Dodaj do ulubionych

Odszkodowania dla Zydow. Ciag dalszy.

IP: *.nas40.philadelphia1.pa.us.da.qwest.net 09.09.02, 05:13
Z kilku wypowiedzi na tym forum wynika, ze nie sa zgodni uwierzyc w
komercyjny charakter sprawy Jedwabnego. Gleboko sie myla. Wizyta
Kwasniewskiego w sierpniu w USA byla poswiecona w duzym stopniu zadaniom
Zydow. I tu bomba. Po powrocie z USA kancelaria zasranca przygotowala do
sejmu projekt prywatyzacji ze szczegolnym uwzglednieniem interesu Zydow.
Przypominam, ze projekt prywatyzacji Solidarnosci ktory zasraniec zawetowal
rok temu nie mial antypolskiego charakteru. Debata nad ta ustawa zacznie sie
po przerwie wakacyjnej w sejmie. Wszystko zalezy od postawy PSL-u. Jezeli
Kalinowski da sie zastraszyc SLD to PSL moze do nastepnych wyborow nie
podchodzic. Samoobrona zabierze im wszystkie miejsca. Ale pamietajmy, ze PSL
zajmuje ostatnio stanowisko zgodne z interesem naszego panstwa. Wielokrotnie
Kalinowski musial sie ugiac od zadan wyborcow z terenu. Jestem przekonany, ze
ta ANTYPOLSKA ustawa nie przejdzie przez nasz sejm. Jedwabne, szalenstwo w
srodkach masowego przekazu, polityczne naciski, wszystko to bylo nastawione
na przepchniecie tej ustawy i postawienie naszego narodu pod murem tych
oprawcow spod znaku Gwiazdy Davida.
Obserwuj wątek
    • Gość: Rewolucjonista Re: Odszkodowania dla Zydow. Ciag dalszy. IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 09.09.02, 09:13
      Sczególy, szczegóły, szczegóły.... Więcej danych!
    • Gość: # A mowili wyraznie w Wiadomosciach TV.. IP: *.wroclaw.tpnet.pl 09.09.02, 09:20
      ze wizyta Pani Kwach z dziecmi polskimi, by sie uczyly tolerancji
      do innych w USA, przyjazd jej meza w pare dni pozniej
      i Forum Kongresu Zydow to czysty przypadek, choc sie spotkal z nimi i przyjal
      od nich upokarzajace krytyke i wnioski o odszkodowania.

Omal nie uwierzylem. Ale podpadlo mi, ze nie mial czasu spotkac sie
      z Polonia amerykanska. Ni i jeszcze teraz ta ustawa...

jak on sie w koncu nazywa i czyim jest prezydentem?
      • Gość: snajper Haszu, zmień źródła na bardziej wiarygodne. IP: 2.4.STABLE* / 10.1.1.* 09.09.02, 13:59
        Gość portalu: # napisał(a):

> ze wizyta Pani Kwach z dziecmi polskimi, by sie uczyly tolerancji
        > do innych w USA, przyjazd jej meza w pare dni pozniej
        > i Forum Kongresu Zydow to czysty przypadek, choc sie spotkal z nimi i przyjal
        > od nich upokarzajace krytyke i wnioski o odszkodowania.
        >
        > Omal nie uwierzylem. Ale podpadlo mi, ze nie mial czasu spotkac sie
        > z Polonia amerykanska.

Prezydent Kwaśniewski oczywiście spotkał się z polonią amerykańską.

www.rp.pl/gazeta/wydanie_020719/swiat/swiat_a_1.html

Kolejne kłamstwo Twojego źródła wiadomości. Nie pij z zatrutego kłamstwen
        źródła.

Pozdrawiam.

> Ni i jeszcze teraz ta ustawa...
        >
        > jak on sie w koncu nazywa i czyim jest prezydentem?
        • Gość: dorota Re: Hadorszu, zmień źródła na bardziej wiarygodne. IP: *.man.bialystok.pl 09.09.02, 14:26
          Ja mowie to co czuje, byc moze w tej sytuacji mowimy jednym glosem z
          prezydentem, ale on ma racje, tylko niech nie przesadza z ustawa i nie naklada
          na nas obciazen nierealnych.
          jestescie narodem wystarczajaco bogatym, a zabierac biednemu to nie
          humanitarne, musicie sami realnie ocenic wasze dobra istniejace co mozna to
          odzyskac.
          Wlasciciele dawnych majatkow w wiekszosci nie zyja ich dzieci nie czuja i nie
          znaja polski , dla poszczegolnych ludzi moga to byc grosze, a dla nas
          niewyobrazalne pieniadze.
          dlatego miejcie choc troche litosci nad nami , i nie zachowujcie sie jak
          dawniej gestapo kiedy zabieralo wam dorobek waszego zycia.
          Bog nie rychliwy ale sprawiedliwy powiecie, ale pozwolcie to jemu ocenic i nie
          bawcie sie w sedziow na ziemi.
      • Gość: dorota Re: A mowili wyraznie w Wiadomosciach TV.. IP: *.man.bialystok.pl 09.09.02, 14:01
        Nie chce o tym sluchac, on jest prezydentem wszystkich polakow i niech tak
        zostanie, nie chce slyszec jakis hasel przeciwko polakom, bo to wywola dalsza
        niechec miedzy narodami, a mi zalezy na wzajemnym dialogu i przyjazni miedzy
        narodami.
        ja jestem polka i jesli obrazacie polakow to i mnie obrazacie, ale i czuje sie
        jedna z was moze nie mam prawa tak czuc, ale nic na to nie poradze.
      • Gość: U Re: A mowili wyraznie w Wiadomosciach TV.. IP: *.gis.net 09.09.02, 20:24
        Gość portalu: # napisał(a):

> ze wizyta Pani Kwach z dziecmi polskimi, by sie uczyly
        tolerancji
        > do innych w USA, przyjazd jej meza w pare dni pozniej
        > i Forum Kongresu Zydow to czysty przypadek, choc sie
        spotkal z nimi i przyjal
        > od nich upokarzajace krytyke i wnioski o odszkodowania.
        >
        > Omal nie uwierzylem. Ale podpadlo mi, ze nie mial czasu
        spotkac sie
        > z Polonia amerykanska. Ni i jeszcze teraz ta ustawa...
        >
        > jak on sie w koncu nazywa i czyim jest prezydentem?

Jak sie nazywa?Alez ta swinia gotowa jest przyjac kazda
        nazwe w zaleznosci od sytuacji.
    • Gość: Ustawa Re: Odszkodowania dla Zydow. Ciag dalszy. IP: *.man.poznan.pl 09.09.02, 09:40
      A jak się będzie miała ustawa reprywatyzacyjna do umowy z lat 60ych pomiedzy
      rządem PRL a USA ?
      • Gość: polishAM Re: Odszkodowania dla Zydow. Ciag dalszy. IP: *.nas35.philadelphia1.pa.us.da.qwest.net 09.09.02, 09:53
        Musisz wiedziec, ze sedzia natychmiast odrzucil pozew Zydow w nowojorskim
        sadzie. Ta sprawa jest zamknieta. Podobnie bylo ze sprawa w Chicago. Pisze to
        poniewaz czytalem Twoj artykul w tej sprawie. Przegrali Zydzi z powodu tych
        porozumien lat 60-tych za ktore wypada nam komunistom podziekowac. Teraz Zydom
        zostala ostatnia nadzieja. Jest nia zasraniec o nazwisku Kwasniewski vel
        Stolzman lub Marek Borowski vel Berman. Ale nawet on nie moze wszystkiego Zydom
        zalatwic. Poniewaz nasz sejm sklada sie z wyjatkowych antysemitow co z
        przyjemnoscia podaje moim czytelnikom do wiadomosci.
        • Gość: Ustawa Re: Odszkodowania dla Zydow. Ciag dalszy. IP: *.man.poznan.pl 09.09.02, 13:36
          Nie wiem czy wiesz, ale ja już dawno wiem ,że sędzia Kormann odrzucił pozew 11
          Żydów ! Pisałem o tym pozwie dlatego , że był tam element opisu historii Żydów
          z kłamliwym dla Polaków komentarzem !!! Mimo,że pozew został odrzucony , to
          kłamstwa historyczne nalezy tępić na każdym kroku ! Co uczyniłem , nie tylko z
          konstytucyjnego obowiązku obrony czci, godności i honoru Narodu Polskiego , ale
          również w imię historycznej prawdy !
          Co do składu naszego parlamentu, to wstrzymałbym się z rzucaniem pomówień a
          raczej oparł na faktach !
          POZDRAWIAM
        • Gość: dorota Re: Odszkodowania dla Zydow. Ciag dalszy. IP: *.man.bialystok.pl 09.09.02, 14:44
          Dlaczego z taka pogarda mowicie o nim, zmiana nazwiska nie jest sprawa chlubna,
          ale moze to jego zrodzice zmienili i tak mu dali w papierach. Nie mowcie tak
          wiecej przy mnie bardzo was o to prosze, jestescie ludzmi na poziomie i wiecie
          jak powinna przebiegac dyskusja, to ja od was powinnam sie uczyc , bo mi nie
          zapewniono odpowiedniej edukacji, a nie ukrywam ,ze licze na wasza pomoc ze mi
          pomozecie nadrobic stracony czas i chcialabym trafic do jakiejs waszej szkoly,
          tylko jest problem bo nie mam za co zaplacic za czesne.
      • Gość: dorota Re: Odszkodowania dla Zydow. Ciag dalszy. IP: *.man.bialystok.pl 09.09.02, 14:38
        zrobicie nam duza przysluge jak postaracie sie aby czasy PRL nie wrocily, a
        wcale nie jest to niemozliwe Lepper czuwa i wszystko sie moze zdarzyc. W takim
        wypadku to juz moze lepiej zabierajcie
    • Gość: dorota Re: Odszkodowania dla Zydow. Ciag dalszy. IP: *.man.bialystok.pl 09.09.02, 13:51
      Jak Ty sie wypowiadasz o prezydencie, wiecej szacunku i godnosci bo to swiadczy
      rowniez o Tobie twoj styl, Żydzi powinni otrzymac odszkodowania, ale napewno
      nie na takie jakie licza, bo nasz budzet tego nie wytrzyma.
      Straciliscie duzo wiecej niz obliczyl wasz adwokat, tego zycia nikt nie zwroci,
      zadne odszkodowania.
      Ale ja tu zyje i wiem jak jest my nie mamy pieniedzy aby wam zaplacic za wasze
      krzywdy, ale powinniscie to zrozumiec i najwieksza kara dla narodu polskiego
      niech beda ich sumienia.
      Czy to choc w czesci was by zadowolilo?
    • Gość: snajper Re: Odszkodowania dla Zydow. Ciag dalszy. IP: 2.4.STABLE* / 10.1.1.* 09.09.02, 14:06
      Gość portalu: polishAM napisał(a):

> Z kilku wypowiedzi na tym forum wynika, ze nie sa zgodni uwierzyc w
      > komercyjny charakter sprawy Jedwabnego.

Trudno oczekiwać, że ludzie uwierzą w coś, czego nie ma.

> Gleboko sie myla. Wizyta
      > Kwasniewskiego w sierpniu w USA byla poswiecona w duzym stopniu zadaniom
      > Zydow. I tu bomba. Po powrocie z USA kancelaria zasranca przygotowala do
      > sejmu projekt prywatyzacji ze szczegolnym uwzglednieniem interesu Zydow.

Na czym polega to >szczególne< uwzględnienie ? Na takim samym traktowaniu jak
      wszystkich byłych właścicieli. Równe prawa, to >szczególne< uwzględnienie.
      Chyba tylko w oczach takich, co to uważają, że Żydzi żadnych praw mieć nie
      powinni.

> Przypominam, ze projekt prywatyzacji Solidarnosci ktory zasraniec zawetowal
      > rok temu nie mial antypolskiego charakteru.

Tłumacząc na normalny język: tamten projekt dyskryminował osoby z obcym
      obywatelstwem.

> Debata nad ta ustawa zacznie sie
      > po przerwie wakacyjnej w sejmie. Wszystko zalezy od postawy PSL-u. Jezeli
      > Kalinowski da sie zastraszyc SLD to PSL moze do nastepnych wyborow nie
      > podchodzic. Samoobrona zabierze im wszystkie miejsca. Ale pamietajmy, ze PSL
      > zajmuje ostatnio stanowisko zgodne z interesem naszego panstwa.

Zgodne z interesem naszego poaństwa jest przeprowadzenie uczciwej
      reprywatyzacji, na zasadach równych dla wszystkich byłych właścicieli.

> Wielokrotnie
      > Kalinowski musial sie ugiac od zadan wyborcow z terenu. Jestem przekonany, ze
      > ta ANTYPOLSKA ustawa nie przejdzie przez nasz sejm. Jedwabne, szalenstwo w
      > srodkach masowego przekazu, polityczne naciski, wszystko to bylo nastawione
      > na przepchniecie tej ustawy i postawienie naszego narodu pod murem tych
      > oprawcow spod znaku Gwiazdy Davida.

Ty sam jesteś oprawcą spod znaku swastyki.

Snajper.
      • Gość: polishAM Re: Odszkodowania dla Zydow. Ciag dalszy. IP: *.nas15.philadelphia1.pa.us.da.qwest.net 09.09.02, 16:56
        Polskie prawo nie przewiduje zwrotu majatkow obcokrajowcom. Jezeli Zyd
        Kwasniewski chce to zmienic musi przedstawic sprawe przed parlamentem. Nie daje
        zadnych szans temu projektowi. Zaprzeczanie, ze Jedwabne bylo sposobem na
        wyludzenie od Polski pieniedzy to czysta fantazja. Ale oczywiscie snajper Ty
        nie jestes osoba bezstronna w tej sprawie. Widzialem Twoje wywody na temat
        Zydow mordujacych Polakow w Koniuchach. Napisales, ze to byl oddzial sowiecki a
        nie zydowski. Wazne jest, ze osoby NARODOWOSCI ZYDOWSKIEJ ZABIJALY POLAKOW.
        Wedlug Twojej logiki to za Jedwabne powinien przepraszac Lukaszenka poniewaz
        tamtego dnia Bialorus byla oficjalnie panstwem gdzie te miasto sie znajdowalo.
        Poczucie sprawiedliwosci nie jest wiec Twoja mocna strona i nie wymagaj jej ode
        mnie. Przyznaje, ze jestem stronniczy ale trzymam sie faktow.
        • Gość: snajper Re: Odszkodowania dla Zydow. Ciag dalszy. IP: *.acn.waw.pl 10.09.02, 00:38

> Polskie prawo nie przewiduje zwrotu majatkow obcokrajowcom. Jezeli Zyd
          >Kwasniewski chce to zmienic musi przedstawic sprawe przed parlamentem. Nie daje
          > zadnych szans temu projektowi.

Reprywatyzacja ma właśnie polegać na zwrocie majątków (lub ich części, lub
          rekompensaty) byłym właścicielom lub ich spadkobiercom. I nieważne jest, jakiej
          narodowości jest były właściciel lub jego spadkobiercy, ani jakie mają oni
          obywatelstwa. A projektu ustawy nie musi wnosić Prezydent Kwaśniewski. Są
          jeszcze inne ciała z tym prawem.

> Zaprzeczanie, ze Jedwabne bylo sposobem na
          > wyludzenie od Polski pieniedzy to czysta fantazja. Ale oczywiscie snajper Ty
          > nie jestes osoba bezstronna w tej sprawie.

Twierdzenie, że Jedwabane jest sposobem na wyłudzenie pieniędzy to oczywiście
          fantazja. Podobnie mozna powiedzieć o Katyniu. To też metoda na wyłudzenie
          pieniędzy. A Ty oczywiscie jesteś bezstronny, czego dowodem są Twoje wypowiedzi
          o Jedwabnem i Żydach.

> Widzialem Twoje wywody na temat
          > Zydow mordujacych Polakow w Koniuchach. Napisales, ze to byl oddzial sowiecki
          > a nie zydowski.

No bo był to oddział sowiecki a nie Żydowski. Byli w nim Rosjanie, Litwini i
          Żydzi. Chyba nie nazwiesz tych Rosjan i Litwinów Żydami, tylko dlatego, że
          Polaków mordowali ?

> Wazne jest, ze osoby NARODOWOSCI ZYDOWSKIEJ ZABIJALY POLAKOW.

A to jest całkiem co innego i takiemu stwierdzeniu nigdy nie zaprzeczałem.

> Wedlug Twojej logiki to za Jedwabne powinien przepraszac Lukaszenka poniewaz
          > tamtego dnia Bialorus byla oficjalnie panstwem gdzie te miasto sie znajdowalo.

Coś Ci się pozajączkowało. Jedwabne leżało w państwie Białoruś ???

>Poczucie sprawiedliwosci nie jest wiec Twoja mocna strona i nie wymagaj jej ode
          > mnie. Przyznaje, ze jestem stronniczy ale trzymam sie faktow.

Ja się trzymam faktów nie będąc stronniczym.

Snajper.
          • Gość: polishAM Re: Odszkodowania dla Zydow. Ciag dalszy. IP: *.nas32.philadelphia1.pa.us.da.qwest.net 10.09.02, 03:01
            Tak, Jedwabne lezalo poza Generalna Gubernia. W momencie mordu Jedwabne lezalo
            w Bialorusi. Na marginesie w encyklopedii Britanica GG uwaza sie ogolnie za
            kontynuatorke panstwa polskiego z gubernatorem Hansem Frankiem.
            • Gość: snajper Re: Odszkodowania dla Zydow. Ciag dalszy. IP: *.acn.waw.pl 10.09.02, 23:33

> Tak,Jedwabne lezalo poza Generalna Gubernia. W momencie mordu Jedwabne lezalo
              > w Bialorusi. Na marginesie w encyklopedii Britanica GG uwaza sie ogolnie za
              > kontynuatorke panstwa polskiego z gubernatorem Hansem Frankiem.

Napisałeś: >poniewaz tamtego dnia Bialorus byla oficjalnie panstwem gdzie te
              miasto sie znajdowalo<. Skąd Ty, nieuku, państwo Białoruś w tamtych latach
              wytrzasnęłeś ????

Dla nieuka, krótki rys historyczny: Białoruś - od VI w. zamieszkiwana przez
              plemiona wschodniosłowiańskie. W IX w. weszła w skład Rusi Kijowskiej. W XIV w.
              podbita, wraz z całą Rusią znalazła się w granicach Wielkiego Księstwa
              Litewskiego. Po Unii Lubelskiej, w 1569, w granicach Rzeczpospolitej. W wyniku
              rozbiorów wcielona do Rosji. W styczniu 1919 proklamowano powstanie
              Białoruskiej Socjalistycznej Republiki Radzieckiej. W wyniku wojny polsko-
              radzieckiej i traktatu ryskiego, w 1921, zachodnia część Białorusi znalazła się
              w granicach Polski, natomiast część wschodnia weszła w skład ZSRR jako BSRR. Po
              wrześniu 1939, na podstawie paktu Ribbentrop - Mołotow, część zachodnią
              Białorusi włączono do BSRR. W 1945 cała Białoruś weszła w skład BSRR. W wyniku
              przemian ustrojowych dokonanych w ZSRR i aspiracji narodowych Białorusinów, w
              1990 parlament przyjął deklarację o suwerenności republiki. W sierpniu 1991
              proklamowano niepodległość Białorusi.

Snajper.
    • Gość: doku Spadł z Księżyca czy urwał się z choinki? IP: *.mofnet.gov.pl 09.09.02, 14:42

> PSL
      > zajmuje ostatnio stanowisko zgodne z interesem naszego panstwa.

PSL konsekwentnie sabotuje prywatyzację, budowanie wolnego rynku i wiele innych
      działań, które mogą przyczynić się do rozwoju Polski. Naturalny interes PSL
      (jak każdej partii) jest rozszerzanie elektoratu, a przynajmniej zachowanie.
      Dla Polski niezbędne jest przynajmniej dwukrotne (na początek) zmniejszenie
      ilości rolników. Taka masa ludzi jak dzisiaj nie może utrzymywać się z takiego
      małego rolnictwa - porównajmy nasz kraj z krajami, w których ludziom żyje się
      lepiej - jaki tam procent ludzi żyje z pracy na roli. Z taka ilością rolników
      Polska nigdy nie wyjdzie z biedy, ale oczywiście PSL o to nie dba, bo straciłby
      bazę.

Prywatyzacja (a w tym reprywatyzacja!) to warunek konieczny rozwoju i idącej za
      tym rozwojem migracji ludności z rolnictwa do usług czy innych sektorów
      gospodarki - PSL jest przeciwny rozwojowi i takie są tej partii intencje.
      • Gość: wlasciciel Re: Spadł z Księżyca czy urwał się z choinki? IP: 155.139.50.* 09.09.02, 14:58
        PolishCham jest bezblednny. Jezeli ktos w Polsce ma watpliwosci, czy moga
        istniec w tym narodzie "elementy" ,ktore dokonaly Jedwabnego - prosze bardzo -
        to najlepszy przyklad.
        Dorota ma racje . cala chupla z procesami w Stanach to bzdura, tym niemniej
        jakos trzeba zalatwic problem zagrabionego mienia. Trzeba to zrobic chociaz
        moralnie .Inne kraje tzw. demoludow jakos ten problem zalatwily. Dla przykladu
        ( mozeciw wierzyc, czy nie). W W-wie jest duza kamienica( wlasnosc moich
        rodzicow), ktora ocalala po powstaniu i do dzis mieszkaja w niej ludzie.
        Oczywiscie byla w miedzyczasie remontowana, ale to tak jak ktos naprawia
        sktadziony samochod. Nota bene wielu z lokatorow wie,z e zyja prawni
        spadkobiercy i bardzo sie ta sytuacja trwoza. Dotychczas nie wystapilem na
        zadna droge w celu odzyskania tej posiadlosci i nie ma zamiaru nikogo stamtad
        wysiedlic i prawde mowiac niezalezy mi na odszkodowaniu finnsowym - zylem bez
        tego przez wiele let i jakos bez tego umre, ale chodzi o zwykla przyzwoitosc i
        przyznanie, ze to zostalo poprostu zagrabione przez poprzednie wladze. Chowanie
        glowy w piasek do niczego nie prowadzi. Panu polishCham wspolczuje - to bardo
        trudno zyc a takim jadem we krwi.
        • Gość: dorota Re: Spadł z Księżyca czy urwał się z choinki? IP: *.man.bialystok.pl 09.09.02, 15:09
          TO jest wyjscie indywidualne wystepowanie na droge sadowa i powolne
          odzyskiwania majatku. Mam nadzieje,ze odzyskasz swoja kamienice, bo tu chodzi o
          sprawiedliwosc , zyles bez niej tyle lat i poradzilbys sobie swietnie nadal,
          ale to byla wlasnosc twoich przodkow i jesli odzyskalbys swoj majatek to i
          odpowiednio bys ta kamienice odremontowal, a piekny wizerunek Warszawy dobrze
          by swiadczyl o Polsce. Nie jestem zwolennikiem ustawy , ktora rozwiazywalaby
          ten problem , tylko indywidualne wystapienia. Zycze Tobie powodzenia i
          wspolczuje udreki z polskimi sadami , bedziesz musial miec z nimi duzo
          cierpliwosci bo to straszni biurokraci i ignoranci.
          pozdrawiam
        • Gość: Daisy Re: Spadł z Księżyca czy urwał się z choinki? IP: *.ok.ok.cox.net 10.09.02, 03:39
          Pisze pan dziwne rzeczy : "dotychczas nie wystapilem na zadna droge w celu odzyskania tej posiadlosci...." itd.
          A dlaczego prosze pana? Kto panu broni? Bo moja rodzina nie miala z tym zadnego problemu (na jej teraz klopot).
          (Gorzej z placem na ktorym komuchy postawili sobie i Komitet Centralny).Tysiace wlascicieli poodbieralo przeciez co
          ich . Tak samo Zydzi. Nikt im nie robi zadnych klopotow. Sama mam znajomych zydowskiego pochodzenia , ktorzy
          poodbierali kamienice i psiocza bo musza zajmowac sie teraz cala administratorka. . Malo tego, Zydzi, ktorzy dostali
          juz odszkodowanie w latach szescdziesiatych i zrzekali sie wszelkich roszczen, teraz masowo zaczeli upominac sie
          po raz drugi o odszkodowanie, Czytalam o tym w roku ubieglym , gdy bylam w Krakowie, prasa krakowska
          rozpisywala sie wtedy o wielu machlojkach, zwiazanymi wlasnie z odbieraniem kamienic.
          Nikt wiec i panu nie broni odebrac kamienicy i , zrobic remonty, ustalic czynsze, podreperowac budzet sprzedajac
          czesc mieszkan itd., itp . Moze trzeba mniej krzyczec a wiecej robic!
      • Gość: dorota Re: Spadł z Księżyca czy urwał się z choinki? IP: *.man.bialystok.pl 09.09.02, 14:58
        Musze sie zgodzic nasze rolnictwo jest nieefektywne, jest w nim za duzo
        rolnikow, sa za mala i efektywnosc jest niska, ale nasi rolnicy nie maja
        dobrych wzorcow i powinni przejsc szkolenia w krajach unii, aby moc z nimi
        konkurowac. W przeciwnym wypadku bedzie kleska dla tych gospodarstw.
    • Gość: Warszawiak Re: Reprywatyzacji stanowcze NIE! IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 09.09.02, 15:56
      Jak do tej pory sukcesy reprywatyzacji przekształciły mnie ze skrajnego
      zwolennika w skrajnego przeciwnika tego pomysłu. Mój ojciec też ma prawa do
      ziemi "skolektywizowanej" w moim intersesie leży więc popieranie
      reprywatyzacji. Ale, ... spośród spraw które znam żadna nie została
      przeprowadzona zgodnie z prawem. Kamienice w Warszawie zwraca się niewiadomo
      komu bo napewno nie właścicielom. Większość przypadków to czysty kryminał. Ta
      sprawa jest tak korupcjogenna, tak że nawet sądy II instancji są głuche i
      ślepe na ewidentnie dyskwalifikujące uchybienia. Giną dokumenty sądowe,
      wręczane są łapówki, ba nawet wymuszane są łapówki! Jest to karykatura
      sprawiedliwości. Wygląda to tak żałośnie że ja rezygnuje. Sodoma i Gomora a
      wszystko paranoicznie w imię sprawiedliwości. Zastanawiam się tylko czemu tak
      głośno krzyczący o sprawiedliwość panowie nie wpłyną na rząd w Izraelu aby
      wydał ściganego międzynarodowym listem gończym szefa ArtB, który wraz ze
      skradzionymi pieniędzmi z Polski inwestuje w Izraelski przemysł.
      Sprawiedliwość przecież powinna mieć jedną twarz.
      • Gość: doku Co to ma być? IP: *.mofnet.gov.pl 09.09.02, 16:19
        Gość portalu: Warszawiak napisał(a):

> Kamienice w Warszawie zwraca się niewiadomo
        > komu bo napewno nie właścicielom.

Że niby co? Sędziowie rozdzielają je pomiędzy swoje rodziny?
        • Gość: Warszawiak Re:Jak to co wasza naiwność IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 10.09.02, 09:56
          Nie sobie i swoim rodzinom. Oni nie biorą kamienic tylko łapówki, gotówka jest
          wygodniejsza.Komu kamienice? Co sprytniejszym gangsterom potrafiącym znaleźć
          ludzi słupy i dającym łapówki. Znajdują kamienice, ustalają spadkobierców,
          fałszują co trzeba znajdują ludzi którzy wezma je na siebie przy hojnym
          podziale, opłacają wszystkie instytucje i łapówkarzy, legalnie nabywaja
          kamienice spłacając słupy. Mechanizm prosty z legalnym zakończeniem. Złoty
          interes. Doku myślałem, że do naiwnych nie należysz.
          • Gość: doku To kto w końcu zostaje właścicielem? IP: *.mofnet.gov.pl 10.09.02, 11:33
            Gość portalu: Warszawiak napisał(a):

> Znajdują kamienice, ustalają spadkobierców,
            > fałszują co trzeba znajdują ludzi którzy wezma je na siebie przy hojnym
            > podziale, opłacają wszystkie instytucje i łapówkarzy, legalnie nabywaja
            > kamienice spłacając słupy. Mechanizm prosty z legalnym zakończeniem. Złoty
            > interes. Doku myślałem, że do naiwnych nie należysz.

Ale nie patrzę na ekonomię oczami widzów filmów sensacyjnych. W rzeczywistości
            to o czym piszesz jest możliwe tylko w wypadku, gdy spadkobiercy nie są
            zainteresowani dochodzeniem swoich wątpliwych praw, więc ktoś wykonuje za nich
            całą tę uciążliwą robotę cywilno-prawną. I takich spraw będzie coraz więcej, w
            miarę rozwoju kultury prawnej w Polsce.

Twoja argumentacja wspiera ideę reprywatyzacji, gdyż opisujesz nadużycia
            istniejące właśnie dlatego, że jej nie zrealizowano. Reprywatyzacja
            przeprowadzona stanowczo i inteligentnie raz na zawsze zlikwiduje roszczenia
            tego typu. A największymi przeciwnikami reprywatyzacji sę właśnie te "mafie",
            które żyją z procederu przez Ciebie opisanego.
    • Gość: czytelnik Re: Odszkodowania dla Zydow. Ciag dalszy. IP: *.61.243.181.host.de.colt.net 09.09.02, 19:06
      "Gosc" reprezentuje szowinizm szczegolnego rodzaju i niska niestety kulture
      jezykowa, uzywajac w stosunku do prezydenta RP obrazliwych epitetow - takie
      mozliwosci - calkowita anonimowosc wypowiedzi - zachodza tylko na scianach
      publicznych klozetow i do tej kategorii trzeba rowniez zakwalifikowac
      wypowiedz "Goscia".

• Gość: polishAM Re: Odszkodowania dla Zydow. Ciag dalszy. IP: *.nas15.philadelphia1.pa.us.da.qwest.net 09.09.02, 19:30
        Zasraniec reprezentuje natomiast szczegolny typ kultury. Obrabowac Cie z
        wszystkiego co posiadasz, zasrac Twoja ojczyzne i zarzygac wlasnych obywateli.
        W ladnych lakierkach, pieknie skrojonym garniturze i bardzo uprzejmie.
    • Gość: U Re: Odszkodowania dla Zydow. Ciag dalszy. IP: *.gis.net 09.09.02, 20:19
      Proponuje wzystkim skrecajacym sie zbolu na jedbawnem
      narysowac banknot o wartosci 1 szakal i wyslac-w ramach
      expiacji osciwiscie-ofiarom polskiego antysemityzmu.Moze
      sie zatkaja......
      • Gość: polishAM Re: Odszkodowania dla Zydow. Ciag dalszy. IP: *.nas15.philadelphia1.pa.us.da.qwest.net 09.09.02, 21:27
        Wedlug prawa polskiego nie nalezy im sie jeden cent, tym bardziej, ze Polska
        zaplacila odszkodowania rzadowi USA a ci z kolei zaplacili Zydom.
        • Gość: snajper Re: Odszkodowania dla Zydow. Ciag dalszy. IP: *.acn.waw.pl 10.09.02, 00:40

> Wedlug prawa polskiego nie nalezy im sie jeden cent, tym bardziej, ze Polska
          > zaplacila odszkodowania rzadowi USA a ci z kolei zaplacili Zydom.

Za co niby Polska zapłaciła odszkodowanie USa ? Kiedy i ile ? Byłbyś uprzejmy
          podać trochę konkretnych faktów, czy nie jesteś w stanie ? Sądzę, że to
          drugie. smile)))

Snajper.
          • Gość: polishAM Re: Odszkodowania dla Zydow. Ciag dalszy. IP: *.nas32.philadelphia1.pa.us.da.qwest.net 10.09.02, 02:50
            Snajper prosze Cie badz uwazny i czytaj wszystkie watki od gory do dolu. Dziwie
            sie, ze nie wiesz, ze Polska splacala dostawami wegla wszystkie kraje ktorych
            obywatele stracili majatki w Polsce (miedzy innymi USA i Szwajcaria). To bylo w
            latach 60-tych. Polska ma dokument od rzadu USA, ze kraj ten ZRZEKA SIE
            WSZYSTKICH ROSZCZEN WOBEC POLSKI. Z tym dokumentem polscy prawnicy przyjechali
            na rozprawy do Chicago (rok temu), i w Nowym Yorku miesiac temu. Oczywiscie z
            takim dokumentem zydowscy sedziowie w USA mogli jedynie rozkladac rece.
            Zwrocono wiec gminom zydowskim synagogi z zastrzezeniem, ze te moga sluzyc
            jedynie celom religijnym poniewaz te obiekty nie byly w dokumentach wymienione.
            Rowniez obywatele Polscy moga wystepowac do sadow o zwrot majatkow i wiesz
            doskonale, ze wielu Zydow szybko zalatwilo sobie zapomniane polskie papiery i
            otrzymalo majatki z powrotem. Zajmuja sie tym nawet biura w Polsce. O co wiec
            Zydom chodzi? O zbiorowe odszkodowanie W GOTOWCE. Dlatego Jedwabne, dlatego
            filmy o Jedwabnym, dlatego manifestacje pod biurami LOT-u w NY, szal w polskich
            media, naciski Swiatowego Kongresu Zydow i przede wszystkim naleganie Uni
            Wolnosci zeby umiescic swojego czlowieka w IPN (Kieresa). Wszystko to zeby
            rozmiekczyc Polakow. Nie bardzo sie to powiodlo. Wybory zeszlego roku wywialy
            Unie Wolnosci ktora byla organizatorem tego pomyslu. Liga, Samoobrona, PiS, PSL
            to niedobrzy partnerzy do takich przekretow. Na scenie pozostal wam Kwasniewski
            ale naprawde nie daje mu wiekszych szans, zeby przepchnac ta antypolska ustawe.
            A tak na marginesie to wyniki sledztwa potwierdzily to co wszyscy wiedzieli.
            Czyli, ze Niemcy wykorzystali grupe kryminalistow w celach oczywistych. Polskie
            sady ich skazaly po wojnie. Czy wy Zydzi zajeliscie sie grupa policyjna
            zydowska pod nazwa Ordnungsdienst na czele ktorej stal Zyd Alwin Lipman
            osobisty kolega Goeringa, zreszta zasluzony i wielokrotnie odznaczany lotnik w
            niemieckiej armii. Sprawdz co on wyprawial w Zamosciu. Za tydzien. Dosyc na
            dzisiaj.
            • Gość: U Re: Odszkodowania dla Zydow. Ciag dalszy. IP: *.gis.net 10.09.02, 03:20

> Snajper prosze Cie badz uwazny i czytaj wszystkie watki
              od gory do dolu. Dziwie
              >
              > sie, ze nie wiesz, ze Polska splacala dostawami wegla
              wszystkie kraje ktorych
              > obywatele stracili majatki w Polsce (miedzy innymi USA
              i Szwajcaria). To bylo w
              >
              > latach 60-tych. Polska ma dokument od rzadu USA, ze
              kraj ten ZRZEKA SIE
              > WSZYSTKICH ROSZCZEN WOBEC POLSKI. Z tym dokumentem
              polscy prawnicy przyjechali
              > na rozprawy do Chicago (rok temu), i w Nowym Yorku
              miesiac temu. Oczywiscie z
              > takim dokumentem zydowscy sedziowie w USA mogli jedynie
              rozkladac rece.
              > Zwrocono wiec gminom zydowskim synagogi z
              zastrzezeniem, ze te moga sluzyc
              > jedynie celom religijnym poniewaz te obiekty nie byly w
              dokumentach wymienione.
              >
              > Rowniez obywatele Polscy moga wystepowac do sadow o
              zwrot majatkow i wiesz
              > doskonale, ze wielu Zydow szybko zalatwilo sobie
              zapomniane polskie papiery i
              > otrzymalo majatki z powrotem. Zajmuja sie tym nawet
              biura w Polsce. O co wiec
              > Zydom chodzi? O zbiorowe odszkodowanie W GOTOWCE.
              Dlatego Jedwabne, dlatego
              > filmy o Jedwabnym, dlatego manifestacje pod biurami
              LOT-u w NY, szal w polskich
              >
              > media, naciski Swiatowego Kongresu Zydow i przede
              wszystkim naleganie Uni
              > Wolnosci zeby umiescic swojego czlowieka w IPN
              (Kieresa). Wszystko to zeby
              > rozmiekczyc Polakow. Nie bardzo sie to powiodlo. Wybory
              zeszlego roku wywialy
              > Unie Wolnosci ktora byla organizatorem tego pomyslu.
              Liga, Samoobrona, PiS, PSL
              >
              > to niedobrzy partnerzy do takich przekretow. Na scenie
              pozostal wam Kwasniewski
              >
              > ale naprawde nie daje mu wiekszych szans, zeby
              przepchnac ta antypolska ustawe.
              >
              > A tak na marginesie to wyniki sledztwa potwierdzily to
              co wszyscy wiedzieli.
              > Czyli, ze Niemcy wykorzystali grupe kryminalistow w
              celach oczywistych. Polskie
              >
              > sady ich skazaly po wojnie. Czy wy Zydzi zajeliscie sie
              grupa policyjna
              > zydowska pod nazwa Ordnungsdienst na czele ktorej stal
              Zyd Alwin Lipman
              > osobisty kolega Goeringa, zreszta zasluzony i
              wielokrotnie odznaczany lotnik w
              > niemieckiej armii. Sprawdz co on wyprawial w Zamosciu.
              Za tydzien. Dosyc na
              > dzisiaj.

PolishAM,dziekuje za to,co powyzej.Jesli chodzi o dlugi w
              relacji Polska-USA,to raczej tamci powinni nas
              zrekompensowac za Yalte,za chucpe z Solidarnoscia i za
              naslanie nam spreparowanych u siebie balcerivitzow.
              Mam do Ciebie jedna prosbe.Zabierajac glos w takich
              dyskusjach,nie zwracaj sie do pewnych osobnikow.To
              jatrzaca holota.Nie dawaj im satysfakcji.
            • _alen Re: Odszkodowania dla Zydow. Ciag dalszy. 10.09.02, 14:03

[…]
              > O co wiec Zydom chodzi? O zbiorowe odszkodowanie W GOTOWCE. Dlatego
              Jedwabne, > dlatego filmy o Jedwabnym, dlatego manifestacje pod biurami LOT-u
              w NY, szal w
              > polskich media, naciski Swiatowego Kongresu Zydow i przede wszystkim
              naleganie Uni
              > Wolnosci zeby umiescic swojego czlowieka w IPN (Kieresa). Wszystko to zeby
              > rozmiekczyc Polakow.

Żydom chodzi zapewne jak zwykle o to samo ,jaki zrobić przekręt aby otrzymać
              po raz kolejny odszkodowania, jak również o to żeby mieć jak największy wpływ
              na losy danego kraju.
              Bardzo mi to przypomina sytuacje w Austrii, z czasów wyboru na prezydenta
              Kurta Waldhaima. Naciski Swiatowego Kongresu Zydow i mobilizacje wszystkich
              sił żeby nie dopuścić do tego wyboru.
              Nawet zjadliwa propaganda żydów i oszukiwanie światowej opinii publicznej, po
              przez manipulacje informacjami, nie dały oczekiwanego rezultatu.
              Siedmio milionowy naród Austrii znalazł dosyć siły i samozaparcia żeby
              powiedzieć „ mamy dość wpływów żydowskich, prezydent Austrii nie będzie
              wybierany w Izraelu czy przez światowy kongres żydów, ale tylko i wyłącznie w
              Austrii.”
              Jestem przekonany że Waldhaim nigdy by nie został prezydentem Austrii, gdyby
              żydzi nie mieszali się w nie swoje sprawy. Wielu wyborców w ten sposób chciało
              zaprotestować przeciwko ingerencji żydowskiej w sprawy suwerennego państwa.
              Dumny jestem z tego narodu, tym bardziej że ten naród potrafił rozgraniczyć
              dwie sprawy.
              Historie z czasów NS i teraźniejszość. Każdy przecież wie że Hitler był
              Austriakiem jak również wielu przestępców wojennych.
              I na tej pożywce żydzi próbowali zasiać ziarno nienawiści i konfliktu, z
              którego oni chcieli profitować. Dzisiejsza Austria nie jest narodem
              antasamickim , choć usilnie żydzi próbowali
              z niej zrobić.

Tym bardziej nie rozumie poczynań żydowskich w mojej Ojczyźnie , gdzie
              obywatele narażając swoje życie ratowali żydów, i nie ma drugiego takiego
              narodu, który by tyle istnień żydowskich uratował.
              Jak można tak oszukiwać i robić z Polaków na siłę antysemitów.
              O co tu właściwie chodzi, na pewno nie o prawdę , na pewno nie o dobro dla
              narodu polskiego. Więc o co ???
              Naród jeszcze nie stanoł na własnych nogach, boryka się z niesamowitymi
              problemami, a już chcą mu wydrzeć kromkę chleba z gardła, i nie dopuścić do
              tego żeby był porządek.

Co to za prezydent ten Kwaśniewski, w każdym cywilizowanym kraju za to co on
              zrobił Polaką stanoł by przed trybunałem stanu.
              Przepraszanie za zbrodnie najwyższego urzędnika państwowego, jeszcze rok przed
              zakończeniem ślectwa, jest niczym innym jak ingerencją mającą za zadanie
              wpłynąć na rozwój wydarzeń w tym ślectwie. Tu nie chodzi o winę , tu chodzi o
              strategie oszustwa , która może prowadzić do zakłamania historycznego.
              Nawet gdyby Kwaśniewski był prezydentem mniejszości żydowskiej w Polsce , to
              nie ma prawa grać Boga i wydawać przedwczesny werdykt, ukręcający być może
              szyję prawdzie.

Naprawdę ciężko mi pojąć takie postępowanie, tym bardziej że w Austrii
              poznałem problematykę żydowską w różnych barwach.
              Przeżyłem czasy gdy Austria miała prezydenta pochodzenia żydowskiego jak i
              kanclerza pochodzenia żydowskiego. Obydwie postacie cenie sobie i ich wielką
              klasę.
              Ich zaangażowanie dla dobra narodu austriackiego było wielkie.

Byli oni wszystkim ale nie tym co Kwaśniewski.
              To co robi Kwaśniewski w moim odczuciu ,to jest nic innego jak zdrada stanu .
              Anty polskie zachowanie polskiego prezydenta. Jak nowotwór na ciele polskiego
              narodu
              rozwija swój układ krwionośny, niszcząc go.

Alen.
              • Gość: czytelnik Re: Odszkodowania dla Zydow. Ciag dalszy. IP: *.61.243.181.host.de.colt.net 10.09.02, 20:13
                _alen napisał:

> >
                > Żydom chodzi zapewne jak zwykle o to samo ,jaki zrobić przekręt aby otrzymać
                > po raz kolejny odszkodowania, jak również o to żeby mieć jak największy wpływ
                > na losy danego kraju.
                > Bardzo mi to przypomina sytuacje w Austrii, z czasów wyboru na prezydenta
                > Kurta Waldhaima. Naciski Swiatowego Kongresu Zydow i mobilizacje wszystkich
                > sił żeby nie dopuścić do tego wyboru.
                > Nawet zjadliwa propaganda żydów i oszukiwanie światowej opinii publicznej, po
                > przez manipulacje informacjami, nie dały oczekiwanego rezultatu.
                > Siedmio milionowy naród Austrii znalazł dosyć siły i samozaparcia żeby
                > powiedzieć „ mamy dość wpływów żydowskich, prezydent Austrii nie będzie
                > wybierany w Izraelu czy przez światowy kongres żydów, ale tylko i wyłącznie w
                > Austrii.”
                > Jestem przekonany że Waldhaim nigdy by nie został prezydentem Austrii, gdyby
                > żydzi nie mieszali się w nie swoje sprawy. Wielu wyborców w ten sposób
                chciało
                > zaprotestować przeciwko ingerencji żydowskiej w sprawy suwerennego państwa.
                > Dumny jestem z tego narodu, tym bardziej że ten naród potrafił rozgraniczyć
                > dwie sprawy.
                > Historie z czasów NS i teraźniejszość. Każdy przecież wie że Hitler był
                > Austriakiem jak również wielu przestępców wojennych.
                > I na tej pożywce żydzi próbowali zasiać ziarno nienawiści i konfliktu, z
                > którego oni chcieli profitować. Dzisiejsza Austria nie jest narodem
                > antasamickim , choć usilnie żydzi próbowali
                > z niej zrobić.
                >
                > Tym bardziej nie rozumie poczynań żydowskich w mojej Ojczyźnie , gdzie
                > obywatele narażając swoje życie ratowali żydów, i nie ma drugiego takiego
                > narodu, który by tyle istnień żydowskich uratował.
                > Jak można tak oszukiwać i robić z Polaków na siłę antysemitów.
                > O co tu właściwie chodzi, na pewno nie o prawdę , na pewno nie o dobro dla
                > narodu polskiego. Więc o co ???
                > Naród jeszcze nie stanoł na własnych nogach, boryka się z niesamowitymi
                > problemami, a już chcą mu wydrzeć kromkę chleba z gardła, i nie dopuścić do
                > tego żeby był porządek.
                >
                > Co to za prezydent ten Kwaśniewski, w każdym cywilizowanym kraju za to co on
                > zrobił Polaką stanoł by przed trybunałem stanu.
                > Przepraszanie za zbrodnie najwyższego urzędnika państwowego, jeszcze rok
                przed
                > zakończeniem ślectwa, jest niczym innym jak ingerencją mającą za zadanie
                > wpłynąć na rozwój wydarzeń w tym ślectwie. Tu nie chodzi o winę , tu chodzi o
                > strategie oszustwa , która może prowadzić do zakłamania historycznego.
                > Nawet gdyby Kwaśniewski był prezydentem mniejszości żydowskiej w Polsce , to
                > nie ma prawa grać Boga i wydawać przedwczesny werdykt, ukręcający być może
                > szyję prawdzie.
                >
                > Naprawdę ciężko mi pojąć takie postępowanie, tym bardziej że w Austrii
                > poznałem problematykę żydowską w różnych barwach.
                > Przeżyłem czasy gdy Austria miała prezydenta pochodzenia żydowskiego jak i
                > kanclerza pochodzenia żydowskiego. Obydwie postacie cenie sobie i ich wielką
                > klasę.
                > Ich zaangażowanie dla dobra narodu austriackiego było wielkie.
                >
                > Byli oni wszystkim ale nie tym co Kwaśniewski.
                > To co robi Kwaśniewski w moim odczuciu ,to jest nic innego jak zdrada stanu .
                > Anty polskie zachowanie polskiego prezydenta. Jak nowotwór na ciele polskiego
                > narodu
                > rozwija swój układ krwionośny, niszcząc go.
                >
                > Alen.

Panie "alen"
                Pan siedzi w Austrii i wystawiá Austriakom ladne cenzurki na zasadzie: sa
                antysemitami czy nie sa. Jak widac czuje sie pan specjalnie do tego celu
                powolany - nie zaznal pan czasem niecheci z ich strony - oni nie lubia przede
                wszystkim ludzi ze wschodu - tak to juz jest "wschod" uwazaja za gorszy.
                Wprawdzie jesli pisze pan "Ojczyzna" przez duze "O" to powinien pan wiedziec
                ze "Zydzi" pisze sie przez duze "Z" tak jak pan pisze "Polacy" przez duze "P".
                To sa formalne wymogi ale duzo swiadcza o piszacym - te roznice przeciez
                swiadcza o naszym demokratycznym nastawieniu lub nie. Ale jak to sie mowi
                blizsza koszula cialu i Zydzi nie zasluguja wg. pana alena na duza litere. Pan
                tez bardzo sie spieszy z oskarzeniami o zdrade stanu - to sa metody niestety
                musze to z przykroscia stwierdzic - totalitarne - to robiono kiedy sie szerzyl
                terror zarowno z prawa jak i z lewa. Panie alen z Austrii, niech pan prosze z
                laski swojej przemysli jeszcze dokladnie swoje demokratyczne postawy - one
                powinny byc uniwersalne i obowiazywac nie tylko rodakow tylko wszystkich
                wlacznie z panem.
                czytelnik
                • Gość: Alen Re: Odszkodowania dla Zydow. Ciag dalszy. IP: *.i-one.at 10.09.02, 22:43
                  Gość portalu: czytelnik napisał(a):

> Panie "alen"
                  > Pan siedzi w Austrii i wystawiá Austriakom ladne cenzurki na zasadzie: sa
                  > antysemitami czy nie sa. Jak widac czuje sie pan specjalnie do tego celu
                  > powolany - nie zaznal pan czasem niecheci z ich strony - oni nie lubia
                  przede
                  > wszystkim ludzi ze wschodu - tak to juz jest "wschod" uwazaja za gorszy.

Przykro mi ale nie wiem o czym Pan mówi, ewentualnie obce jest dla mnie takie
                  opisy przez Pana wyżej ilustrowane.

> Wprawdzie jesli pisze pan "Ojczyzna" przez duze "O" to powinien pan wiedziec
                  > ze "Zydzi" pisze sie przez duze "Z" tak jak pan pisze "Polacy" przez
                  duze "P".

Widzi Pan, w moim komputerze nie mam sytemu operacyjnego polskiego, wprawdzie
                  nakarmiłem go sortem który powinien dać wszystkie polskie literki, ale nie
                  stety po przełączeni klawiatury na polską nie ma dużej literki "z" z kropką.
                  Może być Pan pewny iż przy definicji nacji państwowej użyje duże "I" Izrael ,
                  a nie małe.
                  Aby Pan nie doszukiwał się dziury w całym mogę panu obiecać że za każdym razem
                  gdy użyje słowa "żyd" z małej litery następne słowo "polak" napiszę z małej.

Z drugiej strony dziwie się dlaczego gdy napiszę słowo "Polak" z małej litery
                  system poprawi na dużą ,a gdy napiszę "żyd" z małej system nie poprawi tego
                  słowa.
                  Czyżby system był antysemicki? A może gramatyka dopuszcza takie pisanie .

> To sa formalne wymogi ale duzo swiadcza o piszacym - te roznice przeciez
                  > swiadcza o naszym demokratycznym nastawieniu lub nie. Ale jak to sie mowi
                  > blizsza koszula cialu i Zydzi nie zasluguja wg. pana alena na duza litere.

Może Pan tak interpretować, widocznie Panu jest tak wygodnie. Po tym Pańskim
                  zdaniu doszłem do wniosku że Izrael będę pisał z dużej litery . I będę się
                  trzymał zasad pisowni w systemie Microsoft Word, niech Pan składa reklamacje
                  do tej firmy.

> Pan tez bardzo sie spieszy z oskarzeniami o zdrade stanu - to sa metody
                  niestety
                  > musze to z przykroscia stwierdzic - totalitarne - to robiono kiedy sie
                  szerzyl
                  > terror zarowno z prawa jak i z lewa.

Nie śpieszę się drogi Panie, definiuje tak jak się po prostu nazywa. W tej
                  branży mam pewne doświadczenie i znam reguły gry, mam również do zarzucenia
                  wiele austriackiemu prezydentowi, którego sprawa jest teraz we wiedeńskim
                  sądzie na wokandzie.
                  Lecz nie to jest tutaj tematem, lecz bez przykładowy czyn polskiego prezydenta.
                  Nazywam go tylko tak "prezydent" z szacunku do narodu który go wybrał, te
                  słowa nie pasują do niego.
                  To co on uczynił dyskwalifikuje go całkowicie . Człowiek bez osobowości,
                  pokazał jaki ma stosunek do narodu który go wybrał. W każdym cywilizowanym
                  kraju za to był by pociągnięty do odpowiedzialności.
                  Jest marionetką w rękach obcych nacji, czyni szkody.
                  Prezydent który nie potrafi być neutralny i poczekać na wyniki ślectwa
                  komisji IPN w sprawie Jedwabnego, dopuszcza się manipulacji prawdą zasługuje
                  na największe potępienie.
                  To nie ma nic wspólnego z winą za te zbrodnie , kto był sprawcą.
                  To nie jest jedyny błąd Kwaśniewskiego, zaczynał swoją prezydenturą już od
                  kłamstw.
                  Brzydzę się jego stosunkiem do prawdy.

> Panie alen z Austrii, niech pan prosze z laski swojej przemysli jeszcze
                  dokladnie swoje
                  > demokratyczne postawy - one powinny byc uniwersalne i obowiazywac nie
                  tylko rodakow > tylko wszystkich wlacznie z panem.

Panie czytelnik, właśnie dla tego że jestem demokratę, toleruje
                  Kwaśniewskiego jako prezydenta , jeśli naród chce mieć takiego prezydenta i
                  jego wybrał , to niech ma. Taka jest wola narodu i to musi każdy demortata
                  zaakceptować. I ja to akceptuje, pomimo to że w innym narodzie byłby
                  Kwaśniewski już dawno pozbawiony tego najwyższego urzędu w państwie.
                  Może być Pan pewny że gdyby naród polski , do którego ja też należę , miał
                  większe doświadczenie, doświadczenie które pozwala zgłębić skórki zachowania
                  się Kwaśniewskiego.
                  I widzieć czyje interesy on reprezentuje, rozliczył by go z tego automatycznie.
                  Nie wiedza i brak głębi narodowej w świadomości Polaków, jest dobrym poligonem
                  dla skandalicznego działania Kwaśniewskiego. Świadomość narodowa Polaków jest
                  im dalej sukcesywnie wybijana z głowy, stwarza się im takie warunki rozwoju
                  które otwierają drogę oszustą i złodzieją. Działa się zgodnie z
                  powiedzeniem "w mętnej wodzie dobrze się ryby łowi".

Alen.
                  • Gość: snajper Alen czy Alien ? IP: *.acn.waw.pl 10.09.02, 23:44
                    Gość portalu: Alen napisał(a):

> Lecz nie to jest tutaj tematem, lecz bez przykładowy czyn polskiego prezydenta
                    > Nazywam go tylko tak "prezydent" z szacunku do narodu który go wybrał, te
                    > słowa nie pasują do niego.
                    > To co on uczynił dyskwalifikuje go całkowicie . Człowiek bez osobowości,
                    > pokazał jaki ma stosunek do narodu który go wybrał. W każdym cywilizowanym
                    > kraju za to był by pociągnięty do odpowiedzialności.
                    > Jest marionetką w rękach obcych nacji, czyni szkody.
                    > Prezydent który nie potrafi być neutralny i poczekać na wyniki ślectwa
                    > komisji IPN w sprawie Jedwabnego, dopuszcza się manipulacji prawdą zasługuje
                    > na największe potępienie.
                    > To nie ma nic wspólnego z winą za te zbrodnie , kto był sprawcą.
                    > To nie jest jedyny błąd Kwaśniewskiego, zaczynał swoją prezydenturą już od
                    > kłamstw.
                    > Brzydzę się jego stosunkiem do prawdy.

Jak widać, pańskie poglądy podziela niewielu Polaków. Świadczy o tym ponowny
                    wybór Prezydenta Kwaśniewskiego oraz sondaże zaufania, w których od lat zajmuje
                    on pierwsze miejsce procentem przekraczającym 70.

> Panie czytelnik, właśnie dla tego że jestem demokratę, toleruje
                    > Kwaśniewskiego jako prezydenta , jeśli naród chce mieć takiego prezydenta i
                    > jego wybrał , to niech ma. Taka jest wola narodu i to musi każdy demortata
                    > zaakceptować.

Wdzięczni jesteśmy niewymownie.

> I ja to akceptuje, pomimo to że w innym narodzie byłby
                    > Kwaśniewski już dawno pozbawiony tego najwyższego urzędu w państwie.

W narodzie antysemitów, szowinistów na pewno. Na szczęście Polacy nie sa takim
                    narodem.

> Może być Pan pewny że gdyby naród polski , do którego ja też należę , miał
                    > większe doświadczenie, doświadczenie które pozwala zgłębić skórki zachowania
                    > się Kwaśniewskiego.
                    > I widzieć czyje interesy on reprezentuje, rozliczył by go z tego automatycznie
                    > Nie wiedza i brak głębi narodowej w świadomości Polaków, jest dobrym poligonem
                    > dla skandalicznego działania Kwaśniewskiego. Świadomość narodowa Polaków jest
                    > im dalej sukcesywnie wybijana z głowy, stwarza się im takie warunki rozwoju
                    > które otwierają drogę oszustą i złodzieją. Działa się zgodnie z
                    > powiedzeniem "w mętnej wodzie dobrze się ryby łowi".

Nie ma to jak Pan Alien. Jego nie cechuje niewiedza, jego świadomość narodowa
                    ma głębię. A ta głębia jest tak głęboka, że aż dna sięga. Panie Alien, niech
                    Pan juz tego dna nie drąży, bo woda się mąci. I nie tylko woda.

Snajper.
                    • _alen Re: Alen czy Alien ? 11.09.02, 01:06
                      Gość portalu: snajper napisał(a):

>
                      > Jak widać, pańskie poglądy podziela niewielu Polaków. Świadczy o tym ponowny
                      > wybór Prezydenta Kwaśniewskiego oraz sondaże zaufania, w których od lat
                      zajmuje
                      > on pierwsze miejsce procentem przekraczającym 70.

Co Pan nie powie, popacz popacz, wyniki jak za komuny . No końcu to komunista,
                      a właściwie to koniunkturalista , służy każdemu kto mu pomoże oszukać naród
                      żeby go wybrał ponownie. Ale tym pomocniką potrafi być wdzięczny, nawet bardzo
                      wdzięczny.

> W narodzie antysemitów, szowinistów na pewno. Na szczęście Polacy nie sa
                      takim
                      > narodem.

To masz taki stosunek snajper do prawdy, nie są dla Ciebie istotne fakty,
                      włożył byś rękę w ogień za swoim liderem .
                      Jeden z dzienników zachodnich dobrze popisał i porównał stosunki swoich
                      prezydentów do narodu. Czech i Polski , na przykładzie stosunku czeskiego
                      prezydenta do sprawy niedawno definitywnie zamkniętych dekretów Benesza. Jego
                      bez stronność obiektywność i oddanie swojemu narodowi.
                      Natomiast Kwaśniewski sprzedał swój naród jeszcze przed zakończeniem śledztwa
                      w przypadku Jedwabnym . I to łeb i szyję poleciał .

No ale dla Ciebie snajper to antysemici i szowiniści, prawda.
                      Ty pomożesz mieć Polaką odpowiednie poglądy, Ty wiesz przecież że demokracja
                      to większość , a nie prawda i mądrość . Większość zdecyduje co prawda a co nie
                      prawda, nie da się ukryć Twojej logiki snajper.

> Nie ma to jak Pan Alien. Jego nie cechuje niewiedza, jego świadomość
                      narodowa
                      > ma głębię. A ta głębia jest tak głęboka, że aż dna sięga. Panie Alien, niech
                      > Pan juz tego dna nie drąży, bo woda się mąci. I nie tylko woda.
                      >
                      Brawo Panie snajper, pokazał Pan na co Pana stać. Talent to Pan ma , mniej
                      więcej jak te dno o którym Pan pisze. Zresztą trudno oczekiwać rzeczowej
                      dyskusji od obrońcy sprzedawczyka narodu polskiego.
                      Z braku argumentów, zamiast tematem zajmuje się Pan userem, i w ten sposób
                      tryska pan swoją produktywnością. Cóż każdy robi co najlepiej potrafi, prawda
                      Panie snajper.
                      Jeśli nie do rzeczy to na rzeczy, jak za komuny.

Alen.
                      • Gość: snajper Re: Alen czy Alien ? IP: *.acn.waw.pl 11.09.02, 02:01
                        _alen napisał:

> Gość portalu: snajper napisał(a):
                        >
                        > > Jak widać, pańskie poglądy podziela niewielu Polaków. Świadczy o tym ponowny
                        > > wybór Prezydenta Kwaśniewskiego oraz sondaże zaufania, w których od lat zaj
                        > > muje on pierwsze miejsce procentem przekraczającym 70.
                        >
                        > Co Pan nie powie, popacz popacz, wyniki jak za komuny . No końcu to komunista,
                        > a właściwie to koniunkturalista , służy każdemu kto mu pomoże oszukać naród
                        > żeby go wybrał ponownie. Ale tym pomocniką potrafi być wdzięczny, nawet bardzo
                        > wdzięczny.

Rozumiem, że takie poparcie społeczne Prezydenta bardzo Ci się nie podoba. ALe
                        oczywiście możesz się pocieszać, że wszyscy są ślepi i tylko Ty widzisz prawdę.

> > W narodzie antysemitów, szowinistów na pewno. Na szczęście Polacy nie sa
                        > > takim narodem.
                        >
                        > To masz taki stosunek snajper do prawdy, nie są dla Ciebie istotne fakty,
                        > włożył byś rękę w ogień za swoim liderem .

Chyba żartujesz. Za żadnego polityka ręki w ogień nie włożę. A Kwaśniewski jest
                        liderem wszystkich Polaków, jako głowa państwa, jako Prezydent.

> Jeden z dzienników zachodnich dobrze popisał i porównał stosunki swoich
                        > prezydentów do narodu. Czech i Polski , na przykładzie stosunku czeskiego
                        > prezydenta do sprawy niedawno definitywnie zamkniętych dekretów Benesza. Jego
                        > bez stronność obiektywność i oddanie swojemu narodowi.
                        > Natomiast Kwaśniewski sprzedał swój naród jeszcze przed zakończeniem śledztwa
                        > w przypadku Jedwabnym . I to łeb i szyję poleciał .

Nic nie sprzedał. Zrobił dokładnie to, co powinien był zrobić prezydent Polski.

> No ale dla Ciebie snajper to antysemici i szowiniści, prawda.

Kto ?

> Ty pomożesz mieć Polaką odpowiednie poglądy, Ty wiesz przecież że demokracja
                        > to większość , a nie prawda i mądrość . Większość zdecyduje co prawda a co nie
                        > prawda, nie da się ukryć Twojej logiki snajper.

Prawdę pokazało śledztwo IPN. Co ? Prawda też Ci się nie podoba ? Aaaa, bo Ty
                        masz swoją prawdę. wink))

> > Nie ma to jak Pan Alien. Jego nie cechuje niewiedza, jego świadomość narodo
                        > > wa ma głębię. A ta głębia jest tak głęboka, że aż dna sięga. Panie Alien,
                        > > niech Pan juz tego dna nie drąży, bo woda się mąci. I nie tylko woda.
                        > >
                        > Brawo Panie snajper, pokazał Pan na co Pana stać. Talent to Pan ma , mniej
                        > więcej jak te dno o którym Pan pisze. Zresztą trudno oczekiwać rzeczowej
                        > dyskusji od obrońcy sprzedawczyka narodu polskiego.
                        > Z braku argumentów, zamiast tematem zajmuje się Pan userem, i w ten sposób
                        > tryska pan swoją produktywnością. Cóż każdy robi co najlepiej potrafi, prawda
                        > Panie snajper.

Ja się zajmuję jednym i drugim. Choć zajmować się tematem trudno, gdyż tego
                        tematu w Twoich postach ze świecą szukać trzeba.

> Jeśli nie do rzeczy to na rzeczy, jak za komuny.
                        >
                        > Alen.

Snajper.
                        • Gość: _alen Re: Alen czy Alien ? IP: *.i-one.at 11.09.02, 09:46
                          Gość portalu: snajper napisał(a):

> Rozumiem, że takie poparcie społeczne Prezydenta bardzo Ci się nie podoba.
                          ALe
                          > oczywiście możesz się pocieszać, że wszyscy są ślepi i tylko Ty widzisz
                          prawdę.

Ty nic nie rozumiesz snajper, Tobie się wydaje że Ty rozumiesz, ewentualnie
                          rozumiesz ale udajesz nie rozumnego.

Bo widzisz człowiek żyjący poza Ojczyzną w innych systemach wartości, gdzie
                          słowo odpowiedzialność jest czymś więcej jak pustym wyborczym frazesem.
                          Gdzie istnieje wielki wpływ moralny na politykę i elity polityczne, gdzie jest
                          wysoki standard stosunków panstwo-obywatel, gdzie są znakomite systemy prawne.
                          I żyje długo w takim systemie , tak długo iż jest on jej integralną częścią,
                          czuje go w swojej każdej kropli krwi. Doskonale sobie zdaje sprawy że to są
                          elementy kreujące standard życia i dobrobyt. W takim systemie Kwaśniewski nie
                          przeżył by minuty.

Być może dla Ciebie snajper jest to abstrakcją ,i Ty nigdy nie zrozumiesz o
                          czym Alen pisze.
                          Przedwczoraj wieczorem zaczął się kryzys w rządzie austriackim, podało się
                          trzech ministrów do dymisji, następnego dnia rano zakłopotani obywatele
                          włączając radio wiedzieli że gdy włączą radio wysłuchają słów kanclerza ,
                          podał on do wiadomości o rozpisaniu przedwczesnych wyborach. Tu masz przkład
                          standardu stosunków państwo – obywytel.
                          Nie liczę na to że zrozumiesz o czym Alen pisze, ale być może zrozumiesz iż
                          gdy Alen spojrzy na swoją Ojczyznę to widzi przyczyny tej katastrofalnej
                          sytuacji.

> Chyba żartujesz. Za żadnego polityka ręki w ogień nie włożę. A Kwaśniewski
                          jest
                          > liderem wszystkich Polaków, jako głowa państwa, jako Prezydent.

I też tak jest na zachodzie, Kwaśniewski jest odbierany nie jako Kwaśniewski
                          ale jako wybraniec narodu i tylko przez to akceptowany. Szacunek należy się
                          narodowi a nie Kwaśniewskiemu . Wolał by również reprezentować ten szacunek ,
                          dlatego nie będą wchodził głębiej w zakulisowe poglądy zachodnich polityków.
                          Które nie jednokrotnie są błędne, ale nie trzeba się temu dziwić, ponieważ
                          najwyższe urzędy w państwie są obsadzane najlepszymi synami danego narodu. A
                          skoro Kwaśniewski dla Polaków odpowiada tym kryterią, mają właśnie takie
                          zdanie, jakie mają o narodzie polskim. A to nie odpowiada rzeczywistości.

> Nic nie sprzedał. Zrobił dokładnie to, co powinien był zrobić prezydent
                          Polski.

Widzisz, nie mam nic przeciwko przeprosiną, gdyby tylko one nastąpiły po
                          trwającym ślectwie, a nie znacznie wcześniej. To jest już akt agresji w
                          ukierunkowaniu ślectwa.
                          Już w Czechach gdyby prezydent dokonał takiego aktu w sprawie rewizji
                          traktatów Edwarda Benesza (problem zwrotu majątków Niemcom sudeckim) i
                          ingerował w rozwój wydarzeń, był by uznany za zdrajcę.
                          Prezydent doczekał prac komisji , która jednogłośnie wydała werdykt, iż jeżli
                          ktokolwiek komuś jest coś dłużny, to Niemcy Czechą . Zabrone niemieckie
                          majątki przez Czechów nie są w stanie bowiem z rekompensować strat
                          wojennych ,jak również oddać życie ofiarą wojennym.

> Prawdę pokazało śledztwo IPN. Co ? Prawda też Ci się nie podoba ? Aaaa, bo
                          Ty
                          > masz swoją prawdę. wink))

Snajper, jaki można mieć stosunek do ślectwa które zostało manipulowane .
                          Sam Kwaśniewski nadał temu rytm wydarzeń.
                          Dowody stron tego sporu były albo nie dopuszczone albo nie mierzone jednakową
                          miarą.
                          Ponieważ w środowisku prawniczym na zachodzie mam wielu przyjaciół, nie mogłem
                          się oprzeć ciekawości co oni o tym przypadku sądzą.
                          Tylko do pewnego punktu była dyskusja , potem nastąpił konflikt prawny , po
                          którym dalsze rozważanie tej kwestii z zachodnim wyczuciem litery prawa i
                          świadomości społecznej, nie miało sensu.

Widzisz snajper, nie da się ukryć Twego niezadowolenia moimi postami , jak
                          również nie da się ukryć chęci Twojej w z dyskredytowaniu moich poglądów.
                          Podejmowałeś nawet próby gdzie funkcjonuje zasada „ człowiek człowiekowi
                          wilkiem”.
                          Takie uczucia są dla mnie tak obce i jednoznaczną oznaką poziomu człowieka,
                          nie pokazują one bowiem gotowości do dyskusji, lecz upartości jego.

Nic się nie dzieje bez przyczyn, a więc i tu jest przyczyna. Albo jesteś tym
                          co profituje z takiego rozwoju sytuacji, albo brak Ci zrozumienia, ponieważ
                          wychodzi to poza zakres bagażu Twoich doświadczeń.
                          Spójrz na swoją Ojczyznę, jeśli to jest Twoja. Zobacz jak się przeciętnemu
                          rodakowi żyje.
                          Zobacz na sytuacje społeczno – ekonomiczną, to wszystko ma wspólny mianownik.

Nieudolność jest oznaką nieudolności rządzących, a nie że w Polsce żyją ludzie
                          nieudolni.
                          Tak że snajper zanim zaczniesz dalej filozofować , rób to rzeczowo . Inaczej
                          sam siebie i swoje poglądy zestrzelisz.

Alen.
                  • Gość: czytelnik Re: Odszkodowania dla Zydow. Ciag dalszy. IP: *.61.243.182.host.de.colt.net 11.09.02, 20:16

Panie "Alen",
                    Pana argumenty sa niestety nieprzekonywujace, a to dlatego, ze pan nie odroznia
                    poboznych zyczen od faktow. Pan jest z Kwasniewskiego niezadowolony bo nie
                    podziela panskich pogladow - jakieby nie byly, modre czy nie madre. Do tego ma
                    pan prawo, kazdemu wolno miec poglady - nawet niemadre. Ale pan sie powoluje na
                    racje stanu i przemawia w imieniu narodu, mimo ze pan siedzi w Austrii. O wiele
                    lepiej by bylo gdyby pan przemawial we wlasnym imieniu i nie szukal poparcia
                    tam gdzie go pan nie ma - bo jak wiemy prezydent Kwasniewski ma poparcie 70%
                    narodu - i to nie jest zadna manipulacja jak pan insynuuje nieladnie, tylko
                    statystyczny fakt, bo idac ad absurdum za panska logika: jesli wszystko jest
                    manipulacja jak pan podejrzewa, to pan jestes tez jedna wielka manipulacja i
                    wszystko co pan pisze nadaje sie do kosza. Ale zapewniam pana, ja pana biore
                    powaznie. Klaniam sie.
                    czytelnik

Gość portalu: Alen napisał(a):

> >
                    > Widzi Pan, w moim komputerze nie mam sytemu operacyjnego polskiego, wprawdzie
                    > nakarmiłem go sortem który powinien dać wszystkie polskie literki, ale nie
                    > stety po przełączeni klawiatury na polską nie ma dużej literki "z" z kropką.
                    > Może być Pan pewny iż przy definicji nacji państwowej użyje duże "I" Izrael ,
                    > a nie małe.
                    > Aby Pan nie doszukiwał się dziury w całym mogę panu obiecać że za każdym
                    razem
                    > gdy użyje słowa "żyd" z małej litery następne słowo "polak" napiszę z małej.
                    >
                    > Z drugiej strony dziwie się dlaczego gdy napiszę słowo "Polak" z małej litery
                    > system poprawi na dużą ,a gdy napiszę "żyd" z małej system nie poprawi tego
                    > słowa.
                    > Czyżby system był antysemicki? A może gramatyka dopuszcza takie pisanie .
                    >
                    >
                    > > To sa formalne wymogi ale duzo swiadcza o piszacym - te roznice przeciez
                    > > swiadcza o naszym demokratycznym nastawieniu lub nie. Ale jak to sie mowi
                    > > blizsza koszula cialu i Zydzi nie zasluguja wg. pana alena na duza litere.
                    >
                    > Może Pan tak interpretować, widocznie Panu jest tak wygodnie. Po tym Pańskim
                    > zdaniu doszłem do wniosku że Izrael będę pisał z dużej litery . I będę się
                    > trzymał zasad pisowni w systemie Microsoft Word, niech Pan składa reklamacje
                    > do tej firmy.
                    >
                    > > Pan tez bardzo sie spieszy z oskarzeniami o zdrade stanu - to sa metody
                    > niestety
                    > > musze to z przykroscia stwierdzic - totalitarne - to robiono kiedy sie
                    > szerzyl
                    > > terror zarowno z prawa jak i z lewa.
                    >
                    > Nie śpieszę się drogi Panie, definiuje tak jak się po prostu nazywa. W tej
                    > branży mam pewne doświadczenie i znam reguły gry, mam również do zarzucenia
                    > wiele austriackiemu prezydentowi, którego sprawa jest teraz we wiedeńskim
                    > sądzie na wokandzie.
                    > Lecz nie to jest tutaj tematem, lecz bez przykładowy czyn polskiego
                    prezydenta.
                    > Nazywam go tylko tak "prezydent" z szacunku do narodu który go wybrał, te
                    > słowa nie pasują do niego.
                    > To co on uczynił dyskwalifikuje go całkowicie . Człowiek bez osobowości,
                    > pokazał jaki ma stosunek do narodu który go wybrał. W każdym cywilizowanym
                    > kraju za to był by pociągnięty do odpowiedzialności.
                    > Jest marionetką w rękach obcych nacji, czyni szkody.
                    > Prezydent który nie potrafi być neutralny i poczekać na wyniki ślectwa
                    > komisji IPN w sprawie Jedwabnego, dopuszcza się manipulacji prawdą zasługuje
                    > na największe potępienie.
                    > To nie ma nic wspólnego z winą za te zbrodnie , kto był sprawcą.
                    > To nie jest jedyny błąd Kwaśniewskiego, zaczynał swoją prezydenturą już od
                    > kłamstw.
                    > Brzydzę się jego stosunkiem do prawdy.
                    >
                    > > Panie alen z Austrii, niech pan prosze z laski swojej przemysli jeszcze
                    > dokladnie swoje
                    > > demokratyczne postawy - one powinny byc uniwersalne i obowiazywac nie
                    > tylko rodakow > tylko wszystkich wlacznie z panem.
                    >
                    > Panie czytelnik, właśnie dla tego że jestem demokratę, toleruje
                    > Kwaśniewskiego jako prezydenta , jeśli naród chce mieć takiego prezydenta i
                    > jego wybrał , to niech ma. Taka jest wola narodu i to musi każdy demortata
                    > zaakceptować. I ja to akceptuje, pomimo to że w innym narodzie byłby
                    > Kwaśniewski już dawno pozbawiony tego najwyższego urzędu w państwie.
                    > Może być Pan pewny że gdyby naród polski , do którego ja też należę , miał
                    > większe doświadczenie, doświadczenie które pozwala zgłębić skórki zachowania
                    > się Kwaśniewskiego.
                    > I widzieć czyje interesy on reprezentuje, rozliczył by go z tego
                    automatycznie.
                    > Nie wiedza i brak głębi narodowej w świadomości Polaków, jest dobrym
                    poligonem
                    > dla skandalicznego działania Kwaśniewskiego. Świadomość narodowa Polaków jest
                    > im dalej sukcesywnie wybijana z głowy, stwarza się im takie warunki rozwoju
                    > które otwierają drogę oszustą i złodzieją. Działa się zgodnie z
                    > powiedzeniem "w mętnej wodzie dobrze się ryby łowi".
                    >
                    >
                    > Alen.
                    • Gość: _alen Re: Odszkodowania dla Zydow. Ciag dalszy. IP: *.i-one.at 11.09.02, 21:29
                      Gość portalu: czytelnik napisał(a):

>
                      > Panie "Alen",
                      > Pana argumenty sa niestety nieprzekonywujace, a to dlatego, ze pan nie
                      odroznia
                      > poboznych zyczen od faktow. Pan jest z Kwasniewskiego niezadowolony bo nie
                      > podziela panskich pogladow - jakieby nie byly, modre czy nie madre. Do tego
                      ma
                      > pan prawo, kazdemu wolno miec poglady - nawet niemadre. Ale pan sie powoluje
                      na
                      > racje stanu i przemawia w imieniu narodu, mimo ze pan siedzi w Austrii.

Ja nie mam zamiaru nikogo przekonywać, po prostu moje doświadczenia życia na
                      obczyźnie z demokracjami wyżej rozwiniętymi dają mi możliwość spojrzenia na
                      sytuacje w mojej Ojczyźnie, bardziej wnikliwie i analitycznie. Znam życie w
                      obydwu krajach , i to doskonale.
                      I widzę co się w Polsce dzieje , a dzieje się tak nie bez przyczyny.
                      Jeśli ma Pan problemy z identyfikacją samego siebie , to ja na to nic nie
                      poradzę.
                      A czy ja żyje w Londynie czy Paryżu albo na biegunie to nie znaczy że jestem
                      pozbawiony praw obywatelskich.
                      Wydaje mi się że Panu przeszkadzają poglądy ludzi ze świata, ich doświadczenie
                      przerasta być może Pana możliwości.

> O wiele lepiej by bylo gdyby pan przemawial we wlasnym imieniu i nie szukal
                      poparcia
                      > tam gdzie go pan nie ma - bo jak wiemy prezydent Kwasniewski ma poparcie 70%
                      > narodu - i to nie jest zadna manipulacja jak pan insynuuje nieladnie, tylko
                      > statystyczny fakt, bo idac ad absurdum za panska logika: jesli wszystko jest
                      > manipulacja jak pan podejrzewa, to pan jestes tez jedna wielka manipulacja i
                      > wszystko co pan pisze nadaje sie do kosza. Ale zapewniam pana, ja pana biore
                      > powaznie. Klaniam sie.
                      > czytelnik
                      >

Ja nie namawiam Pana żeby Pan zmienił wiary, niech pan wierzy w
                      Kwaśniewskiego ,mi nic do tego. Ja nie stety nie mogę, nawet gdybym chciał .
                      Polak żyjący poza granicami chciałby być dumny ze swojej Ojczyzna . Nie stety
                      nie mam powodu do tego , ponieważ jednym z powodów jest polski prezydent,
                      który przynosi wstyd narodowi polskiemu.
                      Jest tolerowany bo reprezentuje naród, poza tym prawie wszyscy się śmieją za
                      plecami z niego. Być może z Pana punktu odniesienia tego nie widać, ale tak
                      jest i przyczyny tego są znane.

Co do statystyk.
                      Zakładając że Kwaśniewski ma 70% poparcia, jak Pan myśli o rekrutacji warstw
                      społecznych w tych 70%.Niech sobie to Pan rozłoży to , i odpowie na kilka
                      pytań związanych z warstwą najniżej uposażoną .

Ja osobiście nie wierze w te 70%, znam instrumenty statystyczne do
                      produkowania chcianych wyników. Poza tym statystyka ma przede wszystkim
                      psychiczne oddziaływanie, szczególnie na tych co są nie zdecydowani.

Poza tym wiedząc że Kwaśniewski dopuścił się kilka oszustw, dlaczego miał by w
                      tym wypadku akurat być OK. Czyż by się nawrócił ??

Jakkolwiek by nie było mamy demokracje, a w demokracji ten ma racje co należy
                      do większości. Jeśli większość chce aby 2+2= 7; to też tak ma być drogi
                      Panie .Tak że niech jakiś tam Polak żyjący za granicą nie gada nam tu że
                      2+2=4;

Alen.
            • Gość: snajper Re: Odszkodowania dla Zydow. Ciag dalszy. IP: *.acn.waw.pl 10.09.02, 23:21

>Snajper prosze Cie badz uwazny i czytaj wszystkie watki od gory do dolu. Dziwie
              > sie, ze nie wiesz, ze Polska splacala dostawami wegla wszystkie kraje ktorych
              > obywatele stracili majatki w Polsce (miedzy innymi USA i Szwajcaria).To bylo w
              > latach 60-tych. Polska ma dokument od rzadu USA, ze kraj ten ZRZEKA SIE
              > WSZYSTKICH ROSZCZEN WOBEC POLSKI.

Nie wiem. Zresztą to akurat nie ma związku z reprywatyzacją. Mówimy o byłych
              właścicielach Polakach i ich spadkobiercach. Obecne obywatelstwa byłych
              właścicieli i ich spadkobierców nie mają żadnego znaczenia.

> Z tym dokumentem polscy prawnicy przyjechali
              > na rozprawy do Chicago (rok temu), i w Nowym Yorku miesiac temu. Oczywiscie z
              > takim dokumentem zydowscy sedziowie w USA mogli jedynie rozkladac rece.

Nie z tego oczywiście powodu, bo taki dokument tego sporu wogóle nie dotyczy.
              Powtarzam jeszcze raz, chodzi o odzyskanie majśtków utraconych przez Polaków.
              Sśd amerykański w takiej sprawie orzekać nie ma prawa i dlatego pozew został
              oddalony.

> Zwrocono wiec gminom zydowskim synagogi z zastrzezeniem, ze te moga sluzyc
              >jedynie celom religijnym poniewaz te obiekty nie byly w dokumentach wymienione.
              > Rowniez obywatele Polscy moga wystepowac do sadow o zwrot majatkow i wiesz
              > doskonale, ze wielu Zydow szybko zalatwilo sobie zapomniane polskie papiery i
              > otrzymalo majatki z powrotem. Zajmuja sie tym nawet biura w Polsce. O co wiec
              > Zydom chodzi?

Każdy, kto utrtacił bezprawnie majštek ma prawo do wszczęcia procesu, w wyniku
              którego najczęściej odzyskuje prawo do swego majątku. Ustawa reprywatyzacyjna
              miała natomiast załatwić te sprawy hurtowo, aby nie trzeba było wytaczać
              tysięcy procesów. Oprócz trego ustawa ta miała umożliwiać inne niż tylko zwrot
              w naturze rozwiązania. Miała umożliwić częściowe rekompensaty, które byłyby dla
              Polski korzystniejsze, niż zwracanie wszystkiego w naturze.

> O zbiorowe odszkodowanie W GOTOWCE.

To nam zależy na takim rozwiązaniu. Już tłumaczyłem dlaczego: 1.Unikamy tysięcy
              procesow. 2.Częściowa rekompensata jest korzystniejsza dla Polski od 100%
              zwrotu w naturze.

> Dlatego Jedwabne, dlatego filmy o Jedwabnym, dlatego manifestacje pod biurami
              > LOT-u w NY, szal w polskich media, naciski Swiatowego Kongresu Zydow

Bredzisz. Ale do tego już się przyzwyczaiłem.

> i przede wszystkim naleganie Uni Wolnosci zeby umiescic swojego czlowieka w
              > IPN (Kieresa).

Kieres nie jest związany z UW. Na jakiej podstawie tak twierdzisz ? To
              niezależny naukowiec, działacz samorządowy.

> Wszystko to zeby
              > rozmiekczyc Polakow. Nie bardzo sie to powiodlo. Wybory zeszlego roku wywialy
              > Unie Wolnosci ktora byla organizatorem tego pomyslu. Liga, Samoobrona, PiS,
              > PSL to niedobrzy partnerzy do takich przekretow.

A konkretnie jakich ? Reprywatyzacja to według ciebie przekręt ?

> Na scenie pozostal wam Kwasniewski ale naprawde nie daje mu wiekszych szans,
              > zeby przepchnac ta antypolska ustawe.

To Ty nie jesteś Polak, że do mnie >wam< piszesz ?

> A tak na marginesie to wyniki sledztwa potwierdzily to co wszyscy wiedzieli.
              > Czyli,ze Niemcy wykorzystali grupe kryminalistow w celach oczywistych. Polskie
              > sady ich skazaly po wojnie.

Wyniki sledztwa potwierdziły to, co wszyscy wiedzieli. Czyli, że Żydów
              zamordowali Polacy.

> Czy wy Zydzi

Rozumiem, że jako Arab wszędzie Żydów widzisz, ale tym razem się pomyliłeś.
              Jestem Polakiem.

> zajeliscie sie grupa policyjna
              > zydowska pod nazwa Ordnungsdienst na czele ktorej stal Zyd Alwin Lipman
              > osobisty kolega Goeringa, zreszta zasluzony i wielokrotnie odznaczany lotnik
              > w niemieckiej armii. Sprawdz co on wyprawial w Zamosciu. Za tydzien. Dosyc na
              > dzisiaj.

Co wyprawiał lotnik w niemieckiej armii pewnie dowiem się od Ciebie.
              Przypuszczam, że latał samolotem. Zgadłem ?

Snajper.
            • Gość: Prawnik85 Re: Odszkodowania dla Zydow. Ciag dalszy. IP: *.mts.net 11.09.02, 04:58
              Dziekuje AM za bardzo interesujacy material.Odpowiada on na wiele pytan,wiele
              wyjasnia,zakladajac, ze jest oparty na faktach.Jestem ciekawy,czy bylbys w
              stanie dolozyc jakies inne zrodla na poparcie swoich informacji.
    • Gość: jeja Re: Odszkodowania dla Zydow. Ciag dalszy. IP: 194.251.142.* 10.09.02, 22:50

> Wizyta
      > Kwasniewskiego w sierpniu w USA byla poswiecona w duzym stopniu zadaniom
      > Zydow. I tu bomba. Po powrocie z USA kancelaria zasranca przygotowala do
      > sejmu projekt prywatyzacji ze szczegolnym uwzglednieniem interesu Zydow.

to zwykla pijadzyna . a ulubionym miejscem jego libacji alkoholowych sa
      cmentarze

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka