Gość: AndrzejG IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 26.09.02, 15:31 Tak cięzko cię przy sobie utrzymać Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: AndrzejG Re: Chodzi o Kasę Chorych...??? IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 26.09.02, 16:01 Nie , chodzi o normalną kasę - pieniązki Kase Chorych to przypisuja ci z góry chyba ,ze jesteś branżowcem. Jest zasadnicza róznica : Kasa Chorych ma Ciebie ratować w potrzebie , pod warunkiem że Ty ja ratujesz cały czas. Jak masz normalna kase , to ratujesz się sam. Powstaje problem , czy każdy potrafi przewidzec ,że kiedys będzie w potrzebie? Tak czy siak Kaso! Przyczep się w koncu do mnie Pozdrawiam Andrzej Odpowiedz Link Zgłoś
eliot Re: Chodzi o Kasę Chorych...??? 26.09.02, 16:06 Gość portalu: AndrzejG napisał(a): > Nie , chodzi o normalną kasę - pieniązki > Kase Chorych to przypisuja ci z góry > chyba ,ze jesteś branżowcem. > Jest zasadnicza róznica : > Kasa Chorych ma Ciebie ratować w potrzebie , > pod warunkiem że Ty ja ratujesz cały czas. > Jak masz normalna kase , to ratujesz się sam. > Powstaje problem , czy każdy potrafi przewidzec ,że kiedys będzie w potrzebie? > Tak czy siak > Kaso! Przyczep się w koncu do mnie > > Pozdrawiam Andrzej Jak rozumiem srogie okresa na Acana przyszły...? No to życze tej kasy, a i mnie Boże w opiece swej miej... ! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: AndrzejG Re: Chodzi o Kasę Chorych...??? IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 26.09.02, 16:13 eliot napisał: > > Jak rozumiem srogie okresa na Acana przyszły...? > No to życze tej kasy, a i mnie Boże w opiece swej miej... ! > > Odpowiedz Link Zgłoś
eliot Re: Chodzi o Kasę Chorych...??? 26.09.02, 16:16 Gość portalu: AndrzejG napisał(a): > eliot napisał: > > > > > Jak rozumiem srogie okresa na Acana przyszły...? > > No to życze tej kasy, a i mnie Boże w opiece swej miej... ! > > > > Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kasa pancerna Sam chciałeś... (n/t) IP: 2.4.STABLE* / 10.1.1.* 26.09.02, 15:54 Gość portalu: AndrzejG napisał(a): > Tak cięzko cię przy sobie utrzymać Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: AndrzejG Re: Sam chciałeś... IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 26.09.02, 16:02 no wiesz.... Ty będziesz potrzebna jak w końcu do mnie się przyczepi , ta franca Odpowiedz Link Zgłoś
jacek#jw Re: Kaso !Przyczep sie w końcu do mnie 26.09.02, 16:06 Gość portalu: AndrzejG napisał(a): > Tak cięzko cię przy sobie utrzymać Znaczy, odczepiła się. Pewnie klej był za słaby. Kropelka ponoć dobra jest. A może za dużo wspólników do wydawania masz? Trochę skąpstwa nie zaszkodzi. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: AndrzejG Re: Kaso !Przyczep sie w końcu do mnie IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 26.09.02, 16:14 jacek#jw napisał: > Gość portalu: AndrzejG napisał(a): > > > Tak cięzko cię przy sobie utrzymać > > Znaczy, odczepiła się. Pewnie klej był za słaby. Kropelka ponoć dobra jest. A > może za dużo wspólników do wydawania masz? Trochę skąpstwa nie zaszkodzi. > > Odpowiedz Link Zgłoś
jacek#jw Re: Kaso !Przyczep sie w końcu do mnie 26.09.02, 16:26 Gość portalu: AndrzejG napisał(a): > Jest jeszcze mozliwość ,że była ale potrzeba więcej. > Ile potrzebowałbyś na rozkręcenie swojego biznesu? > A jak masz to na powiększenie? > > Andrzej To zbyt drażliwy temat, nie wchodzę w to. Ogólnie, żeby zacząć potrzebne są niewielkie pieniądze, kilka tysięcy. Ale utrzymać się z tego trudno. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: AndrzejG 1 milion PLN IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 26.09.02, 16:32 jacek#jw napisał: > To zbyt drażliwy temat, nie wchodzę w to. Ogólnie, żeby zacząć potrzebne są > niewielkie pieniądze, kilka tysięcy. Ale utrzymać się z tego trudno. > > > Odpowiedz Link Zgłoś
jacek#jw Re: 1 milion PLN 26.09.02, 16:36 Gość portalu: AndrzejG napisał(a): > jacek#jw napisał: > > > To zbyt drażliwy temat, nie wchodzę w to. Ogólnie, żeby zacząć potrzebne s > ą > > niewielkie pieniądze, kilka tysięcy. Ale utrzymać się z tego trudno. > > > > > > Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: AndrzejG Re: 1 milion PLN IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 26.09.02, 16:48 jacek#jw napisał: > > Jest jeszcze sfera rzemiosła, czy drobnej wytwórczości. Tam są mniejsze > pieniądze potrzebne. Warunek, wszystko musisz robić sam, nikogo nie zatrudniać > i nie mieć żadnych zobowiązań (np wobec rodziny). > > Odpowiedz Link Zgłoś
jacek#jw Re: 1 milion PLN 26.09.02, 16:56 Gość portalu: AndrzejG napisał(a): > Owszem. > Nie mieć zobowiązań wobec rodziny - co to znaczy? > Normalnie rzecz biorąc to w rzemiośle rodzina jest bazą. > Robi babka i dziadek , wnuczka i wnuk. Ale od razu tak zacząć nie da się. To niemożliwe. Więc przez pewien czas najlepiej, gdy rodzina w ciebie inwestuje, daje pełne utrzymanie. Dopiero później można mówić o Twoim modelu. > Robią wszyscy w celu utrzymania tej rodziny- tak wyglada najczęsciej rzemiosło. > Ponadto rzemiosło charakteryzuje się zdolnosciami manualnymi i najwiekszym > zagrozeniem dla rzemiosła jest mozliwość zautomatyzowania czynności > w nim wykonywanych.To jest tańsze i dlatego ta wiele firm rzemieślniczych padło > . Jest sfera usług. Ta kuleje co prawda, ale generalnie ma przed sobą przyszłość. > > Podstawą działalności gospodarczej jest lokal i sprzęt-forma prawna-własnosć > Zalety - mozliwość inwestowania bez zagrożenia straty poprzez wymówienie. > To kosztuje- sam lokal może kosztować z 500 000 zł. Zgoda, ale tu podstawą powinien być kredyt. Z tego co wiem bardzo trudny do uzyskania i nieopłacalny. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Nowy A jeszcze 2 miesiące temu... IP: *.torun.dialup.inetia.pl 26.09.02, 16:28 Chwaliłeś się swoim "grubym przędzeniem". Coś nawijałeś, że jak się chce ... Co przyszła biedka-millerka? Nowy PS wtedy nie chciałeś widzieć, że spadamy. Poza tym czy Ty nie z branży wydawniczej? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: AndrzejG Re: A jeszcze 2 miesiące temu... IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 26.09.02, 16:38 Gość portalu: Nowy napisał(a): > Chwaliłeś się swoim "grubym przędzeniem". Coś nawijałeś, > że jak się chce ... > Co przyszła biedka-millerka? > Nowy > PS wtedy nie chciałeś widzieć, że spadamy. > Poza tym czy Ty nie z branży wydawniczej? Widać ,ze nie czytałes pozostałych postów z tego wątku. Wyjasniam- ta 'modlitwa' wynika z "grubego przędzenia". Według zasdy - masz milion - pozycz milion i zainwestuj. Jest jeden zasadniczy problem - trzeba w końcu go oddac. Dla Ciebie specjalnie zmienam treść tyułu postu: "Kaso! Nie opuszczaj mnie nigdy". Andrzej P.S. Millera i jego ekipę obserwuję bardzo uważnie. Nie podoba mi sie wiele jego rozwiązań, ale wiem że nie mam patentu na mądrość i do tego w rynku jest tyle zalezności ,że aby wygrać na giełdzie to trzeba miec szczęście porównywalne do gry w totolotka. Odpowiedz Link Zgłoś
maretina kasa laczy ludzi;) 26.09.02, 17:01 no prosze! zaledwie przed chwila pojawil sie watek o salacie, a dyskusja rozwija sie w imponujacym tempie ach ta kasa! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: AndrzejG Re: kasa laczy ludzi;) IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 26.09.02, 17:05 maretina napisała: > no prosze! zaledwie przed chwila pojawil sie watek o salacie, a dyskusja > rozwija sie w imponujacym tempie > ach ta kasa! Moja wina , mam tu co drugi wpis Ale ta KASA nie jest moim bogiem , maretino Andrzej Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: AndrzejG A tak poza tym IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 26.09.02, 17:09 na forum pojawiły sie wątki ''ten ' odczep sie ....' ''tamten' odczep sie....' Dla równowagi chciałem zaapelować aby cos sie przyczepiło. O czym wiekszość marzy?O kasie. W związku z założeniem tego wątku zaczynam się zastanawiać, czy mnie też pochłanęła pasja wieku średniego-robienie kasy? Byłoby to przykre. Andrzej Odpowiedz Link Zgłoś
maretina Re: A tak poza tym 26.09.02, 17:11 Gość portalu: AndrzejG napisał(a): > na forum pojawiły sie wątki > ''ten ' odczep sie ....' > ''tamten' odczep sie....' > Dla równowagi chciałem zaapelować aby cos sie przyczepiło. > O czym wiekszość marzy?O kasie. > W związku z założeniem tego wątku zaczynam się zastanawiać, > czy mnie też pochłanęła pasja wieku średniego-robienie kasy? > Byłoby to przykre. > > Andrzej te watki o ewentualnym przyczepianiu sa durne, to fakt. pilnuj, zeby kaska nie byla wazniejsza niz Ty pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś