Dodaj do ulubionych

dzisiaj nie dzień na mądre watki

IP: *.icpnet.pl / *.icpnet.pl 14.10.02, 16:29
napiszę więc jedynie, ze poszedlem do sklepów kupić koszulę, a tam sama moda
dla gejow. Jakies elastyczne gowna z z dlugimi kolnierzami (lata 70-te), w
barwie blekitno rózowej; wszystkie za krotkie (zeby dupska nie zaslanialy w
razie czego?). Tragedia co te firmy szyją!!
Obserwuj wątek
    • maretina Re: dzisiaj nie dzień na mądre watki 14.10.02, 16:32
      ja mam problem z kupieniem butow, bo wszystkie szyte po kowbojsku: czubek w
      szpic i fredzle przy kostcesad a feeeeeeeeesad
      pozdrawiam i rozumiemsmile
      • Gość: AdamM no widzisz! IP: *.icpnet.pl / *.icpnet.pl 14.10.02, 16:38

> ja mam problem z kupieniem butow, bo wszystkie szyte po kowbojsku: czubek w
        > szpic i fredzle przy kostcesad a feeeeeeeeesad
        > pozdrawiam i rozumiemsmile

Sluchaj, rozumiem cie bardziej niz myslisz. Jestem przerazony jak widze babki w
        butach o dlugosci dwukrotnie wiekszej niz ich stopa!!!! Jakis horror! Mi sie
        podobaja takie zwykle niskie buty damskie na takim obcasie ku przodowi
        (czółenka?). Takie się nosi chyba jako element stroku do pracy w bankach
        (kiedys widzialem jak pelno Anglic takie nosilo w Londynie /lata 80-te koniec/ -
        to bylo na dworcu Paddington, ktory remontowalismy chodzac w uswinionych
        ciuchach (Walijczycy, Polacy, Irlandczycy) a te laski obok takie wystrojone i
        pachnące. Ale to byl kontrastsmile)))

• eliot Re: dzisiaj nie dzień na mądre watki 14.10.02, 16:40
      Gość portalu: AdamM napisał(a):

> napiszę więc jedynie, ze poszedlem do sklepów kupić koszulę, a tam sama moda
      > dla gejow. Jakies elastyczne gowna z z dlugimi kolnierzami (lata 70-te), w
      > barwie blekitno rózowej; wszystkie za krotkie (zeby dupska nie zaslanialy w
      > razie czego?). Tragedia co te firmy szyją!!

Gdzies Ty, kurcze, polazl ???????????????
      • Gość: AdamM qrcze same jakieś pokrecone nazwy sklepow IP: *.icpnet.pl / *.icpnet.pl 14.10.02, 16:45
        (nie zartuje), ale takze te znane - Big Star, Lee, etc. Mowie Ci kaszana jakiej
        swiat nie widzial. Nie zdziwilbym sie, gdyby te ciuchy lezaly w koszach z
        darami dla domow dziecka, etc (z calym szacunkiem dla DDziecka). Wszystko za
        male. Materialy jak sciereczki kuchenne albo te wielorazowe do nosa. Pewnie
        jakas chinszcyznasad(((((
    • Gość: ... Re: dzisiaj nie dzień na mądre watki IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 14.10.02, 17:35
      Spróbuj znaleźć koszule powyżej 194 cm. Nie ma! (prawie nie ma , czasami coś
      się znajdzie ale kołnierzyk minimum 46) Jak masz bracie więcej wzrostu to masz
      kłopot, podwijaj rękawy. A jak już coś znajdziesz to własnie: różowe oliwkowe
      lub białe z koniecznie czarnymi guzikami.

• Gość: AdamM no ja mam 190 cm IP: *.icpnet.pl / *.icpnet.pl 14.10.02, 17:44
        i rzadko w ktorej koszuli moge sie schylic zeby mi ze spodni nie wylazla. Reke
        do gory jak podniose to juz brzuch na wierzchu. Qrcze, normalna kaszana! W
        Wolczance przyzwoite koszule zaczynaja sie od 120 PLN. Sporo, a przeciez to nie
        sa materialy jak w USA że i 10 lat mozna chodzic. Wejdz do Levisa - posikac sie
        mozna, co oni tam sprzedają! Normalny gejo-land!! Zresztą - w koncu sa z San
        Francisco. Pewnie wsrod projektantow nie ma ani jednego hetero! sad((((
        • Gość: ... Re: no ja mam 190 cm IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 14.10.02, 19:26
          no ja mam kłopotu 10 cm więcej, koszule wychodzą mi 10 cm wcześniej. Więc nosze
          sweterki które doprowadzają mi szefa do frustracji.
          A fakt że najprzyzwoitsze rozmiary koszul są w wólczance. Nie tylko rozmiary
          • Gość: kapral Re: no ja mam 190 cm IP: *.acn.waw.pl 14.10.02, 19:36
            Gość portalu: ... napisał(a):

> no ja mam kłopotu 10 cm więcej, koszule wychodzą mi 10 cm wcześniej. Więc nosze

Ostatnio udalo mi się znaleźć koszule XXL w nowym Auchanie na Górczewskiej; gruba bawełna przypominająca gabardynę, długie; kupiłem od razu dwie, teraz żałuję, że nie cztery albo i pięć. Nie szukałem XXXLek, bo jednak ciut na mnie za duże, ale warto spróbować.

Co do reszty zgadzam się absolutnie; moda dla pedałów udających kowbojów.

I: gdzie jest indygo tamtych lat?...

=
    • karlin Pepegi i dżynsy 14.10.02, 17:50
      Mam to samo z butami, HeHe!, sportowymi. Gdzieś chyba od początku lat 90-tych
      sklepy zalała fala "modeli" w kształcie zdesperowanego gluta, co było jak
      sądzę, odbiciem wkładu amerykańskich murzynów w sztukę tupania. Albo tak się
      projektantom wydawało. Bo jak sobie teraz przypominam, M. Jordan na swój
      jubileusz założył stare "adidaski" (te najfajniejsze, z paskami) z 1984 r.
      Chyba nie przypadkiem. Tego, co w tej chwili leży w sklepach, po prostu nie
      mogę bez obrzydzenia wciągnąć na nogę.
      Wspominaliście o kolorach. A niech mi ktoś powie, gdzie ja mogę kupić normalne,
      dżinsowe spodnie w kolorze indygo (uwielbiałem, uwielbiam i będę uwielbiał) ?
      To ten niepowtarzalny błękit, dzięki któremu dżins podbił świat. Zamiast tego
      półki uginają się od wybrudzonych szmat, które maja chyba dyskretnie
      przypominać o tym, że nic nie jest wieczne. Ale w tych sprawach to ja zaglądam
      do kościoła.
      • Gość: AdamM niedlugo buty sportowe IP: *.icpnet.pl / *.icpnet.pl 14.10.02, 18:05
        będą świecić, coś się będzie w nich nakręcać, coś będzie grało a wielkośc będa
        mialy jak stopa "podolskiego zlodzieja" (od Podola). Nie wiem co za topory
        intelektualne siedza w tych pracowniach projektanckich. A jaki wybor
        materialow: guma; "bistor" i wszelkie elastyczne paskudztwo.
    • karlin Normalność górą ? 14.10.02, 18:16
      Juz mi się przypomniało, gdzie ostatnio widziałem takie męskie buty, które
      chciałbym nosić, taką koszulę i kurtkę, które bym chętnie założył. Przy czym
      chodzi mi tu wyłącznie o ich krój i kolorystykę. W sklepie
      firmowym "Bossa", "Kleina" czy innego Ars Amandiego. Serio ! Wygląda więc na
      to, że normalność jest w cenie. Nie wiem tylko, czy się cieszyć, czy płakać.
      Koszulka za 500 zł...
    • Gość: AndrzejG prorok czy cós?/nt IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 14.10.02, 19:17
    • Gość: AdamM makro - zajrzyjcie czasem IP: *.icpnet.pl / *.icpnet.pl 14.10.02, 19:50
      naprawde polecam - nie jeden raz znalazlem tam sensowne rzeczy, np. ostatnio
      mieli takie odjazdowe koszule z Wolczanki w niebieskim kolorze z czegos takiego
      grubego, takie jak sie nosi czesto w UK i na Zachodzie z guzikami przy
      kolnierzach; seria nazywa sie "Oxford" (za ok. 90 PLN) ale znowu ten wzrost -
      puscili tylko modele 176/182 cm (niby XXL ale co z tego jak wylaza ze spodni).
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka