Dodaj do ulubionych

_____________________________Urban = Patience = ?

14.05.05, 13:04
Wyszło szydło z worka. Bolszewik inaczej nie potrafi.
Swój ciągnie do swego gdy maskarada się wyjaśnia.
Dawno wiadomo z kim trzyma Michnik ( Kiszczak, Jaruzelski, Kwasnieski)
Juz wiadomo z kim trzyma Frasyniuk ( Borowski, Cimoszewicz, Hausner)
No i w końcu wiadomo z kim tzryma Patiente (Urban)
A metody identyczne.

Choćby najbardziej absurdalne...
Bolszewik nie cofnie się przed żadnym oszczerstwem w obliczu prawdy.
Żałosne i podłe.

forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=13&w=23902396
Pokojowa rewolucja islamska przez Hasza

No cóż można powiedzieć. Hasz rozszerza wpływy, no nie? Poniekad to prawda.
Kazdy Hasz ma swoj ogrodek. Swoja droga, juz raz im sie taka rewolucja
pokojowa prawie udala, w Libanie. Sami z siebie doszli do tego, ze
uniwersytety sa rowniez dla kobiet. Ale okupanci z Europy wszystko zepsuli.
Zaprawde, powiadam wam, Europa to zgnilizna moralna.
Obserwuj wątek
    • hasz0 ______________________Urban = Patience 14.05.05, 13:07
      forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=13&w=23853546&a=23901986
      • hasz0 ______link do nast insynuacji moczarowej 14.05.05, 13:11
        forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=13&w=23853546&a=23872287
    • hasz0 Urban = Patience 14.05.05, 13:14
      forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=13&w=23853546&a=23853546
      • marianna.rokita Re: Urban = Patience 14.05.05, 13:20
        Tak jasne.Jak wiadomo, Urban mieszka we Wroclawiu. I tak naprawde jest
        kobieta!!!

Daj spokoj Hasz, w kazdym tygodniku mozna znalezc czasem cos dobrego.Dotyczy to
        takze NIE.
        • hasz0 Przeprosiłem na zapas bo chciała i to ją ośmieliło 14.05.05, 13:42
          - taka prostacka zagrywka.
          Pasuje do budki z piwem.
          Zas cywilizowana osoba na Uniwersytecie - znanym w latach 60-ych z nasycenia
          esbecją - powinna się tym bardziej wystrzegać ubeckich metod.

Gdy spróbuje się bronić kościoła czy radia przed ubeckimi metodami
          musi się od pewnych osób oczekiwać epitetów w stylu
          "państwo wyznaniowe" lub "rewolucja islamska".
          Niestety. Koneczny się kłania z wnioskami o cywilizacjach.

Oszczerstwo i kłamstwo czyjaż to metoda?

Znany tu jestem z tego, ze nie obrażam personalnie, nie stosuję oszczerstw
          ani inwektyw w stosunku do polemisty.
          Ale są tu niestety tacy, którzy w sytuacji gdy im zabraknie argumentu
          - łapią się brzytwy oszczerstwa.
          Niezaleznie od statusu społecznego, wykształcenia i jak widać watpliwej jakości
          kultury i wyznawanych zasad.
          • marianna.rokita Re: Przeprosiłem na zapas bo chciała i to ją ośmi 14.05.05, 14:09
            Czekaj, czekaj, bo sie zapedziles.

Widzisz, to nie Patience podrzucila link do NIE, tylko ja.. Poza tym, nie
            mozesz cytatow uznac za ubeckie metody.Poza tym Iza Kosmala ma dwadziescia
            kilka lat Popatrz na zbieznosc pomiedzy wypowiedziami Hitlera i Giertycha.Nie
            dostrzegasz jej ? Ja dostrzegam. I jesli jej Giertych nie dostrzeze, prosze
            bardzo niech pozywa NIE.
            Moze sie to skonczyc tym,ze mu partie wykresla z rejestru, bo jego wypowiedzi
            sa prawie identyczne, jak "Fuhrera".Widze tu podobientwo z pewnym panem,ktory
            tez NIE i Ize chce ciagac po sadach za tekst pod tytulem "Chlopak
            Rokity".Rowniez zycze powodzenia.
            O Urbanie mozna powiedziec wszystko, ale nie to,ze nierzetelnie przygotowywuje
            teksty. Nie raz w redakcji widzialam, jak sztab prawnikow nad nimi sleczy,
            autor jest odpytywany przez 3 naczelnych,musi miec kwity,nagrania itp.itd.
            A w razie czego,gdy czegos brakuje,za osoba publiczna puszcza sie paparazzich
            itp.itd. Tak jak w Fakcie.Czy sie to komu podoba, czy nie podoba, Urban
            przegrywa malo ktory proces.

I nie jest to prostacka prowokacja.Ale bardzo dobry i bardzo prosty pomysl.
            A Patience nalezy sie podziekowanie za utworzenie forum stop LPR smile
          • jaceq Re: Przeprosiłem na zapas bo chciała i to ją ośmi 14.05.05, 15:43

hasz0 napisał:
            > Gdy spróbuje się bronić kościoła czy radia przed ubeckimi metodami
            > musi się od pewnych osób oczekiwać epitetów w stylu
            > "państwo wyznaniowe" lub "rewolucja islamska".

Rozumiem, że piszemy o metodach.
            Sądzę, że w jakiejś mierze np. ataki ZMPowskich jaczejek piewców
            socjalistycznej moralności, wystrojonych w czerwone chusty jak baby na odpust,
            na np. bikiniarzy czy niszczenie przez ww. jaczejki przejawów nie-
            socrealistycznej aktywności artystycznej - otóż sądzę, że mogły one mieć
            miejsce z UBeckiego podpuszczenia i w tym względzie możemy mówić o metodach
            ubeckich. Teraz wystarczy owym aktywistkom wymienić niektóre atrybuty (np.
            chusty na berety), państwo wyznaniowe zmienia obiekt kultu ze Stalina na... i
            co otrzymujemy? Poślicę Szumską w niekonwencjonalny sposób promującą artystkę
            Nieznalską, posieła Tomczaka, który moimi pieniędzmi chce opłacić sztraf za
            niszczenie mienia itp., itd. A nad tym wszystkim hauptleiter Gie. z komisji
            sejmowej robiący sobie megafon wyborczy.

> Koneczny się kłania z wnioskami o cywilizacjach.

Pomijając, że wnioski Konecznego nieco przeterminowane są (jak na wnioski), to
            gdzie byś znalazł lepszych współczesnych spadkobierców turańskiej, jak nie we
            Wszypolskiej?

• patience dziekuje za uznanie;) 14.05.05, 13:27
      Los rzecznika rzadu? Kusisz Pierscieniem Wladzy?

Apage, Satanas...
      • hasz0 Re: dziekuje za uznanie;) 14.05.05, 13:47
        Chamstwem i oszczerstwem sam(a) się nakarm!

Ja przeprosiłem na zapas.
        Myślałem, że się zmieniłeś (-aś)
        ale uczę się na błędach - nawet od Satana.
        P.S.
        A własnie
        Co to znaczy Apage?
        • marianna.rokita Re: dziekuje za uznanie;) 14.05.05, 14:00
          To znaczy :idz precz po lacinie.
        • patience Re: dziekuje za uznanie;) 14.05.05, 14:22
          Znaczy, zgin przepadnij silo nieczysta, czyli Pokuso.

A pozatym puknij sie w lepetyne. Ja cie w tamtym tekscie co cie tak wzburzyl,
          uhonorowalam. Ta dyktatura w uzbekistanie jest krwawa, skierowana przeciwko
          muzulmanom. Tortury i zabijanie na porzadku dziennym. Byloby bardzo latwo,
          wydawaloby sie, zasadzic tam skrajny islamizm. A jednak nie - reakcja
          tamtejszych sunnitow jest taka, zeby na terror odpowiedziec pokojowa rewolucja.
          Biznes, miejsca pracy niezalezne od rzadowych i edukacja, w tym edukacja kobiet.
          To bardzo inne oblicze islamu niz to do ktorego sie przyzwyczailismy z doniesien
          o Talibach. Skojarzyli mi sie z twoim ogrodem, balwanie jeden, a ty wiecej
          czytaj gazet. Od rana sledze co tam sie dzieje, info z 2 godzin temu jest, ze
          pierwsi uchodzcy w liczbie 4 tysiecy dotarli do granicy z Kyrgistanem, a na
          placu gdzie policja wczoraj strzelala znowu zgromadzili sie ludzie, przyniesli
          ciala 6 zabitych. Szef tamtejszej organizacji praw czlowieka mowi ze osobiscie
          widzial ciezarowki, ktorymi wywozono ciala. Gosc z Associated Press podaje ze
          widzial osobiscie 23 osoby zabite, podaje sie liczby od 200 do 300, mowi tez ze
          dzisiaj ufortyfikowano posterunki policji. A gdybys dalej nie kapowal, to
          prezydent jest z rosyjskiego mianowania, swegto czasu sprzeciwial sie
          niepodleglosci Uzbekistanu. Putin jest umaczanu, bo jak sie wszystko zaczelo, to
          do dziennikarzy nadawal, ze to jest "wewnetrzna sprawa Uzbekistanu". A z twoim
          ogrodem mi sie skojarzylo, bo uzbekowie maja swojego przywodce duchowego, ktory
          wlasnie cos w rodzaju ogrodu im pokazal, zanim go zamkneli. Niesamowity gosc,
          troche jak lama tybetanski. No a teraz pewnie bedzie rozlew krwi...sad
          • hasz0 Wybacz dobra kobietoSprzątać musiałem nie czytac/n 14.05.05, 16:04
            • patience Dobry mezczyzno specjalnie dla ciebie watek zrobil 14.05.05, 16:29
              zrobilam z podkladem wyjasniajacym, dlaczego protestowali.
              forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=13&w=23913071
    • centre.gravity Re: _____________________________Urban = Patienc 14.05.05, 14:08
      oj moher, jakbys czasami poczytal urbana, moze bys troche zmadrzal. to radyjo
      niezle cie oglupia. dobrze, ze choc czytujesz patience, choc w twoim wieku juz
      chyba za pozno na jakakolwiek zmiane na lepsze. teraz tylko rozaniec w dlon i
      zdrowaski klepac.
      • hasz0 Re: _____________________________Urban = Patienc 14.05.05, 16:33

> choc w twoim wieku juz
        > chyba za pozno na jakakolwiek zmiane na lepsze. teraz tylko rozaniec w dlon i
        > zdrowaski klepac.

Durną młodość cieszy, że dobrej starości nie doczeka - pogratulować motywu!
        Ja ci życzę mej kondycji psychicznej i fizycznej
        jaką mam teraz - w wieku 40 lat. I wierz mi - nie jestem złosliwy - tak jak ty.
        Jeśli dla ciebie 60 to starość i brak nadziei - to kim ty będziesz za 10 lat?
        Znam wielu takich starych 30 - 40latków. To oni jako pracoholicy piszą
        ogłoszenia anonsy - poszukuję 25 letniej z dużym biustem i z wieloletnim
        doświadczeniem językowo-technicznym do pracy zespołowej.
        Zamiast pójść do poradni geriatryczno-seksualnej.

• hasz0 up/nt 15.05.05, 14:38
          a
        • marianna.rokita Re: _____________________________Urban = Patienc 15.05.05, 15:31
          Ty, no nie sadzisz chyba,ze Patience szuka kogos o duzym biuscie w wieku 25 lat?
          smile
          • hasz0 Cierpliwa poszukuje raczej straconego czasu na F/n 15.05.05, 21:07
            • patience a ty czego szukasz?/nt 15.05.05, 21:13

• hasz0 Prawdy o innych i o sobie/n 15.05.05, 21:18
                • patience to trzeba uscislic, w ktorym czasie? 15.05.05, 21:37
                  Prawda o sobie i innych zalezy miedzy innego w jakim czasie sie jej szuka. Moze
                  i stracony, bo ja wiem? Jakas wspinaczka, w kazdym razie, w ktorej z gory
                  wiadomo, ze szczyt nieosiagalny.

tratwa.blox.pl/resource/parabola1.jpg
            • karlin Raczej straconych złudzeń 15.05.05, 21:22
              Niecierpliwie.
    • karlin "Gdyby Urban włożył turban 15.05.05, 21:21
      to zamiast świni byłby Chomeini" - śpiewał ongiś Zembaty...

smile
      • hasz0 ____________________na serio to 15.05.05, 21:36
        przedtem myślałem, że w Polsce mieszkają Polacy.

Po eksperymencie szukania prawdy o nas na tym F. doszedłem do wniosku, że jest
        nas tylko dwóch. No może jszcze paru...

A jeszcze ci co korzystają z tych możliwości - jakie przecież zawdzieczją w
        jakijś części nam - nie zasługują na te możliwości WCALE!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
        Porażająca prawda.

Takie popieżrdolone pokolenie oportunistów, lizusów, karirowiczów i egoistów
        niezdolne do protestu i solidarności. Tfuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuu.
        • patience Re: ____________________na serio to 15.05.05, 21:39
          Wyraz 'patriotyzm' mial inne znaczenie przed wojna i teraz.

forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=13&w=23660918&a=23660918
        • karlin Przed czem? 15.05.05, 21:41
          Polska to Kraina Ro-Ro, robaczków i roślinek.

Niczym się nie interesuj, w nic się nie angażuj.

Daj się hodować, uprawiać i olewać.

Byle obficie.

No i leje się tego niemało...
          • hasz0 A o czemże ja pisze jak nie babelizacji sarmacji? 15.05.05, 21:47
            towarzysz - spalone piękno słowo
            solidarność - napluć szkoda
            patriotyzm - w połowie zmiany.......

Tuwim że to to wim!
            • karlin Nie Izaak, tylko Alojzy 15.05.05, 21:53
              Nie Babel, tylko Bąbel. Jak u Brzechwy.

Wszystko już sięga taniej groteski, tylko licznik kosztów po naszej stronie
              szaleje.
              • hasz0 Re: Nie Izaak, tylko Alojzy 16.05.05, 07:47
                posiany ideał pragmatyczności wyzuty ze zrozumienia podstawowych relacji z
                innymi, zachęca do nadużywania wolności "od" kosztem wolności "do" i
                wolności "dla".
                Nowy, młody neoliberał jedzie do pracy mysląc jak pozbyc się bardziej
                efektywniejszego, madrzejszego choć naiwnie solidarnego i bardziej
                doświadczonego kolegę.
                Jak podzielić jego zarobki z zagranicznym inwestorem nazywając to transformacją
                lub przekształceniem.
                Jedzie niezdarnie zajmując oba pasy ruchu, chociaż płaci składke za korzystanie
                z jednego, nie widząc po drodze plajtujących na poboczach szpitali, których
                kiedys będzie potrzebował.
                A gdy mu się uda dojechac do celu mysli, że jest mądrzejszy i lepszy od
                jakże nie na czasie, jakże wstretnie zmurszałego, totalnie nie trendy - tego
                solidarnego starucha!
                • karlin 15 lat temu 16.05.05, 11:30
                  rozpoczęto hodowlę janczarów, dla których wszelki solidaryzm, już nie tylko
                  narodowy ale i grupowy, to wróg numer jeden wizji ich osobistego sukcesu i
                  kariery.

Nasz polski miniarmageddon rozegra się za jakieś 20 lat, gdy naprzeciw siebie
                  staną armie etycznie bezprizornych i pokolenie JP II.

Świat, o który rozegra się bitwa, będzie światem naszych wnuków.

Czyli światem elity w oceanie barbarii, lub trzymanych w klatkach dziwadeł ku
                  uciesze tłuszczy w tej barbarii imperium.
    • rycho7 13:04 a Hasz juz nawalony? n/t 24.05.05, 08:06
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka