29.07.05, 08:23
Prześlij mi na priv swój nr tel. Jeśli jesteś w Wawce, moglibyśmy ewentualnie
spotkać się dziś wieczorem. Zachowując full lojalność wobec Koleżeństwa, może
wyspowiadałbym się tak na próbę przed opublikowaniem tych 10 tomów pamiętnika
z puszczywink

Serdeczniesmile
Obserwuj wątek
    • patience Re: Do Liska 29.07.05, 13:45
      Lisek to jest szpieg ipnowski! A moze nie ipeenowski tylko jakis taki ogolnie
      niesprecyzowany, co macha kitom w podejrzanych kierunkach. Na co nie mam
      absolutnie zadnych dowodow, ale za to mam paranoiczne wyobrazenia na temat
      zlowrogich sil czyhajacych, zeby utrudnic dostep do zrodel archiwalnych. Lisek
      wie ze jest paranoicznie podejrzewany i sie pogodzil z losem, totez nadaje
      otwartym kodem, no nie?
      • szach0 jeszcze bierze pieniądze za szkalowanie Polaków?/n 29.07.05, 13:52
        • patience Gwoli scislosci to tylko moje podejrzenia 29.07.05, 14:11
          niewykluczone, ze paranoiczne. No ale mam aktualnie taka opinie o IPN ze to
          szemrana instytucja z dziwnymi grupami interesow. Na przyklad Bronek wyniosl
          stamtad dziwnie skonstruowany indeks i do dzisiaj nikt nie wytlumaczyl dlaczego
          IPN robi takie dziwne indeksy zasobow archiwalnych. Akcja Kieresa z ojcem Hejno
          sklonila mnie do podejrzen daleko idacych, wystepy publiczne Friszkego ich nie
          rozwialy, a ta ostatnia sprawa z Heniem Szlajferem jeszcze mnie upewnila w
          paranoi. Skoro Wiadomosci TV pokazaly na dowod ze Henio jest szpiegiem sowieckim
          ksero z napisem "karta ewidencyjna" to pracownik IPN wynoszacy to ksero do TV
          musial miec niecne cele, gdyz swietnie wiedzial, ze kazda teczka w IPN sie
          zaczyna wlasnie od takiego napisu. Tak samo mam powazne watpliwosci co do
          lustracji, ze jak to jest, pracownicy ipn wynosza nic nie warte ksero do TV i na
          tej podstawie uwalaja goscia z ambasadora, a potem odmawiaja lustracji na jego
          wniosek, z uzasadnieniem, ze niedoszly ambasador to nie jest stanowisko ktore
          obejmuje ustawa o lustracji. Totez aktualnie uwazam IPN jako calosc za mafiozow
          i kazdy osobnik podejrzany o wspolprace z IPN kojarzy mi sie z mafia usilujaca
          sprawowac wladze za pomoca operacji teczkowych.
          • hasz0 podzielam opinię tyle, ze wczesniej a Lisek mnie 29.07.05, 14:46
            nazwał pare razy kłamcą.
            H_Z komuchem i Goebelsem.
            Rycho na zmiane bolszewikiem, Goebesem czy haszystą, ociekającym krwią
            niewinnych inkwizytorem, przed którym musi uciekać hen na krance świata.

Czyżbym samotnie zbierał plon z zasiewów IPN i GW

Niepamęci Narodowej Kieresa i Gazety Wybiórczej Michnika?
            Które z "Faktem" wylewajają "krokodyle łzy" jedynie za pomordowanymi Żydami w
            czasie 2 wojny światowej, przytaczajac zafałszowane liczby.
            Nie ma w Gazecie Wyborczej informacji, że 2 wojna swiatowa pochłonęła 60
            milonów ludzi w samej Europie!

IPN z kolei nie zajmuje się polskimi ofiarami!

Pierwszymi ofiarami w Auschwitz byli właśnie Polacy w liczbie 736 osób z
            Tarnowa.

Czy to napisze GW albo IPN?
            Czy świat o tym wie? Nie! On wieże Polacy wybudowali obozy i palili Zydów!
            Odnosi się wrażenie, że 2 wojna światowa była
            tylko po to, aby wymordować Żydów.
            O roli Niemców nic!
            PROPAGANDA GW i IPN zupełnie ZGŁUPIAŁA i tworzy NOWĄ historię 2 wojny
            swiatowej !

Nic o 6 milonach Polaków, co zginęli z
            rak hitlerowskich, tylko wylicza się żydowskie ofiary wojny.

Rosjan zgineło z rąk oprawców hitlerowskich ok. 22 milony, w tym 5.9 milona
            żołnierzy, którzy zgineli w bezposrednich zmaganich z niemiecką
            armią Hitlera !

W USA te KŁAMLIWE książki histori dla ucznów szkół podstawowych i średnich,
            spreparowane przez "amerykanskich profesorów" typu oraz z miotu "gross"
            nauczają, że hitlerowcy zostali pokonani przez wojska amerykanskie (sić!),
            których zgineło ok. 250 tysiecy, a o Ruskich NIC nie wspominają !!!

Obojetnie czy ktoś ma uprzedzenia czy sentymenty do Ruskich, ale przelana
            krew Ruskich żołnierzy była decydujaca dla zwyciestwa nad hitleryzmem.

W amerykanskich szkolnych książkach histori w rozdziałach walki z hitleryzmem,
            tez NIE MA ANI SŁOWA o udziale i roli Polaków w rozgromnieniu niemieckiego
            hitleryzmu, ale jest za to informacja jak zydowska partyzntka w Polsce
            walczyła z hitlerowcami i jest to tak napisane, jakby to miało dycydujace
            znaczenie na rozgromienie Niemiec hitlerowskich.

Za to są całe rozdziały w tych podrecznikach o „zmaganiach” partyzntów
            żydowskich z hitlerowcami w Europie Wschodniej i jest to tak SPREPAROWANE że
            sugeruje jakoby te działania partyzantów zydowskich miały decydujace
            znaczenie w pokonaniu Hitlera.

Stary przyjaciel sprzed 1968 Jasiu Gros napisał a Michnik nagłosnił jego
            oszczerczą, nienaukową, opartą na zeznaniach nienaocznego świadka agenta NKWD -
            broszurę agitacyjną antypolską: - "Sasiadów". Dał mu nominację do "Nike".

Kieres prezes IPN przed zakonczeniem sledztwa ogłosił wine Polaków w Ameryce.
            A wynik napisał na zamówienie międzynarodwoych uroczystości 10. 07. 2001
            nagłasniających Polaków jako zbrodniczy i antysemicki naród.

Wqurza mnie to ze za to wszystko płaca Polacy!
            A Lisek zwija sreberka!
            • danutki Re: podzielam opinię tyle, ze wczesniej a Lisek m 29.07.05, 15:17
              hasz0 napisał:

>
              > Wqurza mnie to ze za to wszystko płaca Polacy!
              > A Lisek zwija sreberka!

za wszystko to nie
              ale czy znany jest tobie, Haszu choć jeden dzień, kiedy byś nie pomyślał
              patrząc na małe dziecko, że gdyby IIWŚ tak się nie zakończyła to takie
              żydowskie małe dziecko nie biegałoby radosnie za piłką?
              piłki by były nadal nowe produkowane, ale żydowskiego dziecka kopiącego ttaką
              piłkę już by Europaa nie oglądała-NIGDY!!!
              zawiń to teraz w sreberko...
      • lisekrudy Re: Do Liska 29.07.05, 14:43
        patience napisała:

> mam paranoiczne wyobrazenia na temat
        > zlowrogich sil czyhajacych, zeby utrudnic dostep do zrodel archiwalnych.

Nie mam z tymi silami nic wspolnego. Przeciwnie, jestem zwolennikiem otwarcia
        wszystkich archiwow PRL.

Lisek
        • patience Re: Do Liska 29.07.05, 15:15
          Lisku, wiesz ze cie lubie, a ja wiem ze ty wiesz i dlatego sobie pozwalam na
          paranoiczne teksty otwartym kodem. Na plus niech mi bedzie zapisane, ze sie na
          starcie zastrzegam, ze paranoiczne podejrzenia maja zrodlo w mojej wyobrazni a
          nie faktach. Serdecznosci.
          • marianna.rokita Do Jeniego + INFO DO WSZYSTKICH 29.07.05, 15:19
            To ty wstales dzisiaj ? Ja dopiero teraz. O rany dzisiaj fdruga czesc. Dzwonie
            po Tatiane.Niech sprzata po wczorajszym. Tom juz na nogach od 10.00 ten to ma
            zdrowie smile))))))

1. Fotki z impreski 1 beda dzisiaj bo wczoraj...bawililsmy sie o zgrozo bez
            komputera big_grinDD
          • lisekrudy Re: Do Liska 29.07.05, 15:23
            patience napisała:

> zastrzegam, ze paranoiczne podejrzenia maja zrodlo w mojej wyobrazni a
            > nie faktach.

A zebys wiedziala, ze w duzej mierze tak jest.

Serdecznosci,
            Lisek
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka