patience 07.02.06, 04:25 rss.gazeta.pl/pub/rss/forum/forum_13.xml Pochwalam. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
owca_czarna Re: WOOOOOOOOOW NARESZCIE 07.02.06, 09:26 Już testuję Mam tylko jakiś słaby czytnik, bo minęło 20 minut, a on nie pokazuje, że d_nutka wpisała nowy post (((( czarna_owca Odpowiedz Link Zgłoś
rycho7 najwazniejsze, ze mam REMOVE 07.02.06, 09:42 Ten agorowy RSS jest jakis zboczony. Cziekawe czy da sie usunac bez spowodowania katastrofy czytnika. Cale szczescie, ze akurat pracuje na komputerze do ponowniej instalacji. Okresowy kill Gatesa. Odpowiedz Link Zgłoś
owca_czarna Re: najwazniejsze, ze mam REMOVE 07.02.06, 09:52 rycho7 napisał: > Ten agorowy RSS jest jakis zboczony. Cziekawe czy da sie usunac bez spowodowani > a > katastrofy czytnika. Cale szczescie, ze akurat pracuje na komputerze do > ponowniej instalacji. Okresowy kill Gatesa. hehehe myślisz, że Agora chce się zakorzenić w naszych życiach wirtualnych? U mnie pod Linuksem kanał nie działa, niestety . Ale mam nadzieję, że to sprawa czytnika . Ciekawa jestem czy wszystkie fora otrzymaly kanały? A tak w ogóle, to gdzie Pati dokopała się do tego RSS. Idę na rekonesans owca_czarna Odpowiedz Link Zgłoś
danutki Re: WOOOOOOOOOW NARESZCIE 07.02.06, 10:31 owca_czarna napisała: > > Już testuję Mam tylko jakiś słaby czytnik, bo minęło 20 minut, a on nie > pokazuje, że d_nutka wpisała nowy post (((( > > czarna_owca > > i jak tu ciebie mam nie lubić owieczko )))) to pewnie nie czytnik słaby, ale ja już nie tak produktywna jestem jak dawniej a tak przy okazji mam pytanie. czy rodzina czarnych_owiec występuje też jako stado? wśród białych owieczek? na ich tle? a może jako ich wróg? Odpowiedz Link Zgłoś
owca_czarna Re: WOOOOOOOOOW NARESZCIE 07.02.06, 11:02 danutki napisała: > owca_czarna napisała: > > > > > Już testuję Mam tylko jakiś słaby czytnik, bo minęło 20 minut, a on ni > e > > pokazuje, że d_nutka wpisała nowy post (((( > > > > czarna_owca > > > > > i jak tu ciebie mam nie lubić owieczko )))) > to pewnie nie czytnik słaby, ale ja już nie tak produktywna jestem jak dawniej Cieszę się, gdy widzę Twój post > czy rodzina czarnych_owiec występuje też jako stado? > wśród białych owieczek? Nie ma już stada owiec, ani czarnego ani białego, przynajmniej tu na forum sobie sama spaceruję i tu coś wpiszę, tam o cos się zapytam . Ale dalej iść mi się nie chce Tu mi jest superancko! owca_czarna Odpowiedz Link Zgłoś
patience Re: WOOOOOOOOOW NARESZCIE 07.02.06, 15:10 Ooo a ja sie ciesze ze danutke widze! Daaawno nie widzialam, witaj i serdecznisci! Owieczka, ja bym nie byla taka pewna ze innych owiweczezk nie ma. Laza dla niepoznaki pod innymi nikami moze? Odpowiedz Link Zgłoś
owca_czarna Re: WOOOOOOOOOW NARESZCIE 07.02.06, 09:44 amigosan napisała: > o co biega??????????? Amigosanie, jeszcze nie korzystasz z dobrodziejstwa kanałów RSS? pl.wikipedia.org/wiki/Czytnik_kana%C5%82%C3%B3w a tu masz o czytnikach brb.pl/y0xh W tym konkretnym przypadku jest tak: Jeśli ktoś na Aqua napisze post, to czytnik, korzystając własnie z tego kanału RSS o tym Ciebie poinformuje i nie będziesz musiał co chwia wchodzić na forum, aby sprawdzić, czy np ### nie zwiesił nowego postu . U mnie czytnik otwiera się w panelu bocznym Firefoxa. Rozumiez? Jak nie, to poczekaj na Pati , ona Ci wylozy kawę na ławę owca_czarna Odpowiedz Link Zgłoś
rycho7 "wrzuc monete" 07.02.06, 10:05 owca_czarna napisała: > U mnie czytnik otwiera się w panelu bocznym Firefoxa Co z tego? Chyba Agora czeka gledzac "wrzuc monete". Nic sie nie dzieje. Odpowiedz Link Zgłoś
owca_czarna Re: "wrzuc monete" 07.02.06, 10:15 rycho7 napisał: > owca_czarna napisała: > > > U mnie czytnik otwiera się w panelu bocznym Firefoxa > Co z tego? to była niedokończona myśl )) Chiałam napisać, że tylko zerkam na panel i widzę, czy na interesujących mnie stronach został dodany tekst, ale ostatecznie zrezygnowałam i wyszło takie nie wiadomo co > Nic sie nie dzieje. (((( u mnie też nic owca_czarna Odpowiedz Link Zgłoś
rycho7 BBC v. Agora 07.02.06, 10:21 owca_czarna napisała: > > Nic sie nie dzieje. > > (((( u mnie też nic To znaczy wiadomosci z BBC przyszlo juz w miedzyczasie z dziesiec. U Agory jedynie "rozmowa kontrolowana". Ktos milczy sapiac z drugiej strony druta. Ja na FA w miedzyczasie odpowiedzialem juz na conajmniej 4 posty. Powinno byc 1:1 Agora:BBC. Odpowiedz Link Zgłoś
tebe Re: BBC v. Agora 07.02.06, 12:13 U mnie działa. Tzn. na Aquanet ale działa. Wczoraj wystawiliśmy, jeszcze pewnie będziemy trochę grzebać. Uwagi mile widziane. Odpowiedz Link Zgłoś
rycho7 jak wszystko zawiedzie przeczytaj instrukcje 07.02.06, 12:23 tebe napisał: > U mnie działa. Zadam pierwsze pytanie z czek listy serwisu technicznego: Na jakiej przegladarce dziala pierwszemu dywersantowi foruma? Czy mam zadawac nastepne pytania z czeklisty (czekisty) czy sprawdzisz w spowniku pozycje "profesjonalizm"? Odpowiedz Link Zgłoś
owca_czarna Re: jak wszystko zawiedzie przeczytaj instrukcje 07.02.06, 12:25 rycho7 napisał: > tebe napisał: > > > U mnie działa. > > Zadam pierwsze pytanie z czek listy serwisu technicznego: > Na jakiej przegladarce dziala pierwszemu dywersantowi foruma? > > Czy mam zadawac nastepne pytania z czeklisty (czekisty) czy sprawdzisz w > spowniku pozycje "profesjonalizm"? Rycho, tu jest napisane ) forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=299&w=36353122&v=2&s=0 owca_czarna Odpowiedz Link Zgłoś
rycho7 wybacz ale TeBe mnie nie zmusi do dyscypliny 07.02.06, 12:31 owca_czarna napisała: > Rycho, tu jest napisane ) Zapewniam Cie, ze nie bede ganial po forumie aby sie czegokolwiek dowiedziec. Tak jak w poscie wstepnym napisalem skasuje ten RSS. Nie ze mna takie numery TeBe. Kazdy fachowiec od internetu wie, ze liczy sie pierwszych 7 sekund. TeBe ma juz od wiecznosci zagwarantowane, ze od niego na pewno nic nigdy nie kupie. Mimo, ze nie mam w zwyczaju mowic nigdy. Dla takich jak on robie wyjatek. Odpowiedz Link Zgłoś
tebe Re: wybacz ale TeBe mnie nie zmusi do dyscypliny 07.02.06, 12:35 50 milisekund Odpowiedz Link Zgłoś
rycho7 masz racje 07.02.06, 12:42 tebe napisał: > 50 milisekund Od paru dni sprzeniewierzam sie swemu postanowieniu, ze nie bede nabijal licznika klikniec Agorze. Dziekuje za przywolanie do porzadku. Odpowiedz Link Zgłoś
owca_czarna Re: wybacz ale TeBe mnie nie zmusi do dyscypliny 07.02.06, 12:41 rycho7 napisał: > owca_czarna napisała: > > > Rycho, tu jest napisane ) > > Zapewniam Cie, ze nie bede ganial po forumie aby sie czegokolwiek dowiedziec. > Tak jak w poscie wstepnym napisalem skasuje ten RSS. Nie ze mna takie numery Te > Be. > > Kazdy fachowiec od internetu wie, ze liczy sie pierwszych 7 sekund. TeBe ma juz > od wiecznosci zagwarantowane, ze od niego na pewno nic nigdy nie kupie. Mimo, z > e > nie mam w zwyczaju mowic nigdy. Dla takich jak on robie wyjatek. Przed chwilą miałam w czytniku, że Aqua to Aktualności - oni rzeczywiście coś robią Może to my za szybko podłączylismy się do RSS owca_carna Odpowiedz Link Zgłoś
rycho7 nie dorastaja do piet Gatesowi 07.02.06, 12:45 owca_czarna napisała: > Może to my za szybko podłączylismy się do RSS Microsoft za zaszczyt testowania kazalby nam zaplacic. Gates nie wie dlaczego go tak nienawidza. TeBe ma wysokie aspiracje. Chce zostac drugim ... Odpowiedz Link Zgłoś
allegro.con.brio Re: wybacz ale TeBe mnie nie zmusi do dyscypliny 07.02.06, 12:59 > Kazdy fachowiec od internetu wie, ze liczy sie pierwszych 7 sekund. TeBe ma juz > od wiecznosci zagwarantowane, ze od niego na pewno nic nigdy nie kupie. Ryś, Ty wyglądasz na mocno w życiu skrzywdzonego. Daj ludziom cieszyć się tym co jest i spokojnie naprawić to co jest zepsute. Odpowiedz Link Zgłoś
rycho7 TeBe wprowadzal cenzure 07.02.06, 13:02 allegro.con.brio napisał: > Daj ludziom cieszyć się tym > co jest i spokojnie naprawić to co jest zepsute. Szalenie sie ciesze z cenzury w Hyde Parku. Nareszcie naprawili ta zgnilizne moralna. Odpowiedz Link Zgłoś
allegro.con.brio Re: TeBe wprowadzal cenzure 07.02.06, 13:06 rycho7 napisał: > Szalenie sie ciesze z cenzury w Hyde Parku. Nareszcie naprawili ta zgnilizne > moralna. Myślałem że tu o problemach z RSS mowa jest. Odpowiedz Link Zgłoś
rycho7 Re: TeBe wprowadzal cenzure 07.02.06, 15:49 allegro.con.brio napisał: > Myślałem że tu o problemach z RSS mowa jest. forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=13&w=36341358&a=36361792 A ja myslalem, ze odpowiadam na Twoj zarzut j.w. Przeanalizuj czy Twoj zarzut dotyczyl RSS. No i kieruj swe "mysli" pod odpowiednim adresem. Odpowiedz Link Zgłoś
rycho7 przeszanowny dywersancie !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 07.02.06, 12:26 • WOOOOOOOOOW NARESZCIE - patience 07.10.05, 12:41 • Re: WOOOOOOOOOW NARESZCIE - mathias_sammer 11.10.05, 21:51 Skund Wy "systemtime" bierzecie? Odpowiedz Link Zgłoś
tebe Re: jak wszystko zawiedzie przeczytaj instrukcje 07.02.06, 12:26 Podejście ironiczne nie posunie nas do przodu Wprawdzie otagowaliśmy ale nigdzie się nie chwalimy, dopiero od wczoraj na żywo dobieramy temu parametry. Jak już będzie ustabilizowane, opiszemy. Czytam Operą z XP bez problemu. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
rycho7 Firefox + InfoRSS 07.02.06, 12:35 tebe napisał: > Podejście ironiczne nie posunie nas do przodu Firefox 1.7.12 InfoRSS 0.10.0 kapucha Odpowiedz Link Zgłoś
owca_czarna Re: Firefox + InfoRSS 07.02.06, 12:49 tebe napisał: > Dzięki A ja na Mandrivie nie będę mogła korzystać z dobrodziejstwa kanałów RSS? owca_czarna Odpowiedz Link Zgłoś
rycho7 wcale nie jest dobrze 08.02.06, 08:58 Proponuje testowac do skutku. RSS powinien byc zwiazany z postami a nie z watkami. Odpowiedz Link Zgłoś
mathias_sammer Re: WOOOOOOOOOW NARESZCIE 07.02.06, 12:22 U mnie nie dziala. M.S. Odpowiedz Link Zgłoś
owca_czarna Re: WOOOOOOOOOW NARESZCIE 07.02.06, 12:26 mathias_sammer napisał: > U mnie nie dziala. > > M.S. Nie chwal dnia przed zachodem słońca ) owca_czarna Odpowiedz Link Zgłoś
patience U mnie dziala znakomicie 07.02.06, 15:19 Duzo zalezy od czytnika, tj. od od tego jak macie ustawiona czestotliwosc odswiezania. Odpowiedz Link Zgłoś
owca_czarna Re: U mnie dziala znakomicie 07.02.06, 15:38 Mój WizzRSS pod Linuksem (juz 2 czytnik testuję) po 15 minutach informuje, że jest zawieszony nowy wątek. A na posty nie reaguje w ogóle. Zaraz złożę zapytanie (tylko nie wiem do kogo) dlaczego wszystkie udoskonalenia na portalu przeznaczone są tylko dla Windy? Mi to się nie podoba! owca_czarna Odpowiedz Link Zgłoś
patience Spróbuj obejrzec z tego adresu: 07.02.06, 15:47 feeds.feedburner.com/Aquanet Odpowiedz Link Zgłoś
patience He, faktycznie, wychodza tytuly watkow bez autora 07.02.06, 15:54 w feed burner, chyba trzeba popracowac nad znacznikami? feeds.feedburner.com/Aquanet Odpowiedz Link Zgłoś
owca_czarna Re: He, faktycznie, wychodza tytuly watkow bez au 07.02.06, 16:07 patience napisała: > w feed burner, chyba trzeba popracowac nad znacznikami? > > feeds.feedburner.com/Aquanet > Patence, czy Ty przez czytnik jesteś też informowana o nowych postach w wątkach? Jak wygląda taka informacja? Wątek z nowym postem jest jakoś oznaczony, czy podrzucany do góry? Zaraz spróbuję w Windzie, ale muszę poszukać czytnika który będzie działał w Win 98. Choć nie wiem co to jest, ale feed burner też nie pomógł A Sage już od dawna używam i zawsze sprawował się nieźle owca_czarna Odpowiedz Link Zgłoś
tebe Re: He, faktycznie, wychodza tytuly watkow bez au 07.02.06, 17:06 O postach tam nic nie ma. Tzn. wysyłamy tylko wątki i nie dla każdego forum wszystkie. Na większych forach są wątki o określonej wielkości (większe niż 4 posty). Nie jestem pewien jak na ten moment jest z Aquanetem, będę wiedział wszystko, to opowiem. Odpowiedz Link Zgłoś
patience Re: He, faktycznie, wychodza tytuly watkow bez au 07.02.06, 18:27 Dzieki, a czy da sie zrobic zeby byl autor tez? By mi to piekniej wygladalo na stronie. Odpowiedz Link Zgłoś
patience PS a jaki parser daje rade obslugiwac 07.02.06, 18:31 .. taka olbrzymia ilosc informacji? Jesli to nie tajemnica kuchni oczywiscie. Rozbudowaliscie jakis GNU czy od zera? PS.wyrazy podziwu. Odpowiedz Link Zgłoś
tebe Re: PS a jaki parser daje rade obslugiwac 07.02.06, 18:34 Wiesz, ja mam autora. Znowu coś z czytnikami. Mam autora, tytuł, kawałek treści i link. Coś tam zbudowaliśmy Odpowiedz Link Zgłoś
patience Re: PS a jaki parser daje rade obslugiwac 07.02.06, 18:54 okiej, popracuje zeby tez miec. Siedze i podziwiam z czapka w garsci. Macie przy okazji gotowa firme informatyczna do puszczania produktow na rynek. Mozna powiedziec, ze w porownaniu, to ja jezdze na hulajnodze. Odpowiedz Link Zgłoś
allegro.con.brio Re: PS a jaki parser daje rade obslugiwac 07.02.06, 19:04 jaki parser? Odpowiedz Link Zgłoś
patience Re: PS a jaki parser daje rade obslugiwac 07.02.06, 19:16 taki: pl.wikipedia.org/wiki/Parser Odpowiedz Link Zgłoś
allegro.con.brio Re: PS a jaki parser daje rade obslugiwac 07.02.06, 19:21 Gazeta.pl też ma własny czytnik RSSa? Odpowiedz Link Zgłoś
patience Re: PS a jaki parser daje rade obslugiwac 07.02.06, 19:57 o rany. A moze zagooglaj? Albo poczytaj Wikipedie? Czy ja wygladam na Matke Terese? Odpowiedz Link Zgłoś
patience Przepraszam za powyzej 07.02.06, 20:02 To bylo nieuprzejme bardzo, sumituje sie. Ma wlasny czytnik, nazywa sie Wiadomek. Na podanej stronie mozna gosciagnac, tu znajduje sie rowniez troche kanalow rss: serwisy.gazeta.pl/rss/0,0.html Odpowiedz Link Zgłoś
allegro.con.brio Re: Przepraszam za powyzej 07.02.06, 20:15 A ja serio nie zrozumiałem tego z tym parserem. Oderwałem się od swojej roboty, zobaczyłem 'parser' i się pytam o co chodzi. Nieważne już. Ktośtam (chyba kell99) na f. Komputery napisał w Javie jakiś czytnik który zbierał posty z forum przegrzebując się przez HTMLa. Ja miałem coś podobnego w Perlu. Teraz być może będzie jeszcze łatwiej Odpowiedz Link Zgłoś
patience Czytniki RSS 07.02.06, 15:39 pl.wikipedia.org/wiki/Czytnik_kana%C5%82%C3%B3w Owca, Jak masz Sage to na FOXie czytasz, nie? To powinno jednak dzialac, nie ma znaczenia platforma. Moze trafilas jak cos grzebali. PS. Mozna tez zrobic sobie mix z ulubionych kanalow. W panelu bocznym bedziesz miala jeden feed, np. mozesz do forum dolaczyc rss z stron na ktore zagkadasz. Protokol rss umozliwia tez publikowanie na innych stronach www, np. piszesz "Ostatnio na Aganecie powiedzieli..." i pod spodem feeds. Odpowiedz Link Zgłoś
owca_czarna Re: Czytniki RSS 07.02.06, 20:04 Patience już mam ale nie Sage tylko WizzRSS. Chyba jest fajniejszy. U mnie w czytniku widać: Tytuł wątku, kawałek treści i aktywne link. ) Wcześniej myślałam, że to ma wygladać trochę inaczej. Że każdy nowo wpisany post automatycznie będzie odznaczał wątek jako nieprzeczytany lub nowy i np przemieszczał go góry, jak na forum dzięki za linki i odpowiedzi ))))))))) owca_czarna Odpowiedz Link Zgłoś
patience Re: Czytniki RSS 07.02.06, 20:13 Ech glupio mi bo sie wlasnie nieuprzejmie zachowalam w stosunku do allegro wlasnie w temacie odpowiedzi. Wbijalam gwozdzia w sciane zeby cos powiesic i sie oczywiscie puknelam w palec, ale to i tak nie tlumaczy Odpowiedz Link Zgłoś
allegro.con.brio Re: Czytniki RSS 07.02.06, 20:17 Czy ja mam wrażenie, czy Ty jesteś wrażliwa babeczka? Co się stało z Twoją maczugą, Chelga? Odpowiedz Link Zgłoś
owca_czarna Do Pati - Allegro nie czytaj tego!!! :D:: 07.02.06, 20:32 patience napisała: > Ech glupio mi bo sie wlasnie nieuprzejmie zachowalam w stosunku do allegro > wlasnie w temacie odpowiedzi. Wbijalam gwozdzia w sciane zeby cos powiesic i si > e > oczywiscie puknelam w palec, ale to i tak nie tlumaczy . Allegro zrozumie Ciebie, to bardzo miły facet owca_czarna Odpowiedz Link Zgłoś
amigosan Re: Do Pati - Allegro nie czytaj tego!!! :D:: 07.02.06, 20:41 Allegro to jest taki facet ktory pozostawil pollskosc dla sera brie Odpowiedz Link Zgłoś
owca_czarna Re: Do Pati - Allegro nie czytaj tego!!! :D:: 07.02.06, 20:52 amigosan napisała: > Allegro to jest taki facet ktory pozostawil pollskosc dla sera brie Popatrz, do końca życia nie zapomnę tego co dla mnie zrobił. Byłam już w skrajnej rozpaczy ))))))))))) forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=15430&w=24959474&a=24959474 owca_czarna Odpowiedz Link Zgłoś