Gość: Karina IP: *.pl 11.07.01, 16:02 Jak nie ma miejsca w więzieniach to mogę ich trzymać w mojej piwnicy. Odechce się wtedy tym obywatelom bestialstw do końca życia. Wstyd Wymiarze Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Vista _Skuteczność_kar._ IP: *.wroclaw.sdi.tpnet.pl 11.07.01, 21:44 Gość portalu: Karina napisała: > Jak nie ma miejsca w więzieniach to mogę ich trzymać w mojej piwnicy. Odechce > się wtedy tym obywatelom bestialstw do końca życia. Wstyd Wymiarze Cześć Karino ! Twój zapał i chęć wniesienia osobistego wkładu w rozbudowę więziennictwa jest zastanawiajacy... Problem skuteczności kar został dobrze rozpoznany i powszechnie wiadomo że: >> To nie wysokość - surowość kary ale jej nieuchronność wpływa na spadek przestępczości. << Stosowanie wysokich kar nie jest ani racjonalne ani skuteczne. Może zaś pełnić inną rolę. Dostarczać okazji tzw. porządnym obywatelom do zgodnej z prawem "zemsty" na pojmanym i obezwładnionym człowieku. Wielu populistycznych polityków wykorzystuje tę prymitywną cechę wyborców do podbicia swego rankingu. pzdr Vist Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jaski Re: _Skuteczność_kar._ IP: 64.37.254.* 11.07.01, 21:55 "Problem skuteczności kar został dobrze rozpoznany i powszechnie wiadomo że: >> To nie wysokość - surowość kary ale jej nieuchronność wpływa na spadek przestępczości. << " Co to znaczy 'powszechnie wiadomo"? Powszechnie wiadomo, ze biali sa inteligentniejsi od czarnych...... Co jednak robic gdy i nieuchronnosc zbaje sie byc pojeciem S-F? Tez do kata? To jest proste, ale nie rozumiem dlaczego przestepca(morderca) ma zapewniona egzystencje na koszt podatnika, czesto osoby przez ww skrzywdzonej. Proponuje, aby wszyscy przeciwnicy kary smierci i ciezkich robot stworzyli specjalna fundacje dobrowolnie opodatkowujac sie na utrzymanie milych panow Zekow. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: max Re: _Skuteczność_kar._? IP: *.net.bialystok.pl 11.07.01, 23:33 czy moglbys powiedziec co napiszesz jak jakis "moralny inaczej" zgwalci Twoją żone i Ją zabije? Odpowiedz Link Zgłoś