polak_to_brzmi_dumnie 17.07.05, 15:34 naszej pomocy. No i udzielimy jej. Oby jak najrychlej. wiadomosci.onet.pl/1131588,11,item.html Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
subtelna.x Re: Polacy, Prawda i Wolność na Białorusi potrzeb 17.07.05, 15:49 polak_to_brzmi_dumnie napisał: > naszej pomocy. No i udzielimy jej. Oby jak najrychlej. > <a href="wiadomosci.onet.pl/1131588,11,item.html" Dumny Prawdziwy Polaak pokarze tym Białorusinom gdzie....polskie raki zimują, albo.....gdzie niedźwiedzie syberyjskie-pokaże im tz durnym Polakom Ivan nadal Grozny Odpowiedz Link Zgłoś
polak_to_brzmi_dumnie [...] 17.07.05, 16:06 Post niedostępny ze względu na naruszenie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
subtelna.x [...] 17.07.05, 16:21 Post niedostępny ze względu na naruszenie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
subtelna.x za co mnie wykasowano? 17.07.05, 16:30 to kastracja mojego nicka jest! subtelniej już nie można było dać odpór głupocie! Odpowiedz Link Zgłoś
polak_to_brzmi_dumnie za nienawiśći jak by tu rzec : grubiaństwo 17.07.05, 16:38 Odpowiedz Link Zgłoś
subtelna.x Re: za nienawiśći jak by tu rzec : grubiaństwo 17.07.05, 16:55 grubiaństwa ktoś jeszcze subtelniejszy mógłby się doszukać, ale NIENAWIŚĆ!? proszę WYKAZAĆ! bo inaczej wygląda to na nieuzasadnione netykieta i PRAWEM KONSTYTUCYJNYM cięcie cenzora gazety pozbawiające mnie swobody do wyrażaania swoich poglądów Odpowiedz Link Zgłoś
polak_to_brzmi_dumnie Cała jesteś nienawiścią.Woda też nie wie że MOKRA 17.07.05, 17:00 Odpowiedz Link Zgłoś
subtelna.x Re: Cała jestem Miłoscią.Woda też nie wie że M 17.07.05, 17:04 i udowodnij mi, ze kłamię forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=13&w=26568972&a=26571205 Odpowiedz Link Zgłoś
polak_to_brzmi_dumnie Oczywistość sama siebie dowodzi, małosubtelna 17.07.05, 17:19 i bardzo nienawidząca koszerna danusiu. Za dużo chcesz , a mało jesteś. A tu trzeba WIĘCEJ BYĆ. Odpowiedz Link Zgłoś
marianna.rokita Danusiu 17.07.05, 16:41 Jesli chcesz dawac odpor glupocie, nie uzywaj opcji z cytowaniem adwersarza Odpowiedz Link Zgłoś
subtelna.x Re: Danusiu 17.07.05, 16:58 marianna.rokita napisała: > Jesli chcesz dawac odpor glupocie, nie uzywaj opcji z cytowaniem adwersarza > ja rozumiem, ze cytowanie tektów stwarza możliwosci...ich powielania, ale...jak wtedy uniknąć posadzenia o wybiórczość lub nadinterpretacje w celu UZASADNIONEJ reakcji na sianie głupoty i nienawisci? Odpowiedz Link Zgłoś
marianna.rokita Re: Danusiu 17.07.05, 16:59 Nie wiem A moze najlepiej nie odpowiadac?Niech koles pogada z samym soba Odpowiedz Link Zgłoś
polak_to_brzmi_dumnie Marianka, wydaje inne dzwięki niż ach.....och..... 17.07.05, 20:18 Jak to możliwe u tej.... Odpowiedz Link Zgłoś
polak_to_brzmi_dumnie Odpór dadekwatny jest do Twojej koszerności i ra- 17.07.05, 16:45 sowej nienawiści. Regaują prawidłowo. Dodać jeszcze można Twoją głupotę. Odpowiedz Link Zgłoś
subtelna.x Re: Odpór dadekwatny jest do Twojej koszerności 17.07.05, 17:02 polak_to_brzmi_dumnie napisał: > sowej nienawiści. Regaują prawidłowo. Dodać jeszcze można Twoją głupotę. na pewno się mylisz co do mojej koszerności, bo naa obiad zjadłam dziś stek wieprzowy, a co do mojej głupoty? jestem tak tolerancyjna, ze naa co dzień znoszę swoją głupotę, a ty ...co najwyżej kilkanascie moich postów dziennie licząc po 5 minut kazdy to i tak da nie więcej niż 3 godziny w porywach do 4-ech Odpowiedz Link Zgłoś
polak_to_brzmi_dumnie [...] 17.07.05, 17:32 Post niedostępny ze względu na naruszenie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
abprall Re: Polacy, Prawda i Wolność na Białorusi potrzeb 17.07.05, 15:54 czy nie racjonalniej byłoby najechać ich naszymi nato-militar-trupami ?... łuka jest polit-sqrwielem ale to nie powod żeby się wtrącać w sprawy , miedzynarodowo uznanego i suwerennego kraju... czy wy nadwiślanie naprawdę jesteście pier’dolnięci....? siedzcie na dupie cicho i nie róbta euro-zadymy.... za miotły i qrwa u siebie zróbta ład i porządek ..polit-brudasy... a jak już będziecie polit-sterylni czy higieniczni , to sobie ułożta stosunki z najwiekszymi bandziorami świata....ale bez wpier'dalania się w ich wewn- sprawy... na razie to polit-bandziory dobrze się u was czują... ------------------ pieprzone cywile Odpowiedz Link Zgłoś
polak_to_brzmi_dumnie [...] 17.07.05, 16:02 Post niedostępny ze względu na naruszenie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
stormy_weather Re: Oto mutant.Mordują tam Polaków, delegalizują 17.07.05, 16:09 jak będziecie skakac to łuka wszyskich polskich „dyplomatów” będzie relegować z ze swojego kraju... a kto by se na to pozwolił... ..a co wy mądrale by robili , gdyby fidel czy koreancy wpieprzaliby się w wasze sprawy i opozycje u was montowali ?...... uważam , że polska ma najsłabsze na swiecie słuzby dyplomatyczne.... polska jest niebezpiecznym politycznie krajem.... bóg dba ,ze nie dysponuje A(N)- Waffe.... Odpowiedz Link Zgłoś
polak_to_brzmi_dumnie Mylisz się ichni patrioto. Polacy mieli i mają 17.07.05, 16:16 jedną lepszych dyplomacji. Reszta Twojego bełkotu nie zasługuje na komentarz. Odpowiedz Link Zgłoś
stormy_weather Re: Mylisz się ichni patrioto. Polacy mieli i maj 17.07.05, 16:27 Łuka doskonale zdaje sobie sprawe z „polskiej” drogi do demokracji... korupcja , mordy gosp-polityczne (papała i inni ), malwersacje , obłuda polityków , tupet i bezczelność rozmaitych ermittlungs-komisji, etc, etc... on idzie swoją drogą.....niewykluczone , ze gorszą ........ polska miała w historii powojennej tylko jednego genialnego dyplomate = Adama Rapackiego....potem nastąpiła noc.... Odpowiedz Link Zgłoś
subtelna.x Re: __________Zaskakujace zgadzam się z oboma Pan 17.07.05, 16:33 "Reszta Twojego bełkotu nie zasługuje na komentarz." czy to zdanko tak cię zmobilizowało do udzielenia pochwały jednego z dyskutantów? Odpowiedz Link Zgłoś
adam.micha.boss.wymowny Jajajak taak toto teteż sisię zgaazgadzam 17.07.05, 16:33 Odpowiedz Link Zgłoś
polak_to_brzmi_dumnie Nożyczki macie coś z głowką.Idiota został 21.07.05, 11:26 a mnie wykropkowaliscie. Przecież sam nadajesz się adminie do wykropkowania skoro tolerujesz "twrczość" abpralla, tego forumowego wulgarnego idioty. Idiotą niechby był. Co kolega? Odpowiedz Link Zgłoś
polak_to_brzmi_dumnie Jak naszybciej uruchomić Rozgłośnię:WOLNA BIAŁORUŚ 17.07.05, 16:51 Odpowiedz Link Zgłoś
stormy_weather Re: Jak naszybciej uruchomić Rozgłośnię:WOLNA BIA 17.07.05, 17:00 ....zwroc sie o finanz-kredit do CIA.... ..a wiesz co yankee ci powiedzą : sperd'dalaj idioto... ..polityke światową modelują mocarstwa ...aryje - davidi i ivany...no głupy yankeesi tez sie liczą... gadaj z dyr-rydzolem , może ci udostępnie jedną frequency sciezke... Odpowiedz Link Zgłoś
klops.s Re: Jak naszybciej uruchomić Rozgłośnię:WOLNA BIA 01.08.05, 17:49 Ty jednak brzmisz wyjatkowo durnie. Odpowiedz Link Zgłoś
polak_to_brzmi_dumnie Patrzcie ludzie, ilu tu łukaszenkowców. Trudno 17.07.05, 17:10 uwierzyć. Ma ktoś wątpliwości co do pozoiomu umysłowego i moralnego yczestników tego przybytku? Odpowiedz Link Zgłoś
stormy_weather Re: Patrzcie ludzie, ilu tu łukaszenkowców. Trudn 17.07.05, 17:18 ..ty facet , łuka nas mało interesuje...nas interesuje POLAND-POLEN-POLANDIA.. nas interesuje polityczne zachowanie naszych odpowiedzialnych za miedzynar- politykę słuzb... ..facety z msz-u i pres-kanzelei nawet śladowego pojecia o inter-polityce nie mają... czy wiesz co to jest "szaleństwo polityczne" ?... ty jestes klinicznym przykładem tegoż.... Odpowiedz Link Zgłoś
polak_to_brzmi_dumnie Gdyby tak swego czasu myslano o Polsce, bylibyśmy 17.07.05, 17:24 drugą Baiałorusią. Na szczęscie reprezentujesz miazmaty, chore wykwity na zdrowym mysleniu i tacy jak ty w historii społeczeństw się nie liczą. To rodzaj takiego politycznego ścieku. Dość cuchnącego. Odpowiedz Link Zgłoś
babariba666 inne opinie na świecie też są 17.07.05, 18:30 www.glos.wschod.org/specjalne/index.shtml Odpowiedz Link Zgłoś
polak_to_brzmi_dumnie Nie rozumiesz co czytasz, co tam dzieje, ale u was 17.07.05, 19:52 taki stan jest normą. Niestety. Odpowiedz Link Zgłoś
babariba666 a byłeś łaskawco kiedykolwiek w Grodnie... 17.07.05, 23:28 ...na przykład??? Piłeś tam wódkę??? Bzykałeś tam panienki różne??? jak nie, to ci poradzę niniejszym, żebyś spie..ł z tego wątku. A poza ty pozdrawiam, G. i daj boh sztob nieposlednij Odpowiedz Link Zgłoś
polak_to_brzmi_dumnie Widzicie wariata?Ludzie tam mule o niczym innym 17.07.05, 23:34 nie śnią jak o wolności, ale co taki prymityw - mogę tak sądzić po Twoich wypowiedzich - może o tym wiedzieć. Uwielbiaj matole Łukaszenkę. Odpowiedz Link Zgłoś
znamyto [...] 18.07.05, 00:01 Post niedostępny ze względu na naruszenie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
babariba666 ale mi prześlicznie nabluzgali tu niektórzy... 18.07.05, 07:55 ...niektóre z bluzgów zapisałem i mojej lepszej połowie to wydrukuję, bo opie..jąc mnie już monotonna zaczynała być. Ale wracając do tematu, tak się składa, że znam ja osobiście od lat już kilkuset co najmniej mieszkańców Grodzieńszczyzny: Polaków, Białorusinów, Ormian. A pijam także czasem wódkę w dalekim Borysowie (100 km za Mińskiem) w domu takim, w którym z pietyzmem wielkim portret dziadka w mundurze polskiego kaprala przedwojennego przechowywany jest. I dlatego śmiem uważać, że sporo wiem, o tym co najważniejsze jest dla mieszkających w Białorusi ludzi. Chociaż oczywiście nie wiem wszystkiego i dlatego nie formułuję tu, ani gdzie indziej radykalnych recept. A wszystkich specjalistów od bluzgania namawiam do dalszej twórczości. Gwarantuję, że wszystkie bluzgi wykorzystane będą wobec mnie )) Odpowiedz Link Zgłoś
znamyto Kuriozalny stworze, sam bluzgałeś i odpłacono ci 18.07.05, 14:05 Jeśli nie rozumiesz że Białoruś dojrzewa do wolności to nic nie rozumiesz. Jeszcze rok, dwa i bedzie wolna, tak jak Ukraina. Niczego bardziej , zapity tymanie Białorusini nie pragną. Poomijamy łukaszenkowców o zżartych samogonem mózgach. Ot znawca białorisukich realiów się znalazł. Jesteś żałsnym prymitywem tylko. Odpowiedz Link Zgłoś
babariba666 "TYMANIE" - 'to je ono'!!! 20.07.05, 10:41 z pewnością żona mi takim 'tymanem' wymyślać będzie jak z urlopu wróci, a może nawet wcześniej, bo teściowa ma program telekomuny - bezpłatne wieczory i weekendy' i mimo kilkuset kilometrów bezpieczeństwa, co dzień wieczorek kontrolę moralności mi sprawia konwój domowy. Nie omieszkam o 'tymanie' powiedzieć, jak wcześniej nie padnę. Odpowiedz Link Zgłoś
polak_to_brzmi_dumnie Jeszcze tak nie było, by Polacy nie nieśli innym 17.07.05, 21:13 wolności, a zwłaszcza swoim braciom. Odpowiedz Link Zgłoś
rycho7 Re: Za niedługo na Białorusi to ,co Ukrainie będz 20.07.05, 09:59 znamyto napisal jak wyzej. Pseudonim byc moze sugeruje bialoruskie pochodzenie. Albo samouwielbienie. Nie slyszalem jeszcze od autentycznych Bialorusinow opinii o ich sytuacji i dazeniach. Stale sacza mi do ucha swe klamstwa jedynie politrucy z obu stron. Co chca ludzie? Odpowiedz Link Zgłoś
polak_to_brzmi_dumnie Na Białorusi rozpoczęły się procesy nieuchronnie 20.07.05, 10:17 prowadzące do jej wyzwolenia. Mechanizm ten sam co na Ukrainie i taki sam nasz stosunek do tych zmian. Potrzebna jednak w tym przypadku więkssza praca propagandowa z naszej strony. Białoruś jest brzemienna Wolnością, rozwiązanie jest nieuchronne i Polacy udzielą wszelkiej pomocy przy porodzie. Dziwne, że Ty nie dostrzegasz tego. No cóż, trzeba mieć oczy do patrzenia i uszy do słuchania. Rycho7 , przejrzyj więc i usłysz! Odpowiedz Link Zgłoś
rycho7 [...] 20.07.05, 10:25 Post niedostępny ze względu na naruszenie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
babariba666 widzisz, to jest tak, że jeden z uczestników... 20.07.05, 10:34 ...tego konfliktu, wieloletni redaktor naczelny 'Głosu znad Niemna' znalazł się na czarnej liście osób zagrażających III Rzeszypospolitej. I ma zakaz wjazdu do Polski. I nie będą przecież pismaki z PAP-a, czy innej 'Wyborczej' do takiego podejrzanego typa dzwonić chociażby. Co innego andżela, która jest 'on the Top' dzisiaj. Odpowiedz Link Zgłoś
abprall Re: Polacy, Prawda i Wolność na Białorusi potrzeb 20.07.05, 10:43 Autor: polak_to_brzmi_dumnie napisał : ..Białoruś jest brzemienna Wolnością, rozwiązanie jest nieuchronne i Polacy udzielą wszelkiej pomocy przy porodzie...... ----------------------------------------------- ...w jaki sposób ...? a jeśli akuszerka wywali was z izby porodowej ?.... ..znowu europa będzie miała ubaw i rżała ze smiechu ..... ..mało macie własnych problemów...?...przecie macie połamane wszystkie odcinki waszego wewnętrznego frontu , nie wygłupiajcie się inwazją na inne landy.... ...zachowujecie sie jak drące ryja w pociągu dzieci ..tak dokuczliwe , że znienawidziłem gó..arzy i przestalem jezdzić koleją.... -------------------- pieprzone cywile Odpowiedz Link Zgłoś
polak_to_brzmi_dumnie To samo młocie mówiłeś w czasie ukraińskich prze- 20.07.05, 11:02 mian. Masz czelność powtrazać znowu swoje brednie. MOże ich słychac tylko Rycho i jakaś babariba, ale napeniej to ty sam. Głupota w każdym razie ta sama. Odpowiedz Link Zgłoś
abprall Re: To samo młocie mówiłeś w czasie ukraińskich 20.07.05, 12:27 ..a ukraincy was w dupie mają , tylko szkody w polit-international wy sobie narobili...aktualny burdel ukrainski niewiele rózni się od nadwislanskiego...zadzwon do rzecznika msz-u , ale on może być skąpy w informacji bo msz tez dał tam dupy... pomaranczki, delegacje, tłum-gadki ,inwaz-propaganda...ktory kraj lubi obcego suflera w swoich sprawach... wiecej pokory głupy , bo wasza opinia w europe jest żałosna..a ja w rozmowach z obcojęzycznymy was bronię.. ale jak się juz do zenitu wqrwię to was opuszczę dupki... ----------------- pieprzone cywile Odpowiedz Link Zgłoś
polak_to_brzmi_dumnie abprall i rycho rzecznikami Łukaszenki.Betonowymi! 20.07.05, 16:06 Odpowiedz Link Zgłoś
rycho7 cenzor GW szkolony porzez Lukaszenke 21.07.05, 08:44 forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=13&w=26568972&a=26688473 Dyskusja gdy cenzor knebluje za pytania o fakty na Bialorusi pokazuje o co w tym watku chodzi. Wyrownywac szeregu w wiecu poparcia w stylu Polnocnej Kolrei nie zamierzam. Bron politruku wolnosci w Polsce. Bialorusini widza czego maja bronic. Odpowiedz Link Zgłoś
polak_to_brzmi_dumnie [...] 21.07.05, 10:29 Post niedostępny ze względu na naruszenie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
rycho7 Zycze Bialorusinom tego czego oni pragna. 21.07.05, 12:56 polak_to_brzmi_dumnie napisał: > Biedaku, knebluje cię za głupotę i prymitywizm > oraz łukaszenkowskie potępianie ruchów wolnościowych. Informuje Cie, ze zgodnie z zasadami tzw. cywilizacji zachodniej kneblowanie z powyzczych powodow jest zabronione. Popierasz wiec metody Lukaszenki. > Potrzebujesz faktów, > beteonowy ubeku? Cała Białoruś, z wyjątkiem takich mentalnych popaprańców jak > Ty pragnie wolności. Zycze Bialorusinom tego czego oni pragna. Nie zycze im tego czego Ty pragniesz. To jest podstawa demokracji. Dla takich jak Ty nie do pojecia wiec nie tlumacze wiecej. Fakty istnieja niezaleznie od Twoich i tobie podobnych polajanek. Twoj styl zdradza Cie, ze fakty Cie nie interesuja. > A jemu , zidiociałemu łukaszenkowcowi, faktów potrzeba. Chcesz mnie zbyc brakiem informacji o faktach? Znam ta szkole propagandy. Stara oklepana. > No > cyrk. I robi z siebie orczyk menczennka jeszcze. Jeśli, to męczennika > własnego ograniczenia. Nie musial cenzor obnazac swej indolencji. To samo oceniac nalezy inaczej przed i za Bugiem? > Ale cyrk, kuriozum takie same jak abprall. Haha. Ty pokazujesz w calej krasie polaczkowatosc. Zgodnie ze swym pseudonimem. Mnie to nie szczegolnie dziwi. ... przed szkoda i po szkodzie ... Odpowiedz Link Zgłoś
znamyto Prezydent Gruzji wie co mówi. Białoruś następna 21.07.05, 10:58 wiadomosci.onet.pl/1132878,12,item.html Odpowiedz Link Zgłoś
polak_to_brzmi_dumnie Brawo PiS. Pomagać, jeszcze raz pomagać 21.07.05, 11:09 wiadomosci.onet.pl/1129712,11,item.html Odpowiedz Link Zgłoś
znamyto Dla betonowych łukaszenkwców forum, to 21.07.05, 11:11 nie jest problemem: wiadomosci.onet.pl/1126801,11,item.html Odpowiedz Link Zgłoś
znamyto Dla łukaszenkowców Rycha i bababriby to nie prob- 21.07.05, 11:17 lem, że tyran chce zlikwidowac Związek Polaków : wiadomosci.onet.pl/1126593,11,item.html Odpowiedz Link Zgłoś
rycho7 Re: Dla łukaszenkowców Rycha i bababriby to nie p 21.07.05, 13:58 znamyto napisał: > lem, że tyran chce zlikwidowac Związek Polaków : Juz jakis czas temu pisalem, ze najwyrazniej Związek Polaków chce sie sam zlikwidowac. Nie chce mi sie powtarzac. W normalnym kraju normalni ludzie zalozyliby partie a nie likwidowali zwiazek narodowo kulturalny. Odpowiedz Link Zgłoś
abprall Re: Polacy, Prawda i Wolność na Białorusi potrzeb 21.07.05, 11:53 jak dotąd nadwislanski rząd i msz a także pres-kanzelei czynili wszystko by ułatwic łukaszence unicestwienie polskich struktur na bieloraszyn... i chyba łuce to się uda ,dzieki naszym jego wspieraniu idiotyczną polityką.... jakie korzysci ma poland z ingerencji w sprawy ukrainy ? żadne ...tylko straty... czy wy w poland macie cos takiego co zwie się trybunał stanu ? !... w wspolczesnym swiecie polska ost-polityka jest fenomenem w dylemacie „ jak dalece nieudolna bazo-kraju polityka zagraniczna doprowadza do izolacji i szkodzenia swoim braciom zamieszkałym w innych poza-bazowych obszarach”... ..do dzis jestescie zachłysnięci jak pewien wasz tyczkarz pokazał ivanom „dziób pingwina”... i co z tego ? wspaniałomyślne ivany , nawet nie wywalili go z wioski olimpijskiej ... a gdyby was to spotkało z ich strony , to byście protest-noty miedzy rządami do dziś wymieniali...i jeszcze pare absadorow wywalili... ..zaraz sobie zagram „paradę karzełków” noacka... ..nauczajcie i przynoście "wolność" innym narodom , będą wam wdzięczne...i w podzięce pokażą wam dupę.....gołą... ---------------------- pieprzone cywile Odpowiedz Link Zgłoś
znamyto Bełkot Rycha i babariby jest przsłowiowy.Danutkę 21.07.05, 15:56 nawet biją. Odpowiedz Link Zgłoś
babariba-babariba widzisz, ja od lat kilkunastu co najmniej... 21.07.05, 18:11 ...osobićie znam większość ludzi, który odtwarzali polskość na Grodzieńszczyźnie na przykład. I tym się zapewne różnimy, że ja ich znam, a ty sobie różności wyobrażasz. III Rzeczpospolita nie przywróciła prawa do polskiego obywatelstwa kilkuset co najmniej tysiącom ludzi, których historyczny wybryk poza granicami Polski pozostawił. I spora ich częśc obywatelami dziś jest Białorusi na przykład. A taki Związek Polaków Białorusi jest BIAŁORUSKIM stowarzyszeniem działającym na podstawie prawa obowiązującego w Republice Białoruś. I o tym ciągle trzeba pamiętać... Chociażby dlatego, że Białoruś wcześniej od Polski (po II wojnie światowej) PODMIOTEM prawa międzynarodowego była i republiką 'fundującą' ONZ. Odpowiedz Link Zgłoś
znamyto chcę konserwować łykaszenkowski reżim? Masz 21.07.05, 19:07 olej w łebky, czy tylko samogon? Odpowiedz Link Zgłoś
rycho7 Re: I co, ci twoi znajomi chcą konserwwa.c 21.07.05, 19:53 Co jest celem zwiazku narodowo kulturalnego? Widac, ze nie chcesz wiedziec. Odpowiedz Link Zgłoś
babariba-babariba to wszcznij pierdoło OBYWATELSKĄ inicjatywę... 22.07.05, 00:56 ...i zacznij zbierać podpisy pod projektem ustawy, w której będzie zagwarantowane, że wszyscy Polacy, którzy 'linią Curzona' zostali odcięci od Polski i polskości będą mieli zagwarantowane prawo do polskiego obywatelstwa. Ja ci kilkaset co najmniej podpisów pod takim projektem zbiorę. Żeby było śmieszniej, Amerykanin jeden, Erik Grettir Jacobs mieszkający teraz chyba w Japonii pozbierał różne informacje o kształtowaniu się polsko -białoruskiej granicy. I napisał o tym: nasza-sokolka.org/site/historia/art-20.html Fragment jest to tylko dotyczący granicy najbliższej mojemu miasteczku. Mam całość po angielsku i wrzucę to może dziś jeszcze na stronę. Odpowiedz Link Zgłoś
polak_to_brzmi_dumnie Czego to betonowi łukaszenkowcy nie wymyślą: 22.07.05, 00:24 wiadomosci.onet.pl/1134163,12,item.html Skąd my to znamy? Ot, sfłołoczi. Odpowiedz Link Zgłoś
canaris.jr Re: Czego to betonowi łukaszenkowcy nie wymyślą: 22.07.05, 00:40 z info gazety:"pod pretekstem prowadzenia wyłącznie naukowych interesów Fundacja została założona w istocie jako przykrywka działalności wywiadowczej na terytorium Białorusi" ... ------------------------------------------------ bravi spec-słuzby bieloraszyn... dokładnie tak...gdyby jeszcze polusy miały tak wykształcone słuzby.. zawsze ceniłem fachowców... Odpowiedz Link Zgłoś
sikora22 Łukaszenkowy, czarny humor : 25.07.05, 10:51 wiadomosci.onet.pl/1135242,12,item.html Odpowiedz Link Zgłoś
j-zef.zawadzki A wydalać, niech betonowcy zobaczą, że Polaków 25.07.05, 21:08 bezkarnie usuwać z Białorusi nielzia: wiadomosci.onet.pl/1135704,11,item.html Odpowiedz Link Zgłoś
znamyto Dobry komentarz BBC: 26.07.05, 23:25 "Stosunki dyplomatyczne między obu krajami zaostrzają się od maja, kiedy rozpoczęły się wzajemne wydalenia dyplomatów, zatarg wokół Związku Polaków na Białorusi i seria programów w białoruskiej telewizji szkalujących tamtejszą Polonię oraz oskarżających polskich dyplomatów o działalność szpiegowską. Tymczasem prezydent Białorusi Aleksander Łukaszenka po raz kolejny obwinił państwa zachodnie, a także Polskę i Litwę o przygotowywanie powstania przeciwko niemu. Jak oświadczył - kryzys wokół władz Związku Polaków na Białorusi jest wynikiem starań Zachodu, który dąży do zdestabilizowania sytuacji w Białorusi, "aż do interwencji". Według słów białoruskiego prezydenta Polska "na polecenie zza oceanu próbuje poderwać białoruskich Polaków". Jednocześnie prezydent Łukaszenka uznał, że "kolorowa rewolucja" na Białorusi oznaczałyby także rewolucję w Moskwie. Dodał, że władze Rosji zdają sobie z tego sprawę. Za powód problemów miedzy państwami Zachodu a Białorusią Łukaszenka uznał "geopolityczne ambicje Ameryki", a nie to, że - jak mówił - "tutaj jest jakaś dyktatura". Niedawno grupa amerykańskich polityków nazwała Białoruś "ostatnią dyktaturą w Europie Środkowej"." Odpowiedz Link Zgłoś
sikora22 Ot humoryści: 26.07.05, 23:51 "Telwizja BT-1 kanał z 25.07. nadała w programie "W centrum uwagi" kolejny obraz poświęcony dyplomatom polskim i fundacji "Dialog". Część pokazanego materiału pochodziła z wcześniejszych emisji, dodano jednak nowe elementy, zarówno, jeśli chodzi o fundację "Dialog", jak i zatrzymanie płk. Witaszczyka. "W prasie polskiej, twierdzi BT mówią, że Białorusini naruszają prawa Polaków i nie dają pracować dyplomatom, ale nie piszą, że pod dyplomatycznym przykryciem pracują kadrowi oficerowie". W programie poinformowano o zakazie dalszej działalności fundacji, a anonimowy pracownik naukowy białoruskiej uczelni wojskowej opowiedział o swoich spotkaniach z przedstawicielami "Dialogu" Sławomirem Tecławem i Robertem Foksem. Stwierdził, że często spotykali się na konferencjach, był również zapraszany do Polski. W jednej z rozmów R. Foks przedstawił się jako oficer wywiadu polskiego i zaproponował współpracę oferując 50 tysięcy USD. Zdaniem anonimowego pracownika, "Dialog" poprzez swoje przedstawicielstwa rozwinął działalność szpiegowską, a ponieważ musiał jakoś ukryć działalność prowadził współpracę w ramach międzyuczelnianej wymiany młodzieży". Zdaniem anonimowego "głosu" przedstawiciele "Dialogu" działali nie tylko w ramach fundacji, ale spotykali się z pracownikami Ambasady, "widocznie otrzymywali tam jakieś instrukcje, koordynowali pracę". W dalszej części materiału dano do zrozumienia, że kadrowi oficerowie wywiadu wykorzystują również przykrycie dyplomatyczne. Pokazano fragmenty nagrań operacyjnych z rozmowy oficera polskiego attachatu, jak określono zastępcy attache, który już opuścił Białoruś z białoruskim oficerem, następnie jak w/wym. zastępca zapoznaje Białorusina z płk. K. Witaszczykiem, a także materiał, w którym płk Witaszczyk zwraca się do białoruskiego oficera z prośbą o informacje wojskowe, oferując w zamian wynagrodzenie pieniężne. Pokazano moment zatrzymania pułkownika, a także fragmenty rozmowy z udziałem Ambasadora T. Pawlaka, stwierdzając, że "w jego obecności pokazano wszystkie bezsporne dowody szpiegowskiej działalności płk. Witaszczyka. Zdaniem autora programu "reakcja Ambasadora była dość dyplomatyczna - wyraził protest". BT prezentuje wyrwane z kontekstu słowa Ambasadora T. Pawlaka, który powątpiewa w prawdziwość zarzutów wobec płk. Witaszczyka, twierdząc "Śmieszne jest to, że widzę takie spotkanie tuż obok Ambasady". BT komentuje to w następujący sposób: "W tym momencie Ambasador sam stawia znak równości pomiędzy pojęciami dyplomata i szpieg. Oczywiście on wie lepiej". BT dodaje, "że jeśli dla niektórych ambasad taka działalność to nie rzadkość, to wykorzystanie do szpiegowania struktur pozarządowych staje się praktyką nabierającą rozmachu, przynajmniej dla Zachodu w stosunku do całego obszaru posowieckiego. A potem słyszy się słowa o prześladowaniu społeczeństwa obywatelskiego. Wg BT, "wiele w zachowaniu naszej zachodniej sąsiadki staje się zrozumiałe jeśli popatrzeć na sumy wydzielane przez Kongres USA na eksport demokracji. Pół miliarda dolarów przejdzie w ręce bojowników o demokrację, w tym białoruskich, którzy są teraz w Polsce." Odpowiedz Link Zgłoś
janosik6 kiedy polaczki zrozuieja ze nie wszyscy sa podatni 27.07.05, 00:40 na sprzedawanie sie.. Na zdradzanie swojego narodu.. Na zaprzedanie swojego narodu.. Na olewanie swojego narodu.. tak jak to czynia polaczkowate sprzedajne rzady polskie... Odgibajcie sie od wolnej Bialorusi /a konu sie nie podoba tan niech spie.. do swojej ojczyzny tan sie przekonaja jak nozna olewac swojego. Odpowiedz Link Zgłoś
polak_to_brzmi_dumnie [...] 27.07.05, 00:43 Post niedostępny ze względu na naruszenie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
polak_to_brzmi_dumnie Idioto adminie, obraża Polaków, śmieciem nie 27.07.05, 11:18 można go nazwać? Widac jesteś takim samym łajnem jak on. Potrzebne ci to, gdnido? Odpowiedz Link Zgłoś
polak_to_brzmi_dumnie Bandytyzm łukaszenkowców: 27.07.05, 01:23 wiadomosci.onet.pl/1136567,12,item.html Odpowiedz Link Zgłoś
znamyto Aresztowali Polaków, bandytyzmu państwowego cd. 27.07.05, 17:11 wiadomosci.onet.pl/1137457,12,item.html Odpowiedz Link Zgłoś
sikora22 Borowski jest mądrym politykiem. Łukaszenkowców 27.07.05, 18:35 pokazać światu. W końcu na Białorusi żyje ok 400 tys Polaków i Łukaszenko nie może odmawiać im praw mniejszości: "Borowski: włączyć UE i USA w kryzys polsko - białoruski PAP 16:25 Lider SdPl i kandydat na prezydenta RP Marek Borowski uważa, że jedynym skutecznym sposobem na rozwiązanie napięć w stosunkach polsko-białoruskich jest zaangażowanie w tej kwestii UE i USA. To jest gra złożona i musi być bardzo dobrze strategicznie poprowadzona - powiedział Borowski. Sami nie możemy w tej sprawie działać. Po to weszliśmy do Unii Europejskiej, żeby prowadzić politykę wschodnią wspólnie z UE, bo tylko wtedy będzie ona (polityka) silna i skuteczna. Trzeba uruchomić w tej sprawie znacznie potężniejszy głos - podkreślił polityk. Działania Łukaszenki, lider SdPl określił jako "zachowanie typowego dyktatora, który rozbudza nacjonalizm i na tym próbuje 'ujechać'". Łukaszenka pokazuje się jako silny człowiek, który broni Białorusi przed agresją, przede wszystkim ze strony Polski - ocenił Borowski. Jego zdaniem, choć polskie władze powinny zareagować, to jednak eskalacja konfliktu między oboma państwami "nie przyniesie nam sukcesu", ponieważ Łukaszenka będzie cały czas "grał tę samą płytę", na czym ucierpią Polacy. We wtorek z Białorusi został wydalony już trzeci polski dyplomata. Wieczorem białoruska milicja zatrzymała trzech działaczy Związku Polaków na Białorusi (ZPB). W nocy milicja pojawiła się pod siedzibą ZPB. W środę z ZPB została wykluczona przewodnicząca związku Andżelika Borys." Odpowiedz Link Zgłoś
polak_to_brzmi_dumnie Dość już cackania się z bandytami. Jeśli rząd Bia- 27.07.05, 21:50 łorusi stosuje takie metody wobec Polaków, to po co z bandytami utrzymywać stosunki dyplomatyczne? "Białoruś: Szturm na siedzibę Związku Polaków Andżelika Borys, fot. TVN24 KGB i milicja wkroczyła do siedziby Związku Polaków w Grodnie. Zatrzymano ok. 10 osób, w tym prezes ZPB Andżelikę Borys - informuje TVN24. Wśród zatrzymanych jest także dziennikarz "GW" Wacław Radziwiłowicz. "Zapakowali nas do sześciu samochodów. Zabrali też polskich dziennikarzy" - powiedziała PAP Andżelika Borys. Przed interwencją milicji przyjechał stary prezes Związku Polaków Tadeusz Kruczkowski w towarzystwie funkcjonariuszy. Po chwili zaczęto wyprowadzać z Domu Polskiego znajdujących się w nim zwolenników nowych, demokratycznych władz związku. " Odpowiedz Link Zgłoś
hugo_w2 Re: Dość już cackania się z bandytami. Jeśli rząd 27.07.05, 22:30 polak_to_brzmi_dumnie napisał: Przed interwencją milicji przyjechał stary prezes Związku Polaków Tadeusz Kruczkowski w towarzystwie funkcjonariuszy. Po chwili zaczęto wyprowadzać z Domu Polskiego znajdujących się w nim zwolenników nowych, demokratycznych władz związku. --------------------------------------- zatem jest to konflikt wewnętrznopolski , rozgrywany obcymi siłami. polonia amerykanska też się żre między sobą, ale yankeesi mają to w dupie. a i msz się nie wpieprza. Odpowiedz Link Zgłoś
polak_to_brzmi_dumnie Ewidentnie mylisz się. Nawet gdyby ( ale nie jest) 27.07.05, 22:53 była to sprawa tylko miedzy Polakami, to dlaczego wtrącają się do tego bandyci Łukaszenki i on sam? Jesteś na tyle naiwny , że wierzysz w to co mówisz , czy jesteś po prostu.....? Odpowiedz Link Zgłoś