Dodaj do ulubionych

CBOS: Co drugi Polak swirem....

05.07.05, 08:30
Sadzac po przyczynach, nasz podly stan psychiczny zawdzieczamy naszym
wspanialym elitop politycznym. Mozemy ich podac do sadu za uszczerbek na
zdrowiu.
============
CBOS: połowa Polaków niepokoi się o swe zdrowie psychicznePrawie co drugi
Polak (45 proc.) deklaruje, że czasami niepokoi się o swoje zdrowie
psychiczne, a niespełna jedna trzecia badanych przez CBOS (30 proc.)
przyznaje, że spośród najcięższych schorzeń jak: nowotwory, choroby serca, czy
AIDS, najbardziej obawia się właśnie chorób psychicznych. Powszechne jest
przekonanie, że obecne warunki życia w Polsce są szkodliwe dla zdrowia
psychicznego ludzi i zwiększają ryzyko zachorowań na choroby psychiczne. Uważa
tak 85 proc. badanych. Do najbardziej szkodliwych dla zdrowia psychicznego
czynników ankietowani zaliczają: bezroboci, kryzys rodziny, biedę, nadużywanie
alkoholu i narkotyków.

www.rzeczpospolita.pl/News/1,10,8113.html#8113
Obserwuj wątek
    • owca_czarna Re: CBOS: Co drugi Polak swirem.... 05.07.05, 09:09
      patience napisała:

> Sadzac po przyczynach, nasz podly stan psychiczny zawdzieczamy naszym
      > wspanialym elitop politycznym. Mozemy ich podac do sadu za uszczerbek na
      > zdrowiu.
      > ============
      > CBOS: połowa Polaków niepokoi się o swe zdrowie psychicznePrawie co drugi
      > Polak (45 proc.) deklaruje, że czasami niepokoi się o swoje zdrowie
      > psychiczne, a niespełna jedna trzecia badanych przez CBOS (30 proc.)
      > przyznaje, że spośród najcięższych schorzeń jak: nowotwory, choroby serca, czy
      > AIDS, najbardziej obawia się właśnie chorób psychicznych. Powszechne jest
      > przekonanie, że obecne warunki życia w Polsce są szkodliwe dla zdrowia
      > psychicznego ludzi i zwiększają ryzyko zachorowań na choroby psychiczne. Uważa
      > tak 85 proc. badanych. Do najbardziej szkodliwych dla zdrowia psychicznego
      > czynników ankietowani zaliczają: bezroboci, kryzys rodziny, biedę, nadużywanie
      > alkoholu i narkotyków.
      >
      > www.rzeczpospolita.pl/News/1,10,8113.html#8113
      >

Patience, to już teraz wyjaśniła się sprawa dlaczego na forum panuje taka
      atmosfera nerwowa. Co drugi forumowicz to pewne frustrat lub świr, albo po
      prostu człowiek, który przyszedł rozładować swoją 'negatywna energię'. big_grinbig_grinbig_grinbig_grin

czarna_owca
      • patience Re: CBOS: Co drugi Polak swirem.... 05.07.05, 09:15
        Zwroc uwage, ze oni pisza "Polakow" a nie "Polek". My jestesmy zdrowe. Oni-
        Tworki. To by sie nawet zgadzalo...
        • subtelna.x Re: CBOS: Co drugi Polak swirem.... 05.07.05, 09:21
          patience napisała:

> Zwroc uwage, ze oni pisza "Polakow" a nie "Polek". My jestesmy zdrowe. Oni-
          > Tworki. To by sie nawet zgadzalo...

Patience!
          jesteś boska!
          jak boski zawodowiec smile
          • patience Re: CBOS: Co drugi Polak swirem.... 05.07.05, 09:24
            Swoja droga, skoro jest 10 kandydatow na prezydenta, to ktorych pieciu jest
            walnietych?
            • owca_czarna Re: CBOS: Co drugi Polak swirem.... 05.07.05, 09:37
              patience napisała:

> Swoja droga, skoro jest 10 kandydatow na prezydenta, to ktorych pieciu jest
              > walnietych?

Patience z góry przyjmujemy, że kobitek te dolegliwości nie dotyczą, więc
              pozostało 8smile,

czarna_owca
              • patience Re: CBOS: Co drugi Polak swirem.... 05.07.05, 09:53
                Ano tak. Ale ogolnie mam takie wrazenie, ze jak sie patrzy na nasz parlament, to
                pytanie "ktory z nich jest chory?" jest moze mniej obrazliwe niz "ktory z nich
                jest zdrowy?" ale odpowiedziec na jedno i drugie rownie trudno.

A na powaznie, to wyniki tego badania sa dosyc szokujace.
        • galba Jakby napisali "Polek"... 05.07.05, 13:22
          patience napisała:

> Zwroc uwage, ze oni pisza "Polakow" a nie "Polek". My jestesmy zdrowe. Oni-
          > Tworki. To by sie nawet zgadzalo...

... to ciebie też by to nie dotyczyło.

G.
          • owca_czarna Re: Jakby napisali "Polek"... 05.07.05, 13:29
            galba napisał:

> patience napisała:
            >
            > > Zwroc uwage, ze oni pisza "Polakow" a nie "Polek". My jestesmy zdrowe. On
            > i-
            > > Tworki. To by sie nawet zgadzalo...
            >
            > ... to ciebie też by to nie dotyczyło.
            >
            > G.
            >

Jestem niezmiernie ciekawa dlaczego miałoby nie dotyczyć Patience, co?

czarna_owca
            • patience Re: Jakby napisali "Polek"... 05.07.05, 14:05
              > Jestem niezmiernie ciekawa dlaczego miałoby nie dotyczyć Patience, co?

Widocznie uwaza ze noszenie flagi zmienia przynaleznosc etnicznawink)
            • galba Re: Jakby napisali "Polek"... 05.07.05, 15:28
              > Jestem niezmiernie ciekawa dlaczego miałoby nie dotyczyć Patience, co?

a. bo to Żydówka
              b. bo to ani kobieta ani mężczyzna (raz pisze jako ona-Helga, kiedy indziej
              jako on-Zsypek)

G.
              • owca_czarna Re: Jakby napisali "Polek"... 05.07.05, 16:18
                galba napisał:

> > Jestem niezmiernie ciekawa dlaczego miałoby nie dotyczyć Patience, co?

> a. bo to Żydówka

Myślałam, że coś mądrzejszego wymyślisz ... wypalasz sie Galba, coraz częściej
                braknie Ci weny twórczej

czarna_owca
                • galba ? 05.07.05, 16:44
                  > > a. bo to Żydówka
                  >
                  > Myślałam, że coś mądrzejszego wymyślisz ... wypalasz sie Galba, coraz częściej
                  > braknie Ci weny twórczej

To do stwierdzenia oczywistości potrzeba "weny"? Ja myślałem, że wystarczą 3
                  słowa.

G.
                  • owca_czarna Galba .... 05.07.05, 17:01
                    galba napisał:

> > > a. bo to Żydówka
                    > >
                    > > Myślałam, że coś mądrzejszego wymyślisz ... wypalasz sie Galba, coraz czę
                    > ściej
                    > > braknie Ci weny twórczej
                    >
                    > To do stwierdzenia oczywistości potrzeba "weny"? Ja myślałem, że wystarczą 3
                    > słowa.
                    >
                    > G.

... kim jest Patience to większość z nas wie, więc całkiem niepotrzebnie
                    podkreślileś, że jest Żydówką. Zwróciłam się z pytaniem: "Jestem niezmiernie
                    ciekawa dlaczego miałoby nie dotyczyć Patience, co?", bo
                    liczyłam, że coś ciekawszego masz do powidzenia. Usłyszeć od Ciebie, że Żyd to
                    nie Polak, to nic nowego.

czarna_owca
              • patience A po czym pznales, towarzyszu Galba? 05.07.05, 17:49
                galba napisał:
                > a. bo to Żydówka

??
                • subtelna.x Re: A po czym pznales, towarzyszu Galba? 05.07.05, 18:55
                  patience napisała:

> galba napisał:
                  > > a. bo to Żydówka
                  >
                  > ??
                  >

pewnie cię podpatrzył w kąpieli i zobaczył zdumiony, że masz tak
                  zwany "poprzek" zamiast "wzdłużny" w porywach do 7
                  a ponieważ galbowate nie lubią siebie w stanie zdumienia więc te porywy do 7em
                  wolą skarłowacić do 5,5
                  • patience Re: A po czym pznales, towarzyszu Galba? 05.07.05, 19:03
                    Raczej sadze ze galbowate sa na etapie niepokoju rasowego czy jestesm Zydowka
                    czy nie, bo jesli jestem, to zachodzi podejrzenie o Piata Kolumne oraz knucie w
                    sprawie wladzy nad swiatem. A jak Polka to mam to samo, za co kiedys
                    zdegradowali generala Pioro, 100% Polaka, czyli za swiadomosc syjonistyczna. On
                    sie zostal tym sposobem szeregowcem, ale ja juz teraz jestem szeregowcem, wiec
                    jest problem z kara.
                  • owca_czarna ee tam Perlistego nikt nie podrobi :) n/t 05.07.05, 19:44
                    subtelna.x napisała:

> patience napisała:
                    >
                    > > galba napisał:
                    > > > a. bo to Żydówka
                    > >
                    > > ??
                    > >
                    >
                    > pewnie cię podpatrzył w kąpieli i zobaczył zdumiony, że masz tak
                    > zwany "poprzek" zamiast "wzdłużny" w porywach do 7
                    > a ponieważ galbowate nie lubią siebie w stanie zdumienia więc te porywy do 7em
                    > wolą skarłowacić do 5,5
                    • subtelna.x Re: ee tam Perlistego nikt nie podrobi :) 05.07.05, 19:49
                      podrobić można kazdego
                      kwestią jedynie pozostają subtelności, nie tylko językowe, żeby podróbka
                      ujrzała niekwestionowaną autentyczność
                • galba Re: A po czym pznales, towarzyszu Galba? 06.07.05, 11:05
                  patience napisała:

> galba napisał:
                  > > a. bo to Żydówka
                  >
                  > ??

forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=13&w=26036596&a=26061445
                  • patience Re: A po czym pznales, towarzyszu Galba? 06.07.05, 11:11
                    Na dokladke wydaje ci sie ze podrozujesz w czasie?

wink)
    • subtelna.x Re: CBOS: Co drugi Polak swirem.... 05.07.05, 09:15
      przynajmniej w tej dziedzinie poprawiam statystyki krajowe

odnotowuję to jako mój osobisty sukces w dziedzinie subtelności "niewidzialnej
      ręki" współpracy międzynarodowej
    • sz0k Aquanet zawyża statystyki, tu jest 9 na 10... n/t 05.07.05, 10:47
    • 123i321 i czemu sie dziwic? 05.07.05, 12:16
      w kraju, gdzie systemowe zlodziejstwo yelyt nazywa sie reforma i postepem,
      gdzie okradzionym nakazuje sie wierzyc iz grabiez ich majatku jest dla ich
      blogostawienstwem, gdzie dzieciom mdlejacym z glodu wmawia sie, ze dla ich
      zdrowia, gdzie falsz i przekrety staly sie cnota. w dzikim globalnym
      kapitalizmie 100 ludzi jest swiarami, bo jest to system stworzony przez sworow.
      • owca_czarna Re: i czemu sie dziwic? 05.07.05, 13:25
        123i321 napisał:

> w kraju, gdzie systemowe zlodziejstwo yelyt nazywa sie reforma i postepem,
        > gdzie okradzionym nakazuje sie wierzyc iz grabiez ich majatku jest dla ich
        > blogostawienstwem, gdzie dzieciom mdlejacym z glodu wmawia sie, ze dla ich
        > zdrowia, gdzie falsz i przekrety staly sie cnota. w dzikim globalnym
        > kapitalizmie 100 ludzi jest swiarami, bo jest to system stworzony przez sworow.

Witaj Lustrzana Symetrio Jednostki Ludzkiej smile)

nie dziwmy się, że jesteśmy coraz bardziej agresywnie i bezlitośnie atakowani
        przez różne jednostki chorobowe, bowiem podatność na dolegliwości, a przede
        wszystkim te natury psychicznej wzrasta wraz ze wzrostem zanieczyszczenia
        otoczenie. Po stresie, który aplikuje nam brutalna rzeczywistość dnia
        codziennego, regeneracja układu nerwowego w środowisku chemicznie
        zanieczyszczonym jest znacznie osłabiona.

czarna_owca
    • heksaheksa Dać polakom pozwolenia na broń palną ! 05.07.05, 13:51
      ,
      • hasz0 Ale tylko Polakom!/n 05.07.05, 14:05
        • patience Polakom to raczej kaftany.../nt 05.07.05, 14:07

• hasz0 A niby paczjemu nie mamy praw we własnym kraju? 05.07.05, 14:09
            • patience Boscie panowie swiry regularne;) 05.07.05, 14:12
              CBOS tak twierdzi. Okazalo sie, ze nie wytrzymaliscie psychicznie transformacji
              ustrojowej. Nareszcie bedzie matriarchat i powszechna szczesliwosc, tylko musimy
              was wylapac i nakarmic tabletkami.
      • hasz0 Władzy, policji i wojsku odebrać!Przed mafia sami 05.07.05, 14:08
        sie obronimy!
        • patience O kurza twarz,rzeczywiscie.Ich w pierwszym rzedzie 05.07.05, 14:13
          Nie dosc ze swiry, to uzbrojone.
          • hasz0 Re: O kurza twarz 05.07.05, 16:33
            sądy, prokuratura, adwokatura, organki ścigawkowe nadają się
            do natychmiastowego rozwiązania.
            I umieszczenia na Wyspie Sobieszewskiej, żeby same się ścigały, osądzały,
            broniły i oskarżały. Zajęcie mają dożywotnie. Nawet bym zaryzykował
            pozostawienie im uposażenia.
            Skarb panstwa zyskałby i tak.
            Gotów jestem to b. łatwo wykazać.
            Mafie zaczęły by się naprawde bać narodu bez prawniczego parasola.

• andrzejg Re: O kurza twarz 05.07.05, 17:15
              hasz0 napisał:

> sądy, prokuratura, adwokatura, organki ścigawkowe nadają się
              > do natychmiastowego rozwiązania.
              > I umieszczenia na Wyspie Sobieszewskiej, żeby same się ścigały, osądzały,
              > broniły i oskarżały. Zajęcie mają dożywotnie. Nawet bym zaryzykował
              > pozostawienie im uposażenia.
              > Skarb panstwa zyskałby i tak.
              > Gotów jestem to b. łatwo wykazać.
              > Mafie zaczęły by się naprawde bać narodu bez prawniczego parasola.
              >
              >

cóż Ty wypisujesz Haszu
              Policję zlikwidować,sądy też
              ludziom dac broń i niech sądzą sami?
              Mafie zaczęłyby się bać?
              Kogo?Poszedłbyś z bronią na szaniec?

Chyba szaleju żeś się najadł.

A.
    • sz0k Tutaj częściowa odpowiedź na ten fenomen 06.07.05, 15:31
      Stanisław Janecki

Mężczyzna jedzie samochodem i słyszy w radiu komunikat: "Uwaga! Jakiś wariat na
      drodze numer 5 jedzie pod prąd". Słysząc to, kierowca rozgląda się i mówi do
      siebie: "Jeden wariat? Ja tu widzę tysiące wariatów!". Ostatnio czuję się jak
      bohater tego dowcipu. Oto kandydat Cimoszewicz mówi, że brzydzi się polityką,
      dlatego kandyduje na najbardziej polityczne stanowisko w państwie
      (vide: "Czerwony Noe"). Oto Jolanta Kwaśniewska też się brzydzi, dlatego
      zostaje szefową komitetu wyborczego Cimoszewicza. Poza tym, że Kwaśniewska się
      brzydzi, to jeszcze nie może patrzeć - na krzywdę i biedę dzieci.
      I to obrzydzenie oraz biedę dzieci odreagowuje, na przykład zakładając na
      spotkanie z komisją śledczą zegarek za mniej więcej 150 tys. zł. Z tańszym
      zegarkiem w ogóle nie zwróciłaby uwagi opinii publicznej na problem biedy. A
      tak jest kontrast i bieda się rzuca w oczy. Ale to jeszcze nic. Naraz
      polityczny Cimoszewicz ogłasza, że jest do cna apolityczny. Że jako kandydat
      SLD (pełniący dla SLD - obok Józefa Oleksego - więcej państwowych funkcji niż
      jakikolwiek inny polityk sojuszu) nie jest kandydatem SLD, a właściwie to
      zawsze był w opozycji do SLD (vide: "Nie jestem ratownikiem SLD"). I jak tu
      zachować "stabilność psychiczną" czy "pełną integrację świadomości", co wedle
      definicji, jest podstawą zdrowia psychicznego?
      Jedźmy dalej pod prąd. Oto premier Marek Belka nie pracował dla ABN-Amro i nie
      doradzał przy prywatyzacji PZU, a pieniądze za pracę i doradzanie przechodziły
      akurat obok niego (z tragarzami?), więc je wziął. Ale właściwie to nie wziął,
      bo nie ma żadnej dokumentacji, za co je dostał. Oto prezydent Kwaśniewski
      odbiera honory (nie wiem, czy nie ma tu sprzeczności, czyli czy ma on "zdolność
      honorową" w znaczeniu kodeksu Boziewicza) za sukcesy swojej polityki
      zagranicznej, chociaż akurat teraz obserwujemy totalną klapę tej polityki. Nie
      tylko w stosunkach z Rosją, ale też z "przyjacielem Gerhardem". Właśnie Gerhard
      Schroeder z Władimirem Putinem (decydując o budowie gazociągu omijającego
      Polskę - vide cover story tego numeru: "Gazowe okrążenie Polski") zrobili
      Kwaśniewskiemu coś, co pewien gość domu publicznego zrobił pani świadczącej tam
      usługi. Płacił jej dwa razy więcej, niż chciała, więc przy każdej następnej
      wizycie dawała z siebie wszystko. Gdy był ostatni raz, spytała, dlaczego to
      robił. Odparł, że spotkał za granicą jej ciotkę, która prosiła o przekazanie
      siostrzenicy pewnej sumy pieniędzy. No to jej przekazał. Trzymając się metafory
      z jazdą pod prąd, można powiedzieć, że wielka grupa kierowców, z Jolantą i
      Aleksandrem Kwaśniewskimi oraz Włodzimierzem Cimoszewiczem i Markiem Borowskim,
      jedzie pod prąd polskich interesów i polskiej przyszłości. I jest ich tak dużo,
      że ten, kto jedzie prawidłowo, zaczyna wątpić, czy to on się nie myli i czy
      nienormalne nie zaczyna uchodzić za normalne. Sprawa nie jest prosta, bo kiedy
      rozmawia się z prawdziwym wariatem, nie ma pewności, czy słuchając nas,
      rzeczywiście słyszy, patrząc, naprawdę widzi, a twierdząc, że wie, rzeczywiście
      wie. Teraz panuje zresztą postmodernistyczna moda, żeby każde wariactwo uważać
      za normalność. Przykładów jednak nie wymienię, bo nazwą mnie homofobem, męskim
      szowinistą i ciemnogrodzianinem.
      Wariactwo ma zresztą jakąś dziwną siłę bezwładności. Oto od ponad 15 lat mamy
      niby normalną demokrację, czyli taką, która jest przejrzysta dla obywatela, ale
      się jednak okazuje, że jest ona całkowicie nieprzejrzysta, czyli taka jak w
      czasach PRL (vide: "Tajemnice dworu"), a nawet dawniej. I jest nawet jakiś
      wariacki edykt legitymizujący tę nienormalność. Aby zachować zdrowie psychiczne
      w tym zalewie wariactwa, proponuję, by wyławiać ludzi normalnych i żeby się oni
      jakoś zorganizowali. Można by im nadawać tytuł persona non wariata (znalazłem
      to zabawne określenie na jakimś internetowym forum). Nie sądzę bowiem, że
      chcemy żyć w wielkim szpitalu psychiatrycznym, nawet gdy w tej samej sali czy
      oddziale będą Kwaśniewscy, Cimoszewicz, Belka bądź Borowski. A już tym bardziej
      nie chcemy się chyba znaleźć w szpitalu, w którym będą oni pielęgniarzami.

www.wprost.pl/ar/?O=78278

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka