Dodaj do ulubionych

Zakochałem się w Kazimierze Szczuce

10.03.05, 15:46
Ma wszystko: intelekt nie od parady, świetną sylwetkę, piękną twarz, ciekawy głos - no wszystko. Nawet pochodzenie z Kresów (bo który nie-Kresowy rodzic ochrzciłby córkę imieniem Kazimiera?).

I zadowoliłbym się platonicznym uczuciem, gdyby nie jedno. Nie mogę, no wprost nie mogę zrozumieć, dlaczego taka wspaniała kobieta daje publikować swoje zdjęcie w sąsiedztwie zdjęć koncesjonowanych wiedźm typu Kinga Dunin czy ta tam batmano-senatoressa Szyszkowska
Obserwuj wątek
    • lala.laleczna Może nie tylko pani Szczuka lubi walić w męską 10.03.05, 16:09
      twarz kuflem po piwie, jak twierdzi naczelny Playboya ;-D
    • dokowski Ja już od dawna ją kocham. Dałem temu wyraz... 10.03.05, 16:10
      ... już w kilku wątkach. Uważaj więc!
      • rybakiewicz Te - Dokowski - a odwal ty się od 10.03.05, 16:15
        mojej dziewczyny.

Nie widzisz, że nawet nazwiskiem do Szczuki nie pasujesz?
        • dokowski Nazwisko i tak po ślubie się zwykle zmienia 11.03.05, 15:10
          rybakiewicz napisał:

> Nie widzisz, że nawet nazwiskiem do Szczuki nie pasujesz?

Oczywiście mąż feministki musi przyjąć jej nazwisko. Jesteś gotów?
          • rybakiewicz Ja mam Rybakiewicz, co 11.03.05, 15:22
            lepiej pasuje do rybki? Niby duża ona i zębasta - ale rybak da sobie radę.
    • sas15 Twarda z Niej Szczuka.Zajadła feministka. 10.03.05, 16:21
      Masz szanse jedynie po naturalizacji.
    • dachs Re: Zakochałem się w Kazimierze Szczuce 10.03.05, 16:22
      Fajna, fajna.
      Podobna troche do Harry'ego Pottera.
      www.teatry.art.pl/tvp/kanalt.htm
      smile
      • rybakiewicz Re: Zakochałem się w Kazimierze Szczuce 10.03.05, 16:33
        Jamnik z ciebie, nie ma co. Jaki Harry Potter?

Popatrz tylko tutaj:

najslabszeogniwo.onet.pl/_i/szczuka/szczuka2.jpg

• xiazelulka Ona pasuje charakterem do Ady 08 10.03.05, 16:44
          Tez taka mądrusia i zakochana w literaturze. Takie wychodza póxno za mąż
          albo wcale
          • rybakiewicz Re: Ona pasuje charakterem do Ady 08 10.03.05, 18:16
            xiazelulka napisał:

> Tez taka mądrusia i zakochana w literaturze. Takie wychodza póxno za mąż
            > albo wcale

Mądrusia to ona jest. Ale bądź łaskaw i nie porównuj do jakiejś tam Ady 08. Nie wiem, o kogo chodzi, ale z góry powiem: kudy jej tam do Kazimiery!
            • januszcz Re: Ona pasuje charakterem do Ady 08 10.03.05, 20:13
              rybakiewicz napisał:

Mądrusia to ona jest. Ale bądź łaskaw i nie porównuj do jakiejś tam Ady 08. Nie
              > wiem, o kogo chodzi, ale z góry powiem: kudy jej tam do Kazimiery!
              ================
              Niczego nie ujmując Kazimierze Szczuce (sam jestem pod wrażeniem jej
              inteligencji i urody) powiem jednak, że nasza forumowa koleżanka Ada08
              może się z Kazią równać jeżeli chodzi o znajomość literatury i poezji.
              Co do urody się nie wypowiadam, bo nie miałem przyjemności wspólnego tet a tet.
              Zakładam jednak a priori, że i w tej kategorii Szczuce nie ustępuje.

J.
        • wikul Re: Zakochałem się w Kazimierze Szczuce 14.03.05, 00:44
          rybakiewicz napisał:

> Jamnik z ciebie, nie ma co. Jaki Harry Potter?
          >
          >
          > Popatrz tylko tutaj:
          >
          >
          > najslabszeogniwo.onet.pl/_i/szczuka/szczuka2.jpg

Masz coś przeciwko jamnikom ?
          • rybakiewicz Re: Zakochałem się w Kazimierze Szczuce 14.03.05, 09:33
            wikul napisał:

> Masz coś przeciwko jamnikom ?

Mam. Histeryczne głupki, dachshundy jedne.
      • jajado Borsuku,czy aby nie upokarza Cię jej inteligencja? 14.03.05, 13:04
        ach te męskie kompleksy....
        Moje "ego" z 0,5% IQ jest przy niej nieco onieśmielone.
    • piq Re: Zakochałem się w Kazimierze Szczuce 10.03.05, 22:37
      rybakiewicz napisał:

> Ma wszystko: intelekt nie od parady,... itd.

Zupełnie i doszczętnie nie od parady. Kompletnie.

Adzie nie dorasta do pięt.
      • rybakiewicz Co za Ada? Co mi tam Ada, imię 10.03.05, 23:59
        jakieś pretensjonalne, to już mówi samo za siebie. A tu Kazimiera: "Obyś zrywała (kaziła) (gnuśny) pokój (mir)". I ona to robi, ta Kazimiera. Godnie wypełnia rodzicielski nakaz. A co robi Ada? Poza tym, że o niej śpiewają, przestrzegając, że to "nie wypada"?
    • rybakiewicz Kazimiero - co Ty na to? Czy chcesz 11.03.05, 13:46
      przeistoczyć się w Batmanessę-bis?
    • hymen To wszystko potwierdza trafność porzekadła: 11.03.05, 15:14
      Każda potwora znajdzie swojego amatora smile
      • rybakiewicz Nie bądź Błona zazdrosna, 11.03.05, 15:23
        samym wyglądem ludzi odstraszasz.
        • hymen Re: Nie bądź Błona zazdrosna, 11.03.05, 15:28
          Jeśli już w tym temacie, to napisz mi Rybakiewicz co w tej błonie jest takiego,
          że wszystkich antyfeministów do niej ciągnie. A jak tam ze Szczuką?
          • rybakiewicz Re: Nie bądź Błona zazdrosna, 11.03.05, 15:34
            Nie wdzięcz się, Błona. I tak wszyscy wiedzą, że choć niby przewrotny he-man, w rzeczywistości chciałbyś być v. dentata.
            • hymen Eee tam, Valerianella dentata jak 11.03.05, 15:43
              anorektyczka wygląda, gdzie mnie do niej.
            • rybakiewicz Re: Nie bądź Błona zazdrosna, 11.03.05, 15:46
              Jaka znów Valerianella - ? Jaka anorektyczka? Masz oko na grube baby, to wal śmiało. Jest jedna taka, co się dokarmia owsem. Dla Ciebie będzie jak w sam raz.
              • hymen Re: Nie bądź Błona zazdrosna, 11.03.05, 15:50
                Wdzę, że masz rozległe gusta i zainteresowania, no pochwal się.
    • mallagenia my się z Kazią od dawna kochamy 11.03.05, 15:31
      Dlatego rybaku, idź łowoć małże.
      • rybakiewicz A tfu-że na Ciebie, Gieńka, 11.03.05, 15:43
        że takie jak Ty ta święta ziemia jeszcze nosi. I jeszcze dumna z tego, durnota jedna.

