szczurbiurowy 18.12.04, 14:08 Ja tam wierzę, że nie była TW Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: SOL Angelika Re: Niezabitowska: Nie współpracowałam z SB IP: *.chello.pl 18.12.04, 14:39 Historia zatacza kolo. Jak tak dalej pojdzie to wszyscy moze za wyjatkiem Kieresa okaza sie wspolpracownikami, zdrajcami, donosicielami itd, itd, od kolyski zreszta poczawszy.System byl taki a nie inny przez 40 lat i kazdy byl wychowany w tamtym systemie, zrobil studia w tamtym systemie i nic na to poradzic nie mozna. Wierze. ze ukarac nalezy tych, ktorzy pod szyldem prawa popelniali zbrodnie. Natomiast jezeli chodzi o takie sprawy jak z Niezabitowska - staje sie to juz wrecz smieszne i niepowazne. Czy ci, ktorzy wykladali np.ekonomie polityczna socjalizmu, rowniez byli "wspolpracownikami"?A ci ktorzy z tamtego okresu wynosili tyrtuly naukowe? Tez powinni byc odcieci od wszelkiego rodzaju wladzy, a dyplomy powinni pooddawac jako otrzymane w nieslusznym systemie, z panem Kieresem wlacznie.Przeciez to byly komunistyczne studia z punktami dla dzieci robotnikow lub chlopow! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sas Współpraca z legalegalnie funkcjonującymi IP: *.pl / 80.51.255.* 18.12.04, 14:43 organami państwa /w tym słuzbami bezpieczeństwa/ to powód do dumy. Odpowiedz Link Zgłoś
slon2002 [...] 18.12.04, 16:09 Post niedostępny ze względu na naruszenie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: BEZPARTYJNY MOŻE TO TA SAMA CZARNA TECZKA, KTÓRĄ SKRADZIONO IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.12.04, 16:53 Tymińskiemu z Andów, potem Gasińskiemu z Klewek, a ostatnio Kaczmarkowi z czerwonej pajęczyny. Jeśli ujawnią jej zawartość, może być wesoło. Brakuje tylko tego, aby w charakterze broni ofensywnej zaczął wykorzystywać tę teczkę Lepper, w którego otoczeniu roi się wręcz od ubecji. Albo Romuś, który kroku nie robi bez konsultacji z tatusiem, przydupasem Jaruzela. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Sebar TO BYL NAJUCZCIWSZY RZAD KTORY MIELISMY IP: *.dip0.t-ipconnect.de 18.12.04, 17:32 Rzad ludzi MADRYCH, UCZCIWYCH, ODWAZNYCH, pelnych zapalu, idei, ktory jako chyba jedyny byl czysty od afer. Do dzis pamietam ile kolorytu, mlodosci, profesjonalizmu i powabu wniosla w ten rzad pani Malgorzata Niezabitowska..., no i troche wiecej dynamiki wypowiedzi w porwnaniu z dobrodusznym ale troche powolnym Tadeuszem Mazowieckim. Dla mnie ten rzad pelen osobowosci byl najlepszym rzadem w RP, dlatego nie dam go zeszmacic przez post-komunistyczne SB-eckie kreatury. Pozdrowienia i wyrazu Szacunku dla pani Niezabitowskiej. Sebar sebar_rysiu@yahoo.co.uk Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: max Projekcja, kolego IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.12.04, 18:43 Chłopie, twoje projekcje sa juz grozne dla ciebie - idz do psychiatry. To byl wlasnie rzad gdzie najwiecej nakradziono, tylko parasol michnikoidow nie dopuscil do naglosnienia tego. Jakze to "Etos" i zlodzieje? Pozdrow w swojej projekcji niejakiego Lewandowskiego - najbardzie uczciwego z uczciwych. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: min Re: Projekcja, kolego IP: *.acn.waw.pl 18.12.04, 18:47 Gość portalu: max napisał(a): >Chłopie, twoje projekcje sa juz grozne dla ciebie - idz do psychiatry. To byl w >lasnie rzad gdzie najwiecej nakradziono, tylko parasol michnikoidow nie dopusci >l do naglosnienia tego. Jakze to "Etos" i zlodzieje? Pozdrow w swojej projekcji > niejakiego Lewandowskiego - najbardzie uczciwego z uczciwych. Ty już byłeś , mitomanie ? To sam sie wybierz bo głupiejesz doszczętnie na starość . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: max Re: Projekcja, kolego IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.12.04, 18:54 Nu, aj waj giewalt. Haslo - kradna - i zaraz parch staje w obronie. Swiadomosc, ze nie wszyscy uwierzyli w "uczciwosc" Junitow, boli, tow. Gebelsie? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: min Re: Projekcja, kolego IP: *.acn.waw.pl 18.12.04, 19:01 Gość portalu: max napisał(a): >Nu, aj waj giewalt. Haslo - kradna - i zaraz parch staje w obronie. Swiadomosc, > ze nie wszyscy uwierzyli w "uczciwosc" Junitow, boli, tow. Gebelsie? O , jest gorzej niz myślałem . Nie przejmuj się jednak , niektorzy z tego wychodzili . Wypadloby jednak wiedzieć że to twoje poglądy są zbieżne z Goebelsem . Więc spróbuj pomysleć zanim coś napiszesz Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: max Re: Projekcja, kolego IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.12.04, 19:10 A nie mowilem, ze masz projekcje. Sam sobie odpowiadasz - to normalne podobno w schizofrenii. A tak powaznie - do ktorej godziny musisz dzisiaj "pracowac" w redakcyjnym dyzuze na forum? Cieżka praca co? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: miop Re: tak sie krecilo kasew w rzadach od 89r IP: 195.136.193.* 19.12.04, 08:06 zwlekaja chowajac pod kolderka w komisji sejmowej sprawy niewygodne dla calego tego ukladu kwachowo-alganowo-szrchterowo-urbanowo-kiszczakowskiej zgnilizny o ktorej wszyscy wiedza i wszystkie rzady sa umoczone sprawa ministra wasacza cyka sobie jak bomba zegarowa w szambie polskiego sejmu www.polandsecurities.com/wprost/ prawy.pl/czytaj.php?id=2232&pocz=36&xx=5&dz=nowosci www.biuletyn.lpr.net.pl/Z_Kraju/Kulisy_prywat_PZU.html cytat "Nasuwa się pytanie, dlaczego rząd przyspiesza ugodę z Eureko, czyżby zobowiązania wcześniejsze, do czegoś obligowały pana Belkę, Kaczmarka, Buzka, Krzaklewskiego, Wąsacza, Balcerowicza, Kamelę-Sowińską, Kornasiewicza i innych. Czy przypadkiem nie chodzi tu o podreperowanie kasy BIG BG Millenium, gdzie ugoda polegać będzie na tym, że Eureko przejmie dalsze 21% akcji PZU S.A. oraz kupi 10% akcji BIG za 1 mld 600 mln zł i na czysto zarobi 700 mln zł Bank Millenium. Czy o ten interes chodzi panu Belce? Sejm RP nie powinien się zgodzić na żadne ustępstwa ze strony Eureko. Prawda i argumenty stoją za polską stroną. Sąd arbitrażowy w Londynie to nie to samo co rządy bezprawia w Polsce. Sejm RP powinien zobowiązać Premiera nie tylko do nie ustępowania Eureko, ale też wystąpienia do KNUiFE o zbadanie czy nie została złamana ustawa ubezpieczeniowa przy sprzedaży 30% akcji PZU konsorcjum Eureko-BIG BG i czy ówczesny minister finansów L. Balcerowicz nie złamał prawa wydając zgodę na objęcie 30% akcji PZU "tym bardziej, że Eureko zaczynało działalność z odnawialnych kredytów, a nie dysponowało środkami własnymi." ciekawa jest ta gwaltowna reakcja zamiast obejrzenie teczki w spokoju ale prosze sie nie martwic olina wybranona nastepna kadencje tak wiec stara gwardia nie peka i nie ujawnia nadal panuje w sadach nie bedzie jakis rzecznik interesu publicznego czy mlokos z IPN plul w twarz teczkami umacniaczom demokracji z okraglego stolu uklad to uklad czasami musza przypomniec warunki Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bolo Gruba Kreska - Mazowieckiego tolerował niszczenie IP: 5.2.* / *.chello.pl 19.12.04, 11:20 W dzisiejszym prowadzonym na żywo "Śniadaniu w Radiu Zet" Jan Rokita powiedział, że w końcu 1989 roku poinformował ówczesnego premiera Tadeusza Mazowieckiego o niszczeniu teczek agentury w MSW. Informację tą otrzymał wykonując obowiązki szefa specjalnej komisji sejmowej. Premier Mazowiecki, zamiast zająć się tą ważną sprawą osobiście, odesłał Rokitę do generała Kiszczaka. Rokita oczywiście nie podjął rozmowy z byłym szefem peerelowskich służb. Tak wyglądała praktyczna realizacja "Grubej kreski". Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: BEZPARTYJNY GRATULUJĘ.POWOŁAŁEŚ DO ŻYCIA GOEBBELSA FILOSEMITĘ! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.12.04, 19:17 Istotnie, ktoś tu potrzebuje profesjonalnej opieki... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marian Re: GRATULUJĘ.POWOŁAŁEŚ DO ŻYCIA GOEBBELSA FILOSE IP: 192.168.1.* / *.internetdsl.tpnet.pl 18.12.04, 21:57 prawda jest taka, że za czasów mazowieckiego propaganda była ogromna. N.p. pamiętam jak wbijano ludziom do głowy, ze za 10 lat będzie lepiej, jak tylko przeprowadzony zostanie "plan balcerowicza" Na marginesie nie było zadnego planu : te sformułowanie to też wymysł ówczesnej propagandy. Natomiast faktem jest , ze przeprowadzone wówczas NIEUDOLNIE reformy, prywatyzacja itp. dfo dziś nam wyłażą bokiem... Byliśmy pierwsi w przemianach ustrojowych, a teraz n.p. jesteśmy najbiedniejszym państwem w UE. Odpowiedz Link Zgłoś
maniekxxxx Pryncypialne , lepperowskie podejście 19.12.04, 00:55 Gość portalu: marian napisał(a): > prawda jest taka, że za czasów mazowieckiego propaganda była ogromna. > N.p. pamiętam jak wbijano ludziom do głowy, ze za 10 lat będzie lepiej, jak > tylko przeprowadzony zostanie "plan balcerowicza" > Na marginesie nie było zadnego planu : te sformułowanie to też wymysł ówczesnej > > propagandy. > > Natomiast faktem jest , ze przeprowadzone wówczas NIEUDOLNIE reformy, > prywatyzacja itp. dfo dziś nam wyłażą bokiem... > Byliśmy pierwsi w przemianach ustrojowych, a teraz n.p. jesteśmy > najbiedniejszym państwem w UE. Pryncypialne , lepperowskie podejście . A nie przyszło ci do głowy spytać o opinię jakiegoś cudzoziemca który był w Polsce pietnaście lat temu i teraz ? Bardzo byś sie zdziwił . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marian Re: Pryncypialne , lepperowskie podejście IP: 192.168.1.* / *.internetdsl.tpnet.pl 21.12.04, 19:30 1)nie sugeruję, ze za komuny było lepiej. 2)po co mam pytać się cudzoziemca? Sam widzę jak wszystko tu wygląda, mało tego mieszkam przy samej granicy z Czechami i mam porównanie: ci Czesi, z których jeszcze w roku 90-tym się śmiałem (bardzo czerwone państwo to było) mają w miarę normalnie - pociągi jeżdżą (co to jest - wielu w Polsce zapyta), drogi mają niezłe, nie ma bezrobocia nie ma złomiarzy, jest normalnie. Oni się tam nie zajmowali lustracjami, ale też nie zamykali wszystkiego co się da, jak w Polsce w ramach reform - efekt: wiele wyrobów do niedawna produkowanych w Polsce dziś sprowadza się z Czech. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Sedes_z_Bakelitu Co ty fanzolisz? 10 lat potem nie bylo lepiej? IP: *.dc.dc.cox.net 19.12.04, 01:28 Chyba na Kubie. Pamiec zawodzi, oj zawodzi. Mniej maselak trzeba jesc, choc juz nie jest na kartki. Prywatyzacja zostala rozpoczeta w roku 1991 gdy plan Balcerowicza byl juz historia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: miop Re: bylem w czechach za prl i teraz, zyje im sie IP: 195.136.193.* 19.12.04, 08:09 tak samo dobrze zarowno wtedy niezle zyli jak i teraz niezle zyja ale nie mieli zydokomuny , na szczescie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marian Re: bylem w czechach za prl i teraz, zyje im sie IP: 192.168.1.* / *.internetdsl.tpnet.pl 21.12.04, 19:17 chłopcze, co ty wiesz o komunie byś za komuny był w tych Czechach to zobaczyłbyś co to komuna! Poważnie powiem ci że byłem tam pod koniec lat osiemdziesiatych - tyle historii o Leninie i socjaliźmie nigdy nie wysłuchiwałem (na szczęście po Czesku), tylu czerwonych gwiazd (wszędzie!!! - w niektórych miastach na każdym słupie wisiała gwiazda) nigdy w Polsce nie widziałem, nigdy też się nie zetknąłem w Polsce z tym, zeby o niektórych sprawach nie można było mówić (nawet cicho), pamiętam n.p. że starsi ludzie pytali się nas, Polaków (szeptem) czy nie mamy odsprzedać krzyżyka jakiegoś. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marian Re: Co ty fanzolisz? 10 lat potem nie bylo lepiej IP: 192.168.1.* / *.internetdsl.tpnet.pl 21.12.04, 19:37 nie wiem jak jest na Kubie. Propaganda wbijała nam, ze gorzej, być może. Ale propaganda z okresu "rządów" Mazowieckiego, Kuronia i innych "fachowców" pakowała mi do głowy, ze Polska przoduje w przemianach itp., a tymczasem jesteśmy najbiedniejszym państwem w UE- biedniejszym nawet od Litwy, która tak późno odzyskała niepodległość. Krótko mówiąc "rząd" Mazowieckiego (faceta ze średnim wykształceniem, ale kolegi elektryka) to banda nieuków i tyle. Można TO było lepiej zrobic, chyba nikt nie zaprzeczy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: fajka Re: Projekcja, kolego IP: *.pl 19.12.04, 00:48 jak nie ma argumentów to jest aj waj Każdy kretyn tak potrafi i każdy kretyn tak argumentuje Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ww Re: Projekcja, kolego IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.12.04, 23:20 Max ile Ty z tego dostałeś? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: fajka Re: Projekcja, kolego IP: *.pl 19.12.04, 00:45 kto nakradłd, zobacz durniu co mają ministrowie Mazowieckiego i co on ma we własnym majątku, a potem mów co kto nakradł. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: q Najbardziej (kryminalnie) nieporadny IP: *.190.90.232.mad.wi.charter.com 18.12.04, 21:07 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: fajka Re: TO BYL NAJUCZCIWSZY RZAD KTORY MIELISMY IP: *.pl 19.12.04, 00:42 podpisuję się pod powyższym Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: z_warsa Re: MOŻE TO TA SAMA CZARNA TECZKA, KTÓRĄ SKRADZIO IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.12.04, 17:45 Ty, bezpartjy, pamietaj, ze Urban tez do partii nie nalezal, wiec to o niczym nie swiadczy. A poza tym informuje cie, ze lustracji w Polsce dokonuja legalne urzedy panstwowe, bo na szczescie uchwalono ustawe lustracyjna imamy jeszcze IPN. Czasy tyminskiego sie skonczyly, wiec nie sciemniaj chlopczyku i nie mieszaj ludziom w glowach. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: BEZPARTYJNY ROZUMIEM,GŁOSOWAŁEŚ,aTYMIŃSKI CIĘ ZDRADZIŁ.I BOLI IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.12.04, 19:23 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mamut2002 [...] IP: *.acn.waw.pl 18.12.04, 18:10 Post niedostępny ze względu na naruszenie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: fajka do,mamuta Re: Na starość towarzyszka słonica2002 juz nie wi IP: *.pl 19.12.04, 00:52 przeczytaj co napisałeś i zastanów się czy widziałeś w zyciu większego chama? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: staruszka Re: na starość sama juz biedna nie wie komu d.. d IP: *.pl 19.12.04, 00:40 ty głupi kutasie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: od jan-a do sas-a twoja wypowiedź jak cytat z Himmlera albo z Berii IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.12.04, 16:24 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rydzyk Polski Kościół Narodowy i jego nowa Biblia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.12.04, 16:44 Polak w słowo ubeka wierzy jak w Pismo Święte Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: z_warsa Re: Polski Kościół Narodowy i jego nowa Biblia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.12.04, 17:33 A ty w co wierzysz rydzyku? Zza ironii godnej urbana, przeswieca twoj strach przed sprawiedliwoscia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rydzyk Re: Polski Kościół Narodowy i jego nowa Biblia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.12.04, 18:57 moja ironia może i niezbyt wyszukana,ale z twojej odpowiedzi wyziera klasyczna lustratorska insynuacja... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: z_warsa Re: Polski Kościół Narodowy i jego nowa Biblia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.12.04, 19:06 nie wiem o czym mowisz, studiowalem innych klasykow niz ty... a jesli porownanie z urbanem cie ubodlo, to sorry, ale sam sobie jestes winny Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: miop Re: juz z rzepy sie pytaja jak tam maleszka :-P IP: 195.136.193.* 19.12.04, 08:11 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wdzydzyk Re: Polski Kościół Narodowy i jego nowa Biblia IP: *.acn.waw.pl 18.12.04, 18:13 Gość portalu: rydzyk napisał(a): > Polak w słowo ubeka wierzy jak w Pismo Święte Nie Polak a ty . Jaki z ciebie Polak głąbie kapusciany . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jak Re: Współpraca z legalegalnie funkcjonującymi IP: *.acn.waw.pl 18.12.04, 16:59 Problem w tym że to państwo było nielegalne i od swoich agentów wymagało informaci które absoultnie były mu niepotrzebne( jeśli było legalne) . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jurij Te, Sas: z LEGALNIE funkcjonujacymi?! IP: *.aster.pl 18.12.04, 18:14 czlowieku, gdzie Ty sie historii uczylas/les?! albo inaczej: z jakich ksiazek? niby z czego wynikal legalny charakter władzy od 1944 do 1989-91 roku? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jak Re: Te, Sas: z LEGALNIE funkcjonujacymi?! IP: *.acn.waw.pl 18.12.04, 19:15 A no właśnie z czego?? zdrady aliantów którzy przez cała wojnę uznawali rząd londyński czy może z zfałszowanego referendum w kraju okupowanym przez armię sowiecką , mógłbym sie zapytać czy ty sie przypadkiem nie uczyłes historii z takiej czerwonej ksiązeczki którą napisała mamusia Gadasia i takiego drugiego zbrodniarza stalinowskiego co sie gdzieś pod Upsalą ukrywa ; ale mi sie niechce. Odpowiedz Link Zgłoś
rkcb Re: Współpraca z legalegalnie funkcjonującymi 18.12.04, 21:57 Jeżeli powodem do dumy jest wspópraca z legalnymi władzami kraju to co właściwie chcemy od Azowa, Berii, Eichmana, Mengele, Kiszczaka, Jagody, Jeżowa, Himlera itd. itp. ??? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: paf Re: Niezabitowska: Nie współpracowałam z SB IP: *.lngs.infn.it 18.12.04, 14:44 Gadanie. Wykladanie etc ma sie nijak do wspolpracy i koniec. Nie wierze zeby Niezabitowska wspolpracowala i nie podoba mi sie atmosfera wokol lustracji ale wspolpracownik to wspolpracownik nie ma co mieszac. p. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: maruda Re: Niezabitowska: Nie współpracowałam z SB IP: *.gdynia.mm.pl 18.12.04, 15:36 Gość portalu: paf napisał(a): > Gadanie. Wykladanie etc ma sie nijak do wspolpracy i koniec. Nie wierze zeby > Niezabitowska wspolpracowala i nie podoba mi sie atmosfera wokol lustracji ale > wspolpracownik to wspolpracownik nie ma co mieszac. ********************************* Twoja wiara nie ma tu nic do rzeczy (też nie wierzę). Podobnie jak istnienie teczki. Taka teczkę miał prawdopodobnie każdy, kto choć trochę wystawał ponad przeciętność PRL-u. Wszak szeregowi ubecy musieli sie wykazywać swoją przydatnością wobec przełożeństwa, więc je zakładali. Wdanie się w przypadkową (dla podmiotu) rozmowę mogłoby byc określane jako nawiązanie kontaktu, mimo że osoba inwigilowana była tego zupełnie nieświadoma lub podejrzewająca istnienie takich procedur z racji swoich przymiotów intelektualnych. Jak dziś właściwie odczytać funkcjonujący wtenczas mechanizm? Miller i Jakiernia przeszli proces lustracyjny, choć można to uznać za swego rodzaju kpinę z rzeczywistości. Ówcześni prominenci byli wszak odbiorcami syntetycznych raportów SB i nadzorcami struktur tajnej policji. Skoro jednak SB traktuje się dziś, jak instytucję działającą niezależnie od wszelkich struktur państwowych PRL, to jest to możliwe. Jak dziś odebrać nagrany podsłuch X, który w rozmowie z Y, krytykuje Z, przy czy wszyscy byli działaczami opozycji? Jako współpracę z SB? Bo przecież raport z nagrania znalazł się w teczce X. Instytucja lustracji w takim kształcie, jak obecny, nie ma sensu. Powinna być ograniczona do jawnie przestępczych działań wobec praw człowieka albo obejmować wszystkich prominentów PRL albo powinna byc całkowicie zaniechana. PRL funkcjonował na zupełnie innych zasadach i nie ma wspólnego mianownika w systemach prawnych PRL i IIIRP. Cóż nam da awantura wokół teczki Niezabitowskiej? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: 007 Re: Niezabitowska: Nie współpracowałam z SB IP: *.dip.t-dialin.net 18.12.04, 15:54 Aja bym sie spytal super agenta p. R.G.co on o tym sadzi.A moze do paki i juz. Nie beda nam pluc esbeki w twarz i tyle!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kierdziolek Re: Niezabitowska: Nie współpracowałam z SB IP: 207.7.206.* 19.12.04, 02:40 W Polsce znalem rodzinke Niezabitowskich. Pewnego dnia utopil im sie syn. Po wysluchaniu od swiadka tego wypadku opisu, jak do tego doszlo powiedzialem-Szkoda chlopa. Uslyszalem-"pies go j..., to byl zyd. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: polonus Re: Niezabitowska: Nie współpracowałam z SB IP: *.proxy.aol.com 19.12.04, 07:15 Byc moze sie myle drogi kierdziolku ale Niezabitowska byla jedyna nieobrzezana osoba w rzadzie Mazowieckiego. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: z_warsa Re: Niezabitowska: Nie współpracowałam z SB IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.12.04, 17:00 Maruda, marudzisz i sciemniasz. Z Twojej wypowiedzi, ktora ma pozor logicznego rozumowania (przeslanki + wnioski) bynajmniej nie wynika konkluzja w postaci negacji sensownosci lustracji. Przypomina mi to dyskusje o rzestepczosci w Polsce. Nie ma sensu lapac zlodziei, bo i tak ich wszystkich nie zlapiemy. Nie ma sensu wsadzac ich do wiezienia, bo to tyle kosztuje, sa wazniejsze potrzeby. A poza tym idea resocjalizacji sie nie sprawdzila. A instytucja swiadka koronnego jest niemoralna. To sa argumenty adwokatow mafiozow. Zastanow sie nad tym maruda! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jak Re: Niezabitowska: Nie współpracowałam z SB IP: *.acn.waw.pl 18.12.04, 17:12 Prrecież to nie są poglądy jakiegoś tam "marudy" tylko czyściutka GW , nie ma co gmerać w papierach, Alleluja i do przodu, a w przodzie jak zwykle SLD dyskretnie wspierana przez UW. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: duch przeszłości Re: Zostawcie Niezabitowską IP: *.pl 18.12.04, 15:39 Należy jednoznacznie odkryć przed społeczeństwem że wszyscy co wyjeżdżali w tamtym okresie na Zachód na naukę, staże naukowe, na konferencje czy też inne kursy po powrocie spotykali się z bardzo miłymi panani i pisali sprawozdania ze swojego pobytu. To były konieczne warunki brzegowe i zaprzeczanie temu dobre jest dla własnej ochrony. Archiwa sa dość duże i nie zawsze jeszcze dostępne ponieważ są kartą przetargowa w stosunku do utytułowanych w nauce. Idąc tym tropem to współpracownikom należy zabronić również być wychowawcami nmłodzieży, dziekanami, rektorami. W każdej grupie studenckiej były odpowiednie uszy i oczy. Teraz odcinanie się od tego okresu przypomina chorągiewki bo wtedy dawał nagany będąc sekretarzem partii za uczestniczenie w mszy, a teraz jako prawidłowy daje nagany i obrzydza życie ludziom co mają inne religie i w mszy nie uczestniczą. Twierdzą że tylko świnia nie zmienia poglądów, a człowiek gorszy od świni bo i ją nawet skonsumuje. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jan do SOLAngeliki twierdzisz że każdy student i profesor był SBkiem? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.12.04, 16:52 Ja się z twoją tezą nie zgadzam. Nikt nie miał wtedy obowiązku podpisywać zobowiązania do współpracy z SB ani na nikogo donosić. Z drugiej strony jakaś część studentów, profesorów, dziennikarzy taki proceder uprawiała. Krótko mówiąc, nie każdy apostoł był Judaszem, chociaż każdy z 12 apostołów żył w tym samym systemie ucisku Izraelitów. Zadaniem Kieresa jest takich, do dziś zakonspirowanych, Judaszy/SB-ków ujawnić o ile pragną pełnić określone funkcje publiczne, np. posła lub ministra. Co do profesorów, to nie obawiaj się - o ile pamiętam, profesorowie nie podlegają lustracji - czyli (hipotetycznie) jeżeli jako studentka donosiłaś w 1982 roku to możesz sobie być profesorem dzisiaj i nawet nie musisz się do niczego przyznawać. Można powiedzieć że polska profesura została przez lustrację zlekceważona, jako grupa takich funkcjonariuszy publicznych, którzy za bardzo zaszkodzić nie mogą, nawet jeżeli (hipotetycznie) ciągną za sobą SB-cką przeszłość. Jedyne ryzyko (hipotetycznie) jest takie, że jeśli donosiłaś np. na Zośkę ze swojego roku, to Zośka może się tego dzisiaj doszukać w swojej własnej teczce z SB. No ale takie już takie jest ryzyko procederu Judasza. Mam nadzieję, że moje wyjaśnienie choć trochę cię uspokoi. Pozdrawiam, Jan Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Sawa Re: twierdzisz że każdy student i profesor był SB IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.12.04, 23:45 Ja sie też z tezą jak wyżej nie zgadzam. Chociaż byc może była pewna gradacja nacisków w propozycjach współpracy w zalezności od kraju do którego się wyjeżdżało. Znam naukowca, który wyjeżdżał na zachód i miał złozoną (telefonicznie) propozycję spotkania z pracownikiem ministerstwa spraw wewnętrznych. Był młody i wpadł w popłoch. Pobiegł po radę do swojego profesora. Ten mu poradził kluczyć, wymigiwać sie, udawać gapę. Mój przyjaciel ułożył to sobie inaczej. Gdy po raz drugi został poproszony do telefonu, zapytał Pana esbeka, jaki charakter bedzie miało ich spotkanie. Prywatne czy służbowe. Ten odpowiedział, że służbowe. Aha, powiedział mój przyjaciel, w takim razie proszę te sprawy załatwiać przez dyrekcję instytutu. Na wypadek gdyby esbek powiedział, że spotkanie będzie miało charakter prywatny miał mu odpowiedzieć, że takie spotkania prywatne go nie interesują. Esbek się wściekł. Ach tak, powiedział, to zrobimy to inaczej. W jego głosie była pogróżka. Ale na tym sie cała historia skończyła. Był zdaje się jakiś poślizg bardzo denerwujacy w uzyskaniu paszportu, ale w końcu dosłownie na dzień chyba przed wyjazdem otrzymał paszport. I potem juz bez żadnych problemów i niemoralnych propozycji wyjeżdżał na stypendia naukowe. Wynikałoby z tego, że jednak nie wszyscy. Że z opornych i niechętnych esbecja rezygnowała. Mój przyjaciel składał oczywiście sprawozdania z pobytu rektorowi. Ale były to sprawozdania z realizacji programów naukowych dla jakich tam wyjechał. Co do Pani Niezabitowskiej. Zastanawia mnie jedno. Kim jest i co chce osiągnąć kobieta która przyszła do Pani Niezabitowskiej z wieściami o cudownie odnalezionej w IPNie teczce. Czy czasem nie chodzi o wywołanie szumu by towarzyszył on wyrokowi w sprawie kłamstwa lustracyjnego Oleksego. Odpowiedz Link Zgłoś
maniekxxxx Re: twierdzisz że każdy student i profesor był SB 19.12.04, 01:02 Gość portalu: Sawa napisał(a): >Co do Pani Niezabitowskiej. Zastanawia mnie jedno. Kim jest i co chce osiągnąć > kobieta która przyszła do Pani Niezabitowskiej z wieściami o cudownie > odnalezionej w IPNie teczce. Czy czasem nie chodzi o wywołanie szumu by > towarzyszył on wyrokowi w sprawie kłamstwa lustracyjnego Oleksego. Bardzo prawdopodobne . I odwrócenie uwagi od eseldowskich afer . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: miop Re:czas najwyzszy opublikowac teczki IP: 195.136.193.* 19.12.04, 08:30 inaczej lancuszek ordynackiej nadal zniewala kazda dziedzine zycia w polsce ilez to dziwnych decyzji publicznych nagle nie byloby takich dziwnych ile karier lajdakow zalamaloby sie na progu publicznej dzialalnosci Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sceptyk Re: Niezabitowska:Dziwna identyfikacja IP: *.dyn.optonline.net 18.12.04, 17:23 Na poczatek cytat z artykulu p.Niezbitowskiej w Rzeczpospolitej: "... zapadł zmrok i pod dom podjechał mały fiat. "Uciekaj przez ogród" - zawołał ojciec i już chciałam wykonać jego polecenie, gdy dostrzegłam wysiadających z samochodu i zatrzymałam się. To przecież musieli być chłopcy z "Solidarności". Dwaj przy furtce wyglądali rzeczywiście jak nasi - amerykańskie, wojskowe kurtki, jeansy, półdługie włosy. Czekając na nich przy drzwiach, cieszyłam się, że region Mazowsze zaczyna nawiązywać kontakty. A oni weszli i pokazali legitymacje. Służba Bezpieczeństwa." Co mnie zadziwilo ,to ta identyfikacja,ze chlopcy w jeansach i field jackets (amerykanskie kurtki wojskowe)-to nasi,nasi z "Solidarnosci".Ja pamietam inaczej,ze ten stroj byl obowiazujacym mundurkiem tych, co jezdzili "na Zachod" i z ktorych duza ilosc byla zwiazana z komunistycznym rezimem.Czy to tylko moje wspomnienie?Chyba nie,bo pamietam,ze w "Czlowieku z Zelaza" Seweryn gra ubeka wlasnie dokladnie w takim stroju plus plaska teczka,tak wiec mam wrazenie ,ze ten stroj byl powszechnie rozpoznawalny jako stereotyp. Moje wspomnienie chlopcow z Solidarnosci to raczej dzinsy Odra,PDT-owski welny czy fufajki. Byc moze pani Niezabitowska miala kontakt z inna czescia Solidarnosci,moze zle pamieta i mieszaja jej sie fakty a moze to Freudowska pomylka. Ja w kazdym razie w grudniu 81 nie uwazalbym,ze owi "chlopcy z malucha" to "nasi" i wybralbym droge do ogrodu. Z pozdrowieniami,sceptyk Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mantra Re: Niezabitowska: Dziwna identyfikacja IP: *.chello.pl 18.12.04, 18:22 witam to naprawde celna i subtelna uwaga. w zapale polemicznym latwo przeoczyc takie drobiazgi... takze moim zdaniem deklaracja, ze parka czy inna bojowka plus dzinsy w '81 to typowy look chlopakow z bibula jest dosc dziwaczna. boze, co ja bym dal za prawdziwe dzinsy (nie odra, ale hoho moze lee?) w pierwszej polowie lat 80. a jakies natowskie, wojskowe ciuchy w zaprzyjaznionym liceum miala jedna osoba, syn super duper pulkownika sb z kc czy innego msw (to bylo liceum pod patronatem msw, jesli dobrze pamietam), tata przywozil z niemiec. zaraz rzuce okiem na ten artykul dokladniej, pod katem, ze tak powiem, scenograficzno kostiumologicznym jeszcze sie okaze, ze np. wszyscy sluchalismy muzyki z cd i gralismy na fenderach... pozdrawiam |m| Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: SOL Angelik Re: Niezabitowska: Nie współpracowałam z SB IP: *.acn.waw.pl 18.12.04, 18:06 Gość portalu: SOL Angelika napisał(a): > Historia zatacza kolo. Jak tak dalej pojdzie to wszyscy moze za wyjatkiem > Kieresa okaza sie wspolpracownikami, zdrajcami, donosicielami itd, itd, od > kolyski zreszta poczawszy.System byl taki a nie inny przez 40 lat i kazdy byl > wychowany w tamtym systemie, zrobil studia w tamtym systemie i nic na to > poradzic nie mozna. Wierze. ze ukarac nalezy tych, ktorzy pod szyldem prawa > popelniali zbrodnie. > Natomiast jezeli chodzi o takie sprawy jak z Niezabitowska - staje sie to juz > wrecz smieszne i niepowazne. Czy ci, ktorzy wykladali np.ekonomie polityczna > socjalizmu, rowniez byli "wspolpracownikami"?A ci ktorzy z tamtego okresu >wynosili tyrtuly naukowe? Tez powinni byc odcieci od wszelkiego rodzaju wladzy, > a dyplomy powinni pooddawac jako otrzymane w nieslusznym systemie, z panem > Kieresem wlacznie.Przeciez to byly komunistyczne studia z punktami dla dzieci > robotnikow lub chlopow! Moższ wyjasnić co ci zrobił prof.Kieres ? Bo ten krótki powyższy bełkot niczego nie wyjaśnia . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: polonus Re: Niezabitowska: Nie współpracowałam z SB IP: *.proxy.aol.com 18.12.04, 18:16 Wszystkie babcie klozetowe nalezy poddac procesowi lustracyjnemu bo SB chodzilo bedac np. w knajpie do ubikacji a babcie klozetowe podawaly im papier do podtarcia odbytu (za zlotowke) wiec zachodzi tu ewidentna wspolpraca z SB i otrzymywanie za to wynagrodzenia. No sprawdza sie przyslowie,ze "kij ma dwa konce" i inne przyslowie "kto pod kim dolki kopie sam w nie wpada" Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: do polonusa Re: Niezabitowska: Nie współpracowałam z SB IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.12.04, 18:37 te, polonus, kiedy wyjechales i od kiedy jestes taki anty-lustrator? w stanie wojennym pewnie z Matka Boska w Klapie chodziles? Dokladnie jak Niezabitowska. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kur Re: Niezabitowska: Nie współpracowałam z SB IP: *.acn.waw.pl 18.12.04, 19:21 Za złotówkę to za komuny od babci klozetowej można było dostać w mordę , zawsze wiedziałem ze u was w kantynie to była taniocha a przed akcją to podobmo można było lac za darmo . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Dawny UWolek Re: Kiszczak miał teczki IP: *.MAN.atcom.net.pl 18.12.04, 23:45 - juz teraz rozumiem działania rządu Mazowieckiego, rozumiem histerie antylustracyjną w 1991/1992, rozumiem Kozlowskiego i publicystyke Tygodnika Powszechnego, rozumiem postepowanie Widackiego, atak na IPN Romanowskiego i felietony Pawlaka i Bejlina. Przejrzałem na oczy! Odpowiedz Link Zgłoś
eurisko Re: Niezabitowska: Nie współpracowałam z SB 20.12.04, 16:24 A dlaczego oprócz Kieresa? Też wychowany i wykształcony w tamtym systemie, zrobuł studia w tamtym systemie, a może właśnie po to został szefem IPN, żeby coś ukryć? Doprowadźmy paranoję do końca. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: skee Re: Niezabitowska: Nie współpracowałam z SB IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.12.04, 14:53 Prześwietlcie całą Unię Wolności, a czeka was jeszcze wiele, wiele niespodzianek... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: skuu Re: Niezabitowska: Nie współpracowałam z SB IP: *.acn.waw.pl 18.12.04, 18:23 Gość portalu: skee napisał(a): > Prześwietlcie całą Unię Wolności, a czeka was jeszcze wiele, wiele > niespodzianek... Sam się prześwietl , dopiero sie zdziwisz jakie ścierwo masz zamiast mózgu . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: skuś Re: Niezabitowska: Nie współpracowałam z SB IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.12.04, 22:19 o jaki kulturalny putin Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kur Re: Niezabitowska: Nie współpracowałam z SB IP: *.acn.waw.pl 18.12.04, 19:29 Alez jakich niespodzianek coś tam niby Gadaś powynisił ale to było tak pomyślane zeby nikt nie mógł zniszczyć akt agentury, GW już jakiś miesiąc temu rozpoczeła próbny ostrzał że to niby trzeba z tą lustracją skończyć itp. paru uslużnych profesorów ( wcale bym sie nie zdziwił gdybyśmy ich nazwiska odkryli w archiwach) pisze o bezsensowności lustracji a nawet jej szkodliwości!!! znaczy że "abwera" puszcza akta w ruch. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rAzor Re: Niezabitowska: Nie współpracowałam z SB IP: *.wlb.vectranet.pl / 195.116.150.* 18.12.04, 14:53 Ciekawe - mnie to wygląda, ze Czesiu zabrał teczkę, aby mieć jakąś gwarancję dotrzymania zobowiązan OSowo-magdalenkowych. Ciekawe czyje jeszcze teczki zatrzymał, aby Mazowiecki z Michnikiem i resztą "konstruktywnej opozycji" musieli przepchnąć kit o "grubej kresce". Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: paf Re: Niezabitowska: Nie współpracowałam z SB IP: *.lngs.infn.it 18.12.04, 14:55 Jakie spustoszenie komunizm poczynil w moich rodakach ze takie glupoty wygaduja... p. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rAzor Re: Niezabitowska: Nie współpracowałam z SB IP: *.wlb.vectranet.pl / 195.116.150.* 18.12.04, 14:58 To nie było "grubej kreski" i wrzasków antylustracyjnych w imię tolerancji i wybaczenia? Doskonale pamiętam co pisała Wyborcza i mówiła UD o lustracji. Musieli sie bardzo przerażeni. Zdaje sie, ze znowu będą rżnać w portki. A tu Kieres kończy urzędowanie. Szkoda. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: z_warsa Masz racje rAzor IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.12.04, 16:46 Najwiekszym autorytetem Wyborczej w kwestii bezsensu lustracji byl niejaki Maleszka, potem okazalo sie ze tajny wspolpracownik. Tez niezbyt wierze we wspolprace Niezabitowskiej, ale o tym powinien zadecydowac sad lustracyjny i tyle. Mamy na szczescie normalne, legalne instytucje powolane do zbadania tego. Na przekor krzykaczom i tajniakom Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Zenon Re: Masz racje rAzor IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.12.04, 16:56 Sad lustracyjny ma sie obecnie do Niezbitowskiej jak pies do kota, jako ze Pani ta nie pelni od lat zadnych funkcji publicznych. Chodzi jedynie o ochrone jej dobrego imienia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: z_warsa Nie, Zenon, to nie tak... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.12.04, 17:05 Istnieje na szczescie mozliwosc poddania sie dobrowolnie pod osad procesu lustracyjego w trosce o wlasne dobre imie, nawet jesli nie zajmuje sie stanowisk publiczych. Z racji tego, ze Niezabitowska byla w III RP ministrem, sad lustracyjny na pewno nie odmowilby jej wszczecia dochodzenia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Zenon Re: A jednak tak z_warsa! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.12.04, 21:09 Fakultatywnie a nie obligatoryjnie jak sam piszesz przyznajac mi w ten sposob racje. Niezabitowska zapewne z tej mozliwosci skorzysta.I to nie dlatego, ze kiedys byla rzecznikiem rzadu lecz by oszczercom z polskiego ciemnogrodu wyrokiem sadu lustracyjnego zatkac geby. Pelne frazesow, podnioslych dyrdymalow, bogoojczyznianego belkotu, nieuctwa i nazwyklejszego prostactwa. By uzmyslowic, kolejny raz z rzedu, ze indywidua pokroju Giertycha, Wrzodaka, Maciarewicza et consortes po prostu notorycznie klamia - jestem bowiem gleboko przekonany,ze to wlasnie oni stoja za tymi oszczerstwami. To taka czkawka po niegdysiejszych animozajch miedzy KOR a ROBCIO i innymi organizacjami podziemnymi lat 70-ych i 80-ych. Polski ciemnogrod o mentalnosci lokatorow czworakow jest, jak na razie, niereformowalny. I to jest najwieksze zagrozenie dla Polski, albowiem to wlasnie on, urabiany jak plastelina, jest "miesem wyborczym" neofaszystow z LPR i MW. Odpowiedz Link Zgłoś
kataryna.kataryna Re: A jednak tak z_warsa! 18.12.04, 21:15 Gość portalu: Zenon napisał(a): > Fakultatywnie a nie obligatoryjnie jak sam piszesz przyznajac mi w ten sposob > racje. Niezabitowska zapewne z tej mozliwosci skorzysta.I to nie dlatego, ze > kiedys byla rzecznikiem rzadu lecz by oszczercom z polskiego ciemnogrodu > wyrokiem sadu lustracyjnego zatkac geby. Pelne frazesow, podnioslych > dyrdymalow, bogoojczyznianego belkotu, nieuctwa i nazwyklejszego prostactwa. By > > uzmyslowic, kolejny raz z rzedu, ze indywidua pokroju Giertycha, Wrzodaka, > Maciarewicza et consortes po prostu notorycznie klamia - jestem bowiem gleboko > przekonany,ze to wlasnie oni stoja za tymi oszczerstwami. To taka czkawka po > niegdysiejszych animozajch miedzy KOR a ROBCIO i innymi organizacjami > podziemnymi lat 70-ych i 80-ych. > Polski ciemnogrod o mentalnosci lokatorow czworakow jest, jak na razie, > niereformowalny. I to jest najwieksze zagrozenie dla Polski, albowiem to > wlasnie on, urabiany jak plastelina, jest "miesem wyborczym" neofaszystow z LPR > > i MW. A kto konkretnie Niezabitowską oskarża o cokolwiek? Jesteś pewien, że ta tajemnicza anonimowa informatorka jest z ciemnogrodzkiego obozu? Bo na razie jedynym "dowodem" na to, że jest jakaś teczka są słowa Niezabitowskiej, która teczki nie widziała ale jej powiedziała o tym jakas obca kobita. Rzeczywiście, bardzo wiarygodne. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: z_warsa Re: A jednak nie Zenonie! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.12.04, 22:16 Nie jestem malostkowy, ale mnie do tego zmuszasz: przeczytaj swoj poprzedni post, prosze. Piszesz tam, ze sad lustracyjny ma sie do tej sprawy nijak, a ja pisze, ze owszem, jednak ma, bo do Rzecznika Interesu Publicznego mozna sie zglosic na wlasne zyczenie. A to czy "fakultatywnie" czy "obligatoryjnie", to sprawa drugorzedna. Najwazniejsze znaczenie ma fakt, iz istnieja normalne, legalne instytucje panstwowe powolane do wyjasniania takich spraw i dlatego na Twoim miejscu spokojnie czekalbym na werdykt(tez niezbyt wierze w to, ze Niezabitowska byla TW). Giertych, Macierewicz i "ciemnogrod" nie maja nic do rzeczy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: claymorette Re: A jednak tak z_warsa! IP: 80.55.199.* 18.12.04, 22:40 Zenonie, koniu Boży, co ma wspólnego z nikczemnością donosicieli i pseudo- autorytetów w rodzaju Niezabitowskiej hehe, ciemnogród z LPR-u, przecież kiedy ona wydawała swoich kolegów w łapy eSBeków to LPR jeszcze nie istniał, a Roman Giertych do szkoły średniej uczęszczał Odpowiedz Link Zgłoś
kataryna.kataryna Re: A jednak tak z_warsa! 18.12.04, 22:49 Gość portalu: claymorette napisał(a): > Zenonie, koniu Boży, co ma wspólnego z nikczemnością donosicieli i pseudo- > autorytetów w rodzaju Niezabitowskiej hehe, ciemnogród z LPR-u, przecież kiedy > ona wydawała swoich kolegów w łapy eSBeków to LPR jeszcze nie istniał, a Roman > Giertych do szkoły średniej uczęszczał A kogo niby Niezabitowska wydała? Masz jakiekolwiek informacje o tym, że współpracowała? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pAzor Re: Niezabitowska: Nie współpracowałam z SB IP: *.acn.waw.pl 18.12.04, 18:28 Gość portalu: rAzor napisał(a): > To nie było "grubej kreski" i wrzasków antylustracyjnych w imię tolerancji i > wybaczenia? Doskonale pamiętam co pisała Wyborcza i mówiła UD o lustracji. > Musieli sie bardzo przerażeni. Zdaje sie, ze znowu będą rżnać w portki. A tu > Kieres kończy urzędowanie. Szkoda. Szkoda że takich jak ty nie prześwietlili w pierwszej kolejności . Może nie byłoby komu wypisyać takich pierdoł . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: z_warsa Re: Niezabitowska: Nie współpracowałam z SB IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.12.04, 18:40 ty, pAzor, elegancik z ciebie! nie ma to jak celnosc argumentacji Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pAzor Re: Niezabitowska: Nie współpracowałam z SB IP: *.acn.waw.pl 18.12.04, 18:42 Gość portalu: z_warsa napisał(a): > ty, pAzor, elegancik z ciebie! nie ma to jak celnosc argumentacji Nie zazdrość . Ucz się , ucz i ucz jak mawiał twój idol tow.Lenin a też dojdziesz do tego poziomu . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: z_warsa do esbeka pAzora IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.12.04, 19:01 lenin to raczej twoj bohater, jesli mamy trzymac sie faktow. Jestes przeciwko lustracji (to mozna zrozumiec z twoich wyzwisk) i lenin bylby z ciebie dumny Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pAzor Re: do esbeka pAzora IP: *.acn.waw.pl 18.12.04, 19:04 Gość portalu: z_warsa napisał(a): > lenin to raczej twoj bohater, jesli mamy trzymac sie faktow. Jestes przeciwko > lustracji (to mozna zrozumiec z twoich wyzwisk) i lenin bylby z ciebie dumny Z czego to tumanie wywnioskowałeś ? Nie jestem przeciwko lustracji a przciw głupocie dlatego tak cię zabolało . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: z_warsa Re: do esbeka pAzora IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.12.04, 19:27 czyzbys zatem popieral lustracje? cos takiego... no to pochwal sie swoimi pogladami! wymien chociaz trzy argumenty za; chetnie poczytam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rAzor Re: Niezabitowska: Nie współpracowałam z SB IP: 195.116.150.* 18.12.04, 19:38 Albo jesteś starym podszywańcem i cierpisz na demencję, albo w czasach kiedy Wyborcza histeryzowała na temat lustracji i dekomunizacji nosiłeś jeszcze pieluchę w kroku. Ja mam dowody na pismie - mam kilka starych egzemplarzy GW. Nie ośmieszaj sie człowiek. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: miop Re: szeroko o tym bylo w TVP :-))))))) Wildstein IP: 195.136.193.* 19.12.04, 08:50 wraz z kilkoma osobami niezle dogryzl gw PPPPPPPP kasstor2222.webpark.pl/dekomunizacja.htm autor recenzji myli sie we wnioskach ale to wybaczalne Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jagnieszka Kadencja prof. Kieresa kończy się w połowie... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.12.04, 23:02 ...przyszłego roku. I może być wybrany na następne pięć lat. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pAzor Re: Niezabitowska: Nie współpracowałam z SB IP: *.acn.waw.pl 18.12.04, 18:26 Gość portalu: rAzor napisał(a): > Ciekawe - mnie to wygląda, ze Czesiu zabrał teczkę, aby mieć jakąś gwarancję > dotrzymania zobowiązan OSowo-magdalenkowych. Ciekawe czyje jeszcze teczki > zatrzymał, aby Mazowiecki z Michnikiem i resztą "konstruktywnej opozycji" > musieli przepchnąć kit o "grubej kresce". Przestań pie..ć mitomanie bo rzygać się chce . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: z_warsa Re: Niezabitowska: Nie współpracowałam z SB IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.12.04, 18:43 pAzor, finezja twego postu powala! niedlugo zostaniesz arbitrem elegancji tutejszego forum, brawo chlopaki z msw! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pAzor Re: Niezabitowska: Nie współpracowałam z SB IP: *.acn.waw.pl 18.12.04, 18:51 Gość portalu: z_warsa napisał(a): > pAzor, finezja twego postu powala! niedlugo zostaniesz arbitrem elegancji > tutejszego forum, brawo chlopaki z msw! Popie..ły ci sie wątki ale to nic dziwnego , zjazd towarzyszy , emocje itp. Spróbuj pomysleć zanim napiszesz . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: z_warsa do esbeka pAzora IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.12.04, 18:58 jasne, to stara metoda: jak sie nie da inaczej to guma po plecach albo noge od stolka w d*pe Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pAzor Do przygłupa z_warsa IP: *.acn.waw.pl 18.12.04, 19:07 Gość portalu: z_warsa napisał(a): >jasne, to stara metoda: jak sie nie da inaczej to guma po plecach albo noge od > stolka w d*pe Nie ćpaj tyle bo wszystko ci się pie.. . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: z_warsa do esbeka pAzora IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.12.04, 19:24 sp*eprzaj dziadu... ktos juz tak kiedys powiedzial, wypada tylko powtorzyc Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pAzur Do zdenerwowanego przygłupa z_warsa IP: *.acn.waw.pl 18.12.04, 19:37 Gość portalu: z_warsa napisał(a): > sp*eprzaj dziadu... ktos juz tak kiedys powiedzial, wypada tylko powtorzyc O , nerwy puszczają . Tak , rzeczywiście do takich jak ty niektórzy sie tak zwracają . Nie pochwalam tego . Takim jak ty należy sie raczej współczucie . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pAzura Gość portalu: pAzur napisał(a): IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.12.04, 20:47 Janik: Tylko ciężką pracą jesteśmy w stanie wydźwignąć naszą partię - Jeśli razem będziemy pracować, to tak się stanie i w takiej intencji kandyduję na przewodniczącego SLD - powiedział Krzysztof Janik podczas swojej autoprezentacji jako kandydata na szefa Sojuszu. - Chcę kandydować, ponieważ jestem przekonany, że tylko naprawdę bardzo ciężką pracą jesteśmy w stanie wydźwignąć naszą partię. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rAzor Re: Niezabitowska: WSPÓŁPRACOWAŁAM Z SB? NIE PAMIĘ IP: 195.116.150.* 18.12.04, 20:04 Kto jest mitomanem? Dla mnie UD i Michnik to nie sa postaci mityczne. Głupcy i frajerzy ich takimi czynią. (Wymioty są typowym objawem dla silnego stresu. Boisz się czegoś? Ktoś coś wie i może ujawnić?) Odpowiedz Link Zgłoś
rekontra zaczyna się 18.12.04, 14:59 szczurbiurowy napisał: > Ja tam wierzę, że nie była TW to nie jest kwestia wiary, jak chciałaby konfraternia Michnika. Trafiło na płotkę Niezabitowską. Należy domniemywać, że jest to działanie wyprzedzające, niebawem pojawią się nowe nazwiska. Spiskowa teoria znajduje potwierdzenie i zdaje się, że nawet ślepcy powinni dostrzec, dlaczego wyborcza Romanowskim, Pawlakiem tak wściekle atakowała IPN. Odpowiedz Link Zgłoś
kataryna.kataryna Re: Niezabitowska: Nie współpracowałam z SB 18.12.04, 15:28 szczurbiurowy napisał: > Ja tam wierzę, że nie była TW Ja też wierzę. I zupełnie nie rozumiem dlaczego Niezabitowska rozpętała taką zadymę po plotce z ulicy od obcej osoby powołującej sie na anonimowego informatora. Przy okazji, czy wcześniej Kozłowski i Niezabitowska mówili co Kiszczak zrobił z teczką? Dlaczego nie alarmowali przez tyle lat? Odpowiedz Link Zgłoś
spinfo Re: Niezabitowska: Nie współpracowałam z SB 18.12.04, 15:32 kartka swiateczna specjalnie dla was. Ponizej w sygnaturce. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Stauffenberg Re: Niezabitowska: Nie współpracowałam z SB IP: *.aster.pl 18.12.04, 15:59 Dymi z polskich,szlacheckich głów, dymi, czad w nich krąży...dodać dwa do dwóch widzę bardzo trudno: 1./Kazdy, kto wyjeżdżał za granicę, pisał raporty 2./Kazdy kto uczestniczył w konferencji naukowej z "innostrańcami" Zachodu - też je pisał 3./ Od 1979 SB zawyżała statystyki - średnio 1,5 krotnie,w końcu lat 80. - dwukrotnie. Kazdy oficer operacyjny aby dostać premię musiał fałszować statystyki TW. Za dobrą pracę z TW dostawali nagrodę resortową, wiec trwał wyścig w tworzeniu "wirtualnej rzeczywistości". Sporo z doniesień sfabrykowano wykorzystując...materiały z prasy opozycyjnej i zachodniej! 4./Kto rządził MSW przd i po Okrągłym Stole - Kiszczak! I to dosyć długo. Jak wy myślicie, że zachowały się po jego odejściu z Rakowieckiej jakieklwiek autentyczne teczki, to jesteście....ze naiwni to mało 5./W aktach Stasi odkryto ślady tzw. akcji Stroehm. Polegała na fałszowaniu teczek TW i podsuwaniu tych fałszywej opozycji - niech myślą, ze ich przyjeciele, żony, mężowie współpracują ze Stasi.Krańcową naiwnością byłoby myśleć, że na to tylko Stasi wpadła 6./ Kto u nas robi lustrację? Legiony Giertycha, byli UB-ecy, nawiedzeni narodowo, PiS, Macierewicz i nawet pan Franio z naprzeciwka. W Niemczech jest to Komisja Gaucka. No to teraz dodajcie dwa do dwóch i pomyślcie GDZIE są autentyczni TW. Jak tego nie potraficie i będziecie dalej pletli, ze każdy moze być TW, to idźcie panowie i panie szlachta bigosować. Bo do tego się nadajecie. I zostawcie nam, polskim Niemcom, zrobienie porządku w waszych papierach. Moze coś wyprosyujemy, bow iecej bałaganu już zrobić nie można. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Zenon Re: Niezabitowska: Nie współpracowałam z SB IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.12.04, 17:04 Zgoda, ale z dwoma wyjatkami w moim przypadku: wyjezdzalem i nie pisalem; uczestniczylem i takze nie pisalem. Jeden, jedyny raz po wyjezdzie prywatnym ubek z biura paszporotwego podczas oddawania przez mnie paszportu probowal mnie ciagnac za jezyk.Gdyby biedaczek wiedzial,ze wtedy ze Szwecji pzremycilem pol walizki wydawnicta pasryskiej Kultury! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: z_warsa Bredzisz chlopie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.12.04, 17:15 Twoja wypowiedz potwierdza regule: gdzie mowa o teczkach i lustracji oszolomy zlatuja sie jak muchy do miodu. Kim Ty jestes czlowieku? Jaki "polski Niemiec"? Informuje Cie, ze w Polsce lustracji dokonuja legalne urzedy: Rzecznik Interesu Publicznego, Instytut Pamieci Narodowej, odpowiednie sady. To co piszesz to dezinformacja (mam nadzieje, ze nie wynikajaca ze zlej woli). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jagnieszka Staufennberg pisze się przez dwa "n", nie dwa "f"! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.12.04, 23:13 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: J Re: Niezabitowska: Nie współpracowałam z SB IP: *.cpe.net.cable.rogers.com 18.12.04, 15:45 Kataryna! Jestes jak zwykle najbardziej przytomna i logiczna ze wszystkich rozmowcow na forum. Oczywiscie malo zrozumiale jest robienie gigantycznej afery z konferencja prasowa po tym, jak ktos z podworka krzyknal, zes agent i ma na to dowody. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
rekontra sympatyczny generał 18.12.04, 17:10 kataryna.kataryna napisała: > Ja też wierzę. I zupełnie nie rozumiem dlaczego Niezabitowska rozpętała taką > zadymę po plotce z ulicy od obcej osoby powołującej sie na anonimowego > informatora. Przy okazji, czy wcześniej Kozłowski i Niezabitowska mówili co > Kiszczak zrobił z teczką? Dlaczego nie alarmowali przez tyle lat? Niezabitowska: "Nie wiedzieliśmy jeszcze wtedy o masowym niszczeniu akt w MSW, a sam generał wydawał mi się nawet sympatyczny, przede wszystkim zaś lojalny wobec szefa." Kozłowski rozdział swojego wywiadu - Gliniarz z "Tygodnika" - kończy zdaniem - "A jednak to sympatyczny generał... " - symptomatyczne. warto przejrzeć - porównać, można wyciągnąć wiele wniosków. Niezabitowska pisze, że nie wiedziała o niszczeniu akt. Kulczyk mówił, że nazwisko Ałganow mu nic nie mówiło. Wiele zdań z listu jest zastanawiających. Chociażby: "Często za naszym samochodem wlókł się "ogon", pod domem kręcili się podejrzani ludzie. Ale wtedy byliśmy już na to przygotowani i czujni, a ja, po doświadczeniu na Rakowieckiej, wręcz nadwrażliwa. " O jakim "doświadczeniu" mogła WÓWCZAS myśleć Niezabitowska? Pisze to z DZISIEJSZEGO punktu widzenia. Nie mogła tak rozumować wówczas. A co ze słowami o wtyczce przekazującej "dużo informacji dyskrecjonalnych lub takich, które dotyczyły wąskiego grona osób" ? Dramat Niezabitowskiej i bardzo wiele wątpliwości. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jagnieszka To było do pani Kataryny z 15.28. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.12.04, 23:08 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Deratyzator Re: Niezabitowska: Nie współpracowałam z SB IP: *.icpnet.pl 18.12.04, 15:48 szczurku, każdy wierzy w to czego mu brak ! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Dyzynfekator Re: Niezabitowska: Nie współpracowałam z SB IP: *.acn.waw.pl 18.12.04, 18:35 Gość portalu: Deratyzator napisał(a): > szczurku, > każdy wierzy w to czego mu brak ! Nie każdy . Może tacy jak ty . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gaga do pana sasa Otóz panie sas ta władza nie była LEGALNA IP: *.crowley.pl 18.12.04, 15:53 jak pan pisze ( zdumiewajacy punkt widzenia) i współpraca z nia nie była jak pan sugeruje powodem do dumy a wręcz przeciwnie. Prlu (wymawiać jak splunięcie - Herbert) było państwem nielegalnym a konkretnie nadwiślańską kolonia CCCP zarządzana przez kolaborantów. Kura nie ptica Polsza ....itd. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nick Re: Otóz panie sas ta władza nie była LEGALNA IP: *.chello.pl 18.12.04, 16:26 PRL była państwem jak najbardziej unzanym przez społeczność międzynarodową, członkiem ONZ, KBWE i innych organizacji międzynarodowych, więc i jej władze były legalne, a zatem i wpółpraca z nimi. Opinia ani Twoja ani Herberta w tej sprawie się nie liczy. Inną sprawą jest oczywiście duma z takiej współpracy, ale to uczucie na tyle osobiste i intymne, że ani Tobie ani mnie go oceniać. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jan do nick-a władza PRL była oparta na fałszerstwach wyborczych IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.12.04, 17:04 twierdzisz że legalność władzy w państwie pochodzi od "społeczności międzynarodowej, ONZ, KBWE i innych organizacji międzynarodowych"? to jest wyjątkowo głupi pogląd, do tego sprzeczny nawet z konstytucją PRL (aczkolwiek nie wykluczam że reprezentatywny dla absolwentów Wyższej Szkoły KCPZPR). opinia twojego oponenta, moja, Herberta i wielu milionów mieszkańców tego kraju liczy ma znaczenie decydujące. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pick Re: Otóz panie sas ta władza nie była LEGALNA IP: *.acn.waw.pl 18.12.04, 18:38 Gość portalu: nick napisał(a): > PRL była państwem jak najbardziej unzanym przez społeczność międzynarodową, > członkiem ONZ, KBWE i innych organizacji międzynarodowych, więc i jej władze > były legalne, a zatem i wpółpraca z nimi. Opinia ani Twoja ani Herberta w tej > sprawie się nie liczy. Inną sprawą jest oczywiście duma z takiej współpracy, > ale to uczucie na tyle osobiste i intymne, że ani Tobie ani mnie go oceniać. Koreea Płn. też jest uznawana , no i co z tego towarzyszu ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: yan Re: Niezabitowska: Nie współpracowałam z SB IP: *.ifd.uni.wroc.pl 18.12.04, 16:08 Najdziwniejsze bylo zachowanie ministra Kozlowskiego. Jak to- rewidowac Kiszczaka ? Takie to selektywne stosowanie prawa do dzisiaj przynosi owoce. Ile jeszcze takich teczek da sie sfabrykowac, podrzucic ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ygrek Re: Niezabitowska: Nie współpracowałam z SB IP: *.ztpnet.pl 18.12.04, 16:18 kto w tamtych czasach nie mial zalozonej teczki.TYLKO ZERA KTORE NIC NIE ZNACZYLY.I TERAZ TE ZERA DAZA DO WLADZY.Niezabitowska to taki maly trening przed wlasciwa rozgrywka Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kumaty IPN - czy dlatego niepotrzebny ? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.12.04, 16:32 Nic dziwnego ze komuchom, GW i UW IPN nie jest potrzebny. PRAWDA POLSKE WYZWOLI Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nick Re: IPN - czy dlatego niepotrzebny ? IP: *.chello.pl 18.12.04, 16:35 PRAWDA POLSKE WYZWOLI PRAWDA już próbowała. Teraz czas GAZETY POLSKIEJ i NASZEGO DZIENNIKA. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: iks Re: IPN - czy dlatego niepotrzebny ? IP: *.ztpnet.pl 18.12.04, 16:36 moja prawda, twoja prawda i gowno prawda Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: esbek Re: Niezabitowska: Nie współpracowałam z SB IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.12.04, 16:38 Dziwne tłumaczenie.Skoro mam czyste sumienie to się nie tłumaczę.Wszak wszystkim się okazuje pozakładali sfałszowane teczki.Smichu warte. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: antyesbek Re: Niezabitowska: Nie współpracowałam z SB IP: *.acn.waw.pl 18.12.04, 18:45 Gość portalu: esbek napisał(a): > Dziwne tłumaczenie.Skoro mam czyste sumienie to się nie tłumaczę.Wszak wszystki > m > się okazuje pozakładali sfałszowane teczki.Smichu warte. To był wyłącznie pogląd takich jak ty esbeków . Normalni ludzie maja inną wrażliwość . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: colas.breugnon Re: Niezabitowska: Nie współpracowałam z SB IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 18.12.04, 16:48 Widziałem kiedyś Niezabitowską chyba z 10 minut. Potwierdzam: cały ten czas nie współpracowała. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: IKS Re: Niezabitowska: Nie współpracowałam z SB IP: *.ztpnet.pl 18.12.04, 17:08 czyzby p. Niezabitowska komus powiedziala ze chce startowac w wyborach.TO WSZYSTKO JASNE Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tak Re: Niezabitowska: Nie współpracowałam z SB IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.12.04, 17:15 Oczywiście ona nie pracowała dla SB, było polecenie rabiego pracy dla KGB ! Nie posłuchało się rabiego i teraz kłopociki z tymi Polakami Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: z_warsa antysemici i esbecy wy*ierdalac IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.12.04, 17:22 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Nie Re: Niezabitowska: Nie współpracowałam z SB IP: *.acn.waw.pl 18.12.04, 18:53 Gość portalu: z_warsa napisał(a): > pAzor, finezja twego postu powala! niedlugo zostaniesz arbitrem elegancji > tutejszego forum, brawo chlopaki z msw! Dobrze się czujesz ? Nie przesadziłeś z tymi niebieskimi tabletkami ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: z_warsa Re: Niezabitowska: Nie współpracowałam z SB IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.12.04, 22:35 a co, jestes za antysemitami czy za esbekami? A moze jedno i drugie? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: alter Madam Apfelbaum jak to pieknie brzmi.... IP: *.klon.com.pl / *.crowley.pl 18.12.04, 17:23 prawdziwa arystokracja po bolszewickiej rewolucji... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: z_warsa antysemici i esbecy wy**erdalac IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.12.04, 17:27 Kiedy brak argumentow, trzeba postawic znak rownania: antykomunizm=antysemityzm. Niektorzy naiwni to kupuja i tez zaczynaja krzyczec przeciwko lustracji. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: alter kolego , jej rodacy i esbecy zrujnowali moje zycie IP: *.klon.com.pl / *.crowley.pl 18.12.04, 17:43 pozdrawiam bardzo serdecznie tych co ich atakuja i ciebie tysz zyczac milego wieczoru na necie.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: z_warsa Re: kolego , jej rodacy i esbecy zrujnowali moje IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.12.04, 17:49 Jesli rujnowala twoje zycie to ja pozwij do sadu. A to jakiej jest rasy czy narodowosci nie ma nic do rzeczy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: alter kolego przeinaczasz moj post... IP: *.klon.com.pl / *.crowley.pl 18.12.04, 17:59 do pani nic nie mam bo jej na oczy nie widzialem a rase i narodowosc to ty dodales . chyba jestes troche przewrazliwiony. troche luzu . ja nie strzelam. po chrzescjansku wybaczylem ale ty bys chyba nie umial , co ? jak to tam u was jest - oko za oko...ma to swoje zalety. w 1989 roku powinno byc prawem...czy sie myle...jeszcze raz milego wieczoru Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: z_warsa Re: kolego przeinaczasz moj post... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.12.04, 18:05 alter nie bujaj. Kto ci wsadzil w twoj post "madame apfelbaum"? I kto pisal o "jej rodakach" w drugim poscie? Krasnoludki? Jestes antysemita a nie moj kolega. Bez odbioru. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: alter nie jestem antysemita ale ty jeste antypolonusem.. IP: *.klon.com.pl / *.crowley.pl 18.12.04, 18:15 to fakt. twoja argumentacja jest cieniutka. podajac prawdziwe nazwisko pani jestem antysemita ? poucz mnie niekolego troche...bom ja ciemny chlop...jeszce raz milego wieczoru niekolego... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Zenon Re: nie jestem antysemita ale ty jeste antypolonu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.12.04, 21:30 Ja nie jestem antysemita! Ja tylko podaje jej rodowe nazwisko! A po co podajesz? Ot tak sobie, dla scislosci? Czy przy wymienianiu nazwisk najwybitniejszych Polakow, co ma udowadniac wielkosc narodu, tez grzebiesz w ich rodowodach? Nie? Dlaczego? Czyzbys obawial sie, ze co najmniej polowa z nich - uzywajac kretynskiej terminologii narodowcow - to nie byli etniczni Polacy (??)? Co cie petaku obchodzi jakiej narodowosci jest Niezabitowska, Kowalski, Nowak, czy tez inny Pipscinski? Dla ciebie to jest Pani Niezabitowska, obywatelka RP. I zajmij sie istota dyskutowanego zagadnienia a nie genealogia kogokolwiek. Etniczny Polak sie odezwal, czystej lechickiej krwi! A pewny jestes tropicielu Zydow, czy aby w twej rodzinie nie bylo kiedys jakiegos Frankisty? (to nie od gen. Franco wyznawco odruchow plemiennych rodem z czworakow). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: alter chłopie obrażać umiesz i tylko tyle umiesz... IP: *.klon.com.pl / *.crowley.pl 18.12.04, 21:59 aby mnie prostemu polskiemu chłopu wytłumaczyć podstawową rzecz nie musisz mnie nazywać pętakiem .pobierałeś lekcję wychowania u niewłaściwych osób. ja nikomu tu nie ubliżam aty jak się zachowujesz ? wstydź się. ale co ja piszę , czego tu mogłem się spodziewać ? buty i chamstwa tylko... Odpowiedz Link Zgłoś
extrema77 Czy ktos wyjasni mi logike ciaglych weryfikacji? 18.12.04, 17:44 Ci dla ktorych SB pracowalo zajmuja teraz czolowe stanowiska w Polsce. Ci ktorzy wspolpracowali z SB, nie widzieli i nie widza w tym nic zlego, nie kryli sie z tym, tez zajmuja czolowe stanowiska. Byli SB-owcy zyja na dobrych emeryturach. Czy ktos ich rozliczyl? Czyli potwierdza to regule ze "wierchuszka zawsze sie wyzywi" Natomiast ludzie z ktorych wielu bylo ofiarami, obiektem spiskow i manipulacji przez SB, ci ktorzy nie moga sie cigle pogodzic z przszloscia sa pod lupa. Jak pamietam byla w latach 60-70 piosenka ktorej refren konczyl sie slowami ".. ostatnich gryza psy...." Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pipi Logika jest prosta. Nie dopuszczono do... IP: *.aster.pl / *.aster.pl 18.12.04, 18:39 lustracji i dekomunizacji wtedy, gdy miało to sens wielki. To środowisko pani N. oraz właścicieli tego forum (pan M.) najbardziej gardłowało o "oszołomach", którzy dązyli do budowy nowego państwa na zdrowych fundamentach. Nie dane im było, III RP rosła na kłamstwie, obłudzie i zaniechaniach. Tearz mamy skutki tego. Demony krążą i co jakiś czas dopadać będą tego lub owego. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pupi Logika jest prosta, pipi do lalek !!! IP: *.acn.waw.pl 18.12.04, 19:42 pipi , idź się pobaw lalkami , to dla ciebie za trudne , to nie zabawki dla małych dziewczynek Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pu-piii Re: Logika jest prosta, pipi do lalek !!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.12.04, 22:22 a ty w co sie bawisz pazurku? i w dodatku seksista, fuj fuj Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pAzur Re: Logika jest prosta, pipi do lalek !!! IP: *.acn.waw.pl 18.12.04, 22:29 Gość portalu: pu-piii napisał(a): > a ty w co sie bawisz pazurku? i w dodatku seksista, fuj fuj Z kim ? W seksizm to z pipi albo pu-pii , w politykę z ludźmi którzy coś na ten temat wiedzą , niezależnie od płci . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pu-pii Re: Logika jest prosta, pipi do lalek !!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.12.04, 22:42 ciekawe co to za ludzie, ci specjalisci od polityki? wymien pare nazwisk, ktore cenisz, prosze... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pipi A ty pupi jakie masz zdanie?:) O ile je masz... IP: *.aster.pl / *.aster.pl 18.12.04, 23:28 w co wątpię. Bo jak slusznie zauwazyles, polityka nie jest rzeczą łatwą. No wiec wypwoiedz sie.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ala Re: Logika jest prosta. Nie dopuszczono do... IP: *.ghnet.pl / *.ghnet.pl 18.12.04, 21:20 Nic dodać nic ująć. TAAAAAAAAAK. To są skutki. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Stanisław Remuszko Ma Pan(i) świętą rację. Byłem przy tym wszystkim. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.12.04, 23:26 W latach 80-tych i 90-tych. Widziałem na własne oczy i słyszałem na własne uszy. Było właśnie tak, jak Pan(i) pisze. (to jest odpowiedź na post pipi) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc z USA Re: Czy ktos wyjasni mi logike ciaglych weryfikac IP: *.stny.rr.com 18.12.04, 22:07 Tak to juz przesada z TYMI teczkami IPN ,albo oskarzeniami wobec Polakow ,ze zabijali Zydow w czasie wojny.Szkoda duzych pieniedzy z budzetu panstwa na utrzymanie tego beznadziejnie dzialajacego Instytutu.Kadzy moze miec taka teczke jesli cokolwiek znaczyl w owczesnej Polsce.SB prowadzilo teczki na ksiezy,politykow i dzialaczy opozycji etc.Uwazam ze nalezy z tym skonczyc i nie wyrzucac w bloto pieniedzy podatnika. Na te pieniadze czekaja teraz w Polsce niedofinansowane szkoly,szpitale,policja etc.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość z Polski Re: Czy ktos wyjasni mi logike ciaglych weryfikac IP: *.acn.waw.pl 18.12.04, 22:14 Gość portalu: gosc z USA napisał(a): > Tak to juz przesada z TYMI teczkami IPN ,albo oskarzeniami wobec Polakow ,ze > zabijali Zydow w czasie wojny.Szkoda duzych pieniedzy z budzetu panstwa na > utrzymanie tego beznadziejnie dzialajacego Instytutu.Kadzy moze miec taka > teczke jesli cokolwiek znaczyl w owczesnej Polsce.SB prowadzilo teczki na >ksiezy,politykow i dzialaczy opozycji etc.Uwazam ze nalezy z tym skonczyc i nie > wyrzucac w bloto pieniedzy podatnika. Na te pieniadze czekaja teraz w Polsce > niedofinansowane szkoly,szpitale,policja etc.... Wejdź na strony IPN , przeczytaj co robią , nie będziesz się musiał kompromitować ignorancją . Dowiesz się m.in. że IPN nie przeprowadza weryfikacji . www.ipn.gov.pl/ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kur Re: Niezabitowska: Nie współpracowałam z SB IP: *.acn.waw.pl 18.12.04, 17:54 Jak była w UD to na 70% była donosicielem , ta partia po prostu była taka i dlatego Kiszczak stworzył z nich rząd , tam chyba tylko Mazowiecki był czysty , co nie znaczy że nie mieli na niego haków. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: z_warsa Re: Niezabitowska: Nie współpracowałam z SB IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.12.04, 18:01 To, ze ty, rzekomy zwolennik lustracji uzywasz idiotycznych argumentow, nie swiadczy jeszcze przeciwko jej sensownosci. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wa Re: Niezabitowska: Nie współpracowałam z SB IP: *.acn.waw.pl 18.12.04, 19:46 Coś ci urwało nick , zostało kur a miało być kur_wa . Zmień na bardziej adekwatne do twojego charakteru . ps.Kiszczak nie stworzył rządu , cymbale . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wawa Re: Niezabitowska: Nie współpracowałam z SB IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.12.04, 22:24 o jaki milutki chlopiec, jak ladnie napisal Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: agawa A teraz niech udowodni,że mówi prawdę! IP: *.magma-net.pl 18.12.04, 17:56 To jest niemożliwe. I już zawsze będzie na niej cień niepewności. Taką oto wymyśliliście lustrację. Można mieć pewność, że maczała w tym łapy SB-cja. Dobrze wam tak, idioci! Odpowiedz Link Zgłoś
extrema77 Re: A teraz niech udowodni,że mówi prawdę! 18.12.04, 18:02 Gość portalu: agawa napisał(a): > To jest niemożliwe. I już zawsze będzie na niej cień niepewności. Taką oto > wymyśliliście lustrację. Można mieć pewność, że maczała w tym łapy SB-cja. > Dobrze wam tak, idioci! --------------------- No i wlasnie. Sprowadza sie do tego ze dowod niewinnosci poza wszelka watpliwosc ma przedstawic oskarzony! Niech zyje moralnosc Rzeczypospolitej! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: z_warsa Re: A teraz niech udowodni,że mówi prawdę! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.12.04, 18:25 tak tak, extrema, masz racje, poniewaz ta okropna Rzeczpospolita jest taka niemoralna, dajmy spokoj agentom i zlodziejom, bo kto ich ma lapac i sadzic, a z reszta... czym jest prawda? Lepiej nie ruszac "tych spraw" i niech juz nami rzadzi oleksy z urbanem, przeciez mammy wzrost gospodarzcy i w nato jestesmy Odpowiedz Link Zgłoś
extrema77 Sprawiedliwosc historyczna 18.12.04, 18:40 Gość portalu: z_warsa napisał(a): > .... Lepiej nie ruszac "tych spraw" i niech juz nami > rzadzi oleksy z urbanem, przeciez mammy wzrost gospodarzcy i w nato jestesmy... -------------------- Ja wlasnie jestem za dyskusja. Kwasniewski, Oleksy, Miller i praktycznie cala lewicowa gwardia to ludzie dla ktorych SB pracowalo poniewaz ich kariery wywodza sie z PZPR. SB byla ramieniem ktore chronilo te organizacje. Dlatego smieszne jest dla mnie lustrowanie tych ludzi. Rownie dobrze mozna zazadac oswiadczenia od Kiszczaka ze nie pracowal dla SB. I jakie to by mial oznaczenie? Jesli im sie nie zabrania funcjonowania to dlaczego prawo tworzy restrykcje dla ich ofiar? Wiem ze to jest duzy dramat polskiej transformacji, ja nie wiem jak to mozna rozwiazac ale wydaje mi sie dobrym tematem do dyskusji. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kotek Re: A teraz niech udowodni,że mówi prawdę! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.12.04, 19:50 Chyba nie byla TW za glupia na to,ale cos chlapnela i teraz robi pod siebie.A swoja droga dlaczego tak blyskawicznie zniknela z zycia publicznego??? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: k. A teraz niech kołek udowodni że mówi prawdę! IP: *.acn.waw.pl 18.12.04, 20:00 Gość portalu: Kołek napisał(a): > Chyba nie byla TW za glupia na to,ale cos chlapnela i teraz robi pod siebie. > A swoja droga dlaczego tak blyskawicznie zniknela z zycia publicznego??? Myślisz durniu że jak ty chlapiesz pod siebie to i inni ? Podpisuj sie kołek a nie kotek to bardziej do ciebie pasuje . A dlaczego zniknęła ? Chyba żeby nie patrzeć na takie gó.. jak ty . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kotek Re: A teraz niech kołek udowodni że mówi prawdę! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.12.04, 20:06 Do k. dlaczego jestes taki agresywny i prostacki ? Czy moze jestes kims bliskim dla pani N.Badz merytoryczny .a nie chamski! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: k. Re: A teraz niech kołek udowodni że mówi prawdę! IP: *.acn.waw.pl 18.12.04, 22:06 Gość portalu: kotek napisał(a): > Do k. dlaczego jestes taki agresywny i prostacki ? Czy moze jestes kims bliskim > > dla pani N.Badz merytoryczny .a nie chamski! Wróć do swojego poprzedniego postu i przeczytaj go kilka razy . Może dotrze do ciebie kotku , tfu , kołku że sam zaczęłeś kogoś niesłusznie obrażać a od innych wymagasz dla siebie delikatności . A może uważasz że twój post był merytoryczny , nieagresywny i nieprostacki ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ka Re: A teraz niech kołek udowodni że mówi prawdę! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.12.04, 22:39 o odezwal sie nasz forumowy arbiter elegancji, slynacy subtelnoscia argumentow Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Alfred Re: A teraz niech udowodni,że mówi prawdę! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.12.04, 18:17 Czy nie łatwiej byloby wymienić tych co niewspólpracowali z komuna jest ich garstka i najcz eściej leża w grobie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: z_warsa Re: A teraz niech udowodni,że mówi prawdę! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.12.04, 18:28 a ty agawa, powiedz nam, jaka bys lustracje proponowala? a moze lustracja w ogole jest niepotrzebna? pewnie, sady i prokuratura tez sa niepotrzebne, bo kto jest bez winy i czym jest prawda? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: darek Re: Niezabitowska: Nie współpracowałam z SB IP: *.home.cgocable.net 18.12.04, 18:13 A niby po co teraz odgrzebywac Niezabitowska, ktora od lat nie uczestniczy w zyciu publicznym i chyba nie deklarowala powrotu do niego ? To jest ciekawe, komu i dlaczego zalezaloby na babraniu sie w jej teczce... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pAzur Re: Niezabitowska: Nie współpracowałam z SB IP: *.acn.waw.pl 18.12.04, 19:54 Gość portalu: darek napisał(a): > A niby po co teraz odgrzebywac Niezabitowska, ktora od lat nie uczestniczy w > zyciu publicznym i chyba nie deklarowala powrotu do niego ? To jest ciekawe, > komu i dlaczego zalezaloby na babraniu sie w jej teczce... Komunisci ubabrani w afery i zaangażowani w wewnetrzne spory muszą odwrócić uwagę od swoich kłopotów i oskarżyć innych skupiając na nich uwagę gawiedzi . Od tego są specjalistami . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pAzura Re: Niezabitowska: Nie współpracowałam z SB IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.12.04, 22:27 a ty jestes specjalisa od tych specjalistow? jaki ty madry... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pipi To nie kwestia wiary czy byla TW czy nie. To... IP: *.aster.pl / *.aster.pl 18.12.04, 18:33 kwestia płacenia za zaniechania jakich dokonano za czasów gdy sama była VIP-em. Trzeba było wtedy lustrować i dekomunizować a nie byłoby teraz strachu. Macie czegoście chcieli. Odpowiedz Link Zgłoś
extrema77 To nie kwestia wiary czy byla TW czy nie 18.12.04, 19:01 Gość portalu: pipi napisał(a): > kwestia płacenia za zaniechania jakich dokonano za czasów gdy sama była VIP- em. > > Trzeba było wtedy lustrować i dekomunizować a nie byłoby teraz strachu. Macie > czegoście chcieli. ------------------------ Biorac pod uwage Twoj poprzedni post i ten, nasuwa mi sie jedna kwestia. Jesli ci ludzie (jak N i M) zaniechali dekomunizacji kierujac sie poczuciem interesu narodowego, nawet jesli mieli na tym stracic, to czy nie powinnismy im dac za to kredytu zaufania gdy sami teraz wpadaja w tarapaty przez to posuniecie? Oczywiscie nie wiem jakie byly ich rzeczywiste pobudki ale ja pojmuje watpliwosci jako kozysc dla obwinnionego. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pipi Jakie tam poczucie interesu narodowego... IP: *.aster.pl / *.aster.pl 18.12.04, 19:37 Własnego interesu raczej. A poza tym pamiętaj, że sie dogadali z komuchami - władza za bezbolesną transformację komuchów do nowych warunków czego rezultatem są patologie polityczno-gospodarcze o których czytamy codzień w gazetach. A co do samej lustracji, to może nie pamiętasz co oni tam wyczyniali na początku samym. Np. ten nieszczęsny Kozłowski bezprawnie zwołał kumpli (nazywało się to "komisją historyczną" m.in. z Michnikiem) i oni sobie tam po tych archiwach buszowali, przeglądali i czytali co chcieli. Zrobili sobie taką małą prywatną lustrację stawiając się ponad prawem. To był czas gdy papiery chodziły z ręki do ręki, sam Kozłowski ponoć wynosił dokumenty na zewnątrz. Więc cholera ich tam wie jak te teczki i dokumenty wędrowały. Powtarzam, to co się dzieje teraz to wynik nieodpowiedzialności i złej woli całegośrodowiska N i M. Jako inteligentni ludzie winni chyba rozumieć, że na kłamstwie i przemilczeniach demokracji z prawdziwego zdarzenia się nei zbuduje. Odpowiedz Link Zgłoś
extrema77 Re: o matko,ale piruet ! 19.12.04, 02:27 Wlasnie przypomniales/przypomnialas mi ze dawno nie bylem na lyzwach. Pojezdze przez Swieta. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: fif Nie na temat? A może? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.12.04, 18:38 Wyjazd do Izraela rozpoczęliśmy znowu na dworcu EAST DELTA TRAVEL, o 9.00 był autobus do Taby. Tam szybkie przekroczenie granicy. No nie tak znowu szybkie, bo izraelskie służby bezpieczeństwa długo nas przesłuchiwały zadając głupie pytania: „gdzie jedziemy?”, „po co?”, „do kogo?” „Jak będziemy zwiedzać?” „Z kim?”, „w jakim będziemy spać hotelu?” Na końcu zakończyli konkluzją że musimy poczekać aż nas sprawdzą! Trwało to około pół godziny. Później przyszła jeszcze raz jakaś pani i zaczęło się od początku: „gdzie?”, „po co?” , „dlaczego?” „Jak trafimy do hotelu?” „Jak będziemy się poruszać?” Miałem ochotę zabawić się w pomidora!!! Pani jeszcze nam pogroziła, że policja będzie nas obserwować (dokładnie tak powiedziała), i żebyśmy się nie ważyli pracować nielegalnie. Tłumaczenie zaczęło się od początku, w pewnym momencie zażądano ode mnie legitymacji dokumentującej wykonywany zawód (i może jeszcze dyplomu ukończenia studiów?!). Jak już nas spisali, kto jesteśmy, po co jedziemy, a dlaczego, i do kogo - to nas wpuścili. Byliśmy tak zdenerwowani, że jeszcze kwadrans przesłuchań- a bym został terrorystą i dobrowolnie zapisał się do OWP!!!. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Dla fifa Re: Nie na temat? A może? IP: *.abhsia.telus.net 18.12.04, 18:52 Sluchaj no fif, w obecnym swiecie podrozujac bewzwzglednie musisz jezdzic z ukochanymi ksiazkami albo cwicz joge albo lepiej miej i prktykoj rozaniec. W takich sytuacjach jest to podreczne. Nie dopuszczaj aby mysli ci pod sklepieniem buzowaly jak ogien piekielny( kak to wynika z twego tekstu). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: fif Re: Nie na temat? A może? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.12.04, 19:17 "Miszczu", to byl tylko cytat z: www.odyssei.com/pl/travel-article.php?id=1200 Ale nie denerwuj sie, poczytaj talmud - z niego dowiesz sie wielu ciekawych rzeczy, m. innymi - ile jest otworow w ciele i do czego sluza. Policz, moze ktoregos ci brak. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: fifo'wi Re: Nie na temat? A może? IP: *.abhsia.telus.net 18.12.04, 20:42 Talmud, mistycyzm jest tez ta trescia ktora powinienes wzbogacac sie, jestes porywczy a jest to oznaka slabosci, szukaj piekna dookola a nie buzujacych halasow. Pracuj nad Soba Piekny Czlowieku. ( tak to prawda brakuje mi sporo otforuf) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: fif Re: Nie na temat? A może? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.12.04, 21:11 Czy moglbys mi polecic ktores wydanie po polsku Talmudu? Bylo wprawdzie jedno, niskonakladowe i bardzo okrojone, ale o innych nie slyszalem. Spiskowa teoria dziejow? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Drogi fif'ie Re: Nie na temat? A może? IP: *.abhsia.telus.net 19.12.04, 08:14 Musisz poszukac na Amazon albo Jagiellonce w UJ. W Polsce ukazaly sie dawno" Madrosci Talmudu". Polecam na pierwsze czytanie. Uwazam ze w Polsce powinno sie publikowac na te tematy Talmudu, Kabaly, Mistycyzmu trzeba poznac Madrosci z ktorych cywilizacja spadkobiercow imperium rzymskiego tak duzo przyjela. Jestem zdziwiony ze pomimo tak duzych sprzezen spolecznych nie pisze sie otym w Polsce, a powinno. fif'ie zastanow sie przeciez to wszystko ma ponad 4000 lat historii, czy to nie jest fascynujace?, A tak odrobinke poznac? Dzialaj. Moze poczytaj pierwsze rozdzialy Biblii? One sa jak szlachetne wino czyta sie je z wiekszym zrozumieniem im sie jest starszym ( ale bez Aizenheimera). Jesli chodzi spisek to wszystko zalezy od tego jakie ognie buzuja czlowiekowi pod czaszka.Jedni mowia tak i ciagle o tym mysla , przez to sie karza, inni nie wiedza wiec maja wiecej czasu na inne mysli. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kryteria Wspolprac Re: Niezabitowska: Nie współpracowałam z SB IP: *.abhsia.telus.net 18.12.04, 18:41 Jakie w RP sa kryteria wspolpracy ze sluzbami specjalnymi? Czy to musi byc podpisana obopolna umowa o wspolprace?, czy moze to byc tylko zeznanie sasiada? Czy mozna pomawiac czlowieka przed skazaniem go, a jesli sie ten czlowiek okaze niwinny? Wowczas pomawiajacy sa oprawcami moralnymi i w sensie moralnym sa wspolpracownikami sluzb specjalnych tak jak ten sasiad opisany ponizej: Np w okresie oczyszczania spoleczenstwa radzieckiego z wrogow wewnetrznych ( lata trydzieste) wystarczalo zeznanie na sasiada majacego rozkoszna zone, wladza sadzila takiego malzonka i zawozila go do badan nad bialymi niedzwiedziami, proste i efektywne. Wrogowie wewnetrzni znikale w tempie: 100 niewinnych jeden winny. Absolutnie moralne jest przeprowadzanie dyskretnych dochodzen, wyniki tych dochodzen publicznie powinny byc ujawnione dopiero po ich finalnym jednoznacznym wykonaniu. To jest takie proste... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pieprzenie a kogo to ku.. obchodzi? IP: *.client.comcast.net 18.12.04, 19:19 skoro nie piastuje zadnego urzedu powinna to olac, i powiedziec ze ma sb w dupie a tajemniczej osobie stlucze morde za falszowanie informacji. a te barany przezywaja? dlaczego? lache polozyc. co za palanty. Odpowiedz Link Zgłoś
q_vw Re: Niezabitowska: Nie współpracowałam z SB 18.12.04, 19:21 Ile jeszcze czasu teczki SB i sami oficerowie SB będa miernikiem uczciwości ludzkiej ?! Przecież TW mógł byc każdy, komu teczkę załozył ten czy ów oficer SB, a zakłądano wiele fikcyjnych teczek, bo wiązały się z tym awanse, pieniądze... choćby kasa z funduszy operacyjnych... takie afery za Kiszczaka w poszczególnych komendach były... i to nierzadko... IPN jest instytucją potrzebna, ale jak widać nadmiernie upolityczniona i przesiakniętą emocjami, ktoś musi stamtąd wynosić informacje. Mam wrażenie, że pracownicy IPN sa nieco przypadkowi... mało wiedzą o PRL i służbach specjalnych tego państwa... dzis z każdego mozna zrobić agenta, a najśmieszniejsze i najsmutniejsze zarazem, jest to, że teczki prawdziwych agentów są zmikrofilmowane a papiery dawno spalone... Odpowiedz Link Zgłoś
kataryna.kataryna Re: Niezabitowska: Nie współpracowałam z SB 18.12.04, 19:29 q_vw napisał: > IPN jest instytucją potrzebna, ale jak widać nadmiernie upolityczniona i przesi > akniętą emocjami, ktoś musi stamtąd wynosić informacje. Na razie wersja Niezabitowskiej o tajemniczym informatorze brzmi niepoważnie i nie ma powodu w oparciu o to oskarżać IPN o przecieki. Zwłaszcza, że niektórych słów Niezabitowskiej nie potwierdza Kozłowski na którego się ona powołuje: info.onet.pl/1026131,11,item.html To może być prowokacja. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: niewierny Re: Niezabitowska: Nie współpracowałam z SB IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.12.04, 19:26 ty sobie wierz, rzecznik interesu (prawicy) nie wierzy, a to wystarczy zeby zgnoic czlowieka. IPN rulezzzzz Odpowiedz Link Zgłoś
kataryna.kataryna Re: Niezabitowska: Nie współpracowałam z SB 18.12.04, 19:30 Gość portalu: niewierny napisał(a): > ty sobie wierz, rzecznik interesu (prawicy) nie wierzy, a to wystarczy zeby > zgnoic czlowieka. IPN rulezzzzz A IPN się wypowiedział na temat winy Niezabitowskiej? Jakoś nie zauwazyłam. Odpowiedz Link Zgłoś