Gość: Stoik IP: 10.0.207.* / 212.191.188.* 30.08.01, 02:02 Wątek poświęcony w całości pamięci # 1. Miłosz 2. Szymborska 3. Wałęsa 4. Wajda Komentarze na później, na razie skompletujmy listę. ps Podziękowania dla Scana za pomysł współpracy z # Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Kora Re: Antypolacy - dodaj swoich __-______Do___Medrcow ! IP: *.poleczki.dialup.inetia.pl 30.08.01, 02:31 Nie jest zle, gdy madrzy robia listy. Nie jest dobrze, gdy glupcy ich uzyja. Medrcy nie robili list ... Dlatego byli Medrcami. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Stoik Re: Antypolacy - dodaj swoich __-______Do___Medrcow ! IP: 10.0.207.* / 212.191.188.* 30.08.01, 03:01 Gość portalu: Kora napisał(a): > Nie jest zle, gdy madrzy robia listy. > Nie jest dobrze, gdy glupcy ich uzyja. > > Medrcy nie robili list ... > Dlatego byli Medrcami. Przyjmuję z pokorą, ale już za późno -(( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: . Re: Antypolacy - dodaj swoich ++++ IP: *.swipnet.se 30.08.01, 23:14 Ciekawe! Wlasnie dzieki w.wym. antyPolakom Zachod wie,ze Polska jest i gdzie sie znajduje. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Stoik Re: Antypolacy - dodaj swoich ++++ IP: 10.0.207.* / 212.191.188.* 31.08.01, 02:31 Drogi/a . Nie komentuję, bo na to za wcześnie. Natomiast radzę Ci zmienić swój nick, bo inaczej ludzie będą Cię mylili z pewnym mędrcem z forum Kraj, z Rzeszowa o ile pamiętam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Hiacynt Re: Antypolacy - dodaj swoich do Stoika IP: *.klodzko.sdi.tpnet.pl 30.08.01, 23:32 Gość portalu: Stoik napisał(a): > Wątek poświęcony w całości pamięci # > > 1. Miłosz > 2. Szymborska > 3. Wałęsa > 4. Wajda > > Komentarze na później, na razie skompletujmy listę. > ps Podziękowania dla Scana za pomysł współpracy z # Oczywiście, jako autor wyboru masz prawo skomentować wątek póżniej, jak skompletujecie listę, ale gdy będę śledził Wasz trud, chciałbym poznać definicję pojęcia Antypolaka. Czy rozumiesz tę myśl głęboką? Medrcy nie robili list ... Dlatego byli Medrcami. Próbowałem, ale mi nie wychodzi. Pozdrawiam i życzę powodzenia. Chętnie skomentuję Wasz komentarz. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Scan Re: Antypolacy - dodaj swoich do Stoika IP: *.home.net.pl 31.08.01, 00:16 Sidła! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Stoik Do Hiacynta i Scana IP: 10.0.207.* / 212.191.188.* 31.08.01, 01:06 Hiacyncie, przykro mi, ale teraz nie mogę podać definicji Antypolaka, bo narzuciłoby to innym mój punkt widzenia. Zrobię to później, o ile lista się wydłuży. Scanie, chyba robak nie dość tłusty. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Scan Re: Antypolacy - dodaj swoich IP: *.home.net.pl 01.09.01, 07:07 Dodaję swoich Antypolaków: 1.Maria Janion 2.ks St. Musiał 3.ks. Adam Boniecki 4.Bronisław Geremek 5.Adam Michnik 6.Leszek Balcerowicz Którzy następni??? Scan Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: # Antypolacy - dodaj swoich IP: *.wroclaw.tpnet.pl 01.09.01, 14:04 Jeszcze zyje na oplastrowanych by-passach polskosci zjelczalych meandrami nicieni wszelkich pomocy, doradcow reformatorskich, funduszy, nieprzebranych fundacji, samorzadowosci, starostw, gmin, wojewodztw, powiatow, komisji. komitetow, biur poselskich, pozarzadowych, unijnych, mniejszosciowych,center-klubow, Owsiakow, Grossow i wszystkich instystucji i osob, ktore nie opuszcza nas dopoki nie zapewnia na zaplanowanej przyszlosci - niestety bez pytania o moje zdanie. Ktos zapomnial o uczestnikach przeklenstwa rzuconego na Polakow a transmitowanego w TVnieP. Pod przywodztwem najwyzszego, po ojcu zaprawionego w rzeczonym temacie. Do kupy dorzucmy jego wyborcow - no i 70 % popierajacych. Czy nie wiecej Swoich niz u Mustafy pod Wiedniem ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: beata Re: O antypolakach do Tadka # IP: *.szczecin.cvx.ppp.tpnet.pl 01.09.01, 14:23 Gość portalu: # napisał(a): > > Jeszcze zyje na oplastrowanych by-passach polskosci > zjelczalych meandrami nicieni wszelkich pomocy, doradcow > reformatorskich, funduszy, nieprzebranych fundacji, samorzadowosci, > starostw, gmin, wojewodztw, powiatow, komisji. komitetow, biur poselskich, > pozarzadowych, unijnych, mniejszosciowych,center-klubow, Owsiakow, Grossow i > wszystkich instystucji i osob, ktore nie opuszcza nas dopoki nie zapewnia na > zaplanowanej przyszlosci - niestety bez pytania o moje zdanie. > > Ktos zapomnial o uczestnikach przeklenstwa rzuconego na Polakow > a transmitowanego w TVnieP. Pod przywodztwem najwyzszego, > po ojcu zaprawionego w rzeczonym temacie. > Do kupy dorzucmy jego wyborcow - no i 70 % popierajacych. > Czy nie wiecej Swoich niz u Mustafy pod Wiedniem ? > Nie dawaj się masz wiele racji w tym co mówisz tylko jakbyś tak bardziej syntetyzował. W tym wątku twoja obecność jest nieodzowna. Z uznaniem pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Diano Re: Antypolacy - do # IP: *.poleczki.dialup.inetia.pl 01.09.01, 14:17 Czy Ty jestes najzupelniej pewien, ze jest to watek dla Ciebie? Myslalem, ze o takich jak TY... Z szelmowskim usmiechem - Diano Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: # Re: Propozycja IP: *.wroclaw.tpnet.pl 01.09.01, 14:34 wojcd napisał(a): > Proponuję nie kontynuować wątku. Zgoda. Nie bede sam killerem antypolakow. Szabla czy zatrutym zielem ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ape Re: Antypolacy - dodaj swoich IP: *.poznan.sdi.tpnet.pl 01.09.01, 19:30 Dorzucam kilku: 1.J. Kosiński 2.A. Słonimski 3.T. Mazowiecki 4.J. Tuwim 5.S. Lem 6. czy mogę to miejsce zarezerwować na wypadek gdybym zyskała sławę? (ewentualnie później drogo sprzedam) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: piotrq GOMBROWICZ!!!! IP: *.krakow.cvx.ppp.tpnet.pl 02.09.01, 21:30 GOMBROWICZ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! GIEDROYC!!!!!!!!!!! MROZEK!!!!!! KRASICKI BISKUP POETA!!!!! PIOTR SKARGA JEZUITA!!!!!!! SMOK WAWELSKI - POLAKOZERCA!!!!!!!!!!!!! itd. ..... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Carmina Re: Antypolacy - dodaj swoich IP: *.katowice.cvx.ppp.tpnet.pl 02.09.01, 21:37 Czy możesz podać definicję Antypolaka? Bo nie wiem, czy to nie-Polak, a może wróg Polaka, a może przynoszący Polsce niesławę? A może jeszcze coś innego? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: piotrq LUDZIE!!! TROCHE POCZUCIA HUMORU! PRZEWROTNEGO!!! IP: *.krakow.cvx.ppp.tpnet.pl 02.09.01, 21:46 Mam wrazenie, (znajac twoje posty, Stoik, i logoree #) ze o to ci chodzilo. Pozdrawiam! Carminko, teraz juz "kumasz"? Pozdrawiam tez. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Carmina Re: piotrq IP: *.katowice.cvx.ppp.tpnet.pl 02.09.01, 21:50 Piotrquniu, pewności mi brak. Zbytnie zakręcenie zabija efekt. Pzdrw. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Stoik Do Carminy/a IP: 10.0.207.* / 212.191.188.* 03.09.01, 00:25 Gość portalu: Carmina napisał(a): > Czy możesz podać definicję Antypolaka? Bo nie wiem, czy to nie-Polak, a może > wróg Polaka, a może przynoszący Polsce niesławę? A może jeszcze coś innego? Uwaga, to nie jest jeszcze mój komentarz, to tylko wyjaśnienie. Chodzi o Polaków przynoszących Polsce niesławę lub szkodzących Polsce. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Stoik Pierwszy komentarz IP: 10.0.207.* / 212.191.188.* 03.09.01, 01:27 Długo się zastanawiałem, czy otwierać ten wątek. W końcu zdecydowałem na tak. Rzecz w tym, że jego cel nie będzie widoczny, dopóki się nie wypowie dostatecznie duża grupa osób. Do Ape: miejsce rezerwuję, masz spore szanse je zająć. Do .: ten punkt widzenia będzie po jednej stronie szali. Zamiast reszty komentarza tekst Bertolta Brechta w moim niezdarnym tłumaczeniu: Palenie książek Gdy reżim nakazał publiczne spalenie książek szerzących szkodliwą wiedzę i woły były wszędzie zmuszane do ciągnięcia wózków z książkami na stosy, odkrył pewien prześladowany poeta, jeden z najlepszych, studiująć listę palonych, wściekły, że jego książki zostały zapomniane. Wrząc z gniewu podbiegł do biurka i napisał list do rządzących. Spalcie mnie! pisał swoim lotnym piórem. Spalcie mnie! Nie róbcie mi tego! Nie pozostawiajcie mnie! Czyż ja nie pisałem zawsze prawdy w moich książkach? A teraz zostałem przez Was potraktowany jak kłamca! Rozkazuję Wam: spalcie mnie! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Terek PRAWIE GO POZNAŁEM DZISIAJ JADĄC SAMOCHODEM IP: *.chello.pl 05.09.01, 00:01 Zwykle słucham w samochodzie muzyki z płyt CD, ale cosik zmajstrowałem i pojawił się o dziwo głos dyrektora jednej słynnej rozgłośni. I zapytał on (jakby był w tym wątku): czy znacie prawdziwego antypolaka? Odpowiedź była krótka: Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Lisek Re: PRAWIE GO POZNAŁEM DZISIAJ JADĄC SAMOCHODEM IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 05.09.01, 00:12 Ja wiem, ale nie powiem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Stoik Re: PRAWIE GO POZNAŁEM DZISIAJ JADĄC SAMOCHODEM IP: 10.0.207.* / 212.191.188.* 05.09.01, 00:21 Gość portalu: Lisek napisał(a): > Ja wiem, ale nie powiem. Czyżbym coś pomylił? W razie czego ratuj! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Stoik Do Terka i drugi komentarz IP: 10.0.207.* / 212.191.188.* 05.09.01, 00:19 Z przyjemnością dopisuję JPII do swojej listy. Odkrywam karty i podaję moją definicję Antypolaka (już ją zdradziłem w innym wątku) - jest to przeciwieństwo "prawdziwego" Polaka (cudzysłowy konieczne). Gdyby ktoś był zainteresowany, mogę podać kilka przykładów "prawdziwych" Polaków. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Lisek Re: Do Stoika i trzeci komentarz IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 05.09.01, 00:23 Stoiku, blagam, oszczedz nam tego. Nie podawaj tych przykladow. Oni tu caly czas kraza... Ale "anty-" jako przeciwienstwo "prawdziwego" - to bardzo smaczne. Pozdr. serd. Lisek Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: stoik Re: Do Stoika i trzeci komentarz IP: 10.0.207.* / 212.191.188.* 05.09.01, 00:29 ok lisku, chowam kitę pod siebie (przepraszam za cienką aluzję) i uciekam Oczywiście najpierw serdecznie pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Lisek Re: Do Stoika i trzeci komentarz IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 05.09.01, 00:47 I ja Cie pozdrawiam, wesolo machajac ruda kita (bez aluzji). Odpowiedz Link Zgłoś