Gość: siedem IP: *.tgory.pik-net.pl 03.10.02, 11:16 5040 Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Janusz Re: UPR LISTA NR 7 /nt IP: *.szczecin.sdi.tpnet.pl 03.10.02, 11:19 Gość portalu: siedem napisał(a): > 5040 ============= dzięki!. Nie pomylę się Janusz Odpowiedz Link Zgłoś
davout_ Re: UPR LISTA NR 7 /nt 03.10.02, 11:21 Gość portalu: siedem napisał(a): > 5040 Maczałeś w tym palce ? Odpowiedz Link Zgłoś
bykk Re: UPR LISTA NR 7 03.10.02, 11:32 Witaj Siódemka! Widzę,że porafisz wszystko wyzyskać)? Siódemka,ładna cyferka,ponoć jest szczęśliwa? Ty chyba wiesz najlepiej? pozdrawiam Cię hej! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: siedem Re: UPR LISTA NR 7 /nt IP: *.tgory.pik-net.pl 03.10.02, 11:47 davout_ napisał: > Maczałeś w tym palce ? maczałem 5040 Odpowiedz Link Zgłoś
bykk Re: UPR LISTA NR 7 03.10.02, 12:00 Janusz dwójkowy,witaj. Wiesz co,Siódemka to jaki jasnowidz,albo inny prorok? pozdrawiam hej! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: siedem e tam IP: *.tgory.pik-net.pl 03.10.02, 12:05 zdziwilem sie tym UPRem. popis taki gigant a sie nie znalazł przy darmowym televizyjno-radiowym korycie. 5040 Odpowiedz Link Zgłoś
bykk Re: e tam 03.10.02, 12:11 Ja też zaskoczony jestem,że POPiS-a nie ma.( hej! Odpowiedz Link Zgłoś
alfalfa Re: a mnie to drażni 03.10.02, 15:27 Nieskuteczni jak...politycy W dwóch województwach się nie dogadali i darmowy czas w tv stracili, to frajerstwo jest niestety. pzdr. Odpowiedz Link Zgłoś
janusz2_ Re: UPR LISTA NR 7 03.10.02, 12:13 bykk napisał: > Janusz dwójkowy,witaj. > Wiesz co,Siódemka to jaki jasnowidz,albo inny prorok? > pozdrawiam > hej! Witaj, Ja sądzę, że jasnowidz Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: śLIMAK.wypożyczony A, tuście upeerki!! Hihiooooooo IP: *.slupsk.tpnet.pl 03.10.02, 12:29 pozdr - anty Odpowiedz Link Zgłoś
pollak Czy to znaczy że 03.10.02, 12:32 mam na nich głosować? Bo szczerze nie wiem na kogo. Odpowiedz Link Zgłoś
pro100 Re: Czy to znaczy że 03.10.02, 12:58 pollak napisał: > mam na nich głosować? Bo szczerze nie wiem na kogo. Po analizie sceny politycznej stwierdzam, że JKM na Cesarza Polski to w sumie najrozsądniejszy wybór (z obecnie dostępnych) pozdr anty Odpowiedz Link Zgłoś
maretina juz wiem, ktora pomine:) 03.10.02, 13:00 Gość portalu: siedem napisał(a): > 5040 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Konrad NIE dla niskich podatkow ! Chrzanic liste nr 7 !!! IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 03.10.02, 21:22 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: +++Ignorant To płać wysokie jakżeś socjał... IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 03.10.02, 21:30 Odpowiedz Link Zgłoś
bimi To UPR jeszcze istnieje? 03.10.02, 14:18 Długo sie trzymają skubańcy, jak na fakt, że już od dawna nikt, poza nimi samymi nie nie zwraca na nich uwagi. Przegrywają chyba wszelkie możliwe wybory. Ale spoko - zawsze to bardziej po męsku stać wiernie pod tym samym czarnym sztandarem, niż zmieniać barwy niczym kameleon. A kto tem teraz jest szefem? Jeszcze Pan Mikke? Czy to prawda, że niedawno ktoś go nożem ranił? Tzn. tak słyszałem. Trudno mi w to uwierzyć. Ten Pan przecież tak się ze swoją spluwą obnosił. W telewizji i w ogóle. Mówił, że 'obywatel musi mieć broń, aby mógł się bronić!!!' Mam nadzieję, że przynajmniej postrzelił tamtego napastnika. Albo, że chociaż z kolby mu przywalił... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: siedem dobrze że upr przegrywa wybory IP: *.tgory.pik-net.pl 03.10.02, 14:35 bimi napisał: > Długo sie trzymają skubańcy, jak na fakt, że już od dawna nikt, poza nimi > samymi nie nie zwraca na nich uwagi. > Przegrywają chyba wszelkie możliwe wybory. Ale spoko - zawsze to bardziej po > męsku stać wiernie pod tym samym czarnym sztandarem, niż zmieniać barwy niczym > kameleon. gdyby wygrywali masy czerwonego, kanalizacyjnego szlamu zaczeły by się ich czepiac w nadziei przyssania sie do stołka. a tak bimi możesz swoj czerwony sztandar nosic tam gdzie jego miesce jest 5040 Odpowiedz Link Zgłoś
piotr33k2 Re: To UPR jeszcze istnieje? 03.10.02, 14:35 niema się z czego śmiać ,przynajmniej to nie są aferzyści i złodzieje jak sld ,psl i aws ,a tam gdzie sprawowali władze np.w kamieniu pomorskim rządzili bardzo dobrze i za ich kadencji było to jedno z bogatszych miasteczek w polsce! Odpowiedz Link Zgłoś
bimi Re: To UPR jeszcze istnieje? 03.10.02, 15:07 piotr33k2 napisał: > niema się z czego śmiać ,przynajmniej to nie są aferzyści i złodzieje jak > sld ,psl i aws ,a tam gdzie sprawowali władze np.w kamieniu pomorskim rządzili > bardzo dobrze i za ich kadencji było to jedno z bogatszych miasteczek w polsce Jedno z bogatszych miasteczek w Polsce, powiadasz? To ciekawe, że nie wybrano ich na kolejną kedencję. Widać ludzie w Kamieniu Pomorskim niezbyt są rozgarnięci... Poza tym, jak słusznie zauważył kolega siedem, "to nie są aferzyści i złodzieje" tylko dlatego, że nie mają takich możliwości. Bo predyspozycje do tego, to z całą pewnością mają niegorsze niż "sld, psl i aws". Ciężko ich o to akurat obwijać, ale i (zważywszy na okoliczności) ciężko się na to powoływać. Odpowiedz Link Zgłoś
janusz2_ Re: To UPR jeszcze istnieje? 03.10.02, 15:27 bimi napisał: > Jedno z bogatszych miasteczek w Polsce, powiadasz? To ciekawe, że nie wybrano > ich na kolejną kedencję. Widać ludzie w Kamieniu Pomorskim niezbyt są > rozgarnięci... Nie tylko w Kamieniu Pomorskim, niestety. W kraju w jednych wyborach wybierają SLD, są niezadowoleni więc nastepnie wybierają AWS, znowu są niezadowoleni więc znowu wybierają SLD, po czym prawie od razu są ze swego wyboru niezadowoleni (obecne notowania rządu są, delikatnie mówiąc, nienajlepsze). Ciekawe, kogo "elektorat" wybierze w następnychn wyborach? Może "Samoobronę"? Przyznasz, że po takich wyborach oceniając "elektorat" mozna powiedziec, że w większości wyborcy są niezbyt rozgarnięci? Odpowiedz Link Zgłoś
bimi Re: To UPR jeszcze istnieje? 03.10.02, 15:33 janusz2_ napisał: > bimi napisał: > > > Jedno z bogatszych miasteczek w Polsce, powiadasz? To ciekawe, że nie > wybrano > > ich na kolejną kedencję. Widać ludzie w Kamieniu Pomorskim niezbyt są > > rozgarnięci... > > Nie tylko w Kamieniu Pomorskim, niestety. > W kraju w jednych wyborach wybierają SLD, są niezadowoleni więc nastepnie > wybierają AWS, znowu są niezadowoleni więc znowu wybierają SLD, po czym prawie > od razu są ze swego wyboru niezadowoleni (obecne notowania rządu są, > delikatnie mówiąc, nienajlepsze). > Ciekawe, kogo "elektorat" wybierze w następnychn wyborach? Może "Samoobronę"? > > Przyznasz, że po takich wyborach oceniając "elektorat" mozna powiedziec, że w > większości wyborcy są niezbyt rozgarnięci? Przyznam. Ale przyznasz też, że jeśli o UPR chodzi, to nie głosują na nich ani ci rozgarnięci, ani ci nierozgarnięci? Tzn. generalnie patrząc, bo oczywiście ten jeden procent zawsze jakoś uzbierają. Ale to pewnie dlatego, że jako jedyni opowiadają się za legalizacją dragów. Osobiście nie znam nikogo, kto by na nich głosował z innego powodu. Odpowiedz Link Zgłoś
janusz2_ Re: To UPR jeszcze istnieje? 03.10.02, 15:37 bimi napisał: > janusz2_ napisał: > > > > > Nie tylko w Kamieniu Pomorskim, niestety. > > W kraju w jednych wyborach wybierają SLD, są niezadowoleni więc nastepnie > > wybierają AWS, znowu są niezadowoleni więc znowu wybierają SLD, po czym > prawie > > od razu są ze swego wyboru niezadowoleni (obecne notowania rządu są, > > delikatnie mówiąc, nienajlepsze). > > Ciekawe, kogo "elektorat" wybierze w następnychn wyborach? Może "Samoobron > ę"? > > > > Przyznasz, że po takich wyborach oceniając "elektorat" mozna powiedziec, ż > e w > > większości wyborcy są niezbyt rozgarnięci? > > Przyznam. Ale przyznasz też, że jeśli o UPR chodzi, to nie głosują na nich ani > ci rozgarnięci, ani ci nierozgarnięci? > Tzn. generalnie patrząc, bo oczywiście ten jeden procent zawsze jakoś > uzbierają. Ale to pewnie dlatego, że jako jedyni opowiadają się za legalizacją > dragów. Osobiście nie znam nikogo, kto by na nich głosował z innego powodu. Chociażby ja. Za najbardziej konsekwentne reprezentowanie opcji wolnorynkowej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: luka Re: To bimi jeszcze istnieje? IP: *.k.mcnet.pl 03.10.02, 16:08 janusz2_ napisał: > Chociażby ja. > Za najbardziej konsekwentne reprezentowanie opcji wolnorynkowej. Ja też. No i co, towarzyszu bimi, obraz świata się Wam załamał? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Blong UPR to przeciez IP: *.zabkowska.sdi.tpnet.pl 03.10.02, 16:45 wielki sojusznik socjalistow. I jak tu mozna mowic o konsekwntnym reprezentowaniu opcji wolnorynkowej ? Odpowiedz Link Zgłoś
janusz2_ Re: UPR to przeciez 03.10.02, 16:54 Gość portalu: Blong napisał(a): > wielki sojusznik socjalistow. I jak tu mozna mowic o konsekwntnym > reprezentowaniu opcji wolnorynkowej ? > Byłbys łaskaw to rozszerzyć? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Blong Re: UPR to przeciez IP: *.zabkowska.sdi.tpnet.pl 03.10.02, 16:57 > > Byłbys łaskaw to rozszerzyć? > jak wasz Guru nazywa partie UWolopodobne? kto byl sojusznikiem UPR w ostatnich wyborach ? wystarczy ? Odpowiedz Link Zgłoś
janusz2_ Re: UPR to przeciez 03.10.02, 17:04 Gość portalu: Blong napisał(a): > > > > Byłbys łaskaw to rozszerzyć? > > > > jak wasz Guru nazywa partie UWolopodobne? Ja nie mam zadnego "guru". Osobiście uważam UW (po odłączeniu PO) za centrum. > kto byl sojusznikiem UPR w ostatnich wyborach ? > wystarczy ? PO. Dalej nie rozumiem jak udaje Ci się łączyć UPR z socjalistami. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Blong Re: UPR to przeciez IP: *.zabkowska.sdi.tpnet.pl 03.10.02, 17:08 janusz2_ napisał: > Ja nie mam zadnego "guru". > Osobiście uważam UW (po odłączeniu PO) za centrum. > PO. > Dalej nie rozumiem jak udaje Ci się łączyć UPR z socjalistami. To oznacza, ze nie znasz oficjalnej terminologii UPR - przeciez wszystko od republikanow w USA /szef lzyprawicowiec Bush/ przez prawie wszystkie inne partie swiata z wyjatkiem UPR to socjalisci. A co do UW i jej mutacji to organ partyjny sie juz o tych socjalistach wiele razy wypowiadal. Odpowiedz Link Zgłoś
janusz2_ Re: UPR to przeciez 03.10.02, 17:14 Gość portalu: Blong napisał(a): > > To oznacza, ze nie znasz oficjalnej terminologii UPR - przeciez wszystko od > republikanow w USA /szef lzyprawicowiec Bush/ przez prawie wszystkie inne > partie swiata z wyjatkiem UPR to socjalisci. Niesamowite?!! ) A mógłbyś mi podać źródło Twej "głębokiej" wiedzy o "oficjalnej terminologii" UPR? Bo na razie sądzę, że korzystasz z okazji, aby wypisywac głupoty o nielubianej partii. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Blong Re: UPR to przeciez IP: *.zabkowska.sdi.tpnet.pl 03.10.02, 17:16 janusz2_ napisał: NCz kazdy numer i Guru JKM przy tysiacu okazji. Ja za to nie moge, ze on takie bzdury wypisuje /najlepsze bylo ostatnio o 5% wzroscie w USA / Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Blong i na koniec IP: *.zabkowska.sdi.tpnet.pl 03.10.02, 17:18 prosze nie sugeruj, ze czarne jest biale i nazywaj zeczy prawdziwym /dla uprowca/ imieniem. A jesli nie znasz tej terminologi to raczej przed popieraniem sobie poczytaj Odpowiedz Link Zgłoś
janusz2_ Re: i na koniec 04.10.02, 10:29 Gość portalu: Blong napisał(a): > prosze nie sugeruj, ze czarne jest biale i nazywaj zeczy prawdziwym /dla > uprowca/ imieniem. A jesli nie znasz tej terminologi to raczej przed > popieraniem sobie poczytaj Odpiszę zgodnie z Twoim rozumowaniem: Blongu, czy ty nadal popierasz antysemickie SLD? Dziwisz się, że antysemicke? )) Wszak wicepremier Kołodko (powołany na to stanowisko przez SLD) w poprzedniej kadencji wsławił się powiedzeniem nt. Gazety Wyborczej - Gazeta koszerna (a nie zrobił tego bynajmniej przez sympatię do gazety). Wielu działaczy SLD zamieszanych było w czystki antyżydowskie w 1968r. - jak zapewne pamiętasz, niedawno było o tym dosyć głośno, jednak prezydent "murem staną" za swoimi współpracownikami zamieszanymi w tamte paskudne wydarzenia. Wyniki badań nt. antysemityzmu, wskazują na znaczny odsetek antysemitów wśród sympatyków SLD. (linków Ci nie podam, możesz sobie sam poszukać - zapewniam, że jak będziesz chciał, to znajdziesz ) Jednym z bardziej znanych działaczy PZPR (obecnie SLD), "którzy mają na koncie" antysemickie wypowiedzi jest Abin Siwak (możesz sobie odszukać na forum wątek o Albinie Siwaku, tam znajdują się odpowiednie cytaty) Odpowiedz Link Zgłoś
bimi Kto to jest antysemita? 04.10.02, 10:46 Znowu wracamy do tematu, ale skoro sam zacząłęś... Czy jak ktoś powie na Wyborczą "koszerna", to oznacza to, Twoim zdaniem, że jest antysemitą? Zdajesz sobie sprawę z tego, że gdyby stosować takie kryterium, to większkość Polaków okaże się antysemitami? Nie dziwiło by więc, że tak wielu antysemitów głosowało na SLD - wszak większość Polaków głosuje na SLD. Po drugie; co UPR ma do takich antysemitów? Czyżby miała żydowskie korzenie? No cóż... nie jest chyba tejemnicą, że nikt dziś nie walczy bardziej o powrót dzikiego kapitalizmu niż Żydzi... W każdym bądź razie nie wiedziałem, że UPR również wykorzystuje termin "antysemityzm" do prowadzenia polityki. Coraz więcej ciekawostek się o nich dowiaduję... Odpowiedz Link Zgłoś
janusz2_ Ciesze się 04.10.02, 11:00 bimi napisał: > Znowu wracamy do tematu, ale skoro sam zacząłęś... > > Czy jak ktoś powie na Wyborczą "koszerna", to oznacza to, Twoim zdaniem, że > jest antysemitą? > Zdajesz sobie sprawę z tego, że gdyby stosować takie kryterium, to większkość > Polaków okaże się antysemitami? Nie dziwiło by więc, że tak wielu antysemitów > głosowało na SLD - wszak większość Polaków głosuje na SLD. > > Po drugie; co UPR ma do takich antysemitów? Czyżby miała żydowskie korzenie? No > > cóż... nie jest chyba tejemnicą, że nikt dziś nie walczy bardziej o powrót > dzikiego kapitalizmu niż Żydzi... > > W każdym bądź razie nie wiedziałem, że UPR również wykorzystuje > termin "antysemityzm" do prowadzenia polityki. Coraz więcej ciekawostek się o > nich dowiaduję... Cieszę się, że krytykujesz tą wypowiedź. Jak napisałem na wstępie do niej - jest to wypowiedź w stylu Blonga. Krytykujesz więc sposób myślenia Blonga, który i mnie wydaje się absurdalny. Mam jednak do Ciebie jedno pytanie: Napisałeś: "W każdym bądź razie nie wiedziałem, że UPR również wykorzystuje termin "antysemityzm" do prowadzenia polityki. Coraz więcej ciekawostek się o nich dowiaduję..." Ciekaw jestem, czy po prostu nie rozrózniasz podmiotów i na podstawie mojej wypowiedzi, sympatyka UPR, piszesz, że "...UPR (...) wykorzystuje termin "antysemityzm" (...)" czy masz faktycznie jakieś informacje na ten temat? Odpowiedz Link Zgłoś
janusz2_ Ciesze się 04.10.02, 11:00 bimi napisał: > Znowu wracamy do tematu, ale skoro sam zacząłęś... > > Czy jak ktoś powie na Wyborczą "koszerna", to oznacza to, Twoim zdaniem, że > jest antysemitą? > Zdajesz sobie sprawę z tego, że gdyby stosować takie kryterium, to większkość > Polaków okaże się antysemitami? Nie dziwiło by więc, że tak wielu antysemitów > głosowało na SLD - wszak większość Polaków głosuje na SLD. > > Po drugie; co UPR ma do takich antysemitów? Czyżby miała żydowskie korzenie? No > > cóż... nie jest chyba tejemnicą, że nikt dziś nie walczy bardziej o powrót > dzikiego kapitalizmu niż Żydzi... > > W każdym bądź razie nie wiedziałem, że UPR również wykorzystuje > termin "antysemityzm" do prowadzenia polityki. Coraz więcej ciekawostek się o > nich dowiaduję... Cieszę się, że krytykujesz tą wypowiedź. Jak napisałem na wstępie do niej - jest to wypowiedź w stylu Blonga. Krytykujesz więc sposób myślenia Blonga, który i mnie wydaje się absurdalny. Mam jednak do Ciebie jedno pytanie: Napisałeś: "W każdym bądź razie nie wiedziałem, że UPR również wykorzystuje termin "antysemityzm" do prowadzenia polityki. Coraz więcej ciekawostek się o nich dowiaduję..." Ciekaw jestem, czy po prostu nie rozrózniasz podmiotów i na podstawie mojej wypowiedzi, sympatyka UPR, piszesz, że "...UPR (...) wykorzystuje termin "antysemityzm" (...)" czy masz faktycznie jakieś informacje na ten temat? Odpowiedz Link Zgłoś
bimi Re: Ciesze się 04.10.02, 11:10 janusz2_ napisał: > Ciekaw jestem, czy po prostu nie rozrózniasz podmiotów i na podstawie mojej > wypowiedzi, sympatyka UPR, piszesz, że "...UPR (...) wykorzystuje > termin "antysemityzm" (...)" czy masz faktycznie jakieś informacje na ten > temat? Nie odwracaj kota ogonem. Z jednej strony mówisz jakie to UPR nie jest spoko, bo nie głosują na nich "antysemici" (których wymienasz nawet po nazwisku), z drugiej zaś podkreślasz, że to wcale nie jest opinia UPR, lecz Twoja osobista. Moje (jedyne) informacje n.t. wykorzystywania terminu "antysmietyzm" przez UPR pochodzą od jej symaptyków. Nie mam podstaw, aby nie uważać Cię za sympatyka UPR. A czy sympatyk, to coś zupełnie innego niż członek partii? Moim zdaniem różnica jest niewielka - sympatycy zazwyczaj reprezentują poglądy samej partii. I nie sądzę, aby Twoja osoba była jakimś wyjątkiem. Właściwie, to zważywszy na to, jaki jesteś zachwycony UPRem, myślę, że w niemalże 100% odzwierciedlasz ich punkt widzenia. Odpowiedz Link Zgłoś
janusz2_ Re: Ciesze się 04.10.02, 11:19 bimi napisał: > janusz2_ napisał: > > > Ciekaw jestem, czy po prostu nie rozrózniasz podmiotów i na podstawie moje > j > > wypowiedzi, sympatyka UPR, piszesz, że "...UPR (...) wykorzystuje > > termin "antysemityzm" (...)" czy masz faktycznie jakieś informacje na ten > > temat? > > Nie odwracaj kota ogonem. Z jednej strony mówisz jakie to UPR nie jest spoko, > bo nie głosują na nich "antysemici" (których wymienasz nawet po nazwisku), z > drugiej zaś podkreślasz, że to wcale nie jest opinia UPR, lecz Twoja > osobista. Niczego takiego nie mówiłem. jeżeli twierdzisz inaczej, przytocz moją wypowiedź do kórej się odnosisz i możemy dyskutować. Inaczej uznam, że jesteś po prostu kłamcą. Odpowiedz Link Zgłoś
bimi Re: Ciesze się 04.10.02, 11:30 janusz2_ napisał: > > Nie odwracaj kota ogonem. Z jednej strony mówisz jakie to UPR nie jest spoko > > bo nie głosują na nich "antysemici" (których wymienasz nawet po nazwisku), > > z drugiej zaś podkreślasz, że to wcale nie jest opinia UPR, lecz Twoja > > osobista. > > > Niczego takiego nie mówiłem. > jeżeli twierdzisz inaczej, przytocz moją wypowiedź do kórej się odnosisz i > możemy dyskutować. > Inaczej uznam, że jesteś po prostu kłamcą. Twoja wypowiedź jest tutaj: www2.gazeta.pl/forum/794674,30353,794652.html?f=13&w=3155146&a=3165749 Sam sobie ją przytocz i zastanwów się, czym ona była jeśli nie wyzywaniem elektoratu SLD i samego SLD od "antysemitów"? A po co miał byś wykazywać, że SLDowcy to antysemici, jeśli nie po to, aby równoczesnie pokazać, że UPRowcy antysemitami nie są? Oczywiście, możesz nazwać mnie kłamcą, ale myślę, że nic już nie cofnie tego, co chciałeś wyrazić swoim postem. Moim zdaniem jedyne co możesz teraz zrobić to przeprosić i powiedzieć że się wygłupiłeś... Odpowiedz Link Zgłoś
janusz2_ Re: Nie jesteś kłamcą Bimi 04.10.02, 11:37 Oto wypowiedź do której link dał Bimi: "Odpiszę zgodnie z Twoim rozumowaniem: Blongu, czy ty nadal popierasz antysemickie SLD? Dziwisz się, że antysemicke? )) Wszak wicepremier Kołodko (powołany na to stanowisko przez SLD) w poprzedniej kadencji wsławił się powiedzeniem nt. Gazety Wyborczej - Gazeta koszerna (a nie zrobił tego bynajmniej przez sympatię do gazety). Wielu działaczy SLD zamieszanych było w czystki antyżydowskie w 1968r. - jak zapewne pamiętasz, niedawno było o tym dosyć głośno, jednak prezydent "murem staną" za swoimi współpracownikami zamieszanymi w tamte paskudne wydarzenia. Wyniki badań nt. antysemityzmu, wskazują na znaczny odsetek antysemitów wśród sympatyków SLD. (linków Ci nie podam, możesz sobie sam poszukać - zapewniam, że jak będziesz chciał, to znajdziesz ) Jednym z bardziej znanych działaczy PZPR (obecnie SLD), "którzy mają na koncie" antysemickie wypowiedzi jest Abin Siwak (możesz sobie odszukać na forum wątek o Albinie Siwaku, tam znajdują się odpowiednie cytaty)" I wnioski Bimiego z tego postu: "Sam sobie ją przytocz i zastanwów się, czym ona była jeśli nie wyzywaniem elektoratu SLD i samego SLD od "antysemitów"? A po co miał byś wykazywać, że SLDowcy to antysemici, jeśli nie po to, aby równoczesnie pokazać, że UPRowcy antysemitami nie są? Oczywiście, możesz nazwać mnie kłamcą, ale myślę, że nic już nie cofnie tego, co chciałeś wyrazić swoim postem. Moim zdaniem jedyne co możesz teraz zrobić to przeprosić i powiedzieć że się wygłupiłeś... " Wobec powyższego muszę stwierdzić z Bimi, że nie jesteś kłamca. Jesteś idiotą. Odpowiedz Link Zgłoś
janusz2_ Re: UPR to przeciez 04.10.02, 10:16 Gość portalu: Blong napisał(a): > janusz2_ napisał: > > NCz kazdy numer i Guru JKM przy tysiacu okazji. > Ja za to nie moge, ze on takie bzdury wypisuje /najlepsze bylo ostatnio o 5% > > wzroscie w USA / Otóz musze Ciebie Blongu zmartwić - oficjale to są dokumenty programowe UPR itd. "Najwyższy Czas" jest pismem konserwatywno-liberalnym, którego wydawcą jest Janusz Korwin-Mikke, ale nie jest "oficjalnym pismem" UPR. Jest to zapewne dla lewicowca rzecz kompletnie niezrozumiała, ale w "Najwyższym Czasie" toczą sie częst polemiki pomiędzy publikującymi tam autorami, często uczestnikiem polemik jest JKM, dyskutujący krytycznie nt. jakiegoś opublikowanego artykułu. Często krytyce poddawane są publikacje Janusza Korwin-Mikkego. Ja wiem, że dla lewicowca, przyzwyczajonego do "czystości linii" swoich gazet, na straży której stoi cenzura (wewnętrzna, partyjna w redakcjach) bądź "za dawnych dobrych czasów" ogólnopaństwowa (ta z Mysiej). Współczując Ci więc takich ograniczeń, serdecznie pozdrawiam Janusz Odpowiedz Link Zgłoś
janusz2_ Zdanie mi "się" ucięło 04.10.02, 10:43 Miało być: Ja wiem, że dla lewicowca, przyzwyczajonego do "czystości linii" swoich gazet, na straży której stoi cenzura (wewnętrzna, partyjna w redakcjach) bądź "za dawnych dobrych czasów" ogólnopaństwowa (ta z Mysiej), taka sytuacja jest niezrozumiała (a może i przerażająca). Współczując Ci więc takich ograniczeń, serdecznie pozdrawiam Janusz Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Blong Re: UPR to przeciez 2 w 1 IP: *.zabkowska.sdi.tpnet.pl 04.10.02, 15:03 janusz2_ napisał: Odpiszę zgodnie z Twoim rozumowaniem: Blongu, czy ty nadal popierasz antysemickie SLD? czy ja Ci gdzies wymawiam, ze popierasz UPR? Dziwisz się, że antysemicke? )) Wszak wicepremier Kołodko (powołany na to stanowisko przez SLD) w poprzedniej kadencji wsławił się powiedzeniem nt. Gazety Wyborczej - Gazeta koszerna (a nie zrobił tego bynajmniej przez sympatię do gazety). Jest pewna roznica miedzy jedna wypowiedzia a nieustannym gloszeniem czegos. Aha i wyjasnij mi gdzie w nazwani Koszernej Koszerna jest ten straszny antysemityzm ???? Jesli jest, to ja tez jestem antysemita. Przyklad zupelnie pomylony Wielu działaczy SLD zamieszanych było w czystki antyżydowskie w 1968r. - jak zapewne pamiętasz, niedawno było o tym dosyć głośno, jednak prezydent "murem staną" za swoimi współpracownikami zamieszanymi w tamte paskudne wydarzenia. I wniosek ? Niestety znow pudlo, bo przywolujesz jednorazowa sprawe z przed x lat a nie nieustanne gloszenie czegos. Wyniki badań nt. antysemityzmu, wskazują na znaczny odsetek antysemitów wśród sympatyków SLD. (linków Ci nie podam, możesz sobie sam poszukać - zapewniam, że jak będziesz chciał, to znajdziesz ) Alez zgadza sie, miedzy zwolennikami kazdej partii w pl sa antysemici. Tyle ze nie glosi to szef i nie glosi to caly czas. Czyli znow pudlo. Jednym z bardziej znanych działaczy PZPR (obecnie SLD), "którzy mają na koncie" antysemickie wypowiedzi jest Abin Siwak (możesz sobie odszukać na forum wątek o Albinie Siwaku, tam znajdują się odpowiednie cytaty) Albin Siwak jest prezesem SLD ? Pudlo again. Moze UPR ma prezesa co ma zupelnie inne poglady niz cala partia ? UPR sobie wybiera na szefa kogos kto caly czas glosi cos sprzecznego z ideami partii ???? To juz nie smieszne ale zalosne. > Otóz musze Ciebie Blongu zmartwić - oficjale to są dokumenty programowe UPR > itd. "Najwyższy Czas" jest pismem konserwatywno-liberalnym, którego wydawcą > jest Janusz Korwin-Mikke, ale nie jest "oficjalnym pismem" UPR. A JKM i jego poglady sa zupelnie odciete od UPR jesli dobrze rozumiem Twoja linie obrony Naprawde, dziwna partia - moze dla jakiegos bolszewika tez w UPR bedzie miejsce ? > Jest to zapewne dla lewicowca rzecz kompletnie niezrozumiała, ale > w "Najwyższym Czasie" toczą sie częst polemiki pomiędzy publikującymi tam > autorami, często uczestnikiem polemik jest JKM, dyskutujący krytycznie nt. > jakiegoś opublikowanego artykułu. Często krytyce poddawane są publikacje > Janusza Korwin-Mikkego. > > Ja wiem, że dla lewicowca, przyzwyczajonego do "czystości linii" swoich gazet, pokaz mi ta czysta linie Trybuny ? A moze nie czytales nigdy, ale sie wypowiadasz ? > na straży której stoi cenzura (wewnętrzna, partyjna w redakcjach) tjaaa, naprawde nie czytales w ostatnich latach Trybuny > bądź "za > dawnych dobrych czasów" ogólnopaństwowa (ta z Mysiej)), taka sytuacja jest niezrozumiała (a może i przerażająca). Przerazajaca jest Twoja niewiedza na temat pism lewicowych I tak na marginesie - sadzac na podstawie Twoich wypowiedzi, ze JKM jako szef partii ma zupelnie inne poglady niz partia - ostatnie 4 lata polska rzadzila centro prawica /AWS to napewno tez centrum czy prawica bo taki Plazynski & comp. przeciez nie moze byc socjalista/? A co to za plotka o porozumieniu programowym z /oczywiscie prawica czy centrum/ LPR ? > Współczując Ci więc takich ograniczeń, serdecznie pozdrawiam Wspolczujac Ci kibicowania partii gdzie glowa ma zupelnie inne poglady niz cialo a jedna noga idzie do przodu a druga do tylu Tez serdecznie pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
janusz2_ Re: UPR to przeciez 2 w 1 04.10.02, 16:24 Blongu, mylisz publikacje w "Najwyższym Czasie" z oficjalnymi dokumentami UPR. Wypowiedzi JKM na różne tematy próbujesz podciągac pod oficjalne stanowisko partii. Zapewniam Cię, że jeżeli JKM stwierdzi, że najsmaczniejsza jest zupa pomidorowa, to nie jest to oficjalne stanowisko UPR. Może tak jest u Was w SLD i stąd Twój mylny pogląd. Cieszę się z "konstruktywnej krytyki" mojego poprzedniego posta. Starałem się tam wysunąc idiotyczne zarzuty wobec SLD zgodnie z metodą stosowaną przez Ciebie wobec UPR. Jak widać udało mi się to )) O programowym porozumieniu wyborczym, zawartym w kilku okręgach pomiędzy UPR a LPR sądzę (jest to moje prywatne zdanie, a nie oficjalne stanowisko UPR ) ), że doszukiwać się ewentualnych wspólnych punktów między UPR a LPR można w: - sprzeciwie wobec przyłączenia Polski do UE - odoływaniu się do tradycyjnych wartości przy tworzeniu porządku społecznego. A jak tam sie miewa sojusz SLD-PSL? ) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Blong Re: UPR to przeciez 2 w 1 IP: *.zabkowska.sdi.tpnet.pl 04.10.02, 16:35 janusz2_ napisał: > Blongu, > mylisz publikacje w "Najwyższym Czasie" z oficjalnymi dokumentami UPR. > Wypowiedzi JKM na różne tematy próbujesz podciągac pod oficjalne stanowisko > partii. Zapewniam Cię, że jeżeli JKM stwierdzi, że najsmaczniejsza jest zupa > pomidorowa, to nie jest to oficjalne stanowisko UPR. Mowimy o czyms innym. Czy szef UPR ma zupelnie inne poglady niz jego partia ? Bowiem publikuje je regularnie juz od kilku lat. > Może tak jest u Was w SLD i stąd Twój mylny pogląd. Nie jestem w SLD a moje poparcie dla tej partii jest spowodowane brakiem polskiego Blaira. > Cieszę się z "konstruktywnej krytyki" mojego poprzedniego posta. Starałem się > tam wysunąc idiotyczne zarzuty wobec SLD zgodnie z metodą stosowaną przez > Ciebie wobec UPR. Jak widać udało mi się to )) przykro mi ale nie uznaje, bowiem zamiast rozbicia mojej argumentacji wykonstruowales cos co nie bylo / pomimo ze tak twierdzisz / do niej podobne. > O programowym porozumieniu wyborczym, zawartym w kilku okręgach pomiędzy UPR a > LPR sądzę (jest to moje prywatne zdanie, a nie oficjalne stanowisko UPR ) ), > że doszukiwać się ewentualnych wspólnych punktów między UPR a LPR można w: > - sprzeciwie wobec przyłączenia Polski do UE > - odoływaniu się do tradycyjnych wartości przy tworzeniu porządku społecznego. a ten straszny socjalizm? No i wielki sojusznik postawsiarz /centrowiec czy prawicowiec/? > A jak tam sie miewa sojusz SLD-PSL? ) a chyba dobrze, SLD tez nie deklaruje takiego wstretu do ludowcow jak deklarowali uprowcy do roznych socjalistow /w tym uwoloawuesopodobnych partii / Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Konrad A ja ?! A ja !?! ;) IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 03.10.02, 21:17 Gość portalu: luka napisał(a): > janusz2_ napisał: > > > Chociażby ja. > > Za najbardziej konsekwentne reprezentowanie opcji wolnorynkowej. > > Ja też. > No i co, towarzyszu bimi, obraz świata się Wam załamał? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Janusz Re: To UPR jeszcze istnieje? IP: *.szczecin.sdi.tpnet.pl 03.10.02, 20:10 piotr33k2 napisał: > niema się z czego śmiać ,przynajmniej to nie są aferzyści i złodzieje jak > sld ,psl i aws ,a tam gdzie sprawowali władze np.w kamieniu pomorskim rządzili > bardzo dobrze i za ich kadencji było to jedno z bogatszych miasteczek w polsce! ============== A mógłbyś przykłady tego bogactwa podać? Ciekawym. Kilka razy tam bywałem i nic nie rzuciło mi sie na oczy To jak tacy dobrzy byli, to pewnie wciąż ich wybieraja. Rządzą tam jeszcze? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Konrad A socjaliści jeszcze istnieją ? Szkoda. IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 03.10.02, 21:15 bimi napisał: > Przegrywają chyba wszelkie możliwe wybory. I właśnie dlatego w Polsce jest tak źle. Bieda, wyzysk, bezrobocie... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Balzer Re: UPR LISTA NR 7 /nt IP: *.szczecin.cvx.ppp.tpnet.pl 03.10.02, 21:26 Gdyby ich program był bardziej możliwy do wykonania, to mieliby szanse. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: siedem prosze wyłaczyć ten wątek /nt IP: *.tgory.pik-net.pl 04.10.02, 10:57 5040 Odpowiedz Link Zgłoś
bykk Re: do Siódemki:) 04.10.02, 11:06 Wiatj Siódemka. Nie ma tak dobrze,zachwaliłeś nr.7,to teraz nie krzycz). Wszystko w archiwum jest,nie da się tego już ukryć! pozdrawiam Cię hej! Ps. do Janusza z nr.2 Masz rację,jednak aby zrozumieli niektórzy pewne sprawy,musi wiele wody we Wiśle upłynąć,niestety. pozdrawiam Cię Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Janusz Re: do Siódemki:) IP: *.szczecin.sdi.tpnet.pl 04.10.02, 12:26 bykk napisał: > Wiatj Siódemka. > Nie ma tak dobrze,zachwaliłeś nr.7,to teraz nie krzycz). > Wszystko w archiwum jest,nie da się tego już ukryć! > pozdrawiam Cię > hej! > Ps. do Janusza z nr.2 > Masz rację,jednak aby zrozumieli niektórzy pewne sprawy,musi wiele > wody we Wiśle upłynąć,niestety. > pozdrawiam Cię ============ A jeszcze więcej w Odrze)) Pozdrowienia Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: AndrzejG Jestem wolnego stanu (politycznego) IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 04.10.02, 13:41 No zobacz , a podobno losowanie było bez kantów. Siódemko , maczałeś tam paluszki? Ten UPR ciągle taki tajemniczy, rozumiem idee i nacisk na samodzielność i zaradność każdego z osobna. Jednak jak do tej pory nikt nie przedstawił jasnego scenariusza wprowadzenia w życie tych idei. Chodzi mi o skuteczne działanie , bez rozruchów społecznych, i tyle tylko wiem ,że miałoby to się odbyć za jednym pociągnięciem. Wytłumaczcie mi, może dam się skusić i zagłosuje na UPR. Miałem zamiar głosować na PiS, ale co tam , niedługo znów będą jakieś wybory. Andrzej Odpowiedz Link Zgłoś
pulbek Porozumienie czysto programowe 04.10.02, 13:54 Na stronie UPR czytam: "Z Liga Polskich Rodzin zawarlismy porozumienie [wyborcze] czysto programowe". Mam pytanie: czy to porozumienie gdzies spisano? Czy mozna sie z nim zapoznac? Na czym ono polega i na czym polega jego czysta programowosc? Pulbek. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: AndrzejG Re: Porozumienie czysto programowe IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 04.10.02, 14:23 pulbek napisał: > Na stronie UPR czytam: > > "Z Liga Polskich Rodzin zawarlismy porozumienie > [wyborcze] czysto programowe". > > Mam pytanie: czy to porozumienie gdzies spisano? Czy > mozna sie z nim zapoznac? Na czym ono polega i na czym > polega jego czysta programowosc? > > Pulbek. Jeżeli to prawda , to ciekaw jestem jak pogodzili te fragmenty programów? UPR: Działalność gospodarcza winna być prowadzona w oparciu o prywatna własność środków produkcji - osób fizycznych lub ich związków. LPR: 2. Chcemy upowszechnić własność wśród obywateli polskich. Uznajemy zasadę rozsądnego ograniczenia roli państwa w gospodarce. Jednocześnie jesteśmy przeciwni prywatyzacji sektorów strategicznie ważnych dla Państwa, takich jak: energetyka wielkiej mocy i sieci energetyczne wysokiego napięcia, główne magistrale gazowe i telekomunikacyjne, kopalnie, lasy, główne zakłady przemysłu zbrojeniowego, infrastruktura transportowa (autostrady, koleje), strategiczne źródła wody pitnej, drogi wodne, główne porty morskie. Czy UPR jest przeciw prywatyzacji sytategicznych sektorów w gospodarce? Andrzej Odpowiedz Link Zgłoś