Dodaj do ulubionych

Rejestacja partii ANTYKLERYKALNEJ

IP: *.krosno.cvx.ppp.tpnet.pl 09.08.02, 19:08
Witam,
Gdy dowiedziałem się wczoraj o pomyślnym przebiegu rejestracji naszej partii,
aż coś mnie ręka zaswędziała więc popełniłem poniższy tekst. UWAGA ! Śpiewamy
na melodię "Tumbling Dice" Rolling Stonesów.

Zwr:
Wciąż nie mam pieniędzy
żyję w skrajnej nędzy
A tu słyszę: "Na tacę rzuć"
Ref:
Panie, moje pytanie
Czy "czarni" to Twój lud ?

Duży brzuszek nosi,
nad ludzi się wynosi
Jeździ nowym BMW

Panie, moje pytanie
Czy to sługa Twój ?

Przyśpiewka:
O-Nie ! O - Nie !! O- Nie !!!

Poszła wieść do Nieba,
czego ludziom trzeba
Bóg powiedział, Synu mój:

Skąd w Watykanie
takie dranie ?
Zrobię porządek i już !

Nie ma ksiądz brzuszka
nie ma BMW
Więc krzyczy "biedak" co tchu:

Panie, Drogi Szatanie,
w opałach sługa Twój !

Może ktoś będzie miał pomysł na następne przeróbki znanych przebojów ?

Obserwuj wątek
    • Gość: Sam Re: Rejestacja partii ANTYKLERYKALNEJ IP: *.dhcp.adsl.tpnet.pl 09.08.02, 19:28
      Nie łudź się idioto. Na pewno nikt w Polsce nie zarejestruje partii, która w
      nazwie będzie miała słowo "antyklerykalna".
      • Gość: Stoowka Re: Rejestacja partii ANTYKLERYKALNEJ IP: *.kawiarenka.gorzow.pl 09.08.02, 20:37
        Moze Cie to zdziwi,ale dokladnie 8.08.2002 o godzinie 12.30 antyklerykalna
        partia zostala zarejestrowana.I wypraszam sobie pisanie o nas jak o bandzie
        idiotow lub przyrownywania nas do Lepperopodobnych.Jesli Cie to interesuje,to
        czlonkami partii SA PRZEWAZNIE OSOBY,KTORE DO TEJ PORY SIEDZIALY I CZEKALY,ZE
        COS SIE ZMIENI.Bezskutecznie.Ja jestem studentka ostatniego roku kierunku
        typowo scislego.Nigdy nie bylam karana i na pewno mozna o mnie powiedziec ze
        jestem osoba uczciwa i dobrze zorganizowana.Gdyby ludzie mnie
        wybrali,zrobilabym wszystko by zyie w Polsce zmienilo sie na lepsze.A TY
        zamiast obmyslac zapewne wyjazd z Polski po skonczeniu szkoly,wzialbys sie za
        robote,by mlodzi nie uciekali z Polski i by zmienic to co nam zgotowaly
        wszystkie rzady razem wziete.Z takich pobudek wiekszosc z nas przystapila w
        szeregii partii.Zanim cos napiszesz najpierw pomysl,bo mozesz byc w swych
        sadach bardzo omylny.POzdrawiam.I zycze wyzszych lotow na miare czlowieka.
        stoowka@wp.pl
        • Gość: XXL Kobito na co ci to................. IP: *.echostar.pl 09.08.02, 21:17
          Gość portalu: Stoowka napisał(a):

> Jesli Cie to interesuje,to
          > czlonkami partii SA PRZEWAZNIE OSOBY,KTORE DO TEJ PORY SIEDZIALY I CZEKALY,ZE
          > COS SIE ZMIENI.Bezskutecznie.

I może myślisz, że walka z wymyślonymi wrogami (tu Kościół) zaprowadzi
          cię do dobrobytu ????????????
          Oj, a myślałem, że na studiach są ludzie myślący.
          No cóż jednak naiwnych nie sieją..............

> I zycze wyzszych lotow na miare czlowieka.

Tak, tak bo godność człowieka mierzy się ilością obelg rzuconych
          na Kościół. Taaaak życzę sukcesów ...............

• Gość: Kicia Re: Kobito na co ci to................. IP: *.czestochowa.sdi.tpnet.pl 18.08.02, 19:06
            Gość portalu: XXL napisał(a):

> Gość portalu: Stoowka napisał(a):
            >
            > > Jesli Cie to interesuje,to
            > > czlonkami partii SA PRZEWAZNIE OSOBY,KTORE DO TEJ PORY SIEDZIALY I CZEKALY
            > ,ZE
            > > COS SIE ZMIENI.Bezskutecznie.
            >
            > I może myślisz, że walka z wymyślonymi wrogami (tu Kościół) zaprowadzi
            > cię do dobrobytu ????????????
            > Oj, a myślałem, że na studiach są ludzie myślący.
            > No cóż jednak naiwnych nie sieją..............
            >
            >
            > > I zycze wyzszych lotow na miare czlowieka.
            >
            > Tak, tak bo godność człowieka mierzy się ilością obelg rzuconych
            > na Kościół. Taaaak życzę sukcesów ...............
            >
            >
            Antyklerykalizm to pojęcie, które moim zdaniem niewiele ma wspólnego
            z "rzucaniem obelg na Kościół". A wrogiem (bynajmniej nie wymyślonym) nie jest
            wspólnota ludzi wierzących (bo tym chyba jest Kościół?), tylko liczna niestety
            grupa oszołomów, którzy dostają piany na ustach, jeśli ktoś ośmieli się
            powiedzieć lub zrobić cokolwiek, co im się nie podoba.
        • Gość: nordique Re: Rejestacja partii ANTYKLERYKALNEJ IP: *.sympatico.ca 10.08.02, 04:07
          Dzieko bogu! slowo stalo, aktem sie stalo. Chwalmy Pana, poniewaz narodzil sie
          nowy bicz bozy na szarlatanskich nierobow i pasibrzuchow. Zycze powodzenia i
          spelnienia marzen zalozycielom nowej partii.
        • Gość: piedmon. Re: Rejestacja partii ANTYKLERYKALNEJ IP: 212.247.232.* 10.08.02, 14:04
          No wreszcie. Mysle, ze jestescie ostatnia nadzieja Polski na normalnosc.
          BRAVO i jeszcze raz BRAVO.
          Pozdrawiam.
          > Moze Cie to zdziwi,ale dokladnie 8.08.2002 o godzinie 12.30 antyklerykalna
          > partia zostala zarejestrowana.I wypraszam sobie pisanie o nas jak o bandzie
          > idiotow lub przyrownywania nas do Lepperopodobnych.Jesli Cie to interesuje,to
          > COS SIE ZMIENI.Bezskutecznie.Ja jestem studentka ostatniego roku kierunku
          > typowo scislego.Nigdy nie bylam karana i na pewno mozna o mnie powiedziec ze
          > jestem osoba uczciwa i dobrze zorganizowana.Gdyby ludzie mnie
          > wybrali,zrobilabym wszystko by zyie w Polsce zmienilo sie na lepsze.A TY
          > zamiast obmyslac zapewne wyjazd z Polski po skonczeniu szkoly,wzialbys sie za
          > robote,by mlodzi nie uciekali z Polski i by zmienic to co nam zgotowaly
          > wszystkie rzady razem wziete.Z takich pobudek wiekszosc z nas przystapila w
          > szeregii partii.Zanim cos napiszesz najpierw pomysl,bo mozesz byc w swych
          > sadach bardzo omylny.POzdrawiam.I zycze wyzszych lotow na miare czlowieka.
          > stoowka@wp.pl
        • Gość: marek Re: Rejestacja partii ANTYKLERYKALNEJ IP: *.krosno.cvx.ppp.tpnet.pl 13.08.02, 18:42
          Gość portalu: Stoowka napisał(a):

> Moze Cie to zdziwi,ale dokladnie 8.08.2002 o godzinie 12.30 antyklerykalna
          > partia zostala zarejestrowana.I wypraszam sobie pisanie o nas jak o bandzie
          > idiotow lub przyrownywania nas do Lepperopodobnych.Jesli Cie to interesuje,to
          > COS SIE ZMIENI.Bezskutecznie.Ja jestem studentka ostatniego roku kierunku
          > typowo scislego.Nigdy nie bylam karana i na pewno mozna o mnie powiedziec ze
          > jestem osoba uczciwa i dobrze zorganizowana.Gdyby ludzie mnie
          > wybrali,zrobilabym wszystko by zyie w Polsce zmienilo sie na lepsze.A TY
          > zamiast obmyslac zapewne wyjazd z Polski po skonczeniu szkoly,wzialbys sie za
          > robote,by mlodzi nie uciekali z Polski i by zmienic to co nam zgotowaly
          > wszystkie rzady razem wziete.Z takich pobudek wiekszosc z nas przystapila w
          > szeregii partii.Zanim cos napiszesz najpierw pomysl,bo mozesz byc w swych
          > sadach bardzo omylny.POzdrawiam.I zycze wyzszych lotow na miare czlowieka.
          > stoowka@wp.pl
          STOOWKA TAK TRZYMAĆ
    • Gość: krzys52 ___Gratuluje i Zycze Samych Sukcesow___ IP: *.proxy.aol.com 09.08.02, 20:54
      a przede wszystkim wykopsania tych nierobow z panstwa i kieszeni podatnika -
      wraz z uniewaznieniem konkordatu
      ..
      Pozdrawiam
      K.P.
      • Gość: Piast Re: dotyczy załozyciela partii IP: *.bank.bgzsa.pl / 192.168.44.* 14.08.02, 12:01
        Mam wątpliwości czy większość piszących zdaje sobie sprawę kto jest
        założycielem tej "partii", czy wie jakie tematy są ulubionymi w jego gazecie.
        Pisze oczywiście tylko na temat kleru ale nie hierarchów którzy w 70 % są
        pochodzenia mojżeszowego. W swoich cotygodniowych "kazaniach" na drugiej stroni
        Faktów i Mitów potrafi wysoko oceniać naród żydowski a nawet proponowac
        przyjęcie tego narodu do Polski aby nauczyć nas poszanowania pracy, czystości,
        kultury itp. Polecam lekturę i ocenę od tej stron. Trudno powiedzieć do jakiego
        celu będzie dążyć ta partia. Krytykanckich parttii mamy już sporo. Zaznaczam
        kleru nie popieram, radia maryja nie słucham, a papieża nie będę witał nawet w
        telewizji. Piast
    • akkj Re: Rejestacja partii ANTYKLERYKALNEJ 09.08.02, 21:59
      Czolem Towarzysze!

Mam jedno pytanie: jaka role bedzie pelnil w Waszej wspanialej partii (bo nie watpie, ze jest jej
      czlonkiem) dziennikarz �Faktow i Mitow� (na razie pisze tam pod pseudonimem) towarzysz Grzegorz
      Piotrowski? Czy bedzie szefem ochrony, czy tez, jak wezmiecie wladze w swoje rece bedzie likwidowal,
      przepraszam, wymierzal sprawiedliwosc dziejowa znienawidzonemu klerowi, gnebicielowi Polakow?
      Zdaje sie, ze ma juz pewne doswiadczenie.

PS. Za moich czasow takich debili wsrod studentow nie bylo. A moze kolezanka jest studentka WUML-u?

Z bolszewickim pozdrowieniem.
      • Gość: marek Re: Rejestacja partii ANTYKLERYKALNEJ IP: *.krosno.cvx.ppp.tpnet.pl 10.08.02, 09:48
        >
        > PS. Za moich czasow takich debili wsrod studentow nie bylo. A moze kolezanka
        je
        >Niebyło do obracałeś się wsrod pedałów w seminarium i to tępe katolskie
        myślenie zostało ci do dziś.Widać żę jesteś słuchaczem radia z Ryjem
        • Gość: ala Re: strasznie ubodzy w umysle i sercu ludzie IP: *.acn.pl / 10.131.132.* 10.08.02, 10:22
          nie podniecajcie się tak, nie warto,
          rozumiem, ze do koryta was ciagnie i wymyslcie coraz to nowe sposoby, aby sie
          tam znalezć, ale nie grozi wam to
          tez jestem ciekawa,czy piotrowski bedzie glownym egzekutorem??? razem z urbanem
          i gadziną?
          ale towarzystwo-ludzi "myslacych"
          zgroza
          stoowa-moze jestes studentka tej szkoly , co miala wyklady w oborze???
          tam sie nietrzeba uczyc, tylko wystarczy dac pare i zet i dyplom w kieszeni
          prostaczko jedna
          • Gość: marek Re: strasznie ubodzy w umysle i sercu ludzie IP: *.krosno.cvx.ppp.tpnet.pl 10.08.02, 10:27
            Na waszych uczelniach wystarczy dupy nadstawiać Peatzo podobnym i wszysko gra
            łącznie z korytem
        • Gość: Kolega Cerbera Re: Rejestacja partii ANTYKLERYKALNEJ IP: *.toya.net.pl / *.toya.net.pl 10.08.02, 19:41
          A CZY MORDERCA PIOTROWSKI ZOSTANIE PRZEWOIDNICZACYM?
          CZY TEZ MOZE JEGO UKOCHANA CORECZKA STUDIUJACA A JAKZE PRAWO?
          • Gość: Wesoly Re: Rejestacja partii ANTYKLERYKALNEJ IP: *.slowiki.eu.org / *.gazeta.pl 11.08.02, 21:40
            Gość portalu: Kolega Cerbera napisał(a):

> A CZY MORDERCA PIOTROWSKI ZOSTANIE PRZEWOIDNICZACYM?
            > CZY TEZ MOZE JEGO UKOCHANA CORECZKA STUDIUJACA A JAKZE PRAWO?

Ale masz wtyki widocznie w samym siedlisku zla czyli w Watykanie
      • Gość: Rob Re: Rejestacja partii ANTYKLERYKALNEJ IP: 5.2.1R1D* / *.kabel.telenet.be 12.08.02, 16:19
        Za twoich czasow nalezales do ZSP i machales czerwona choragiewka. Teraz dalej
        machasz choragiewka. Zmieniles kolor na zolty i wszystko jest OK smile
        akkj napisał:

> Czolem Towarzysze!
        >
        > Mam jedno pytanie: jaka role bedzie pelnil w Waszej wspanialej partii (bo
        nie w
        > atpie, ze jest jej
        > czlonkiem) dziennikarz �Faktow i Mitow� (na razie pisze tam pod pseudonimem)
        to
        > warzysz Grzegorz
        > Piotrowski? Czy bedzie szefem ochrony, czy tez, jak wezmiecie wladze w swoje
        re
        > ce bedzie likwidowal,
        > przepraszam, wymierzal sprawiedliwosc dziejowa znienawidzonemu klerowi,
        gnebici
        > elowi Polakow?
        > Zdaje sie, ze ma juz pewne doswiadczenie.
        >
        > PS. Za moich czasow takich debili wsrod studentow nie bylo. A moze kolezanka
        je
        > st studentka WUML-u?
        >
        > Z bolszewickim pozdrowieniem.
    • Gość: śmiewca boks,karate,judo,zapasy,wolnoamerykanka-bez nudów IP: *.acn.pl / *.acn.waw.pl 10.08.02, 11:57
      zapowiada się niezła walka byka z parowozem,
      stawiam na parowóz (dziejowy w Polsce),
      z całym sercem jestem za bykiem!
      mimo wszystko szerokiej drogi!

ps. Byk jest jak USA - w każdej wojnie na początku przegrywa, ale każdą
      kończy zwycięstwem. NIECH MOC BĘDZIE Z WAMI!!!
      za trzydzieści parę lat........

• sceptyk Serdeczne gratulacje 10.08.02, 12:42
      Sebastianie, przede wszystkim chcialbym Ci pogratulowac tej zabawnej piosenki,
      jaka ulozyles. Usmialem sie do lez. Nuce ja sobie od rana. Masz niewatpliwy
      talent. Czy probowales juz swych sil przed szersza publicznoscia, czy to jest
      Twoj debiut? Powiedz rowniez, czy zamierzasz rozwijac sie w tym kierunku i
      kontynuowac swa tworczosc? Pamietaj, ze diamenty nalezy szlifowac. No i badz
      pewien, ze zawsze mozesz liczyc na cieple slowo wsparcia ode mnie.

Kolezance stoowka nauka scisla chcialbym tez pogratulowac. W koncu nie tak
      wiele osob w naszym biednym i ciemiezonym przez kler kraju moze sie pochwalic,
      ze sa uczciwi, dobrze zorganizowani, oraz ze nie sa banda idiotow podobnych do
      Leppera (skad obawy o takie pomowienie?). Ciekaw jestem Pani dalszej drogi
      zyciowej, kolezanko stoowka. Magisterka juz w tym roku? Trzymam kciuki.

Jeszcze raz serdecznie gratuluje Wam obojgu talentow i cech charakteru.

sceptyk

PS. Zauwazylem w tym watku kilku zlosliwych (a takich wszak nie brak nigdzie),
      ktorzy nie wiem dlaczego zapytuja Was, kol.kol. Sebastian i stoowka, jaka role
      w waszej partii pelni pan Grzegorz Piotrowski. Mysle, ze wasza szczera
      odpowiedz uciszyla by tych natretow. Choc nie bardzo rozumiem ich pytanie (co
      ma piernik do wiatraka?), to wyjasnienie tej drobnej w koncu kwestii nie
      powinno mam zabrac zbyt wiele czasu.

PS 2. Sadze, ze partia wasza ma szanse wyjsc poza granice kraju. Wniosek taki
      wyciagam z serdecznego poparcia jakiego udzielil Wam kol. Krzys52. On mieszka w
      USA. Skontaktujcie sie z nim bezposrednio. On tu na forum wystepuje glownie
      jako Kretyn52, tak ze mozecie sie do niego zwracac rowniez, a moze nawet przede
      wszystkim, i pod tym drugim pseudonimem. Jestem pewien, ze nawiazecie owocna
      wspolprace.
      • Gość: śmiewca Panie-ironicznie życzliwy-redaktorze,chciałbym... IP: *.acn.pl / *.acn.waw.pl 10.08.02, 13:06
        polecić pana niewątpliwej inteligencji i umiejetności analitycznego
        wyciągania wniosków problem nastepujący:
        jak to jest, że większośc głosów krytycznych wobec roli, jaką pełni w Polsce
        Kościół Katolicki, pojawiających się na tym forum pochodzi z serwerów
        zagranicznych lub od zalogowanych uczestników z zagranicy?
        czy tu w kraju, jak za gierka: jedność myśli, słów i czynów ( przynajmniej w
        tym zakresie) całego narodu;
        czy może ludziska zobojętnieli w myśl zasady z wiatrakiem nie wygrasz, głową
        muru nie przebijesz;
        czy też nie wierzą w demokratyczne państwo prawa i wolą siedzieć cicho.
        ciekawe, co pan by napisał w gazecie, a którą możliwość obstawiłby u
        bukmachera za swoje własne pieniądze?
        PS. W Pana ustach takie obrażliwe słowo, jak "kretyn" wobec kogoś kto ponoć ma
        takie same jak Pan prawo do wyrażania poglądów. wprost nie do uwierzenia!
        Dziwne, ale w dyskusjach o nowopowstałej partii bardzo często wentylki
        bezpieczeństwa puszczają i para bucha.
        Można by pomyśleć, że instrukcje i zapisy są rygorystyczne i
        bezwzględne....
    • Gość: septyk Re: Rejestacja partii ANTYKLERYKALNEJ IP: *.krosno.cvx.ppp.tpnet.pl 10.08.02, 23:26
      Gratuluję rejestraci parti Może zrobi się obrobine normalniej w państwie
      podobno "prawa" ale te katolskie "TALIBANY" moga was zaprowadzic na stos
      • Gość: ala Re: Rejestacja partii ANTYKLERYKALNEJ IP: *.acn.pl / 10.131.132.* 10.08.02, 23:33
        strasznie jestes nakrecony
        onanizujesz sie przed tym komputerem, czy co??
        pogon starą, bo cos kiepsko z toba.smile)))
        a piotrowski bedzie was uczyl jak mordowac ksiezy??
        ciekawe ile trwaja zajecia praktyczne
        musisce zaczac zbierac kamienie, zeby wam starczylo dla wszystkich
        spytam jeszcze z ciekawosci-ile piotrowski wam placi (tak wlasciwie to urban,
        ale niech bedzie ,ze p.)
        • Gość: sokor Re: Rejestacja partii ANTYKLERYKALNEJ IP: *.krosno.cvx.ppp.tpnet.pl 10.08.02, 23:45
          Gość portalu: ala napisał(a):

> strasznie jestes nakrecony
          > onanizujesz sie przed tym komputerem, czy co??
          > pogon starą, bo cos kiepsko z toba.smile)))
          > a piotrowski bedzie was uczyl jak mordowac ksiezy??
          > ciekawe ile trwaja zajecia praktyczne
          > musisce zaczac zbierac kamienie, zeby wam starczylo dla wszystkich
          > spytam jeszcze z ciekawosci-ile piotrowski wam placi (tak wlasciwie to urban,
          > ale niech bedzie ,ze p.)
          Oryginał: www.racjonalista.pl/kk.php/d,17
          Władze publiczne w Rzeczypospolitej Polskiej
          zachowują bezstronność w sprawach przekonań religijnych"
          Konstytucja RP z 2 kwietnia 1997, art. 25. p.2

"Stolica Apostolska oczekuje od polskich polityków
          zdecydowanie więcej kompetencji i nieco mniej pobożności"
          Oświadczenie Watykanu podczas jednej z ostatnich audiencji
          za: Przegląd, nr 31, 30 VII 2001

• sceptyk Kol. sokor i kol. septyk 10.08.02, 23:52
            Czy Wy tam w Krosnie to we dwoch przy jednym komputerze o tej porze siedzicie i
            w jednym watku piszecie podobne teksty? Ja wiem, ze to sie moze zdarzyc, ale
            prawdopodobienstwo, ze jestescie blizniakami, jest bardzo male.

A jak po gazety idziesz do kiosku, to za kazdym razem tez sie przebierasz za
            kogos innego?
      • sceptyk A moze jakis bardziej oryginalny nick? 10.08.02, 23:39
        Ja wiem, ze pewnych osobnikow pociaga figlarstwo szczeniackie. Moglbys moze
        jednak zrobic nadludzki wysilek i znalezc sobie jakis bardziej zroznicowany
        nick? I potem sie go trzymac? Chyba, ze piszesz takie glupoty, ze Ci przed
        innymi wstyd.
        • sceptyk Powyzej to do septyka (n/t) 10.08.02, 23:53
    • Gość: pyttong Re: Rejestacja partii ANTYKLERYKALNEJ IP: 213.77.40.* 10.08.02, 23:39
      Gratuluję i zgłaszam pierwszy projekt: wyrzucenie religii ze szkół. Zresztą np.
      u mnie w liceum 50% uczęszcza tylkodlatego,że tzw. siły wyższe (rodzice)
      nakazują. Trzeba by się zapytać biednych indoktrynowanych kolegów i koleżanek
      co czują kiedy książulek słysząc poglady niektóych uczniów, zamiast kulturalnie
      dyskutować rzuca stekiem obelg i nie uznaje opinii innych od tzw. oficjalnego
      katolickiego i prowatykańskiego nurtu nauczania. Moje pokolenie ma bardzo
      lekceważący stosunek do religii( nie mylić - do Boga!!!) i zapewne w ciągu
      kilkunastu lat rozwalimy to ustrojstwo. Poza tym religia w szkołach to w
      zasadzie nie religia, a kato-jugend, czyli ciemnota, nietolerancja i brak
      miejsca dla innych wyznań, choćby buddyzmu. Przedstawia się wszystko z 1 punktu
      widzenia. A ja mówię NIE!. Dobrze, że w tym kraju są jeszcze rozsądni ludzie.
      Czy nie lepsze by było np. religioznastwo i danie ludziom możliwości wyboru?
      Poddaję pod rozwagę i pozdrawiam.
      pyttong
      • Gość: sokor Re: Rejestacja partii ANTYKLERYKALNEJ IP: *.krosno.cvx.ppp.tpnet.pl 10.08.02, 23:50
        Oryginał: www.racjonalista.pl/kk.php/s,1297
        WC (wartości chrześcijańskie)
        OBŁUDA:
        "W latach komunizmu, kiedy Kościół znajdował się w opresji,
        biskupi wielokrotnie mówili, że państwo powinno być
        światopoglądowo i ideologicznieneutralne,
        że nie powinno narzucać obywatelom żadnych systemów wartości.
        Kiedy jednak już w III Rzeczypospolitej
        Prymasowska Rada Społeczna przyjęła stanowisko mówiące
        o neutralności państwa, prymas ostro i twardo odpowiedział,
        że wolny chrześcijański naród ma prawo do chrześcijańskiego państwa."
        Jacek Kuroń

• Gość: U_Bolt Re: Rejestacja partii ANTYKLERYKALNEJ IP: *.chello.pl 11.08.02, 07:33
        Tez gratuluje i zycze powodzenia w skutecznosci dzialan programowych.
        W przyszlosci bedziecie mogli odegrac znaczaca role w koniecznej przebudowie
        stosunkow w Polsce po linii Obywatel-Kosciol Kat. oraz Panstwo-Kosciol Kat.
        Wejscie Polski do UE oraz nieuchronne zmiany jakie zdominuja Panstwo Watykanskie, a co za tym idzie, koniecznosc ukierunkowania jego polityki zagranicznej na sprawy dla swiata pryncypialne (a wiec zdecydowane odejscie od kierunku polskiego) powinny pomoc wam w osiagnieciu zamierzonych celow.
        Keep on running ......
      • Gość: ala Re: Mlodzi KOCHAJĄ BOGA< ALLELUJA!!!!!!!!!! IP: *.acn.pl / 10.131.132.* 11.08.02, 17:37
        nie mow o swoim pokoleniu
        moze twoja rodzina, znajomi
        twoje pokolenie daje wyraz coraz wieskzego przywiazania do religii katolickiej,
        bijac rekordy liczebnosci na corocznych spotkaniach mlodziezy
        chocbysie sie zapluli, to i tak nie macie na to wplywu
        MLODZIEZ KOCHA BOGA< MLODZIE KOCHA JEZUSA< MLODZIEZ KOCHA PAPIEZA
        Alleluja!!!!!!!!
        • pyttong Re: Mlodzi KOCHAJĄ BOGA< ALLELUJA!!!!!!!!!! 11.08.02, 23:12
          Gość portalu: ala napisał(a):

> nie mow o swoim pokoleniu
          > moze twoja rodzina, znajomi
          > twoje pokolenie daje wyraz coraz wieskzego przywiazania do religii
          katolickiej,
          Chyba dziesiątki osób to już jakaś reprezentatywna ilość?
          > bijac rekordy liczebnosci na corocznych spotkaniach mlodziezy
          Typu Przystanek Woodstock? Porównaj ilość na P. Jezus
          • Gość: ala Re: Mlodzi KOCHAJĄ BOGA< ALLELUJA!!!!!!!!!! IP: *.acn.pl / 10.131.132.* 12.08.02, 09:11
            ha, ha, ha
            nie mowilam o woodstock-o tej szmirze dla prostakow
            tylko o corocznych spotkanaich mlodziezy z calego swiata
            rozumiem,ze dla ciebie swiat konczy sie na malej wiosczce zary
            • agnes6 Re: Mlodzi KOCHAJĄ BOGA .. i nie tylko 12.08.02, 10:09
              A Ty Alu nadajesz do nas z trasy pielgrzymki do Częstochowy
              czy z zakrystii w swojej parafii?
            • Gość: pyttong Re: Mlodzi KOCHAJĄ BOGA< ALLELUJA!!!!!!!!!! IP: 213.77.40.* 12.08.02, 17:15
              Nazywając Woodstock szmirą dla prostaków wydatnie ujawniasz swój "poziom"
              intelektualny. Czy patrzysz na Woodstock od strony muzycznej? - bo na pewno nie
              jest to szmira, i na pewno nie dla prostaków. Tam nie ma miejsca dla np. Ich
              Troje. I nie rozumiem dlaczego darzysz takim uwielbieniem instytucję Kościoła,
              którego kres wybitnie nadszedł, widać to po licznych skandalach, a jest to z
              pewnością tzw. wierzchołek góry lodowej. Współczesna religia katolicka z
              prawdziwym Bogiem ma coraz mniej wspólnego.
              • Gość: ala Re: Mlodzi KOCHAJĄ BOGA< ALLELUJA!!!!!!!!!! IP: *.acn.pl / 10.131.132.* 12.08.02, 17:29
                Dla mnie kopulacja w rowie, tytłanie sie w błocie, chodzenie umorasanym cały
                dzien i podpalenie trawy, albo odurzanie sie innymi narkotykami jest rozrywka
                plebejska. Pzobawiona glebszych przezyc duchowa i spelniajacych najnizsze
                instynkty jej uczestnikow. Wystarczy spojrzec na te twarzyczki-proste bardzo,
                gdzies z malych wioseczek wyrwane. O muzyce nie wspomne oczywiscie, bo to
                jasne. Nie powatzraj mantry o Ich troje, bo to jest juz oklepane i swiadczy, ze
                nie sam nie potrafisz nic wymyslec.
                Naprawde nie masz sie co wysilac. Kosciolowi nie grozi zmierzch. Juz wkrotce
                sie przekonasz -nawet za kilka dni, kiedy odwiedzi nas kochany papież.
                Alleluja!!!!
                • Gość: pyttong Re: Mlodzi KOCHAJĄ BOGA< ALLELUJA!!!!!!!!!! IP: 213.77.40.* 12.08.02, 17:38
                  Tylko dlaczego zauważasz negatywne i śladowe, naprawdę śladowe wzorce zachowań
                  wśród uczestników Woodstock`u? przecież policja po imprezie stwierdziła
                  wyraźnie, że jak na taką ilośc uczestników bawiono się kulturalnie i bez tzw.
                  ekscesów. A spórz na polski Kościół - z każdym dniem coraz bardziej pochłaniany
                  jest przez pociąg do pieniądza. I, żeby było jasne o co mi chodzi: nie mam nic
                  do organizacji typu Caritas, bo one rzeczywiście pomagają, ale po prostu spora
                  część Kościoła psuje dobry wizerunek. Poza tym, nie podoba mi sięingerowanie w
                  neutralność światopoglądową państwa.Pozdrawiam
                  pyttong
                  • Gość: Rob Re: Mlodzi KOCHAJĄ BOGA< ALLELUJA!!!!!!!!!! IP: 5.2.1R1D* / *.kabel.telenet.be 12.08.02, 18:34
                    >ale po prostu spora część Kościoła psuje dobry wizerunek.

To nie kosciol. To jego sludzy.
                    Papiez powtarza te slowa raz na tydzien, a ty ciagle swoje.
                • Gość: Rob Re: Mlodzi KOCHAJĄ BOGA< ALLELUJA!!!!!!!!!! IP: 5.2.1R1D* / *.kabel.telenet.be 12.08.02, 18:38
                  >Dla mnie kopulacja w rowie....

Chyba tego ci wlasnie brakuje. Sprobuj, moze wreszcie spojrzysz na zycie
                  innymi oczami.
        • himera Re: Mlodzi KOCHAJĄ BOGA< ALLELUJA!!!!!!!!!! 12.08.02, 19:39
          Jesteś pierdolnięta równo!!!Idż do psychiatryka,bo niedługo może być za póżno.
          Ja jestem młoda.Bóg nie istnieje kretynko!
          Papież to zwykły staruch.
          Mam dosyć tego gadania o papieżu-wszędzie o nim pieprzą.

• Gość: ala Re: Mlodzi KOCHAJĄ BOGA< ALLELUJA!!!!!!!!!! IP: *.acn.pl / 10.131.132.* 12.08.02, 20:51
            Bóg i tak Cię kocha, Bog jest miłosierny. smile
        • Gość: Nordique Re: Mlodzi KOCHAJĄ BOGA< ALLELUJA!!!!!!!!!! IP: *.sympatico.ca 20.08.02, 04:09
          Mlodzi KOCHAJĄ BOGA< ALLELUJA!!!!!!!!!! Starsi(ksieza)KOCHAJA DZIECI ALLEWALA!!!
          Ciupcianie jest normalna czynnoscia normalnie myslacego i zyjacego Homo
          sapiens'a. Homo seksualis (latinus cuchennicus) jest jego wypaczona wersja,
          szukajaca zaspokojenia nieujarzmionych zadz seksualnych wsrod osob w jakis
          sposob od nich zaleznych, slabych i uleglych - afery w szkolach i kosciolach.
          Mozna ich karac lub przymykac oko na to co robia ci lysawi i niesympatyczni,
          grzeszacy mysla, slowem i czynem sybaryci.
          Ja optuje za ksiezmi samcami i samicami ladnie owlosionymi i non-sex
          serdecznymi.
          Cytat z ksiazki "Koty rasowe" Aleksandry Konarskiej - Szubskiej : "Kastracja
          kotki jest zabiegiem powazniejszym niz kastracja kocura. Operacja ma na celu
          usuniecie jajnikow i macicy. Jednak i kotki, podobnie jak kocury, z powodu
          kastracji nie traca na swojej zywotnosci. Sa zdrowe, okrywe wlosowa nawet maja
          ladniejsza, sa bardziej przymilne".
      • Gość: Puchatek Re: Rejestacja partii ANTYKLERYKALNEJ IP: *.stacje.agora.pl 16.08.02, 16:44
        Gość portalu: pyttong napisał(a):

> Gratuluję i zgłaszam pierwszy projekt: wyrzucenie religii ze szkół. Zresztą np.
        >
        > u mnie w liceum 50% uczęszcza tylkodlatego,że tzw. siły wyższe (rodzice)
        > nakazują.

Trujesz. W liceum uczeń sam decyduje, czy chodzi na religie, czy nie. Rodzice nie mają nic do gadania (przejżyj
        ustawę, jak nie wierzysz). A jak ktoś nie umie w wieku licealnym byc sobą - to jego strata.

>Trzeba by się zapytać biednych indoktrynowanych kolegów i koleżanek
        > co czują kiedy książulek słysząc poglady niektóych uczniów, zamiast kulturalnie
        > dyskutować rzuca stekiem obelg i nie uznaje opinii innych od tzw. oficjalnego
        > katolickiego i prowatykańskiego nurtu nauczania.

Skoro nie chodzisz - skąd wiesz, co mówi księżulek? Jeśli chodzisz - to czego głosujesz?

>Moje pokolenie ma bardzo
        > lekceważący stosunek do religii( nie mylić - do Boga!!!) i zapewne w ciągu
        > kilkunastu lat rozwalimy to ustrojstwo.

Jasne, od 2000 lat są tacy, co o tym marzą. Powodzenia...

>Poza tym religia w szkołach to w
        > zasadzie nie religia, a kato-jugend, czyli ciemnota, nietolerancja i brak
        > miejsca dla innych wyznań, choćby buddyzmu. Przedstawia się wszystko z 1 punktu
        > widzenia.

Jeszcze raz - skąd to wiesz, skoro nie chodzisz?

> A ja mówię NIE!. Dobrze, że w tym kraju są jeszcze rozsądni ludzie.
        > Czy nie lepsze by było np. religioznastwo i danie ludziom możliwości wyboru?

A kto nie ma mozlwiości wyboru? Czy kogoś siła doprowadzają na katechezę? Jakoś nie widziałem takich scen... Nie
        truj, gościu. Każdy robi, jak uważa. Nie chcesz - niechodź, nikt ci nie każe. Ale nie gadaj głupot.

P.
    • sceptyk Sebastian, stoowka i sympatycy 11.08.02, 13:00
      Moi drodzy,

Padly tu rozne wypowiedzi. Z tych wiekszosc o charakterze ogolnym, wskazujacym
      w zasadzie na jasna przyszlosc Polski, jaka zacznie sie rysowac z chwila
      zarejestrowania Waszej partii.

Kilku dyskutantow podnioslo jednak pewna kwestie konkretna. A mianowicie
      zapytali sie jaka jest rola Grzegorza Piotrowskiego w nowej partii. Poniewaz
      cos nieskoro idzie Wam z odpowiedzia, chcialbym wskazac na mozliwosc trzech
      wariantow odpowiedzi. Wybierzcie ktorys z nich. Moze tak bedzie latwiej.

1. Nie wiem jaka jest rola G. Piotrowskiego (ergo jestem idiota, bo nie
      interesuja mnie takie rzeczy w mojej partii).

2. G. Piotrowski, jako bandyta, ktory w sadystyczny sposob zamordowal cenionego
      przez narod ksiedza oraz pracowal przez dlugie lata w UB i pomagal utrzymywac
      system komunistyczny oraz zaleznosc Polski od Zwiazku Sowieckiego, nie moze
      zostac czlonkiem naszej partii. Nasza partia sklada sie z uczciwych ludzi (np.
      stoowka).

3. G. Piotrowski jest czlonkiem (szeregowym, wladz, scislego kierownictwa -
      niepotrzebne skreslic) naszej partii. Jego przeszlosc nic nas nie obchodzi.

No, smialo. Zaspokojcie nasza ciekawosc. Nie jestescie chyba organizacja
      podziemna?
      • Gość: Rob Re: Sebastian, stoowka i sympatycy IP: 5.2.1R1D* / *.kabel.telenet.be 12.08.02, 16:36
        A ty odpowiedz na moje pytania.

1. Jaka byla rola ksiezy katolickich w mordowaniu niewinnych ludzi podczas
        Drugiej Wojny Swiatowej?
        2. Co myslisz o kolaboracji Watykanu z hitlerowcami?
        3. Jak ustosunkowal sie do tego Papiez? Jakie mial stosunki z Hitlerem?

sceptyk napisał:

> Moi drodzy,
        >
        > Padly tu rozne wypowiedzi. Z tych wiekszosc o charakterze ogolnym,
        wskazujacym
        > w zasadzie na jasna przyszlosc Polski, jaka zacznie sie rysowac z chwila
        > zarejestrowania Waszej partii.
        >
        > Kilku dyskutantow podnioslo jednak pewna kwestie konkretna. A mianowicie
        > zapytali sie jaka jest rola Grzegorza Piotrowskiego w nowej partii. Poniewaz
        > cos nieskoro idzie Wam z odpowiedzia, chcialbym wskazac na mozliwosc trzech
        > wariantow odpowiedzi. Wybierzcie ktorys z nich. Moze tak bedzie latwiej.
        >
        > 1. Nie wiem jaka jest rola G. Piotrowskiego (ergo jestem idiota, bo nie
        > interesuja mnie takie rzeczy w mojej partii).
        >
        > 2. G. Piotrowski, jako bandyta, ktory w sadystyczny sposob zamordowal
        cenionego
        >
        > przez narod ksiedza oraz pracowal przez dlugie lata w UB i pomagal
        utrzymywac
        > system komunistyczny oraz zaleznosc Polski od Zwiazku Sowieckiego, nie moze
        > zostac czlonkiem naszej partii. Nasza partia sklada sie z uczciwych ludzi
        (np.
        > stoowka).
        >
        > 3. G. Piotrowski jest czlonkiem (szeregowym, wladz, scislego kierownictwa -
        > niepotrzebne skreslic) naszej partii. Jego przeszlosc nic nas nie obchodzi.
        >
        > No, smialo. Zaspokojcie nasza ciekawosc. Nie jestescie chyba organizacja
        > podziemna?
        • sceptyk Kol. Rob 12.08.02, 16:43
          Gość portalu: Rob napisał(a):

> A ty odpowiedz na moje pytania.
          >
          > 1. Jaka byla rola ksiezy katolickich w mordowaniu niewinnych ludzi podczas
          > Drugiej Wojny Swiatowej?
          > 2. Co myslisz o kolaboracji Watykanu z hitlerowcami?
          > 3. Jak ustosunkowal sie do tego Papiez? Jakie mial stosunki z Hitlerem?
          -----------------------------------------

Nie bardzo rozumiem dlaczego na postawione przeze mnie pytanie, ja mam dawac
          sam odpowiedz, ale na inne pytanie. Moglbys mi wyjasnic logike, jaka rzadzi
          Twym umyslem?
          • Gość: Rob Re: Kol. Rob IP: 5.2.1R1D* / *.kabel.telenet.be 12.08.02, 17:08
            Spodziewalem sie odpowiedzi typu: "A u was murzynow bija" i taka otrzymalem.

sceptyk napisał:

> Gość portalu: Rob napisał(a):
            >
            > > A ty odpowiedz na moje pytania.
            > >
            > > 1. Jaka byla rola ksiezy katolickich w mordowaniu niewinnych ludzi podczas
            >
            > > Drugiej Wojny Swiatowej?
            > > 2. Co myslisz o kolaboracji Watykanu z hitlerowcami?
            > > 3. Jak ustosunkowal sie do tego Papiez? Jakie mial stosunki z Hitlerem?
            > -----------------------------------------
            >
            > Nie bardzo rozumiem dlaczego na postawione przeze mnie pytanie, ja mam dawac
            > sam odpowiedz, ale na inne pytanie. Moglbys mi wyjasnic logike, jaka rzadzi
            > Twym umyslem?
      • Gość: Nordique Re: Sebastian, stoowka i sympatycy IP: *.sympatico.ca 20.08.02, 04:33
        sceptyk napisał:

> Moi drodzy,
        >
        > Padly tu rozne wypowiedzi. Z tych wiekszosc o charakterze ogolnym,
        wskazujacym
        > w zasadzie na jasna przyszlosc Polski, jaka zacznie sie rysowac z chwila
        > zarejestrowania Waszej partii.
        >
        > Kilku dyskutantow podnioslo jednak pewna kwestie konkretna. A mianowicie
        > zapytali sie jaka jest rola Grzegorza Piotrowskiego w nowej partii. Poniewaz
        > cos nieskoro idzie Wam z odpowiedzia, chcialbym wskazac na mozliwosc trzech
        > wariantow odpowiedzi. Wybierzcie ktorys z nich. Moze tak bedzie latwiej.
        >
        > 1. Nie wiem jaka jest rola G. Piotrowskiego (ergo jestem idiota, bo nie
        > interesuja mnie takie rzeczy w mojej partii).
        >
        > 2. G. Piotrowski, jako bandyta, ktory w sadystyczny sposob zamordowal
        cenionego
        >
        > przez narod ksiedza oraz pracowal przez dlugie lata w UB i pomagal utrzymywac
        > system komunistyczny oraz zaleznosc Polski od Zwiazku Sowieckiego, nie moze
        > zostac czlonkiem naszej partii. Nasza partia sklada sie z uczciwych ludzi
        (np.
        > stoowka).
        >
        > 3. G. Piotrowski jest czlonkiem (szeregowym, wladz, scislego kierownictwa -
        > niepotrzebne skreslic) naszej partii. Jego przeszlosc nic nas nie obchodzi.
        >
        > No, smialo. Zaspokojcie nasza ciekawosc. Nie jestescie chyba organizacja
        > podziemna?

Ty sceptyk jestes chyba niezle pokrecony, co? Gdzie twoje chrzescijanskie
        milosierdzie? Facet swoje odpokutowal, siedzac w pudle, a ty nie masz chyba
        boga w sercu? Wierzysz w boga, to twoj problem. Inni sa moze bardziej
        szczesliwi i mniej msciwi?
    • Gość: a Re: Rejestacja partii ANTYKLERYKALNEJ IP: *.krosno.cvx.ppp.tpnet.pl 11.08.02, 21:19
      Bravo
    • Gość: krzys52 BRAWO!!! W koncu Ktos Sie Wezmie Za Tych Pedofili IP: *.proxy.aol.com 11.08.02, 21:27
      gratuluje raz jeszcze rejestracji.
      ..
      K.P.
      • Gość: marek Re: BRAWO!!! W koncu Ktos Sie Wezmie Za Tych Ped IP: *.krosno.cvx.ppp.tpnet.pl 11.08.02, 21:52
        Gość portalu: krzys52 napisał(a):

> gratuluje raz jeszcze rejestracji.
        > ..
        > K.P.
        Dziękujemy ale nie morzesz siedzieć z boku
        • Gość: XXL Re: BRAWO!!! W koncu Ktos Sie Wezmie Za Tych Ped IP: *.echostar.pl 11.08.02, 22:37
          Gość portalu: marek napisał(a):

> Dziękujemy ale nie morzesz siedzieć z boku

A morze może ???
          • Gość: marek Re: BRAWO!!! W koncu Ktos Sie Wezmie Za Tych Ped IP: *.krosno.cvx.ppp.tpnet.pl 12.08.02, 10:16
            Gość portalu: XXL napisał(a):

> Gość portalu: marek napisał(a):
            >
            > > Dziękujemy ale nie morzesz siedzieć z boku
            >
            > A morze może ???
            gdzie w konfesjonale?
    • Gość: Mac Re: Rejestacja partii ANTYKLERYKALNEJ IP: 2.4.STABLE* / 192.168.5.* 12.08.02, 11:19
      Gdy dowiedziałem się o rejestracji waszej partii, pomyślałem, że w Tworkach
      ogłoszono amnestię.
    • Gość: Kolega Cerbera Re: Rejestacja partii ANTYKLERYKALNEJ IP: *.toya.net.pl 12.08.02, 13:04
      No i co z tym e terrorysta?
      Tez byl z APP Racja ?

• Gość: sokol_kros Re: Rejestacja partii ANTYKLERYKALNEJ IP: *.krosno.cvx.ppp.tpnet.pl 12.08.02, 19:49
        Gość portalu: Kolega Cerbera napisał(a):

> No i co z tym e terrorysta?
        > Tez byl z APP Racja ?
        > to jest Maćkowiak Rafał z Chorzowa działacz Opus Dei
        • Gość: Leonid Re: Rejestacja partii ANTYKLERYKALNEJ IP: 195.205.230.* 15.08.02, 20:14
          Czytałem statut waszej partii. Jest bardzo postępowy, nie rozmię tylko dlaczego
          na siedzibę naczelnych władz wybraliście Tworki?
    • sceptyk Do czlonkow i sympatykow 12.08.02, 16:26
      No minelo juz ponad 24 godz. od czasu jak pytanie zostalo postawione. A
      odpowiedzi wciaz brak. Jaka role pelni Grzegorz Piotrowski w Waszej partii?
      • Gość: sokol_kros Re: Do czlonkow i sympatykow IP: *.krosno.cvx.ppp.tpnet.pl 12.08.02, 19:51
        sceptyk napisał:

> No minelo juz ponad 24 godz. od czasu jak pytanie zostalo postawione. A
        > odpowiedzi wciaz brak. Jaka role pelni Grzegorz Piotrowski w Waszej partii?
        Wskazuje numerariuszy z Opus Dei robi to z zamkniętymi oczami - taki ma gościu
        węch
        • Gość: śmiewca I wy jeszcze z tym chłamem Sceptykiem dyskutujecie IP: *.acn.pl / *.acn.waw.pl 13.08.02, 19:27
          podziwiam, zaiste jest u was prawdziwie chrześcijanska pokora!
    • sceptyk No, nie ukrywam, udalo mi sie 12.08.02, 21:47
      Wlasciwie Was polubilem, czlonkowie i sympatycy. Sa wsrod Was poeci, sa tez
      uczciwi (kolezanka Stoowka od nauk scislych), a i moze jakis inteligentny tez
      sie znajdzie. I na drugi raz, jak ktos bedzie Wam zadawal niewygodne pytania,
      to juz wiecie jak sie macie zachowac.

Jak to wlasciwie zartowalem z Wami dyskutujac, bo wladze partii (pan Grzechu?)
      wydelegowaly mnie tutaj, zebym Was zahartowal w polemikach. Bo na pewno czeka
      Was ich sporo w przyszlosci. No i udalo sie. Jestem z Was dumny.

Chcialbym dodac, juz na odchodnym, ze macie jeszcze jeden argument. Zawsze
      przeciez mozna w morde dac. Moze ktos jest w Waszej partii, co nauczy Was jak
      to robic? Jak myslicie?

Trzymajcie sie. Ciesze sie, ze przyszlosc Polski jest w godnych rekach.
      • Gość: śmiewca Przepraszam, że się powtarzam...... IP: *.acn.pl / *.acn.waw.pl 12.08.02, 22:18
        "...panie, największe chamy to te inteligenty..." /Jaś Himilsbach/

"Ponownie chciałbym
        polecić pana niewątpliwej inteligencji i umiejetności analitycznego
        wyciągania wniosków problem nastepujący:
        jak to jest, że większośc głosów krytycznych wobec roli, jaką pełni w Polsce
        Kościół Katolicki, pojawiających się na tym forum pochodzi z serwerów
        zagranicznych lub od zalogowanych uczestników z zagranicy?
        czy tu w kraju, jak za gierka: jedność myśli, słów i czynów ( przynajmniej w
        tym zakresie) całego narodu;
        czy może ludziska zobojętnieli w myśl zasady z wiatrakiem nie wygrasz, głową
        muru nie przebijesz;
        czy też nie wierzą w demokratyczne państwo prawa i wolą siedzieć cicho.

ciekawe, co pan by napisał w gazecie, a którą możliwość obstawiłby u
        bukmachera za swoje własne pieniądze?
        PS. W Pana ustach takie obrażliwe słowo, jak "kretyn" wobec kogoś kto ponoć ma
        takie same jak Pan prawo do wyrażania poglądów. wprost nie do uwierzenia!
        Dziwne, ale w dyskusjach o nowopowstałej partii bardzo często wentylki
        bezpieczeństwa puszczają i para bucha.
        Można by pomyśleć, że instrukcje i zapisy są rygorystyczne i
        bezwzględne...."
        Pominął Pan milczeniem moją wczorajszą odpowiedź na pański ironiczno-złośliwy
        post- atak na grupę młodych zaangażowanych w ideę zmiany, po prostu zmiany ich
        podkarpackiej codzienności. Jeśli był Pan w tych okolicach w ostatnich 10
        latach, nie,nie był Pan, nie zdobyłby Pan na te złośliwośći z
        wyżyn "warszawki", i po prostu kpiny wobec ludzi, którym nieraz karki przygięto
        za śmiałość myślenia własnymi słowami.
        chcą to zmienić, chcą tylko świeżego powietrza, mówienia - bez oglądania się na
        boki - o przeróżnych tylawach.
        sorry, ale Pana wypowiedż odbieram wg schematu: zakpię sobie z maluczkich,
        będe miał radość, a przy okazji wykonam zadanie "partyjne".
        pozdr. bez nadziei na odpowiedź.

• Gość: a Re: Przepraszam, że się powtarzam...... IP: *.krosno.cvx.ppp.tpnet.pl 12.08.02, 23:40
          zgoda
        • akkj Do smiewcy..... 13.08.02, 20:22
          Gość portalu: śmiewca napisał(a):

> Pominął Pan milczeniem moją wczorajszą odpowiedź na pański ironiczno-złośliwy
          > post- atak na grupę młodych zaangażowanych w ideę zmiany, po prostu zmiany ich
          > podkarpackiej codzienności. Jeśli był Pan w tych okolicach w ostatnich 10
          > latach, nie,nie był Pan, nie zdobyłby Pan na te złośliwośći z
          > wyżyn "warszawki", i po prostu kpiny wobec ludzi, którym nieraz karki przygięto
          >
          > za śmiałość myślenia własnymi słowami.
          > chcą to zmienić, chcą tylko świeżego powietrza, mówienia - bez oglądania się na
          >
          > boki - o przeróżnych tylawach.
          > sorry, ale Pana wypowiedż odbieram wg schematu: zakpię sobie z maluczkich,
          > będe miał radość, a przy okazji wykonam zadanie "partyjne".
          > pozdr. bez nadziei na odpowiedź.
          >
          >
          Po prostu rozplakalem sie nad niedola mlodych, ktorzy mysla wlasnymi slowami (czytalem kilka ich postow,
          rzeczywiscie niebotyczne wyzyny intelektu), ktorzy chca cos zmienic w otaczajacej ich rzeczywwistosci- gnebieni,
          bici, ponizani, wyrzucani z pracy i terroryzowani przez kler. Wyrznac kler! Palic plebanie, siedlisko zla i dreczycieli
          (przy okazji mozna co nieco skonfiskowac dla siebie, przeciez sie nalezy). Po wyrznieciu ksiezy, spaleniu kosciolow
          od razu bedzie w krosnienskim lepiej - ludzie, ci mlodzi, ambitni nareszcie beda mieli inne perspektywy. Pod wodza
          swego patrona towarzysza bylego ubeka Grzegorz Piotrowskiego poprowadza kraj do wiecznej szczesliwosci.
          Hurrra!!! Niez zyje Partia!!! Niech zyje Grzegorz P!!!! Wiecej swiezego powietrza bez ogladania sie na tylawy(?)

Panie Smiewca, nie zaciemniajmy sprawy, ze kazdy ma prawo do wlasnych pogladow, ktore nalezy szanowac.
          Gloszenie pewnych pogladow jest scigane z mocy prawa, a ich glosicieli trzeba nazywac po imieniu.
          Panie Smiewca, chyba sie Pan za bardzo smiejesz, Boje sie o stan Pana psychiki.
          • Gość: Rob Re: Do smiewcy..... IP: 5.2.1R1D* / *.kabel.telenet.be 14.08.02, 11:32
            >Wyrznac kler! Palic plebanie, siedlisko zla i dreczycieli
            (przy okazji mozna co nieco skonfiskowac dla siebie, przeciez sie nalezy).

Juz gdzies to slyszalem.....
            Acha "Oko za oko.....".
            • Gość: marek Re: Do smiewcy..... IP: *.krosno.cvx.ppp.tpnet.pl 14.08.02, 18:59
              Proponuję wprowadzić bilety wstępu na wiece z Kremówą w cenie 100 zł
              opodatkowane 90% watem.Wtedy byłoby w porządku.Kto nie może życ bez krenówy
              niech jedzie a 90 zł od katolskiego łba wpłynie do kasy państwa
              • Gość: adam Re: Do smiewcy..... IP: *.krosno.cvx.ppp.tpnet.pl 15.08.02, 19:12
                Gość portalu: marek napisał(a):

> Proponuję wprowadzić bilety wstępu na wiece z Kremówą w cenie 100 zł
                > opodatkowane 90% watem.Wtedy byłoby w porządku.Kto nie może życ bez krenówy
                > niech jedzie a 90 zł od katolskiego łba wpłynie do kasy państwa
                Proponowałbym VAT w wysokości 95 %
            • Gość: śmiewca Ratunku. IP: *.acn.pl / *.acn.waw.pl 15.08.02, 23:30

> >Wyrznac kler! Palic plebanie, siedlisko zla i dreczycieli
              > (przy okazji mozna co nieco skonfiskowac dla siebie, przeciez sie nalezy).
              >
              > Juz gdzies to slyszalem.....
              > Acha "Oko za oko.....".
            • Gość: śmiewca ratunku! nieumiejący czytać dyskutanci na forum IP: *.acn.pl / *.acn.waw.pl 16.08.02, 00:11

>

od śmiewcy wyjątkowo serio:
              Drogi Panie! odszczekam publicznie, na wskazanych przez pana forach,
              wszystkie obrażliwe zwroty, których pod Pana aderem za chwilę użyję pod
              warunkiem, że wskaże Pan w moim tekście inkryminowane przez Pana zwroty,
              więcej, jęzeli wskaże chociażby w jakimkolwiek podtekście sugestie wzywania do
              takich czynów.
              Drogi Panie! uwłaczające mi zarzuty które Pan postawił w warunkach
              rzeczywistości realnej, a nie wirtualnej-internetowej kwalifikują się wyłacznie
              do trzepnięcia rękawiczką po pysku z dalszymi konsekwencjami zgodnie z Kodeksem
              Boziewicza ( choć dla mnie problematyczna jest zdolność honorowa, czyli
              możliwość dawania przez Pana satysfakcji osobom obrażonym).
              Do rzeczy: jestem przekonany, że nie czytał Pan mego tekstu, odnosił się on
              bowiem jedynie do chłamskiego zachowania niejakiego Sceptyka wobec internautów
              z Krosna, którzy założyli ten wątek i nie ustosunkowywał się do meritum
              dyskusji w ramach tego wątku. Zakładając nawet Pana bardzo złą wolę, nie da się
              pojąć z jakiego kapelusza wyciągnął Pan armaty, którymi do mnie, na oślep
              zresztą, strzela. Domniemywać mogę jedynie, że było to na przykład:
              przeczytanie jakiegoś dzieła o Jakubie Szeli, wysłuchanie homilii Ojca
              Dyrektora Rydzyka, czy, co najbardziej prawdopodobne realizacji prośby
              (polecenie) niejakiego Sceptyka(akkj), który być może ugryziony w j...
              wyłożeniem jak kawy na ławę, jego zakamuflowanego chłamstwa, siedzi okrakiem na
              stołku i jedynie z tego powodu nie może postukać w klawiaturę.
              Byłbym zobowiązany, gdyby podał Pan uzasadnienie inkryminowanych mi czynów
              a może takzę wyjaśnił, dlatego tyle bzdur Pan nawypisywał.
              WYJAŚNIENIE, ŻE NIE ROZUMIE PAN SŁÓW, KTÓRE CZYTA (TYPOWY WTÓRNY
              ANALFABETYZM) BĘDZIE RÓWNIEŻ WYSTARCZAJĄCE!
              a co do meritum: jeszcze raz powodzenia i wytrwałości ambitnym z Krosna
              życzę!
              • _helga Re: ratunku! nieumiejący czytać dyskutanci na for 16.08.02, 01:12
                Szanowny panie Smiewco. W porywie odwaki odwaze sie zadac to samo pytanie co
                Sceptyk, mimo ze zdaje sobie sprawe, ze pan moje zachowanie nazwie chlamskim.
                Oto pytanie:
                1.jaka role w waszej partii odgrywa Grzegorz Piotrowski?
                2. Czy oprocz Grzegorza Piotrowskiego mozna znalezc w waszej partii inne osoby
                ktore wczesniej pracowaly dla aparatu przymusu PRL?
                • Gość: śmiewca Dlaczego reagujecie jak psy Pawłowa? IP: *.acn.pl / *.acn.waw.pl 16.08.02, 02:21
                  _helga napisała:

> Szanowny panie Smiewco. W porywie odwaki odwaze sie zadac to samo pytanie co
                  > Sceptyk, mimo ze zdaje sobie sprawe, ze pan moje zachowanie nazwie chlamskim.
                  > Oto pytanie:
                  > 1.jaka role w waszej partii odgrywa Grzegorz Piotrowski?
                  > 2. Czy oprocz Grzegorza Piotrowskiego mozna znalezc w waszej partii inne
                  osoby
                  > ktore wczesniej pracowaly dla aparatu przymusu PRL?
                  >
                  >
                  • _helga Re: Dlaczego znowu obelga? 16.08.02, 02:39
                    Gość portalu: śmiewca napisał(a):

Ok. To porozmawiajmy jak cywilizowani ludzie, bez chlamu i bez psow pawlowa.
                    Nie atakuje niczyjego swiatopogladu. Nie o swiatopogladzie tu rozmawiamy, a o
                    strukturze spolecznej. Jak pan wie istotnym momentem z zyciu kazdej struktury
                    jest tzw. "moment zalozycielski" przez co rozumie sie nie tylko termin i
                    miejsce, ale i zawartosc etyczna, swiatopogladowa, a takze "ojcow zalozycieli"
                    takiej struktury. To dotyczy szczegolnie takich strukur spolecznych, jak
                    organizacje polityczne, panstwa i organizacje miedzynarodowe. Co do ladunku
                    swiatopogladowego wszystko jest jasne. Jest grupa ludzi ktorych laczy wspolny
                    swiatopoglad i maja pelne prawo sie laczyc w dowolna strukture, w tym partyjna.
                    A co z reszta? Co z ladunkiem etycznym i "ojcami zalozycielami"? Pytanie o pana
                    Piotrowskiego w tym kontekscie jest najzupelniej uzasadnione. Niby dlaczego
                    jedna jedyna partia w Polsce ma byc WYLACZONA z takiej oceny? Czym sobie
                    zasluzyla na specjalne traktowanie sposrod innych partii? Czy warto lamac dla
                    tej partii czy jakiejkolwiek innej podstawowe zasady demokracji? To juz
                    przerabialismy, nieprawdaz?

A jesli chodzi o agresje, coz. Ja mam wrazenie ze agresywna nie jestem, a pan
                    mi tu cos o psie pawlowa. Czyli uwaza pan ze nie jest obrazliwe jesli pan o
                    mnie powiada ze tresowana jestem? heheeeeeesmile))) Z powyzszych wypowiedzi
                    Sceptyka tez nie wynika, by sie przy jakimkolwiek wariancie odpowiedzi upieral.
                    On nie dostal ZADNEJ odpowiedzi poza obelgami wlasnie.
            • Gość: Nordique Re: Do smiewcy..... IP: *.sympatico.ca 20.08.02, 04:21

>

Wykastrowac! powtarzam!!! wykastrowac i zostawic przy ich popieprzonym zyciu!
              Plebanie przerobic na domy uciechy, zmieniajac je na siedliska dobra i
              streczycieli. Skonfiskowac!!!!!! i nie male co nie co, ale 100%! Allewala!
    • Gość: Puchatek Re: Rejestacja partii ANTYKLERYKALNEJ IP: *.stacje.agora.pl 16.08.02, 16:59
      Fascynujące. Chyba tylko w naszym pięknym kraju coś takiego mogło się zdarzyć. Grupa oszołomów (przepraszam,
      bez obrazy) zakłada �partię antyklerykalną�. Nie stowarzyszenie, nie klub - ale partię polityczną.
      Przyczyną wszelkiego zła jest zatem Kościół Katolicki. To akurat nic nowego - jedni o całe zło świata oskarżają
      Żydów, inni - masonów, jeszcze inni - kosmitów. To mogą być i tacy, którzy oskarżają Kościół. To wygodne mieć
      �chłopca do bicia� - wtedy nie trzeba myśleć o własnej odpowiedzialności za zło wokół.
      Natomiast fascynujące jest to, że zakłada się partię polityczną (a więc - w założeniu - siłę mającą zmieniać
      rzeczywistość), której głównym przesłaniem jest �anty�.
      Zauważcie - nie wiadomo, czy to lewica, prawica czy centrum (w sensie gospodarczym). Chcą socjalizmu czy
      wolnego rynku? Niezależności banku centralnego czy kontroli państwa? Podniesienia podatków czy ich obniżenia?
      Nie proponują zadnej konkretnej drogi walki z bezrobociem. Nie mówią o inflacji. O gospodarce. O finansach.
      Jedyne, co o nich wiemy, to fakt, że są �anty� czemukolwiek.
      No, to jest program! Serdeczne gratulacje, na to nawet Lepper nie wpadł.
      A tu ludzie, którzy zajmują się (podobno) naukami ścisłymi, są studentami etc. popierają ich i chcą na nich głosować.
      Pytam - na kogo? Co właściwie popieracie?
      Nauki ścisłe... hi hi hi hi hi....
      P.
      • Gość: U_Bolt Re: konkretny projekt: zniesienie celibatu !! IP: *.chello.pl 16.08.02, 17:58
        Zgłaszam projekt autorski do zrealizowania przez APP. Jako jeden z celow statutowych powinno byc "doprowadzenie do pelnego zniesienia celibatu w Polsce". W ramach pelnej symbiozy narodowej gdy "NAROD Z KLEREM" a "KLER Z NARODEM" takie wspoldzialanie w osiagnieciu zamierzonych celow jest jak najbardziej konieczne. Wprawdzie wielu obecnym ksiezom, wikarym, proboszczom, biskupom, kanonikom itp. bedzie bardzo trudno pomoc, ale dlaczego nie przyczynic sie aby ich synowie i corki doczekali jak najszybciej czasow szczesliwych. Amen.
        • Gość: m Re: konkretny projekt: zniesienie celibatu !! IP: *.krosno.cvx.ppp.tpnet.pl 16.08.02, 19:23
          Gość portalu: U_Bolt napisał(a):

> Zgłaszam projekt autorski do zrealizowania przez APP. Jako jeden z celow
          statut
          > owych powinno byc "doprowadzenie do pelnego zniesienia celibatu w Polsce". W
          ra
          > mach pelnej symbiozy narodowej gdy "NAROD Z KLEREM" a "KLER Z NARODEM" takie
          w
          > spoldzialanie w osiagnieciu zamierzonych celow jest jak najbardziej
          konieczne.
          > Wprawdzie wielu obecnym ksiezom, wikarym, proboszczom, biskupom, kanonikom
          itp
          Idąc dalej aby sie ustrzec pedofili i Peatzo podobnych proponuję kastracje
          połączona z wyświęceniem na księdza albo równolegle ze wstąpieniem do klasztoru
          > . bedzie bardzo trudno pomoc, ale dlaczego nie przyczynic sie aby ich synowie
          i
          > corki doczekali jak najszybciej czasow szczesliwych. Amen.
    • cesspit Re: Rejestacja partii ANTYKLERYKALNEJ 16.08.02, 19:44
      Jak się można zapisać??????
      • Gość: marek Re: Rejestacja partii ANTYKLERYKALNEJ IP: *.krosno.cvx.ppp.tpnet.pl 17.08.02, 09:40
        cesspit napisał:

> Jak się można zapisać??????
        Wszysko znajdiesz www.faktyimity.pl -ap.racja a zapynac możesz:
        www.antyklerykalizm.prv.pl
    • samsaranathanal Szanowni antyklerykałowie. 17.08.02, 13:05
      Witajcie.

Cieszy mnie Wasz sukces. Zaniepokoiłem się wiadomościami, że grupa obywateli RP
      ma kłopoty z zarejestrowaniem stronnictwa politycznego.

Jednocześnie nabrałem pewnych wątpliwości co do charakteru Waszej działalności.
      Konkretnie nasunęły mi się dwa pytania:

1. Czy antyklerykalizm to cały Wasz program społeczny? Czy też macie jeszcze
      jakieś pomysły?

2. Czy antyklerykaliozm to cały Wasz program gospodarczy? Czy też macie jeszcze
      jakieś pomysły?

Pozdrawiam

Sam

Ps. Jeżeli odpowiedź na powyższe pytania jest pozytywna, to może warto
      przemyśleć jeszcze raz swój antyklerykalizm. Definiowanie swojej tożsamości
      przez opozycję do jakiejś grupy grozi... no tym co spotkało tzw. antykomunistów.
    • Gość: Wryjczarnego Bic czarna zaraze puki jeszcze czas!!!! IP: *.dip.t-dialin.net 17.08.02, 16:45
      Podrzec konkordat a czarych bandytow do roboty w kamieniolomach zagnac,
      przynajmniej wtedy bedzie z nich jakis porzytek.
      Kupili Polske na wlasnosc za lapowke zeby nietylko zawladnac horymi psychicznie
      ciemniakami ale rownierz reszta ludzi odpornych na glupote.
      Mozna tylko wyc do ksiezyca przez taka politike.
      To sie musi jak najszybciej zmienic, dlatego zycze wam duzo sukcesow w wyrwaniu
      czarnych pazurow z naszego ciala.

• Gość: luźneszelki nie bądź taki prowokator-jednorazowy nick! IP: *.acn.pl / *.acn.waw.pl 17.08.02, 22:37
        Gość portalu: Wryjczarnego napisał(a):

> Podrzec konkordat a czarych bandytow do roboty w kamieniolomach zagnac,
        > przynajmniej wtedy bedzie z nich jakis porzytek.
        > Kupili Polske na wlasnosc za lapowke zeby nietylko zawladnac horymi
        psychicznie
        >
        > ciemniakami ale rownierz reszta ludzi odpornych na glupote.
        > Mozna tylko wyc do ksiezyca przez taka politike.
        > To sie musi jak najszybciej zmienic, dlatego zycze wam duzo sukcesow w
        wyrwaniu
        >
        > czarnych pazurow z naszego ciala.
        >
        >
        >
      • Gość: Nordique Re: Bic czarna zaraze puki jeszcze czas!!!! IP: *.sympatico.ca 20.08.02, 04:24
        Gość portalu: Wryjczarnego napisał(a):

> Podrzec konkordat a czarych bandytow do roboty w kamieniolomach zagnac,
        > przynajmniej wtedy bedzie z nich jakis porzytek.
        > Kupili Polske na wlasnosc za lapowke zeby nietylko zawladnac horymi
        psychicznie
        >
        > ciemniakami ale rownierz reszta ludzi odpornych na glupote.
        > Mozna tylko wyc do ksiezyca przez taka politike.
        > To sie musi jak najszybciej zmienic, dlatego zycze wam duzo sukcesow w
        wyrwaniu
        >
        > czarnych pazurow z naszego ciala.
        >
        >
        >
        Niezle, calkiem niezle. Tak trzymaj. Allewala!
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka