Dodaj do ulubionych

Gratuluję Wam Lady ....

28.09.05, 18:53

No to wygraliście. Gratuluję Wam wygranej i niezwykle trafnego kandydata na
premiera. Czekam z niecierpliwością na odkurzenie innych interesujących
postaci, najlepiej z ZChN-owskim rodowodem.
W przedpokoju czeka już Henryk Goryszewski, ten od autostrad. Wymarzony na
Ministra Infrastruktury, chyba, że bardziej zasłużona będzie architekt
Nowina – Konpoczyna....Minister Zdrowia ? Może Bogumiła Boba (ja jako
lekarz) ? Zdaje się, że Stefan Niesiołowski znów wypłynał na powierzchnię. On
mógłby objąć każdy resort, zna się na wszystkim ! Podobnie jak Ryszard
Czarnecki, ale ten nie dość, że zajęty, to jeszcze na dodatek zdrajca !
Gdyby koalicja z PO nie wypaliła, zawsze można zawrzeć sojusz z Samoobroną.
Kandydatka na v-ce ministra finansów już dawno wyraziła gotowość objęcia tego
stanowiska.

voila.pl/edycja/index.php?mid=1&f=3

Cieszę się niezmiernie Lady, że wygraliście. Lubię kabaret. Z rozkoszą będę
śledzić doniesienia na temat Waszych poczynań.

Obserwuj wątek
    • domix Re: Gratuluję Wam Lady .... 28.09.05, 18:57
      no cóż sprawdzimy za dni pare Twoje typy... obyś nie musiała odszczekiwac.
      • ewa8a Re: Gratuluję Wam Lady .... 28.09.05, 19:03
        Ja tylko snuję domysły. Zapomniałam o Marku Jurku. To podobno kandydat na
        Min.Spraw Zagranicznych.
        • domix Re: Gratuluję Wam Lady .... 28.09.05, 21:08
          Może więc podpowiesz PiS- owi właściwe kandydatury. Z uwagą, że jak je spełnią
          to przynajmniej jeden polski obywatel będzie od A do Z zadowolony. Deklaracje o
          zadowleniu złóż na piśmie...
          • ewa8a Re: Gratuluję Wam Lady .... 28.09.05, 21:46

> Może więc podpowiesz PiS- owi właściwe kandydatury

Właśnie to zrobiłam. Gdyby pan premier Marcinkiewicz nie wiedział skąd wziąć
            odpowiednich kandydatów, może skorzystać z mojej ściągi. Nie musi daleko
            szukać. Aż się roi od jego dawnych kolegów partyjnych.

> Z uwagą, że jak je spełnią
            to przynajmniej jeden polski obywatel będzie od A do Z zadowolony

A ty sam nie będziesz zadowolony ? Nie podobają ci się partyjni koledzy i
            koleżanki pana premiera ?

> . Deklaracje o
            zadowleniu złóż na piśmie...

Mogę cię zapewnić, że uczynię to na forum, a więc na piśmie.

• pacyniarz Boba, Goryszewski... 28.09.05, 23:25
              Ewka jeśli wykraczesz... To chyba wszyscy zbiorowo powinni się rzucić ze skały. Jak lemingi.
              • jaceq Re: Boba, Goryszewski... 29.09.05, 01:38

pacyniarz napisał:

> Ewka jeśli wykraczesz... To chyba wszyscy zbiorowo powinni się rzucić ze
                skały.
                > Jak lemingi.

Zaraz "wykraczesz". Casus Marcinkiewicza kojarzy mi się oczywiście z Buzkiem-
                niedojdą, ale zapomnieliśmy o Kawalerze Dornie. Być może i tak będzie, że
                Marcinkiewicza będzie widać przez przednią szybę, kierownicę w niepewnych
                dłoniach dzierżyć będzie Kaczor (obojętnie, który), a Pan Ludwik będzie musiał
                robić za kierunkowskaz. Tylko jeden jest potrzebny. Prawy. A cóż on innego
                zresztą robić potrafi? Na ministra zdrowia się nie nadaje, koncertowo udowodnił
                to rok temu.

Kiedy wyjdzie z pudła Zalewski? Może zdąży zostać premierem, zasługi ma: wszak
                tyle się wycierpiał.

I jeszcze jedna sprawa: dziwne trochę, że nie podłączyli się pod PiS panowie
                np. Kempski i np. Komołowski. Jeden mógłby wziąć Min. Skarbu, a drugi -
                Finansów. Śniadek mógłby coś-niecoś podszepnąć, jakby Kaczory ptasią amnezję
                miały.

• lady_hawk Tez wygralas, Ewo 29.09.05, 09:31
      Zgadzam sie z tym, co napisalas, w calej rozciaglosci. Nie moge wlaczac sie w
      tej chwili w dluzsze dyskusje, bo mam przed soba dosc trudne zadanie do
      wykonania. Wpadlam na chwile.

Moim zdaniem, w takiej sytuacji, w jakiej znajduje sie NASZ kraj, PiS u wladzy
      to najlepsze, co moglo sie zdarzyc. Oczywiscie zrobic moze sie grzasko, jesli
      Lechkaczka zostanie prezydentem, ale mam nadzieje, ze do tego nie dojdzie.

Niestety i tak naprawde, to wspaniale - real mnie zazdrosnie wzywa.

pozdrawiam
      L_h

ewa8a napisała:

>
      > No to wygraliście. Gratuluję Wam wygranej i niezwykle trafnego kandydata na
      > premiera. Czekam z niecierpliwością na odkurzenie innych interesujących
      > postaci, najlepiej z ZChN-owskim rodowodem.
      > W przedpokoju czeka już Henryk Goryszewski, ten od autostrad. Wymarzony na
      > Ministra Infrastruktury, chyba, że bardziej zasłużona będzie architekt
      > Nowina – Konpoczyna....Minister Zdrowia ? Może Bogumiła Boba (ja jako
      > lekarz) ? Zdaje się, że Stefan Niesiołowski znów wypłynał na powierzchnię. On
      > mógłby objąć każdy resort, zna się na wszystkim ! Podobnie jak Ryszard
      > Czarnecki, ale ten nie dość, że zajęty, to jeszcze na dodatek zdrajca !
      > Gdyby koalicja z PO nie wypaliła, zawsze można zawrzeć sojusz z Samoobroną.
      > Kandydatka na v-ce ministra finansów już dawno wyraziła gotowość objęcia tego
      > stanowiska.
      >
      > voila.pl/edycja/index.php?mid=1&f=3
      >
      > Cieszę się niezmiernie Lady, że wygraliście. Lubię kabaret. Z rozkoszą będę
      > śledzić doniesienia na temat Waszych poczynań.
      >
      • lady_hawk Odszczekuję swoje zadowolenie.... 29.09.05, 16:28
        • haszszachmat _____Odszczekuję swoje zadowolenie...i nie merdam? 29.09.05, 16:48
          ogonkiem?

Z wielką atencją przyjmuję Wasze ostre
          obszczekwanie i odszczekwanie,
          ujadanie i podjadanie,
          judzenie i podjudzanie
          odjudzanie i odgojanie
          złośliwe, uszczypliwe,
          i łagodnie kąśliwe.

Wolę to niż merdanie brzydkimi ogonami gdyby wygrało PO którego
          to jeden z guru profesorów oczyizda mówił o sikaniu psów na placyku
          poświęconym Wielkiemu Polakowi Dmowskiemu.
          Jest to profesór Paweł Śpiewak
          a inny Wasz guru profesór Krzemieniecki jakże chętnei pokazywany w Waszej TVP2
          zbadał, ze jest 70% antysemitów wśród Polaków czyli jest nowa definicja;
          antysemita - to ktos popierający prezydenta, bo to on ma 70% poparcia?
          No ta ja sie nie mieszczę. Droga Lady.
          Muzeum Powstania Warszawskiego na placyku na peryferiach ( za spotami
          wyborczymi) 30 mln
          a Muzemum Zydów 80 mln na eksponowanym placu!
          Korwina wolę nie przytaczac bo tam chodzi nie o parę mln a o setki
          ukradzionych miliardów! I po co mi polski paszport z takimi rasistami w
          rządzie dla emerytów i kombatantów polskich?
          Nie szczędzić komuś uwag.
          Cierpliwie słuchać czyichś uwag.
      • lady_hawk Odszczekuję swoje zadowolenie....niestety 29.09.05, 16:35
        Po lekturze prasy widze, ze jestem naiwna i latwowierna. I niewiele sie
        nauczylam... Kiedy wyrazalam zadowolenie, mialam na mysli program prosocjalny,
        prezentowany przez Prawo i Socjalizm. Zgadzam sie z Piq-iem. On czuje sie
        obrzygany, a ja nie moge oprzec sie wrazeniu, ze to dla mnie, deja vu jakby....

Odszczekuję, oswiadczam stanowczo....
        • haszszachmat Re: Odszczekuję swoje zadowolenie....niestety 29.09.05, 16:58
          Cierpliwie słuchac czichś uwag
          Co wolisz?

Jak łatwo się skrzykujecie i znów
          jak przed Jedwabnem zmieniacie stadnie swe preferencje - nadziwić się nie mogę!

To co robi PO z "małym kaziem" i "partią braci kaczynskich"
          najlepiej wyraziła Hanna Gronkowiec zapomnaiła, ze nie jest prezesem
          banku zasobów popisowych:
          - "siadać chłopaczki, bzdur staropolskich nie pleść i milczeć - "cele i
          zadania" - nowoczesnie będę wami tu tego rządzić a wy słuchac bo ja
          Gron (k )owiec wypuszczam z łaki przedrożne rowy od lat za jedyne
          1.000.000/miesiąc.
          • wesoly33 Re: Odszczekuję swoje zadowolenie....niestety 30.09.05, 03:08
            idz ewcia przytul wladzia frasyniuka
            i wrzuc na tace demotrupom.pl
            bo nie maja z czego kampani splacic
            • haszszachmat Re: Odszczekuję swoje zadowolenie....niestety 30.09.05, 08:59
              Szczytem obłudy dziennikarskiej był przed chwilą
              w rozmowie z Dżekiem ŁAŁ..Żakowskim, Tomaszami...nomen omen!! Lisem i Wołkiem
              głos
              niejakiego Romana Kupkiewicza
              [___90% prasy jest NIEMIECKA!___]
              wyrażającego skryte żądze "mniejszości" z polskim paszportem z
              charakterystycznym lekceważaco-nosową artykulacją
              przekonywującego by PiS dał premiera...diabłu Rokicie sławnego
              z nieudolnych Komisji Sejmowych tej która nie wykryła sprawców
              zabójstw 100-tki oddanych działączy Solidarności!!!!

NIE WYKRYŁ! I nie wykrył również "grupy trzymajacej władzę"
              pomimo wyroku na jej pijanego posłańca!

Oswiadczam ja Hasz publicznie, że jestem pijany, reprezentuję nowa grupę
              trzymajacą wladzę, chcę 17,5 mln zł nie $ i żadam prezesury Polsatu, TVN
              i 3 programów TVP. Gdybym wpadł w łapy prokuratury proszę o Komisję Rokity!
              • v_2 Re: Odszczekuję swoje zadowolenie....niestety 30.09.05, 09:12
                Ja się od tutejszych bywalców ( np. Patience ) od jakiegoś czasu próbuję
                dowiedzieć co złego zrobili dla Polski Kaczyńscy. Za co się ich nie lubi? Jaki
                jest katalog ich zbrodni i przekrętów? Czy głównym powodem niechęci nie jest to
                aby, że odniesli sukces? Czy nie jest to jeszcze "gęba" przyprawiona im przez
                duet Wałęsa/Kapciowy? Przez TVP?
                • lady_hawk co zlego zrobili Kaczynscy? 30.09.05, 14:58
                  Moja opinia jest nastepujaca:
                  To dwaj politycy, ktorzy cala swoja dzialalnosc zaczynaja i koncza na
                  autokreacji. Cala ich sila polega na tym, ze jest ich dwoch i sa wobec siebie
                  lojalni. Czlowiek ma szanse zaistniec, jesli jest wybitny, lub zrobi cos na
                  tyle wybitnego, ze ktos inny wyrazi sie o nim z uznaniem. Kaczynscy maja siebie
                  nawzajem. I ni emusza sie o nic starac, bo sa dla siebie nawzajem
                  wielbicielami. I tak siebie, skutecznie kreuja. A dalej? Jeszcze maja sile na
                  poznanie i wykucie definicji. Na reszte juz nie starcza - na wybitnosc,
                  dzialanie itd. Oni obaj to wedlug terminologii amerykanski empty ships. I
                  takich samych, wokol siebie gromadza. Musza bac sie wybitnych jednostek, bo
                  sami sa WYDMUSZKAMI. Potrafia zatem tylko zastraszac, burzyc, kontrolowac. Na
                  budowanie nie starcza juz miejsca. A tchorz niczego nie zbuduje, bo bedzie bal
                  sie potkniecia, delegowania odpowiedzialnosci. Nie da prawdziwie tworczym
                  jednostkom szansy na dzialanie.

Na dzien dzisiejszy sa dobrym ciezarem dla PO. Zeby chlopcy nie poszaleli, bo
                  to nie te okolicznosci ekonomiczno-spoleczne...

ALe tym spuchnietym indywiduom szajba strzelila do okraglych, jak makowki
                  lebkow. I sraja na nas wszystkich ostatnimi dzialaniami.
                  Spieprzaj dziadu - do CIebie tez V_2 wlasnie mowia.....
                • ewa8a Re: Odszczekuję swoje zadowolenie....niestety 30.09.05, 21:55
                  v_2 napisała:

> Ja się od tutejszych bywalców ( np. Patience ) od jakiegoś czasu próbuję
                  > dowiedzieć co złego zrobili dla Polski Kaczyńscy. Za co się ich nie lubi?

Specjalnie dla ciebie ściągnęłam z FK.

necik.org/dla_fanow_kaczora.txt

• v_2 Re: Odszczekuję swoje zadowolenie....niestety 30.09.05, 22:02
                    Ok, byc może to wszystko prawda (chociaż patrząc z mojego, krakowskiego, punktu
                    siedzenia to szczęście ma Warszawa,że nie rządzi tam niejaki Majchrowski-
                    prezydent Krakowa (SLD )) ale rodzi się proste pytanie: dlaczego Warszawiacy
                    głosowali masowo na Kaczyńskiego? ( i nie tłumacz mi, że chodzi o brata
                    bliźniaka ).
                    • lady_hawk Re: Odszczekuję swoje zadowolenie....niestety 01.10.05, 10:20
                      _2 napisał:

> Ok, byc może to wszystko prawda (chociaż patrząc z mojego, krakowskiego,
                      punktu
                      >
                      > siedzenia to szczęście ma Warszawa,że nie rządzi tam niejaki Majchrowski-
                      > prezydent Krakowa (SLD )) ale rodzi się proste pytanie: dlaczego Warszawiacy
                      > głosowali masowo na Kaczyńskiego? ( i nie tłumacz mi, że chodzi o brata
                      > bliźniaka ).

Glosowali masowo na hasla, ktore kupili. Bo w tych brudnych czasach ludziom
                      brak idei. I nabrali sie na pic. PIC, rozumiesz?
                      Powtarzam, co napisalam wyzej. Za tydzien - prezydenckie wybory.
                      Bron nas Panie przed "wodzem", ktorego "armia" w postaci wloknoszklanowych krow
                      czeka na etaty ....
                      • v_2 Re: Odszczekuję swoje zadowolenie....niestety 01.10.05, 10:50
                        Szzczerze mówiąc nie rozumiem. Uważaz, że warszawiacy to głupi motłoch,
                        bezmyślnie głosujący na hasła? Szczególnie, że nie szły przed nimi ( według
                        ewa8 )żadne czyny???
                        • lady_hawk Re: Odszczekuję swoje zadowolenie....niestety 01.10.05, 15:11
                          Hasla i definicje sa gloszone szczytnie. Uwazam, ze warszawiacy wykazali sie
                          idealizmem, ufajac, ze glosiciel hasel, chociaz rozumie, co mowi.
                          Motloch nie poszedl na wybory...

w tym jest cala nikczemnosc tego kaczkowego towarzystwa, ze nawet nie probuja
                          wyjsc poza hasla i pozoranctwo (miliard euro negocjuja z unia! - to szczyt
                          propagandowej obludy...)
                          • v_2 Re: Odszczekuję swoje zadowolenie....niestety 01.10.05, 19:36
                            Warszawiacy i idealizm to nawet byłoby możliwe ( w końcu Powstanie Warszawskie
                            to ich dzieło )... ale mieszkańcy Warszawy i idealizm to już całkowicie
                            nierealne ( za dużo ministerstw i lobbystów).
                            • lady_hawk Re: Odszczekuję swoje zadowolenie....niestety 01.10.05, 20:58
                              v_2 napisał:

ale mieszkańcy Warszawy i idealizm to już całkowicie
                              > nierealne ( za dużo ministerstw i lobbystów).

Z tym srodowiskiem zwiazane jest kilka tysiecy ludzi -max. Do tego stanowili
                              raczej elektorat Balickiego...
                              Charakter miastu nadaja najbardziej aktywni i najbardziej widoczni... ale oni
                              maja swoje okregi wyborcze w Plonsku, Starachowicach, Radomiu itd...
                              • v_2 Re: Odszczekuję swoje zadowolenie....niestety 01.10.05, 22:08
                                Kto więc mieszka w Warszawie???
                                • lady_hawk Re: Odszczekuję swoje zadowolenie....niestety 01.10.05, 22:35
                                  v_2 napisał:

> Kto więc mieszka w Warszawie???

No oczywiscie warszawiacy... ale przyjechalo w ostatnich latach bardzo wiele
                                  mlodych ludzi z calej Polski. Prxyjechali szukac tu swojej szansy w zyciu...
                                  nie ma w tym nic zlego.
                                  Przywiezli jednak ze soba swoje maniery, zachlannosc... walcza o przetrwanie i
                                  uczestnicza, wspierajac sie solidarnie w wyscigu szczurow.
                                  Nadaje to ton miastu. Sa aroganccy, bezczelni. Okupuja swoje sukcesy ciezka
                                  praca i wielu z nich sie udaje. Ale, prawde mowiac, miasto robi sie coraz
                                  bardziej niefajne....
                                  • v_2 Re: Odszczekuję swoje zadowolenie....niestety 01.10.05, 22:39
                                    I Ci wszyscy ludzie głosowali na Kaczyńskiego bo... co dali się omamic?
                                    Prtagmatycy, cynicy, młodzi walczący o stołki? Niewiarygodne!
                                    • lady_hawk Re: Odszczekuję swoje zadowolenie....niestety 01.10.05, 22:41
                                      v_2 napisał:

> I Ci wszyscy ludzie głosowali na Kaczyńskiego bo... co dali się omamic?
                                      > Prtagmatycy, cynicy, młodzi walczący o stołki? Niewiarygodne!

No nie! Oni nie. Bo oni maja stale meldunki gdzies tam u siebie. A jak
                                      rozumiem, w wyborach prezeydenta Warszawy mogli brac udzial tylko stali
                                      mieszkancy..
                                      • v_2 Re: Odszczekuję swoje zadowolenie....niestety 01.10.05, 22:59
                                        No więc kto na niego, u licha, głosował? Przyjezdni nie. Miejscowi, którym źle
                                        pod rządami Kaczyńskiego- nie. Pozostają tylko szaleńcy, którym co prawda źle
                                        ale sie nie kapnęli przez kogo???
                                        • lady_hawk Re: Odszczekuję swoje zadowolenie....niestety 02.10.05, 17:35
                                          v_2 napisał:

> No więc kto na niego, u licha, głosował? Przyjezdni nie. Miejscowi, którym
                                          źle
                                          > pod rządami Kaczyńskiego- nie. Pozostają tylko szaleńcy, którym co prawda źle
                                          > ale sie nie kapnęli przez kogo???

A! To myslisz o ostatnich wyborach.
                                          Wygral zaufanie sprawa Muzeum Powstania. NIe tylko stara, inteligencka Warszawa
                                          jest na to wrazliwa, ale i wolscy, czy prascy nawet, robotnicy.
                                          Do tego wrzawa wokol tzw."ukladu warszawskiego" zjednala mu przychylnosc oferm,
                                          ktorym sie nie wiedzie. Oferm, szukajacych winnego swoich niepowodzen.
            • ewa8a Re: Odszczekuję swoje zadowolenie....niestety 01.10.05, 08:06
              A czemu to ja miałabym akurat Władzia tulić ? On nie jest z mojej bajki, a poza
              tym jakiś taki niedokładnie ogolony.
    • ewa8a Obserwuję Was 01.10.05, 12:11
      z coraz większym zainteresowaniem.

Rankiem zaciekawił mnie list Lecha Kaczyńskiego do proboszczów, a teraz
      podziwiam waszych uzdolnionych muzycznie senatorów, dających koncerty w
      sklepach z butami.

wiadomosci.gazeta.pl/wybory2005/1,67805,2946095.html

Brawo polska ,,prawico”. Tak trzymać ! Trzeba dostarczyć narodowi nieco
      rozrywki.
      • centre.gravity Re: Obserwuję Was 01.10.05, 12:17
        senator cugowski spiewal podobno piosenke : hej ide w las... w butach marki
        (......).
      • lady_hawk Nie lacz mnie z nieudacznikami z PiS-u, prosze.... 01.10.05, 15:04
        ...komuchy, co sie dalo ukradly, a czego jeszcze nie ukradly, to jest
        rozbabrane i gotowe do wziecia. Gdyby wygrala PO i rozsadnie myslacy, rzutcy i
        gotowi do dzialania politycy, malo ktory z nich oparlby sie
        mozliwosci "wziecia", calkiem legalnie, tego co mozna. I co bysmy mieli? PiSa w
        roli pyskacza, takiego samego, jak wtedy, kiedy "ci dwaj" pyskowali na
        Walese... I na ochotnika pomogli Kwasniewskiemu wygrac wybory. Moze nie mam
        racji? Oni zdradzili Walese i cala Solidarnosc.
        PiS - to watacha tchorzy, ktorzy niczego nie tkna, bo nie zauwaza, albo beda
        sie bali. PO jest od tego, zeby ich poganiac.

Dlatego Ewo, wyrazilam zadowolenie z wyniku wyborow, i oczywiscie na PO
        glosowalam.
        • ewa8a Re: Nie lacz mnie z nieudacznikami z PiS-u, prosz 01.10.05, 15:48
          W porządku Lady, pisząc Wy nie mam już na myśli Ciebie, bo choć pisałaś :
          > Co by tu nie mowic...
          PiS na czele. To wlasciwie dobrze, skoro prezydentem zostaje Tusk.

>Moim zdaniem, w takiej sytuacji, w jakiej znajduje sie NASZ kraj, PiS u wladzy
          to najlepsze, co moglo sie zdarzyc.

Zmieniłaś zdanie, przyjęłam to do wiadomości i doceniam, bo nie każdy
          potrafiłby napisać, że się pomylił i odszczekuje to co powiedział. Pozwól
          jednak, że czasami coś napiszę, bo poczynania PiS zapowiadają się dość
          ciekawie. Sympatycy PiS gdzieś pochowali się po kątach i dlatego moje Wy jest
          w tym momencie kierowane na Berdyczów.
      • jaceq Re: Obserwuję Was 01.10.05, 17:57

ewa8a napisała:
        > podziwiam waszych uzdolnionych muzycznie senatorów, dających koncerty w
        > sklepach z butami.

Za 4 lata (a może już za rok?) będzie mógł z czystym sumieniem zanucić
        "znowu w życiu mi nie wyszło" na melodię "ain't no sunshine".

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka