Dodaj do ulubionych

cały Gosiewski

01.02.06, 22:33

wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/1,53600,3140628.html
Ile ten człek ma lat i co on pamięta? Z wyglądu i bączkowatej sylwetki wydaje
się, że powinien pamiętać, ale z wypowiedzi - to wychodzi, że ostatnie 16 lat
spędził w dziupli na kontemplacjach.
    • wikul Re: cały Gosiewski 01.02.06, 22:38
      jaceq napisał:

> Ile ten człek ma lat i co on pamięta? Z wyglądu i bączkowatej sylwetki wydaje
      > się, że powinien pamiętać, ale z wypowiedzi - to wychodzi, że ostatnie 16 lat
      > spędził w dziupli na kontemplacjach.

To prostak, zwany powszechnie osiołkiem szetlandzkim.
      • jaceq To nie szetland 01.02.06, 22:40

tylko moher.

I nie ma wdzięku osiołka. Podejrzewam, że to tylko muł udający osiołka.
        • wikul Re: To nie szetland 01.02.06, 22:53
          jaceq napisał:

>
          > tylko moher.
          >
          > I nie ma wdzięku osiołka. Podejrzewam, że to tylko muł udający osiołka.

Może być muł, abo taki mały różowy prosiaczek. Osiołkiem został nazwany pewnie
          z powodu swojej niezwykłej lotności umysłu.
    • dachs Re: cały Gosiewski 01.02.06, 23:10
      "Gosiewski nie sprecyzował zarzutów do prof. Łętowskiej..."

Typowa metoda odnowicieli moralnych.
      • hasz0 Komentarze na dopuszczalnym poziomie.#. /n 02.02.06, 11:11
        • wikul Chłopiec panów Kaczyńskich 07.02.06, 19:02
          Marek Łuszczyna 06-02-2006 ,

Kiedy Przemysław Gosiewski mówi o braciach Kaczyńskich, zawsze używa
          formuły "pan". - To ich żołnierz. Wierny i oddany - mówią o nim przeciwnicy i
          koledzy z PiS

Była półnaga. Wyrwała się bandziorom i uciekła na szosę. Akurat przejeżdżał.
          Przez głowę przebiegła mu myśl, że to pułapka. Ale nie wahał się długo:
          zatrzymał się, zabrał dziewczynę do samochodu. Potem spędził na komisariacie
          wiele godzin, pilnując, aby policjanci nadali sprawie nadzwyczajny bieg.

- Bohatersko, panie pośle.

- To żadne bohaterstwo pomagać i być dobrym, to odruch.

Człowiek w planie

Półnagą dziewczynę Przemysław Gosiewski ratował zimą rok temu. Szefem klubu
          Prawa i Sprawiedliwości został po jesiennych wyborach.

- Znakomicie, bo to skrupulatny, pracowity, kompetentny człowiek - mówią jego
          koledzy partyjni.

Przeciwnicy: nadgorliwy, z przerośniętym ego i dziecinną potrzebą bycia
          zauważanym przez media. Bezwzględnie oddany braciom Kaczyńskim.

Był jednym z głównych kandydatów do objęcia teki ministra obrony narodowej.
          Mówi się, że czeka go wiele. Nawet najwyższe państwowe funkcje. Jakie?

On: - Proszę pytać szefów.

Marek Jurek, marszałek Sejmu, wiceprezes PiS: - Te plany są trzymane w ścisłej
          tajemnicy. Gosiewski na pewno jest niezwykle kompetentnym politykiem,
          działającym zgodnie z linią PiS, i bierzemy go pod uwagę podczas budowania
          nowej Polski. (...)

serwisy.gazeta.pl/df/1,34467,3146842.html
          • andrzejg Re: Chłopiec panów Kaczyńskich 08.02.06, 07:22
            wikul napisał:

> Marek Jurek, marszałek Sejmu, wiceprezes PiS: - Te plany są trzymane w ścisłej
            > tajemnicy. Gosiewski na pewno jest niezwykle kompetentnym politykiem,
            > działającym zgodnie z linią PiS, i bierzemy go pod uwagę podczas budowania
            > nowej Polski. (...)
            >

pasuje do PiS
            potrzebni sa tam ludzie nie pytający o nic i wykonujący zadania

A.
            • wikul Re: Chłopiec panów Kaczyńskich 08.02.06, 18:23
              andrzejg napisał:

> pasuje do PiS
              > potrzebni sa tam ludzie nie pytający o nic i wykonujący zadania
              >
              > A.

Zwróć uwagę na tajemnicę jaka otacza szykowanie tego geniusza do wysokich
              stanowisk państwowych. Strach się bać, czyżby szykowano nam przyszłego
              prezydenta V RP.
              • dachs Re: Chłopiec panów Kaczyńskich 08.02.06, 18:53
                wikul napisał:

> andrzejg napisał:

> Zwróć uwagę na tajemnicę jaka otacza szykowanie tego geniusza do wysokich
                > stanowisk państwowych. Strach się bać, czyżby szykowano nam przyszłego
                > prezydenta V RP.

Kuuuurcze. Myślisz, że nas tak straszą jak Giertycha wyborami?
        • dachs dziękuję Haszu za dobre słowo :))) n/t 07.02.06, 20:06

• indris Gosiewski "załatwił" PiS 07.02.06, 19:34
        Jego "odpowiedź" na zarzuty wobec Kochanowskiego (wyciąganie od skarbu państwa
        refundacji ekskluzywnej szkoły dla syna) otwierała przysłowiowy nóż w kieszeni.
        • wikul Gosiewski "załatwił" PiS rekomendując M.Płusa 08.02.06, 01:39
          Fałszerz w agencji. PiS wpuściło lisa do kurnika?

Joanna Gergont, Kielce 08-02-2006,

Marek Płusa z PiS, oskarżony o fałszowanie dokumentów, teraz kieruje w Kielcach
          Agencją Restrukturyzacji i Modernizacji Rolnictwa, która rozporządza milionami
          złotych z UE dla rolników. (...)
          Dwa miesiące przed wyborami parlamentarnymi Marek Płusa został członkiem PiS.
          Rekomendowało go dwóch lokalnych działaczy partii. Sam Płusa powoływał się na
          Przemysława Gosiewskiego, przewodniczącego klubu parlamentarnego PiS, a zarazem
          PiS w Świętokrzyskiem. Gosiewski zaprzecza. (...)

wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/1,53600,3152563.html
          • indris Gosiewski "załatwił" PiS... 08.02.06, 18:46
            ...w czasie nocnej debaty nad powołaniem RPO. Ja to oglądałem i gdybym był
            sympatykiem PiS, to przestałbym być. Chyba PiS nie docenił rozpowszechnienia
            środków audiowizualnych, bo nagrania i stenogramy sejmowe na pewno się
            rozniosą, już konkurencja o to zadba.
            • wikul Re: Gosiewski "załatwił" PiS... 24.02.06, 00:50
              Przemysław Gosiewski z kolei najlepiej bawi się w towarzystwie swojej drugiej
              żony. - Beata ma monopol na taniec ze mną, a ja tańczę tak, że z każdym
              wyjściem na parkiet na nowo ją w sobie rozkochuję - mówi nieskromnie. Szef
              Klubu Parlamentarnego PiS ma własny patent na podgrzanie uczuć w związku. - To
              dancingi w moim rodzinnym Darłówku połączone z oglądaniem wschodu słońca -
              wyjawia.
    • wikul Gosiewski nie płacił rachunków telefonicznych 24.02.06, 19:22
      Anna Roży, Kielce 14-02-2006,

Telekomunikacja Polska odłączyła telefon w biurze poselskim szefa Klubu
      Parlamentarnego PiS, bo nie zapłacił ponad 14-tysięcznego rachunku. Sprawa
      trafiła nawet do sądu. Gdy się nią zajęliśmy, Gosiewski zapłacił zaległości.

Zaległe rachunki sięgają kilku ostatnich lat. Na nic zdały się monity - TP SA
      odłączyła więc telefon w poprzedniej siedzibie biura poselskiego, a 6 lutego do
      Sądu Rejonowego w Kielcach wpłynął wniosek dotyczący próby ugodowej z posłem.

TP była gotowa rozłożyć spłatę na raty, nie zdecydowała się na sprzedanie długu
      firmie windykacyjnej, bo poseł był klientem biznesowym, a takich traktuje się
      łagodniej.

- Nasz wniosek był jak najbardziej uzasadniony - poinformowała nas Izabella
      Szum, szef Biura Prasowego TP SA w Krakowie. Nieoficjalnie wiemy, że Gosiewski
      nie należy do zbyt rzetelnych klientów, a kłopoty z niezapłaconymi rachunkami
      telefonicznymi zdarzały się już wcześniej.

Przemysław Gosiewski jest zdziwiony postępowaniem TP SA. - Wiem, że jakieś
      zaległości były, ale już je spłaciliśmy. Zajmuje się tym skarbnik partii. Ja
      mam 11 biur, nie o wszystkim muszę pamiętać - powiedział nam w piątek.

- Otrzymaliśmy faksem dwa potwierdzenia wpłaty, ostatnie z soboty 11 lutego.
      Sprawę z sądu wycofamy jednak dopiero wtedy, gdy dotrą do nas pieniądze -
      informuje Izabella Szum. Telefony w biurze posła już wlączono.

serwisy.gazeta.pl/kraj/1,34317,3162153.html
    • indris Błąd w założeniu 24.02.06, 19:33
      Zakładzasz, że Gosiewski mówi to co mówi wg stanu swojej wiedzy i przekonań. T
      błąd. On i niini PiSowcy mówią to co NALEZY powiedzić - zdaniem Kaczorów.
      Ja tro zjawisko pamiętam z Sejmu PRL. W słynnej "debacie" zatwierdzającej stan
      wojenny pos. Janusz Przymanowski mówił, że "Solidarność" przewidywała
      eksterminacje dzieci komuchów bardziej radykalną niz Dżyngis Chan. On też
      przecież wiedział, co mówi, i ze głupoty mówi. A mówił - sam słyszałem.
      • wikul Re: Błąd w założeniu 24.02.06, 20:24
        indris napisał:

> Zakładzasz, że Gosiewski mówi to co mówi wg stanu swojej wiedzy i przekonań.
        T
        > błąd. On i niini PiSowcy mówią to co NALEZY powiedzić - zdaniem Kaczorów.
        > Ja tro zjawisko pamiętam z Sejmu PRL. W słynnej "debacie" zatwierdzającej
        stan
        > wojenny pos. Janusz Przymanowski mówił, że "Solidarność" przewidywała
        > eksterminacje dzieci komuchów bardziej radykalną niz Dżyngis Chan. On też
        > przecież wiedział, co mówi, i ze głupoty mówi. A mówił - sam słyszałem.

Co do Przymanowskiego pełna zgoda, Gosiewskiego nie posądzam o lotność umysłu
        pozwalając mu na rozumienie bardziej skomplikowanych kwestii politycznych.
        Dla niego prawdą objawioną jest to co powie Pan Przewodniczący Jarosław K.
        Typowy BMW.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka