Dodaj do ulubionych

Uwaga, uwaga - o forum !

11.11.05, 20:48
Dostalam zielone swiatlo na napisanie duzego textu, to nieglupiego
wysokonakladowego czasopisma o forum Gazety Wyborczej.
Tak jak chce, albo zle albo dobrzesmile

Co robimy ?

wink
Obserwuj wątek
    • abstrakt2003 MAX 11.11.05, 20:50
      ŹLE!!!!!
      PS
      Zwłaszcza o aesolandzie i jego mieszkańcach!
    • wikul Re: Uwaga, uwaga - o forum ! 11.11.05, 21:00
      marianna.rokita napisała:

> Dostalam zielone swiatlo na napisanie duzego textu, to nieglupiego
      > wysokonakladowego czasopisma o forum Gazety Wyborczej.
      > Tak jak chce, albo zle albo dobrzesmile
      >
      > Co robimy ?
      >
      > wink

Napisz obiektywnie co złe i co dobre. Jeżeli masz kłopoty z napisniem coś
      dobrego to skromnie podpowiadam że jedną z najwiekszych zalet jest układ,
      przejrzystość i łatwość zamieszczania tekstów i czytania. Zaglądałem na wiele
      forum i nigdzie nie znalazłem takiego przystępnego układu graficznego.
      Malkontenci mogą napisać że było lepiej. Rzeczywiscie, ale na szczęście psujom
      nie udało sie wszystkiego popsuć. Popsuli dosyć skutecznie wyszukiwarkę ale
      może to nieudolnym naprawiaczom na jakiś czas wystarczy.
      Pzdr.
      • marianna.rokita Re: Uwaga, uwaga - o forum ! 11.11.05, 21:05
        wikul napisał:

> marianna.rokita napisała:
        >
        > > Dostalam zielone swiatlo na napisanie duzego textu, to nieglupiego
        > > wysokonakladowego czasopisma o forum Gazety Wyborczej.
        > > Tak jak chce, albo zle albo dobrzesmile
        > >
        > > Co robimy ?
        > >
        > > wink
        >
        >
        > Napisz obiektywnie co złe i co dobre. Jeżeli masz kłopoty z napisniem coś
        > dobrego to skromnie podpowiadam że jedną z najwiekszych zalet jest układ,
        > przejrzystość i łatwość zamieszczania tekstów i czytania. Zaglądałem na wiele
        > forum i nigdzie nie znalazłem takiego przystępnego układu graficznego.
        > Malkontenci mogą napisać że było lepiej. Rzeczywiscie, ale na szczęście
        psujom
        > nie udało sie wszystkiego popsuć. Popsuli dosyć skutecznie wyszukiwarkę ale
        > może to nieudolnym naprawiaczom na jakiś czas wystarczy.
        > Pzdr.

Spoko Wikul.Jeszcze nie zapomnialam jak sie pisze textwinkAle jestem ciekawa, czy
        wedlug Was sondazowo powinno byc dobrze,czy zle napisane o Adminach i Aesach?
        Psze uzasadnijcie. Przyda mi sie kazda sugestia.

Dlaczego uwazasz ze wyszukiwarka jest popsuta?
        A co sadzisz o np. "wybiorczosci wycinania postow" ? Lub o wywalaniu
        prewencyjnym ?
        • wikul Re: Uwaga, uwaga - o forum ! 11.11.05, 22:07

>Spoko Wikul.Jeszcze nie zapomnialam jak sie pisze textwinkAle jestem ciekawa, czy
          > wedlug Was sondazowo powinno byc dobrze,czy zle napisane o Adminach i Aesach?
          > Psze uzasadnijcie. Przyda mi sie kazda sugestia.
          >
          > Dlaczego uwazasz ze wyszukiwarka jest popsuta?
          > A co sadzisz o np. "wybiorczosci wycinania postow" ? Lub o wywalaniu
          > prewencyjnym ?

Ani przez chwilę nie wątpiłem w twoje możliwości. Wskazałem tylko co jest, moim
          zdaniem, największą zaletą tego forum. U adminów a zwłaszcza u aesów denerwuje
          mnie brak obiektywizmu i kolesiostwo. No a z tym sie wiążą szeroko rozumiana
          wybiórczość.
          Nie korzystasz z wyszukiwarki ? Dawniej wszystko mozna było znaleźć, teraz
          niewiele. Głupi podział na lata i inne wynalazki popsuły bardzo dobra kiedyś
          wyszukiwarkę.
        • dr.szfajcner Re: Uwaga, uwaga - o forum ! 13.11.05, 20:02

(...)
          > A co sadzisz o np. "wybiorczosci wycinania postow" ? Lub o wywalaniu
          > prewencyjnym ?

Adminow bym nie wrzucal do jednogo wora:

forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=645&w=31904880
          A tak wogole, sadze ze byloby ciekawe zbadac na ile
          p. Rapaczynska i Michnik panuja nad swoim imperium smile
          ( I czy wogole kiedykolwiek panowali )

pozdrawiam
          dr.szfajcner
    • alkor_9 Re: Uwaga, uwaga - o forum ! 11.11.05, 22:31

• europitek Re: Uwaga, uwaga - o forum ! 11.11.05, 23:18
      W zasadzie to jestem takim "niedzielnym gosciem", poniewaz nieczesto angazuje
      sie w forumowe batalie. Lubie te przepychanki i wzajemne zlosliwosci, gdyz nic
      nie jest tak nudne jak wzajemne potakiwanie. Czesto odnosze tez wrazenie, ze
      okazywana napastliwosc ma charakter rytualny i bez niej tance godowe wielu
      sympatyzujacych ze soba "wrogow" bylyby nijakie.
      O cenzurze jestem zlego zdania, bo psuje atmosfere swoim przewrazliwieniem.
    • antysemitnik To zajebiscie :-) 12.11.05, 01:32
      Tylko dlaczego nazywasz Jidisze Wort wysokonakladowym czasopismem? I z jakiej
      racji nieglupim? Nieglupie to ono bylo przed czystka, jaka tam urzadzil maz
      Goldy - teraz to tylko nic nie warte goovno smile
      • marianna.rokita Re: To zajebiscie :-) 12.11.05, 09:58
        To nie jest Dos Jidisze.
        Na powiedzenie, co jak i gdzie, przyjdzie czassmile
    • sz0k I nie zapomnij napisać o: 12.11.05, 10:29
      zoologicznym antysemityzmie tu panującym, jak również nietolerancji, ksenofobii
      i katolskiej zaściankowości.
      No i o tych wszystkich radośnie klikających na kosz jak coś przypadkiem nie
      jest napisane po ich myśli.
      A no i oczywiście o gestapo wypierdzielającym wszystko co nie jest zgodne z
      wytycznymi polit-poprawnego Salonu.
    • andrze_n nie zapomnij przejrzec "forum o moderacji" 12.11.05, 10:49
      czyli:
      forum.gazeta.pl/forum/71,1.html?f=654
      • marianna.rokita informacja 12.11.05, 11:29
        do tego textu przygotowywalam sie pare mcy. Gromadzilam, kopiowalam, print
        screenowalam posty.
        A nawet... udalo mi sie przeczytac forum dla aesow. Tam sa
        dopiero "kwiatuszki".Bywalcy mojego zamknietego forum, "Z piekla rodem"
        widzieli kilka kwiatkow do czasu gdy nie dostalam ultimatum.Albo kasujesz tego
        posta, albo wywalamy Ci Twoje forum.Skasowalam posta, ale ... wink
        Moja korespondencja z abuse jest dosc obszerna.Powolam sie na niektore
        fragmenty.Pytalam prawnikow gazety, do ktorej pisze, i moge to zrobic spokojnie.
        Walczylam osobiscie o zmiane kilku "NADaesow",wykorzystujacych swoje funkcje do
        rozmaitych dzialan, ale nie udalo sie. Nie dotarlo.Dowiedzialam sie,ze wylano
        jedna aeske za niewinnosc, bo podejrzewano ja,ze udostepnila mi nicka albo cos
        wyniosla.A dowodow na to brak,poza tym,ze sie z nia przyjaznie. Rozumiem, ze
        kazdy moj znajomy Admin, czy Aes zostanie wylany ?
        A moze niedlugo szef Tebe wyleje wspolszefa Jabbura,bo stwierdzi radosnie,ze to
        moze Jabbur ?Albo wyleje admnow zawodowych z powodu podejrzen? Czyli Tobrze,
        Emmemzetke? A moze to Kropka? A moze Eela?
        Szybkie czyszczenie forum przez administracje nic nie pomoze,bo kopiowalismy
        przez kilka mcy. Śmy - napisalam - bo zrobilo to kilka osob.
        Oczywiscie sa chlubne wyjatki wsrod aesow i adminow.Tez o tym musze napisac, by
        byc sprawiedliwa.Oczywiscie, sadze,ze jak padna ich nicki publicznie beda mieli
        przechlapane u Tebego,(zal mi ludzi),a jesli Agora sie nie obudzi, a sadze, ze
        prysznic bedzie niezly....
        Bo szykuje wlasnie zestaw pytan do Tebego i jego pracodawcy.
        Na aesach zobaczylam cos obrzydliwego.Nasze nawet aquanetowe obdadywanie ludzi
        jest niczym w porownaniu do tego co sie tam dzialo, do czasu gdy poslalam kopie
        pol forum dla aesow na abusebig_grinDDDD ( Pokazywalam Ci Abstrakcie )
        Wtedy wydano odgorny zakaz mowienia o "użyszkodnikach personalnie".Dokladnie
        jakis tydzien temu.

Tymczasem posty antysemickie,antyarabskie, rasistowskie se wisza w najlepsze.

A Agora nic nie zrobi,zeby text sie nie ukazal.Moga se zalozyc embargo na
        Marianne- Pauline,wywalac mi posty, ale..w nosie to mam. Akurat negocjacje z
        tym wydawca nic nie pomoga.

• jaceq Re: informacja 12.11.05, 14:36

> ...print screenowalam posty.

A po jaką cholerę, wolno zapytać? Tyle roboty, tyle harddysku i jeszcze się na
          wiele nie przyda, bo się nie da potem wkleić jako tekst. Forum GWola całkiem
          dobrze się Teleportuje [Pro], mimo braku rozszerzenia (w adresie jest skrypt)
          zapisuje Teleport jako html.

To tak na marginesie, bo chciałem o tym: kiedyś, kiedyś na pewnym forum na
          Pierwszego Kwietnia napisałem posta, w którym zapraszałem współforumowiczów na
          wieczór autorski i promocję książki, jaką o tymże forum i forumowiczach (na
          podst. 2-letniej tam obecności) rzekomo napisałem. Traktując rzecz wybitnie
          primaaprilisowo (datę zaproszenia wyznaczyłem na 31 kwietnia, by mniej
          rozgarniętym nieco ułatwić identyfikację), sądziłem, że wątek spadnie po 2, 3
          dniach góra. Anim się spodziewał, JAKI kij i w JAKIE mrowisko wsadzę, na lata
          całe. Sądzę (na podstawie niektórych reakcji), że możesz mieć podobnie, dlatego
          życzę powodzenia i wytrwałości w rozplątywaniu aesowskich (i nie tylko) intryg
          i intryżek, bo pomysł jest ciekawy.
      • haszszachmat Wikul!______W jakim środowisku się ona wychowała? 12.11.05, 11:42
        Gratuluję Wikulowi towarzystwa!
        Fani Tuska i PO nie mogli sobie życzyć
        lepszego symbolu rzetelnego dziennikarstwa.

Nie przeszkadza Ci jej nagminne mylenie użycia otworu gebowego i innymi
        otworami ciała podczas publicznych funkcji społecznych w szerzeniu postępu
        informacyjnego.......?

Jej "branzlowanie" i nieprzystojne ohydne wulgaryzmy be zkrzty sensu i humoru?

Polacy zostali zalani i będą jak wizdę zalewani- zamiast rzetelnej analizy
        społeczno-politycznej - obleśną "komparastyką polityczną", zahaczającą o
        fizjologię wydalania.

I stąd to zamówieni i ten żałosny nabór!

Każdy lapsus, potknięcie nagłośnia jako skandal i upadek!

Z igły zrobią widły i dzidy!

Każda konieczność naprawy państwa przedstawiona będzie jako bolszewizm,
        centralizm, fiskalizm, faszyzm, moheryzm, lepperyzm...

Każde upomnienie się o interes Polski jako antyunijność, łamanie umów
        mdznarodowych, praw rynkowych, człowieka, chęć rozwalenia porządku unijnego,
        rasizm, odwet, zemsta, ksenofobia itp.

Różowe i czerwone media wychowały przez 16 lat nie jedną
        "Marianne Rokitkę" co nie cofnie się przed chamstwem, grubiaństwem,
        obleśnością, brakiem szacunku i rozpasanymi wulgaryzmami!

Jak z taką zdiewką możesz dyskutować?

A co z ripostami na mój "bełkot"?

• tadeusz_kosciuszko Re: Wikul!______W jakim środowisku się ona wychow 12.11.05, 11:53
          bujaj sie stad palancie esbecki!
          • haszszachmat Oto odpowiedź dla Wikula! Oto Marianna Rokita! 12.11.05, 12:04
            tadeusz_kosciuszko napisał:

> bujaj sie stad palancie esbecki!
            • centre.gravity Re: Oto odpowiedź dla Wikula! Oto Marianna Rokita 12.11.05, 12:11
              moher, ciebie juz zupelnie nie da sie czytac. lecz sie. albo nie - pogadaj
              sobie ze swoimi pacynami, bo nikt rozsadny juz z toba nie dyskutuje.
              • hasz0 Ociężałość się zwiększyła w IV RP? 12.11.05, 12:13
                forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=13&w=31629417&a=31700611
                • kazio_pulaski Re: Ociężałość się zwiększyła w IV RP? 12.11.05, 12:21
                  czas na ciebie,zapisz sie do jakiego osrodka dla mentalnie niesprawnych starcow!
                  • hasz0 Re: Ociężałość się zwiększyła w IV RP? 12.11.05, 12:45
                    Wiem wiem!

- Wolisz pomyje o branzlowaniu Marianny Rokity
                    pod jej pacynami - hańbiącymi najwięksych bohaterów
                    Stanów Zjednoczonych i Polski!

Jeśli jesteś - jak sugeruje Twa idolka - mentalnie niesprawnym młodzieńcem;
                    nie rozumiejącym tekstów o nabrzmiałych od 16 lat sprawach
                    - których prwadziwe przyczyny sięgają 300 lat to rozumiem Twą frustrację
                    i chęć poniżania starszych, mądrych, kulturalnych i doświadczonych!

Zrób sobie taki eskperyment; - przechował te polemiki do czasu, aż będziesz miał
                    61 lat, jeśli oczywiście dożyjesz i będziesz taki sprawny jak teraz!
                    - nie jak ja - bo kudy Ci do Hasza! ...i oceń wtedy jaki to byłeś mądry,
                    tolerancyjny, kylturalny i swiatowy.

I jeszcze policz ile polemik wygrałeś na argumenty albo
                    chociażby tylko na osmieszenie...wiesz jakie najbardziej?

Mentalne!

Wyszabrował za oddanie znaczka Solidarności gazetę całej opozycji dla wąskiej
                    grupy komandosów z marca 68.

Wyrolował po 1989 nie tylko studentów strajkujących w jego obronie w 1968.
                    Wyrolował wspólnie z uwolską grupą doradców i bezradnym tupeciarskim, żałosnym
                    Bolkiem robotników, profesorów, sprzątaczki i damy, słowem większośc narodu,
                    udawaną, koncesjonowana przez komunistów nibyopozycją. Tą tamą dla prawdy,
                    która umożliwiła największe oszustwo dziejowe 1000-lecia historii Polski było
                    nazywanie prawdy - pomyjami.
                    A pomyje - prawdą. Stąd wycinanie Giwi i Twe słowa.

A przyczyna prosta. Więzy krwi, przyjaźni, wyznawanych metod.
                    Bronił na łamach Humera i brata Stefana Michnika. A Kwasniewski Supruniokowi
                    przyznawał najwyższe polskie odznaczenia. Przekłamywał historię lat 80 i 90-ych
                    jak jego matka Helena Michnik zakłamywała historię stalinowska w
                    podrecznikach, Cenzurował dekomunizacje i lustrację jak jego komisaryczny
                    ojciec cenzor Trybunu Ludu.

Nazwij te słowa wyjaśnienia prawdy znów - pomyjami.
                    Skrzywdzonych i niezmanipulowanych chamami i antysemitami wyładowującymi
                    frustrację.

Piszesz, że wyjawił aferę Rywina.
                    I nie pamiętam, czy nie chce pamiętać, że to właśnie Michnik - ujawniając taśmy
                    Rywina - zapoczątkował czyszczenie tego bagna, w którym Polska ugrzęzła?
                    A ja pytam kto przez obrone grubej kreski w GW dopuścił do stworzenia
                    mafii politycznej. Gospodarki nie wolnej a polityczno-mafijnej?

Mafii esbeckiej. Mafii SLDowskiej. Teraz próbuje przerzucić winę w obliczu
                    tragedii narodowej. Czy jesteś jak ci dorobieni i ślepi na los innych i na to
                    co się dzieje
                    z narodem? 23 mln poniżej minimum socjalnego. 4,7 mln głodnych. Szpitale
                    plajtują zamiast mafijnych spółek, żerujących na szpitalach!!!!

I kto miał skorzystać z tego jednego słowa wstawionego w ustawę: "i
                    czasopisma" ?Tylko Rywin posadę prezesa Polsatu?
                    Przeciez umożliwiała kupno Polsatu przez czasopismo GW.
                    Więc dlaczego czekał pół roku? Na spełnienie obietnicy? Jakiej?

A ile afer w 15 lat zatuszował Maleszkami, Lizutami, Warszawskimi ?

Piszesz do mnie, kogoś kto protestował i pisał do rządów i gazet 5 lat temu
                    żądając od polskich służb interwencji prawnej na te dziś spóźnione żale i
                    wnioski:

" Jak widać, jest to skuteczne - w końcu w rezolucji
                    Parlamentu Europejskiego znalazł się przymiotnik "niemiecki". Na oszczercze
                    publikacje prasowe należy reagować wytaczaniem procesów z żądaniem rujnujących
                    odszkodowań."

A ja Ci powiem, że to metoda zdrajców - jak w 1968 jak 1981 jak w 1989
                    tak w 2005 - podszywają się pod patriotów Ci, którzy zwalczali mnie jeszcze
                    wczoraj i podszywają się nieszczerze pod moje słowa.
                    Czy to nie Ty pod innym nickiem nie szydziłeś z mego patriotyzmu nazywając go
                    nazizmem? Ksenofobem i ciemnogrodem bojącym się Europy?
                    Sam napisałeś
                    > "Opcja pomyjowa nie ujawnia żadnej prawdy. Pomyje są zawsze narzędziem
                    > kłamców i oszczerców. I nie chodzi tu o strach, tylko o obrzydzenie.
                    > A dla Polaków z pewnością lepsza od pomyj jest zwykła, czysta woda."

Więc sprawdź w Archiwum, kto z nas cały czas mówi to co dziś się już
                    potwierdziło, a kto lał pomyje o których nie wolno wspomnieć ani napisać!
        • piq zacytuję Chrystusa Pana, Haszu:... 12.11.05, 12:42
          "kto jest bez grzechu, niech pierwszy rzuci kamieniem".

Mam nadzieję, że to jest wystarczający autorytet.

Ty tym kamieniem właśnie rzuciłeś. Mam nadzieję, że jesteś bez grzechu i że nie
          popełniłeś pisząc w ten sposób o pannie Mariannie grzechu przeciwko Duchowi
          Świętemu, albowiem udzieliłeś sobie absolutorium na bezgrzeszność nie
          pozostawiając już marginesu Opatrzności. Za to samo strącono Lucyfera do
          piekła. A napisano w Piśmie: "nikt nie jest doskonały, jeno Pan". Jeśli nie
          jesteś doskonały, to licz wyłącznie na amnestię u samego Boga, bo jak
          napisano: "wszystkie grzechy będą odpuszczone, za wyjątkiem tych przeciwko
          Duchowi Świętemu".

O Marii z Magdali czytasz teraz w Ewangelii i jest to świetlana postać w
          tradycji chrześcijańskiej. To, co powuyżej napisałeś o kobiecie jest:
          1. grzeszne i bezbożne
          2. sprzeczne z polską i ludzką tradycją szacunku dla kobiety-źródła życia.

Wydaje mi się, że dobrze by było, żebyś przeprosił. Jest mi osobiście przykro,
          że coś takiego przeczytałem w twoim wykonaniu, bo zawsze miałem cię za
          człowieka, który wie, jak się należy zachować.
          • marianna.rokita Re: zacytuję Chrystusa Pana, Haszu:... 12.11.05, 12:54
            Piqu - zodnie z Biblia nie mozna nikogo nazywac bezboznikiem.
            Dobrze,ze napisales,ze jego czyn jest bezbozny. Bo czyn moze byc ale nie
            czlowiek. Kazdy czlowiek nosi w sobie Boga.
            Pamietasz, gdzie to jest, to o bezboznikach?
            wink
            • hasz0 Nie bluźnij zdziewko więcej modlę się za Ciebie./n 12.11.05, 13:06
          • hasz0 __________Twa idolka obraża a Ty grzmisz na Hasza? 12.11.05, 12:57
            "branzluj się, spadaj dziadu, stary ubeku, mentalnie..." itd
            nie wahała się pisać na zmianę
            - Marianan Rokita
            - Klops
            a gdy napisałem o patronie i apostole Sw. Tadeuszu
            od razu poczestowała mnie pacyna
            - kościuszko
            na to ja, ze jeszcze Marianna Rokito obraziła
            - Pułaskiego to też to uczyniła...
            tak samo rozumiesz III RP jak pisanie i wybór nicjka Marianny Rokity?

PO CZYM CENZURUJE I BANUJE WATKI by Cię oszukać!
            Ciebie może...- mnie NIE!
            Ten post tez zniknie jak 100 innych postów!

piq napisał:

> "kto jest bez grzechu, niech pierwszy rzuci kamieniem".

forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=13&w=31237634&a=31854988
            > Wydaje mi się, że dobrze by było, żebyś przeprosił. Jest mi osobiście
            przykro,
            > że coś takiego przeczytałem w twoim wykonaniu, bo zawsze miałem cię za
            > człowieka, który wie, jak się należy zachować.
            • hasz0 Tacy dziennikarze piszą o rządzie IV RP szkodząc 12.11.05, 13:05
              Polsce podsuwają zachodnim kolegom absurdy dawno juz wysmiane i wyświechtane TU
              w kraju!

Ostatnio podsuneli info, że Kaczory są przeciw prywatyzacji, przeciw
              hipermarketom, realizują populizm nacjonalistyczny....
              pomimo 4 ministrów z PO:
              gospodarczych, zagranicznych, unijnych i zdrowia
              i ani JEDNEGO z Samoobrony!

Ja mam przepraszać jakąś osóbkę zainteresowaną eutanazją starców
              dyskusja o fizjologii seksu i kulturze salonowego chlewika?

Gdzie Wy do cholery byliście gdy MNIE OBRAŻANO ?
              Delikatni UNII la(i)teralnie?

• piq To co - cenzury chcesz? Pogięło cię? 12.11.05, 13:15
                A poza wszystkim:
                staram się, Haszu - ułomnie - nie nazywać kobiet dziwkami i nie recenzować ich
                moralności. Mogę jednej lub drugiej najwyżej powiedzieć, że jest moim zdaniem
                głupia, i tylko w tej sferze wolno mi jest zająć stanowisko krytyczne. Tak mnie
                nauczyła moja babcia. I to jest zachowanie rycerskie. Bo nigdy nie jako facet
                nie zrozumiesz, jakimi pobudkami może się kierować niewiasta, i co ją w życiu
                spotkało.

Nie wystarcza mieć rodowodu udowodnionego na 5000 lat wstecz oraz herbu i
                książki o swoim rodzie, by pretendować do miana człeka rycerskiego. Myślałem,
                że skorzystasz z mojego napomnienia. Bo jak napisano w Piśmie, "jeśli widzisz,
                że brat twój źle postępuje, idź i napomnij go".
                • hasz0 Re: To co - cenzury chcesz? Pogięło cię? 12.11.05, 13:24
                  Pogięło! Też się uczysz szybko!
                  One chcą być nazywane kobietami choć 150 lat temu
                  to była dzisiejsza dziewka co zamieniła semantykę...itd.

Ja napisałem "zdziewka" - semantycznie oznacza to coś mdz

"kobietą", "dziewką" i "zdziwkiem"

jak widzisz Centaralna Młoda Ociężąłość Matrycowana
                  Forum nierzymskim i Agorą niegrecką
                  nie jest w stanie docenić starczej NIEociężaości -

- "ogięło"oznacza "dokładnie" czynność z efektem:- "zakręcony"?
            • piq nie jestem idolatrą - inaczej niż ty, Haszu /nt 12.11.05, 13:05
              • hasz0 idolatrą - inaczej niż ty, Haszu ??? czy może mnie 12.11.05, 13:09
                obrażasz? to masz przegwizdane...:----)
                Cytat z postu PiQa do #-a!

Co to jest ta idolatra?

Zakochałeś się w..?
                • hasz0 Wszystkie pacyny odsłoniłem a Ta Twoja idolka 12.11.05, 13:17
                  nie wytrzymała i nawet nie była zainteresowana kamuflowaniem!

Odezwij się!

Udajesz, ze nie czytałeś jej inwetyw, które mnie nie obrażają jak wiesz
                  bo traktuje je jak przejście przez czyściec III RP
                  do IV!
                  Muszą jęczeć, kwiczeć, skamlać, złorzeczyć i obrażać!
                  To jest dowód, że III RP to Sodoma i Gomora XXI w dla Polski!
                  Mnie to cieszy!
                  Świnia kwiczy i tarza się w ciemnym chlewiku - nawet gdy otworzysz jej futkę
                  tak jak ja na czystą oświetloną słonecznym (księzycowym) światłem - pachnacą
                  łąkę!
                  pamiętasz, ze Michnik w Autralii na spotkaniu z rabinami, obiecał zwieść
                  Polaków jak barany z soczystej łąki do cuchnacego chlewika?
                  Pisała o tym cała prasa polonijna - mam ci poszukać?
                • gen.ciaston tow.hasz, zabraniam wam kontaktu z prasa 12.11.05, 13:17
                  w biurze przepustek odbierzecie skierowanie na leczenie.
                • piq Idolatria - cześć boska oddawana idolom,... 12.11.05, 13:21
                  ...z greckiego "eidolon" - podobizna; inaczej - bałwochwalstwo; obecnie
                  potocznie: osoba której jest się bezkrytycznym fanem (patrz "fan").

smile
                  więc nic tu z obrażania Hasza, tylko Słownik Wyrazów Obcych. A dlatego w
                  odróżnieniu od ciebie, że twój entuzjazm dla braci Kaczyńskich przesłania ci
                  wredne czyny, których się dopuścili (powtórzę: jak radzisz sobie intelektualnie
                  i moralnie z sytuacją, gdy na wicemarszałka Sejmu wybiera się rosyjskiego
                  agenta i bandytę, byłego pzprowca, a w głosowaniu na mniej ważne stanowisko
                  wicemarszałka senatu upieprza się patriotę, antykomunistę i uczciwego
                  człowieka? Nie odpowiedziałeś mi na to pytanie i na wynikające z niego: to tak
                  ma wyglądać rewolucja moralna?).
                  • hasz0 ____Odpisywalem AG a Wikul podsunął mi argumenty! 12.11.05, 13:30
                    Bardzo drogo płaciłby PO za... brak IV RP!
                    I bardzo tanio kupił SamoO za IV RP!

Mi dodatkowo pasuje że LPR będzie pilnowała spraw polskich w UE!
                    A SO lustracji majatkowej w 95% prywatyzacji.

Skutecznośc to to, co PO....nieprawdaż ekonomisto?
                    SKUTECZNOŚĆ!

A PO zgubiła Pycha Oportunistów!
                    I bardzo dobrze robi SALON atakując SO SO i RM!
                    MI to pasuje!
                    • hasz0 Zastosuj receptę dla MarRok do Leppera przeproś Go 12.11.05, 13:33
                      daj mu szansę!
                      On widzi swoje błedy!
                      Może nie powtórzy - ale ma prawo mieć nadzieję na ostatnią szansę poprawy!

W końcu nie nakradł! Nie batożył z niskich, bandyckich pobudek a w obronie ludu.
                      Sadzono Go za to, że nazwał 1-go Lenia III RP ...leniem!

Wyjm Ziobro z AdamaM i stwórz Andrzeja L.
                      • hasz0 Każda Nowa RP daję szansę TYM, którzy chcą 12.11.05, 13:35
                        poprawy!

PO i SLD nie chce!
                        • hasz0 Ja daję szansę Mariannie Rokicie popraw się zdziew 12.11.05, 13:35
                          • hasz0 Też jesteś jak PO i SLD niereformowalna widzę -> 12.11.05, 13:36
                            forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=13&w=31237634&a=31854988
                            • hasz0 Re: Też jesteś jak PO i SLD niereformowalna widzę 12.11.05, 13:37
                              napisała tu zajebiście i skasował manipulantka!
                              Ona nie jest PiQu zwukłą dziewczyną
                              ona kształyuje OPINIĘ!
                              • gen.ciaston qrwa mac zamknijcie gebe, hasz ! odmaszerowac! 12.11.05, 13:39
                              • abstrakt2003 hasz0 12.11.05, 13:40
                                CO CI SIĘ STAŁO?????????????
                      • piq nie jestem zwolennikiem równości płci,... 12.11.05, 13:51
                        ...w związku z czym sprzeciwiam się nazywaniu kobiet dziwkami (no, mam dobrą
                        wolę i przyjmuję twoje tłumaczenie, że to kalambur, a nie literówka).

Natomiast waszego koalicjanta będę nazywał konsekwentnie rosyjskim
                        agentem,złodziejem i bandytą. I dam mu w mordę, kiedy tylko będę miał okazję.

Czy nie nakradł? A poszukaj sobie Haszu doniesień o transakcjach z ubiegłej
                        kadencji z Agencją Nieruchomości Rolnych i wykupieniu państwowej ziemi za
                        bezcen. To jest to samo, co ty nazywasz "złodziejską prywatyzacją".

Dziwię się, że poniżenie i pobicie niewinnego człowieka - urzędnika państwowego
                        nazywasz działaniem nie z niskich pobudek, a w obronie ludu. Widać stosujesz
                        inne miary etyczne dla "swoich", a inne dla innych. Jak komunistyczni
                        rewolucjoniści październikowi.

Czy w związku z tym waszą rewolucję moralną, która zaczęła się w październiku,
                        mogę nazywać Rewolucją Październikową?

Nadal nie odpowiedziałeś na moje dwa proste pytania. Pamiętam, że darzyłeś
                        Niesiołowskiego szacunkiem. To co z tym jest? Brak odpowiedzi z braku
                        argumentów? Tylko nie pisz mi dziesięciu postów o PO czy sld. To jest prosta
                        kwestia moralna. Jak rewolucja.
                        • marianna.rokita Re: nie jestem zwolennikiem równości płci,... 12.11.05, 13:57
                          piq napisał:

> ...w związku z czym sprzeciwiam się nazywaniu kobiet dziwkami (no, mam dobrą
                          > wolę i przyjmuję twoje tłumaczenie, że to kalambur, a nie literówka).
                          >
                          > Natomiast waszego koalicjanta będę nazywał konsekwentnie rosyjskim
                          > agentem,złodziejem i bandytą. I dam mu w mordę, kiedy tylko będę miał okazję.
                          >
                          > Czy nie nakradł? A poszukaj sobie Haszu doniesień o transakcjach z ubiegłej
                          > kadencji z Agencją Nieruchomości Rolnych i wykupieniu państwowej ziemi za
                          > bezcen. To jest to samo, co ty nazywasz "złodziejską prywatyzacją".
                          >
                          > Dziwię się, że poniżenie i pobicie niewinnego człowieka - urzędnika państwowego
                          >
                          > nazywasz działaniem nie z niskich pobudek, a w obronie ludu. Widać stosujesz
                          > inne miary etyczne dla "swoich", a inne dla innych. Jak komunistyczni
                          > rewolucjoniści październikowi.
                          >
                          > Czy w związku z tym waszą rewolucję moralną, która zaczęła się w październiku,
                          > mogę nazywać Rewolucją Październikową?
                          >
                          > Nadal nie odpowiedziałeś na moje dwa proste pytania. Pamiętam, że darzyłeś
                          > Niesiołowskiego szacunkiem. To co z tym jest? Brak odpowiedzi z braku
                          > argumentów? Tylko nie pisz mi dziesięciu postów o PO czy sld. To jest prosta
                          > kwestia moralna. Jak rewolucja.

Amen piqu. Amen! Jest dokladnie tak jak mowisz.
                          A pomysl teraz o koledze Giertychu....
                        • andrzejg Niesiołowski to raz, a Komorowski to dwa 12.11.05, 14:21
                          piq napisał:

> Nadal nie odpowiedziałeś na moje dwa proste pytania. Pamiętam, że darzyłeś
                          > Niesiołowskiego szacunkiem. To co z tym jest? Brak odpowiedzi z braku
                          > argumentów? Tylko nie pisz mi dziesięciu postów o PO czy sld. To jest prosta
                          > kwestia moralna. Jak rewolucja.

Komorowski, który nawet siedział z miesiąc za manifesty za PRL...
                          a kto go wsadził?

Rewolucja moralna pierwszej klasy.

Ja rozumiem potrzebę sędziego dyspozycyjnego,który to swoje grzechy chce odkupić,
                          a ponadto który jest dobrym fachowcem

A.

A.
                    • andrzejg Prawie nic mi nie odpowiedziałeś 12.11.05, 14:13
                      O przepraszam.Nie podpieraj się rozmową ze mną
                      Zadaje Ci problematyczne pytania , a Ty sie migasz z odpowiedzią

A.
                    • wikul Re: ____Odpisywalem AG a Wikul podsunął mi argume 12.11.05, 22:55
                      hasz0 napisał:

> Bardzo drogo płaciłby PO za... brak IV RP!
                      > I bardzo tanio kupił SamoO za IV RP!
                      >
                      > Mi dodatkowo pasuje że LPR będzie pilnowała spraw polskich w UE!
                      > A SO lustracji majatkowej w 95% prywatyzacji.
                      >
                      > Skutecznośc to to, co PO....nieprawdaż ekonomisto?
                      > SKUTECZNOŚĆ!
                      >
                      > A PO zgubiła Pycha Oportunistów!
                      > I bardzo dobrze robi SALON atakując SO SO i RM!
                      > MI to pasuje!

Nie chce mi się dyskutować z twoimi chorymi urojeniami, ale jesteś pewien
                      że wiesz co to znaczy oportunizm ? Bo uzywasz go w znaczeniu przeciwnym do
                      zamierzonego, tzn.że gdyby PO bliski był oportunizm to dawno by zawiązała
                      koalicję z PiS-em.
                      P.S. Nie zaczyna się zdania od "mi". Jeżeli juz koniecznie chcesz zacząć od
                      siebie to należy napisać "mnie".
        • wikul Re: Wikul!______W jakim środowisku się ona wychow 12.11.05, 21:26
          Jesteś pewny że zwracasz sie pod właściwy adres ? Nie jestem na tym forum
          niczyim adwokatem ani oskarżycielem posiłkowym. Wielokrotni byłem krytyczny
          wobec m.r., więc twoje kolejne naiwne spekulacje są śmieszne. Jeszcze
          śmieszniejsze są twoje pretensje do jakiejś partii o to ze ktoś, kto sie tobie
          nie podoba, z nimi sympatyzuje. Przypomina mi to zabawną sytuację kiedy Urban
          oświadczył że z obrzydzeniem ale zagłosuje na Tuska, co twoi ideowi przyjaciele
          uznali za poparcie polityczne. Najwyższy czas żebyś przyjął do wiadomości że to
          nie ogon macha psem a odwrotnie.
          • marianna.rokita Wikul 12.11.05, 21:42
            Wikulu - wazne.Odbierz maila.Za 10 min.
            wink
    • donpedro2005 Marianna, czyli na pohybel GW i ku chwale AS 12.11.05, 18:45
      Czytam i czytam i zastanawiam się, kto jeszcze ma - oprócz mnie - takie
      wrażenie, graniczące z pewnoscią, że Szanowna Marianna "smaży" tekścik dla,
      któregoś z pism wydawnictwa Axel Springer.

Od dawna wiadomo, że AS jakby mógł to by utopił GW w łyżce wody.
      Teraz ma okazję, żeby dokopać GW "kuchennymi drzwiami" czyli "hurra na forum!"
      I, biorąc pod uwagę znajomość tematu przez Mariannę, może byc naprawdę gorąco.

Ciekawe czy Marianna i jej cykl artykułów dla AS'a to owa "tajna broń" AS'a, o
      której mówi się tu i ówdzie w kontekście portalu GW.

Już się doczekać nie mogę jak bardzo się zagotuje.
      A admini na gw już mogą szykować ceulę jeśli się dobrze nie sprawią w tej
      sytuacji. Nie zazdroszę im zresztą.

Jak zakneblują Mariannę to podniesie się larrum i smród na cały kraj, jak nie
      zakneblują to pewnie też. Hihihihi... ale będzie jazda smile
    • 123i321 AS uruchamia prase burdelowa w Pl 12.11.05, 20:36
      i MR stanie na jej czele. To ma byc konkurencja dla Hustlera.
      • marianna.rokita Re: AS uruchamia prase burdelowa w Pl 12.11.05, 21:45
        123i321 napisał:

> i MR stanie na jej czele. To ma byc konkurencja dla Hustlera.

Mam skomentowac ?
        • sas15 I co napiszesz? Podaj najogólniej:) 12.11.05, 21:57
          • sas15 Re: I co napiszesz? Podaj najogólniej:) 12.11.05, 22:00
            ???
          • marianna.rokita Re: I co napiszesz? Podaj najogólniej:) 12.11.05, 22:01
            Tobie? Sas Tobie mile slowo. Mimo,ze mi sie absolutnie nie podobal Twoj post o
            Tusku. Wiesz?
            sad((((((((((((((((((((((
            • sas15 Ale to był dobry post.Może nieco przerysowany 12.11.05, 22:11
              ale prawdziwy.Mnie ciągle zastanawia dlaczego tak inteligentna dziewczyna trzyma
              z takimi baniakami.
              • marianna.rokita Re: Ale to był dobry post.Może nieco przerysowany 12.11.05, 22:14
                Dziewczyna Marianna R. z nikim nie trzyma.Jakbys napisal ze ojciec Kaczora to
                gestapo, postapilabym i napisala tak samo.
                • sas15 No to był ten dziadek Tuska w werchmahcie czy nie- 12.11.05, 22:18
                  bo zaczynam mgliście nie rozumieć.no bo jeśli był to o czym mowa?
                  • marianna.rokita Re: No to był ten dziadek Tuska w werchmahcie czy 12.11.05, 22:21
                    Pisales,ze dziadek Kaczek to jakis wredny Hitlerjugend, czy jakos tak ?
                    Czy co w koncu?
                    Bo ja tez nie wiem o co Ci chodzi.
                    • sas15 Kaczor do dla mnie Donad 12.11.05, 22:27
                      Prawdziwy skrzeczący nieudacznik,chory pustelnik z oczami furiata.Ale mam dla
                      Ciebie coś ładnego-tak od siebie/bo Cię lubię bardzo/...
                      ivizlab.sfu.ca/arya/Space/Aurora.jpg
                      • marianna.rokita Re: Kaczor do dla mnie Donad 12.11.05, 22:31
                        Nie otwiera mi sie Aurorasmile
                        • abstrakt2003 Do roboty kobieto! :D 12.11.05, 22:43

• z_ochoty Re: Zalety muru!!!! 13.11.05, 06:42
                            Slusznie, na murze mozna napisac wszystko! Na przyklad:

republika.pl/fani_marianny/agencja.jpg
                            • abstrakt2003 Bardzo dobre :D 13.11.05, 09:37

• sas15 A to-zobacz 12.11.05, 22:45
                          www.radom.pl/airshow/filmy/airfilm.wmv
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka