Gość: n0str0m0 IP: 202.172.58.* 13.12.04, 07:14 wojciechowi jaruzelskiemu co dzielnie wartosci ustrojowe uratowal nostromo Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
andrzejg mała korekta 13.12.04, 08:02 Gość portalu: n0str0m0 napisał(a): > wojciechowi jaruzelskiemu co dzielnie wartosci ustrojowe uratowal > > nostromo wojciechowi jaruzelskiemu co dzielnie wartosci ustrojowe ratowal Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: n0str0m0 Re: mała korekta IP: 202.172.58.* 13.12.04, 08:39 przespales magdalenke andrzeju? jednym z wielu zwyciest socjalizmu bylo to ze wladza sie zawsze wzywi no i przecie na to wyszlo a bohaterowi dnia dzisiejszego kwiatki i odpiedrolcie sie od generala nostromo Odpowiedz Link Zgłoś
andrzejg Re: mała korekta 13.12.04, 08:55 Gość portalu: n0str0m0 napisał(a): > przespales magdalenke andrzeju? nie przespałem mimo wszystko powtórzę - system sie zmienił nie zauważyłes tego? > > jednym z wielu zwyciest socjalizmu bylo to > ze wladza sie zawsze wzywi > no i przecie na to wyszlo > a bohaterowi dnia dzisiejszego > kwiatki i odpiedrolcie sie od generala > > nostromo nie tylko socjalizmu władza wszędzie sama sie wyżywi A. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: n0str0m0 Re: mała korekta IP: 202.172.58.* 13.12.04, 09:23 a co wazniejsze system czy wadza? jakby bylo inaczej to dzis na grobie jaruzela moznaby oddawac mocz nostromo Odpowiedz Link Zgłoś
andrzejg Re: mała korekta 13.12.04, 09:32 w każdym bądź razie ratował,a nie uratował A. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: n0str0m0 Re: mała korekta IP: 202.172.58.* 13.12.04, 09:54 wartoscia ustroju byla wadza wadze uratowal nie wiem na ile sposobow mozna to jeszcze napisac nostromo Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: AndrzejG Re: mała korekta IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.12.04, 10:01 Gość portalu: n0str0m0 napisał(a): > wartoscia ustroju byla wadza > wadze uratowal > nie wiem na ile sposobow mozna to jeszcze napisac > > nostromo władza jest wartością sama w sobie a ta która mamy ,to sami sobie wybraliśmy albo głosując za postkomuną, albo nie biorąc udziału w wyborach system mamy inny i mozemy sobie nową władzę wybrać czyż nie? A. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: n0str0m0 Re: mała korekta IP: 202.172.58.* 13.12.04, 10:20 o atomizacji opozycji antysocjalistycznej przy centralizacji postkomuny wypowiedza sie eksperty a na deser - gruba kreska przekreslajaca szanse na normalnosc nostromo Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: AndrzejG Re: mała korekta IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.12.04, 13:23 Giertych dojdzie do władzy będzie normalniej? a. Odpowiedz Link Zgłoś
andrzejg n0str0m0 13.12.04, 13:54 w naszych dyskusjach ciągnących się juz latami zawsze byłeś zwolennikiem solnej ręki,dyktatury Jak to więc.Nie o taką (czy może nie o tą) silną rękę Ci chodziło? Dla mnie dyktatura zawsze była i będzie złem.Każda. A. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: n0str0m0 Re: n0str0m0 IP: 202.172.58.* 15.12.04, 05:32 bylem i jestem niepodleglosc fizyczna i ekonomiczna narodu zdecydowana polityka miedzynarodowa podporzadkowana powyzszej dobrobyt obywateli rownowaga pomiedzy wlasnoscia prywatna a sponsorstwem rzadowym niskie podatki sprawiedliwe prawo i ostre kary i to zapewnia dyktatura wlasnie a nie zdrajcy pokroju jaruzela czy michnika nostromo Odpowiedz Link Zgłoś
andrzejg Re: n0str0m0 15.12.04, 07:01 No dobrze,udało Ci się i mieszkasz w humanitarnej dyktaturze z mądrymi ludźmi na czele.Ale powiedz, ile jest takich przypadków? Powiedz mi - zmusili Cie do wyjazdu,czy sam pojechałeś? A. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: n0str0m0 Re: n0str0m0 IP: 202.172.58.* 15.12.04, 08:02 zmusili koncept wybitnie mi sie nie podobal i z definicji nienawidzilem przyklad przekonuje lepiej niz teoria przyjedz nostromo Odpowiedz Link Zgłoś
andrzejg Re: n0str0m0 15.12.04, 08:18 Gość portalu: n0str0m0 napisał(a): > zmusili > > koncept wybitnie mi sie nie podobal > i z definicji nienawidzilem > przyklad przekonuje lepiej niz teoria > przyjedz > > nostromo To nie jest przymus,gdy cos Ci się niepodoba,to jest Twój własny wybór Tym samym pozbawiłeś się szansy wpływu na korzystne zmiany. Wiesz,że nie przyjadę.Chyba tylko zabytki pozwiedzać,widoki pooglądać, ale nie na stałe. Myślę ,że mam tu jeszcze coś do zrobienia,choćby to było tylko dbanie o swoich. Myslę,ze nie wszędzie da się przeszczepić tego typu dyktaturę. Co może byc dobre przy tamtej mentalności,nie musi być u nas. Poza tym podejrzewa,że tak naprawdę to Ci zwisa ich ustrój,bo i tak jesteś z boku.Nawet nie jestes mniejszością z którą musieliby sie liczyc i trzymać za mordę.Tak myślę - może się mylę. W każdym bądź razie nie masz pewności,czy dyktatorem nie byłby Jaruzelski, a może nawet Michnik.To jest poza Twoim wyborem.To wole miec tą nadzieje , ze po następnych wyborach przekrętasy i złodzieje zostaną rozliczeni. A. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: n0str0m0 Re: n0str0m0 IP: 202.172.58.* 15.12.04, 10:30 ok zamien slowo "zmusili" na "blagali az wyblagali choc koncept mi sie... itp itd" zapraszalem cie na wakacje a nie na malzenstwo i przemoca nie zatrzymam pozbawianie sie szansy na zmiany? gorzej jest niestety gdy umrze dyktator zmiany moga sie zaczac na gorsze > Co może byc dobre przy tamtej mentalności,nie musi być u nas. trzeba poznac by ocenic moge przytaczac opinie setek bialych ludzi i jednego czarnego ale po co mysl co chcesz skoro wygodniej ci myslec ze mi zwisa ten ustroj ale zastanow sie czemu jak sam piszesz od lat go propaguje? bo mi zwisa? i jeszcze detal tu nie ma mniejszosci trzymanych za morde to twoja projekcja doswiadczen i nawykow tu sa po prostu mniejszosci > W każdym bądź razie nie masz pewności,czy dyktatorem nie byłby Jaruzelski, > a może nawet Michnik.To jest poza Twoim wyborem. jaruzelski BYL krwawym dyktatorem i masz racje to bylo poza moim wyborem a twoim nie? slusznie, miej nadzieje na kolejne wybory i kolejne a juz na pewno po jeszcze nastepnych bedzie czarownie to znaczy po jeszcze jeszcze jednych gwarantowane prawdopodobnie nostromo Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: AndrzejG Re: n0str0m0 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.12.04, 11:54 Gość portalu: n0str0m0 napisał(a): > ok > > zamien slowo "zmusili" na "blagali az wyblagali choc koncept mi sie... itp itd" > zapraszalem cie na wakacje a nie na malzenstwo > i przemoca nie zatrzymam byc może będę w okolicy,ale nie podam roku jak będe ,to dam znac w którym hotelu - spróbujemy ...co tam żłopią? > pozbawianie sie szansy na zmiany? > gorzej jest niestety > gdy umrze dyktator zmiany moga sie zaczac > na gorsze no właśnie...gdy umrze dyktator do niedawna w CCCP było niemożliwym ,aby stary sekretarz żył ,gdy rzadził nowy to sa chore układy,czekac na czyjąś śmierć ,aby dorwac się do władzy, czasami sobie pomagali przyspieszając bieg wydarzeń. > jaruzelski BYL krwawym dyktatorem > i masz racje > to bylo poza moim wyborem > a twoim nie? Oczywiście ,że też tak jak poza moim wyborem jest rządząca obecnie SLD, jednak nie załamuje rąk - będzie lepiej,w końcu bedzie zgodnie z moim wyborem, choc raz juz było i nie popisali się. > slusznie, miej nadzieje na kolejne wybory > i kolejne > a juz na pewno po jeszcze nastepnych bedzie czarownie > to znaczy po jeszcze jeszcze jednych > gwarantowane prawdopodobnie > > nostromo no ,bo takie jest życie ciągle sie ma nadzieję. Przy dobrym dyktatorze masz tylko nadzieje ,że ten długo pozyje i jak napisałeś ,potem bedzie tylko gorzej. Ja mam nadzieję na lepsze.Ba.Tworzę to. A. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pro_memoria Re: swieto obrony socjalizmu dzis. zyczenia sklad IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.12.04, 08:15 Porównywano Jaruzelskiego z Pinochetem. Dla wielu Pinochet jest wzorem cnót wszelakich. Lepszego komplementu jaruzelskiemu nie mozna powiedzieć. Niech zyją generałowie Jaruzelski i Pinochet!!! Odpowiedz Link Zgłoś
stormy_weather Re: swieto obrony socjalizmu dzis. zyczenia sklad 13.12.04, 08:36 jakiego socjalizmu !? dzien zachowania biologicznego bytu mutantow nadwislanskich... gdyby nie jaruzel, na tych szerokosciach geogr. bylaby najwieksza na swiecie nekropolia... jesli ivany by nie ubili , to sami by sie ubijali tak jak dzis irakijczycy...zresztą ta sama mentalnosc...spoiwo religia... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: n0str0m0 [...] IP: 202.172.58.* 13.12.04, 09:04 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
stormy_weather Re: miales chamie zloty rog 13.12.04, 09:21 Wyniki wyborow do sejmu : 1991: 5,1% (jako NSZZ "S") - 27 miejsc 1993: 4,9% (jako NSZZ "S") -------- Odpowiedz Link Zgłoś
indris Święto obrony czego ? 13.12.04, 13:32 !3 grudnia 1981 podjęto próbę obrony ESTABLISHMENTU a nie żadnego socjalizmu. I ta próba okazała się udana ! "Solidarności" przetrącono kręgosłup i już się nie odrodziła. Życzenia należy więc składać nie tylko Jaruzelskiemu, ale i wzystkim beneficjentom tzw transformacji. Gdyby nie stan wojenny, to kapitalizm w Olsce nie byłby mozliwy, w kazdym razie nie taki, jak w II RP. I to dlatego wielu obecnych prokapitalistycznych prominentów tak chroni Jaruzelskiego. Odpowiedz Link Zgłoś
7em ... 13.12.04, 13:41 obecnych prokapitalistycznych prominentów pro JUDO LIBERALNYCH ZŁODZIEJASZKÓW Z PEJSAMI UMOCZONYMI W ZŁODZIJESTWIE I ZUPIE CEBULOWEJ typu kaczmarki, owczarki i inne ch..e muje 5040 Odpowiedz Link Zgłoś
abprall Re: Święto obrony czego ?godności części narodu 13.12.04, 13:52 indris napisał: "Solidarności" przetrącono kręgosłup i już się nie odrodzila.... ----------------------------- sama sie unicestwila, wszak zostala "zdelegalizowana' w grudniu 89 po to by juz w kietniu wyjsc z podziemia... ...niejednego whiskacza wprowadzilem, gdy nikodem dyzma zakazal adasiowi z GW korzystac z logo solidaruchow... ..byl to najwiekszy prasowy palec jachwe w tej sprawie.. heje szalom... kocham was antysemici...wzbogacanie wątłych zasobow intelektualnych, pobudza nie tylko krązenie... intelektualne cherlaki.. Odpowiedz Link Zgłoś
karlin "By ani jedna kropla..." 13.12.04, 21:05 Gość portalu: n0str0m0 napisał: > wojciechowi jaruzelskiemu co dzielnie wartosci ustrojowe uratowal ----------------------------------------------------------------------- Wartość płynów ustrojowych poznajemy zawsze poniewczasie. Gdy rachunki za ich ratowanie zaczynają nam przysyłać zbawcy, którzy wzrok stracili na tropieniu mniejszego zła. Odpowiedz Link Zgłoś