A małżów ja do gęby nie włożę, niedoczekanie-ż Twoje.
        • mallagenia Re: A tfu-że na Ciebie, Gieńka, 11.03.05, 16:11
          Rybaczku, możesz jeszcze udać się na łowy skumbrii w tomacie, tuńczyków w sosie
          musztardowym, albo osmiornic we własnym atramenciewink). Chyba je lubisz.
          A Kazia jest moją miłoscią od dawna! Adieu,stary rybaczku na morzusmile).
    • lala.laleczna Pamiętam, jak w czacie na temat nobla dla Jelinek 11.03.05, 16:10
      Szczuka, KRYTYK LITERACKI, stwierdził: "pisarka dostała nagrodę ZA SWOJĄ WALKĘ
      I SAMOTNOŚĆ". A niektórzy do tej pory żyją złudzeniami na temat LITERACKIEJ
      nagrody Nobla ;-D
      Co do urody się nie wypowiadam, zresztą - o gustach się nie dyskutuje. Co do
      intelektu, to te jej ułamki naprawdę powaliły mnie niedawno;-D
    • mallagenia wyobraź sobie rybaczku 11.03.05, 21:15
      Nas dwie na cudownej wysepce Lesvos, tańczymy na boskiej plaży. Pomiędzy nami
      amfora wypełniona młodym greckim winem, które popijamy patrząc sobie głęboko w
      nasze czarne oczy, ciepłe fale z pianką delikatnie pieszczą nasze stopy,
      promienie zachodącego słońca wplataja się nasze rozwiane włosy, jest nam
      dobrze, a zaraz będzie jeszcze lepiej... Życie jest cudowne...
      • rybakiewicz ależ pan dzisiaj 11.03.05, 22:41
        p.i.e.r.d.z.i.e.l.i.s.z, panie Zdzisieńku!
        • mallagenia może rodzynkowego winka, 12.03.05, 06:18
          Rybakiewicz? Albo zaspiewamy Ci razem "oczi cziornyje, oczi zwuczije?" W każdym
          razie,w naszej amforze cos jeszce zostało na dnie, więc zostawimy ci na
          spodeczku przed naszym księżycowym namiotemsmile
          adieu nonamigo
    • wikul Re: Zakochałem się w Kazimierze Szczuce 12.03.05, 02:37
      Współczuję !

najslabszeogniwo.onet.pl/1,panel.html
    • cosmoboy Re: Zakochałem się w Kazimierze Szczuce 12.03.05, 16:18
      ona jest sliczna
      kobieta.gazeta.pl/wysokie_obcasy/1,56480,2592904.html
      tez ja kocham
      • rybakiewicz Re: Zakochałem się w Kazimierze Szczuce 12.03.05, 19:40
        cosmoboy napisał:

> ona jest sliczna

Prawda?

A ta wstrętna babo-chłop Gieńka (nie dziwię się, że ją nazywają z łacińska "mala") niech tu nie wtyka swoich brudnych paluchów.
    • mallagenia do posluchania dla zakochanych 12.03.05, 19:49
      www.terrencefarrell.com/MalaguenaVideo.html
      • mallagenia yesterday:) 12.03.05, 19:57
        forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=13&w=21516176&a=21597673
      • mallagenia LaPaloma:) 12.03.05, 20:02
        www.terrencefarrell.com/audio/LaPaloma.mp3
        • wikul Kto jest najsłabszym ogniwem TVN ? 13.03.05, 00:47
          Po kilku latach emisji za granicą, do Polski dotarł wreszcie teleturniej, który
          stał się absolutnym hitem w Wlk. Brytanii, Stanach Zjednoczonych i innych
          państwach, które zdecydowały się na wykupienie do niego praw. Miał on stanowić
          mocne ogniwo wiosennej ramówki TVN. Jest chyba jednak wprost odwrotnie, a
          tytułowym `Najsłaszbym Ogniwem` nie jest żaden z uczestników programu, lecz
          jego prowadząca - Kazimiera Szczuka, która próbuje udawać zimną, cyniczną i
          wredną, a wypada przy tym wyjątkowo żałośnie.

`The Weakest Link` to oryginalny tytuł teleturnieju, który po raz pierwszy
          pojawił się na antenie brytyjskiej telewizji publicznej BBC. Ośmiu uczestników
          odpowiada na pytania w kolejnych rundach, zarabiając pieniądze. Co rundę,
          eliminowany jest jeden z uczestników. Kasę zgarnia ten, który dotrwa do końca.
          To jest właśnie `The Weakest Link` - telewizyjna gra, o której mówi się, że
          jest najbrutalniejszą z tych przyzwoitych.

Jak się później okazało, był to strzał w dziesiątkę! Zimna, cyniczna i
          momentami wredna prowadząca Anne Robinson nadal trzyma oglądalność programu w
          Wlk. Brytanii na wysokim poziomie. Co więcej, początkowo do prowadzenia swojej
          wersji `The Weakest Link` zaangażowali ją Amerykanie. Ze względu na męczące
          loty pomiędzy Wlk. Brytanią a Stanami, Ann Robinson zrezygnowała jednak po
          pewnym czasie z grania podwójnych skrzypiec i zdecydowała się prowadzić
          teleturniej tylko na antenie BBC.

Wprowadzając zmiany w swojej wiosennej ramówce, kierownictwo TVN zdecydowało
          się na stworzenie polskiej wersji telewizyjnej gry o nazwie `Najsłabsze
          Ogniwo`. Pojawił się jednak problem. Kto będzie polską Anne Robinson? Wybór
          padł na Kazimierę Szczukę, prowadzącą m.in. Dobre książki w TVP. Jak widać
          jednak po tygodniu emisji, był to zły wybór.

Szczuka w `Najsłabszym Ogniwie` wypada niczym źle opłacana nauczycielka ze
          szkoły podstawowej. Jej cynizm i wredność, w połączeniu z wadą wymowy i
          metalowym aparatem na zęby, wypadają żałośnie i sztucznie. Szczuka nie jest
          `zimną suką`, jak Anne Robinson. Zresztą, sama zapowiadała w jednym z wywiadów,
          że nie zamierza naśladować pierwowzoru. Szczuka w roli prowadzącej `Najsłabsze
          Ogniwo` jest po prostu... beznadziejna.

O ile Anne Robinson potrafi skwitować uczestnika krótkim, do bólu ironicznym,
          ale jakże trafnym stwierdzeniem, Szczuka jest niczym skrzywdzona klientka w
          sklepie mięsnym, której źle wydano resztę i która wykłóca się o swoje. Nie
          oszukujmy się. Kazimiera Szczuka nie nadaje się do prowadzenia tego typu
          programu! TVN powinien jak najszybciej wyciągnąć z tego wnioski.

Pozornie groźna już z samego imienia i nazwiska sepleniąca Kazimiera Szczuka
          nas nie oszuka. To nie żaden z uczestników jest tytułowym `Najsłabszym Ogniwem`
          teleturnieju. To ona sama.
          Piotr Witkowski

www.medialink.pl/?telewizja/&kat=17&id=11740
          • owca_czarna Re: Kto jest najsłabszym ogniwem TVN ? 13.03.05, 01:20
            wikul napisał:

> Po kilku latach emisji za granicą, do Polski dotarł wreszcie teleturniej, który
            >
            > stał się absolutnym hitem w Wlk. Brytanii, Stanach Zjednoczonych i innych
            > państwach, które zdecydowały się na wykupienie do niego praw. Miał on stanowić
            > mocne ogniwo wiosennej ramówki TVN. Jest chyba jednak wprost odwrotnie, a
            > tytułowym `Najsłaszbym Ogniwem` nie jest żaden z uczestników programu, lecz
            > jego prowadząca - Kazimiera Szczuka, która próbuje udawać zimną, cyniczną i
            > wredną, a wypada przy tym wyjątkowo żałośnie.
            >
            > `The Weakest Link` to oryginalny tytuł teleturnieju, który po raz pierwszy
            > pojawił się na antenie brytyjskiej telewizji publicznej BBC. Ośmiu uczestników
            > odpowiada na pytania w kolejnych rundach, zarabiając pieniądze. Co rundę,
            > eliminowany jest jeden z uczestników. Kasę zgarnia ten, który dotrwa do końca.
            > To jest właśnie `The Weakest Link` - telewizyjna gra, o której mówi się, że
            > jest najbrutalniejszą z tych przyzwoitych.
            >
            > Jak się później okazało, był to strzał w dziesiątkę! Zimna, cyniczna i
            > momentami wredna prowadząca Anne Robinson nadal trzyma oglądalność programu w
            > Wlk. Brytanii na wysokim poziomie. Co więcej, początkowo do prowadzenia swojej
            > wersji `The Weakest Link` zaangażowali ją Amerykanie. Ze względu na męczące
            > loty pomiędzy Wlk. Brytanią a Stanami, Ann Robinson zrezygnowała jednak po
            > pewnym czasie z grania podwójnych skrzypiec i zdecydowała się prowadzić
            > teleturniej tylko na antenie BBC.
            >
            > Wprowadzając zmiany w swojej wiosennej ramówce, kierownictwo TVN zdecydowało
            > się na stworzenie polskiej wersji telewizyjnej gry o nazwie `Najsłabsze
            > Ogniwo`. Pojawił się jednak problem. Kto będzie polską Anne Robinson? Wybór
            > padł na Kazimierę Szczukę, prowadzącą m.in. Dobre książki w TVP. Jak widać
            > jednak po tygodniu emisji, był to zły wybór.
            >
            > Szczuka w `Najsłabszym Ogniwie` wypada niczym źle opłacana nauczycielka ze
            > szkoły podstawowej. Jej cynizm i wredność, w połączeniu z wadą wymowy i
            > metalowym aparatem na zęby, wypadają żałośnie i sztucznie. Szczuka nie jest
            > `zimną suką`, jak Anne Robinson. Zresztą, sama zapowiadała w jednym z wywiadów,
            >
            > że nie zamierza naśladować pierwowzoru. Szczuka w roli prowadzącej `Najsłabsze
            > Ogniwo` jest po prostu... beznadziejna.
            >
            > O ile Anne Robinson potrafi skwitować uczestnika krótkim, do bólu ironicznym,
            > ale jakże trafnym stwierdzeniem, Szczuka jest niczym skrzywdzona klientka w
            > sklepie mięsnym, której źle wydano resztę i która wykłóca się o swoje. Nie
            > oszukujmy się. Kazimiera Szczuka nie nadaje się do prowadzenia tego typu
            > programu! TVN powinien jak najszybciej wyciągnąć z tego wnioski.
            >
            > Pozornie groźna już z samego imienia i nazwiska sepleniąca Kazimiera Szczuka
            > nas nie oszuka. To nie żaden z uczestników jest tytułowym `Najsłabszym Ogniwem`
            >
            > teleturnieju. To ona sama.
            > Piotr Witkowski
            >
            > www.medialink.pl/?telewizja/&kat=17&id=11740

Wikul i tu ... całkowicie zgadzam się z tym co jest napisane. Przecież tego
            programu nie można oglądać. Nigdy nie dotrwałam do końca, mimo że parę razy
            występowali moi znajomi. Całe szczęście (jakie to nieładne brzmi!!!), że odpadli
            w pierwszych rundach, bo głupio byłoby mi przyznać się, że tylko ze wzgledu na
            kretyńskie zachowanie pani Kazi nie oglądałam ich zmagań turniejowych. Słabsze
            ogniwa po powrocie z nagrania opowiadały, że Kazia, poza kamerami, jest miłą i
            sympatyczną kobietą. a jej zachowanie wynika ze sceniariusza programu. Do mnie
            jednak takie tłumaczenia nie przemawiały. Gdy Kazia zaczyna seplenić
            zadrutowanym zgryzem robię pstryk pilotem. Taki jest mój i większości znajomych
            wybórsmile)

czarna_owca
            • jaceq Re: Kto jest najsłabszym ogniwem TVN ? 13.03.05, 09:50

Ja także "dokładam swoją zgodę".

Piotr Witkowski napisał:
              > Kazimiera Szczuka, która próbuje udawać zimną, cyniczną i
              > wredną, a wypada przy tym wyjątkowo żałośnie.

Nie wiem, czy zaraz tak od razu "żałośnie", ale kto widział choć raz "oryginał"
              [Robinson] - ten czuje różnicę. Podejrzewam, że decyzja obsady K.Sz. w
              roli "wrednej suki" podejmowana była pod wpływem schematu: "aha, feministka, to
              znaczy, że będzie ostra, inteligentna w dodatku, to inteligentnie zagra".
              Niewypał.
              Znałem kiedyś osobę (o mały włos się z nią nie ożeniłem!), która rolę
              prowadzącej zagrałaby wręcz wyśmienicie. W ciągu kilkudziesięciu minut programu
              każdemu z uczestników potrafiłaby, przy minimum użytych słów, po kilka razy
              udowodnić, jak śmieszni i żałośni są oni z tą całą swoją omnibusową
              pseudowiedzą.

A także - okazuje się, że aparacik ortodontyczny plus te śmieszne okulary - to
              nie wszystko. Okazuje się, że wcale nie tak łatwo jest zagrać taką cyniczną
              wredną sukę.

Piotr Witkowski napisał:
              > Ze względu na męczące loty pomiędzy Wlk. Brytanią a Stanami, Ann Robinson
              > zrezygnowała jednak po pewnym czasie z grania podwójnych skrzypiec i
              > zdecydowała się prowadzić teleturniej tylko na antenie BBC.

I co tu się dziwić, gdy dolary są po tyle, po ile są.

Piotr Witkowski napisał:
              > Kto będzie polską Anne Robinson?

Swego czasu próbowałem sobie wyobrazić w tej roli różne osoby, np. Jolkę
              Kwaśniewską, czy też poślicę Gertrudę Szumską. Abstrahując od tak egzotycznych
              pomysłów, przypuszczam, że by się znalazło, w kręgach tv-medialnych, ładnych
              parę babek wprost idealnie nadających się, a przy tym zachowujących swój własny
              styl, bez ślepego małpowania Robinson (to też byłaby tragedia). Np. choćby
              Monika O.
              Jednak uważam, że wprost idealnie nadawałaby się do tej roli Pani Basia
              Czajkowska W Muszce, prowadząca własny program typu "przesłuchanie z lampą w
              oczy", nie pomnę tytułu. Oczywiście z czasów, gdy prowadziła go jeszcze nie na
              kolanach.

Piotr Witkowski napisał:
              > Szczuka nie jest `zimną suką`, jak Anne Robinson.

Nie jest, bo nie jest. Nawet typowo (wydawałoby się) feministyczne zagrywki w
              stylu: "wyeliminowałeś ją tylko dlatego, że była kobietą" wypadają w wykonaniu
              Szczuki jakoś blado. Tak, jakby oczami zza tych swoich okularów mówiła: "ale
              dobrze zrobiłeś, ja też jej nie lubię". Ze Szczuki taka feministka, jak z
              koziego zadu trąba. Przynajmniej w tym programie.

I jest jeszcze jedna kwestia, którą pominął Piotr Witkowski: sztampa. W kółko
              te same kilka scenariuszy, ostatnio (tego pewien nie jestem; jakiś czas nie
              oglądam) wyraźnie nadużywany scenariusz udupiania najlepszego uczestnika, jako
              najgroźniejszego rywala.
              Inna sztampa: wypowiedzi uczestnika po wywaleniu z programu. Dlaczego nikt nie
              powie: "odpadłem, bo dałem du-py", tylko "odpadłem wskutek spisku pozostałych"?
              Czy to też wchodzi w skład zakupionej licencji?

Reasumując: ciekawy program mógłby być, tylko TVN mógłby bardziej uważać komu
              płaci za decyzje obsadowe. Z pewnością ciekawszy o kilka klas, niż
              te "rosyjskie ruletki", tak żałosne, że aż śmieszne.

Ukłony. J.
              • rybakiewicz 3 po 3 13.03.05, 11:38
                Gadacie 3 po 3. Zakochałem się, bo mi się Kazimiera podoba. Jest... promienna. A nie dlatego, że występuje w telewizji w jakimś programie (nawet go nigdy nie oglądałem). Wasze uwagi na temat seplenienia itd. są wprost żenujące.
                • jaceq Uważaj, Rybakiewicz. Może Ci się trafić... 13.03.05, 11:54

...teściowa jak Anne Robinson
                • owca_czarna Re: 3 po 3 13.03.05, 12:04
                  rybakiewicz napisał:

> (nawet go nigdy nie oglądałem).

taaa a świastak siedzi i zawija te sreberka.

> Wasze uwagi na temat seplenienia itd. są wprost żenujące.

w tym rzecz, że przez aparat trudno zrozumieć, co Kazia mówi. Ale kiedyś,
                  wyjątkowo bardzo wyrażnie, tymi słowy zwróciła się do takiego młodego zawodnika
                  (brzmiało to mniej więcej tak):Takiś młody,a wyglądasz jak spasiony na budyniu.
                  To było żenujące!!! Dziwiłam się, że tamten jej nic nie odpyskował.
                  Rybakiewicz, jak jesteś gruby to u Kazi nie masz szanssmile)))

czarna_owca
                  • rybakiewicz Re: 3 po 3 13.03.05, 12:31
                    owca_czarna napisała:

>
                    > taaa a świastak siedzi i zawija te sreberka.

Co to niby za jeden ten świastak? Bo nie znam.
                    • owca_czarna Re: 3 po 3 13.03.05, 12:44
                      rybakiewicz napisał:

> owca_czarna napisała:
                      >
                      >
                      > >
                      > > taaa a świastak siedzi i zawija te sreberka.
                      >
                      > Co to niby za jeden ten świastak? Bo nie znam.

świstak sprawdza prawdomówność. Jak ja kochałam się w Janku to wszyskie odcinki
                      pancernych oglądałam. smile))))))))))))))

czarna_owca
                      • rybakiewicz Re: 3 po 3 13.03.05, 13:00
                        A ja oglądałem programy ksiązkowe. I inne takie. Kazimiera mnie zachwyca.
                  • jaceq Re: 3 po 3 13.03.05, 12:56

owca_czarna napisała:
                    > Dziwiłam się, że tamten jej nic nie odpyskował.

Właśnie! Kolejny kamyczek do ogródka (programu rzecz jasna, nie Pani Kazimiery,
                    czego zrozumieć nie potrafi Rybakiewicz).
                    Mnie też zawsze dziwiło, dlaczego nikt z tych uczestników programu nie potrafił
                    nigdy odszczeknąć się prowadzącej, grającej nieudolnie "wredną zołzę"? Przecież
                    aż się prosiło! Mogę zrozumieć, że takiego scenariusza nie przewiduje zakupiona
                    licencja, ale czyż nie można by tak "między wierszami"? Chyba problem polega na
                    tym, że w wersji oryginalnej ludzie uczestniczą w programie ot tak, dla zwykłej
                    frajdy, nie dla nagrody, a w wersji polskiej głównie jednak chodzi im o te parę
                    groszy nagrody i to wyraźnie widać.

Dlatego też, jak sądzę, tak nudna i monotonna jest faza, kiedy uczestnicy się
                    tłumaczą z chęci wyoutowania tego lub tej. Nikt, dosłownie, nie powie w tej
                    fazie czegoś z tzw. jajem. Fazę tę, w polskiej wersji, możnaby spokojnie
                    pominąć, program by na tym tylko zyskał. W zaoszczędzonym w ten sposób czasie
                    antenowym możnaby puścić np. reklamy; z pewnością byłoby to ciekawsze.
                • wikul Miłość jest ślepa !!! 13.03.05, 22:08
                  rybakiewicz napisał:

> Gadacie 3 po 3. Zakochałem się, bo mi się Kazimiera podoba. Jest...
                  promienna.
                  > A nie dlatego, że występuje w telewizji w jakimś programie (nawet go nigdy
                  nie
                  > oglądałem). Wasze uwagi na temat seplenienia itd. są wprost żenujące.
            • suka1 Re: Kto jest najsłabszym ogniwem TVN ? 13.03.05, 15:51
              owca_czarna napisała:

>
              > Wikul i tu ... całkowicie zgadzam się z tym co jest napisane. Przecież tego
              > programu nie można oglądać. Nigdy nie dotrwałam do końca, mimo że parę razy
              > występowali moi znajomi. Całe szczęście (jakie to nieładne brzmi!!!), że
              odpadl
              > i
              > w pierwszych rundach, bo głupio byłoby mi przyznać się, że tylko ze wzgledu na
              > kretyńskie zachowanie pani Kazi nie oglądałam ich zmagań turniejowych. Słabsze
              > ogniwa po powrocie z nagrania opowiadały, że Kazia, poza kamerami, jest miłą i
              > sympatyczną kobietą. a jej zachowanie wynika ze sceniariusza programu. Do mnie
              > jednak takie tłumaczenia nie przemawiały. Gdy Kazia zaczyna seplenić
              > zadrutowanym zgryzem robię pstryk pilotem. Taki jest mój i większości
              znajomyc
              > h
              > wybórsmile)
              >
              > czarna_owca
              >
              chora jestes ? kazimiera od dawna nie nosi aparatu i swietnie prowadzi program,
              jak nie ogladasz to twój problem, ogladaj sobie kaszaloty z mjm. I jeszcze
              jedno te informacje z którymi tak sie zgadzasz sa sprzed roku tak wiec duzo od
              tego czasu sie zmieniło ale najwyraxniej niektórzy lubia zyc historia.
              • owca_czarna Re: Kto jest najsłabszym ogniwem TVN ? 13.03.05, 16:24
                suka1 napisała:

> chora jestes ? kazimiera od dawna nie nosi aparatu

a fafluni jakby dalej nosiła. I dobrze, że juz nie nosi, bo ponoć pod
                gwiazdeczami szkliwo się nie mineralizuje smile)))Miałby brzydki uśmiech.
                a propos sprawdzałaś jej zgryz?

I jeszcze
                > jedno te informacje z którymi tak sie zgadzasz sa sprzed roku tak wiec duzo od
                > tego czasu sie zmieniło ale najwyraxniej niektórzy lubia zyc historia.

A co ma wspólnego historia teleturneju z moim życiem. Mimo wszystko Kazi nie
                lubię.

papa
                • v.ci Re: Kto jest najsłabszym ogniwem TVN ? 13.03.05, 20:33
                  Jak literaturoznawca i erudytka, jaką podobno jest pani Kazimiera Szczuka,
                  może w programie ("Najsłabsze ogniwo", 17.01.), który ogląda setki tysięcy
                  widzów twierdzić, że Alhambra była "dawną stolicą Hiszpanii"?!

Po pierwsze : zespół pałacowy nie może być samoistnie stolicą. Czy był nim
                  Wawel ? Czy jest nim pałac Buckingham ? Po drugie : Grenada, gdzie znajduje
                  się A. nigdy nie była "stolicą Hiszpanii", gdyż została wzniesiona NIE PRZEZ
                  HISZPANÓW, lecz przez... Arabów z dynastii Nasrydów.

pl.wikipedia.org/wiki/Alhambra
                  O Alhambrze pisali już Victor Hugo, Teofil Gautier i Washington Irving
                  ("Opowieści Alhambry", 1829. Polecam lekturę, pani Kazimiero !

• suka1 Re: Kto jest najsłabszym ogniwem TVN ? 13.03.05, 21:25
                  jak widac ma cos wspólnego ta historia z twoim zyciem skoro sie tak rozlegle
                  wypowaiadasz na forum.
                  Kazia fafluni? cokolwiek to znaczy to chyba nie odnosi sie do niej, moze mówisz
                  o sobie goopia cipo!
                  I nie lubisz Kazi bo jest świetna, to zwykła zazdrosc?
                  • rybakiewicz Re: Kto jest najsłabszym ogniwem TVN ? 13.03.05, 21:31
                    suka1 napisała:

> moze mówisz
                    >
                    > o sobie goopia cipo!

Waaśnie!
                    • owca_czarna Re: Kto jest najsłabszym ogniwem TVN ? 13.03.05, 22:18
                      rybakiewicz napisał:

> suka1 napisała:
                      >
                      > > moze mówisz
                      > >
                      > > o sobie goopia cipo!
                      >
                      > Waaśnie!

co właśnie, co właśnie smile). Rybakiewicz wyrażaj sie ściślej.

czarna_owca
                    • owca_czarna Re: Kto jest najsłabszym ogniwem TVN ? 13.03.05, 23:01
                      rybakiewicz napisał:

> suka1 napisała:
                      >
                      > > moze mówisz
                      > >
                      > > o sobie goopia cipo!
                      >
                      > Waaśnie!

a to prezent !

najslabszeogniwo.onet.pl/2,prowadzaca.html
                      papa
                  • owca_czarna Re: Kto jest najsłabszym ogniwem TVN ? 13.03.05, 22:16
                    suka1 napisała:

> jak widac ma cos wspólnego ta historia z twoim zyciem skoro sie tak rozlegle
                    > wypowaiadasz na forum.
                    > Kazia fafluni? cokolwiek to znaczy to chyba nie odnosi sie do niej, moze mówisz
                    >
                    > o sobie goopia cipo!
                    > I nie lubisz Kazi bo jest świetna, to zwykła zazdrosc?

a dlaczego skarbie nie mam wypowiadać się na forum skoro jest to temat na
                    okrągło wałkowany w moim szanownym środowisku! Pani Kazia jest goopia jak but z
                    lewej nogi i mimo szacunku do wszystkich forumowiczów z Aquanetu muszę
                    powiedzieć Ci sunio1 goopia jesteś
                    smile) Hahaha a historia Kazi zgryzu kalafiorem mi smile))

czarna_owca
                    • suka1 Re: Kto jest najsłabszym ogniwem TVN ? 14.03.05, 17:40
                      twoje "szanowne" środowisko to te najsłabsze ogniwa co poodpadały w pierwszej
                      rundzie? Z tego co naokragło faflunisz to sama jesteś najsłabszym ogniwem.
                      Goopia zawistna ci.. otoczona słabymi ogniwami, twoi znajomi cos mówia o tobie
                      nie?
                      • owca_czarna Re: Kto jest najsłabszym ogniwem TVN ? 14.03.05, 18:43
                        suka1 napisała:

> twoje "szanowne" środowisko to te najsłabsze ogniwa co poodpadały w pierwszej
                        > rundzie? Z tego co naokragło faflunisz to sama jesteś najsłabszym ogniwem.
                        > Goopia zawistna ci.. otoczona słabymi ogniwami, twoi znajomi cos mówia o tobie
                        > nie?

Suko widać jak mało wiesz o tym teleturnieju. Żegnam
                        • suka1 Re: Kto jest najsłabszym ogniwem TVN ? 15.03.05, 19:37
                          za to ty wiesz za duzo i masz jak widac z tym problem. Mnie nie interesuja
                          twoje problemy, sama sobie radz biedna owieczko.
                  • ewa8a Do suki 1 13.03.05, 22:26
                    Nie wnoszę swojego zdania w rozwikłanie kwestii oceny urody (z aparatem i bez)
                    oraz elokwencji pani Kazimiery.Zbyt rzadko mam okazję widywać tę osobę ponieważ
                    wogóle nie toleruję takich kanałów jak TVN czy POLSAT.
                    Zastanawia mnie jedynie, czy miłość do Kazi tak cię zaślepiła czy przez
                    roztargnienie nazywasz tych, co mają inne poglądy niż ty tak wysublimowanymi
                    określeniami.
                    Słowo to zjawisko optyczne i akustyczne. W twoim przypadku ta optyka jest
                    wyjątkowo widowiskowa.
                    • wikul Bądźmy wyrozumiali dla ludzi zakochanych 13.03.05, 22:41
                      ewa8a napisała:

> Nie wnoszę swojego zdania w rozwikłanie kwestii oceny urody (z aparatem i
                      bez)
                      > oraz elokwencji pani Kazimiery.Zbyt rzadko mam okazję widywać tę osobę
                      ponieważ
                      >
                      > wogóle nie toleruję takich kanałów jak TVN czy POLSAT.
                      > Zastanawia mnie jedynie, czy miłość do Kazi tak cię zaślepiła czy przez
                      > roztargnienie nazywasz tych, co mają inne poglądy niż ty tak wysublimowanymi
                      > określeniami.
                      > Słowo to zjawisko optyczne i akustyczne. W twoim przypadku ta optyka jest
                      > wyjątkowo widowiskowa.

Dobrze że to napisała kobieta , delikatnie ale dobitnie . Co do miłości
                      robakiewicza bądźmy wyrozumiali . Ludzie trafieni strzałą Amora mają prawo
                      być nieobiektywni .
                    • suka1 Re: Do suki 1 14.03.05, 17:47
                      ewa8a napisała:

> Nie wnoszę swojego zdania w rozwikłanie kwestii oceny urody (z aparatem i
                      bez)
                      > oraz elokwencji pani Kazimiery.Zbyt rzadko mam okazję widywać tę osobę
                      ponieważ
                      >
                      > wogóle nie toleruję takich kanałów jak TVN czy POLSAT.
                      > Zastanawia mnie jedynie, czy miłość do Kazi tak cię zaślepiła czy przez
                      > roztargnienie nazywasz tych, co mają inne poglądy niż ty tak wysublimowanymi
                      > określeniami.
                      > Słowo to zjawisko optyczne i akustyczne. W twoim przypadku ta optyka jest
                      > wyjątkowo widowiskowa.
                      masz na mysli słowo ci..? nio cóz powiedziałam tylko prawde a prawda w oczy
                      kole?
                      Nic mnie nie zaslepiło darze sympatia kazie i lubie jej programy i nie znosze
                      gdy ktos twierdzi ze program powinien zniknac albo ze prowadzaca jest
                      nieopdpowiednia, skoro nie ogladaja to po co do jasnej qrwy sie wypowiadaja! Ja
                      na przykład nie oglądam programów ktore by mi nie odpowiadały ale nie
                      wypowiadam sie z nienawiscia na ich temat, nawet jak przypadkiem obejrze bo
                      niemam potrzeby. natomiast bede bronic programu który lubie.
                      A ty jak zazdroscisz to tez cie moge nazwac ci..!
                      • owca_czarna Re: Do suki 1 14.03.05, 18:57
                        suka1 napisała:

> do jasnej qrwy

śp Jacek Kuroń powiedział tak: "Qrwa" - Tego słowa mozna użyć tylko we właściwej
                        sytucji, bo jak się co naprawdę stanie, to co wtedy powiesz?

> Ja na przykład nie oglądam

od "Ja" zdania się nie zaczyna, bo to świadczy o niskiej kulturze "mówiącego"

czarna_owca
                        • rybakiewicz Re: Do suki 1 14.03.05, 19:32
                          owca_czarna napisała:

> suka1 napisała:
                          >
                          >
                          > > do jasnej qrwy
                          >
                          > śp Jacek Kuroń powiedział tak: "Qrwa" - Tego słowa mozna użyć tylko we właściwe
                          > j
                          > sytucji, bo jak się co naprawdę stanie, to co wtedy powiesz?
                          >
                          > > Ja na przykład nie oglądam
                          >
                          > od "Ja" zdania się nie zaczyna, bo to świadczy o niskiej kulturze "mówiącego"
                          >
                          >
                          >
                          > czarna_owca

Beczysz, owieczko, czy meczysz?

W zdaniu <Ja na przykład nie oglądam> zaimek <ja> umieszczono na pierwszym miejscu jak najbardziej poprawnie - dla twojej informacji: to jest słowo, na którym w tym zdaniu spoczywa akcent zdaniowy. <Ja> tak, <ktoś inny> może inaczej. Bez <ja> w tym miejscu wypowiedź nie miałaby sensu.

Nie na darmo nazwali cię czarną owcą. Wagary w szkole podstawowej? Inne młodzieńcze przewalanki?
                          • owca_czarna Re: Do suki 1 14.03.05, 19:54
                            rybakiewicz napisał:

> W zdaniu <Ja na przykład nie oglądam> zaimek <ja> umieszczono n
                            > a pierwszym miejscu jak najbardziej poprawnie - dla twojej informacji: to jest
                            > słowo, na którym w tym zdaniu spoczywa akcent zdaniowy.

napisałam, że od "Ja" się zdania nie zaczyna, ponieważ źle to świadczy o
                            autorze. Uczyli mnie, że kulturalniej stosować podmiot domyślny,

"Ja jestem najwspanialszy
                            Ja jestem nainteligentniejszy
                            Ja jestem najmądrzejszy
                            Ja jestem najlepszy
                            I ja to wszystko wymyśliłem
                            Rybakiewicz"
                            • rybakiewicz Re: Do suki 1 14.03.05, 20:08
                              Podmiot domyślny w zdaniu <ja na przykład nie oglądam> ?

"Na przykład nie oglądam".

Prawda, jakie to inteligentne?

Ja cię nie mogię, łowieczka.
                              • owca_czarna Re: Do suki 1 14.03.05, 20:20
                                rybakiewicz napisał:

> Podmiot domyślny w zdaniu <ja na przykład nie oglądam> ?
                                >
                                > "Na przykład nie oglądam".
                                >
                                > Prawda, jakie to inteligentne?
                                >
                                > Ja cię nie mogię, łowieczka.

Łojeje łoderwałeś z kłontekstu.
                                J_A NIE NAPISAŁAM, ŻE TO JEST ŹLE TYLKO, ŻE TO JEST NIEKULTURALNIE.
                                kapewu, a to jest róznica!
                                • rybakiewicz Re: Do suki 1 14.03.05, 20:51
                                  owca_czarna napisała:

> J_A NIE NAPISAŁAM, ŻE TO JEST ŹLE TYLKO, ŻE TO JEST NIEKULTURALNIE.
                                  > kapewu, a to jest róznica!

Ja nie napisałam -
                                  • owca_czarna Re: Do suki 1 14.03.05, 21:10
                                    rybakiewicz napisał:

> owca_czarna napisała:
                                    >
                                    >
                                    > > J_A NIE NAPISAŁAM, ŻE TO JEST ŹLE TYLKO, ŻE TO JEST NIEKULTURALNIE.
                                    > > kapewu, a to jest róznica!
                                    >
                                    > Ja nie napisałam -
                                  • wikul Muszę odwrócić twoją uwagę bo zamęczysz dziewczynę 14.03.05, 21:11
                                    Muszę odwrócić twoją uwagę bo zamęczysz dziewczynę . Zapraszam do Kazi u Joe
                                    Monster'a :

www.joemonster.org/article.php?sid=4446
                                    • suka1 Re: Niech ja meczy w koncu po co 15.03.05, 19:43
                                      taka wywłoka na forum, co sie tak martwisz o te "dziewczyne" moze to wcale nie
                                      dziewczyna?
                                      A tak wogóle widze ze czarna owca i wikul chyba nie maja co robic bo wciaz
                                      siedza na forum. Emeryturka czy szkoła podstawowa? Bo ludzie pracujacy nie maja
                                      czasu na takie głupstwa.
                                      • wikul Martw się o siebie bo cię jakiś kundelek zaskoczy 15.03.05, 22:50
                                        suka1 napisała:

>taka wywłoka na forum, co sie tak martwisz o te "dziewczyne" moze to wcale nie
                                        > dziewczyna?
                                        > A tak wogóle widze ze czarna owca i wikul chyba nie maja co robic bo wciaz
                                        >siedza na forum. Emeryturka czy szkoła podstawowa? Bo ludzie pracujacy niemaja
                                        > czasu na takie głupstwa.

Martw się o siebie bo cię jakiś kundelek zaskoczy i będą szczeniaki .
                                        Bardzo adekwatny nick sobie wybralaś . Pasuje jak ulał .
                        • suka1 Re: Do suki 1 15.03.05, 19:40
                          Bede uzywac qrwa i zaczynac zdanie od Ja kiedy tylko zechce. Zajmij sie swoja
                          kultura najsłabsze ogniwko.
                          • owca_czarna Re: Do suki 15.03.05, 23:50

Suko, ogniwo w łańcuchu pękło i przybiegłaś trochę sobie poszczekać?
                            • gini RePropozycja dla Rybakiewicza 16.03.05, 00:20

• rybakiewicz Re: RePropozycja dla Rybakiewicza 16.03.05, 06:32
                                Cześć Gini,

Feministą? Ja? Nawet mi się nie chce być męskim świnio-szowinistą, a co dopiero feministą.

Ale powiedz sama, co ta Janion uczestniczkom tego swojego niby literaturoznawczego seminarium kładzie/kładła do głów, że co absolwentka, to jakaś taka nie do życia. No zupełnie jak ci aktorzy u Grotowskiego. Nawet takiej ślicznej kresowej pannie Kazimierze literatura w głowie, a nie krzepka kawalerka.
            • wikul Re: Kto jest najsłabszym ogniwem TVN ? 13.03.05, 22:06
              owca_czarna napisała:

>
              > Wikul i tu ... całkowicie zgadzam się z tym co jest napisane. Przecież tego
              > programu nie można oglądać. Nigdy nie dotrwałam do końca, mimo że parę razy
              > występowali moi znajomi. Całe szczęście (jakie to nieładne brzmi!!!), że
              odpadl
              > i
              > w pierwszych rundach, bo głupio byłoby mi przyznać się, że tylko ze wzgledu na
              > kretyńskie zachowanie pani Kazi nie oglądałam ich zmagań turniejowych. Słabsze
              > ogniwa po powrocie z nagrania opowiadały, że Kazia, poza kamerami, jest miłą i
              > sympatyczną kobietą. a jej zachowanie wynika ze sceniariusza programu. Do mnie
              > jednak takie tłumaczenia nie przemawiały. Gdy Kazia zaczyna seplenić
              > zadrutowanym zgryzem robię pstryk pilotem. Taki jest mój i większości znajomyc
              > h
              > wybórsmile)
              >
              > czarna_owca

Po raz pierwszy w pełni sie z toba zgadzam . Z satysfakcją dostrzegłem również
              ze stać cię na własną ocenę bez zwracania uwagi na płeć czy poglądy ocenianej
              osoby .
              Pzdr.
              • cyber.nomad Re: Kto jest najsłabszym ogniwem TVN ? 13.03.05, 23:33

> > jednak takie tłumaczenia nie przemawiały. Gdy Kazia zaczyna seplenić
                > > zadrutowanym zgryzem robię pstryk pilotem.

Uwazam ze wpuszczanie na wizje ludzi majacych problemy z poprawna wymowa jest
                lekcewazeniem widzow. To brak profesjonalizmu.

• wikul Re: Kto jest najsłabszym ogniwem TVN ? 13.03.05, 23:46
                  cyber.nomad napisał:

>
                  >
                  >
                  >
                  > > > jednak takie tłumaczenia nie przemawiały. Gdy Kazia zaczyna sepleni
                  > ć
                  > > > zadrutowanym zgryzem robię pstryk pilotem.
                  >
                  > Uwazam ze wpuszczanie na wizje ludzi majacych problemy z poprawna wymowa jest
                  > lekcewazeniem widzow. To brak profesjonalizmu.

Ale to się zdarza , niestety .
                • rybakiewicz o co wam chodzi? bando hiperpoprawnościowców? 13.03.05, 23:53
                  charakterystyczna dla Kazimiery S. wymowa <r> mieści się w polskiej normie językowej.

Mnie ona się podoba.
                  • owca_czarna Re: o co wam chodzi? bando hiperpoprawnościowców? 14.03.05, 00:16
                    rybakiewicz napisał:

> charakterystyczna dla Kazimiery S. wymowa <r> mieści się w polskiej nor
                    > mie językowej.
                    >
                    > Mnie ona się podoba.

Jak Tobie się podoba to jest wszystko OK, przecież mi nie musi! Zdecydowanie
                    wolę abpralla smile))) A on przecież nie jest hiperpoprawnościowcem

czarna_owca smile))))))))))
                    • ewa8a Re: o co wam chodzi? bando hiperpoprawnościowców? 14.03.05, 00:24
                      wolisz Abpralla od Kazi ? Ucieszy się.
                  • cyber.nomad Re: o co wam chodzi? bando hiperpoprawnościowców? 14.03.05, 00:20
                    rybakiewicz napisał:

> charakterystyczna dla Kazimiery S. wymowa <r> mieści się w polskiej nor
                    > mie językowej.
                    A co z reszta alfabetu ?

> Mnie ona się podoba.
                    Mnie sie nie podoba.
                    • rybakiewicz Re: o co wam chodzi? bando hiperpoprawnościowców? 14.03.05, 00:26
                      cyber.nomad napisał:

> A co z reszta alfabetu ?
                      >

Masz kłopoty z wymową? Mogę ci dać adres do logopedy. Jak będziesz się starał, za parę lat może przestaniesz bełkotać.
                      • mallagenia Re: o co wam chodzi? bando hiperpoprawnościowców? 14.03.05, 00:38
                        Oddaję ci Kazię rybaku. Ja już sie zakochałam w innej pięknosci i mądrosci, ale
                        nie powiem w której.
                        • rybakiewicz Re: o co wam chodzi? bando hiperpoprawnościowców? 14.03.05, 09:34
                          Dzięki.

Teraz nareszcie mogę wrócić do podstawowego pytania tego wątku.
                      • owca_czarna Re: o co wam chodzi? bando hiperpoprawnościowców? 14.03.05, 00:41
                        rybakiewicz napisał:

> cyber.nomad napisał:
                        >
                        >
                        > > A co z reszta alfabetu ?
                        > >
                        >
                        > Masz kłopoty z wymową? Mogę ci dać adres do logopedy. Jak będziesz się starał,
                        > za parę lat może przestaniesz bełkotać.

ej ej ej. obrońco Kazi! Kiedyś było tak, że i nauczyciel nie mógł mieć wady
                        wymowy. Potem jakoś te wszystkie przepisy diabli wzięli. Tak samo nie mógł mieć
                        wady speaker tv, czy konferansjer /prócz Kyrdyńskiego/. Skoro Kazi w dojrzałych
                        latach w ramach trendu chciało się korygować zgryz, to juz jej brocha, że teraz
                        wielu telewidzów się z niej śmije.

Rybakiewicz, a skoro ją ajlawiu to zgłaszaj się na teleturniej, a wtedy na pewno
                        ona już Ci tę miłość wybije z głowy. hehehe smile))))))

czarna_owca
                        • rybakiewicz Re: o co wam chodzi? bando hiperpoprawnościowców? 14.03.05, 09:45
                          Wadą wymowy jest to, co przeszkadza odbiorcy w rozumieniu komunikatu językowego. Jeśli ktoś zamiast rurka mówi lulka lub jujka lub huhka, ma z pewnością wadę wymowy. Jeśli ktoś wymawia r jak Kazimiera S. lub Donald T., wady wymowy w rozumieniu polskiej normy językowej nie ma.

Owca może mówić beeeee lub meeee. Ale jeśli zamiast zwyczajnych beko-meków zaczyna wydobywać z siebie coś w rodzaju keee lub ćeeee - to ma oczywistą wadę wymowy. I należy się wówczas pochylić nad nią z odpowiednią troską. Podobnie jak nad czarną owcą.

Najlepiej - do rzeźni z mutantką.
                          • hymen Ty Rybakiewicz nie pierdol, 14.03.05, 11:21
                            tylko oświadczaj się Szczuce. Wskakuj we frak, kupuj kwiaty i w te pędy do
                            Kazi. Bez tego Twoja miłość jakaś bez jaj się wydaje.

Powodzenia smile))))))))
                            • pypcinski Ty Błoniak nie bądź wulgarny 14.03.05, 12:02
                              Zakochałem się platonicznie. Wiem, że nie mam szans.

Ale i tak (a może własnie dlatego) przykro mi, kiedy widzę zdjęcie mojego ideału kobiecości koło zdjęć koncesjonowanych wiedźm.

• pypcinski Re: Ty Błoniak nie bądź wulgarny 14.03.05, 12:04
                                A Rybakiewicz, jak chce, niech się oświadcza.
                              • hymen Eeeee, tam! Rybakiewicz 14.03.05, 12:30
                                pypcinski vel rybakiewicz napisał:

> Zakochałem się platonicznie. Wiem, że nie mam szans.

Ty prymityw i bez jaj facet jesteś. Pasujecie z Kazimierą do siebie jak ulał.
                                • rybakiewicz Re: Eeeee, tam! Rybakiewicz 14.03.05, 12:58
                                  hymen napisał:

> pypcinski vel rybakiewicz napisał:
                                  >
                                  > > Zakochałem się platonicznie. Wiem, że nie mam szans.
                                  >
                                  > Ty prymityw i bez jaj facet jesteś. Pasujecie z Kazimierą do siebie jak ulał.

A dlaczego znowu prymityw? Nie widzisz, że nie chciałem zaczynać rozmowy o moim ideale pod własciwym nazwiskiem? No przecież zabiłbym od razu wątek. A ty, Błonkowiec, nie zgrywaj takiego znów zucha. Widzę, że wystąpiłeś w tym jakimś TV-programie i ci się oberwało. I słusznie.
                                  • hymen Re: Eeeee, tam! Rybakiewicz 14.03.05, 14:44
                                    rybakiewicz napisał:

> A dlaczego znowu prymityw? Nie widzisz, że nie chciałem zaczynać rozmowy o
                                    moim
                                    > ideale pod własciwym nazwiskiem? No przecież zabiłbym od razu wątek. A ty,
                                    Bło
                                    > nkowiec, nie zgrywaj takiego znów zucha. Widzę, że wystąpiłeś w tym jakimś TV-
                                    p
                                    > rogramie i ci się oberwało. I słusznie.

Prymityw ma zwykle błoniaste skojarzenia ale to ujdzie w forumowym tłoku.
                                    Prawdziwy ptymitywizm to oznajmienie wszystkim o terminie ślubu bez
                                    poinformowania o tym swojej wybranki a w tym konkretnym przypadku wyznanie
                                    miłości Szczuce bez wręczenia jej kwiatów. Moje nieznane mi występy w TV nie
                                    maja tu zadnego znaczenia smile)).
                                • owca_czarna Ze śpiewem na ustach do Kazi 14.03.05, 13:03
                                  hymen napisał:

> pypcinski vel rybakiewicz napisał:
                                  >
                                  > > Zakochałem się platonicznie. Wiem, że nie mam szans.

Wiecheć w garść i zze spiewem na ustach do Kazi

Juz wiosna
                                  Podrosła
                                  I bzami tchnie.
                                  Kaziu, Kaziu, Kaziu zakochaj się!
                                  Bez rosy
                                  Po nocy
                                  I listek schnie.
                                  Kaziu, zakochaj się.
                                  Zawsze sama,
                                  Wciąż full dam,
                                  Jak to pojąć mam?
                                  Uroczej Iwonce N.
                                  Odebrałeś sen!
                                  Jak pąki
                                  Iwonki
                                  Jagody dwie.
                                  Kaziu, zakochaj się!

Ta-da-da... Tari-dari tari-ru-um da
                                  Ta tari - dari tari-ru-um-da
                                  Ta-tari-tari-tari-tari-tari-tari-tari-tara-a

Juz lato
                                  Swym kwiatom
                                  Motylki śle
                                  Kaziu, Kaziu, Kaziu zakochaj się!
                                  Spójrz drące
                                  Na łące
                                  Sylwetki te.
                                  Kaziu, no gdzie ty gdzie?
                                  Zawsze sama,
                                  Wciaż full dam,
                                  Czy ja żyć tak mam?
                                  W prześlicznej Małgosi F.
                                  Wrze dla ciebie krew.
                                  Małgosię
                                  Na oślep
                                  Brać każdy chce.
                                  Kaziu, zakochaj się!

Juz jesień
                                  Łzy niesie
                                  Teresie B.
                                  Kaziu, Kaziu, Kaziu z Teresa żle.
                                  Juz zima
                                  Sie ima
                                  Wzorków na szkle...
                                  Kaziu, zakochaj się!
                                  No a ja,
                                  Czyżbym ja,
                                  Był już zły do cna?
                                  I wdzięk mam i własny dach,
                                  Domek cały w bzach.
                                  Do twarzy
                                  Mi marzyć
                                  Przed domkiem w bzie.
                                  Kaziu, ty kochasz mnie?

Rybakowski, szanse masz!

Kabaret Starszych Panów + czarna_owca
                                  • wikul Re: Ze śpiewem na ustach do Kazi 14.03.05, 14:14
                                    owca_czarna napisała:

> Rybakowski, szanse masz!

Pod warunkiem że nie będzie zmieniał co chwilę nazwisko .
                                    • owca_czarna Re: Ze śpiewem na ustach do Kazi 14.03.05, 14:29
                                      wikul napisał:

> owca_czarna napisała:
                                      >
                                      > > Rybakowski, szanse masz!
                                      >
                                      >
                                      > Pod warunkiem że nie będzie zmieniał co chwilę nazwisko .

I tak wie, że o nim mowa.
                                      • hymen Kazia mu wszystko wybaczy! 14.03.05, 14:50
                                        Bo to miłość jest.
                                    • rybakiewicz Re: Ze śpiewem na ustach do Kazi 14.03.05, 14:46
                                      wikul napisał:

> Pod warunkiem że nie będzie zmieniał co chwilę nazwisko .

Te, Wikul - jak orzeczenie zaprzeczone, to dopełnienie nie w bierniku a w dopełniaczu, OK?

Nie zmieniałem nazwiska (dopełniacz!) co chwilę, zmieniłem nazwisko (biernik!) tylko raz - żeby pasowało do Kazimiery S. To dowód mojego wielkiego i czystego uczucia.

A co - może nie?
                                      • wikul Re: Ze śpiewem na ustach do Kazi 14.03.05, 15:02
                                        rybakiewicz napisał:

> wikul napisał:
                                        >
                                        >
                                        > > Pod warunkiem że nie będzie zmieniał co chwilę nazwisko .
                                        >
                                        >
                                        > Te, Wikul - jak orzeczenie zaprzeczone, to dopełnienie nie w bierniku a w
                                        dopeł
                                        > niaczu, OK?
                                        >
                                        > Nie zmieniałem nazwiska (dopełniacz!) co chwilę, zmieniłem nazwisko
                                        (biernik!)
                                        > tylko raz - żeby pasowało do Kazimiery S. To dowód mojego wielkiego i
                                        czystego
                                        > uczucia.
                                        >
                                        > A co - może nie?

Masz rację tylko to cię i tak do Kazi nie zbliża . Skorzystaj z jednego z ww.
                                        adresów i oświadcz się oblubienicy .
                          • owca_czarna Re: o co wam chodzi? 14.03.05, 14:25
                            rybakiewicz napisał:

> - do rzeźni z mutantką.

a Ciebie do przetwórni rybnej, tylko byłby problem bo mógłbyś stanąć komuś ością
                            w gardle.

czarna_owca
    • owca_czarna Re: Zakochałem się w Kazimierze Szczuce 14.03.05, 21:07
      Polecam

www.fabrica.civ.pl/modules.php?name=News&file=article&sid=19243
      nie czuję się osamotniona w swojej opinii

dla równowagi podam link

theweakestlink.mylog.pl/
      autor bloga potwierdził opinie moich znajomych, że :

"Słabsze ogniwa po powrocie z nagrania opowiadały, że Kazia, poza kamerami, jest
      miłą i sympatyczną kobietą. a jej zachowanie wynika ze sceniariusza programu."

forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=13&w=21516176&a=21606051

Kazi nie muszę lubić, a swoją opinię Rybakiewicz mam prawo wyrażać wszędzie i tu
      na forum też.

czarna_owca
      • rybakiewicz Re: Zakochałem się w Kazimierze Szczuce 14.03.05, 21:42
        owca_czarna napisała:

> Kazi nie muszę lubić, a swoją opinię Rybakiewicz mam prawo wyrażać wszędzie i t
        > u
        > na forum też.
        >

Ależ oczywiście, droga łowczuchno bruneteczko. Ale nie przeszkadzaj innym w wyrażaniu tego samego.

Tak naprawdę, to mnie interesuje jedynie odpowiedź na pytanie, co zdjęcie takiej kobiety jak Kazimiera S. robi w towarzystwie zdjęć żałosnych istot typu Szyszkowska.

A tu nagle się okazuje, że masz do Kazimiery S. stosunek wybitnie osobisty - i to z powodu jakiegoś głupawego programu telewizyjnego.

Naprawdę oglądasz takie programy?

Jakie to wzruszające ---
    • mallagenia Rybak, idź się oswiadczyc wreszcie 14.03.05, 21:59
      i nie zawracaj nam głowy. Napisz tylko, jak odstaniesz kosza albo czarną
      polewkę.
      • rybakiewicz Re: Rybak, idź się oswiadczyc wreszcie 14.03.05, 22:04
        mallagenia napisała:

> i nie zawracaj nam głowy

Kto to jest <nam>, wredna (mala) Gieńko?

• mallagenia Rybak, oswiadcz sie wreszcie 16.03.05, 07:40
          Stale zawracasz nam głowę. Idź się oswiadczyc i potem nam zamelduj jak poszło.
          Wypijemu z toba szampana, albo sie spijemy solidarnie z rozpaczywink) Wino
          rodzynkowe w amforze już czeka na plaży Morza Egejskiego.
    • rhinoceros No to do setki - up 15.03.05, 16:28
      Czego się nie robi dla kresowej ślicznotki!
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka