Dodaj do ulubionych

Do sympatykow U W

IP: *.kabel.telenet.be 01.07.01, 19:33
Zycze wam czterech lat spokoju i odpoczynku od zametu politycznego.
Pan Gieremek ma juz na szesc miesiecy intratna posadke u premiera Belgi jako
doradca(Boze Chron Belgie)
A wy na trawke pokabinowac troche co tu za co sprzedac , moze honor za posady?
Obserwuj wątek
    • alicjab Re: Do sympatykow U W 03.07.01, 16:47
      Czterech lat to możesz nam życzyć, szyderco, ale twoje życzenia się nie
      sprawdzą. Sondaże już nam skoczyły do 7%, a jeszcze nie powiedzieliśmy
      ostatniego słowa. Jeszcze się zdziwisz, ale Unia ma taką wartość, że znów
      wypłyniemy i będziemy w parlamencie znaczącą siłą, choć pewnie opozycyjną.
      Gdybyśmy w to nie wierzyli, to nie pracowalibyśmy tak ciężko na sukces, jak to
      robimy, tylko szukali nowej pracy. A ponieważ wierzymy w Unię, pracujemy co
      tchu na jej rzecz.
      Unitka
      • pollak Re: Do sympatykow U W 03.07.01, 16:55
        Skrot UW - UJMA WOLNOSCI
        Sadaze wam skoczyly? Moze kidys zmadrzejecie.
      • eliot Re: Do sympatykow U W 03.07.01, 16:55
        Taaaak!Jasne!!!
        A swistak siedzi i zawija...

Eliot
      • Gość: Hiacynt Re: do Alicji której brakuje tchu ostatniego. IP: *.klodzko.sdi.tpnet.pl 03.07.01, 17:37
        alicjab napisał(a):

> Czterech lat to możesz nam życzyć, szyderco, ale twoje życzenia się nie
        > sprawdzą. Sondaże już nam skoczyły do 7%, a jeszcze nie powiedzieliśmy
        > ostatniego słowa. Jeszcze się zdziwisz, ale Unia ma taką wartość, że znów
        > wypłyniemy i będziemy w parlamencie znaczącą siłą, choć pewnie opozycyjną.
        > Gdybyśmy w to nie wierzyli, to nie pracowalibyśmy tak ciężko na sukces, jak to
        > robimy, tylko szukali nowej pracy. A ponieważ wierzymy w Unię, pracujemy co
        > tchu na jej rzecz.
        > Unitka

Sondaż Rzeczpospolitej, to 2%.
        Alicjo, "znów wypłyniemy" okropnie brzmi. Piszesz "Unia ma taką wartość", uchyl
        rąbka i napisz jaką?
        Pozdrawiam.
        • alicjab Re: do Alicji której brakuje tchu ostatniego. 05.07.01, 17:13
          Unia jest bardzo istotnym składnikiem polskiej sceny politycznej, jest chyba
          ostatnią niepopulistyczną partią ludzi zdroworozsądkowo myślących. Tylko ty,
          Hiacyncie, chyba nie chcesz tego zrozumieć, a raczej przyjąć do wiadomości...
        • Gość: DDDD Re: do Alicji której brakuje tchu ostatniego. IP: *.warka-warszawska.sdi.tpnet.pl 10.07.01, 12:26
          Gość portalu: Hiacynt napisał(a):

> alicjab napisał(a):
          >
          > > Czterech lat to możesz nam życzyć, szyderco, ale twoje życzenia się nie
          > > sprawdzą. Sondaże już nam skoczyły do 7%, a jeszcze nie powiedzieliśmy
          > > ostatniego słowa. Jeszcze się zdziwisz, ale Unia ma taką wartość, że znów
          > > wypłyniemy i będziemy w parlamencie znaczącą siłą, choć pewnie opozycyjną.
          >
          > > Gdybyśmy w to nie wierzyli, to nie pracowalibyśmy tak ciężko na sukces, ja
          > k to
          > > robimy, tylko szukali nowej pracy. A ponieważ wierzymy w Unię, pracujemy c
          > o
          > > tchu na jej rzecz.
          > > Unitka
          >
          > Sondaż Rzeczpospolitej, to 2%.
          > Alicjo, "znów wypłyniemy" okropnie brzmi. Piszesz "Unia ma taką wartość", uchyl
          >
          > rąbka i napisz jaką?
          > Pozdrawiam.
          Trzymaj się Aiicjo - nie chodzi o sondaże ,ale o to ,że Unia wnosi jakąś dozę
          zdrowego rozsądku do naszego życia politycznego i byc może w miarę trwania
          kampanii wyborczej ludzie to docenią - bo kampania będzie brudna i nonsensowna .
        • Gość: rafal do Hiacynta IP: 157.25.121.* 10.07.01, 12:33
          1. Od kiedy Rzepa prowadzi sondaże?
          2. Wynik poniżej 3% jest żadnym wynikiem bo w sondażach ogólnopolskich błąd
          statystyczny wynosi około 3,5% - więc publikowanie wyniku 2% jest dowodem
          kopletnej nierzetelności sondażu wink pozdrawiam!
      • Gość: P.C. "Sondaże już nam skoczyły" - a moze cisnienie? IP: *.dorms.usu.edu 05.07.01, 08:47
        alicjab napisał(a):

> Sondaże już nam skoczyły do 7%, a jeszcze nie
        powiedzieliśmy ostatniego słowa.

Tytul:
        "OBOP o partiach: AWSP i UW poniżej progu"

i dalej:
        "Poza parlamentem znalazłyby się Akcja Wyborcza
        Solidarność Prawicy (5 proc.), Samoobrona (4 proc.), Unia
        Wolności (3 proc.)"

Fragmenty z "GW", oczywiscie.
        http://www.wyborcza.pl/Iso/Wyborcza/Kraj/01/110kra40716.h
        tml
        • alicjab Sondaże 05.07.01, 17:15
          Pisząc o 7% powoływałam się na sondaż opublikowany w poniedziałek przez Pentor.
          OBOP tradycyjnie zawsze dawał Unii niskie poparcie, także wtedy, kiedy jeszcze
          byliśmy w rządzie. Nie traktuję ich sondażu jako wyroczni, choć oczywiście,
          żadnego badania lekceważyć nie można.
    • Gość: Indris Re: Rany Boskie ! - do JaJacka IP: *.ibspan.waw.pl 03.07.01, 17:59
      JaJacek pisze: "Pan Geremek ma juz na szesc miesiecy intratna posadke u premiera Belgii"
      Szczegóły proszę. Byłem tylko tydzień w Brukseli i wyniosłem dużą sympatię do tego pięknego miasta
      i do Belgii (odwiedziłem jeszcze Brugię). Trzeba ostrzec Belgów ! To jest zbyt sympatyczny kraj żeby z
      niego zrobić składowisko odpadów politycznych. Przyłączę się do każdej akcji protestacyjnej !
      • jajacek Re: Rany Boskie ! - Do Indrysa-Jajacek 03.07.01, 20:50
        To szczera prawda !
        Siedze sobie w pracy i czytam najstarsza gazete na swiecie"Gazeten van
        Antwerpen" moja uwage zwrocil artykul o przewodnictwie Belgi w Uni ktore
        rozpoczlo sie w poniedzialek i premier Belgi zatrodnil czterech doradcow do
        pomocy w sprawach rozszerzenia UE miedzy innymi B.Gieremka.
        Mam jednak nadzieje ,ze tak bedzie zajety kampania wyborcza,ze nie bedzie
        doradzac!
        • Gość: # Gieremek= Gier(em)ek. IP: *.wroclaw.tpnet.pl 05.07.01, 09:47
          jajacek napisał(a):

> Mam jednak nadzieje ,ze tak bedzie zajety kampania wyborcza,ze nie bedzie
          > doradzac!

Przyslala nam Belgie mlodocianego komuniste ("inzyniera"- wicie rozumicie - na ktorym ja juz jestem roku)
          Gierka, to oddajemy z wdziecznosci tez 1 Sekretarza Komitetu PZPR (co prawda nie Centralnego
          - tylko Uniwersytetu Warszawskiego) ale gest sie ma bo profesora... od domow p... w Paryzu.
          Zeby wiedzieli o co chodzi, w nierodowym bo przybranym od chlopa ratujacego Zyda, nazwiska
          mozna by opuscic "em". W koncu w UW do prawdziwych nazwisk sie nie przywiazuje nadmiernej wagi!
        • Gość: Lechu Ta posada dla Geremka to nagroda od UE IP: 10.129.226.* / *.acn.pl 06.07.01, 10:26
          Facet, który tyle przysłużył się UE, ma chyba prawo do małej nagrody. Skromne,
          niezobowiązujące i nieznaczące, ale dobrze płatne, stanowisko jest taką nagrodą.
    • rootboy Re: Do wszystkich.... (i Indiris) 05.07.01, 10:41
      Nie bylem nigdy zagorzalym zwolennikiem UW, ale zawsze
      dla tej partii mialem wiele szacunku...
      To co jest najbardziej niezrozumiale dla mnie to dzika
      radosc was wszystkich, ze UW nie wejdzie do parlamentu.
      Z jednej strony narzekacie na miernote wiekszosci
      politykow AWS i czekacie z wytesknieniem az po
      wyborach SLD do wladzy dojdzie. A przeciez w SLD ilosc
      ludzi przygotowanych do wziecia odpowiedzialnosci za
      losy panstwa jest taka sama jak w AWS...
      Podstawowa cecha, za ktora cenilem UW, byli politycy -
      panstwowcy, politycy przygotowani do rzadzenia krajem,
      politycy nie zmieniajacy ideaow jak rekawiczek,
      politycy szanowani w swiecie... itp. itd.
      Nie podam oczywiscie przed nimi na kolana, poniewaz
      czesto sie z nimi nie zgadzalem, ale nigdy nie balem
      sie tego, ze moga dojsc do wladzy i wszystko spieprzyc.

Dlatego martwi mnie, ze istnieje mozliwosc, ze ta
      pratia nie znajdzie sie w parlamencie i dziwia mnie
      wypowiedzi takich osob jak Indiris (o Belgii i
      odpadach politycznych) - wstyd.

p.

Ps. Do Indiris.
      Chlopie! zastanow sie jakby Belgia wygladala, gdyby
      twoj ukochany Ikonowicz zaczal tam rzadzic! Na
      szczescie (dla Belgow) nigdy do tego nie dojdzie,
      poniewaz Belgowie to madrzy ludzie i takiego kitu
      nigdy by nie dali sobie wcisnac.

• Gość: doku robole się cieszą, że inteligientom się nie wiedzie IP: *.mofnet.gov.pl 05.07.01, 13:36
      Kiedy dawno temu zacząłem chodzić do liceum, zauważyłem, że ludzie z zawodówek
      gardzą frajerami z liceów, nie bez wzajemności. Studenci gardzili robolami, a
      technicy inżynierkami bez praktyki. Ustrój się zmienił, nowe pokolenia młodych
      już też są inne, ale starzy się nie zmieniają. Byli gitowcy i ich sympatycy
      znaleźli sobie nowego wroga. Teraz już oczywiście są dorośli, mają klasę, więc
      zamiast ganiać na mieście po pijaku hippisów i frajerów, udają, że mają poglądy
      polityczne i próbują słowami dokopać inteligientom z Unii.
      • Gość: pollak Re: robole się cieszą, że inteligientom się nie wiedzie IP: *.jgora.dialog.net.pl 05.07.01, 13:51
        Gość portalu: doku napisał(a):

> Kiedy dawno temu zacząłem chodzić do liceum, zauważyłem, że ludzie z zawodówek
        > gardzą frajerami z liceów, nie bez wzajemności. Studenci gardzili robolami, a
        > technicy inżynierkami bez praktyki. Ustrój się zmienił, nowe pokolenia młodych
        > już też są inne, ale starzy się nie zmieniają. Byli gitowcy i ich sympatycy
        > znaleźli sobie nowego wroga. Teraz już oczywiście są dorośli, mają klasę, więc
        > zamiast ganiać na mieście po pijaku hippisów i frajerów, udają, że mają poglądy
        > polityczne i próbują słowami dokopać inteligientom z Unii.
        ^^^^^^^^^^^^^
        Inteligientom??? Chyba takim jak Ty. Ha, ha.
      • hiacynt# Re: robole się cieszą, że inteligientom się nie wiedzie 05.07.01, 17:38
        Gość portalu: doku napisał(a):

> Kiedy dawno temu zacząłem chodzić do liceum, zauważyłem, że ludzie z zawodówek
        > gardzą frajerami z liceów, nie bez wzajemności. Studenci gardzili robolami, a
        > technicy inżynierkami bez praktyki. Ustrój się zmienił, nowe pokolenia młodych
        > już też są inne, ale starzy się nie zmieniają. Byli gitowcy i ich sympatycy
        > znaleźli sobie nowego wroga. Teraz już oczywiście są dorośli, mają klasę, więc
        > zamiast ganiać na mieście po pijaku hippisów i frajerów, udają, że mają
        >poglądy polityczne i próbują słowami dokopać inteligientom z Unii.

Zapomniałeś dodać, że exgitowcy mają w robocie komputery i słownie dokopują tym z
        unii. Frasyniuk to exgitowiec czy członek? A Bartoszewski inteligent niepełny??
        Czy jak ktoś jest w unii, to automatycznie zostaje inteligentem. Analizowałeś
        gardzenie i zostały same pytania.
      • Gość: Indris Cenna informacja doku IP: *.ibspan.waw.pl 05.07.01, 17:48
        Wpis doku jest znakomitym wyjaśnieniem, dlaczego Unia dołuje. W powszechnej opinii są to ludzie,
        którzy uważają siebie za 'inteligientów' a całą resztę za 'roboli'. Kto to lubi ?
        Do rootboy: w Belgii były już rządy socjalistyczne i jakoś ten piękny kraj nie zbrzydł.
        • rootboy Re: Pycha UW.... 06.07.01, 10:00
          Ostatnio w Gazecie byl wywiad z jakas pania socjolog, ktora calkiem niezle
          wytlumaczyla dlaczego Unia doluje. Zarozumialstwo i pycha - to ich najwiekszy
          problem.
          Ale to nie zmiania faktu, ze w UW jest sporo madrych ludzi, ktorzy powinni
          znalezc sie w parlamencie....

Do Indris: Nie wiem czemu tego nie widzisz, ale "socjalizm" Ikonowicza do
          belgijskiego ma sie jak piernik do wiatraka.

p.
          • Gość: # Re: Pycha UW.... IP: *.wroclaw.tpnet.pl 06.07.01, 13:16
            rootboy napisał(a):

> Zarozumialstwo i pycha - to ich najwiekszy
            > problem.
            > Ale to nie zmiania faktu, ze w UW jest sporo madrych ludzi, ktorzy powinni
            > znalezc sie w parlamencie....
            >
            > Do Indris: Nie wiem czemu tego nie widzisz, ale "socjalizm" Ikonowicza do
            > belgijskiego ma sie jak piernik do wiatraka.
            > p.

Tyle strat co ponielismy przez "madrych inaczej" ( w zadnym watku - nikt sie nie odniosl do
            merytorycznych zarzutow polityczno-gospodarczych).
            Poniesiemy i ta upragniona, jak cala Unia znajdzie wzorem Bieleckich....Suchockiej......... Gieremkow z Komitetow
            PZPR, Komitetow Obyw., ROAD, UD... (nie pamietam wszystkich ciagle zmienianych nazw partii i nazwisk "polskich
            politykow") ...UW, Platformy Ob. znajdzie posadki w B. jaka nagrode za pola, lasy, fabryczki i fabryki, banki
            i Filary na stare lata w dziurawych "Reformach" na golym tylku.
            A niech znajda sie w u swoich, byle referendum uchronilo nas od afer unijni-unijnych, jakich ostanio festiwal
            naogladalismy sie z daleka i z bliska i "z oddali".
            • Gość: Slon Re: Pycha UW.... IP: 217.97.129.* 06.07.01, 16:09
              Niestety, PYCHA i ZAROZUMIAŁOŚĆ,
              za dużo profesury, za mało życia. Niestety UW wielokrotnie dowiodła, że żyje w
              świecie nierzeczywistym, w świecie własnych wyobrażeń i akademickich ideałów.
              Nie jest prawdą, że każdy pogląd uznany za szczytny i słuszny jest
              realizowalny. UW poruszała się w górnych warstwach marzeń, była nieskuteczna i
              nie może się pochwalić konkretnymi dokonaniami. To, że 2+2=4 nie jest
              legitymacją do rządzenia. Tym bardziej, gdy nie ma co do garnka włożyć. UW
              niewątpliwie była w ostatniej kadencji partią współrządzącą! Rozglądam się
              dookoła i nie podoba mi się to, co widzę! Panowie z UW wracać na UW i inne
              uniwersytety (jeżeli was tam jeszcze chcą)!
              Ale jest też druga strona medalu. Dotąd głosowałem na UW, no bo na kogo miałem
              głosować? Nie jestem radykalnym katolikiem, nie jestem pazernym prywaciarzem, a
              czego potrafią dokonać złodzieje-komuniści jeszcze dobrze pamiętam!
              • Gość: # Nie pycha a wspolczesna Targowica IP: *.wroclaw.tpnet.pl 10.07.01, 14:43
                Gość portalu: Slon napisał(a):
                >Z jednej strony narzekacie na miernote wiekszosci
                > politykow AWS i czekacie z wytesknieniem az po
                > wyborach SLD do wladzy dojdzie.......
                >....a czego potrafią dokonać złodzieje-komuniści jeszcze dobrze pamiętam!

Nie chce mi sie pisac............. jak dziecko musi sie "kazdy' sparzyc sam.
                Tylko trzeba odebrac glos niemadremu 'dziecku' zapalki.

Do cholery ciezkiej, pisze na roznych watkach nie populizmy a fakty i jasne rozumowania.
                A tu przymiotniki-ogolniki przylepiane klejem "stosownosci pogladow GW"
                w miejsce najprostszych wnioskow na poziomie 4 klasy powszechnej.
                Przed wojna po takiej szkole byli madrzejsi !!!!!!!!
                Ja rozumiem, ze brak informacji lub bledne przeslanki rzucane na ekrany i plachty gazet
                miedzy "potopem" krwiopijczych i lichwiarskich reklam - dzisiejszych "dywizji czolgow" globalisty-guru,
                sa tak ponetno-zametne dla chowanej na ich "witaminizowanych" soczkach mlodziezy politycznej,
                ze moje proste i logiczne (nie wg logiki poprawnosci tylko logiki) mysli sa oszolomstwem.

Na kazde diktum - zero reakcji - tylko dyskusja o cechach wewnetrznych politykow
                i stopnia popularnosci posrod "NIE-GWybior-RPospolitego" kretynizmu wyborczego - polskiego.

A nie po owocach i korzeniach - jak Pan Bog radzil Adamowi w Raju, zanim go Ewa nie
                wygrossmichnikowala.

Korzenie zgnite - ani korzonka bez raka trockizmu, ..., ..., i ...izmu.
                Jak KOMETA Sascha-Sorosa od razu Szefem Nieomylnym zablysla na firmamencie FOZZu,
                kotwicujac, popiwkujac, "odSkarbiajac" gospodarke od 500 najzdrowszych poczynajac,
                po cenie nizszej od murow A znikajac nagle z kosmosu polityki, tak nowym tajnieplatnym szefem
                zostajac mrozarke syberyjska gospodarke schlodzila, by nawet Fundusz Walutowy w wyscigu przebic
                Guinessowym rekordem !!!!!!

Tenze swiadom kompromitacji globalnej, przez pupilka fundowanej, 1,5% odlac kazal z kradziezy
                zlotowki polskiej przez, rozbestwione masochistyczna stala miloscia okradanych do Pana B.
                Mowa o nozycach procentowych lichwiarsko rozwartych przez RPP na Polske, od Tatr do Baltyku,
                z oska w Berlinie i raczka w NY a druga w Londynie, gdzie kumple bankowi tna jak osy.

50.000 ojcow popelnilo samobojstwo z braku pracy i mozliwosci utrzumania malych dzieci i zon.
                A Panstwo jak w "malignie" PLE, PLE, PLE. Ktory odpowie na najwazniejsz zarzuty chocby tylko w tym
                watku przeze mnie zamieszczone, bez pieprzenia o ..izmachi ...ciach.
                A nie jak nizej...................--->
                Podstawowa cecha, za ktora cenilem UW, byli politycy -
                panstwowcy, politycy przygotowani do rzadzenia krajem,
                politycy nie zmieniajacy ideaow jak rekawiczek,
                politycy szanowani w swiecie... itp. itd.
                ................
                i próbują słowami dokopać inteligientom z Unii.
                ....................
                . W powszechnej opinii są to ludzie,
                którzy uważają siebie za 'inteligientów' a całą resztę za 'roboli'. Kto to lubi ?
                ............................
                Ale to nie zmiania faktu, ze w UW jest sporo madrych ludzi, ktorzy powinni
                znalezc sie w parlamencie....
                ..............................
                Niestety UW wielokrotnie dowiodła, że żyje w
                > świecie nierzeczywistym, w świecie własnych wyobrażeń i akademickich ideałów.
                > Nie jest prawdą, że każdy pogląd uznany za szczytny i słuszny jest
                > realizowalny. UW poruszała się w górnych warstwach marzeń, była nieskuteczna i
                > nie może się pochwalić konkretnymi dokonaniami. To, że 2+2=4 nie jest
                > legitymacją do rządzenia.
                ...............................

2+2 = 4

Trzeba byc HUMANISTA I klasy by TA okreslic Unie wolnosci od......
                Balcerowicz po kazdej krytyce jego planow dowiodl na przestrzeni 11 lat racji swych oponetow.

Ostanio z Kropiwnickim. ZAWSZE sie nie sprawdza i przynosi SZKODE obywatelom Polski.
                Jesli zalozymy skutecznosc zyskow gdzie indziej i szkody u nas to jest BEZBLEDNY !
                I za to dostaje nagrody NIE Od NAS !!!!!!
                Gieremek wzial do ambasad bierutowcow !!!!
                A Wy Panowie swoje. Nie chce mi sie gadac......................

• Gość: Fazer W. Re: Do sympatykow U W IP: *.ad-rem.pl 10.07.01, 16:37
      "Unia Wolności" to programowo jedyne sensowne ugrupowanie. Nie ma jednak
      szczęścia do kierownictwa, wliczając w to zasłużonego Mazowieckiego. Pozostali
      przywódcy to już całkowita klapa (nie odmawiając Balcerowiczowi wiedzy, a
      Geremkowi eleganckiego trzymania fajki). Także nazwa jest nadęta. Reasumując -
      UW to kupa inteligentnych ludzi, ale chyba nieudaczników, skoro nie umieją
      wybrać charyzmatycznego przywództwa i pozyskać szerszych rzesz członków...
      Szkoda.
      • Gość: # Re: Do sympatykow U W IP: *.wroclaw.tpnet.pl 10.07.01, 18:08
        Oczywiscie pisze Pan z pozycji inwestorow od Kapitalu"spekulacyjnego (Marksa)
        bo innych powiazan nie wypada mi podejrzewac.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka