Dodaj do ulubionych

Rydzykowe manipulacje

IP: *.ibspan.waw.pl 02.10.01, 18:06
Weekendowa (29-30.09.2001) "GW" zamieściła wywiad z prof. Chrzanowskim "Pstry koń ojca
Rydzyka". Wywiad ten został ostro skrytykowany przez prof. Kaweckiego. Jego tekst emitowano na
falach RM od 29.09.2001 kilkakrotnie i wydrukowano w "Naszym Dzienniku" 2.10.2001. W tekście tym
czytamy: "(...) prof. Chrzanowski zastosował chwyt (...) demagogiczny. Stwierdził (...) 'uważam, że jeśli
ktoś ma odrobinę inteligencji, musi zrozumieć, że dla Polski nie ma innej drogi' ".
Otóż NAPRAWDĘ prof . Chrzanowski powiedział: "Nikt nie zastanawiał się nad edukacją
społeczeństwa. UWAŻANO, że jeśli ktoś ma choć odrobine inteligencji, musi zrozumieć, że ...".
Tę informację wysłałem również na forum Rydzykowego Instytutu Edukacji Narodowej (www.ien.pl).
Zgadnijcie, jak długo tam pozostanie ?
A o. Rydzyk dajej będzie twierdził, że "Radio Maryja głosi prawdę"...
Obserwuj wątek
    • Gość: XXL Re: Rydzykowe manipulacje IP: *.echostar.pl 02.10.01, 18:17
      Bo taka jest różnica między wiarą i prawdą.
      RM wierzy, że mówi "prawdę"........
      • Gość: Indris Nie wierzę, że wierzy IP: *.ibspan.waw.pl 02.10.01, 18:26
        Co by nie myśleć o o. Rydzyku i prof. Kaweckim - to analfabetami nie są. Tekst w "GW" na pewno
        czytali bo cytują - oprócz przekrętów - dokładnie. Nie jest to więc podyktowana jakąś wiarą
        INTERPRETACJA faktów, ale świadome FAŁSZOWANIE faktów.
    • Gość: Indris Rydzykowe manipulacje - suplement IP: *.ibspan.waw.pl 02.10.01, 19:44
      Informacja na rydzykowym 'forum' została wykasowana już o 18.48. Co podaję jako dokumentacją do
      tematu "'jak rydzykowcy rozumieją pojęcie dialogu".
      • Gość: XXL Re: Rydzykowe manipulacje - suplement IP: *.echostar.pl 02.10.01, 19:59
        To przypomina coraz bardziej działalność sekciarską,
        zero dyskusji jedna "prawda" objawiona przez guru ojca Dyrektora.
        I jeszcze te 7 % na wyborach, Boże.....
        • Gość: ethanol Re: Rydzykowe manipulacje - suplement IP: 151.112.27.* 02.10.01, 21:11
          Indiris, a ja bym o Rydzyka do analfabetow spokojnie zaliczyl. Tak troche go
          posluchac to on tak jakos ani po polskiemu, ani logiki w tym zadnej. Taki
          slowotok zawierajacy slowa: ojczyzna, Chrystus, dobro wspolne. Ja czasem
          slucham radia maryja. Jest to radio ktore zawsze szybko i bezblednie chwytam
          przez internet. No moze RMF FM tez, ale czasem z problemami. A ze jestem
          aktualnie za granica to czasem slucham RM. Nie, ze lubie, ale lubie tez
          wiedziec czy prawda jest to co niekotrzy pisza o RM. Musze powiedziec ze po
          miesiacu sluchania wiekszosc jest prawda, choc czasem mocno wyolbrzymiona.
    • viatr __ Indrisie_________________zostanie________________krótko.___ 02.10.01, 23:21
      Gość portalu: Indris napisał(a):

> Zgadnijcie, jak długo tam pozostanie ?
      > A o. Rydzyk dajej będzie twierdził, że "Radio Maryja głosi prawdę"...

Cześć Indrisie !

Wiadomość zostanie krótko.

Proste.

Tak myślę, choć nie słyszałem dotąd Radia Maryja.

pzdr

Viatr______________________________[spokojny]
      P.S.
      Ale czytam Twoje posty smile.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka