Dodaj do ulubionych

Czy lewicowcy lubią grać w gry komputerowe?

IP: *.net.bialystok.pl 22.09.01, 21:50
No własnie? jak tak to jakie? Czekam na merytoryczną dyskusje! wink
Sprawa jest bardzo powazna! tongue_out
Obserwuj wątek
    • Gość: mama Re: Czy lewicowcy lubią grać w gry komputerowe? IP: *.swiebodzin.sdi.tpnet.pl 22.09.01, 22:07
      Nie wiem po co Ci ta informacja,ale skoro piszesz,że sprawa jest poważna
      odpowiadam:mam poglądy lewicowe i nigdy w życiu nie grałam w żadną grę
      komputerową.Czy wiele straciłam?
      • Gość: max Mamo! Dziekuje za odważną i szczerą odpowiedz :] IP: *.net.bialystok.pl 22.09.01, 22:11
        Gość portalu: mama napisał(a):

> Nie wiem po co Ci ta informacja,ale skoro piszesz,że sprawa jest poważna
        > odpowiadam:mam poglądy lewicowe i nigdy w życiu nie grałam w żadną grę
        > komputerową.Czy wiele straciłam?

nie wiem! :]
        • Gość: mama Re do maxa tajemniczego IP: *.swiebodzin.sdi.tpnet.pl 22.09.01, 22:21
          Uchyl rąbka tajemnicy,zdradż jaki związek mają gry komputerowe z poglądami
          politycznymi.Może gdzieś odbywa się jakieś pranie mózgu,a ja szaraczek nic o
          tym nie wiem.smile)
          • Gość: max khm khm :> ( wyjasniam nie pracuje dla CIA FBI UOP itd... ) IP: *.net.bialystok.pl 22.09.01, 22:24

> Uchyl rąbka tajemnicy,zdradż jaki związek mają gry komputerowe z poglądami
            > politycznymi.Może gdzieś odbywa się jakieś pranie mózgu,a ja szaraczek nic o
            > tym nie wiem.smile)

Mama jest ciekawa! dlaczego? wink a ...
            • Gość: mama Re: khm khm :> ( wyjasniam nie pracuje dla CIA FBI UOP itd... ) IP: *.swiebodzin.sdi.tpnet.pl 22.09.01, 22:28
              To taka zwykła babska ciekawość.
              • Gość: max Re: khm khm :> ( kategorycznie i z cała pewnoscią ...) IP: *.net.bialystok.pl 23.09.01, 23:47

> To taka zwykła babska ciekawość.

W zadnym wypadku prosze nie wchodzic na strone http://www.cronix.pl
                i pogrywac sobie w scrabble ... ( dzieci mogą zpomniec jak wyglada ich mama! wink

Probowalem ze znajomą pogrywac i kiepsko mi szło!crying
      • Gość: lokis Re: Czy lewicowcy lubią grać w gry komputerowe? IP: *.pl 24.09.01, 01:34
        > Gość portalu: mama napisał(a):
        >
        > Nie wiem po co Ci ta informacja,ale skoro piszesz,że sprawa jest poważna
        > odpowiadam:mam poglądy lewicowe i nigdy w życiu nie grałam w żadną grę
        > komputerową.Czy wiele straciłam?

Uważam, że moje poglądy są lewicowe, a niekiedy nawet nieco anarchistyczne. Gram
        wyłącznie w takie gry, które stanowią próbę syntetycznego ujęcia jakiegoś aspektu
        realności, i to próbę niebanalą. Dlatego z góry odpadają u mnie wszelkie brednie
        fantasy albo science fiction, o ile oczywiście nie zawierają w sobie niczego poza
        standardowym, kiczowatym sztafażem. Również dlatego wykazuję dużą słabość do gier
        opartych na rzetelnej wiedzy historycznej, przyrodniczej lub matematycznej. W
        grupie tej najliczniej reprezentowane są strategie, ale trafiają się również
        udane przygodówki oraz symulatory, np ujmujące pieczołowitym odtowrzeniem detali
        symulatory walki powietrznej z I oraz II Wojny Światowej.

Na pytanie mamy57 odpowiadam więc: bardzo wiele albo nic - zależy, jak na to
        patrzeć. Temat jest bardzo szeroki, a ja nie mogę go w tej chwili dalej
        ekspolorować, ale obiecuję, że nie zmilczę, jeżeli pojawią się jakieś pytania
        odnośnie tego co powyżej.
        • Gość: max the game of Sejtans!!!! IP: *.net.bialystok.pl 24.09.01, 01:49
          Gość portalu: lokis napisał(a):

> Uważam, że moje poglądy są lewicowe, a niekiedy nawet nieco anarchistyczne. Gra
          > m
          > wyłącznie w takie gry, które stanowią próbę syntetycznego ujęcia jakiegoś aspek
          > tu
          > realności, i to próbę niebanalą.

Czy mam rozumiec anarchistyczne to znaczy antykolektywistyczne? czy jak? ;}

a Qwak Tri?smile Realisticzne odwzorowanie słowa agresja w atawistycznym aspekcie?wink
          aspekcie, aspekcie, aspekcie, aspekcie, aspekcie, aspekcie, cie, cie, cie, cie,
          • Gość: lokis Re: i krzyżyk na drogę ??? IP: *.pl 24.09.01, 02:00
            > Gość portalu: max napisał(a):
            >
            > Czy mam rozumiec anarchistyczne to znaczy antykolektywistyczne? czy jak? ;}

Definicję pojęcia "anarchia" znajdziesz w każdej encyklopedii. Podpowiem jedynie,
            że jego źródłosłów ma bardzo niewiele wspólnego z kolektywem.

> a Qwak Tri?smile Realisticzne odwzorowanie słowa agresja w atawistycznym aspekcie?
            > wink

Nie wiem, o co Ci chodzi. Czy masz na myśli Quake III ? Grasz w to ? Jeżeli tak,
            to chyba już rozumiem.

> aspekcie, aspekcie, aspekcie, aspekcie, aspekcie, aspekcie, cie, cie, cie, cie,

j.w.
            • Gość: max Re: i krzyżyk na drogę by przezyc w spokoju do rana ;) IP: *.net.bialystok.pl 24.09.01, 02:02
              Gość portalu: lokis napisał(a):

> > Gość portalu: max napisał(a):
              > >
              > > Czy mam rozumiec anarchistyczne to znaczy antykolektywistyczne? czy jak? ;
              > }
              >
              > Definicję pojęcia "anarchia" znajdziesz w każdej encyklopedii. Podpowiem jedyni
              > e,
              > że jego źródłosłów ma bardzo niewiele wspólnego z kolektywem.

to na czym polega Twoja lewicowosc?smile ( tak z ciekawosci )
        • Gość: mama Re: Czy lewicowcy lubią grać w gry komputerowe? -lokis IP: *.swiebodzin.sdi.tpnet.pl 24.09.01, 09:32
          Dzięki za Twą analizę,pozostanę chyba przy tym,że gry komputerowe nie są dla
          mnie,choć nie wykluczam,że kiedyś mnie zainteresują.Należę do pokolenia moli
          książkowych i gazetowych i to raczej nieuleczalne.pozdro
    • civic_vtec Re: Czy lewicowcy lubią grać w gry komputerowe? 22.09.01, 22:13
      Nie mnie wywolano do odpowiedzi, bo lewicowiec ze mnie nietegi, ale odpowiem.

Jezeli poglady ida mi w lewo - rzne z komputerem w brydza.
      Jezeli dewiuje w prawo - staramy sie przechytrzyc w szachach.

Nie wiem tylko co mysli moj partner w tym swoim procesorze.

vtec
      • Gość: max Re: Czy lewicowcy lubią grać w gry komputerowe? IP: *.net.bialystok.pl 22.09.01, 22:17
        > bo lewicowiec ze mnie nietegi, ale odpowiem.

"badania" mowią jasno!!! to ma być szczery i prawdziwy LEWICOWIEC

PS. nie otrzyma Pan premii za udział z sondazu! o!:]
        • civic_vtec Re: z dobrego serca bylo... 22.09.01, 22:27
          a o premii nie myslalem.

Mam nadzieje, ze jako drobny przyczynek do badan moje zeznanie przydac sie moze.

A przy okazji: Max, chcesz profesure zrobic na lewicowcach? I jak to bedzie
          brzmialo - prof. od-lew. Max?
          • Gość: max Re: z dobrego serca bylo... tak tak! IP: *.net.bialystok.pl 22.09.01, 22:35
            civic_vtec napisał(a):

> a o premii nie myslalem.
            >
            > Mam nadzieje, ze jako drobny przyczynek do badan moje zeznanie przydac sie moze
            > .
            >
            > A przy okazji: Max, chcesz profesure zrobic na lewicowcach? I jak to bedzie
            > brzmialo - prof. od-lew. Max?

smile)) a moze NeoMa(R)X-Brothers LTD? symulator rewolucyjny juz jest! rynek gier
            komputerowych nowych tematów potrzebuje! np Lenin 3D wink

PS. np w takiej grze Sim-City limit maksymalnego podatku był ustawiony na
            kilkanascie procent gdy go sie przekroczyło miasto umierało! ciekawe czy polski
            poseł zrozumiałby tę zaleznosc! wink
            • civic_vtec Re: z dobrego serca bylo... tak tak! 22.09.01, 22:44
              Wyglada to na calkiem niezly pomysl. Dac poslom jeszcze pare guzikow, joystick
              i ekranik w miejsce wizytowki. Program w stylu Sim City tylko troche bardziej
              zaawansowany - diety platne wedlug wynikow, ale pod warunkiem, ze nie wypadaja
              z gry. Reszta z sejmowego funduszu dietowego dla producenta. Ile to bedzie na
              miesiac? 440 x ??? = kupa szmalu!
              Zloty interes! Na MAX'a!
              • Gość: max Re: z dobrego serca bylo... tak tak! IP: *.net.bialystok.pl 22.09.01, 22:49
                a mogliby grac sobie w domciu! ile wlezie wink
                ale mysle ze niektorym takie Sim-City jest za trudne w kojarzeniu co jest co!
    • jacek#jw Re: Czy lewicowcy lubią grać w gry komputerowe? 22.09.01, 23:21
      Max,
      Przecież oni pogrywają w zupełnie innych miejscach.
      Pozdr / Jacek
      • Gość: max mówisz o hazardzie w domu i zagrodzie?:)) IP: *.net.bialystok.pl 22.09.01, 23:23
        a jakie to miejsca? powiedz! wink
        • jacek#jw Re: mówisz o hazardzie w domu i zagrodzie?:)) 22.09.01, 23:26
          Tam też! Ale najbardziej lubią grać nie swoim sianem.
          Obcy kapitał im się marzy.smile)
          • Gość: max do Jacka IP: *.net.bialystok.pl 22.09.01, 23:35
            jacek#jw napisał(a):

> Tam też! Ale najbardziej lubią grać nie swoim sianem.
            > Obcy kapitał im się marzy.smile)

z Tym hazardem to chyba tajnie i w kamulazu!wink
            a sondaz "preferencji" gier trwa! bedzie nowa "teoria gier?" bo juz "teoria
            Gierka" była ale...
            • jacek#jw Re: do Jacka 22.09.01, 23:55
              Gość portalu: max napisał(a):

> z Tym hazardem to chyba tajnie i w kamulazu!wink
              > a sondaz "preferencji" gier trwa! bedzie nowa "teoria gier?" bo juz "teoria
              > Gierka" była ale...

Gdzie tam. Hazard jawny, bez kamuflaży. Za to w demokratycznych światłach. Teoria
              Gierka, teoria Belka, to ta sama teoria.

Cześć na razie, muszę kończyć i przespać wybory.
    • Gość: orange Re: Czy lewicowcy lubią grać w gry komputerowe? IP: *.sieradz.cvx.ppp.tpnet.pl 24.09.01, 00:10

Lubią. Jutro skomentuję, teraz idę spać.

trzymajcie się

Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka