jednak,że pan P.W. nie jest takim jednym z wielu.Moim zdaniem u Was
                  > to jeden z niewielu,co?
                  > Joli Karon niestety nie znam,jedyną Jolę znam owszem,ale tylko z TVPsld,
                  > ale ona nazywa się Kwaśniewska,jej pozdrawiać nie myślę,bo to kłamczucha!
                  > Kamilku,żadnej strony z Twoim teatrzykiem nie zauważyłem,może podaj jakiego
                  > linka?
                  > Owszem,widziałem post o teatrzyku,ale to post jakiegoś nawet nie autora,jeno
                  > "AYTORA",znasz gosmile))???
                  > Twój buhaj-rogacz.

Patrz dobrze na ten teatrzyk ( akt. ma 4 posty)...AYTORA nie znasz a, a cięgle mu
                  w tym poście odpowiadasz.
                  Ja też jestem jeden z wielu u nas w zakładzie . Jeden z wielu to wcale nie znaczy
                  taki sam - palantino.
                  Chodzi mi oczywiście o Jolante Karoń....palantino.

• bykk Re: do śLIMAKA 13.05.02, 13:03
                    LIMAK,prosiłem o link do tej strony z teatrzykiem,a nie o wątek!
                    Rozróżniasz?
                    Stukałem,że nie znam takiej Joli,ino inną!smile
                    Twój buhaj-rogacz.
          • Gość: Smok Re: do byka IP: *.ihug.com.au / 192.168.1.* / *.syd.ihug.com.au 25.10.02, 12:43
            Jestem ciekaw, co ten Sykucki nakradł, że aż go w wierszyku umiesciłeś?
    • Gość: AYTOR jeszcvze raz do byka IP: *.zoi.elb.pl / 172.16.60.* 13.05.02, 10:56
      Jak ci sie podoba strona o teatzyku twego imienia....?!
      jakoś ją omijasz bratku...ze wstydu ? - czekam na odpowiedz w tym wątku...
      Kopnij się do Borzykowej - tam mam rodzinę!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka