abprall 02.11.05, 08:06 www.dein-witz.de/lustige-bilder/100.jpg ------------------------ pieprzone cywile Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
patience Re: Nie. 02.11.05, 08:11 Kaczory maja powazny projekt polityczny. To nie jest moj program, nie jestem konserwatystka, ale uwazam ze sa powazni i juz udowodnili, ze potrafia myslec dlugofalowo. Chca zbudowac partie, ktora ich przezyje. A ja to podejscie popieram, bo to wymusza podobne myslenie u konkurencji. Koniec z partiami kandydatow na stolki panstwowe. Odpowiedz Link Zgłoś
hasz0 ____Do oszołomów przystałaś? Co sie z Toba dzieje? 02.11.05, 10:03 Zacznę qrde coś podejrzewać niedobrego! Gdy zagłosowałem Pierwszy Raz w Życiu (...na Wałęsę) to ten zdrajca mi czerwoną Ziołkowska wysunął na szefa NIK-u ZARAZ na DRUGI DZIEŃ i potem mnie już NIC u niego nie dziwiło; ani podpieraanie LEWEJ nogi ani zwalczanie PRAWICY ani wywalenie Kaxczyńskiego z Kancelarii ani "nocna zmiana" ani ułaskawiaanie mafiosów i dawanie im paszportów ani p. 13 z pozostawieniem wojsk radzieckich jak "biznesmenów" ani telefony z gratulacjami do janajewa ani utworzenie gospodarki esbeckiej GADAJ CO WIESZ! COS MUSISZ WIEDZIEĆ! ????? Odpowiedz Link Zgłoś
patience Re: Nic sie nie dzieje;) 02.11.05, 10:24 Uwazam ze PIS to powazna proba zrobienia partii konserwatywnej w Polsce. To wplynie na jakosc dzialania wszystkich pomiotow na scenie politycznej i bedzie mialo kolosalny wplyw takze na opozycje. Dlatego zycze szczerze i z calego serca, zeby sie Kaczorom ta partia udala. Odpowiedz Link Zgłoś
andrzejg Re: Nic sie nie dzieje;) 02.11.05, 10:29 Być może masz rację. Tak mi sie jakos wydaje,że PO moze tej próby nie przezyć, chocby z powodu zblizonych rodowodów i programów(jednak,bo PiS wycofuje sie z obietnic,ale to nie mój problem ,tylko Hasza),a nie ma miejsca na dwie partie Bedziemy swiadkami zwalczania sie dwóch podobnych partii pretendujacych do jednego miejsca na centroprawej stronie. Po lewej stronie wypłynie chyba SLD, bo jakoś nie chce mi sie wierzyć , aby była to Samoobrona. A. Odpowiedz Link Zgłoś
patience Re: Nic sie nie dzieje;) 02.11.05, 10:37 No owszem, ale licze na to, ze obecnosc Kaczorow na prawicy wymusi bardzo powazne przegrupowanie po lewej w kierunku czegos w rodzaju amerykanskiej Partii Demokratycznej. Wydaje mi sie ze SLD nie jest w stanie czegos takiego przeprowadzic, bo jest skompromitowane nie tylko komunistyczna przeszloscia, o ktorej mlode pokolenie coraz czesciej zapomina, ale korupcyjno-biurokratycznym stylem robienia polityki. Moze beda czescia tego nowego ukladu, kto ich tam wie, jesli dadza dowody, ze sie zmieniaja? Ale mam chyba uzasadnione watpliwosci, czy dadza rade byc osrodkiem. Tak czy inaczej, potrzebny jest czas i stabilizacja. Z punktu widzenia przegrupowania na scenie politycznej byloby najlepiej, zeby rzad Marcinkiewicza porzadzil pelna kadencje, ewentualnie przeprosil sie z PO, i zeby sie trzymali tego programu, ktory Marcinkiewicz oglosil. Jest dosyc sensowny. Odpowiedz Link Zgłoś
hasz0 Nic sie nie dzieje a LAMENT I LARUM grają? 02.11.05, 10:44 Broń Boże z PO ,która pokazała o co jej NAPRAWDĘ Chodzi. Chodzi jej ,o to ,zeby otrezvvvvviennnnie narodu zablokować ______ALBO prezydentem_______ALBO MARSZAŁKIEM i MINISTREM MSWiA- razem stad TAK histeria! Odpowiedz Link Zgłoś
patience Re: Nic sie nie dzieje a LAMENT I LARUM grają? 02.11.05, 10:52 Raczej larum podnosza milosnicy III RP oraz liderzy PO, ktorzy popelnili blad nieskromnosci przed wyborami, uwazali ze maja rzad w kieszeni, i teraz sie tarzaja w lozu bolesci. Ale na moj nos, gdyby sie przyjrzec lepiej opiniom dzialaczy sredniego szczebla w PO, to bysmy sie przekonali, ze mysla racjonalnie. Wszyscy byli przygotowani na koalicje, a to oznacza, ze jak jest koalicja, to partnerzy robia dla siebie nawzajem ustepstwa programowe. Postawa przywodztwa PO, ze albo 100% ich programu, albo nic, moze byc niezrozumiala, gdyz dzialacze po raczej nie sa fanatykami tylko racjonalistami. Na przyklad odrzucenie pelni wladzy nad wojewodami przez Rokite jak wyglada w oczach dzialacza samorzadowego, na rok przed wyborami? Nie najlepiej. No i mysle, ze wewnatrz PO jednak bedzie oddolne parcie na dojscie do porozumienia. POza tym w polityce juz tak jest, ze licza sie nie emocje, tylko interesy. Jesli kierownictwo PO postanowi na zaparte siedziec na lozu bolesci przez najblizsze 4 lata, to im grozi detronizacja. Odpowiedz Link Zgłoś
hasz0 Nic sie nie dzieje a LAMENT I LARUM grają? 02.11.05, 10:57 Powiedz mi co podpowiada starszemu panu doswiadczenie obserwowania w realu ___nie w WIKULOWSKIM śmiesznym, urojonym świecie zaklinanym medialnie__ tzw. "dołów partyjnych"... jak myslisz? Kto sie zapisał do "dołów partyjnych PO" nie czasem.... .... "doły partyjne PZPR"? Hę...? forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=13&w=31237634&a=31328503 Odpowiedz Link Zgłoś
patience Re: Nic sie nie dzieje a LAMENT I LARUM grają? 02.11.05, 11:09 Doly partyjne PZPR? Tez. Ale sadze, ze byle doly partyjne PZPR mozna znalezc we wszystkich partiach, z PISem wlacznie, po prostu dlatego, ze doly partyjne to doly partyjne. Jesli nie byli porucznikami SB, agentami, oprawcami i tak dalej, to czemu niby mieli sie obawiac IV RP? Nie sadze, zeby akurat oni stawiali dzisiaj opor. Raczej opor stawiaja ci, ktorzy czerpali korzysci z systemu kronistycznego uksztaltowanego po okraglym stole. Odpowiedz Link Zgłoś
andrzejg Re: Nic sie nie dzieje;) 02.11.05, 11:01 Po prawej strony będzie wojna na wyniszczenie.W tej chwili wydaje sie ,że górą jest PiS, którego działania prawdopodobnie doprowadzą do rozłamu w PO. Ta wojna na prawej stronie będzie pomocna SLD (jak i Smoobronie i stąd ta jej gra na wspieranie PiS). Piszesz o skomromitowaniu srodowiska SlD, a równoczęsnie o wejściu w życie polityczne nowych roczników 'nieumaczanych' w komunie, dla których głoszosne dziś hasła będa niezrozumiałe.Zauważ,ze SLD jest już przemeblowana i jestem pewien pozbywania sie przez nich niewygodnych członków i odmładzania struktur z mysla o przyszłości. Ponadto o sukcesie danej partii decydują wyborcy, a ci są zmienni jak horagiewki.Jest stały elektorat i rzesza wyborców skaczących po partiach na podstawie ich obietnic i aktualnej koniunktury gospodarczej. Nie wątpie,że SLD potrafi więcej obiecac od PiSu. 5 mln mieszkań!!! Ludzie znów to chwycą i przy sterach ciągle beda cwaniaczkowie. A. Odpowiedz Link Zgłoś
wojtek_blankietowy inaczej to widze 02.11.05, 11:13 A ja wrózę zupełnie inną przyszłość rządowi i PIS. NIe uwazam jak Patience ze PIS przetrwa i rząd przterwa. Rząd mniejszościowy bedzie dryfował w zaleznosci od tego jaka koalicja powstanie. nie zrobi nic dobrego bo nie znajdzie poparcia w sejmie. zalamany bedzie haszu bo program czystej IV RP okaze sie iluzja nie bedzie 3 mln mieszkan nie bedzie nowego poczatku rozczarowana bedzie patience bo pis bedzie tracil w sondazach wskutek nie zrealizowania obietnic i niemoznosci realizacji spojnego programu gospodarczego co do PO tu moze byc roznie, kaczory graja brzydko na rozbicie po ale jesli PO utrzyma jednosc moim zdaniem przy spadku poparcia dla PIS PO bedzie zyskiwal. co do sld odmlodzenie sie udalo, wchodza mlode roczniki dla ktorych PRL i PZPR nic nie znaczy wiec wroze sld przyszlosc jedno jest dla mnie pewne - spolecznestwo bedzie rozczarowane z tego rzadu co przensie sie na pis i sondaze poleca w dol. troche szkoda bo ten rzad nie jest zly przynajmniej na oko. niestety rzad mniejszoscowi jest bez szans jaki by oni nie byl. Odpowiedz Link Zgłoś
patience Re: Nic sie nie dzieje;) 02.11.05, 11:28 Ja nie jestem przekonana co do wojny na wyniszczenie po prawej stronie. W jednym wariancie tak, ale w drugim juz niekoniecznie. Bo wydaje mi sie, ze docelowo to moze byc model jednopartyjny, jak brytyjskiej Partii Konserwatywnej, albo tez niemiecki CDU-CSU. Wydaje mi sie tez ze jednak wiecej zalezy teraz od PO niz PIS. Musza zrozumiec, ze przegrali konkurencje z PIS. Co z tego, ze 3 procentami? W USA w pierwszych wyborach Bush wygral nie na procenty, a na pojedyncze glosy. Ale wygral, i to jest wystarczajaca legitymizacja do pozycji dominujacej. Natomiast PO ma rowniez swietny wynik, ktory w pelni uprawnia do wspolrzadzenia, i ci dzialacze PO, ktorzy beda sie buntowac przeciwko tej nieprzejednanej postawie swojego przywodztwa, beda mieli racje. Zrobili dobra kampanie, napracowali sie, maja niezly wynik i maja prawo domagac sie wplywu na wladze a nie siedziec na lawce karnych. Co do lewej strony to jestem bardziej ostrozna, moze masz racje, ze lewicowy elektorat uwierzy w wymiane starszego aparatczyka na mlodszego aparatczyka i w nastepnych wyborach poprze SLD. No ale wydaje mi sie, ze jednak nie, bo na dzien dzisiejszy to, co jest do zagospodarowania, to elektorat Kuronia, rozne takie organizacje, ktore sie po drodze porobily, plus byly elektorat oraz dzialacze Unii Wolnosci. A tu juz nie wiadomo, czy wszyscy w taka odmiane uwierza, i czy wszyscy beda chetni, zeby SLD bylo osrodkiem ich organizujacym. Odpowiedz Link Zgłoś
haszszachmat Bankietowi PZPR zatopili niejedną szalupę ratumkow 02.11.05, 11:38 ą - spytaj bankietowca Rakowskiego co zrobił ze sztandarem, Oleksego co zrobił z waiarygodnoscią Olka co zrobił z karteluszkami wtykanymi do kieszonek Millera jak zaczyna...itd Odpowiedz Link Zgłoś
patience Re: Bankietowi PZPR zatopili niejedną szalupę rat 02.11.05, 11:40 Ano wlasnie dlatego nie sadze, zeby Olejniczak potrafil skupic wokol SLD te wszystkie srodowiska. Za bardzo sie przygladaja jego podejrzanie czerwonemu nosowi) Odpowiedz Link Zgłoś
haszszachmat (2) -Bankietowi PZPR zatopili niejedną szalupę rat 02.11.05, 11:41 forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=13&w=31327960 Odpowiedz Link Zgłoś
haszszachmat Re: (3) -Bankietowi PZPR zatopili niejedną szalup 02.11.05, 11:49 forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=13&w=31322108&a=31332464 Odpowiedz Link Zgłoś
patience Re: (3) -Bankietowi PZPR zatopili niejedną szalup 02.11.05, 11:52 A moze i masz racje, bankietowi zatopia PO. Ale to nie ja tylko ty jestes Prorokiem Aquanetu. Swoj ogrod wybudowales kiedy jeszcze nikt o tym nie myslal. Wole sie ograniczac do tego, co mi mniej wiecej wychodzi, to znaczy analizy sytuacji biezacej. Odpowiedz Link Zgłoś
patience PS. Mi wychodzi Jozef Pinior 02.11.05, 12:12 Oczywiscie jesli chodzi o lewa strone sceny. Byl przeciwko Okraglemu Stolowi ze wzgledow Konstytucyjnych, czyli jest po stronie IV RP. Startowal do Parlamentu Europejskiego z listy Borowskiego jako bezpartyjny i zgarnal niezla ilosc glosow, podejrzewam, ze wlasnie Unii Wolnosci. Uczen Kuronia i Modzelewskiego, wiec sie wpisuje w elektorat Kuronia, a w czasie obecnych wyborow popieral Borowskiego a nie Cimoszke, czyli udowodnil, ze potrafi pamietac kto mu w ogole umozliwil start w wyborach i ze nie jest nawiedzony na tle postkomunistow. Ma dobre notowania w Solidarnosci, ktora go uroczyscie zaprosila na swoje obchody tego lata, w odroznieniu od wielu osob z UW, ktore tego zaproszenia nie uzyskaly, a takze to on w Parlamencie Europejskim mial wystapienie na rzecz Europejskiego Dnia Solidarnosci. www.pespolska.pl/modules.php?name=deputy&id=6 Odpowiedz Link Zgłoś
hasz0 __Józef P. powiadasz? Ale bez Romana D. nic w Unii 02.11.05, 12:19 nie zyskamy! Pamiętasz komu zawdzięczamy zyski na Wschodzie a komu na Zachodzie? Polska musi oddychac oboma płucami - skazana na zamrażanie, odpatriotyzowanie, Uniifikację wnet z tesknoty umrze... Odpowiedz Link Zgłoś
patience Re: __Józef P. powiadasz? Ale bez Romana D. nic w 02.11.05, 12:26 Odrobina nacjonalizmu nikomu nie zaszkodzila. Dbalosc o wlasne interesy rowniez. Nie wierze w bezposrednie odwolamnia do przedwojennych politykow, bo onio funkcjonowali w swiecie, ktory jeszcze nie wiedzial, co to jest totalitaryzm. Czyli nie wierze ani w bezposrednie odwolania do Dmowskiego, ani do Pilsudzkiego. To znaczy, czemu nie, ale nie tylko. Sa jeszcze doswiadczenia Solidarnosci. Odpowiedz Link Zgłoś
hasz0 __Tera jest TOTALITARNA III RP Okr Stołowo-nogowa! 02.11.05, 12:39 patience napisała: >w swiecie, ktory jeszcze nie wiedzial, co to jest totalitaryzm. Zartujesz sobie! O Platonie i Idealnym Panstwie nie słyszałaś" Jednym może nawet nie pierwszym teoretykiem państwa totalitarnego był Platon, którego głównym celem było poszukiwanie państwa idealnego. Dwaj współcześni politolodzy Brzeziński i Friedrich wyróżnili 6 cech, które, występując jednocześnie w danym państwie, świadczą o jego totalitaryzmie. Są to: jedna ideologia - np. jak teraz w III RP - lebaralno-esbecka! jedna partia - OS rozdzielona jak PZPR na ZSL, SD na SO, SD, SLD, PSlD, PO,... kult jednostki, wodza - Kwachu z Wałesą w jednym! aparat przymusu politycznego i represji - Nietykalne ABW i niewidzialne WSI! gospodarka centralnie i globalnie sterowana - BS i MFW. brak wolnych mediów - media w rękach władzy - w 95% Czyli gdyby nie PiS ( troche się boję przekretu BEZPRAWIA po przerwanej ekshumacji i zatarciu na zawsze jej sladów - na żądanie rabinów przez ministra Sprawiedliwości ....Kaczyńskiego i....w dodatku... Lecha! ew. militaryzacja, tzw. państwo policyjne a co się pobiło PiS z Po? No o co? ___________Mamy wypełnioną definicję? ___________ patience napisała: > Czyli nie wierze ani w bezposrednie odwolania do Dmowskiego, ani do > Pilsudzkiego. To znaczy, czemu nie, ale nie tylko. Sa jeszcze doswiadczenia > Solidarnosci. Odpowiedz Link Zgłoś
haszszachmat Re: __Tera jest TOTALITARNA III RP Okr Stołowo-no 02.11.05, 12:47 > patience napisała: > > > Czyli nie wierze ani w bezposrednie odwolania do Dmowskiego, ani do > > Pilsudzkiego. To znaczy, czemu nie, ale nie tylko. Sa jeszcze doswiadczen > ia> > Solidarnosci. Ze niby oszustwo z Bolkiem i "Mocną zmianą" a tera z Tuskiem co to z okna widział robotników a gdy "S" to był na studiach i doświadczał NZS dało dobry efekt dla demokracji i bogactwa Polaków? Oszukanie Polaków zawsze jest dobre ale dla kogo? Czy dlatego mnie unikasz bym Ci w oczy prosto nie spojrzał? Odpowiedz Link Zgłoś