babariba666 21.07.05, 07:53 abp; Glodziowi nalezy sie emerytura wojskowa, wprawdzie brakuje mu 2 lata, ale za to moze miec liczna rodzine. I co z nia zrobic? wiadomosci.onet.pl/1,15,11,13240818,37316252,1702256,0,forum.html Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
owca_czarna Re: biskupowi się należy 21.07.05, 11:12 babariba666 napisał: > abp; Glodziowi nalezy sie emerytura wojskowa, wprawdzie brakuje > mu 2 lata, ale za to moze miec liczna rodzine. > I co z nia zrobic? > <a href="wiadomosci.onet.pl/1,15,11,13240818,37316252,1702256,0,forum.html" target="_blank">wiadomosci.onet.pl/1,15,11,13240818,37316252,1702256,0,forum.html</a> Ustawa o zaopatrzeniu emerytalnym żołnierzy zawodowyh i ich rodzin jasno precyzuje komu i w jakim wymiarze przysługuje emerytura. Widać opatrzność bożą nad biskupem oraz opiekę Szmajdzińskiego, że dla niego indywidualnie stworzono 13-letni okres słuzby, uprawniający do nabycia praw emerytalnych. Zadziwiające też jest tempo awansu, czym to tak pan Głódź się zasłużył, że w ciągu 13 lat przeszedł od porucznika do generała. Zreszta o czym mowa, jakoś i zwykłym kapelanom garnizonowym awanse przychodzą znacznie łatwiej niż pozostałym. W kolejce do dentysty wpadła mi w ręce jakaś gazeta, w której wyczytałam , że odprawa dla Głódzia wyniosła bagatele 600 000 PLN, pytam się ZA CO????? czarna_owca Odpowiedz Link Zgłoś
babariba-babariba jak to: 'za co???' 21.07.05, 14:52 w Sokółce w liceum się kiedyś uczył )) Odpowiedz Link Zgłoś
owca_czarna Re: jak to: 'za co???' 21.07.05, 14:58 babariba-babariba napisała: > w Sokółce w liceum się kiedyś uczył )) To teraz, jako bogaty generał-emeryt powinien dla tego ogólniaka coś odpalić. Ale nie salwę honorową, a jakiś gorsz. czarna_owca ps A gdzie moża o tym przeczytać. Masz jakiś namiar? Odpowiedz Link Zgłoś
babariba-babariba o Głódziu, licealiście z Sokółki??? 21.07.05, 15:08 gdzieś to miałem, i znaleźć mogę, jak ci zależy. Był on tu aresztowany jako wróg reżimu socjalistycznego i dzięki temu karierę potem zrobił, bo się nim różni opiekować potem zacvzęli jako ofiarą represji. Odpowiedz Link Zgłoś
owca_czarna Ja tak z ciekawości ... 21.07.05, 15:18 babariba-babariba napisała: > gdzieś to miałem, i znaleźć mogę, jak ci zależy. > Był on tu aresztowany jako wróg reżimu socjalistycznego i dzięki temu karierę p > otem zrobił, bo się nim różni opiekować potem zacvzęli jako ofiarą represji. ale jak Ci kiedys wpadnie w ręce to podrzuć czarna_owca Odpowiedz Link Zgłoś
babariba-babariba ok, może jutro nawet, jak mnie znowu... 21.07.05, 15:21 ...niedoroby nie zbanują )) Odpowiedz Link Zgłoś
owca_czarna Re: ok, może jutro nawet, jak mnie znowu... 21.07.05, 15:25 babariba-babariba napisała: > ...niedoroby nie zbanują )) mam iśc machać pomponami? Babaribo, ale jak to były nastolatki to wolę nie ryzykować Nie ma co przegiąłeś trochę... Ale za tego Głódzia i Sokółkę powinni odbanować czarna_owca Odpowiedz Link Zgłoś
danutki Re: ok, może jutro nawet, jak mnie znowu... 21.07.05, 15:34 owca_czarna napisała: > > mam iśc machać pomponami? Babaribo, ale jak to były nastolatki to wolę nie > ryzykować Nie ma co przegiąłeś trochę... Ale za tego Głódzia i Sokółkę > powinni odbanować > > czarna_owca pomachaj owieczko, bo mi babariby w tym kwadracie przed oczami już latają a nie mógł to babariba przed linkiem umiescić odpowiedniego ptaszka, ze klikać w niego może tylko równolatek? Odpowiedz Link Zgłoś
babariba-babariba ja im się tu już różnie całkiem rejestrowałem... 21.07.05, 15:39 ...jak pijany raz byłem mocno i pozapominałem hasła potem, a nie chcieli mi oddać. Teraz zapisałem sobie i może przez jakis czas nowy login popracuje sobie, tym bardziej, że palce się już przez kilka lat przyzwyczaiły )) Odpowiedz Link Zgłoś