Dodaj do ulubionych

Wlasciwie to dlaczego homoseksualistom odmawia

20.05.05, 21:39
sie prawa do zawierania zwiazkow malzenskich? Skoro dwoje doroslych ludzi
zyje ze soba, mieszka, prowadzi wspolny dom to dlaczego nie mieliby tego
zwiazku usankcjonowac?
Obserwuj wątek
    • allegro.con.brio Re: Wlasciwie to dlaczego homoseksualistom odmawi 20.05.05, 21:55
      kanalia11 napisał:

> sie prawa do zawierania zwiazkow malzenskich?

To nie jest prawda. Każdy homoseksualista może zawrzeć taki związek. Wystarczy
      że znajdzie sobie odpowiednią kandydatkę, która zgodzi się za niego wyjść. Jak
      więc widzisz nie ma mowy o żadnym dyskryminowaniu. Homoseksualiści mają
      dokładnie takie same prawa, jak ja czy Ty.
      • kanalia11 To nie byla odpowiedz na moje pytanie 20.05.05, 22:04

• allegro.con.brio Re: To nie byla odpowiedz na moje pytanie 20.05.05, 22:09
          Bo zadajesz pytanie zawierające błędną tezę. Którą, nie chwaląc się, we
          wcześniejszym swoim poście obaliłem.
          • kanalia11 Jestem pewny ze pomimo blednej tezy doskonale 20.05.05, 22:25
            zrozumiales intencje mojego pytania. Poza tym, nawiazujac do Twojego
            wczesniejszego, obalajacego postu, to w przypadku kiedy lesbijka znajdzie sobie
            partnerke gotowa wyjsc za nia to Twoim zdaniem nie ma problemu?
            • allegro.con.brio Re: Jestem pewny ze pomimo blednej tezy doskonale 20.05.05, 22:28
              kanalia11 napisał:

> zrozumiales intencje mojego pytania. Poza tym, nawiazujac do Twojego
              > wczesniejszego, obalajacego postu, to w przypadku kiedy lesbijka znajdzie sobie
              >
              > partnerke gotowa wyjsc za nia to Twoim zdaniem nie ma problemu?

Oczywiście. Gdyż jeśli zrobi to samo nie-lesbijka, będzie dokładnie to samo. smile
    • abprall Re: Wlasciwie to dlaczego homoseksualistom odmawi 20.05.05, 21:57
      ..spierdulaj, temat byl po stokroć ćwiczony na wszystkich forumowych
      poligonach ...

-----------------------
      pieprzone pedało-cywile
      • kanalia11 Nienawidzisz pedalow zolnierzyku? Proponuje 20.05.05, 22:10
        obejrzec film "American beauty". Tam tez byl zolnierzyk co pedziow nie lubil...
    • gini Re: Wlasciwie to dlaczego homoseksualistom odmawi 20.05.05, 22:08
      kanalia11 napisał:

> sie prawa do zawierania zwiazkow malzenskich? Skoro dwoje doroslych ludzi
      > zyje ze soba, mieszka, prowadzi wspolny dom to dlaczego nie mieliby tego
      > zwiazku usankcjonowac?

A dlaczego nie usankcjonowac zwiazku osmiu ludzi czy tez dwudziestu?
      Skoro jedyne kryteria, to byc doroslym zyc ze soba i mieszkac miec wspolny dom,
      to w czym problem?
      Czemu tego nie usankcjonowac w koncu.
      • kanalia11 Ano wlasnie. Nie zastanawialem sie nad tym 20.05.05, 22:12
        co prawda ale czemu nie? Jesli taka ich wola.
        • gini Re kanalia 20.05.05, 22:19
          A Ty wszystkich lubisz bez wyjatku?
          • kanalia11 Oczywiscie ze nie. Wielu wrecz nienawidze. 20.05.05, 22:27
            Tylko co z tego???
            • gini Re: Oczywiscie ze nie. Wielu wrecz nienawidze. 20.05.05, 22:31
              kanalia11 napisał:

> Tylko co z tego???

No widzisz, ja nie cierpie pedalow.
              • landkarte Re: Oczywiscie ze nie. Wielu wrecz nienawidze. 20.05.05, 22:36
                zrobili ci cos zlego?
                • gini Re: Oczywiscie ze nie. Wielu wrecz nienawidze. 20.05.05, 22:49
                  landkarte napisał:

> zrobili ci cos zlego?

Nie cierpie koloru fioletowego, i tez mi nic ten kolor nie zrobil zlego, poza
                  tym nie cierpie szpinaku, choc tez mi nic zlego nie zrobil, a wrecz przeciwnie,
                  ponoc zdrowy jest i pozywny.
                  • landkarte Re: Oczywiscie ze nie. Wielu wrecz nienawidze. 20.05.05, 22:52
                    niecierpienie to twoja glowna cecha.
                    • gini Re: Oczywiscie ze nie. Wielu wrecz nienawidze. 20.05.05, 23:23
                      landkarte napisał:

> niecierpienie to twoja glowna cecha.

Masz racje, niecierpoenie, to jest to, w koncu nie jestem masochistka.
                  • kanalia11 Re: Oczywiscie ze nie. Wielu wrecz nienawidze. 20.05.05, 22:54
                    Coz za trafne porownania!!! Najbardziej spodobalo mi sie to ze
                    szpinakiem.Pogratulowac wyczucia
              • kanalia11 No tak. To jest powazny argument przeciw slubom 20.05.05, 22:36
                homoseksualnym
                • tad9 Allegro ma rację 20.05.05, 23:16
                  Homoseksualiści nie są w Polsce dyskryminowani. Każdy homoseksualista - jeśli
                  tylko zechce, i jeśli znajdzie partnerkę - może zawrzeć związek małżeński.
                  Prawo jest na homoseksualizm "ślepe". To, że "małżeństwo" jest w Polsce
                  zdefiniowane jako związek dwóch osób różnej płci nie dyskryminuje
                  homoseksualistów w ŻADEN sposób. Można mówić o pewnych PRZYWILEJACH dla
                  małżeństw, ale z tego NIE wynika dyskryminacja dla niezamężnych (niezależnie od
                  ich "orientacji seksualnej), tak jak z faktu, że pewne przywileje mają
                  kombatanci (np. pewne zniżki), nie wynika, że nie-kombatanci są dyskryminowani.
                  Gadanina o "dyskryminacji homoseksualistów" to zwykła propaganda.
                  • gini Re: Allegro ma rację 20.05.05, 23:28
                    tad9 napisał:

> Homoseksualiści nie są w Polsce dyskryminowani. Każdy homoseksualista - jeśli
                    > tylko zechce, i jeśli znajdzie partnerkę - może zawrzeć związek małżeński.
                    > Prawo jest na homoseksualizm "ślepe". To, że "małżeństwo" jest w Polsce
                    > zdefiniowane jako związek dwóch osób różnej płci nie dyskryminuje
                    > homoseksualistów w ŻADEN sposób. Można mówić o pewnych PRZYWILEJACH dla
                    > małżeństw, ale z tego NIE wynika dyskryminacja dla niezamężnych (niezależnie
                    od
                    >
                    > ich "orientacji seksualnej), tak jak z faktu, że pewne przywileje mają
                    > kombatanci (np. pewne zniżki), nie wynika, że nie-kombatanci są
                    dyskryminowani.
                    >
                    > Gadanina o "dyskryminacji homoseksualistów" to zwykła propaganda.

Dodam od siebie, ze pary malzenskie heteroseksualne sie rozchodza, (tylko po to
                    by zyc dalej),bo jakies tam wzgledy finansowe.Kolega krecio 52 gdzies tam
                    rozpaczal pod ilomas nickami.

• allegro.con.brio Re: Allegro ma rację 20.05.05, 23:33
                    Tak nie na temat. Czy Ty jesteś TEN 't' który kiedyś pisał na F. Kraj i czasem
                    na F. Aktualności? Przewija się tu tylke nicków, że trudno mi zapamiętać.
                    • marianna.rokita Gienka 20.05.05, 23:35
                      hipotetycznie : a gdyby twoj ukochany Brel byle gejem i stwierdzil,ze musi miec
                      za meza/zone swojego partnera to co bys powiedziala? Szczerzesmile))))))
                      • allegro.con.brio Re: Gienka 20.05.05, 23:40
                        Dowodziło by to wprost, że pedałom jednak wolno brać ślub.
                      • gini Manka 20.05.05, 23:48
                        marianna.rokita napisała:

> hipotetycznie : a gdyby twoj ukochany Brel byle gejem i stwierdzil,ze musi
                        miec
                        >
                        > za meza/zone swojego partnera to co bys powiedziala? Szczerzesmile))))))

Uwielbiam, Czajkowskiego, uwielbiam, Leonarda da Vinci, uwielbiam Michala
                        Aniola, jakos tam sobie radzili chlopcy ,bez slubow.Tak jak i radza sobie inne
                        pary hetero .Nie mam danych gdzies tam mi uciekly.
                        W Belgii , po uzyskaniu prawa do zawarcia zwiazku , skorzystalo z tego prawa
                        ulamek procenta, tzn, ci, ktorzy mieli jakis tam interes finansowy.
                        • marianna.rokita Re: Manka 20.05.05, 23:52
                          Gienka ale gdyby Brel sie uparl i chcial wziac slub ze swoim partnerem ? To
                          co ?
                          • gini Re: Manka 21.05.05, 00:27
                            marianna.rokita napisała:

> Gienka ale gdyby Brel sie uparl i chcial wziac slub ze swoim partnerem ? To
                            > co ?

To powiedzialabym nie i tyle.
                            Sprawa druga, przeciez mnie nic do tego kto tam zyje ze swoim partnerem.
                            Zylas ze swoim partnerem bez slubu iles tam czasu, uwazasz, ze slub by cos
                            zmienil?
                            Nic, a nic, jakis polit poprawny idiotyzm.
                            Jak ktos chce z kims zyc, to i tak bedzie zyl bez wzgledu na papierek jaki mu
                            wystawia.
                            Gdyby bylo inaczej naprawde dostawaloby sie papierki na wspolzycie i czesc.
                            Zadnego pedala nie uszczesliwi papierek na wspolzycie z innym pedalem.
                            Tak jak i zadnej pary hetero nie uszczesliwi papierek z USC ze sa po slubie,
                            nawet slub koscielny tego nie zapewni.
                            • marianna.rokita Re: Manka 21.05.05, 00:32
                              Szczerze? Ja jestem w tym wzgledzie tradycjonalistka i wole byc po slubie, niz
                              zyc na kocia lape smileJakos wtedy mysle czulabym sie pewniej. Moze to zludne?
                              Widzisz,dla mnie to znaczy emocjonalnie duzo nosic nazwisko ukochanego, lub
                              miec dwa nazwiska.Moc z duma mowic : to moj maz. Kapujesz? Moze to dziwne ale
                              tak jest. No ale teraz dobrze ze wyszlo jak wyszlo. Nie mam zamiaru dzielic sie
                              majatkiem.
                              ( zaznaczam,ze piszac o slubie i moim podejsciu do tego nie pisze o JSM, bo
                              czuc sie z nim pewnie, to mozna tylko chyba po jego zejsciu wink.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka